|
Szerző |
Üzenet |
Apooca
ezüst tag
|
na, úgy néz ki beszívtam. Másodszor fordul elő, hogy baromi hamar lemerül az akksi, és felforrósodik a hátulja az akksinál. szerviz szerint nem biztos hogy akksi, és bekell adni, elküldik a központba, 8-10 munkanap a javítás....
örülök...
|
kedd feb. 26, 2008 16:44 |
|
|
Kunci
ezüst tag
|
Apooca írta: Szerintem mennie kell vele, csak ott szokott gond lenni, ahol a telefonkönyvet is átkellene venni. Az E51 kezelési végén egyébként a CK-15W van, ahol tudtommal ez a gond pl. már fennáll....
Köszi.
|
hétf. feb. 25, 2008 13:29 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Kunci írta: Sziasztok,
Nokia E51 vásárlását tervezem. Nem tudjátok véletlenül, hogy a telefon működik-e a gyári Nokia CK7W kihangosítóval? Szerintem mennie kellene, mert alap bluetooth kihangosító, külföldi fórumokon is azt írják, hogy megy, de a nokia.hu szerint viszont nem megy vele, illetve már az újabb típusú bluetooth kihangosítót ajánlják hozzá. Nem tudom, hogy ez csak marketing-e, de addig nem merem megvenni, amíg nem tudom biztosan, hogy kell-e utána kihangosítót cserélnem.
Köszi.
Szerintem mennie kell vele, csak ott szokott gond lenni, ahol a telefonkönyvet is átkellene venni. Az E51 kezelési végén egyébként a CK-15W van, ahol tudtommal ez a gond pl. már fennáll....
|
hétf. feb. 25, 2008 11:59 |
|
|
Kunci
ezüst tag
|
Sziasztok,
Nokia E51 vásárlását tervezem. Nem tudjátok véletlenül, hogy a telefon működik-e a gyári Nokia CK7W kihangosítóval? Szerintem mennie kellene, mert alap bluetooth kihangosító, külföldi fórumokon is azt írják, hogy megy, de a nokia.hu szerint viszont nem megy vele, illetve már az újabb típusú bluetooth kihangosítót ajánlják hozzá. Nem tudom, hogy ez csak marketing-e, de addig nem merem megvenni, amíg nem tudom biztosan, hogy kell-e utána kihangosítót cserélnem.
Köszi.
|
vas. feb. 24, 2008 12:14 |
|
|
zivorad
vas-tag
|
nokia e51
Sziasztok,
Nokia e51-et használok telefonálásra és skypeolásra is. Ha wifin használom akkor általában nincs komolyabb probléma, csak annyi, hogy a beszélgetőpartner kicsit torzabbul hall és késik a hang mindkét irányban. Ha 3G-n akkor elveszti a jelet, nem is hívható és én sem tudok hívni róla, egészen addig míg ki nem kapcsolom és újra be nem jelentkezem. Ja és a Fring-et használom. Kérdésem, hogy tud e valaki valamilyen megoldást a fenti problémákra, ha igen akkor kérem szépen, hogy írja le.
Köszi.
|
szomb. feb. 23, 2008 21:21 |
|
|
k_chris
platina tag
|
általánosan lehet javasolni hogy az ember VAGY 3Gn vagy GSMen használja a telefont de duo modban SOHA!!! ha olyan helyen van az ember hogy van 3G lefedettség és neha netel akkor maradjon 3G onlyn (T-nek elég jó a lefedettsége legalábbis Bpen járkáláskor semmi gond), ha meg nagyonnagyon néha netel netalán soha és vidékre is járkál (azaz eltűnik a 3G) akkor GSM onlyn. A szívás a 3Gvel hogy készenlétben sokkal többet zabál és ha még bőven van 3G térerő de már nem fullos akkor is hajlandó akár adatátvitel közben is visszaváltani GSMre... ami szakadásokat okoz...
|
pén. feb. 22, 2008 10:23 |
|
|
foki
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 544 Tartózkodási hely: Csatlakozott: 2001.07.23., Hétfő, 08:27
|
és még a truphone ... tökéletes
|
csüt. feb. 21, 2008 19:36 |
|
|
rohamcsiga
ezüst tag
|
"na feldobtam en is es megy is jol! egy valami nem! msnen valamiert nincs hang! sem en nem hallottam semmit, sem a masik felek... skype tokeletesen megy rajta! probaltal mar msnen beszelni?["
valahogy nem jó fring változat jöhetett le neked!
én is igy jártam, de letöltöttem még 1x felraktam és most már jó! müködik:
Telepitett beszélgetök:
klip (sip) . beszéd kipróbálva ... klip és t-com irányban
Messenger ... megy ezen is a beszéd
Skype ... kicsit torzabb volt a hang a messengernél
Yahoo ... csak üzenetküldést próbáltam
icq ... üzenet és file küldés
Viszont a beépített internet telefonnál a klippet csak hivni lehet ha arról hivok akkor egy csengetés után csatlakozási hibával bontja a beszélgetést. mondjuk nem nagy gond mert a fringgel jól megy minden! Valakinek van valami ötlete erre?
|
csüt. feb. 21, 2008 16:19 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Tud valaki mondani egy jó ébresztőprogramot, ami képes kezelni azt a nyamvadék 5 perces szundit is, hogy ne 5 perc legyen?!
|
szer. feb. 20, 2008 21:54 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Bal írta: Apooca írta: Fring. Nekem is az fut tökéletesen rajta. keress rá, most nem tudok címet adni. MSN Skype, meg egy csomó más ICQ stb. na feldobtam en is es megy is jol! egy valami nem! msnen valamiert nincs hang! sem en nem hallottam semmit, sem a masik felek... skype tokeletesen megy rajta! probaltal mar msnen beszelni?
Én csak Skypeen próbáltam, MSN-en csak írtam....
|
hétf. feb. 18, 2008 13:10 |
|
|
Bal
ezüst tag
|
Apooca írta: Fring. Nekem is az fut tökéletesen rajta. keress rá, most nem tudok címet adni. MSN Skype, meg egy csomó más ICQ stb.
na feldobtam en is es megy is jol! egy valami nem! msnen valamiert nincs hang! sem en nem hallottam semmit, sem a masik felek... skype tokeletesen megy rajta! probaltal mar msnen beszelni?
|
vas. feb. 17, 2008 19:47 |
|
|
Bal
ezüst tag
|
enddav írta: Szerintem ha pár napos akkor vidd vissza!
hat lehet az lesz, az a baj, hogy amugy tetszik a telefon:) holnap amugy pont veszek egy masikat is, szinten a pannonba, kivancsi vagyok az is fogja-e csinalni, tesomnak is ilyen van, de neki nem csinalja amiota a 3g nincs bekapcsolva!
mas: ha esetleg valaki hasznalja a foneros dolgot ( www.fon.com) az talalkozhat olyannal, hogy csatlakozas utan gyakran lehal a telefonon a wlan, van ami bejon van, ami nem! egy masik forumon megtalalta valaki a megoldast! kikell kapcsolni az energiatakarekossagot a wlannal es onnantol jo lesz!
|
vas. feb. 17, 2008 19:45 |
|
|
enddav
ezüst tag
Csatlakozott: szer. jan. 10, 2007 13:22 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Kiskőrös
|
Bal írta: Deep Silence írta: Nem volt csatlakoztatva egy BT-s headset?
Nem semmi ilyen nem volt! par napos a telefon es mar elso nap is csinalta ezt! Leginkabb olyankor fordul elo, ha par oraig semmit nem csinalok a telefonon! Es akkor a legelso hivas nem mindig az igazi, aztan lerakom es hivom ujra es mar nincs is gond!
Szerintem ha pár napos akkor vidd vissza!
|
vas. feb. 17, 2008 16:09 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Bal írta: tuti, azaz en ott kapcsoltam ki, hogy: halozatnal a halozatmod: gsm, gondolom mashol nem kell atallitani?!
Akkor részemről sajna passz!
|
vas. feb. 17, 2008 15:28 |
|
|
Bal
ezüst tag
|
Deep Silence írta: Biztos nincs bekapcsolva az UMTS?!
tuti, azaz en ott kapcsoltam ki, hogy: halozatnal a halozatmod: gsm, gondolom mashol nem kell atallitani?!
|
vas. feb. 17, 2008 14:47 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Bal írta: Deep Silence írta: Nem volt csatlakoztatva egy BT-s headset?
Nem semmi ilyen nem volt! par napos a telefon es mar elso nap is csinalta ezt! Leginkabb olyankor fordul elo, ha par oraig semmit nem csinalok a telefonon! Es akkor a legelso hivas nem mindig az igazi, aztan lerakom es hivom ujra es mar nincs is gond!
Biztos nincs bekapcsolva az UMTS?!
|
vas. feb. 17, 2008 14:38 |
|
|
Bal
ezüst tag
|
Deep Silence írta: Nem volt csatlakoztatva egy BT-s headset?
|
vas. feb. 17, 2008 10:57 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Bal írta: nekem olyan problemam van, hogy 10-bol 1-2 hivasnal nem hallok semmit! olyankor is elofordul, ha en hivok meg olyankor is, ha engem hivnak! a 3g nincs bekapcsolva!
Nem volt csatlakoztatva egy BT-s headset?
|
vas. feb. 17, 2008 9:42 |
|
|
Bal
ezüst tag
|
nekem olyan problemam van, hogy 10-bol 1-2 hivasnal nem hallok semmit! olyankor is elofordul, ha en hivok meg olyankor is, ha engem hivnak! a 3g nincs bekapcsolva!
|
szomb. feb. 16, 2008 20:37 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Apooca írta: Deep Silence írta: Ez hihetetlen! Ma bevittem a szervizbe (Westend) és mondtam ezt a Csatlakozási hibát... Előtte lementettem a cuccaimat, felkészültem, hogy 2 hétig nem lesz telefonom, elkönyveltem, hogy ilyen peches is csak én lehetek... erre mi lett? Közli a srác, hogy naná, hogy ****... mert be van kapcs. a 3G hálózat is, nem csak a GSM... Kérdezem, hogy és?! Erre a válasz, az minden szolgáltatónál egy nagy kalap ****... nincs lefedettség, stb. Kapcsoljam ki a UMTS-t és jó lesz. Bazeg! És ezt eddig miért nem mondta nekem senki hozzáértő, akiket felhívtam?! Persze ezt nem reklámozza egyik szolgáltató sem a hirdetésekben! A hab a tortán: közli a srác, hogy ráadásul, ha a 3G be van kapcsolva, akkor fel annyit bír csak az akksi, mert zabálja... BASSZUS!!!! Kikapcsoltam, holnaptól megint teszt jön. Kivi leszek! Nekem olyan gondom volt, hogy én nem hallottam semmit, de engem hallottak. Nekem is azt javasolták, ha nem akarok viteotelefonálni, akkor kapcsoljam ki a 3G-t, mert össze-vissza kapcsolgat. És lőn, azóta többet ez a hiba nem jelentkezett, és 1 nappal többet bír az akksim.
S lőn, semmi baja sincs a telefonnak, mióta kikapcsoltam a tetves 3G-t!
Sőt! Az akku még 1 csíkot SEM csökkent!!!
|
pén. feb. 15, 2008 20:53 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Bal írta: hello! szereztem en is egy ilyen telefont, de sajnos eddig csak buta telefonjaim voltak, igy kicsit elvagyok maradva ezen temaban:) kerdesek: tudok eredeti skype programot telepiteni ra vagy pedig csak kulso programok mennek rajta? msn-nel kapcsolatban ugyenez a kerdes, ott talaltam egy ilyet: http://www.gowindowslive.com/Mobile/Lan ... px?Locale= de ahogy latom magyarorszag nincs kozte...
Skypehoz: http://www.iskoot.com/
|
csüt. feb. 14, 2008 23:39 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Bal írta: hello! szereztem en is egy ilyen telefont, de sajnos eddig csak buta telefonjaim voltak, igy kicsit elvagyok maradva ezen temaban:) kerdesek: tudok eredeti skype programot telepiteni ra vagy pedig csak kulso programok mennek rajta? msn-nel kapcsolatban ugyenez a kerdes, ott talaltam egy ilyet: http://www.gowindowslive.com/Mobile/Lan ... px?Locale= de ahogy latom magyarorszag nincs kozte...
Fring. Nekem is az fut tökéletesen rajta. keress rá, most nem tudok címet adni. MSN Skype, meg egy csomó más ICQ stb.
|
csüt. feb. 14, 2008 22:35 |
|
|
Bal
ezüst tag
|
hello!
szereztem en is egy ilyen telefont, de sajnos eddig csak buta telefonjaim voltak, igy kicsit elvagyok maradva ezen temaban:)
kerdesek: tudok eredeti skype programot telepiteni ra vagy pedig csak kulso programok mennek rajta?
msn-nel kapcsolatban ugyenez a kerdes, ott talaltam egy ilyet: http://www.gowindowslive.com/Mobile/Lan ... px?Locale= de ahogy latom magyarorszag nincs kozte...
|
csüt. feb. 14, 2008 22:31 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Deep Silence írta: Ez hihetetlen! Ma bevittem a szervizbe (Westend) és mondtam ezt a Csatlakozási hibát... Előtte lementettem a cuccaimat, felkészültem, hogy 2 hétig nem lesz telefonom, elkönyveltem, hogy ilyen peches is csak én lehetek... erre mi lett? Közli a srác, hogy naná, hogy ****... mert be van kapcs. a 3G hálózat is, nem csak a GSM... Kérdezem, hogy és?! Erre a válasz, az minden szolgáltatónál egy nagy kalap ****... nincs lefedettség, stb. Kapcsoljam ki a UMTS-t és jó lesz. Bazeg! És ezt eddig miért nem mondta nekem senki hozzáértő, akiket felhívtam?! Persze ezt nem reklámozza egyik szolgáltató sem a hirdetésekben! A hab a tortán: közli a srác, hogy ráadásul, ha a 3G be van kapcsolva, akkor fel annyit bír csak az akksi, mert zabálja... BASSZUS!!!! Kikapcsoltam, holnaptól megint teszt jön. Kivi leszek!
Nekem olyan gondom volt, hogy én nem hallottam semmit, de engem hallottak. Nekem is azt javasolták, ha nem akarok viteotelefonálni, akkor kapcsoljam ki a 3G-t, mert össze-vissza kapcsolgat. És lőn, azóta többet ez a hiba nem jelentkezett, és 1 nappal többet bír az akksim.
|
csüt. feb. 14, 2008 20:44 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Ez hihetetlen! Ma bevittem a szervizbe (Westend) és mondtam ezt a Csatlakozási hibát... Előtte lementettem a cuccaimat, felkészültem, hogy 2 hétig nem lesz telefonom, elkönyveltem, hogy ilyen peches is csak én lehetek... erre mi lett? Közli a srác, hogy naná, hogy ****... mert be van kapcs. a 3G hálózat is, nem csak a GSM... Kérdezem, hogy és?! Erre a válasz, az minden szolgáltatónál egy nagy kalap ****... nincs lefedettség, stb. Kapcsoljam ki a UMTS-t és jó lesz. Bazeg! És ezt eddig miért nem mondta nekem senki hozzáértő, akiket felhívtam?! Persze ezt nem reklámozza egyik szolgáltató sem a hírdetésekben! A hab a tortán: közli a srác, hogy ráadásul, ha a 3G be van kapcsolva, akkor fel annyit bír csak az akksi, mert zabálja... BASSZUS!!!!
Kikapcsoltam, holnaptól megint teszt jön. Kivi leszek!
|
csüt. feb. 14, 2008 20:07 |
|
|
Barneeka
vas-tag
|
Winston_Wolf írta: Megvettem.
Egy dolog zavar:
Fém az eleje, fém a hátulja, de a műanyag keret úgy nyikorog, mint egy filléres low-end telefonon. Ugyanezen a kereten lévő gombok a minőségérzet teljes mellőzésével működnek... Például a bekapcsoló gomb is...
Ezt az egy pontot el...ták rendesen a telefonon...
Én is vásároltam tegnap, de nálam semmi nem nyikorog, sőt, egész jól összerakták.
Viszont vannak, amik gyárilag már hibásak.
Pl.: Egy picit ferde kijelző,
fröccsönött hiba, a gombsornál.
|
csüt. feb. 14, 2008 18:08 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Megvan, majdnem ott volt
Köszi
|
csüt. feb. 14, 2008 11:42 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
aronpapa írta: Apooca írta: Lenne két kérdésem. Az egyik, mostanában nem volt Nokiám, lehet csak én avagyok hülye hozzá, a bejelentkező képernyőn lévő ikonokat, sorokat lehet valahogy cserélni? ha igen hogyn. Használatit is böngésztem, semmi. Menü -> Beállítások -> Telefon -> Aktív készenlét / alkalmazásai. Itt tudod kijelölni a megjelenítendő dolgokat.
ott nálam 4 dolog van hívás, hívásátir.híváskorl.hálózat.
Mármint a telefon menüpont alatt.
|
csüt. feb. 14, 2008 11:29 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
Deep Silence írta: Akkor ez lenne egy format? Bár itt hiányzik a "zöld". És ha igen, akkor mit csinál? Olyan, mint a "gyári állapot visszaállítása" menü? Vagy durvább?
Igen, durvább. "Mélyformat". Minden ugrik a telcsiről, a gyári alapállapotba áll vissza. Mint amikor kivetted a dobozból.
Mentés előtt nem ajánlatos kipróbálnod.
|
csüt. feb. 14, 2008 11:14 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
Apooca írta: Lenne két kérdésem. Az egyik, mostanában nem volt Nokiám, lehet csak én avagyok hülye hozzá, a bejelentkező képernyőn lévő ikonokat, sorokat lehet valahogy cserélni? ha igen hogyn. Használatit is böngésztem, semmi.
Menü -> Beállítások -> Telefon -> Aktív készenlét / alkalmazásai.
Itt tudod kijelölni a megjelenítendő dolgokat.
|
csüt. feb. 14, 2008 11:10 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Lenne két kérdésem.
Az egyik, mostanában nem volt Nokiám, lehet csak én avagyok hülye hozzá, a bejelentkező képernyőn lévő ikonokat, sorokat lehet valahogy cserélni? ha igen hogyn. Használatit is böngésztem, semmi.
Másik Egy SE HBH600-al hesználnám, összepárosítom, gönyörűen meg, megkérdezi legközelebb rákérdezzen-e a kapcsolatra, engedélyezem neki, hogy mindig társítson, gyönyörűen megy az első bontásig, utána megtalálja, majd 3-4 másodperc múlva eldobja a kapcsolatot. Ha mondjuk hívásom van, akkor feltudom venni a fülessel, de mivel nincs aktív kapcsolat, 6-7 mp. alatt.
Valakinek erre ötlete?
|
csüt. feb. 14, 2008 9:46 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Sajna ahogy látom, nem igazán segített a sim csere...
|
kedd feb. 12, 2008 16:37 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Deep Silence írta: KrE írta: Deep Silence írta: Ja... meg még1 dolgot mondott a T-s manus, miközben az új sim-et adta: nem árt, sőt szinte kötelező minden nap egyszer ki-be kapcsolni a symbian-os telcsiket, mert ez is (az állandó bekapcsolt állapot) előidézhet problémákat... ez mennyire igaz?! A régieknél még tényleg voltak ilyen gondok, de ezt szó szerint az első Symbianokra értsd. A mostaniak vígan elvannak folyamatosan bekapcsolva, ez az ajánlás olyan beidegződés, mint, hogy azért a li-ion akksit is formázd... Persze időnként nem árt újraindítani a rendszert, de semmiképp nem kell naponta. Nálam a telók általában heteket mennek folyamatosan, és még semmi gondom nem volt. Ez alól csak a WM kivétel, de már az is javult, elég neki a heti egy sr. Na akkor majd most ki fog derülni... én is úgy gondoltam, hogy talán nem illene egy ilyen kaliberű cuccnak állandó on/off... bízzunk benne, hogy ez csak egy túlzott óvatosság volt a láma üf irányába... Eddig sem kapcsoltam ki a tel.-om, ezután sem fogom...
Túlzó volt, de némi igazság alapja azért van. Mint mondtam, fölösleges naponta, de azért nem árt néha újraindítani. Két okból is. Az egyik, hogy a win-hez hasonlóan, bár annál sokkal kisebb mértékben, működés közben marad némi szemét a memóriában. A másik, hogy a hálózatra sem árt néha újraregisztrálni, mert ott is felléphetnek anomáliák.
Tehát az általános szabály az, hogy ha lassulást, vagy hálózati gondokat észlelsz, egy újraindítás nem árt, ráadásul az FP1-nél ez már nem is olyan időigényes.
|
kedd feb. 12, 2008 10:10 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
KrE írta: Deep Silence írta: Ja... meg még1 dolgot mondott a T-s manus, miközben az új sim-et adta: nem árt, sőt szinte kötelező minden nap egyszer ki-be kapcsolni a symbian-os telcsiket, mert ez is (az állandó bekapcsolt állapot) előidézhet problémákat... ez mennyire igaz?! A régieknél még tényleg voltak ilyen gondok, de ezt szó szerint az első Symbianokra értsd. A mostaniak vígan elvannak folyamatosan bekapcsolva, ez az ajánlás olyan beidegződés, mint, hogy azért a li-ion akksit is formázd... Persze időnként nem árt újraindítani a rendszert, de semmiképp nem kell naponta. Nálam a telók általában heteket mennek folyamatosan, és még semmi gondom nem volt. Ez alól csak a WM kivétel, de már az is javult, elég neki a heti egy sr.
Na akkor majd most ki fog derülni... én is úgy gondoltam, hogy talán nem illene egy ilyen kaliberű cuccnak állandó on/off... bízzunk benne, hogy ez csak egy túlzott óvatosság volt a láma üf irányába... Eddig sem kapcsoltam ki a tel.-om, ezután sem fogom...
|
kedd feb. 12, 2008 8:57 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
foki írta: azért olyan még nem volt, hogy a "zöld"+"3"+"*"+"bekapcs" ne tudott volna rendbehozni bármilyen telepített program okozta "halált"
Tekintve, hogy nekem ez az első symbianos telom, had kérdezzem meg, hogy ez mi? Próbáltam guglizni, de egy hasonlót találtam csak...
"... for 6600 users, to format the fone, theres an alternative way. Press and hold <3>, <*>, and the buttons, then power on fone, keep holding on the 3 buttons, till u come to a format screen. tis method ONLY works on 6600, and need not enter the sec code. BUT sec code wun be reset to default 12345."
Akkor ez lenne egy format? Bár itt hiányzik a "zöld". És ha igen, akkor mit csinál? Olyan, mint a "gyári állapot visszaállítása" menü? Vagy durvább?
Amúgy ezt találtam... néhol "kicsit" bárgyú, de legalább van...
http://www.muskurahat.com/mobile/symbian_tricks_and_tips.asp
|
kedd feb. 12, 2008 8:41 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Deep Silence írta: Ja... meg még1 dolgot mondott a T-s manus, miközben az új sim-et adta: nem árt, sőt szinte kötelező minden nap egyszer ki-be kapcsolni a symbian-os telcsiket, mert ez is (az állandó bekapcsolt állapot) előidézhet problémákat... ez mennyire igaz?!
A régieknél még tényleg voltak ilyen gondok, de ezt szó szerint az első Symbianokra értsd. A mostaniak vígan elvannak folyamatosan bekapcsolva, ez az ajánlás olyan beidegződés, mint, hogy azért a li-ion akksit is formázd...
Persze időnként nem árt újraindítani a rendszert, de semmiképp nem kell naponta. Nálam a telók általában heteket mennek folyamatosan, és még semmi gondom nem volt. Ez alól csak a WM kivétel, de már az is javult, elég neki a heti egy sr.
|
hétf. feb. 11, 2008 22:10 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Felhívtam nokiáékat és kérdezősködtem. Pixel hibát kérdés nélkül cserélik... mármint a kijelzőt. A másik gondomra pedig mondtak egy érdekeset... Azt ajánlotta a srác, hogy mielőtt belevágnék egy szervízes témába, menjek el a T-be és kérjek egy ingyenes sim kártya cserét, ha régi a kártyám... Mi a régi? Én 2 v. 3 évesre tippeltem, erre a válasz, hogy mindenképp cseréltessem ki. Gondoltam miért ne... ennyi még belefér. Elmentem, kicserélték. Most tesztelek. Ma meg holnap. Meglátjuk. Mellesleg az üfszolg-on kiderült, hogy kicsit idősebb ez a kártya... lényegében még a westel900-as logo volt rajta... szóval van vagy 7-8 éves... A frász se emléxik rá, hogy melyik telefonnál lett cserélve és meg sem néztem, hogy mi van a sim-en.. csak egyik telefonból ki, másikba be... 9 év alatt volt 3 telefonom... 6210, 6310i és ez az E51. Szóval nem soxor láttam azt a fránya kártyát... Remélem beválik a dolog és tényleg csak ez volt a baj (bár azt nem értem, hogy ez miért baj, hogy régi a kártya, de sebaj)! Majd tudósítok!
Amúgy meg ~1,5 hét a nokia szerviz. Ha t-nél adom le, akkor a nokia+1 hét.
Ja... meg még1 dolgot mondott a T-s manus, miközben az új sim-et adta: nem árt, sőt szinte kötelező minden nap egyszer ki-be kapcsolni a symbian-os telcsiket, mert ez is (az állandó bekapcsolt állapot) előidézhet problémákat... ez mennyire igaz?!
|
hétf. feb. 11, 2008 19:43 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
A pixelhibat en siman kivernem beloluk.
Telefon hasznalatijaban erre vonatkozo kikotest meg nem olvastam soha, ergo pixelhiba _nem lehet_ rajta. Az, hogy a nokia hanynal cserel meg hanynal nem, az meg teged nem kell erdekeljen, nem a nokiatol vetted, hanem a T-tol, tehat utobbival allsz jogviszonyban.
Es meg ha az altalanosan hasznalt besorolas szerint (ISO 13406-2 Class II )nezem, miszerint 1millio pixelre 5 subpixelhiba eshet, az egy ekkora kijelzonel 0.32 darab, tehat megintcsak nulla.
|
hétf. feb. 11, 2008 15:32 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
OK, köszi! Próba, cseresznye... hátha... megpróbálom.
|
hétf. feb. 11, 2008 14:49 |
|
|
djsigma
ezüst tag
|
.
azért mondom hogy a nokiahoz vidd.
mert gyorsabban készlesz.
|
hétf. feb. 11, 2008 13:47 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Deep Silence írta: Westend közelebb van... oda érdemes? Normálisak?
Amikor az újonnan vásárolt 6233-ból hiányoztak a csavarok, akkor elég furcsán néztek rám és nagyjából 2-3 hétre ígértek a pótlást/javítást. Ezzel nem éltem akkor, de ez nem az ő gondjuk volt.
|
hétf. feb. 11, 2008 13:28 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Dannyboy írta: Az Erkel utcai bezárt, úgy tudom. Javaslom a Mammut, vagy Westend képviseletet.
Westend közelebb van... oda érdemes? Normálisak?
|
hétf. feb. 11, 2008 13:15 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
djsigma írta: http://www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showtopic=651 4 vagy 5 pixelhibáig nem cserélnek kijelzőt. másik hiba: vidd be a nokiához hátha javithatlan a telefon, akkor cserélik az egész készüléket joesetben. (ne a tmobhoz, hanem az erkel utcához kálvintér)
A pixelhiba nem is annyira zavar, hanem a másik probléma sokkal idegesítőbb.... Amúgy miért ne a T-hez vigyem előbb? Csak azért kérdem, mert garis. Bár ők úgyis elküldik gondolom a Nokiának...
|
hétf. feb. 11, 2008 13:14 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Az Erkel utcai bezárt, úgy tudom. Javaslom a Mammut, vagy Westend képviseletet.
|
hétf. feb. 11, 2008 13:12 |
|
|
djsigma
ezüst tag
|
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ ... wtopic=651
4 vagy 5 pixelhibáig nem cserélnek kijelzőt.
másik hiba:
vidd be a nokiához hátha javithatlan a telefon, akkor cserélik az egész készüléket joesetben. (ne a tmobhoz, hanem az erkel utcához kálvintér)
|
hétf. feb. 11, 2008 13:05 |
|
|
Deep Silence
ezüst tag
|
Sziasztok!
Lenne 1-2 kérdésem. Nemrég lettem tulajdonosa egy E51-nek, a T-nél. Problémáim a következők:
1. Ha a farmerzsebemben van a tel., nincs térerő vagy nemtom, de elérhetetlen vagyok. A másik, hogy utána, miután már nincs a zsebemben, meg néha csak úgy magától, ha telefonálni akarok és nyomom a hívást, azt írja egy kis gondolkodási idő után, hogy "csatlakozási hiba" és nem tárcsáz, csak visszadobja a számot a kijelzőre... megpróbálom még 2x-3x u.ez, aztán jó lesz. Mint ha nem látna jelet, térerőt, tornyot, mittomén... nagyon idegesítő.
2. Szerintem van 2 darab pixelhiba rajta. Ezt cserélik gariba? Vagy szívás?
5let vkinek? Köszi!
|
hétf. feb. 11, 2008 12:43 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Elgondolkodtató, hogy ki mi alapján keres okokat.
Budapest levegője az idén 10-nél kevesebb napot volt az egészségügyi határérték alatt (kicsivel). Az összes többin (tehát ~30 napon) felette volt. Több értékkel is.
Az 1,4-es SAR érték az egészségi határérték 70%-át jelenti.
Kétségtelen, hogy pont a kétszerese egy 35%-osnak, de még így is VASTAGON alatta van a határértéknek.
Vajon az utcára, a beszívott levegőre is így figyel, aki a telefonjára?
(Rossz válasz, hogy utcára KELL menni, tehát az mindegy. Telefonálni is kell, de lehet headsetet használni.)
|
hétf. feb. 11, 2008 2:19 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sugároz-sugároz... Minden telefon sugároz. Ezt el kell fogadni. Minden sugárzás amit a test szövetei pluszban kapnak - még ha csekély mértékben is de- ártalmas. Az hogy az egyik ennyi, a másik meg annyi tökmindegy. Nem negyvenszeres sugárzásról beszélünk, hanem két-háromszorosról. Aki sokat beszél annak tökmindegy, így is úgy is headsetet kell használnia, mert mindegy mekkora a sugárzás, hosszú távon a kicsiből is a sok ártalmas.
|
vas. feb. 10, 2008 19:23 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
aronpapa írta: . Mostanában gondolkoztam a telcsim lecserélésén, és ez a típus is szóba jött. Aztán egyszer hirtelen nagyon elment a kedvem tőle.
Hogy miért? Mert az SAR értéke több, mint a duplája a jelenlegi telcsiménél, azaz 1.40 W/kg. Ez az érték még a többi NOKIA telcsi sugárzási értéke mellet is kimagaslóan magas.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem ez is számít, méghozzá nem is keveset. Úgyhogy ugrott a csere, várok majd egy hasonló, de "egészség barátabb" telcsire.
Lehet, hogy hülyeséget mondok, mert annyira nem vágom a témát, de én arra tippelek, hogy a legnagyobb sugárzási értéket kell megadniuk, ami előfordulhat, ez a teló pedig HSDPA és WLAN képes, így nem csoda, hogy tud így sugározni, de alapállapotban gondolom nem sugároz így.
|
vas. feb. 10, 2008 14:51 |
|
|
Atos
arany tag
|
Nekem elég korrekt a műanyag rész, nincs vele gondom.
Viszont az oldalsó gumi gombok tényleg kritikán aluliak
|
csüt. feb. 07, 2008 20:50 |
|
|