|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|
NT4 Server telepítés probléma
Szerző |
Üzenet |
arturka1
vas-tag
|
Telepítettem a sima szervert, majd hozzáadtam a hálókártyát, és a szolgáltatások közé is fel tudtam venni a DHCP, DNS stb szolgáltatásokat.
Amikor domain-t akarok csinálni, akkor viszont csak a számítógép nevét ajánlja fel, nem írhatok be más domainnak kigodolt nevet.
Tulajdonképpen hálózat már van, de ugye csak saját maga található a hálózatban.
Ha nem rakok mellé klienset, akkor is képes vagyok úgy használni, mint ha lennének mellette???
Pl. a könyvtármegosztásokat pl kliensek nélkül is lehet úgymond gyakoroln
U.i.:
Szívesebben felraknám a Win2003 Server-t, de csak sajnos WinNT van
|
kedd júl. 08, 2003 12:21 |
|
|
NauTiLUS
|
Ha nincs hálózat értelemszerű hogy nem lehet Domain Controllert installálni.
Normál esetben (hibátlan, HCL-nek megfelelő gép) simán telepítesz egy PDC-t, aztán lehet BDC-ket és szervereket és munkaállomásokat telepíteni.
Nem tudom mennyire számít a switch-nek az IP cím, de előre állítsd be, baj nem lehet belőle.
Mivel nálad már a PDC telepítése sem sikerült, ezért érdekes lehet az ügy szempontjából, hogy a hardver tényleg jó-e, illetve ha jó akkor mire telepítesz?
|
kedd júl. 08, 2003 11:28 |
|
|
Grizzly
|
Hali!
Bocsi de nem a megoldást regélem, hanem tanácsot adok.
Véleményem szerint, ha hobbiból csinálod, akkor próbáld meg inkább a Windows 2000 Server-t, vagy Advanced Servert, esetleg Windows 2003 Server Enterpise-t. Klienseknek pedig Windows 2000 Professional-t, vagy XP-t, Linux-ot.
Ha hobbiból csinálod és nincsen semmi egyéb más tényező, ami az NT mellett van, akkor mindenféleképpen egy naprakészebb technológiával próbálkozz. Sokkal többet fogsz profitálni az általam említett OS-ek használatából (active directory stb...).
Ha a tanulás a cél és van elég gép, akkor a munkaállomások közé mindenféleképpen vedd fel valamelyik Linux disztribuciót (pl: SUSE 8.2). Szerintem fognak itt még érdekességek történni a Linuxxal kapcsolatban.
Üdv.
Grizzly
|
hétf. júl. 07, 2003 12:37 |
|
|
MadMag
vas-tag
|
Hello!
Első nekifutásra ne PDC/BDC-nek telepítsd, hanem sima szervernek (Standalone server - ha jól emlékszem). Aztán ha még tovább akarsz játszani, megpróbálkozhatsz a DomainController telepítéssel is. Az általad leírt hibával, még nem találkoztam.
Üdv!
|
hétf. júl. 07, 2003 12:00 |
|
|
arturka2
|
Senki?!
|
pén. júl. 04, 2003 15:56 |
|
|
arturka1
vas-tag
|
Otthon hobbiból megpróbálok egy kis server-kliens hálózatot összeállítani Windows NT4 Server kiszolgálókkal egy switch-el és egy Winnt4 klienssel. A gépek magukban jól funkcionálnak úgyhogy elvileg működnie kéne a dolognak.
1.) kérdésem:
Megpróbáltam feltenni a Windows NT4 Servert.
A hálókártya felismeréséig minden OK, de amikor PDC-nek kiválasztom és újraindul, nem tudok belépni (administratorként), mert azt mondja, hogy nem található a domain. Ez azért van mert otthon nincs hálózatom, és csak saját magát látva nem tudja ellátni a server funkciókat? Ez fura lenne, hiszen valahogy el kell kezdeni...
2.) kérdésem:
Ha egy hálózatot csinálok, és van két serverem, az egyik PDC a másik BDC, van egy switch (ami programozható, beállítható az IP stb), és van egy munkaállomásom is, mit kell tennem először.
összekötök mindent mindennel és utána server install és utána állítom be a switch IP címét, majd beléptetem a domainba a klienst? Vagy mi a sorrend?
De ha nincs háló, akkor meg nem lehet telepíteni a servert PDC-nek pl.
Valaki aki már csinált szűz hálózatot, segítsen nekem!
Nagyon szépen köszi előre is!???
|
csüt. júl. 03, 2003 6:26 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|