|
Szerző |
Üzenet |
Adrián
vas-tag
|
menü???
Háttértár???
ezeket nem tudom megfejteni. Mire gondolsz???
Kártyaolvasó ok, de nem lehet valahogy ezt elkerülni??? Mert akkor mi a fenének vettem 3-e-Ft-ért az adatkábelt?????
üdv
|
pén. nov. 23, 2007 19:40 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Adrián írta: PC-ről ha zenét vagy bármilyen adatot a micro kártyára szeretnék menteni, egyszerűen nem megy, mert állandóan a telefon memóriájára tölti.... EFi írta: Menü-9-2-8-háttértár ?
|
pén. nov. 23, 2007 18:59 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
A legegyszerűbb megoldása ennek az, ha veszel 2-3e-ért egy kártyaolvasót a számítógéphez és azon keresztül másolsz közvetlen a kártyára. Persze microSD->SD adapter kell majd.
Arról nem is beszélve, hogy mennyivel gyorsabb lenne így...
|
pén. nov. 23, 2007 17:52 |
|
|
Adrián
vas-tag
|
Kedves Terminál Társak!!!
Egy kérdést szeretnék intézni felétek: Samsung SGH-E 250 telefonhoz vásárolatam egy adatkábelt és egy 1 gigás micro sd kártyát, viszont nem tudom használni.
A probléma a következő: a PC-ről ha zenét vagy bármilyen adatot a micro kártyára szeretnék menteni, egyszerűen nem megy, mert állandóan a telefon memóriájára tölti. Tud valaki segíteni benne????
Előre is köszi:
Adrián
|
pén. nov. 23, 2007 17:45 |
|
|
Prince86
vas-tag
|
Szevasztok!
Egy hete vettem egy Sony Ericsson Z310i típusú telefont. Olyan problémám van vele hogy ha hosszú ideig van bekapcsolva nem hajlandó lejátszani a csengőhangokat és ebből adódóan nem is csörög. Azt írja amikor le akarok játszani egy csengőhangot hogy nem játszható le. Aztán kikapcsolom majd be és aztán már műxik. Ugyan ezt csinálja akkor is amikor a music DJ nevű zeneszerkesztőjével akarok csinálni egy csengőhangot megesik hogy már a szerkesztés alatt az effektet se játsza le. Aztán semmit. Megint kikapcs bekapcs és műxik. Szerintetek ez mitől van???
|
pén. nov. 23, 2007 11:34 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
izenahogyishivnak írta: Jelenleg melyek a legkedvezőbb árú GPS-es mobilok?
Nem túl sok GPS-es teló van még. Nokiától az N95, N95 8GB, N82, 6110 Navigator, de mindegyiknek elég borsos az ára. Az utóbbi talán a legolcsóbb...
|
csüt. nov. 22, 2007 21:10 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: És az 50 rugós lelépési díj melyik pontnak nem felel meg?
pl.:
" a mindenkori kedvezmény nélküli, illetve listaár és a hűségszerződéssel
meghatározott ár közötti különbség nem lehet aránytalan; "
(megjegyzem, az 50 rugós lelépti díj (még az ajánlást nem tekintve is) tisztességtelen, aránytalan, ezáltal jogszabályba (ptk) ütköző, amennyiben a hátralévő hónapok száma X alaphavidíj ennél alacsonyabb)
|
csüt. nov. 22, 2007 18:19 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
@john30
vigyél magaddal még valami roncs telefont is, akkor még 10e ft kedvezményt kapsz.
Amúgy rosszul van megadva, ha Nálad nem a legjobb ár szerepel, sőt az aranykártya pontjaidat is letapsolhatod a vételkor, egyszerűen 1 pont = 1 forint arányban.
Szóval menj be egy T üzletbe és ott kérdezd az árat, a 2 év hosszabbítás természetesen legalább olyan jó kell legyen, mint egy vadi új előfizu.
|
csüt. nov. 22, 2007 13:45 |
|
|
izenahogyishivnak
ezüst tag
|
Jelenleg melyek a legkedvezőbb árú GPS-es mobilok?
|
csüt. nov. 22, 2007 12:31 |
|
|
john30
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 12:34 Hozzászólások: 449 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok, egy kis értelmezési segítség kellene nekem.
Lejárt a 2 éves előfizum a T-nél.
Lekötném magam ismét 2 évre, azaz vennék előfizuval egy újabb készüléket. A "Milyen telefont vegyek" c. topicban már pár hete kitárgyaltuk, hogyP1i/N95 közül melyik lenne a jobb.
Szóval, N95-ről lenne szó. (N70ME után logikus választás).
Namost, a T-nél 2 évre, részletre, 2 év hűség, net80, stb.vel 99.990 huf, kezdő 39.990, részlet 12*5000.
Ha belépek a my t-mobilb webshopba, akkor ugyanez jön ki, készülékváltás estén viszont ugyanez a konstrukció telejes áron 105.990, kezdő 39.990, részlet 12*5500.
Amit nem értek:
1./ Ha csak simán a 99900 konstrukciót választom, akkor az nekem nem jó, mert az új előfizetésre vonatkozik, ha jól értem?(én a régit szeretném hosszabítani, a számom maradna, nem kell új előfizu).
2./ A készülékváltás az lenne az megfelelő, mivel upgradelném 2 évvel az előfizumat. Akkor miért nem kapok kedvezményt, miért drágább ez a konstrukció? Egyszerű "üzletpolitika"? Kap aranykártyás vagyok, de ez akkor nem jelent semmit sem, nem vonhatók bele az összegyűjtött pontok, stb?
Mi a jó megoldás szerintetek?
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket.
|
csüt. nov. 22, 2007 9:30 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
És az 50 rugós lelépési díj melyik pontnak nem felel meg?
|
szer. nov. 21, 2007 21:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: .gúnár. írta: A Pannonnnál ha veszek elõfizetéssel akciós telefont, akkor hogy van a kötbér? Úgy, mint a vodánál, hogy elsõ évben ennyi, másodikban meg annyi, vagy esetleg havonta csökken lefelé? Csak pénzért tudom hívni a 1220-at, azért kérdezem. Köszi! Az nem a kötbér. Van egy 50e Ft-os lelépési díj. Ami az utolsó napig 50e Ft. Köcsögség? Az.
érdekes, én ilyet olvastam (ami a pancsi is aláírt):
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács
1055. Budapest , Kossuth L. tér 6-8.
Levelezési cím: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. Tel: 353-1027 Fax: 353-0451
E-mail: het.admin@mail.datanet.hu, Honlap: http://www.hirkozlesitanacs.hu
Elnök: Dr. Mojzes Imre, Alelnök: Horváth László, Ügyvezető titkár: Ikladi Péter
1
Ajánlás
a hírközlési szolgáltatók részére az előfizetőkkel kötött „hűségszerződés”
egyes feltételeinek meghatározására
A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács alulírott hírközlési szolgáltató, valamint a fogyasztókat
képviselő tagjai a természetes személy előfizetőkkel kötendő „hűségszerződésekre”
vonatkozóan, az alábbiak betartását fogadják el:
1. A hűségnyilatkozatos rendszer a hírközlési verseny természetes velejárója,
amely tisztességes és átlátható feltételek mellett, a fogyasztók érdekeit is
szolgálja;
2. A hűségnyilatkozat nem lehet a fogyasztóval szembeni gazdasági "kényszer"
eszköze, ezért a mindenkori kedvezmény nélküli, illetve listaár és a hűségszerződéssel
meghatározott ár közötti különbség nem lehet aránytalan;
3. A hűségnyilatkozatok a szolgáltató és a végfelhasználó között megkötött magánjogi
szerződés részét képezik, ezért annak további jogszabályi szabályozása
korlátozza a felek szerződési szabadságát, és ezen keresztül a piaci
versenyt;
4. A hűségnyilatkozat az előfizetői szerződéshez kapcsolódó olyan kikötés,
amelyben az előfizető vállalja, hogy egy meghatározott időszakon belül rendes
felmondással nem, csak a kedvezmény visszafizetése, illetve a kötbér
megfizetése mellett szüntetheti meg az előfizetői szerződést, melyre tekintettel
a szolgáltató vállalja, hogy az előfizetőt a hűségnyilatkozatban meghatározott
kedvezményben részesíti. A kedvezmény a szolgáltatás igénybevételének
olyan módját jelenti, amely kedvezőbb a szolgáltató hűségnyilatkozat kötésekor
érvényes Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF), díjszabásban vagy
árlistában szereplő – hűségnyilatkozat tétele nélküli – feltételeknél;
5. Az előfizetői szerződéses jogviszony határozatlan vagy határozott, jellemzően
határozatlan időre köttetik, míg a vállalt hűségnyilatkozat időtartama meghatározott
idejű, mely időtartam a hűségszerződés tárgyától, annak specifikumaitól
(a kapott kedvezménytől) függ, és nem hosszabbodik meg. A hűségidőszak
lejárata esetén a határozatlan idejű jogviszony és a szolgáltatás nem szűnik
meg;
6. A hűségnyilatkozat időtartama nem lehet aránytalanul hosszú, feleljen meg,
mind a Ptk. irányadó rendelkezéseinek, mind pedig a tisztességes szerződési
feltételekre vonatkozó jogszabályoknak;
|
szer. nov. 21, 2007 20:26 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Macika írta: .gúnár. írta: A Pannonnnál ha veszek előfizetéssel akciós telefont, akkor hogy van a kötbér? Úgy, mint a vodánál, hogy első évben ennyi, másodikban meg annyi, vagy esetleg havonta csökken lefelé? Csak pénzért tudom hívni a 1220-at, azért kérdezem. Köszi! Az nem a kötbér. Van egy 50e Ft-os lelépési díj. Ami az utolsó napig 50e Ft. Köcsögség? Az.
Az bizony, köszönöm.
|
szer. nov. 21, 2007 20:16 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
.gúnár. írta: A Pannonnnál ha veszek előfizetéssel akciós telefont, akkor hogy van a kötbér? Úgy, mint a vodánál, hogy első évben ennyi, másodikban meg annyi, vagy esetleg havonta csökken lefelé? Csak pénzért tudom hívni a 1220-at, azért kérdezem. Köszi! Az nem a kötbér.
Van egy 50e Ft-os lelépési díj. Ami az utolsó napig 50e Ft.
Köcsögség?
Az.
|
szer. nov. 21, 2007 19:21 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
van olyan (multimédia gombos) távirányítós headset (nem is a headset a lényeg belőle, hanem a távirányító, csak gondolom nem lehet külön kapni), aminek a telefon felé 2,5"-es jack dugója van, és a távirányítóba pedig egy 3,5"-es jack dugható?
mindezek mellett még az is jó kellene, ha képes lenne távirányítani egy S60-as telefon médialejátszóját. vagy ez utóbbi a zenelejátszó szoftvertől függ?
|
szer. nov. 21, 2007 16:11 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
A Pannonnnál ha veszek előfizetéssel akciós telefont, akkor hogy van a kötbér? Úgy, mint a vodánál, hogy első évben ennyi, másodikban meg annyi, vagy esetleg havonta csökken lefelé? Csak pénzért tudom hívni a 1220-at, azért kérdezem. Köszi!
|
szer. nov. 21, 2007 14:14 |
|
|
Adrián
vas-tag
|
pc-ről a samsung mobilra
A telefon memóriájára tölti a zenét, ami tudjuk h gyenge. Közvetlenül a külön vásárolt 1 Gigás kártyára h tudok mp3-at menteni?
Adrián
|
kedd nov. 20, 2007 9:43 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Adrián írta: nem a Memo kártyára tölti és nem a memóra????
Hanem hova?
|
hétf. nov. 19, 2007 23:30 |
|
|
Adrián
vas-tag
|
Tudja valaki miért van az, hogy vettem egy Nokia 1 Gigás micro SD kártyát a samsung sgh-e250-hez, és ha zenét akarok rátölteni, nem a Memo kártyára tölti és nem a memóra????
Hogy lehet ezt beállítani???
kérlek segítsetek.
üdv:Adrián
|
hétf. nov. 19, 2007 23:13 |
|
|
daysleeper
ezüst tag
|
Igen, azt olvastam, azért nem akartam belekezdeni az itthoni vagánykodásba.
Köszönöm válaszod.
|
hétf. nov. 19, 2007 20:13 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Kábel...
Az újabb Samuknál nincs általános függetlenítő kód.
Vannak szervizkódok, amik hozzá nem értő használattal könnyen okoznak csak box-szal helyretehető kellemetlenséget (l. E250 topik).
|
hétf. nov. 19, 2007 19:05 |
|
|
daysleeper
ezüst tag
|
Sziasztok, Samsung x160 nagymama által használt pannonos mobil függetlenithető otthon vmiféle kóddal vagy csak kábellel megfelelő helyen?
[A szitu vicces, nagyi költözik, Pécsről Veszprém megyébe és ott egy térségben 0 (nulla!) a Pannon térereje. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen még létezik....]
|
hétf. nov. 19, 2007 11:53 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Londelmor írta: értem, köszi a választ! és mi a helyzet a nem EU-s telefonokkal? mert én jelenleg az EU-nak közelében sem vagyok, viszont mivel egy darabig még itt is tartózkodnék, így itt szeretnék telefont is venni. gondolom akkor ezek garanciája akármilyen hivatalos, akkor sem érvényesíthető otthon (tehát akkor nem biztos, hogy megéri hivatalos forrásból származó telefont venni itt?). a szoftveres dolognál nem zavar a nyelvi csomag, részben azért veszem külföldön, mert nekem az itteni nyelvi csomag megléte fontosabb, mint a magyaré, ha ugyanerre frissül, az egyáltalán nem baj (sőt!). ja, és a hardveres garancia a világ bármely pontján árult Nokiára 2 év? vagy ez csak EU-s különlegesség? és akkor jól vettem ki abból, amit ítál, hogy a garancialevélnek vajmi kevés köze van ahhoz, hogy ténylegesen tudom-e gariztatni a telefont? Tehát még egyszer.
Itt ,az EU-ban ,az EU-ban forgalomba hozott készülékekere van garancia, HW-s is és SW-s is.
|
vas. nov. 18, 2007 18:59 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
értem, köszi a választ!
és mi a helyzet a nem EU-s telefonokkal? mert én jelenleg az EU-nak közelében sem vagyok, viszont mivel egy darabig még itt is tartózkodnék, így itt szeretnék telefont is venni. gondolom akkor ezek garanciája akármilyen hivatalos, akkor sem érvényesíthető otthon (tehát akkor nem biztos, hogy megéri hivatalos forrásból származó telefont venni itt?).
a szoftveres dolognál nem zavar a nyelvi csomag, részben azért veszem külföldön, mert nekem az itteni nyelvi csomag megléte fontosabb, mint a magyaré, ha ugyanerre frissül, az egyáltalán nem baj (sőt!).
ja, és a hardveres garancia a világ bármely pontján árult Nokiára 2 év? vagy ez csak EU-s különlegesség?
és akkor jól vettem ki abból, amit ítál, hogy a garancialevélnek vajmi kevés köze van ahhoz, hogy ténylegesen tudom-e gariztatni a telefont?
|
vas. nov. 18, 2007 13:46 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Londelmor írta: Macika írta: A Nokia garanciájának 'nemzetköziségéről' pedig azok tudnának mesélni, akik belementek a susnyásba. mint például? (értsd: hasonló helyzet előtt állok, és szívesen vennék konkrét tapasztalatokat)egyébként a Nokiákra az a 2 év garancia csak EU területen igaz, vagy világszerte úgy kéne legyen? mert otthon az az első ismérve a nem tiszta telónak, hogy csak egy évet/pár hónapot vállal rá a bolt, ahol adják. szoftveres oldalról mondjuk nem izgat annyira a dolog, mert az már többnyire egyénileg megoldható, csak az esetleges hw problémák viszont igen kellemetlenek lennének. Nos tehát.
Európán belül BÁRHOL ÉRVÉNYES az EU-s garancia (tehát olyan készülékre, amelyet a Nokia az EU-ba szánt és ezt a Product Code is igazolja), amennyiben VAN eredeti, a telefon PC-kódja szerinti országban kiadott számlád hozzá.
Ezzel zseniális módon vágták el a szürkeimportos kereskedő-hiénák nyakát. Mivel nekik sincs általában számlájuk róla, vagy ha van, az nem fogják továbbadni az ő vevőiknek.
Magyarul ha Te a külföldi kinntartózkodásodkor vetted, hivatalos, számlás helyen, akkor nyugodt lehetsz.
Ez a garancia természetesen a HW-re vonatkozott.
Az SW-garancia viszont számla nélkül is érvényes, igaz, kizárólag a telefon Product Code-ja szerinti nyelvcsomagra, amennyiben másra kéri a frissítést a tulajdonos, akkor fizetős, azt hiszem 3-4e Ft S40-nél és 6.500 Ft S60-asnál (az árak nem biztosak, de a nagyságrend stimmel).
|
vas. nov. 18, 2007 7:09 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
Macika írta: A Nokia garanciájának 'nemzetköziségéről' pedig azok tudnának mesélni, akik belementek a susnyásba.
mint például? (értsd: hasonló helyzet előtt állok, és szívesen vennék konkrét tapasztalatokat)
egyébként a Nokiákra az a 2 év garancia csak EU területen igaz, vagy világszerte úgy kéne legyen? mert otthon az az első ismérve a nem tiszta telónak, hogy csak egy évet/pár hónapot vállal rá a bolt, ahol adják.
szoftveres oldalról mondjuk nem izgat annyira a dolog, mert az már többnyire egyénileg megoldható, csak az esetleges hw problémák viszont igen kellemetlenek lennének.
|
vas. nov. 18, 2007 6:08 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
Nu kérem. Megvettem anno a HTC s710-est és nagyon boldog is vagyok vele. Egy bajom adódott szegénnyel. A kártyanyílást takarja egy gumibigyó, ami automatice megnyúlt és állandóan kinyílik. Gondolkoztam rajta, hogy mit lehetne vele csinálni, mert megmelegíteni nem akarom (nem tudom milyen anyag). Ha újjat szerzek a telefonhoz, akkor meg az is megnyúlik a zsebben dörzsölődéstől. Tipp?
|
vas. nov. 18, 2007 1:54 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
kerelyfe írta: Trabi TM írta: de kicsi a ****ázalék itt is. Annyira csúnyát írtál, hogy még idézetben sem látszik?!
Hibaszázalék szeretett volna lenni...
|
csüt. nov. 15, 2007 14:58 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: Ennek megfelelõen sorban jönnek ki a facelifting modellek, amelyek mögött fejlesztés annyi áll, hogy más színû tokba tették a régebbi modellt és 1 új pont van a menüjében, cserében esetleg kihagyták az infrát belõle. Tehát nincs újabb milliárdos költség (amiben egyébként egyetértek Veled), a haszon viszont ismét jelentkezik az eladásokból.
1. teljesen igaz.
2. ezért tudtak lemenni a 100-200eFt-os árról 10-20eFt-osra.
Tehát verseny változatlanul megvan, csak míg régen a fejlesztésben, most inkább az árban versenyeznek. 10-20eFt-os készüléken nincs, nem lehet óriási haszon, hisz azt is le kell gyártani, szállítani. Beszerezni az alkatrészeket, megfizetni az embereket, a marketinget.
|
hétf. nov. 12, 2007 20:26 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: Nem tudom, egy 10-20ezer forintos készüléken mekkora haszon lehet, mikor azt ki kellett fejleszteni (milliárdos költség), gyártósort (milliárdos költség) kellett építeni hozzá, alkatrészt beszerezni, embereket fizetni. A haszon akkora, hogy a siemens be is csukta a boltot, a sony és az ericsson meg nem bírta egyedül. Ez egy nagyon kiélezett verseny ahol hol haszon van, hol ráfizetés. Ez teljesen igaz.
Ám a mobilkészülékek árai az elmúlt pár évben csökkentek csak, azelőtt SOKKAL drágábbak voltak (és tartósabbak is, még anyagból voltak (2002. májusban a 6310i-t még 129e Ft-ért vettem). Ennek megfelelően sorban jönnek ki a facelifting modellek, amelyek mögött fejlesztés annyi áll, hogy más színű tokba tették a régebbi modellt és 1 új pont van a menüjében, cserében esetleg kihagyták az infrát belőle.
Tehát nincs újabb milliárdos költség (amiben egyébként egyetértek Veled), a haszon viszont ismét jelentkezik az eladásokból.
|
hétf. nov. 12, 2007 19:21 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Trabi TM írta: de kicsi a ****ázalék itt is.
Annyira csúnyát írtál, hogy még idézetben sem látszik?!
|
hétf. nov. 12, 2007 17:27 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Czumy írta: Én eddig 5 TakeMS-t vettem, mindet a gyorsboltban, 1-1,5 év alatt egyeikkel sem volt semmi gondom!
Hát, én kicsit nagyobb tételben vásárolom a kártyákat, és amellett, hogy a TakeMs kártyák jóval lassabbak, mint a Kingston/SanDisk kártyák, sajnos a meghibásodási arány is rosszabb.
SanDisk-ből eddig 1 hibásom volt, az már gyárilag rossz volt, nem úgy hozták vissza, más gond nem volt velük. Kingston-ból 2, vagy 3 hibás volt, sajnos mind használat közben halálozott el, tehát adatvesztés is volt, de kicsi a **** itt is. TakeMS-ből már kb 15-öm visszajött, ebből volt 3-4 gyári hibás is, a többi menet közben...
Ez persze többszáz darab eladott kártyára levetítve, az elmúlt 4 évben...
|
hétf. nov. 12, 2007 12:13 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1349 Tartózkodási hely: Univerzum, második sarkon balra
|
Czumy írta: Én eddig 5 TakeMS-t vettem, mindet a gyorsboltban, 1-1,5 év alatt egyeikkel sem volt semmi gondom! Ezt akár én is írhattam volna.
|
szomb. nov. 10, 2007 13:52 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Trabi TM írta: Al Bundy írta: Memkártya:
KINGSTON, SANDISK, vagy TakeMS?
Egy árban vannak... A TakeMS-t felejtsd el, a másik kettővel nem szoktak gondok lenni...
Én eddig 5 TakeMS-t vettem, mindet a gyorsboltban, 1-1,5 év alatt egyeikkel sem volt semmi gondom! (És most sincs, mind működik, telefonok: N80, 6120c, 6131, 6630, 6670.)
|
szomb. nov. 10, 2007 9:34 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Al Bundy írta: Memkártya:
Egy árban vannak...
A TakeMS-t felejtsd el, a másik kettővel nem szoktak gondok lenni...
|
pén. nov. 09, 2007 15:21 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Al Bundy írta: Memkártya:
Egy árban vannak...
Én Kingston párti vagyok, de ez nem jelent semmit. Mármint nem biztos, hogy tényleg az a legjobb.
|
csüt. nov. 08, 2007 13:04 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Memkártya:
Egy árban vannak...
|
csüt. nov. 08, 2007 12:51 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
MotoHacker írta: ..ami mind ezt az univerzalitást szolgálja végsõ soron,a vitában meg folyton bedobod a "sokmilliárdot".
Igen, mert azt általad felsoroltakon kívül is rengeteg dolog emészti a pénzt. Hogy csak a legutóbbit említsük, a soros scanert vezetéknélkülire. Bár a fejlesztésben, a tesztpéldány előállításának költségében volt vita kettőnk közt, kb. egy nagyságrend, de azt te magad is elismerted, hogy a tesztpéldányból eladható, esztétikus darabot csinálni sokkal több, mint amennyi pénzről egyátalán szó volt ott, akkor.
Na mind1, ebben kár belemenni. Míg a gyártók valóban szabad piacra termelnek, a világpiacra, addig a szolgáltatóknak ki van szolgáltatva egy-egy ország, mint pl. itthon is. Ez eleve determinálja, hogy kik dolgozhatnak extraprofittal és kik nem.
|
kedd nov. 06, 2007 19:00 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Milliárdos költség a fülem tokja,T68m neked minden milliárdos költség minimum.
A "semmiből" előzmények nélkül létrehozni egy telefont,vagy a 450-es korszakból a mostani designhez,technológiához felzárkózni,na az dollármilliárdok vonának egy "jövevény" cégnek,de itt nem erről van szó.
A gyártástechnológia,a fejlesztések,a tipusok,stb egymásra épülnek,robotok,univerzális sorok vannak,nem úgy van már mint a 70es években,mindennek külön célberendezésekkel felszerelt sort kell előbb tervezni és legyártani....jól is néznénk ki.
Érdekes,hogy elvileg ezt mint tudod mint műszaki ember,ismered a JTAG-ot,a tervezőrendszereket,stb...
..ami mind ezt az univerzalitást szolgálja végső soron,a vitában meg folyton bedobod a "sokmilliárdot".
|
kedd nov. 06, 2007 18:22 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
.gúnár. írta: Macika írta: Nem értelek félre.
A Nokia garanciájának 'nemzetköziségérõl' pedig azok tudnának mesélni, akik belementek a susnyásba. Ok, én ezt a "nemzetköziséget" egy idõben hallottam, hogy hangoztatták, de már akkor is kétkedtem benne én is. Tudod ez hasonló, mint az a vicc, talán belefér, hogy "nekem minden unióval szemben kétségeim vannak. Így volt ez a Szovjetunióval is."
Ez nagyon jó vicc volt. Felírom. Mi is a neve?
|
kedd nov. 06, 2007 10:13 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Macika írta: T68m írta: mármint a szolgáltatók haszna... Neked ez a mániád Kivételesen (nem lesz ez így jó) egyetértek MH-rel, bizony a gyártóknak van szemérmetlen haszna a bolton. Hiszen ÕK MAGUK szabályozzák, hogy bizonyos területen milyen áron, milyen konstrukciókban lehessen forgalomba hozni a készülékeiket.
Nem tudom, egy 10-20ezer forintos készüléken mekkora haszon lehet, mikor azt ki kellett fejleszteni (milliárdos költség), gyártósort (milliárdos költség) kellett építeni hozzá, alkatrészt beszerezni, embereket fizetni. A haszon akkora, hogy a siemens be is csukta a boltot, a sony és az ericsson meg nem bírta egyedül. Ez egy nagyon kiélezett verseny ahol hol haszon van, hol ráfizetés.
|
kedd nov. 06, 2007 10:10 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Macika írta: Nem értelek félre.
A Nokia garanciájának 'nemzetköziségéről' pedig azok tudnának mesélni, akik belementek a susnyásba.
Ok, én ezt a "nemzetköziséget" egy időben hallottam, hogy hangoztatták, de már akkor is kétkedtem benne én is. Tudod ez hasonló, mint az a vicc, talán belefér, hogy "nekem minden unióval szemben kétségeim vannak. Így volt ez a Szovjetunióval is."
|
kedd nov. 06, 2007 8:49 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: mármint a szolgáltatók haszna... Neked ez a mániád
Kivételesen (nem lesz ez így jó) egyetértek MH-rel, bizony a gyártóknak van szemérmetlen haszna a bolton. Hiszen ŐK MAGUK szabályozzák, hogy bizonyos területen milyen áron, milyen konstrukciókban lehessen forgalomba hozni a készülékeiket.
|
kedd nov. 06, 2007 2:36 |
|
|
Macika
Moderátor
|
.gúnár. írta: Macika félreértesz, én itt arra gondoltam, hogy egy német állampolgár kint Németországban ezt ennyiért megveheti. Hiszen erről beszéltünk, hogy kint olcsóbb a telefon. Ne keverjük tehát az itthoni szállításokkal, garanciával, nyelvvel stb. Egyébként a Nokia garancia - tudtommal, de ezt jobban tudod nálam - nemzetközi. Jól tudom? A link alján te magad is megnézheted a szállítást, de ez is lényegtelen, mert a német irányt kell figyelembe venni. Akkor már belekeverhetnénk azt is, hogy mennyi innen az átutalás költsége. Mert ha ezt belevesszük, akkor tegyük ezt fordítva is, tehát Németországba mennyiért lehet innen kiküldeni telefont. Nem értelek félre.
A Nokia garanciájának 'nemzetköziségéről' pedig azok tudnának mesélni, akik belementek a susnyásba.
|
kedd nov. 06, 2007 2:33 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
MotoHacker írta: zugkereskedni is lehet "kvázi tisztességesen",elenyészõ kockázattal,mert a gyártók haszna felháborító mértékû EU szerte.
mármint a szolgáltatók haszna...
|
hétf. nov. 05, 2007 16:01 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Nemzetközi ám a kutyafüle,hiszen épp itt lehet játszani az eltérő piacokkal,hogy itt ilyen a garancia,amott olyan,ami egy csontfelháborító dolog,hisz valójában mindeki ugyanazt a szutykot kapja,teljesen más árakon,hozzámesélve,hogy mert a kötelező szerviz a gyártónak mibe kerül.
Egyébként a helyzet annyira nevetséges,hogy gyakorlatilag zugkereskedni is lehet "kvázi tisztességesen",elenyésző kockázattal,mert a gyártók haszna felháborító mértékű EU szerte.
|
hétf. nov. 05, 2007 13:49 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
MotoHacker írta: .gúnár. írta: ............. - Külföldön - bár ezt most linkekkel nem tudjuk alátámasztani - de tudjuk, hogy meg lehet jóval olcsóbban is kapni a független telefont hivatalos garanciával. Ilyen áron nálunk csak a zuggsm játszik, ha játszik. .......................
Köszönöm!
Nincs mit.
|
hétf. nov. 05, 2007 10:57 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Macika írta: 1. 507 €=126.000 Ft és nincs rá itthon garanciád (bár én még a 20€-t is keveslem, ne haragudj, amikor én vásároltam, egészen más árfekvésben volt a szállítás, de nem érdekes, mert még ha 40 is, akkor is jóval olcsóbb, mint itthon.). 2. Ha rárakod az NSU-ra, azonnal kapsz egy szép angol/német telót. Emiatt nem lehet összehasonlítani az EW/MM-mel. Azok magyar PC-vel rendelkeznek, Magyarországra szánt szállítmányból, tisztán. És ha van valami HW-s bajod, akkor mi van? Manapság szépen szoktak kiderülni gyári disznóságok és nem csak a Nokia háza téjékán.
Macika félreértesz, én itt arra gondoltam, hogy egy német állampolgár kint Németországban ezt ennyiért megveheti. Hiszen erről beszéltünk, hogy kint olcsóbb a telefon. Ne keverjük tehát az itthoni szállításokkal, garanciával, nyelvvel stb. Egyébként a Nokia garancia - tudtommal, de ezt jobban tudod nálam - nemzetközi. Jól tudom? A link alján te magad is megnézheted a szállítást, de ez is lényegtelen, mert a német irányt kell figyelembe venni. Akkor már belekeverhetnénk azt is, hogy mennyi innen az átutalás költsége. Mert ha ezt belevesszük, akkor tegyük ezt fordítva is, tehát Németországba mennyiért lehet innen kiküldeni telefont.
|
hétf. nov. 05, 2007 8:25 |
|
|
Macika
Moderátor
|
.gúnár. írta: Hirtelen csak az általam elkezdett N95-öst tudom megintcsak felhozni, mivel kinti webáruházakat nem annyira ismerek, ezért pl. ebayt néztem, direkt olyat, ami nokia garis, azonnal vihető ajánlat: http://cgi.ebay.de/NOKIA-N95-Navi-NEU-O ... dZViewItem487,- euro + 9 euro szállítás a németeknél, 20-ért hozzánk is elküldik. Ez azért már baráti, és jól is írtam, a tutigsm oldalán 120 ezerért látom. Csak nem hinném, hogy utóbbi nokia garis. Emlékeztetőül: itthon Nokia Campona 172000,-, Electroworld 175000,- Nem kéne E-bay-el példálózni.
1. 507 €=126.000 Ft és nincs rá itthon garanciád (bár én még a 20€-t is keveslem, ne haragudj, amikor én vásároltam, egészen más árfekvésben volt a szállítás, de nem érdekes, mert még ha 40 is, akkor is jóval olcsóbb, mint itthon.).
2. Ha rárakod az NSU-ra, azonnal kapsz egy szép angol/német telót.
Emiatt nem lehet összehasonlítani az EW/MM-mel. Azok magyar PC-vel rendelkeznek, Magyarországra szánt szállítmányból, tisztán.
És ha van valami HW-s bajod, akkor mi van?
Manapság szépen szoktak kiderülni gyári disznóságok és nem csak a Nokia háza téjékán.
|
hétf. nov. 05, 2007 4:58 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Nálunk anno a chellos netnél volt olyan hiba, hogy néha nagyon belassult. Akkor kijöttek okos emberek és azt mondták, hogy olyan is bejátszhat, hogy valahol a kábel közel van valami nagy teljesítményű eszközhöz, pl. mikró és az néha belezavar a forgalomba, hiába az árnyékolt kábel.
|
vas. nov. 04, 2007 23:28 |
|
|