|
Szerző |
Üzenet |
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
lacam írta: Már csak az ára lesz a kérdés (ismerősnek GSM üzlete van csak nem vág át még nem mondott rá árat, talán majd holnap)....
Ne felejtsd el viszonyításképpen: Voda, T-mobile feltöltősen 20k, EW gyárilag függetlenül, hivatalos gari 30k. (E250)
Ha ezeknél magasabbat mond, (márpedig neki is kell élnie valamiből) onnantól a te dolgod, hogy tőle veszed, vagy abszolút legális forrásból.
|
hétf. dec. 03, 2007 0:14 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
kerelyfe írta: hááááááát reménykedj! Nekem van mobilos haverom, akivel jóban is vagyok, de nem vennék tőle telefont. Én is pont így vagyok, nem is egy jó haver van.
Telefont meg a Nokiától/SE-től, sehonnan máshonnan...
|
vas. dec. 02, 2007 23:00 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
lacam írta: ismerősnek GSM üzlete van csak nem vág át
hááááááát reménykedj! Nekem van mobilos haverom, akivel jóban is vagyok, de nem vennék tőle telefont.
|
vas. dec. 02, 2007 22:24 |
|
|
lacam
arany tag
|
Dannyboy írta: Ha csak ez a két típus van, akkor a Samu a nyerő. A csoki érintőgombjai idegesítőek, a Samu gombjai kényelmesek, a menüje gyors, van rádió, van szép, nagybetűs kijelző, memóriakártya bővítés és viszonylag jó készenléti idő. Van belőle ezüst és fekete, talán pink is, de abban nem vagyok biztos. Az ezüst szerintem gyönyörű, a fekete pedig elegáns. A mechanika samsungosan biztosan és könnyen működik, van mp3 csengőhang, egyedül az sms-nek nem lehet beállítani mp3-at, csak a gyáriak közül választhatsz. 3G nincs benne, de van Edge, amivel szépen lehet netezni, wapozni, az opera mini remek partner ebben. A fényképezője VGA, csodát ne várj tőle, de napfényben elég jó képeket csinál. Kicsi és könnyű is, bár a csoki sem épp egy nehéz darab. Én mindössze pár órát melegedtem a csokival, Samum majd 3 hónapig volt, de egyén okok miatt D900-ra cseréltem, az okok közt azonban nem a telefon "hibája" volt, hanem más. Remélem tudtam segíteni.
Huh, nagyon sokat, köszönöm szépen!
Már csak az ára lesz a kérdés (ismerősnek GSM üzlete van csak nem vág át még nem mondott rá árat, talán majd holnap)....ha forintra pontosan csoki árában lenne, akkor gondolkodás nélkül Samut veszek, ha sokkal több, akkor ismét nekiállhatok keresgélni (eLGét eLvetettem)
Ráadásul apum is telót szerete (N70, lehet hogy rossz választás, hisz 2005ös a technológia, 8.1es rendszer, estébé) meg vagyok áldva ezekkel a "kütyükkel" Ezt a Nokiát sem én választottam, mert sokat tud...annak ellenére hogy óvaintettem a Symbian-tól a komplikáltsága miatt, nameg az apró billentyűk?! Nade apum hajthatatlan...
Mégegyszer köszönöm!
Üdv
|
vas. dec. 02, 2007 22:06 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Senki nem olyan csóró,hogy lopott mobilra szoruljon.
Lassan már a guberálók is kivehetnek működőképes készüléket a kukából,még nálunk is.
Egyébként érdemes megnézni azt is,nincs esetleg olyan hűségszerződés,amivel mégiscsak sokkal olcsóbb volna mint amiért adnák?
Mert akkor a jóöreg hajléktalan személyis móka..
max 40nap és le lesz a készülék tiltva..
még mindig tucatjával lehet ilyenbe futni,hirdetős,licitálós oldalon is
Következő csapda,hogy bukott garanciás,eleve szürke,import vagy függetlenített készülék,komoly rejtett hibával.
Szemre nagyon frankó,pár percre bekapcsolva is esetleg...
Aki bebukta sokszor pofátlanul szabadulna tőle,inkább bekamuzza,hogy "talált",lényeg,hogy valamennyit viszontlásson a pénzéből,amit egy hibás,nem garanciális,gazdaságosan nem javítható telefonra szórt ki.
(fagy,nem cseng,kijelző szemetel,egy idő után nincs "térerő",gombok szorulnak,nem mindig tölt..... ezeket láttam mostanában pár hetes készülékeknél..sajnos egyre többnél )
|
vas. dec. 02, 2007 15:44 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
TomSoiler írta: Sziasztok! Nekem oylan problémám lenne, hogy egyik havernak van eladó mobilja, sokkal olcsóbban adná mint ha újonnan venném vmelyik szolgáltatótól, és vadi új a cucc mutatta kiselett próbálva szinte.Ezért gondolom úgy, hogy vhonnan lopták a telót de újonnan. Ha elkezdeném használni a mobilt és kiderül h lopott akkor mi lehet a legrosszab?feljelentés attól akié lett volna a teló? Ameddig ki nem derítik rólad, hogy tudtál arról, hogy lopott teló (ehhez elég, ha valaki azt mondja, hogy közölte veled jó előre, hogy lopott, hiszen az ára is erre utalt), addig jóhiszemű vagy és 'csak' a készüléket bukhatod.
Ha rádverik a bűnrészességet, akkor viszont már kínosabb a dolog sokkal.
BIZTOS, hogy annyira csóró vagy, hogy rá vagy szorulva a lopott holmira????
|
vas. dec. 02, 2007 14:09 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
TomSoiler írta: Sziasztok! Nekem oylan problémám lenne, hogy egyik havernak van eladó mobilja, sokkal olcsóbban adná mint ha újonnan venném vmelyik szolgáltatótól, és vadi új a cucc mutatta kiselett próbálva szinte.Ezért gondolom úgy, hogy vhonnan lopták a telót de újonnan. Ha elkezdeném használni a mobilt és kiderül h lopott akkor mi lehet a legrosszab?feljelentés attól akié lett volna a teló?
Nem. Kimegy ahhoz a rendőrség, akinek a nevén az a sim kártya van, amit beletettél.
|
vas. dec. 02, 2007 12:56 |
|
|
TomSoiler
vas-tag
|
Sziasztok!
Nekem oylan problémám lenne, hogy egyik havernak van eladó mobilja, sokkal olcsóbban adná mint ha újonnan venném vmelyik szolgáltatótól, és vadi új a cucc mutatta kiselett próbálva szinte.Ezért gondolom úgy, hogy vhonnan lopták a telót de újonnan. Ha elkezdeném használni a mobilt és kiderül h lopott akkor mi lehet a legrosszab?feljelentés attól akié lett volna a teló?
|
vas. dec. 02, 2007 12:21 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Ha csak ez a két típus van, akkor a Samu a nyerő. A csoki érintőgombjai idegesítőek, a Samu gombjai kényelmesek, a menüje gyors, van rádió, van szép, nagybetűs kijelző, memóriakártya bővítés és viszonylag jó készenléti idő. Van belőle ezüst és fekete, talán pink is, de abban nem vagyok biztos. Az ezüst szerintem gyönyörű, a fekete pedig elegáns. A mechanika samsungosan biztosan és könnyen működik, van mp3 csengőhang, egyedül az sms-nek nem lehet beállítani mp3-at, csak a gyáriak közül választhatsz.
3G nincs benne, de van Edge, amivel szépen lehet netezni, wapozni, az opera mini remek partner ebben. A fényképezője VGA, csodát ne várj tőle, de napfényben elég jó képeket csinál. Kicsi és könnyű is, bár a csoki sem épp egy nehéz darab. Én mindössze pár órát melegedtem a csokival, Samum majd 3 hónapig volt, de egyén okok miatt D900-ra cseréltem, az okok közt azonban nem a telefon "hibája" volt, hanem más.
Remélem tudtam segíteni.
|
vas. dec. 02, 2007 8:36 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
McLaca írta: Keylogger? Szép dolog... Néha kell rosszalkodni is... McLaca írta: Szerk.: hitelesítés nélküli free SMTP-t szerintem nem fogsz találni, az open relay-t szinte minden szolgáltató tiltja SMTP-n, mivel a spammerek előszeretettel használnák ki.
Üdv!
THX , akkor marad az FTP vezérlős módszer...
|
vas. dec. 02, 2007 1:40 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Keylogger? Szép dolog...
Telepíts mellé egy SMTP szervert is.
Szerk.: hitelesítés nélküli free SMTP-t szerintem nem fogsz találni, az open relay-t szinte minden szolgáltató tiltja SMTP-n, mivel a spammerek előszeretettel használnák ki.
Üdv!
|
szomb. dec. 01, 2007 20:02 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
McLaca írta: Azért nem ment el, mert nincs hitelesítve. Milyen programot használsz? Mert a "hitelesítés" annyit jelent, hogy felhasználónévvel és jelszóval kell bejelentkezni az SMTP-re, ez a név és jelszó pedig egyezik a freeweb acc.-hoz tartozó névvel és jelszóval.
Üdv!
Értem én, de a progi nem tud ilyet. A nevet, jelszót beírtam, de az SMTP-t így sem fogadta el...
Egyébként egy keylog progi lenne, amit a szeretnék üzembe állítani, de nem nagyon megy...
|
szomb. dec. 01, 2007 19:47 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Azért nem ment el, mert nincs hitelesítve.
Milyen programot használsz? Mert a "hitelesítés" annyit jelent, hogy felhasználónévvel és jelszóval kell bejelentkezni az SMTP-re, ez a név és jelszó pedig egyezik a freeweb acc.-hoz tartozó névvel és jelszóval.
Üdv!
|
szomb. dec. 01, 2007 19:19 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
McLaca írta: De amit bármilyen netszolgáltatóval használhatsz, az pl. a Freeweb acc.-okhoz tartozó mailcím és SMTP szerver. Sajnos nem... Idézet: A FreeWeb.hu csak akkor biztosít SMTP hozzáférést, ha a FreeWeb ingyenes hozzáférésével internetezel!
De ki is próbáltam, és nem megy vele el a mail...
Mellesleg "Használatához a levelezőprogramban a hitelesítést be kell kapcsolni", a programban, amit használni szeretnék, ilyen opció meg nincs...
|
szomb. dec. 01, 2007 18:47 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Freemail...
De amit bármilyen netszolgáltatóval használhatsz, az pl. a Freeweb acc.-okhoz tartozó mailcím és SMTP szerver. Azonosítást igényel (felhasználónév/jelszó), de titkosítást nem és 25-ös porton kommunikál. Az azonosítás miatt bármilyen netkapcsolattal megy. Ismerősöm Vodanettel használja az összes címéhez (nem freewebeshez is).
Üdv!
|
szomb. dec. 01, 2007 18:22 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Van olyan ingyenes (lehetőleg magyar, de ha nincs, jó külföldi is) e-mail szolgáltató, amelyik biztosít a saját e-mail címéhez SMTP címet, ami a 25-ös porton működik, és nem igényel SSL, vagy bármi más biztonságos kapcsolatot?
|
szomb. dec. 01, 2007 12:50 |
|
|
lacam
arany tag
|
Sziasztok!
Egy apró kérdés.
Édesanyámnak szeretnék egy új telefont s ezért mindenképp tájékozódnék...
Ő kiemelt 2 típust:
LG KG800
Samu E250
Az ő igényei a következők: Beszédre és max SMS-re használná, szép (nőies) legyen, aránylag nagy gombjai valamint olvasható (nagy) kijelző...nameg mp3 csengőhang
Ami NEM lényeg:
Videó, fényképező (jó lenne ha lenne, de a minőség lényegtelen), rádió, szervező funkciók, 3G (nem kell net, email stb), MMS és társai is lényegtelenek.
Szerintetek? Esetleg valami másik típus? (35-40e ft a felső limit) Ti milyet vennétek?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv!
|
csüt. nov. 29, 2007 20:39 |
|
|
redlex
vas-tag
|
Nokia 7390
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a telóval kapcsolatban.Nokia 7390-em van,de nem tudom elindítani a belső kamerát pl. önarckép készítéséhez.Nem találtam a kézikönyvében és a neten sem sok használható infót róla.Ha valaki tudja hogy lehet "szemet" varázsolni neki az legyenszíves írja meg.Segítségeteket előre is köszönöm.
|
hétf. nov. 26, 2007 12:45 |
|
|
john30
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 12:34 Hozzászólások: 449 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Akoska írta: Én már 2x is éltem ilyen lehetőséggel, tehát meg tudom mondani:
TÖK MINDEGY, honnan van, mennyi idős, milyen típus. Az is majdnem teljesen érdektelen, hogy néz ki.
Két dolgot mondtak: a kijelzője azért ne legyen törött és az IMEI matrica legyen teljesen ép, ugyanis a csereigazoló papíron a leadott gép IMEIje szerepelni fog. Hogy akksi feltétlenül kell-e, azt nem tudom, én adtam mellé jó szívvel a már fel sem tölthető vackokat.
Bekapcsolnia, működnie, hálóra állnia egyáltalán nem kell. Egy félig roncs megfelel.
Köszönöm szépen Ákoska, megnyugodtam! Akkor egy régi Siemens A55-ös t-mobilos bekapcsolós de sw hibás akksis töltős készülék tökéletesen megfelel erre a célra.
|
hétf. nov. 26, 2007 12:35 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Én már 2x is éltem ilyen lehetőséggel, tehát meg tudom mondani:
TÖK MINDEGY, honnan van, mennyi idős, milyen típus. Az is majdnem teljesen érdektelen, hogy néz ki.
Két dolgot mondtak: a kijelzője azért ne legyen törött és az IMEI matrica legyen teljesen ép, ugyanis a csereigazoló papíron a leadott gép IMEIje szerepelni fog. Hogy akksi feltétlenül kell-e, azt nem tudom, én adtam mellé jó szívvel a már fel sem tölthető vackokat.
Bekapcsolnia, működnie, hálóra állnia egyáltalán nem kell. Egy félig roncs megfelel.
|
hétf. nov. 26, 2007 12:04 |
|
|
john30
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 12:34 Hozzászólások: 449 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A t-mobilnál most akkor hogy is van a használtkészülék-beszámítás?
A honlapjukon nincs semmi konkrétum róla, csak humbug.
Ha rendelek webshopból új készüléket és vállaom a készülékváltást, akkor milyen készüléket kell visszaküldeni?
- saját neven szereplőt vagy tökmindegy kié,
- t-s függőt,
- működőképes legyen,
- elég ha csak bekapcsol,
vagy milyen feltételek vannak egyáltalán?
Köszönöm a segítséget előre is.
|
hétf. nov. 26, 2007 11:11 |
|
|
Adrián
vas-tag
|
köszönöm szépen.
egy Úr vagy.
Sikerült, sikerült!!!!!!!!!!!!
Üdv:Adrián
|
pén. nov. 23, 2007 20:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Adrián írta: Mert akkor mi a fenének vettem 3-e-Ft-ért az adatkábelt????? üdv Bocs, de mi mondtuk, hogy vegyél hozzá adatkábelt?
|
pén. nov. 23, 2007 20:32 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Kedves Adrián!
Ez nem chat, fórum. Nem kell ismételgetni a problémát, elég egyszer is beírni.
|
pén. nov. 23, 2007 20:22 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Write only?
Ha a memóriakártyára sem és a telefonmemóriába ("memóra"???) sem tölti, akkor hová? A /dev/null-ba?
Üdv!
|
pén. nov. 23, 2007 20:18 |
|
|
Adrián
vas-tag
|
Tudja valaki miért van az, hogy vettem egy Nokia 1 Gigás micro SD kártyát a samsung sgh-e250-hez, és ha zenét akarok rátölteni, nem a Memo kártyára tölti és nem a memóra????
Hogy lehet ezt beállítani???
kérlek segítsetek.
üdv:Adrián
van egyáltalán így értelme az adatkábelnek????
|
pén. nov. 23, 2007 20:05 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Szerintem próbáld meg ezeket a gombokat megnyomni a telefonon...
Menü, 9-es, 2-es, 8-as, majd háttértár menüpont.
Üdv!
|
pén. nov. 23, 2007 19:49 |
|
|
Adrián
vas-tag
|
menü???
Háttértár???
ezeket nem tudom megfejteni. Mire gondolsz???
Kártyaolvasó ok, de nem lehet valahogy ezt elkerülni??? Mert akkor mi a fenének vettem 3-e-Ft-ért az adatkábelt?????
üdv
|
pén. nov. 23, 2007 19:40 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Adrián írta: PC-ről ha zenét vagy bármilyen adatot a micro kártyára szeretnék menteni, egyszerűen nem megy, mert állandóan a telefon memóriájára tölti.... EFi írta: Menü-9-2-8-háttértár ?
|
pén. nov. 23, 2007 18:59 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
A legegyszerűbb megoldása ennek az, ha veszel 2-3e-ért egy kártyaolvasót a számítógéphez és azon keresztül másolsz közvetlen a kártyára. Persze microSD->SD adapter kell majd.
Arról nem is beszélve, hogy mennyivel gyorsabb lenne így...
|
pén. nov. 23, 2007 17:52 |
|
|
Adrián
vas-tag
|
Kedves Terminál Társak!!!
Egy kérdést szeretnék intézni felétek: Samsung SGH-E 250 telefonhoz vásárolatam egy adatkábelt és egy 1 gigás micro sd kártyát, viszont nem tudom használni.
A probléma a következő: a PC-ről ha zenét vagy bármilyen adatot a micro kártyára szeretnék menteni, egyszerűen nem megy, mert állandóan a telefon memóriájára tölti. Tud valaki segíteni benne????
Előre is köszi:
Adrián
|
pén. nov. 23, 2007 17:45 |
|
|
Prince86
vas-tag
|
Szevasztok!
Egy hete vettem egy Sony Ericsson Z310i típusú telefont. Olyan problémám van vele hogy ha hosszú ideig van bekapcsolva nem hajlandó lejátszani a csengőhangokat és ebből adódóan nem is csörög. Azt írja amikor le akarok játszani egy csengőhangot hogy nem játszható le. Aztán kikapcsolom majd be és aztán már műxik. Ugyan ezt csinálja akkor is amikor a music DJ nevű zeneszerkesztőjével akarok csinálni egy csengőhangot megesik hogy már a szerkesztés alatt az effektet se játsza le. Aztán semmit. Megint kikapcs bekapcs és műxik. Szerintetek ez mitől van???
|
pén. nov. 23, 2007 11:34 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
izenahogyishivnak írta: Jelenleg melyek a legkedvezőbb árú GPS-es mobilok?
Nem túl sok GPS-es teló van még. Nokiától az N95, N95 8GB, N82, 6110 Navigator, de mindegyiknek elég borsos az ára. Az utóbbi talán a legolcsóbb...
|
csüt. nov. 22, 2007 21:10 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: És az 50 rugós lelépési díj melyik pontnak nem felel meg?
pl.:
" a mindenkori kedvezmény nélküli, illetve listaár és a hűségszerződéssel
meghatározott ár közötti különbség nem lehet aránytalan; "
(megjegyzem, az 50 rugós lelépti díj (még az ajánlást nem tekintve is) tisztességtelen, aránytalan, ezáltal jogszabályba (ptk) ütköző, amennyiben a hátralévő hónapok száma X alaphavidíj ennél alacsonyabb)
|
csüt. nov. 22, 2007 18:19 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
@john30
vigyél magaddal még valami roncs telefont is, akkor még 10e ft kedvezményt kapsz.
Amúgy rosszul van megadva, ha Nálad nem a legjobb ár szerepel, sőt az aranykártya pontjaidat is letapsolhatod a vételkor, egyszerűen 1 pont = 1 forint arányban.
Szóval menj be egy T üzletbe és ott kérdezd az árat, a 2 év hosszabbítás természetesen legalább olyan jó kell legyen, mint egy vadi új előfizu.
|
csüt. nov. 22, 2007 13:45 |
|
|
izenahogyishivnak
ezüst tag
|
Jelenleg melyek a legkedvezőbb árú GPS-es mobilok?
|
csüt. nov. 22, 2007 12:31 |
|
|
john30
arany tag
|
Sziasztok, egy kis értelmezési segítség kellene nekem.
Lejárt a 2 éves előfizum a T-nél.
Lekötném magam ismét 2 évre, azaz vennék előfizuval egy újabb készüléket. A "Milyen telefont vegyek" c. topicban már pár hete kitárgyaltuk, hogyP1i/N95 közül melyik lenne a jobb.
Szóval, N95-ről lenne szó. (N70ME után logikus választás).
Namost, a T-nél 2 évre, részletre, 2 év hűség, net80, stb.vel 99.990 huf, kezdő 39.990, részlet 12*5000.
Ha belépek a my t-mobilb webshopba, akkor ugyanez jön ki, készülékváltás estén viszont ugyanez a konstrukció telejes áron 105.990, kezdő 39.990, részlet 12*5500.
Amit nem értek:
1./ Ha csak simán a 99900 konstrukciót választom, akkor az nekem nem jó, mert az új előfizetésre vonatkozik, ha jól értem?(én a régit szeretném hosszabítani, a számom maradna, nem kell új előfizu).
2./ A készülékváltás az lenne az megfelelő, mivel upgradelném 2 évvel az előfizumat. Akkor miért nem kapok kedvezményt, miért drágább ez a konstrukció? Egyszerű "üzletpolitika"? Kap aranykártyás vagyok, de ez akkor nem jelent semmit sem, nem vonhatók bele az összegyűjtött pontok, stb?
Mi a jó megoldás szerintetek?
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket.
|
csüt. nov. 22, 2007 9:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
És az 50 rugós lelépési díj melyik pontnak nem felel meg?
|
szer. nov. 21, 2007 21:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: .gúnár. írta: A Pannonnnál ha veszek elõfizetéssel akciós telefont, akkor hogy van a kötbér? Úgy, mint a vodánál, hogy elsõ évben ennyi, másodikban meg annyi, vagy esetleg havonta csökken lefelé? Csak pénzért tudom hívni a 1220-at, azért kérdezem. Köszi! Az nem a kötbér. Van egy 50e Ft-os lelépési díj. Ami az utolsó napig 50e Ft. Köcsögség? Az.
érdekes, én ilyet olvastam (ami a pancsi is aláírt):
Hírközlési Érdekegyeztető Tanács
1055. Budapest , Kossuth L. tér 6-8.
Levelezési cím: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. Tel: 353-1027 Fax: 353-0451
E-mail: het.admin@mail.datanet.hu, Honlap: http://www.hirkozlesitanacs.hu
Elnök: Dr. Mojzes Imre, Alelnök: Horváth László, Ügyvezető titkár: Ikladi Péter
1
Ajánlás
a hírközlési szolgáltatók részére az előfizetőkkel kötött „hűségszerződés”
egyes feltételeinek meghatározására
A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács alulírott hírközlési szolgáltató, valamint a fogyasztókat
képviselő tagjai a természetes személy előfizetőkkel kötendő „hűségszerződésekre”
vonatkozóan, az alábbiak betartását fogadják el:
1. A hűségnyilatkozatos rendszer a hírközlési verseny természetes velejárója,
amely tisztességes és átlátható feltételek mellett, a fogyasztók érdekeit is
szolgálja;
2. A hűségnyilatkozat nem lehet a fogyasztóval szembeni gazdasági "kényszer"
eszköze, ezért a mindenkori kedvezmény nélküli, illetve listaár és a hűségszerződéssel
meghatározott ár közötti különbség nem lehet aránytalan;
3. A hűségnyilatkozatok a szolgáltató és a végfelhasználó között megkötött magánjogi
szerződés részét képezik, ezért annak további jogszabályi szabályozása
korlátozza a felek szerződési szabadságát, és ezen keresztül a piaci
versenyt;
4. A hűségnyilatkozat az előfizetői szerződéshez kapcsolódó olyan kikötés,
amelyben az előfizető vállalja, hogy egy meghatározott időszakon belül rendes
felmondással nem, csak a kedvezmény visszafizetése, illetve a kötbér
megfizetése mellett szüntetheti meg az előfizetői szerződést, melyre tekintettel
a szolgáltató vállalja, hogy az előfizetőt a hűségnyilatkozatban meghatározott
kedvezményben részesíti. A kedvezmény a szolgáltatás igénybevételének
olyan módját jelenti, amely kedvezőbb a szolgáltató hűségnyilatkozat kötésekor
érvényes Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF), díjszabásban vagy
árlistában szereplő – hűségnyilatkozat tétele nélküli – feltételeknél;
5. Az előfizetői szerződéses jogviszony határozatlan vagy határozott, jellemzően
határozatlan időre köttetik, míg a vállalt hűségnyilatkozat időtartama meghatározott
idejű, mely időtartam a hűségszerződés tárgyától, annak specifikumaitól
(a kapott kedvezménytől) függ, és nem hosszabbodik meg. A hűségidőszak
lejárata esetén a határozatlan idejű jogviszony és a szolgáltatás nem szűnik
meg;
6. A hűségnyilatkozat időtartama nem lehet aránytalanul hosszú, feleljen meg,
mind a Ptk. irányadó rendelkezéseinek, mind pedig a tisztességes szerződési
feltételekre vonatkozó jogszabályoknak;
|
szer. nov. 21, 2007 20:26 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Macika írta: .gúnár. írta: A Pannonnnál ha veszek előfizetéssel akciós telefont, akkor hogy van a kötbér? Úgy, mint a vodánál, hogy első évben ennyi, másodikban meg annyi, vagy esetleg havonta csökken lefelé? Csak pénzért tudom hívni a 1220-at, azért kérdezem. Köszi! Az nem a kötbér. Van egy 50e Ft-os lelépési díj. Ami az utolsó napig 50e Ft. Köcsögség? Az.
Az bizony, köszönöm.
|
szer. nov. 21, 2007 20:16 |
|
|
Macika
Moderátor
|
.gúnár. írta: A Pannonnnál ha veszek előfizetéssel akciós telefont, akkor hogy van a kötbér? Úgy, mint a vodánál, hogy első évben ennyi, másodikban meg annyi, vagy esetleg havonta csökken lefelé? Csak pénzért tudom hívni a 1220-at, azért kérdezem. Köszi! Az nem a kötbér.
Van egy 50e Ft-os lelépési díj. Ami az utolsó napig 50e Ft.
Köcsögség?
Az.
|
szer. nov. 21, 2007 19:21 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
van olyan (multimédia gombos) távirányítós headset (nem is a headset a lényeg belőle, hanem a távirányító, csak gondolom nem lehet külön kapni), aminek a telefon felé 2,5"-es jack dugója van, és a távirányítóba pedig egy 3,5"-es jack dugható?
mindezek mellett még az is jó kellene, ha képes lenne távirányítani egy S60-as telefon médialejátszóját. vagy ez utóbbi a zenelejátszó szoftvertől függ?
|
szer. nov. 21, 2007 16:11 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
A Pannonnnál ha veszek előfizetéssel akciós telefont, akkor hogy van a kötbér? Úgy, mint a vodánál, hogy első évben ennyi, másodikban meg annyi, vagy esetleg havonta csökken lefelé? Csak pénzért tudom hívni a 1220-at, azért kérdezem. Köszi!
|
szer. nov. 21, 2007 14:14 |
|
|
Adrián
vas-tag
|
pc-ről a samsung mobilra
A telefon memóriájára tölti a zenét, ami tudjuk h gyenge. Közvetlenül a külön vásárolt 1 Gigás kártyára h tudok mp3-at menteni?
Adrián
|
kedd nov. 20, 2007 9:43 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
Adrián írta: nem a Memo kártyára tölti és nem a memóra????
Hanem hova?
|
hétf. nov. 19, 2007 23:30 |
|
|
Adrián
vas-tag
|
Tudja valaki miért van az, hogy vettem egy Nokia 1 Gigás micro SD kártyát a samsung sgh-e250-hez, és ha zenét akarok rátölteni, nem a Memo kártyára tölti és nem a memóra????
Hogy lehet ezt beállítani???
kérlek segítsetek.
üdv:Adrián
|
hétf. nov. 19, 2007 23:13 |
|
|
daysleeper
ezüst tag
|
Igen, azt olvastam, azért nem akartam belekezdeni az itthoni vagánykodásba.
Köszönöm válaszod.
|
hétf. nov. 19, 2007 20:13 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Kábel...
Az újabb Samuknál nincs általános függetlenítő kód.
Vannak szervizkódok, amik hozzá nem értő használattal könnyen okoznak csak box-szal helyretehető kellemetlenséget (l. E250 topik).
|
hétf. nov. 19, 2007 19:05 |
|
|
daysleeper
ezüst tag
|
Sziasztok, Samsung x160 nagymama által használt pannonos mobil függetlenithető otthon vmiféle kóddal vagy csak kábellel megfelelő helyen?
[A szitu vicces, nagyi költözik, Pécsről Veszprém megyébe és ott egy térségben 0 (nulla!) a Pannon térereje. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen még létezik....]
|
hétf. nov. 19, 2007 11:53 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Londelmor írta: értem, köszi a választ! és mi a helyzet a nem EU-s telefonokkal? mert én jelenleg az EU-nak közelében sem vagyok, viszont mivel egy darabig még itt is tartózkodnék, így itt szeretnék telefont is venni. gondolom akkor ezek garanciája akármilyen hivatalos, akkor sem érvényesíthető otthon (tehát akkor nem biztos, hogy megéri hivatalos forrásból származó telefont venni itt?). a szoftveres dolognál nem zavar a nyelvi csomag, részben azért veszem külföldön, mert nekem az itteni nyelvi csomag megléte fontosabb, mint a magyaré, ha ugyanerre frissül, az egyáltalán nem baj (sőt!). ja, és a hardveres garancia a világ bármely pontján árult Nokiára 2 év? vagy ez csak EU-s különlegesség? és akkor jól vettem ki abból, amit ítál, hogy a garancialevélnek vajmi kevés köze van ahhoz, hogy ténylegesen tudom-e gariztatni a telefont? Tehát még egyszer.
Itt ,az EU-ban ,az EU-ban forgalomba hozott készülékekere van garancia, HW-s is és SW-s is.
|
vas. nov. 18, 2007 18:59 |
|
|