Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 17:53

Hozzászólás a témához  [ 634 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Következő
Fenykepezokhoz Akkumulatorok 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
vasti írta:
Babajaga írta:
Ansmannom ami pár feltöltés után borzalmas kapacitásvesztést mutatott és ki is kellett dobni mert használhatatlan lett

Azt hiszem, én is megjártam az Ansmann Formula GP akármi akkukkal...

J
Mindenesetre csalódott vagyok, mert a "vacak" Minwa (a GP-ket nem is mondom, kár, hogy csak 1300mAh-s) akkuimmal semmi gond nincs kb. 2-3 éve, ugyanazokban a töltőkben...

Üdv!

Mar nem eloszor latom, hogy a Minwa vacaknak van minositve...pedig majd 30 eve gyartanak akksikat. Ansmann szinten nem noname gyarto, jo kis nemet akksik, persze minddel elofordulhatnak problemak, de alapban nem gagyi egyik sem. GP-rol nem is beszelve, ami azsia legnagyobb akksigyartoja. :)

vas. dec. 02, 2007 22:24
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás tapasztalatok
Sziasztok
fotos vagyok es eleg hevi modban hasznalodnak nalam az akksik, egyelore azt gondoltam hogy egy MW8168GS mikroprocesszoros toltovel jol elleszek (500mA-el tolt, 85mA-el sut ki), de erdekes dolgokat kezdek tapasztalni:
az akksik feltoltottnek lettek minositve (egett a zold led), majd ujra behelyzve oket ismet egy fel orat toltotte, mielott kigyulladt a zold led.
Ezen felul egyre inkabb gyanusan hamar feltoltodnek az akksijaim, akár egy óra alatt is, ami nyilvan nem normalis, mivel mondjuk egy 2600mAh-s akksit 500mA-el majd 8 orat kellene toltenie.
Hasznal valaki hasonlo toltot? Mik a tapasztalatok?
Van még egy Ansmann procis toltom is, ami szinten 500mA-el tolt, de nincs kisutoje. Azt most tetsztelem. :)

vas. dec. 02, 2007 22:15
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok

bár nem ide tartozik ,de nem tudja valaki véletlen, hol lehet Nikon coolpix 4100 hoz magyarnyelvá használati útmutatót találni?

vas. nov. 25, 2007 18:28
arany tag

Hozzászólás ...
Oks, kipróbálom úgy is.

kedd nov. 20, 2007 20:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás Re: ...
[quote="audioman"][/quote]

szerintem ne 200-al töltsd az aksikat. Ilyen kis áramnál a dV érzékelés joval bizonytalanabb mint magasabb áramnál. Nyugodtan használd a 700mA-t, az se sok egy 2000mA feletti aksinak.
ni-mh aksik töltéséröl:
http://www.anico.hu/anico.php?o=tudod-e ... ese_magyar

vas. nov. 18, 2007 3:58
arany tag

Hozzászólás ...
Na megjött az IPC-1L töltőm. :)
Jön a kis beszámoló, amit ígértem:

Először kétes érzelmekkel fogadtam, mivel amit először kaptam postán, kapásból gyári hibás volt. :(
Visszaküldtem és díjmentesen kicserélték, a postaköltséget is ők állták oda-vissza. (Ezek után ez a minimum.)

Végülis kb. 1 hete megjött a működőképes verzió. Már töltöttem vele 9 db akksit. Mindegyikkel elboldogult, alig lettek langyosak az akksik. 200 mA-rel töltöttem. Először a kisütést választottam, de meglepő módon automatikusan a kisütési folyamat után elkezdett tölteni. Mikor kész volt, szépen vigyorgott a full felirat. :)
A frissítést is kipróbáltam, de annál érdekes módon az 1. és 3. rekeszben levő akksiknál egy idő után megállt a mAh számlálás. Furcsállottam. A másik kettőt ugyanúgy mint a kisütésnél, fel is töltötte és korrekten működnek is.

Amúgy mindent mutat, amit csak el lehet képzelni. Igaz majd a későbbiek folyamán dől el, hogy megérte-e az árát, de most azon a véleményen vagyok, hogy igen. 3 napig folyamatosan be volt dugva, kisütött, töltött, frissített, az elején nyüstöltem is, állítgattam keresztbe-hosszába.

Végeredményben szuper kis töltő, mindenkinek csak ajánlani tudom! ;)

CONRAD: Az a helyzet, hogy nagyon nem tetszett ez a gyári hiba dolog. A másik dolog pedig az, hogy először nem kaptam magyar nyelvű használati utasítást. (nem vagyok segg az elektronikai cuccokhoz, de azért ide elkell egy kis tájékoztatás mit miért meg hogy..) Csak a csere darabbal küldtek. Az új töltő szállítására is várni kellett 1,5 hetet.. (A helyükben én kezem-lábam elhagytam volna sietségemben, ha már egyszer sikerült kellemetlenséget okoznom a vásárlónak. Hisz manapság elég rendesen fogyasztócentrikus világot élünk. A versenyképesség érdekében muszáj is..)

Velük kapcsolatban végeredményben is kétes érzelmek fognak el, de láttam már azért nagyobb disznóságot is.

szomb. nov. 17, 2007 12:42
vas-tag

Hozzászólás 
sziasztok! fura problémám van digicam telep töltésével. eredeti olympus li-ion elem 3 év után meggyengült, ezért vettem 1 új utángyártottat, mAh szerint annyit tud, mint a gyári (papiron)

többszöri feltöltés, majd (normál használat lemerülésig) után az eredeti olympus elem meggyengült teljesitményét sem tudta hozni, durván számitva az 1100 mAh-ból kb 400at tudott ezért visszakértem és kaptam a pénzt. GP bolt, szerintük jó az elem, de nekem nem kellett, gondoltam 2200 forintos ****.

erre ma vettem máshol egy jóval drágább 5000 forintos REALPOWER márkájút, ez is 1100 mah, és kisértetiesen ugyanazt csinálja!!!

a régi gyári elem 1090mah és még 3 év után is jóval tovább birja mint a 2 utángyártott

hogy lehet ez? én a töltöre kezdtem gyanakodni, a hasonlóság miatt.

elképzelhető: 1. h a töltö emlékezik, hogy milyen elemet töltött eddig, és valamilyen módon reset-elni kéne?
2. a töltöttséget vizsgáló elektronika nem a telepben van?
3. vagy egyszerűen ilyen rosszak az utángyárottak, ezt kell elfogadni??

azt is észrevettem, h az utángyártottakat jóval kevesebb ideig tölti, korábban lekapcsolja....

adatok: olympus li-10c gyári töltö, li-10b eredeti és u.gyártott akku. 3 pólusú.

bármilyen ötlet, tapasztalat, jó utángyártott márka welcome! köszi

vas. nov. 04, 2007 1:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
Egy magára valamit is adó töltö az AAA aksinak nem azt az áramot adja amit az AA-nak

Szerintem ez nem sokat ad magára ;-)))
A leírásában sem említik, a hátuljára is csak annyi van írva, hogy 1000mA, és amennyire látom, nincs is különválasztva az AA meg az AAA akku-érintkező...

Üdv!

szer. okt. 24, 2007 15:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
vasti írta:
Én megnyugtatlak ;-)))

Egy ilyen IPC-1L töltővel meg én is szemezek... Az 1A töltőáramot kicsit sokallom (Yellowstone), főleg most akarok AAA méretű akkukat venni MP3 lejátszóba, azoknak meg szerintem 2-300mA is éppen elég...

Üdv!

Egy magára valamit is adó töltö az AAA aksinak nem azt az áramot adja amit az AA-nak, szóval emiatt kár töltöt cserélni (persze ha a tied nem ilyen az más kérdés, de én még olyat nem láttam ami ne kezelné külön a két aksiméretet) 2000+ AA aksiknál meg az 1A teljesen rendben van.

szer. okt. 24, 2007 13:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az IPC-1L-ről annyit, hogy 9000 forintért ajándék!

Ez a "vacak" Yellovstone is 5000 forint, és ugyan működik, de tudásban nagyon messze van a Voltcraft-tól... És ha a Yellowstone-t (és a hasonló kacatokat) nem vesszük számításba, akkor kb. az IPC-1L a legolcsóbb négy csatornás töltő, ami ráadásul többet tud, mint a többi lényegesen drágább.. Ugyan nem tud 3A töltőáramot ;-))) , de az inkább előny, mint hátrány. Nem tudom elképzelni, hogy 15 perc alatt fel lehet tölteni úgy egy akkut, hogy az hosszú távon is bírja! Nem véletlen, hogy a mobiltelefonok 6-900mAh-s NiMH akkuit órákig kell tölteni, ének is évekig, hetente többször töltve. OK, vannak olyan új akkuk, amik "bírják" a gyorstöltést... De akkor már inkább egy ilyen nem önkisülős akku ;-)

Üdv!

kedd okt. 23, 2007 19:33
arany tag

Hozzászólás ...
Rendben, megnyugodtam. :)

A töltővel kapcsolatban annyit, h ha meglesz majd véleményezem. :wink: Igaz ez csak hosszas használat után lesz értékelhető..
Viszont úgy látom van rajta a kisütésen kívül kímélő üzemmód meg minden apja f.... is, úgyhogy nem hiszem h rossz vétel lenne. :)

A ready2use-ra meg kíváncsi leszek meddig bírja. A 6500-höz kb. 400 képet mond a gyártó full 2500-as akksival, (mind vakuval) úgyh. kb. reális értéket kaptál Te is.

kedd okt. 23, 2007 19:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jó az a töltő! :)
Akksik: vasti-val egyetértek, ezek az akkumulátorok nem halnak be ha teljesen feltöltött állapotban egy hónapig állnak.

kedd okt. 23, 2007 19:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én megnyugtatlak ;-)))

Nekem S6500-ban ma merült le egy garnitúra 2100-as Varta R2U. Nem frissen töltöttek voltak, mert az előző gépemben már használtam őket, kb. 1 hónapja voltak ebben a gépben, 390 képet csináltam, ebből kb. a fele vakus, meg ugye új gép, szórakoztam vele, menüvel ismerkedés, stb. Szóval szuper ;-))) Ennyi idő alatt a hagyományos akkuk jóformán magukban lemerülnek.

Egy ilyen IPC-1L töltővel meg én is szemezek... Az 1A töltőáramot kicsit sokallom (Yellowstone), főleg most akarok AAA méretű akkukat venni MP3 lejátszóba, azoknak meg szerintem 2-300mA is éppen elég...

Üdv!

kedd okt. 23, 2007 19:15
arany tag

Hozzászólás ...
Értem.

Nos akkor egyszer élünk, megrendeltem egy ilyet:

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... VrVXhOUT09

töltőáram 700mA
kisütőáram 350mA
Egyenként tölthetők az akksik és beállíthatók különböző tulajdonságok mindegyikhez.

Nem akarok többet **** az akksikkal. Igaz, h idő mire meghálája az árát, de hosszútávon csak jobb megoldás...
Most egy kompakt töltőm van (Energizer) 240-280 mA-es töltőárammal, de se kisütés, se semmi...
Bízom benne, hogy nem hiába fizetem ki érte a borsos árat..

Emellé rendeltem még 3 csomag (12 db) Varta 2100-as Ready2use-t is. :)
Azért mindjárt 3-at, mert nekem úgy szokott lenni egy fotózás, hogy max. 1 nappal előtte tudom meg, ezért mindig mikor lemerül 1 garnitúra, rögtön feltöltöm, ki tudja mikor kell. Ezzel meg ugye az a gond, hogy ha egy ideig nem kell, akkor elveszti a töltést és mikor meg kellene, elég kb. 20 képre. :(
Ráadásul manapság sokszor hoszzú expót (is) használok az esti képekhez és az meg jobban szívja az akksikat. Ezért ha cserélni kell, legyen mire. :)
Jah és "néha" járok tuning kiállításokra is, ahol pl. egy drift show-nál jól jön a gyors fókusz, (FinePix S6500 fd - ááámen :)) és az megintcsak jobban szívja az energy-t. :) Hát ugye valamit valamiért.. :S

Igaz, hogy most csúnyán le leszek égve egy darabig, :( de elegem lett a folytonos akksiproblémákból.

Nyugtassatok meg, h nem csináltam hülyeséget! :D

kedd okt. 23, 2007 19:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Netes, szakmainak tünö oldalakon azt szoktam olvasni, hogy a nagyon alacsony töltöáram nem feltétlen jo egy aksinak, mivel a kis áram miatt nincs olyan drasztikus feszültségesés mint magasabb töltöáram esetén, igy a dV érzékelö nem feltétlenül fogja tökéletesen jelezni a befejezett töltést. Ráadásul a sanyohoz adott töltö sima 2/4-es ami azért eléggé elitélhetö tulajdonsága egy töltönek.
És az se mindegy, hogy fél nap alatt vagy 3 óra alatt lesz kész egy aksiszett:) persze akinek nem kell egy nap alatt 4x 4darabos aksiszettet feltölteni annak ez kevésbé szempont.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a ready2use 2100as aksinak nincs gondja az 1000mA-es töltöárammal. Attól, hogy a sanyo egybecsomagolja az aksiját egy - egyébként kb 1000Ft-os tudásu - töltövel és azzal akarja eladni, még messze nem biztos, hogy ez a készülék a legjobb annak az aksinak.

kedd okt. 23, 2007 17:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Passz... nekem csak eneloop akksik vannak itthon.

kedd okt. 23, 2007 17:32
arany tag

Hozzászólás ...
Hm. Köszönöm az értékes hozzászólásokat! :)

Konkrétan ez jó? > http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 314&page=1

Az értékelésnél írják, hogy a töltő csak Eneloop-okat képes tölteni. Hogy a máriába? Egyéb tapasztalat?
Kisütési funkciót nem látok rajta, és a specifikációban sem írja h lenne.. :?

kedd okt. 23, 2007 17:25
gyémánt tag

Hozzászólás Re: ...
audioman írta:
Hy all!

Épp akksi és töltő vásárlás előtt állok egy FinePix S6500 fd-hez.

EZeket az Energizereket sürgősen felejtsd el... elképesztően hamar megadják magukat...

Pont ilyeneket cseréltem le Eneloop akksikra - klasszisokkal jobb!
10ezerből megvan a 8 Eneloop és a töltője is. Kábé 125 mAh-s a töltőáram, egyszóval olyan alacsony, amit az akksik nagyon szeretnek. :D

kedd okt. 23, 2007 12:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is mindenképpen valami "újfajta" akkut ajánlok! Igaz, én nem fényképezek olyan sokat, nekem ezért is jönnek be ezek: szinte olyan, mintha LiIon akkus lenne a géped ;-))) Lóg a fogason, akár hetekig, vagy hónapokig, és amikor kell, előveszed, és fotózol vele, nem akkutöltéssel kell kezdeni ;-) Tehát ha 2-3 hét alatt szokott "kifogyni" egy karnitúra akkud, akkor 100%, hogy jobban jársz ilyennel.

Töltő: nekem bevált a Yellowstone töltő. Olcsóbb, mint amit belinkeltél, de legalább tud kisütni. Nekem eddig nem volt vele gondom, az 1A töltőáramot, amit tud elvileg, még bírják a 2100mAh-s Varta Ready2Use akkuk, amiket használok.

De ha rászánsz egy kicsit többet, akkor Condrad, IPC-1L: ez állítólag piszok jó töltő, 9000 forint, és a max. 700mA töltőáram (ami amúgy lefelé állítható!) is barátságosabb az akkuknak. Két garnitúra R2U pl. mellé, és igaz, hogy így kb. 14.000 forintba fog kerülni, viszont valószínűleg nem lesz egy ideig akku gondod ;-)

Üdv!

hétf. okt. 22, 2007 16:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
ez a töltö cerkaaksit az adatlapja szerint 1800mA-el tölt. Ez azért durva. Az én töltöm 1000-el tölt de ez is melegiti rendesen az aksit. Ennek majdnem a duplája szerintem már igen kifinomult elektronikát igényel és van egy tippem, hogy ezt a technikát nem adja senki sehol oda fillérekért. Mivel a szett igencsak olcso, igy két lehetöség van, vagy egy minöségi termékeket gyárto cég be akar szállni a piacra és le akarja az összes konkurenciát gyalázni árversenyben, vagy valami igénytelen vacakot akarnak eladni a jo nagy teljesitményadatokkal amit pár honap alatt megbán a vevö. Mivel nem találtam a neten ajnározo felhasználokat igy nagyobb esélyt adok a b; verziónak.
Ráadásul nem találtam rajta kisütö funkciót, igy az aksi karbantartást nem igazán támogatja.

A ready2use (meg a többi hasonlo nextgen aksi: sanyo eneloop, gp ReCyko, ...) a kisebb kapacitása ellenére azért lehet jobb választás, mert alacsonyabb az önkisülése (nem merül le álltában) és kisebb a belsö ellenállása mint a hagyományos NiMh aksiknak. Tehát ha nem arra kell az aksi, hogy feltöltöd, aznap kifotózod belöle a naftát és másnap ujra teletöltöd, hanem egy töltés után sokáig akarod ujratöltögetés nélkül használni, akkor jobb egy ujgenerációs. Ha egyszerre kell a maximális teljesitmény, akkor érdemes csak nagyteljesitményü hagyományos aksit venni.

vas. okt. 21, 2007 20:18
arany tag

Hozzászólás ...
Hy all!

Épp akksi és töltő vásárlás előtt állok egy FinePix S6500 fd-hez.
Úgy gondoltam, h jó lenne 2500 - 2700-asakra beruházni, mert nem szeretem a folytonos akksicserét és hogy egy vagonnyit kell vinnem belőlük, egy esti fotózásra. Most 2000-resek vannak, de igencsak "elfáradtak" már.

Töltő

Kiszemeltem: http://www.fotomarket.hu/product.php?pi ... fromcat=42
(egy másik, kicsit részletesebb link: http://www.quasar.hu/catalog/qproduct_info.php?cPath=128&products_id=891064 )

Már korábban is említve lett a PowerBase márkanév itt, de reakció nem sok volt rá. Az akksiai nemtom milyenek, bár most igazából a töltője érdekelne. Elég jónak tűnik, amit írnak róla, bár a tapasztalatokban jobban bízok mint a gyártó saját termékbemutatásában.

Akksik

Most a 2500-as Energizer akksikat nagyon szeretem, azok beváltak, de csak 1 sor (4 db) van belőlük. :( Így mindenképp venni kell azt is.

Kiszemelt áldozatok: (valamelyik közülük)

http://www.fotomarket.hu/product.php?pi ... fromcat=43
http://www.fotomarket.hu/product.php?pi ... fromcat=43

Ezek közül melyik a javasoltabb és miért?

Most olvastam az előző hsz.-ban, h van ez a Varta ready2use akksi. Ez miben jobb, mint az én két kiszemeltem? Miért éri meg jobban, ha csak 2100-as??

Mégegy(két) fontos kérdés:

A gyorstöltés tényleg megrövidíti az akksik élettartamát?
Egyik helyen azt olvastam igen, másik helyen meg azt, hogy sokkal jobb az akksiknak mint a normál tizen x órás töltők. Most akkor mi van?? :S

Az akksikat, ha a gép kiírja, h lemerült és már nem tudok vele fotózni, akkor is érdemes kisütni? A kisütés elvileg meghosszabbítja az élettartamot nem? (Bocsi ha hülyéket kérdeztem, de olvastam már mindenfélét és nem vok a témában szakértő :$)

És végül: Ti mit ajánlatok? (Függetlenül attól, amit én írtam)

A kritérium:
- 8 db akksi
- 1 db töltő
- az ár max. 10-11 ropi körül legyen

Ebben a fórumban még nem csalódtam, dugig van minden témában szakértőkkel. :)
Remélem kapok ebben az esetben is szaktanácsadást. :)

vas. okt. 21, 2007 11:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
topeti írta:

Látom, hogy az MW3798GS töltőt ajánlottad sokak számára. Nekem csak AA és AAA méretű akksik töltésére
lenne szükségem, de egy strapabíró töltőt keresnék, olyat ami nem teszi tönkre a drága akksikat (fordított polaritás,
rossz akksikat szűrje ki, -dV, lemerítés/kisütés, mikroprocesszoros töltöttségiszint-ellenőrzés).
Nem tudom ezek közül miket tud, illetve mindegyikre szükség van-e egy "hétköznapi" használathoz:
digit. fényképezőgép és a vezeték nélküli egereim (2 db) akksijainak töltésére használnám.

Tippeidet várom, hogy mit ajánlanál. Egyelőre most akksit nem veszek, csak töltőt. Később vennék 4db 2500mAh-s vagy nagyobb
kapacitású AA (LR6) akksikat, addig is szivesen veszem ha ajánlassz néhány tipust, amire érdemes gyűjteni.

üdv, Péter

ha emlékeim nem csalnak, jopár évei hozzászolásokat találtál meg.

Javaslataim: aksibol ne a 2500 vagy nagyobb hagyományos aksikat hanem az ujgenerációs alacsony önkisülésüeket válaszd (eneloop, ready2use, recyko ...) akkor is ha ezek "csak 2000, 2100mA-esek
http://www.edigital.hu/product.php?prod ... 296&page=1
itt 2700ért kapsz 4db varta ready2use aksit, használom vakuban és digitgépben, nagyon jol birják és nem merülnek le álltukban.

Töltöböl pl ez egy korrekt darab, igaz kisütni nem tud de 4csatornás dV-s gyorsan tölt és az lcd-n mutatja hol tart a töltés. Persze drágábban kapsz több szolgáltatást nyujtó töltöt is, csak nem biztos, hogy megéri.
http://global-akku.addel.hu/detailprodu ... ctid=26745

Van neki egy picit drágább verzioja ami 1000mA-el tölt és kisütös, ha valahol látsz olyat az még egy kellemes vétel, MW6178 a neve. Ezeknél komolyabb cuccot csak profi felhasználásra érdemes venni, gyengébbet viszont nem érdemes, mert azok már nem 4csatornásak és ez talán a legfontosabb tulajdonsága egy töltönek.

szer. szept. 12, 2007 23:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Shrek írta:
Itt Szegeden az MW3798GS típusú töltő, kisütéses funkcióval, mikroprocesszoros töltésvezérléssel, 3.800 Ft. Szerintem ez egyáltalán nem sok!

Szia Shrek

Nemrég vettünk egy Panasonic digitális fényképezőgépet, amihez
AA méretű ceruza-akksikat
vettem, de nincs még normális megbízható töltőm. Most olyat keresnék. Segítenél nekem egy jót ajánlani?

Látom, hogy az MW3798GS töltőt ajánlottad sokak számára. Nekem csak AA és AAA méretű akksik töltésére
lenne szükségem, de egy strapabíró töltőt keresnék, olyat ami nem teszi tönkre a drága akksikat (fordított polaritás,
rossz akksikat szűrje ki, -dV, lemerítés/kisütés, mikroprocesszoros töltöttségiszint-ellenőrzés).
Nem tudom ezek közül miket tud, illetve mindegyikre szükség van-e egy "hétköznapi" használathoz:
digit. fényképezőgép és a vezeték nélküli egereim (2 db) akksijainak töltésére használnám.

Tippeidet várom, hogy mit ajánlanál. Egyelőre most akksit nem veszek, csak töltőt. Később vennék 4db 2500mAh-s vagy nagyobb
kapacitású AA (LR6) akksikat, addig is szivesen veszem ha ajánlassz néhány tipust, amire érdemes gyűjteni.

üdv, Péter

szer. szept. 12, 2007 16:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
"3A-el azért nem esnék neki "

Csak kipróbáltam az 1 órás töltőt ami annyival tölt. Egyértelműen kárt okozott a Varta 2600-asban egyrészt a töltés alatti viselkedés miatt másrészt hogy az akkuk rövid időn belül tönkrementek úgyhogy nem az 1 órással töltöttem már.

kedd júl. 24, 2007 22:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
vasti írta:

Igen, én sem gondoltam, hogy majd 10 évig töltögetem a 2700 forint / 4 darab akkuimat, sőt, az "elméleti" 1000 töltési ciklust inkább kb. 80 év alatt érném el ;-)) Vettem két garnitúrát, és havonta sem kell töltenem így őket.
De azért azt sem szeretném, ha 4-5 töltés után tönkremennének, egyszerűen sajnálnám őket... De akkor megnyugszok, és töltögetem tovább őket. De ez a ventillátoros dolog nem is rossz ötlet ;-))) Amúgy meg így belegondolva, kb. 29 fok volt a hétvégén a lakásunkban, gondolom az sem mindegy neki azért.

Amúgy régóta tervezem, hogy barkácsolok egy pl. 300mA-es 4 csatornás töltőt, mert szerintem az lenne a legideálisabb, csak kéne valami táp hozzá, ami nem túl nagy feszt ad ki és amperben is bírja, meg hát elfelejtettem már az elektronikát, azt sem tudom, mi az az áramgenerátor ;-))) Majd egyszer talán összejön.

Üdv!

Olvasgattam mindenféle szakoldalnak tünö netes cuccokat és azokbol nagyon nem az jött le, hogy az aksinak a lassu töltés lenne a legegészségesebb. Lassu töltésnél nem tudja a dV-t normálisan érzékelni a töltö, meg mittdom már milyen nem pozitiv dolgokat olvastam. Nekem bejött az 1A áram, aksim még nem sinylette meg (pedig rendszeresen töltöm öket, a külsö vaku zabálja az áramot) és ezzel nem kell parázni, hogy feltöltödik-e idöre az összes szett.

kedd júl. 24, 2007 22:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga:

3A-el azért nem esnék neki ;-)) Ezt az 1A-es töltőt is csak azért vettem meg, mert nem találtam olyat, ami négy csatornás ÉS meg is tudom fizetni... Ezt beszerzési áron megkaptam 3500 forintért, annyit még megért.

arnyekxxx:

Igen, én sem gondoltam, hogy majd 10 évig töltögetem a 2700 forint / 4 darab akkuimat, sőt, az "elméleti" 1000 töltési ciklust inkább kb. 80 év alatt érném el ;-)) Vettem két garnitúrát, és havonta sem kell töltenem így őket.
De azért azt sem szeretném, ha 4-5 töltés után tönkremennének, egyszerűen sajnálnám őket... De akkor megnyugszok, és töltögetem tovább őket. De ez a ventillátoros dolog nem is rossz ötlet ;-))) Amúgy meg így belegondolva, kb. 29 fok volt a hétvégén a lakásunkban, gondolom az sem mindegy neki azért.

Amúgy régóta tervezem, hogy barkácsolok egy pl. 300mA-es 4 csatornás töltőt, mert szerintem az lenne a legideálisabb, csak kéne valami táp hozzá, ami nem túl nagy feszt ad ki és amperben is bírja, meg hát elfelejtettem már az elektronikát, azt sem tudom, mi az az áramgenerátor ;-))) Majd egyszer talán összejön.

Üdv!

kedd júl. 24, 2007 22:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
vasti írta:
Sziasztok!

Üdv!

Nekem pont annyira melegszik az 1A-es töltövel mint a többi fajta aksi (van vagy négy félém a lidl- féle nonémtöl a sanyoig), nem jobban és nem kevésbé. Rendszeresen töltöm hónapok óta és semmi bajuk. Mondjuk kis sufnitunningot csináltam, egy néhai mobiltöltövel hajtott pc-s ventit töltéskor fölé teszek, mert ártani biztos nem árt.
Az 1300as aksiknak simán lehet kisebb belsö ellenálása mint egy 2100as aksié, ez lehet oka hömérsékletkülönbségnek. Ráadásul annyira olcso ez az aksi, hogyha esetleg nem bir ki 1000 csak 500 töltést akkor se kell a Dunának menni miatta szoval szerintem kár tulparázni a töltést.

kedd júl. 24, 2007 21:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
vasti írta:
Sziasztok!

Nagyon jók ezek a Varta Ready4Use akkuk, az original bontottal el is felejtettem, hogy kell akku a gépbe, mire lemerült ;-))) 3x töltöttem meg az 1GB-os meg 2x az 512MB-os kártyát (sok száz 3MP-es kép, sok zoom meg vaku, a maradék meg video)

DE! Tudom, Babajaga meg is mondta, hogy nem nagyon szereti a gyorstöltést annak ellenére, hogy azt írják, úgy lehet tölteni, mint a hagyományos Ni-MH akkukat... De én azért reménykedtem ;-) Szóval az első garnitúrát most töltöttem először, és csatornánként 1A-es, 4 csatornás töltőm van. És piszkosul bemelegedtem a töltés végére az akkuk... Ennyire még az 1300-as GP-k sem szoktak melegedni. Van hővédelem is a töltőben, nem kapcsolt le, de ugye ez nem jelent semmit... Szerintem 50-60 fokosak lehettek az akkuk, éppen csak bírtam fogni őket.

Szerintetek ez azért lehet, mert először töltöttem még csak (ezt mondjuk magam sem hiszem), vagy felejtsem el az 1A-es töltőt? Van még egy 500mA-es, de az meg csak egy csatornás, azzal sem lenne túl jó töltögetni :-(

Van valakinek ilyen akkuja? És próbálta "gyorstölteni"? Bár ez még nem is annyira gyorstöltés.. És ha igen, hogyan viselkedett az akku? Szétnyílt? ;-))

Üdv!

Én kipróbáltam egyórás töltőt és az akkuk nagyon hamar tönkrementek, pedig egy töltést kaptak csak. Nagyon sok a tönkrement akku én a túlerőltetett töltést okolom. Az egyórás töltő 3A-el tölt, nem tudom mire jó. Magánál a töltésnél észlelni lehetett hogy szabályosan forr az akku nem kell ahhoz széjjelnyílnia hogy erősen károsodjon.

kedd júl. 24, 2007 18:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nagyon jók ezek a Varta Ready4Use akkuk, az original bontottal el is felejtettem, hogy kell akku a gépbe, mire lemerült ;-))) 3x töltöttem meg az 1GB-os meg 2x az 512MB-os kártyát (sok száz 3MP-es kép, sok zoom meg vaku, a maradék meg video)

DE! Tudom, Babajaga meg is mondta, hogy nem nagyon szereti a gyorstöltést annak ellenére, hogy azt írják, úgy lehet tölteni, mint a hagyományos Ni-MH akkukat... De én azért reménykedtem ;-) Szóval az első garnitúrát most töltöttem először, és csatornánként 1A-es, 4 csatornás töltőm van. És piszkosul bemelegedtem a töltés végére az akkuk... Ennyire még az 1300-as GP-k sem szoktak melegedni. Van hővédelem is a töltőben, nem kapcsolt le, de ugye ez nem jelent semmit... Szerintem 50-60 fokosak lehettek az akkuk, éppen csak bírtam fogni őket.

Szerintetek ez azért lehet, mert először töltöttem még csak (ezt mondjuk magam sem hiszem), vagy felejtsem el az 1A-es töltőt? Van még egy 500mA-es, de az meg csak egy csatornás, azzal sem lenne túl jó töltögetni :-(

Van valakinek ilyen akkuja? És próbálta "gyorstölteni"? Bár ez még nem is annyira gyorstöltés.. És ha igen, hogyan viselkedett az akku? Szétnyílt? ;-))

Üdv!

kedd júl. 24, 2007 17:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ansmannal én is szivtam, a soha többé kategória nálam. Van egy szett hulladék 2500as AA egy két 800as AAA, és használhatatlanok.

hétf. júl. 02, 2007 14:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
Ansmannom ami pár feltöltés után borzalmas kapacitásvesztést mutatott és ki is kellett dobni mert használhatatlan lett

Azt hiszem, én is megjártam az Ansmann Formula GP akármi akkukkal...

Jó drágán vettem, mert éppen nem volt a közelben más, úgy egy éve. Ha azt mondom, hogy 20x voltak töltve az akkuk, akkor sokat mondok, régebben 500mA-es, egy csatornás töltővel, mostanában meg Yelowstone 1A-es, 4 csatornással. Mindkét töltő tud kisütni, meg is csinálom minden töltés előtt, meg mindegyik automata, feszültségletöréses, vagy milyen (deltavé ,-) , S5600-ban használom őket.

Az egyik akku tök le van gyengülve, kikapcsol a fényképezőgép sokkal hamarabb, mint szokott, és ha akkor kisütés nélkül rádugom a töltőre, három hamar feltöltődik, a negyedik meg görcsöl sokáig, és melegebb is, mint a több :-(((

Nem baj, ma meglesz a két garnitúra Varta Ready2Use (kb. annyiba sem fognak kerülni, mint a 4 db. Ansmann), ezek meg mennek a gyerekek játékaiba ;-)))
Mindenesetre csalódott vagyok, mert a "vacak" Minwa (a GP-ket nem is mondom, kár, hogy csak 1300mAh-s) akkuimmal semmi gond nincs kb. 2-3 éve, ugyanazokban a töltőkben...

Üdv!

hétf. júl. 02, 2007 10:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sőt, a Pana tulajok általában arról számolnak be, hogy az utángyártott akku többet bír, mint a gyári. Nem is kevéssel...

Üdv4

csüt. jún. 28, 2007 20:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
rexi írta:

Feri

Konkrétan FZ50 utángyártott aksival nincs tapasztalatom, de Fz10-hez anno vettünk fullnoname aksit (meg más tipusokhoz is, tükrös minoltákhoz meg canonhoz) és nem éreztem érdemi különbséget a gyári aksik javára. Volt selejtes utángyártott (méretprobléma volt vele) de ezt cserélte a bolt szó nélkül.

csüt. jún. 28, 2007 18:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

A következő kérdésemnél a Panasinic FZ50 használók valszeg előnyben vannak.
Nézegettem a neten, hogy a Panasinic FZ50-be való akkuk milyen árban vannak.
Nos a PANASONIC CGR-S006: 9000 Ft körül; Energizer CGRS006:
~ 7000 FT; PANASONIC CGR-S006E/1B: 9110 - 21 988 Ft között.

A kérdésem az:

1) Mitől van a közel 2.5-szeres különbség a CGR-S006E/1B
között (csupán a kereskedők hasznában levő ok, túl kevésnek/soknak
tűnik)???

2) Tudtok arról vmit., hogy mennyi/mi a különbség a PANASONIC CGR-S006 és az Energizer CGRS006 között, ill. a PANASONIC CGR-S006
és a PANASONIC CGR-S006E/1B között (mindegyik 7,2V, 710 mA)??? Egyáltalán van jelentősebb különbség az elkészíthető képek számában v. az akku élettartalmában?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

Üdv:

Feri

csüt. jún. 28, 2007 12:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
OK, köszi a válaszokat!

hétf. jún. 25, 2007 13:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsoca-M5 írta:
Köszike!

Akkor veszek egy ilyet!

...még egy kérdés ritkábban használva (havi max 1-2x +évi nyaralás, telelés) mennyit kéne bírjon egy normális akksi?
(Most az élettartamára gondolok nem a feltöltés lemerülés közti időre)

Sajnos ez teljesen meghatározhatatlan mert az akkuk gyártási stabilitása még a márkásoknál sem egyforma. A tapasztalat azt mutatja hogy óriási a szórás, nekem volt 2600-as Ansmannom ami pár feltöltés után borzalmas kapacitásvesztést mutatott és ki is kellett dobni mert használhatatlan lett nem lehetett életet lehelni bele. De a normál akkuk a ritka használatnál nem teljesítenek jól, mert elveszítik a töltést és ha így marad benn a gépben az a romlását gyorsítja, erre jobb az Eneloop, reméljük hogy nem rontják le a minőségét.

hétf. jún. 25, 2007 13:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Köszike!

Akkor veszek egy ilyet!

...még egy kérdés ritkábban használva (havi max 1-2x +évi nyaralás, telelés) mennyit kéne bírjon egy normális akksi?
(Most az élettartamára gondolok nem a feltöltés lemerülés közti időre)

hétf. jún. 25, 2007 11:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
1,5 hónapos Eneloop akkukkal (azzal a párral, amit még nem használtam) még mindig full töltöttséget mutat a fényképező.

Van egyébként alternatíva a GP-nél (ReCyko), és a Vartánál is (Redy 2 Use), és van még egy gyártó, de a neve most nem fog beugrani... :)

Üdv!

vas. jún. 24, 2007 17:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsoca-M5 írta:
Sziasztok!

Őszinte leszek lusta vagyok elolvasni a 11 oldalt (meg gondolom nagy része már nem is aktuális), úgyhogy csak az utolsó oldalt olvastam el.

Úgy nézem többen dícséritek ezt a Sanyo Eneloop-ot!
Nekem egy HP 945-öm van (mindegy milyen, én nagyon szeretem), de én is csak ritkán használom, és pont akkor van mindig lemerülve a 2500 Ansmann-om, amikor kéne, ha feltöltöm akkor is már csak pár napot megy!

Akkor szerintetek, mostanában ezt a Sanyo-t érdemes venni, vagy van másik alternatíva is, esetleg még tartósabb?

Előre is köszi,
Zsoca-M5

Az eneloop akku nem tartósabb hanem kicsi az önkisülése ezért ha feltöltés után egy két héttel teszed be a gépbe akkor nem vesztett a kapacitásából annyit hogy hamar kimerülést mutatna, ha meg ritkábban csinál valaki felvételt szintén sokáig üzemképes mert a gépben sem merül magától le csak amennyit fogyaszt a gép üzemelése.

vas. jún. 24, 2007 17:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Őszinte leszek lusta vagyok elolvasni a 11 oldalt (meg gondolom nagy része már nem is aktuális), úgyhogy csak az utolsó oldalt olvastam el.

Úgy nézem többen dícséritek ezt a Sanyo Eneloop-ot!
Nekem egy HP 945-öm van (mindegy milyen, én nagyon szeretem), de én is csak ritkán használom, és pont akkor van mindig lemerülve a 2500 Ansmann-om, amikor kéne, ha feltöltöm akkor is már csak pár napot megy!

Akkor szerintetek, mostanában ezt a Sanyo-t érdemes venni, vagy van másik alternatíva is, esetleg még tartósabb?

Előre is köszi,
Zsoca-M5

vas. jún. 24, 2007 17:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
Babajaga írta:

Ez egy egyszerű mezei két csatornás timeres töltő mely a 2000-est 14 óra alatt tölti fel és 16 óra múlva lekapcsolja a töltőáramot.

Én is erre tippeltem. Mondjuk érdekes, hogy a zedigital-on 4-6 órás minimum töltési idöt irnak ami akár egy közepesen nem tul lassu töltöre utal, a wormsign.hu oldalán meg éjszakásnak nevezik, ami a tizenX órások neve szokott lenni. Mindenesetre ezt tudva nem rohanok az Mmbe a töltö miatt venni eneloopot.

250mA töltőárama van 4-6 óra alatt a 2000-est nem tudja feltölteni. Hogy miért jelennek meg ilyen fals adatok a hivatalos lapokon, nem értem. Hiszen a töltőn rajt van hogy az AA-t 250mA-el tölti.

kedd jún. 19, 2007 9:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Anélkül azért vehetsz. :) Csak ne hagyd a jelenlegi töltőddel órákon át csepptölteni.

Üdv!

kedd jún. 19, 2007 8:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:

Ez egy egyszerű mezei két csatornás timeres töltő mely a 2000-est 14 óra alatt tölti fel és 16 óra múlva lekapcsolja a töltőáramot.

Én is erre tippeltem. Mondjuk érdekes, hogy a zedigital-on 4-6 órás minimum töltési idöt irnak ami akár egy közepesen nem tul lassu töltöre utal, a wormsign.hu oldalán meg éjszakásnak nevezik, ami a tizenX órások neve szokott lenni. Mindenesetre ezt tudva nem rohanok az Mmbe a töltö miatt venni eneloopot.

kedd jún. 19, 2007 7:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
akinek van ilyen gyári eneloop töltöje, az meg tudná mondani, hogy ez milyen elvü töltö? (mert ennyiért nem arra tippelek, hogy 4csatornás dv-s überprocesszoros csodát adnak az aksik mellé)

hétf. jún. 18, 2007 18:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
akinek van ilyen gyári eneloop töltöje, az meg tudná mondani, hogy ez milyen elvü töltö? (mert ennyiért nem arra tippelek, hogy 4csatornás dv-s überprocesszoros csodát adnak az aksik mellé)

hétf. jún. 18, 2007 17:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Ha valaki épp vásárlás előtt áll, a Sanyo Eneloop töltőt 4 db akksival pénteken 3.500-ért láttam az MM-ben.
Ezt: http://www.extremcomputer.hu/product.ph ... 315&page=1
Üdv,
maidfish

hétf. jún. 18, 2007 12:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Több, mint egy hónapja vannak Eneloopjaim, az egyik párat direkt nem használom és még mindig fullon van, ha a fényképezőbe rakom, vakutöltésre sem esik féltöltöttségre. Ez az anno új 2300-as sima Sanyo akkukkal nem volt elmondható, már két hét állás után egy vakutöltésre félgőzt mutatott a fényképező...
Jaaaa, és nővérem a "másik" pár akkut (amit nem használtunk) közben elvitte diktafonba, és vissza is hozta. Státusz ugyanaz, mint fentebb.

Üdv!

szer. jún. 13, 2007 8:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote="Xanyi"][/quote]

Legalább azt az oldalt olvasnád át amelyikre a kérdést beirtad #&@$#?grrrrr

szer. jún. 13, 2007 1:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Van egy Ansmann töltőm, és hozzá 4 db AA-s akku.
Ilyen, csak 2600 mAh-sak benne az akksik.
Alig egy éves a cucc, de teljesen el van halálozva. Ritkán használom a gépet az igaz, lehet az tett be neki.

Jókat olvastam viszont a Sanyo Eneloop akksikról. Most olyat vennék szívesen, csak azt nem tudom, hogy ha veszek 4 db olyan akksit, akkor azt tölthetem-e az Ansmann töltővel?
Vagy mindenképen a saját töltőjével együtt vegyem?

Elvileg ez az Enelopp jó lenne nekem, mert kb egy hónapba 1x használom a gépet, és eddig mindig az volt hogy pont amikor kellett volna nem volt szufla benne.
Amúgy Canon A520-asba menne!
Jah még annyi, hogy attól függetlenül, hogy ez "csak" 2000 mAh-ás, nem fog sokkal kevesebbet bírni, mint a 2600-as bírt?

Előre is köszi, és bocs a sok hülye kérdésért!

szer. jún. 13, 2007 0:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Meg a mezei Ni-Mh akkuk elég hamar kikészülnek kétakkus gépekben, ha nincsenek legalább 2 hetente töltve, és havonta tréningeztetve.

Üdv!

szomb. jún. 02, 2007 20:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 634 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Következő