Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 13:48

Hozzászólás a témához  [ 60 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Véletlenül törölt smsek előhozása. 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy másik cikk erről a kütyüről:

http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=109879

szer. feb. 27, 2008 22:59
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
A SIM-ről egy kütyüvel visszaállíthatóak:

[url]http://www.origo.hu/techbazis/mobil/20080227-kemkutyu-torolt-smsek-bongeszesehez.html
[/url]
p4

szer. feb. 27, 2008 17:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
user01 írta:
Oxygen Phone Manager for Symbian Phone 2.16.0.10

No, én ugyan így hirtelenjében csak az Oxygen Phone Manager for Nokia phones 2.15.0.3 verzióval és egy Nokia 6300 készülékkel tudtam megnézni, de semmilyen törölt üzenetet nem mutat a teljes adatbeolvasás után, a Deleted messages rész az SMS Manager-en belül teljesen üres.

kedd feb. 19, 2008 14:23
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
Kéretik beruházni egy arany adatkábelre a jövőre nézve,és napi szertartás keretében menteni a cuccokat,ha ennyire fontosak!

Nekem erre van egy univerzálisabb megoldásom is. Ha a telefon felkínálja (márpedig miért ne tenné), akkor lehetőleg mindent a simre ments.

Előnye, hogy nem kell állandóan újraírkálni a számokat, hanem minden telóban ugyanúgy ott lehetnek a számok.

Adatkábel helyett meg inkább szerezz be egy usb-s kártyaolvasót, mert így mindig lementheted az smseidet és a telefonszámaidat a kártyáról, amúgy meg ha telefont cserélgetsz állandóan új adatkábelt kell venni. Főleg, ha különböző gyártóktól van.

Vagy: elhagyod a telót simestől mindenestől és az infóid megmaradnak a pcn, amit egy új simre is könnyen vissza tudsz másolni.

Az egyetlen praktika amire vigyázni kell (Cardinal használata esetén), hogy a régi simről lementett fájl fejlécében az ICCID-t át kell írni az új kártya ICCID-jére. Utána pedig csak megnyitod a fájlt, az ADN és SMS mappáknál meg nyomsz egy update gombot a pin megadása után, aztán kész is. :wink: Mindenesetre kevesebb időbe telik, mint egyesével bepötyögni az egészet újra és az ékezeteid, no meg az smseid is megmaradnak. :lol:

kedd feb. 19, 2008 13:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pedig valószínű az SMS-ek visszanyerhetőek,a telefonban is csak a flaget változtatja meg.
Az sem túl jellemző,hogy agyonkódolnák a flash tartalmat,mint mondjuk a nokia,ahol már lassan 5lépcsős rendszer véd mindent,és a tokok közt is hardveresen titkosítva megy az adat.. :roll:
Viszont,ha azóta volt adatforgalom a telefonban,főleg SMS-ek jöttek mentek,azok már régesrég felülírták a régi cuccokat,tehát akkor végleg annyi.
Egyébként ilyenkor meg kell gondolni,mennyirt ért az adat...
Többet-e mint modnjuk a készülék,mert az egy ilyen adatkinyerésnél esetleg "megsemmisül" 8) nomeg van ennek némi munkadíja is,úgy 50e és 100e közt.. :wink:
Kéretik beruházni egy arany adatkábelre a jövőre nézve,és napi szertartás keretében menteni a cuccokat,ha ennyire fontosak!

kedd feb. 19, 2008 12:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Azt elfelejtettem írni, hogy ahhoz hogy ez a kinyerés sikerüljön úgy mellesleg kell egy kártyaolvasó is, no meg egy értelmes progi pl. Cardinal.

És nem utolsó sorban tudni kell a kártya pin1 kódját, már ha persze be van állítva.

Az egy más kérdés, hogy mindezt az Oxygen Phone manager is tudja. Az AT parancsokkal pl. AT+CMGL-lel vagy AT+CMGR-rel az ilyen 00-ás smsek nem listáztathatók.

kedd feb. 19, 2008 11:04
Moderátor

Hozzászólás 
cocka írta:
Na végre egy nekem való téma.

Idézet:
ne felejtsd el, hogy a készülék operációs rendszere eleve támogathatja a törölt tételek visszanyerését. (pl. a windows is lomtárral. Amit a lomtárba teszel az az eredeti helyén nem látszik, de a lomtárból ki lehet olvasni, hogy hol volt és maradéktalanul vissza lehet azt állítani)

Ja, de hát ezen nincs mit csodálkozni. Ez gyakorlatilag a fájlok áthelyezése egy speciális mappába. :)

Idézet:
Ha érvénytelen sim van a készülékben, akkor nem lehetséges, hogy ez normális? Azaz bekérdez, nincs-e feloldva a tiltás időközben?

Ha érvénytelen sim van a telóban, akkor bizonyos időközönként próbál kapcsolódni a hálózathoz, tehát a válasz: igen, normális.

Ahogy fentebb is említették, csak akkor nyerhető vissza az üzenet, ha a teló a simen tárolja a bejövő üzeneteket és a szabványokat mellőzve az első bájtot 00-ra írja, a többit változatlanul hagyja. Így a 00-át ha átírod 01-re, akkor visszajön az sms. Egy simen ugye lehet max. 25 vagy 50 db sms, tehát valóban több hónapra visszamenőleg meg lehet keresni, mert idővel úgyis törölsz, kimenő üzenetekhez meg nem használja a teló a simet.
Ha a sim nem tárolja az üzeneteket, csak a telefon, akkor szerintem esélyed sincs.
Ha egyre többen mondjuk, talán elhiszi.

kedd feb. 19, 2008 1:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Na végre egy nekem való téma.

Idézet:
ne felejtsd el, hogy a készülék operációs rendszere eleve támogathatja a törölt tételek visszanyerését. (pl. a windows is lomtárral. Amit a lomtárba teszel az az eredeti helyén nem látszik, de a lomtárból ki lehet olvasni, hogy hol volt és maradéktalanul vissza lehet azt állítani)

Ja, de hát ezen nincs mit csodálkozni. Ez gyakorlatilag a fájlok áthelyezése egy speciális mappába. :)

Idézet:
Ha érvénytelen sim van a készülékben, akkor nem lehetséges, hogy ez normális? Azaz bekérdez, nincs-e feloldva a tiltás időközben?

Ha érvénytelen sim van a telóban, akkor bizonyos időközönként próbál kapcsolódni a hálózathoz, tehát a válasz: igen, normális.

Ahogy fentebb is említették, csak akkor nyerhető vissza az üzenet, ha a teló a simen tárolja a bejövő üzeneteket és a szabványokat mellőzve az első bájtot 00-ra írja, a többit változatlanul hagyja. Így a 00-át ha átírod 01-re, akkor visszajön az sms. Egy simen ugye lehet max. 25 vagy 50 db sms, tehát valóban több hónapra visszamenőleg meg lehet keresni, mert idővel úgyis törölsz, kimenő üzenetekhez meg nem használja a teló a simet.
Ha a sim nem tárolja az üzeneteket, csak a telefon, akkor szerintem esélyed sincs.

hétf. feb. 18, 2008 23:03
arany tag

Hozzászólás 
simico írta:
Milyen verziójú oxygen volt az?

Oxygen Phone Manager for Symbian Phone 2.16.0.10

szomb. feb. 16, 2008 10:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem inkább a Getdataback for Nokia volt?

szomb. feb. 16, 2008 9:18
arany tag

Hozzászólás 
simico írta:
user01 írta:
Hát, én viszont nagyon csodálkoztam, amikor az Oxygen Phone Manager megmutatta a már törölt sms-eket a Nokia 6120c-men!!!

Húúú ba...szki olyan nagy, hogy azt már nem is oxygennek hívták, hanem ózonnak...

:D

pén. feb. 15, 2008 22:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
user01 írta:
Hát, én viszont nagyon csodálkoztam, amikor az Oxygen Phone Manager megmutatta a már törölt sms-eket a Nokia 6120c-men!!!

pén. feb. 15, 2008 20:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
.gúnár. írta:
T68m írta:
Ráadásul - amit itt sokan kétségbe vonnak - nekem van egy buherálatlan, mobiltársaságtól vásárolt készülékem, amin a villogó kulcstartó annak ellenére villog, hogy érvénytelen sim kártya van a készülékben.

Ha érvénytelen sim van a készülékben, akkor nem lehetséges, hogy ez normális? Azaz bekérdez, nincs-e feloldva a tiltás időközben? :roll:
Az nem zavar senkit, hogy most itt KIkapcsolt telefonról beszélünk, nem pedig BEkapcsolt telefonról (még akkor sem, ha érvénytelen kártya van benne)?

Arról is, pusztán megkérdeztem, mi van akkor, ha érvénytelen simmel van bekapcsolva a telefon. Különben meg egyik sem topiktéma.

Ami a topiktémában az én álláspontom az változatlan, tehát bírói végzéssel akár évekre visszamenőleg is kikereshető az sms tartalma. Főleg ha olyan súlyú az ügy, pl. szoftverhamisítás, vagy képviselői autó dísztárcsájának megkarcolása.

pén. feb. 15, 2008 19:39
Moderátor

Hozzászólás 
szabi__ írta:
Ha a SIM be is el lett volna mentve, akkor vissza lehetne hozni. Minden SMS elején van egy 3 bájtból álló "tulajdonságok" rész, amiből az első az SMS állapotát jelzi. (meglévő, törölt, új...) Fizikailag tehát nem törli le, hanem ezt a flaget változtatja.
Na ja, csak hát egy SIM-re fér 20 SMS?

pén. feb. 15, 2008 19:28
Moderátor

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Támogatom, sőt, meg is kérek mindenkit egyúttal (akit érint), hogy a topic nyitva maradása érdekében folytassa a másik topicban az okoskodást.

Köszönöm.

Szerintem hagyd, végre egy jól pörgô topik, személyeskedés nélkül....
Van erre való topic, azt hiszem 3 is.
OTT van a helye.

pén. feb. 15, 2008 19:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha a SIM be is el lett volna mentve, akkor vissza lehetne hozni. Minden SMS elején van egy 3 bájtból álló "tulajdonságok" rész, amiből az első az SMS állapotát jelzi. (meglévő, törölt, új...) Fizikailag tehát nem törli le, hanem ezt a flaget változtatja.

pén. feb. 15, 2008 17:37
platina tag

Hozzászólás 
Támogatom, sőt, meg is kérek mindenkit egyúttal (akit érint), hogy a topic nyitva maradása érdekében folytassa a másik topicban az okoskodást.

Köszönöm.

Szerintem hagyd, végre egy jól pörgô topik, személyeskedés nélkül....

pén. feb. 15, 2008 16:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
joc_ írta:
.gúnár. írta:
Nem kell mûködnie a vevõegységnek folyamatosan. Idõnként befigyel, van-e valami esemény, azaz parancs a hálózat felöl, és ha igen, feléled. Másik topikban azt hiszem talán a biztonsági kamera szoftveréhez hasonlítgattam. Így keveset merül az aksi, amit nyugodtan betudhatsz az önkisülésnek/készenlétnek.
És szerinted mennyi idõnként ez az "idõnként befigyel"? És a "befigyelés" az milyen hosszú idõtartamot jelent? Úgy körülbelül.

elég óránként (vagy akár naponta) kevesebb, mint egy másodpercre. (sosem fogod kimérni)

pén. feb. 15, 2008 14:39
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
joc_ írta:
Az teljesen világos, hogy amikor a telefont a kikapcsológombjával kikapcsolom, akkor nem áramtalanít teljesen, hiszen ha így lenne, akkor nem tudnám visszakapcsolni legközelebb.

teljesen rossz logika. Mivel bekapcsoláskor benyomod a gombot, így zárod(hatod) az áramkört, így aztán be tud kapcsolni a készülék, még ha előtte teljesen áramtalan is lett volna. Ilyen kapcsolást a villanyszerelő szakmunkásban is tanítanak (igaz-e gúnár?). A nem áramtalanítást a működő óra jelzi, amit (akár) fel lehet programozni, mikor kapcsolja be a telót - akár észrevétlenül.

pén. feb. 15, 2008 14:38
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 

Köszönöm.

pén. feb. 15, 2008 13:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem meg erről már nem egy nagyon hosszú topic szól, az eredeti témát meg kiveséztük, uh javaslom haladjunk tovább. :)

Guni

pén. feb. 15, 2008 12:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
T68m írta:
Ráadásul - amit itt sokan kétségbe vonnak - nekem van egy buherálatlan, mobiltársaságtól vásárolt készülékem, amin a villogó kulcstartó annak ellenére villog, hogy érvénytelen sim kártya van a készülékben.

Ha érvénytelen sim van a készülékben, akkor nem lehetséges, hogy ez normális? Azaz bekérdez, nincs-e feloldva a tiltás időközben? :roll:
Az nem zavar senkit, hogy most itt KIkapcsolt telefonról beszélünk, nem pedig BEkapcsolt telefonról (még akkor sem, ha érvénytelen kártya van benne)?

pén. feb. 15, 2008 10:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Nem kell működnie a vevőegységnek folyamatosan. Időnként befigyel, van-e valami esemény, azaz parancs a hálózat felöl, és ha igen, feléled. Másik topikban azt hiszem talán a biztonsági kamera szoftveréhez hasonlítgattam. Így keveset merül az aksi, amit nyugodtan betudhatsz az önkisülésnek/készenlétnek.
És szerinted mennyi időnként ez az "időnként befigyel"? És a "befigyelés" az milyen hosszú időtartamot jelent? Úgy körülbelül.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára joc_ pén. feb. 15, 2008 10:37-kor.

pén. feb. 15, 2008 10:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:

pén. feb. 15, 2008 9:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Lemegyünk a pincénkbe, előtte MINDEN mobilunkat fent hagyunk a lakásban.

Aztán lecsüccsenünk egymás mellé és várjuk, hogy a kikapcsolt teló megvillantsa a kínai gyártmányú, hitelesített mérőműszert. ;)

Az alumíniumfólia sisakot se felejtsétek el a fejetekre tenni :wink: A nemzetbiztonságiak már a spájzban vannak :lol:

pén. feb. 15, 2008 9:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem kell működnie a vevőegységnek folyamatosan. Időnként befigyel, van-e valami esemény, azaz parancs a hálózat felöl, és ha igen, feléled. Másik topikban azt hiszem talán a biztonsági kamera szoftveréhez hasonlítgattam. Így keveset merül az aksi, amit nyugodtan betudhatsz az önkisülésnek/készenlétnek.

pén. feb. 15, 2008 8:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az teljesen világos, hogy amikor a telefont a kikapcsológombjával kikapcsolom, akkor nem áramtalanít teljesen, hiszen ha így lenne, akkor nem tudnám visszakapcsolni legközelebb.
DE: Az egyik (egyébként Nokia) telefonomat csak nagyon ritkán használom. Sokszor 3-4 hónapig nincs bekapcsolva, pihen a fiókban.
Hogy van akkor az, hogy amikor 3-4 hónap után bekapcsolom, akkor is full töltést mutat, és nem töltéssel kell kezdenem?
Ugye, nem gondolja senki komolyan, hogy 3-4 hónapig akárcsak a vevőegysége működik (hogy távolról aktiválni lehessen), az nem vehető észre az akku töltöttség változásában? Ennyire szuper elektronikát tud gyártani a Nokia?

pén. feb. 15, 2008 8:31
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
az a helyzet, hogy beépülő modulokhoz nem kell tudni on-line frissíteni, illetve nem kell, hogy ez a "features" nyilvános legyen. Ráadásul - amit itt sokan kétségbe vonnak - nekem van egy buherálatlan, mobiltársaságtól vásárolt készülékem, amin a villogó kulcstartó annak ellenére villog, hogy érvénytelen sim kártya van a készülékben. Sőt, előfordult már, hogy a készülék kikapcsolt állapotában is villogni kezdett a kulcstartó.
Legközelebb ha találkozunk, kérlek hozd el ezt a telódat.

Lemegyünk a pincénkbe, előtte MINDEN mobilunkat fent hagyunk a lakásban.

Aztán lecsüccsenünk egymás mellé és várjuk, hogy a kikapcsolt teló megvillantsa a kínai gyártmányú, hitelesített mérőműszert. ;)

pén. feb. 15, 2008 1:53
Moderátor

Hozzászólás 
guni. írta:
Hát nem tudom, de elég nagy baromságnak tűnnek ezek a cikkek. Over-the-air- programing, olyan mintha az Akkufresh leírását olvasnám. A szerintem pont se a Motorola, se a Samsung nem tud online sw-t frissíteni. Meg eleve ez a mobilos lehallgatás egy marhaságnak tűnik. Egyszer megy egy bármilyen hangszóró közelébe és már le is bukott. Hogy valahogyan beleügyeskednek egy poloskát és a szomszéd szobából halagatják azt elhiszem, de ez szerintem elég sok ponton sántít.

Guni
Ennyi.

Azon kívül a nagy vízen túl kell élni ahhoz, hogy megértse valaki, hogy miért írnak le ilyeneket (amit egyáltalán nem fedi a valóságot).

De hagyjuk, mert nem minden topictársunk értené meg.

pén. feb. 15, 2008 1:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
guni. írta:
Hát nem tudom, de elég nagy baromságnak tûnnek ezek a cikkek. Over-the-air- programing, olyan mintha az Akkufresh leírását olvasnám. A szerintem pont se a Motorola, se a Samsung nem tud online sw-t frissíteni. Meg eleve ez a mobilos lehallgatás egy marhaságnak tûnik. Egyszer megy egy bármilyen hangszóró közelébe és már le is bukott. Hogy valahogyan beleügyeskednek egy poloskát és a szomszéd szobából halagatják azt elhiszem, de ez szerintem elég sok ponton sántít.

Guni

az a helyzet, hogy beépülő modulokhoz nem kell tudni on-line frissíteni, illetve nem kell, hogy ez a "features" nyilvános legyen. Ráadásul - amit itt sokan kétségbe vonnak - nekem van egy buherálatlan, mobiltársaságtól vásárolt készülékem, amin a villogó kulcstartó annak ellenére villog, hogy érvénytelen sim kártya van a készülékben. Sőt, előfordult már, hogy a készülék kikapcsolt állapotában is villogni kezdett a kulcstartó.

pén. feb. 15, 2008 1:22
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
guni. írta:
user01 írta:
Tehát elképzelhetõ, hogy az sms-ek csak a FAT táblából (ha itt is van ilyen) törlõdtek, de valójából még nem voltak felülírva.

Nem, nem elképzelhetõ ugyanis ha valamit kitörölsz a fat-ból /már ha egyáltalán fat-rendszerû fájlrendszert használ az adott gép/, akkor fizikailag egy darabig valóban ott marad az adathordozón, de ezt az operációs rendszer nem látja. Mégis milyen lenne már, hogy letörölsz egy fájlt, aztán addig látszik, amíg a helyére nem írsz valamit. Az OPM szerû programok pedig at parancsokkal kommunikálnak a telefonnal, vagyis nem direktben írják/olbvassák a telefon memóriáját, hanem kiadnak egy utasítást a telefonnak, hogy mittomén getIncomingMessages() és kapnak egy listát. De amit a telefon nem lát, éppen ezért õk sem láthatják. Egészen biztos vagyok benne, hogy az esetre van valamilyen ésszerû magyarázat. Nem egy, elsõre haramadik típusúnak tûnõ furcsaságról derült már ki itt a fórumon hogy mi is van mögötte.

prometheusz: OPM nokiához való progi, de biztosan van Sharphoz is hasonló. Évek óta mentntegetem a legkülönbözõbb gyártók legkülönbözõbb moddeljeirõl aza datokat géprõl, de olyant, amit elõzõleg kitöröltem még soha nem láttam viszont.

Guni

pén. feb. 15, 2008 1:18
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát nem tudom, de elég nagy baromságnak tűnnek ezek a cikkek. Over-the-air- programing, olyan mintha az Akkufresh leírását olvasnám. A szerintem pont se a Motorola, se a Samsung nem tud online sw-t frissíteni. Meg eleve ez a mobilos lehallgatás egy marhaságnak tűnik. Egyszer megy egy bármilyen hangszóró közelébe és már le is bukott. Hogy valahogyan beleügyeskednek egy poloskát és a szomszéd szobából halagatják azt elhiszem, de ez szerintem elég sok ponton sántít.

Guni

pén. feb. 15, 2008 1:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
user01 írta:
Tehát elképzelhető, hogy az sms-ek csak a FAT táblából (ha itt is van ilyen) törlődtek, de valójából még nem voltak felülírva.

Nem, nem elképzelhető ugyanis ha valamit kitörölsz a fat-ból /már ha egyáltalán fat-rendszerű fájlrendszert használ az adott gép/, akkor fizikailag egy darabig valóban ott marad az adathordozón, de ezt az operációs rendszer nem látja. Mégis milyen lenne már, hogy letörölsz egy fájlt, aztán addig látszik, amíg a helyére nem írsz valamit. Az OPM szerű programok pedig at parancsokkal kommunikálnak a telefonnal, vagyis nem direktben írják/olbvassák a telefon memóriáját, hanem kiadnak egy utasítást a telefonnak, hogy mittomén getIncomingMessages() és kapnak egy listát. De amit a telefon nem lát, éppen ezért ők sem láthatják. Egészen biztos vagyok benne, hogy az esetre van valamilyen ésszerű magyarázat. Nem egy, elsőre haramadik típusúnak tűnő furcsaságról derült már ki itt a fórumon hogy mi is van mögötte.

prometheusz: OPM nokiához való progi, de biztosan van Sharphoz is hasonló. Évek óta mentntegetem a legkülönbözőbb gyártók legkülönbözőbb moddeljeiről aza datokat gépről, de olyant, amit előzőleg kitöröltem még soha nem láttam viszont.

Guni

pén. feb. 15, 2008 1:05
platina tag

Hozzászólás 
Valaki meg tudja magyarázni, miért jó az, ha hülyítitek embertársaitokat?
De tényleg, hadd értsem már meg, mi a jó benne!
Hátha akkor én is beállok a sorba és megpróbálok hihető baromságokat elhitetni a tájékozatlanoknak.

Akkor a linkek:

http://www.businessonline.hu/cikk/56219/

A hatóságok munkatársai indokolt esetben lehallgathatják az általuk megfigyelt személyeket oly módon, hogy aktiválják azok telefonjainak mikrofonját. Ezt a módszert alkalmazta az FBI is egy veszélyes amerikai maffiatag elleni nyomozás során. A CNet értesülése szerint az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumának engedélyével hallgatta le a Szövetségi Nyomozóiroda John Ardito, a helyi maffia egyik fejének mobiltelefonját úgy, hogy távolról aktiválták a készülékébe épített mikrofont. Az FBI munkatársai ezáltal az ügy megoldását elősegítő fontos információk birtokába jutottak. Az időközben nyilvánosságra került bírósági dokumentum szerint a Roving Bug-technika néven emlegetett eljárás teljesen törvényesnek bizonyul indokolt esetben.

A mobiltelefonok mikrofonjait azonban gyakran még akkor is aktiválni lehet, ha azt kikapcsolja tulajdonosa, ugyanis ebben az esetben sem szűnik meg azok áramellátása, csupán stand-by módban üzemelnek. Így például lehallgatható a legtöbb Nokia készülék is, s ez ellen csakis az akkumulátor eltávolítása nyújthat védelmet. Ugyanígy aktiválható számos Samsung, illetve Motorola modell mikrofonja is.

http://www.securifocus.hu/portal.php?pa ... t&&i=15695

Lehallgatások kikapcsolt mobilokon át

2006.12.21, csütörtök, sg.hu - Berta Sándor

Most nyilvánosságra került dokumentumok szerint az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai képesek a mobil készülékeket kikapcsolt állapotukban is lehallgatni.

Azzal természetesen a bűnözők is tisztában vannak, hogy a mobiltelefonok hasznosságuk mellett nagy biztonsági kockázatot is jelentenek, hiszen segítségükkel bármikor nemcsak lehallgathatóvá válik egy adott személy, de tartózkodási helye is megállapítható. Eddig azonban arról nem szivárgott ki semmilyen információ, hogy a lehallgatásokra, illetve a helymeghatározásra akkor is lehetőség van, ha egy bünöző mobiltelefonja éppen ki van kapcsolva.

Erre két feltételezett New York-i maffiózó perében derült fény. Az FBI szakembereinek a két személy mobiltelefonjait sikerült úgy manipulálniuk, hogy azokkal már kikapcsolt állapotukban is lehallgathatták a két gyanúsítottat. A New York-i maffiózók két, a Motorola Razr-, illetve a Samsung 900-as készülékcsaládjába tartozó készüléket használtak. A Szövetségi Nyomozó Iroda képviselői részleteket nem akartak elárulni, azonban annyi így is kiszivárgott, hogy a nyomozók a lehallgatásoknál az over-the-air programming (OTA) technikát használhatták fel, amely lehetővé teszi a mobiltelefonok szoftvereinek vagy más tartalmaknak az online frissítését.

"Az új készülékek sok mindenre képesek, azonban ennek megvan az ára. Lehet, hogy valaki csak az aktuális tőzsdei információkat akarja megtudni, azonban észre sem veszi és valamilyen kémprogram települt fel a készülékére" - nyilatkozta James M. Atkinson, a Granite Island Group biztonsági szakértője.

Az eset nagy visszhangot váltott ki az Egyesült Államokban. "Ezek után, figyelembe véve, hogy az átlagos termékekbe is több kamera és mikrofon van beépítve, a megfigyeléseknek és lehallgatásoknak egy új dimenziója jön létre" - jelentette ki Kevin Bankston, az Electronic Frontier Foundation (EFF) amerikai civil szervezet ügyvédje.

pén. feb. 15, 2008 0:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
joc_ írta:
guni. írta:
Az sms-eket meg két évig tárolniuk kell, nem? Csak nyilván ezt nem nagyon szeretik hangoztatni. Meg nyilván nem úgy mûködik a dolog, hogy egy ügyfélszolgálatos kisasszony megnyom két gombot és már olvassa is bárki smseit.
Abba most nem szeretnék belemenni hogy az smsek tartalmát tárolják-e vagy sem, az x ideig tartó tárolási kötelezettség arról szól hogy azt kötelesek tárolni, hogy kinek mikor küldttél sms-t. A tárolási elõírás tehát nem a tartalomra hanem a forgalom tényére vonatkozik.
Itt az igazság, kéretik jólértesült belügyi vénánkat kinthagyni a topicból, nem kell riogatni senkit.

Az elektromos hírközlési törvény azt teszi lehetõvé (kötelezõvé) az EU-ajánlások alapján, hogy legalább 12 hónapig (de akár 24 hónapig is) rögzíthessék a szolgáltatók az elõfizetõik által indított és fogadott hívások, küldött és fogadott SMS-ek ADATAIT.
Azaz a küldõ számát, a küldés idõpontját, a fogadó számát, a fogadás idõpontját.
MÁST NEM RÖGZÍTENEK!!!!

Sem az SMS-eknél, sem a hívásoknál.

ehhez képest elég furcsa, hogy miért vesznek annyi adatrögzítő eszközt a szolgáltatók, hisz a hívások adatai elférnének havonta egy DVD-n is...

pén. feb. 15, 2008 0:37
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Az SMS eltárolása 30/60 napra is is csak papíron ennyi idõ, mert senki nem tudja leellenõrizni, hogy utána az adatbázis hová kerül és ténylegesen tötölték-e.

és azt is tegyük gyorsan hozzá, ha törölnek is, akkor is (ők is) csak logikailag törölnek, nem felülírással.

pén. feb. 15, 2008 0:35
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Ma már senki sem hisztizik, hogy bizony a készülékek még kikapcsolt állalpotban is lehallgathatók

Ja ha polskát telepítesz bele... Erről egész topicok szólnak itt. [i]

Nem kell hozzá poloska. 2 évvel ezelõtt, a new yorki maffia-pernél volt a nagy port felvert ügy, amikor a bíróság elõtt az FBI-nak közölnie kellett, hogy milyen módon jutott a hangfelvételek birtokába. És a bíró csak azután volt hajlandó elfogadni az ügyészség lehallgatási bizonyítékait, miután az FBI elismerte, hogy kikapcsolt mobilkon keresztül is tud lehallgatni passzív mikrofonként használva a telefont. Csak itt nálunk errõl kevesebb szó esett....

Az SMS eltárolása 30/60 napra is is csak papíron ennyi idõ, mert senki nem tudja leellenõrizni, hogy utána az adatbázis hová kerül és ténylegesen tötölték-e.[/i]
Valaki meg tudja magyarázni, miért jó az, ha hülyítitek embertársaitokat?

De tényleg, hadd értsem már meg, mi a jó benne!

Hátha akkor én is beállok a sorba és megpróbálok hihető baromságokat elhitetni a tájékozatlanoknak.

pén. feb. 15, 2008 0:14
Moderátor

Hozzászólás 
WinCE írta:
Gúnárnak igaza van! :)
Meg azoknak is, akik leírták, hogy bizony tárolják az üzeneteket, de nem 30, hanem 60 napig :oops:
Mindezen túlmenően "bizonyos körök" bele is olvasgat(hat)nak időnként (titkosszolgálati ügyek). Ez így van az elküldött e-mailekkel is.
Persze ezt nem verik nagy dobra. Ahogyan cirkusz volt anno a mobilok lehalgathatósága vagy lehallgathatatlansága körül pár éve. Ma már senki sem hisztizik, hogy bizony a készülékek még kikapcsolt állalpotban is lehallgathatók :?
Hagyjuk a butaságot, tényleg, ha kérhetném!

pén. feb. 15, 2008 0:12
Moderátor

Hozzászólás 
joc_ írta:
guni. írta:
Az sms-eket meg két évig tárolniuk kell, nem? Csak nyilván ezt nem nagyon szeretik hangoztatni. Meg nyilván nem úgy működik a dolog, hogy egy ügyfélszolgálatos kisasszony megnyom két gombot és már olvassa is bárki smseit.
Abba most nem szeretnék belemenni hogy az smsek tartalmát tárolják-e vagy sem, az x ideig tartó tárolási kötelezettség arról szól hogy azt kötelesek tárolni, hogy kinek mikor küldttél sms-t. A tárolási előírás tehát nem a tartalomra hanem a forgalom tényére vonatkozik.
Itt az igazság, kéretik jólértesült belügyi vénánkat kinthagyni a topicból, nem kell riogatni senkit.

Az elektromos hírközlési törvény azt teszi lehetővé (kötelezővé) az EU-ajánlások alapján, hogy legalább 12 hónapig (de akár 24 hónapig is) rögzíthessék a szolgáltatók az előfizetőik által indított és fogadott hívások, küldött és fogadott SMS-ek ADATAIT.
Azaz a küldő számát, a küldés időpontját, a fogadó számát, a fogadás időpontját.
MÁST NEM RÖGZÍTENEK!!!!

Sem az SMS-eknél, sem a hívásoknál.

pén. feb. 15, 2008 0:09
platina tag

Hozzászólás 
Ma már senki sem hisztizik, hogy bizony a készülékek még kikapcsolt állalpotban is lehallgathatók

Ja ha polskát telepítesz bele... Erről egész topicok szólnak itt. [i]

Nem kell hozzá poloska. 2 évvel ezelõtt, a new yorki maffia-pernél volt a nagy port felvert ügy, amikor a bíróság elõtt az FBI-nak közölnie kellett, hogy milyen módon jutott a hangfelvételek birtokába. És a bíró csak azután volt hajlandó elfogadni az ügyészség lehallgatási bizonyítékait, miután az FBI elismerte, hogy kikapcsolt mobilkon keresztül is tud lehallgatni passzív mikrofonként használva a telefont. Csak itt nálunk errõl kevesebb szó esett....

Az SMS eltárolása 30/60 napra is is csak papíron ennyi idõ, mert senki nem tudja leellenõrizni, hogy utána az adatbázis hová kerül és ténylegesen tötölték-e.[/i]

csüt. feb. 14, 2008 23:39
platina tag

Hozzászólás 
user01 írta:
guni. írta:
Mert az oxygen a gépre menti szinkronizáláskor, nem?

Nem értem pontosan, mire gondolsz! A lényeg, hogy az illető sms-eket már régebben töröltem a telóról. Aztán egyszer próbaképpen feltelepítettem az Oxygen PM-t, és beolvastattam vele a telefont. És meglepetésemre a régen törölt sms-eket is megmutatta. Tehát elképzelhető, hogy az sms-ek csak a FAT táblából (ha itt is van ilyen) törlődtek, de valójából még nem voltak felülírva. Sajnos, mivel a progit nem sikerült regisztrálni, ezért csak kiolvasni tudtam vele, visszaírni viszont nem, ennélfogva nem is foglalkoztam vele többet. De azért meglepett ezzel a feature-rel! :)

akkor mégis van esélyem?
megy ez sharp mobilon is?

nekem nem kell visszatölteni
jó lesz world fileban is

csüt. feb. 14, 2008 23:33
arany tag

Hozzászólás 
guni. írta:

Nem értem pontosan, mire gondolsz! A lényeg, hogy az illető sms-eket már régebben töröltem a telóról. Aztán egyszer próbaképpen feltelepítettem az Oxygen PM-t, és beolvastattam vele a telefont. És meglepetésemre a régen törölt sms-eket is megmutatta. Tehát elképzelhető, hogy az sms-ek csak a FAT táblából (ha itt is van ilyen) törlődtek, de valójából még nem voltak felülírva. Sajnos, mivel a progit nem sikerült regisztrálni, ezért csak kiolvasni tudtam vele, visszaírni viszont nem, ennélfogva nem is foglalkoztam vele többet. De azért meglepett ezzel a feature-rel! :)

csüt. feb. 14, 2008 22:45
gyémánt tag

Hozzászólás 

Idézet:

Ja ha polskát telepítesz bele... Erről egész topicok szólnak itt.

Idézet:
de akkor hiába, max egy ezrelékkel több az esély a nullánál?

Hát kb mint a Dumd és Dumberben :)

Guni

csüt. feb. 14, 2008 22:09
arany tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
prometheusz írta:
az sem lenne rosz, de énazt hittem, hogy a készülékem nem fizikailag törli, csak valami cimet helyez át és megmaradnak az adatok mig felül nem irom, mint a winyónál. Ez utóbbi akkor hiu ábránd?

ez bizony az, mivel a telefonodban nem vinyó van, hanem flash memória...

csüt. feb. 14, 2008 21:41
arany tag

Hozzászólás 
Gúnárnak igaza van! :)
Meg azoknak is, akik leírták, hogy bizony tárolják az üzeneteket, de nem 30, hanem 60 napig :oops:
Mindezen túlmenően "bizonyos körök" bele is olvasgat(hat)nak időnként (titkosszolgálati ügyek). Ez így van az elküldött e-mailekkel is.
Persze ezt nem verik nagy dobra. Ahogyan cirkusz volt anno a mobilok lehalgathatósága vagy lehallgathatatlansága körül pár éve. Ma már senki sem hisztizik, hogy bizony a készülékek még kikapcsolt állalpotban is lehallgathatók :?

csüt. feb. 14, 2008 19:33
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Véletlenül törölt smsek előhozása.
prometheusz írta:
Sziasztok. Véletlenül töröltem rengeteg fontos kapott smst.
Előlehet ezt még hozzni valahogyan?
Nagyon fontos lenne.
Sharp GX17 - ről van szó ha ez számit.
Köszönöm.
Ömlesztve is megfelelne.

Valakivel indíttatsz magad ellen egy hatósági eljárást, és bírói végzéssel máris meglesznek azok az sms-ek a szolgáltatódnál. :lol:

csüt. feb. 14, 2008 19:23
platina tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Hát a flash letöltését illetően érdeklődj a Sharpos fórumokon, kelleni fog hozzá egy kábel, de az is lehet hogy nem lehet csak úgy lementeni, nem ismerem a gyártót. Ezután kapni fogsz egy többtíz megás bináris fájlt, amiben valahol, kódolva, szétdarabolva lehet hogy megvannak az sms-eid. Szóval annak az esélye hogy ebből valaha visszanyersz bármilyen információt, gyakorlatilag nulla.

De egyáltalán a elefonban voltak azok sms-ek? Mert a simről még ehhez képest is lehetetlen visszahozni.

Guni

eh

a telefonban...
de akkor hiába, max egy ezrelékkel több az esély a nullánál?

csüt. feb. 14, 2008 18:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát a flash letöltését illetően érdeklődj a Sharpos fórumokon, kelleni fog hozzá egy kábel, de az is lehet hogy nem lehet csak úgy lementeni, nem ismerem a gyártót. Ezután kapni fogsz egy többtíz megás bináris fájlt, amiben valahol, kódolva, szétdarabolva lehet hogy megvannak az sms-eid. Szóval annak az esélye hogy ebből valaha visszanyersz bármilyen információt, gyakorlatilag nulla.

De egyáltalán a elefonban voltak azok sms-ek? Mert a simről még ehhez képest is lehetetlen visszahozni.

Guni

csüt. feb. 14, 2008 18:36
platina tag

Hozzászólás 
guni. írta:
elméletileg akár még meg is lehetnek az sms-eid, ha csinálsz egy teljes mentést a telód flash ic-jéről, akkor még az is lehet hogy a gyári fejlesztőmérnökök között van olyan aki valahogy ki tudná bogarászni. De ugye ha nem ismersz ilyent, akkor nem nagyon fog menni.

Guni

mi a módja ennek? a bogarászás ráér de legalább meglegyen...

csüt. feb. 14, 2008 18:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
guni. írta:
Londelmor írta:
prometheusz írta:
az sem lenne rosz, de énazt hittem, hogy a készülékem nem fizikailag törli, csak valami cimet helyez át és megmaradnak az adatok mig felül nem irom, mint a winyónál. Ez utóbbi akkor hiu ábránd?

ez bizony az, mivel a telefonodban nem vinyó van, hanem flash memória...

Szerintem teljesen mindegy, mert az csak az adatok fizikai tárolási módját befolyásolja, a logikai /fájlrendszer/ ettõl még ugyanolyan is lehet.

egyfelől. Másfelől pedig a flash memória nem írható végtelenszer, ezért különösen kerülik a tényleges hardware felülírást.

csüt. feb. 14, 2008 14:22
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 60 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő