|
Lehet ismét másodperc alapú a számlázás?
Szerző |
Üzenet |
phonefreak
platina tag
|
Én ezennel be is állok a cáfolók sorába. Egy darabig Voda ügyészi csomagom volt. Csúcsidőben – amely amúgy este 20:00 óráig tartott – bonyolítottam a hívásaim 99%-át. Ebben az időben más hálózatba a hívás percenként bruttó 32,4 forintba került, a számlázás másodpercalapú. Miután az ismerőseim, kollegáim 95%-a westeles és pannonos, ezért gyakorlatilag egész nap 32,4 forintért tudtam telefonálni. Általában 3-15 perc közötti egy hívásom. Ez statisztikailag azt jelenti, hogy a másodpercalapú tarifával hívásonként 97-486 Ft-ot fizettem.
Áttértem másfél éve a percalapú Voda 800 csomagra, amelyre a mai napig kapok 30% kedvezményt. Így a percdíj 13,3 Ft-ra jön ki – minden hálózatba, 0-24 óráig. Mostantól a 3-15 perc közötti hívásaim 40-200 Ft-ig terjednek. Azaz több mint a felét megtakarítom. Ez meg is látszik a számláimon. Az ügyészi csomagban, amely másodpercalapú, 18-23 ezer körül volt a számlám minden hónapban – és kevesebbet beszéltem. Most 12-14 ezer között megáll – és többet beszélek.
Összegezve: biztos vannak, akiknek jól jön a másodpercalapú számlázás. Ide tartoznak szerintem azok, akik többnyire nagyon rövid beszélgetéseket folytatnak. Azoknak, akik sokat dumálnak, ide tartozom én is, jobb, ha inkább alacsony a percdíj, hiszen 8 perc után inkább fizetek 106 forintot (8 x 13.3 Ft), mint 7 és fél perc után 243 Ft-ot, vagy 7 és negyed perc után 235 Ft-ot – ez erősen több mint a duplája. Másodperc ide vagy oda.
|
szer. dec. 19, 2007 15:17 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
"Ezt nekem címezted?"
Nem konkrétan neked, hanem azoknak, akik az elsô telefonjukat apucitól akkor kapták, amikor már szinte csak perc alapú számlázás létezett::::))))
És ebben szocializálódtak, és a rossz nekik a természetes.... gondolom, te nem tartozol közéjük....
|
szer. dec. 19, 2007 11:37 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
QNKORI írta: "Nem! Az akkori Westelnek nem másodpercalapú volt a számlázása! Érdekes, hogy ebben a topikban hogy megszépülnek az emlékek, és hogy válnak semmissé az általános iskolában tanult matematikai alapműveletek... Laughing Én amúgy, amikor a Vodánál megjelentek a perccsomagok, leültem pár számlámmal, bepötyögtem Excelbe, és az eredmény az lett, hogy bár több beszélgetési időt fizetek ki, mint a másodpercalappal, de mégis alacsonyabb a végösszeg, így nem sírtam, hogy emelték a számlázási egységet, és cserébe drasztikusan csökkentették a percdíjat."
Ejj.... de régen volt, hogy ennyire nem megy ay emlékezés..... a Panonn-nál sokáig csak mp alapú számlázás volt, a Vodánál szintén, majd jött a Voda a 10 mp alapú számlázással, amin felbuzdulva a többiek elõször fél perc majd perc alapú számlázást vezettek be.... Mellesleg a perc alapú számlázás csak akkor lehet olcsóbb a mp alapúnál, ha a perc díj minimum fele a mp alapú számlázásnak, egyszerû matematika...
Ezt nekem címezted?
|
szer. dec. 19, 2007 9:28 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
"Valaki biztos meg fog cáfolni, hogy azért a matematika ennyire nem egyszerű"
Jöjjön és cáfoljon.
Nézzük a tényeket: egy 2005-ös felmérés szerint a hívások 18%-a fél percnél rövidebb, 12%-a fél és egy perc közötti, 52%!!!!!!-a 1 és 2 perc közötti, a többi hosszabb ennél.
Fél percnél rövidebb hívásoknál a mp alapú számlázás olcsóbb, ha a perc alapú percdíj legalább nem fele a mp alapúnak.
Fél perc és egy perc közötti hívásoknál a különbség aránya dönti el, hol van a váltópont. Minél kisebb a különbség, annál tovább éri meg mp alapon beszélni itt is.
Egy és két perc között ha fele a perc alapú díj a mp alapúnak, akkor mindig a perc alapú az olcsóbb. Ha több, akkor már szintén a különbség arányának függvénye a váltópont. Pl. 25%-os különbség esetén másfél percig a mp alapú a jobb.
Hosszabb beszélgetéseknél a perc alapú általában a jobb, de a súlyozott átlagnál (mivel ebbõl van a kevesebb) már nem biztos hogy jobban jártál a teljes számlánál.
|
szer. dec. 19, 2007 0:36 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
QNKORI írta: Mellesleg a perc alapú számlázás csak akkor lehet olcsóbb a mp alapúnál, ha a perc díj minimum fele a mp alapú számlázásnak, egyszerû matematika...
Valaki biztos meg fog cáfolni, hogy azért a matematika ennyire nem egyszerű.
|
szer. dec. 19, 2007 0:21 |
|
|
QNKORI
platina tag
|
"Nem! Az akkori Westelnek nem másodpercalapú volt a számlázása!
Érdekes, hogy ebben a topikban hogy megszépülnek az emlékek, és hogy válnak semmissé az általános iskolában tanult matematikai alapműveletek... Laughing
Én amúgy, amikor a Vodánál megjelentek a perccsomagok, leültem pár számlámmal, bepötyögtem Excelbe, és az eredmény az lett, hogy bár több beszélgetési időt fizetek ki, mint a másodpercalappal, de mégis alacsonyabb a végösszeg, így nem sírtam, hogy emelték a számlázási egységet, és cserébe drasztikusan csökkentették a percdíjat."
Ejj.... de régen volt, hogy ennyire nem megy ay emlékezés..... a Panonn-nál sokáig csak mp alapú számlázás volt, a Vodánál szintén, majd jött a Voda a 10 mp alapú számlázással, amin felbuzdulva a többiek elõször fél perc majd perc alapú számlázást vezettek be....
Mellesleg a perc alapú számlázás csak akkor lehet olcsóbb a mp alapúnál, ha a perc díj minimum fele a mp alapú számlázásnak, egyszerû matematika...
|
szer. dec. 19, 2007 0:13 |
|
|
WinCE
arany tag
|
Macika írta: Nagy tisztelettel megkérnélek, hogy tanuld meg a piros szolgáltató nevét és javítsd ki a hozzászólásaidban! Itt nincs keresnivalója SEMMI olyasmi felhangnak, amit te itt humorosnak gondolsz. Köszönöm, hogy megértettél. Megértettelek, Macika!
Javítottam a hibámat!
|
kedd dec. 18, 2007 22:06 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Mintha az első 30 másodperces móka előtt lett volna teljes másodperc alapú számlázás is... vagy csak a memóriám viccel meg megint? Arra viszont határozottan emlékszem, hogy a 450-es westelnél még a fogadott hívásokért is fizetni kellett amikor beléptünk (mivel még nem voltak meg a megállapodások a vezetékes szolgáltatókkal az összekapcsolási díjakról, így akkor vezetékesről mobilt hívni nem került többe mint bármilyen más távolsági hívás). A westel 900-nál pedig perc alap volt amikor 95-ben előfizettem (és hatalmas díjcsomagválaszték: eurofon 1, 2, 3 ).
|
kedd dec. 18, 2007 9:14 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
thomas77 írta: .gúnár. írta: KrE írta: Nem! Az akkori Westelnek nem másodpercalapú volt a számlázása!
Nem úgy volt az, hogy: 3mp-ig ingyenes, 3mp-en felül minimum 30mp-et ki kellett fizetni, 30mp-en túl mp alapú volt? Rosszul emlékszem? Az első 3 mp. ingyé volt, utána kifizettuk az első 30 másodpercet, és utána volt másodpercenkénti a számlázás. Nekem is ez rémlik!
Pontosan, tehát nem mp alapú...
|
hétf. dec. 17, 2007 23:59 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
.gúnár. írta: KrE írta: Nem! Az akkori Westelnek nem másodpercalapú volt a számlázása!
Nem úgy volt az, hogy: 3mp-ig ingyenes, 3mp-en felül minimum 30mp-et ki kellett fizetni, 30mp-en túl mp alapú volt? Rosszul emlékszem?
Az első 3 mp. ingyé volt, utána kifizettuk az első 30 másodpercet, és utána volt másodpercenkénti a számlázás.
Nekem is ez rémlik!
|
hétf. dec. 17, 2007 11:04 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
KrE írta: Nem! Az akkori Westelnek nem másodpercalapú volt a számlázása!
Nem úgy volt az, hogy: 3mp-ig ingyenes, 3mp-en felül minimum 30mp-et ki kellett fizetni, 30mp-en túl mp alapú volt? Rosszul emlékszem?
|
hétf. dec. 17, 2007 8:51 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
WinCE írta: Emlékezzünk csak vissza! 96-ban vásároltam első előfizetésem. Akkoriban mp alapú volt a számlázás mindkét mobilszolgáltatónál (ami igazából 3 volt a 450-essel). Akkoriban 96 Ft volt/perc mp alapon. Ezt elkezdték csökkentgetni, mígnem megszületett a Pannonnál az 56 Ft-os percdíj (ez még mp alapon). Ezután jött asszem a 49 Ft-os, ez már fél perc alapon. Persze jónak tűnik, viszont baromi drága volt. Az emberek meggondolatlanul váltották a tarifacsomagjaikat, merthát "óccsó" a percdíj... Ezt addig húzták, faragták meg számolgatták, mígnem bevezették az 1 perc alapú számlázást. Van, aki 18, van, aki 20, van, aki 22 illetve 27 Ft-os díjakért telefonál. Nem a lebeszélt időért fizet, hanem "minden megkezdett percért"! És valójában ez a csapda. telefonáljon valaki 22 Ft-os percdíjért, monnyuk csak 3x vagy 4x 1 perc alatt. Mindjárt66, illetve 88 Ft-ot telefonált el, holott nem is biztos, hogy ezzel a 3-4 hívással átlépte az 1 percet. Így fizettem én is 2 előfizetésre 24-30 ezer Ft-okat. Ezt megelégelve számokat hordoztam a Judeafon-hoz, s így most a telefonszámlám leredukálódott 10.500-13.000 Ft közé /2 előfizu. Bevittem a számaimat egy flottába a Jobbiknál. Még 2 előfizut bevihetnék, de csak kettő van egyenlőre. Van 22,80-as percdíjam mp alapon számlázva. Igaz: nem vehetek igénybe készülékakciókat, de a megspórolt összeget 2 év alatt félrerakva olyan telefonokat vásárolhatok -kötöttségek nélkül, hogy megszólal!
Nem! Az akkori Westelnek nem másodpercalapú volt a számlázása!
Érdekes, hogy ebben a topikban hogy megszépülnek az emlékek, és hogy válnak semmissé az általános iskolában tanult matematikai alapműveletek...
Én amúgy, amikor a Vodánál megjelentek a perccsomagok, leültem pár számlámmal, bepötyögtem Excelbe, és az eredmény az lett, hogy bár több beszélgetési időt fizetek ki, mint a másodpercalappal, de mégis alacsonyabb a végösszeg, így nem sírtam, hogy emelték a számlázási egységet, és cserébe drasztikusan csökkentették a percdíjat.
|
hétf. dec. 17, 2007 8:23 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Vizsla írta: Hogy lehet összehasonlítani a narancsos sült kacsát a gesztenyepürével? Miért kéne egy szolgáltatónak 2, azaz kettő előfizetésre olyan tarifát biztosítani, mint amit egy másik szolgáltató egy egész flottának ad? Talán ha azt mondtad volna, hogy mondjuk 2 előfizetésedet elhoztad DPI-ből Jobbikba, akkor értelme lett volna az összehasonlításnak, mivel mindkettőt igénybe lehet venni úgy, hogy egy számlafizető nevén két előfizetés is található az említett flottás tarifából.
Itt van az igazság. Bár úgy tudom, hogy pl. egymás ingyen hívását már a családi csomaggal is el lehet érni.
Egy lakossági csomagot összehasonlítani egy flottával pedig tényleg nem ildomos, már csak a mennyiségi kedvezmény biztosítása végett sem. Egy flottával sosem fog tudni versenyezni pl. a pannon 60, vagy 120. Mind1, kár is szót vesztegetni erre.
|
hétf. dec. 17, 2007 2:16 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Hogy lehet összehasonlítani a narancsos sült kacsát a gesztenyepürével?
Miért kéne egy szolgáltatónak 2, azaz kettő előfizetésre olyan tarifát biztosítani, mint amit egy másik szolgáltató egy egész flottának ad? Talán ha azt mondtad volna, hogy mondjuk 2 előfizetésedet elhoztad DPI-ből Jobbikba, akkor értelme lett volna az összehasonlításnak, mivel mindkettőt igénybe lehet venni úgy, hogy egy számlafizető nevén két előfizetés is található az említett flottás tarifából.
|
vas. dec. 16, 2007 22:31 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
WinCE írta: zoli62 írta: Köszi. Nekem az a gondom, hogy a hűséges előfizetőket nem hívják fel, hogy van számukra jobb előfizetés. A Bónusz program szerintem nem erről szól. Ennyi! Ez a Pannon üzletpolitikája. Tavaly szeptemberben -amikor számom elhordoztam- az ügyfélszolgálatos srác megkérdezte: miért megyek el számostul a pannontól (látta több, mint 10 éves a szerződésem), ha tud ajánlani jobbat, maradok? Mondtam: próbáljuk meg. Erre megkérdezte mi az ajánlata a Judeának? Megemlítettem a Jobbik flottát. Már nem is kérdezett többet, csak annyit mondott: "Ettől sajnos jobbat ajánlani nem tudok". :S Hát így ért véget közös, egyoldalúan gyümölcsöző kapcsolatunk Ennyit ér számukra 2 előfizetésem 10 éve. Persze elmaradásaim sem nagyon voltak, hogy problémás ügyfélként kellett volna kezelniük. Nagy tisztelettel megkérnélek, hogy tanuld meg a piros szolgáltató nevét és javítsd ki a hozzászólásaidban!
Itt nincs keresnivalója SEMMI olyasmi felhangnak, amit te itt humorosnak gondolsz.
Köszönöm, hogy megértettél.
|
vas. dec. 16, 2007 21:45 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
WinCE írta: Megemlítettem a Jobbik flottát.
Megtennéd nekünk is? Vagy ha már említetted, akkor linket adj plz!
Ez olyan, mint a DPI?
Kösz!
|
vas. dec. 16, 2007 21:39 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Bár nyilván a Jobbik flotta is üzleti, nem lakossági , gondolom. Amúgy egyik szolgáltatónak sincs megfelelő ajánlata lakosságiban, több éves előfizetés után sem.
|
vas. dec. 16, 2007 20:54 |
|
|
WinCE
arany tag
|
zoli62 írta: Köszi. Nekem az a gondom, hogy a hűséges előfizetőket nem hívják fel, hogy van számukra jobb előfizetés. A Bónusz program szerintem nem erről szól. Ennyi! Ez a Pannon üzletpolitikája.
Tavaly szeptemberben -amikor számom elhordoztam- az ügyfélszolgálatos srác megkérdezte: miért megyek el számostul a pannontól (látta több, mint 10 éves a szerződésem), ha tud ajánlani jobbat, maradok?
Mondtam: próbáljuk meg. Erre megkérdezte mi az ajánlata a "piros szolgáltató"-nak? Megemlítettem a Jobbik flottát. Már nem is kérdezett többet, csak annyit mondott: "Ettől sajnos jobbat ajánlani nem tudok". :S
Hát így ért véget közös, egyoldalúan gyümölcsöző kapcsolatunk
Ennyit ér számukra 2 előfizetésem 10 éve. Persze elmaradásaim sem nagyon voltak, hogy problémás ügyfélként kellett volna kezelniük.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára WinCE kedd dec. 18, 2007 22:17-kor.
|
vas. dec. 16, 2007 20:51 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Dannyboy írta: zoli62 írta: Pro3 publikus tarifa? Igen, de csak cégeknek és mint a neve is mutatja, minimum 3 előfizetés kell hozzá. Ez nálunk adott, van egy családi kis cégünk és már évek óta a pannonnál vagyunk, ők hívtak fel minket és ajánlották ezt a csomagot: http://www.pannon.hu/uzleti/tarifak/uzleti_tarifacsomagok/
Köszi. Nekem az a gondom, hogy a hűséges előfizetőket nem hívják fel, hogy van számukra jobb előfizetés. A Bónusz program szerintem nem erről szól.
|
vas. dec. 16, 2007 20:43 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
zoli62 írta: Pro3 publikus tarifa?
Igen, de csak cégeknek és mint a neve is mutatja, minimum 3 előfizetés kell hozzá. Ez nálunk adott, van egy családi kis cégünk és már évek óta a pannonnál vagyunk, ők hívtak fel minket és ajánlották ezt a csomagot:
http://www.pannon.hu/uzleti/tarifak/uzleti_tarifacsomagok/
|
vas. dec. 16, 2007 20:27 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Dannyboy írta: Duvi írta: Ha már kötekedünk (: 1 perc nem 100s, szóval a 20s mp alapon 53,33... Ft. Valóban, ezt elszámoltam. Félreértés ne essék, nem kötekedés ez, csak egy parttalan vita, hogy kinek jó a másodperc alap és kinek nem. Nekem speciel jó lesz, ebben a hónapban váltok át a pannon pro3-as csomagjára és kész.
Pro3 publikus tarifa?
|
vas. dec. 16, 2007 20:20 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
T68m írta: meg a másikat is. Nem kicsit, nagyon.
Ahhoz szándékosan nem nyúltam, ugyanis az eredeti csomagot vettem alapul, nem a mostani állapotát. A te számításod a mai állapotra vonatkozik, de a kérdés arról szólt, hogy mi lenne, ha visszaállna a másdoperc alapú számlázás.
Így ezt nem számoltam el.
|
vas. dec. 16, 2007 19:09 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
asdf_ írta: Marmint, hogy van ilyen csomag, ezt akartad irni Igaz, mar "csak" 154 Ft a percdij, de bonuszkent nem 4-tol, hanem este 6-tol lesz olcsobb, utana mar "csak" 38 (sajat), 53 (mas mobil), 43 (drotos) Ft-os percdijakkal megy a moka.
Természetesen aki akkor vásárolt és azóta nem váltott semelyik csomagra, még mindig használhatja, de most nem lehet sem váltani rá, sem újonnan venni, tehát nem létezik, mint ahogy a Horizont Extra sem, amivel még én is rendelkezem, igaz, már nem sokáig.
Pannon nem azt csinálja, hogy átvált egy másik csomagra, ha akarod, ha nem. Igaz, elég sz.emét dolog, hogy egy lezárt csomagba utólag belenyúl (ilyen a csúcsidő változtatása, méréri egység változtatása).
|
vas. dec. 16, 2007 19:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Dannyboy írta: Duvi írta: Ha már kötekedünk (: 1 perc nem 100s, szóval a 20s mp alapon 53,33... Ft. Valóban, ezt elszámoltam.
meg a másikat is. Nem kicsit, nagyon.
|
vas. dec. 16, 2007 19:05 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
Duvi írta: Ha már kötekedünk (: 1 perc nem 100s, szóval a 20s mp alapon 53,33... Ft.
Valóban, ezt elszámoltam.
Félreértés ne essék, nem kötekedés ez, csak egy parttalan vita, hogy kinek jó a másodperc alap és kinek nem.
Nekem speciel jó lesz, ebben a hónapban váltok át a pannon pro3-as csomagjára és kész.
|
vas. dec. 16, 2007 19:03 |
|
|
WinCE
arany tag
|
Emlékezzünk csak vissza!
96-ban vásároltam első előfizetésem. Akkoriban mp alapú volt a számlázás mindkét mobilszolgáltatónál (ami igazából 3 volt a 450-essel).
Akkoriban 96 Ft volt/perc mp alapon. Ezt elkezdték csökkentgetni, mígnem megszületett a Pannonnál az 56 Ft-os percdíj (ez még mp alapon). Ezután jött asszem a 49 Ft-os, ez már fél perc alapon. Persze jónak tűnik, viszont baromi drága volt. Az emberek meggondolatlanul váltották a tarifacsomagjaikat, merthát "óccsó" a percdíj...
Ezt addig húzták, faragták meg számolgatták, mígnem bevezették az 1 perc alapú számlázást. Van, aki 18, van, aki 20, van, aki 22 illetve 27 Ft-os díjakért telefonál. Nem a lebeszélt időért fizet, hanem "minden megkezdett percért"! És valójában ez a csapda.
telefonáljon valaki 22 Ft-os percdíjért, monnyuk csak 3x vagy 4x 1 perc alatt. Mindjárt66, illetve 88 Ft-ot telefonált el, holott nem is biztos, hogy ezzel a 3-4 hívással átlépte az 1 percet. Így fizettem én is 2 előfizetésre 24-30 ezer Ft-okat.
Ezt megelégelve számokat hordoztam a "piros szolgáltató"-hoz, s így most a telefonszámlám leredukálódott 10.500-13.000 Ft közé /2 előfizu.
Bevittem a számaimat egy flottába a Jobbiknál. Még 2 előfizut bevihetnék, de csak kettő van egyenlőre. Van 22,80-as percdíjam mp alapon számlázva. Igaz: nem vehetek igénybe készülékakciókat, de a megspórolt összeget 2 év alatt félrerakva olyan telefonokat vásárolhatok -kötöttségek nélkül, hogy megszólal!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára WinCE kedd dec. 18, 2007 22:14-kor.
|
vas. dec. 16, 2007 14:34 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
zoli62 írta: Ebből is látszik, mennyire "indokolt" üzletileg a perc alapú számlázás... Gyakorlatilag semennyire.
Te ha szolgáltató lennél, a saját pénzed ellen lennél és mindenki ingyen beszélne???
Pont az a jó a perc alapú elszámolásban a szolgáltatónak, hogy sok ember azt se tudja, milyen díjakért beszél, valamint sok ember azt se tudja, mi az a perc alapú számlázás. Amikor elfogy a zsé, feltölti és lebeszéli. És pont az ilyen birkákra van szüksége, aki nem kérdez semmi hülyeséget, nem kötözködik az ügyifogyival, hanem szó nélkül csak tejel...
|
vas. dec. 16, 2007 12:54 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
A céges előfizetéseknél a bejövő hívások miatt éri meg a szolgáltatónak alacsonyabb kimenő percdíjakat ajánlani. Egy céges előfizetést az ügyfelek és cégen kívüli partnerek nagyságrenddel többen hívnak mint Mari nénit.
|
vas. dec. 16, 2007 12:49 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Dannyboy írta: Ne feledd, hogy volt olyan csomag a pannonnál, amiben 160Ft-ért beszéltél csúcsidőben 4-ig, aztán 20Ft volt minden irányba (praktikum privát). De ez akkor is horror volt.
Marmint, hogy van ilyen csomag, ezt akartad irni Igaz, mar "csak" 154 Ft a percdij, de bonuszkent nem 4-tol, hanem este 6-tol lesz olcsobb, utana mar "csak" 38 (sajat), 53 (mas mobil), 43 (drotos) Ft-os percdijakkal megy a moka.
|
vas. dec. 16, 2007 11:58 |
|
|
Duvi
arany tag
|
Dannyboy írta: Ez már lerágott csont, de számolhatunk:
20s a hívás (van-e otthon liszt): 32Ft (160/m s alapon)
min. 3 perc céges hálón kívülre (tudod, pénz nem számít): 75Ft (25Ft/p s alapon)
Ha már kötekedünk (:
1 perc nem 100s, szóval a 20s mp alapon 53,33... Ft.
|
vas. dec. 16, 2007 9:31 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Ebből is látszik, mennyire "indokolt" üzletileg a perc alapú számlázás... Gyakorlatilag semennyire.
|
vas. dec. 16, 2007 2:51 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Dannyboy írta: T68m írta: éppenséggel az a profittermelõ, hogy Mari néni felhívja Józsi bá't, a 160Ft-os percdíjú, percalapú elszámolás mellett praktikummal, mint az, hogy a cégek legfeljebb 20Ft/-os percdíjú, másodperc alapú csomagban (ha nem teljesen ingyendumán) terhelik a hálózatot. Ez már lerágott csont, de számolhatunk: 20s a hívás (van-e otthon liszt): 32Ft (160/m s alapon) min. 3 perc céges hálón kívülre (tudod, pénz nem számít): 75Ft (25Ft/p s alapon)
hát, jó, akkor javítsd a számolásod:
20s a hívás (van-e otthon liszt): 160Ft (160/m PERC alapon)
min. 3 perc céges hálón kívülre (tudod, pénz nem számít): 75Ft (25Ft/p s alapon)
|
vas. dec. 16, 2007 2:46 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
zoli62 írta: Például tudtok olyanról, hogy régi hűséges előfizetőknek (nem üzleti) bónuszként felajánlanak mp alapú előfizetést esetleg újabb hűségért cserébe? Az ilyen üzletpolitikát szívesen támogatnám, a hűségprogramokban nem csak kedvezményes árú készülékeknek kellene szerepelnie.
Ilyenről még nem hallottam.
|
vas. dec. 16, 2007 2:12 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Például tudtok olyanról, hogy régi hűséges előfizetőknek (nem üzleti) bónuszként felajánlanak mp alapú előfizetést esetleg újabb hűségért cserébe? Az ilyen üzletpolitikát szívesen támogatnám, a hűségprogramokban nem csak kedvezményes árú készülékeknek kellene szerepelnie.
|
vas. dec. 16, 2007 1:50 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
T68m írta: éppenséggel az a profittermelő, hogy Mari néni felhívja Józsi bá't, a 160Ft-os percdíjú, percalapú elszámolás mellett praktikummal, mint az, hogy a cégek legfeljebb 20Ft/-os percdíjú, másodperc alapú csomagban (ha nem teljesen ingyendumán) terhelik a hálózatot.
Ez már lerágott csont, de számolhatunk:
20s a hívás (van-e otthon liszt): 32Ft (160/m s alapon)
|
vas. dec. 16, 2007 1:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Dannyboy írta: zoli62 írta: Közeledik 2008. Várható-e mp alapú számlázás publikus elõfietéseknél? Ezzel összefüggõen: miért az üzleti szegmenst célozzák meg a szolgáltatók ezzel az elszámolással, és nem a nagyon árérzékeny lakossági szegmenst? Az lehet, hogy a lakosság áréérzékeny, de az üzleti szegmens méginkább. Gondold el, a szolgáltatónak az nem profittermelõ, hogy Mari néni felhívja Józsi bácsit, hogy van-e liszt otthon. Viszont a cégek sokat beszélnek és nemcsak csoporton belül (csop. belüli ingyenesség lassan alap egy üzleti elõfizetési csomagban). A mobiltársaságok nem jótékonysági intézmények, hogy saját kárukra adjanak kedvezményeket a mezei elõfizetõknek.
éppenséggel az a profittermelő, hogy Mari néni felhívja Józsi bá't, a 160Ft-os percdíjú, percalapú elszámolás mellett praktikummal, mint az, hogy a cégek legfeljebb 20Ft/-os percdíjú, másodperc alapú csomagban (ha nem teljesen ingyendumán) terhelik a hálózatot.
|
vas. dec. 16, 2007 1:36 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
zoli62 írta: Ez oké, nekem is még mindig ilyen nagyobb percdíjú, de mp alalapú előfizetésem van. Mikor a Vodafone piacra lépett a kedvezőbb tarifákkal, miért kellett belemenni ilyen árversenybe a szolgáltatóknak? Relatív magasabb percdíj előfizetőnek és szolgáltatónak is előnyösebb.
Mi az a magasabb percdíj? A magyar embernek az a fontos, hogy minél olcsóbb legyen valami, akkor megveszi, él vele. A Voda ezt célozta meg, különben harmadik szolgáltatóként esélye sem lett volna itthon. Meglépte ezt, a többieknek követnie kellett, mert különben tömegesen mentek volna el az előfizetők. Mentek persze így is, de nem annyian, időközben meg volt, aki visszavándorolt (ismerőseim között is van olyan). Most már a hálózata eléggé rendben van, bár mióta a cég átváltott pannonról Vodára, érzem a saját bőrömön a fehér foltokat. Van azon a hálón mit még építeni.
Visszakanyarodva, nekem jó lenne a ms alap, mint ahogy már teszem is a lépéseket érte.
|
vas. dec. 16, 2007 1:28 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Ez oké, nekem is még mindig ilyen nagyobb percdíjú, de mp alalapú előfizetésem van. Mikor a Vodafone piacra lépett a kedvezőbb tarifákkal, miért kellett belemenni ilyen árversenybe a szolgáltatóknak? Relatív magasabb percdíj előfizetőnek és szolgáltatónak is előnyösebb.
|
vas. dec. 16, 2007 1:22 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
zoli62 írta: Amíg évekkel ezelőtt sokkal kevesebb (nagyságrendileg) előfizetés volt, miért érte meg mp alapon számlázni?
Mert magasabbak voltak a percdíjak. Ne feledd, hogy volt olyan csomag a pannonnál, amiben 160Ft-ért beszéltél csúcsidőben 4-ig, aztán 20Ft volt minden irányba (praktikum privát). De ez akkor is horror volt.
Most találsz nagyobb percdíjat, mint 30Ft? Persze percalapon, de akkor sem találsz. Egy ideig lehetett a Vodánál sima ms alapú Vitamaxot kapni, de azt is megszűntették a maga 6xFt-os percdíjával, mert gondolom a kutyának sem kellett.
|
vas. dec. 16, 2007 1:10 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Amíg évekkel ezelőtt sokkal kevesebb (nagyságrendileg) előfizetés volt, miért érte meg mp alapon számlázni?
|
vas. dec. 16, 2007 0:53 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
zoli62 írta: Éakosségi, vagy üzleti előfizetésből van több?
Talán az NHH-nál lehet erről tudni többet.
|
vas. dec. 16, 2007 0:43 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Lakossági, vagy üzleti előfizetésből van több?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli62 vas. dec. 16, 2007 0:51-kor.
|
vas. dec. 16, 2007 0:35 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
zoli62 írta: Közeledik 2008. Várható-e mp alapú számlázás publikus előfietéseknél? Ezzel összefüggően: miért az üzleti szegmenst célozzák meg a szolgáltatók ezzel az elszámolással, és nem a nagyon árérzékeny lakossági szegmenst?
Az lehet, hogy a lakosság áréérzékeny, de az üzleti szegmens méginkább. Gondold el, a szolgáltatónak az nem profittermelő, hogy Mari néni felhívja Józsi bácsit, hogy van-e liszt otthon. Viszont a cégek sokat beszélnek és nemcsak csoporton belül (csop. belüli ingyenesség lassan alap egy üzleti előfizetési csomagban). A mobiltársaságok nem jótékonysági intézmények, hogy saját kárukra adjanak kedvezményeket a mezei előfizetőknek.
|
vas. dec. 16, 2007 0:29 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Közeledik 2008. Várható-e mp alapú számlázás publikus előfietéseknél? Ezzel összefüggően: miért az üzleti szegmenst célozzák meg a szolgáltatók ezzel az elszámolással, és nem a nagyon árérzékeny lakossági szegmenst?
|
vas. dec. 16, 2007 0:18 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
k_chris írta: kuncsaku írta: Ez csak bolhából lefánt. Nem muszáj telefonálni, csak pótcselekvésként teszik gyenge emberek. És ezt szigorúan a magánbeszélgetésre értem, nem a munkából kifolyóan szükséges beszélgetésre. neked volt mar baratnod? egyetem alatt nekem is hasonlo szemleletem volt, mp alapon pannon partnerkartyaval (amikor + letezett) 2-3e telszamla, ami nagyon kellett a dolgaim szervezesehez, most, videki baratnovel (neki otthon nincs msn-net,stb igy mard a telefon) 'muszaly' hosszabb maganbszelgeteseket folytatnom, azon ecceru okbol kifolyolag h hianyzik. (nem tavkapcsolat mert itt tanul de azert muszaj otthon is lennie). szoval annyira nem egyertelmu h minden hosszu maganbeszelgees potcselekves es folosleges.
szvsz a telefon elsősorban az emberi kapcsolatok (egyik) kommunikációs formája, így elsősorban a magánbeszélgetésre lett kitalálva, arra való. Más kérdés, hogy a telefontársaságok visszaélve a mono(origo)pol helyzetükkel, profitmaximalizálási érdekből az egekig emelik az árat.
És ezt egyesek úgy próbálják magyarázni, hogy a telefon amúgyis csak az üzleti beszélgetésekre való (ahol a haszonhoz képest így is elhanyagolható a díj). Ez kábé olyan félremagyarázás, mint amikor azt mondják, hogy a korlátlan (pl. voda gprs-nél) nem korlátlan jelent, stb.
|
pén. jún. 01, 2007 10:13 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kerelyfe írta: jóba van mszpvel.
szerintem ez a legtutibb. És akkor részt vehet egy-két "közbeszerzésben" is.
|
pén. jún. 01, 2007 10:01 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Vizsla írta: Macika írta: amiket nem lehetett már mp alapon bírni Ki nem bírta? A konkurencia. Elmaradt a busás hasznuk. Persze egymás közt õk továbbra is 1 mp. alapon számolnak el. Velünk meg megetetik a perc alapot. Sõt, üzleti elõfizetésnél külön elõnyként tüntetik fel a mp.alapot. Miért is? Ennek nem alapvetõnek kéne lenni? Õ is mp. alapon számol el a társszolgáltatóva, neml? Hát kértem én, hogy egy percre térjenek át? Nem. Régi mp. alap esetén élvezhetnénk a nappali 100-120 Ft-os percdíjat, és az esti 50-60-at.
Így igaz!
|
pén. jún. 01, 2007 9:57 |
|
|
k_chris
platina tag
|
kuncsaku írta: Bocsánat fiúk. De..... Ez üzlet. Rosszul látom?
ezzel egyetértek. viszont ha sűrűbben szeretnek valakivel beszélni mint ahogy találkozni tudok vele.. (otthon este, nem pedig a városban csatangolva) mindegy, maradjunk on-topicok, én csak arra akartam a saját példámon keresztül rávilágítani hogy a hosszabb beszélgetések is indokolhatóak.
a vodafone fix mp alapú csomagjait mindenesetre jónak találom, szerintem az korrekt (versenyképes egy általam ismert T-mob nem publikus csomaggal simán).
|
szer. máj. 30, 2007 13:53 |
|
|
And_Or
arany tag
|
kuncsaku írta: ...Rosszul látom? Jól látod...
|
szer. máj. 30, 2007 8:05 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Bocsánat fiúk. De a pótcselekvést én a telefonbeszélgetésre értettem. A személyes beszélgetés nagyon fontos számomra is. A szemkontaktus, a beszédből kialakuló reakció amit a másik fél arcán látunk. De gusztustalan dolognak tartom amikor valakivel négyszemközt beszélgetek és csöng a telefonja és felveszi. Nézze meg ki az, és állapítsa meg, hogy sürgős-e, esetleg gyerek, családtag, nincs-e baj, talán vegse is fel a telót, ha hüleség akkor mondja azt, hogy bocs nem aktuális. De figyeljétek az arcát, mikor valakivel beszéltek és az illetőnek megszólal a telefonja és te nem fejezed be a beszédet hiába csöng neki, idegbetegen mozgatja majd a szemét mindenfelé, próbál menekülni, megzavarodik az ember, csakhogy felvehesse. Na ez a betegség. Meg mikor pl vár valaki a buszra és az késik 3 ismétlem 3 percet, akkor az emberen eluralkodik a fentebb leírt idegbeteg mozgás, hogy valami nem úgy történt ahogyan a nagykönyvben meg van írva és felhív valakit, mindegy kit és elmondja: "képzeld nem jön a rohadt busz. és amúgy mi van veled?" majd meg se várja a választ, leteszi mert drága... Hán ilyet láttam. Aztán mikor elmentem a cimborámmal túrázni, 20 percenként félrevonult beszélgetni. Engem ez idegesít. Akkor is ha engem hívnak. Jöjjön el vagy találkozzunk, iszogatunk a tűz mellett, beszélgetünk, tücsökciripelés meg ilyesmi. Ez a beszélgetés.
A másodperc alapú témára. A legtöbb tarifacsomag így indult, kivéve az eleve alacsony percdíjúak, amik az egységszámlázás miatt olcsóak. 10-30 másodperc. És a reklám szerint "mi ugyanannyiért adjuk mint tavaly" csak éppen a másodperces beszélgetést felemelik 10 másodpercesre vagy percesre. A percdíj valóban nem változik, de azért csak meglopnak, ha 25 másodpercet beszélek. Ez így volt és így lesz. Nem lesz végtelen másodperc alapú beszélgetés. Ez üzlet. Rosszul látom?
|
szer. máj. 30, 2007 7:39 |
|
|