Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 22:25

Hozzászólás a témához  [ 3104 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 63  Következő
XP alatt bosszantó apróságok <->és a gyógyír ezekre! 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem bekaptál valamit. Említsd meg a Security szekcióban, Stell mester majd jól rágerjed, és addig nem száll a nyakadról, míg nem működik rendesen minden. :wink:

kedd feb. 26, 2008 20:24
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok ! Olyan problémám volna hogy az internet explorerrel nem tudok
felcsatlakozni a netre,de más böngészövel meg igen.Ha elindítom az IE-t
akkor csak folyamatosan töltődik de nem csinál semmit és csak a feladatkezelőben tudom bezárni.Vajon mitől van ez ?

kedd feb. 26, 2008 11:28
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
:arrow: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=851348#851348
Mondtam én itt is, csak azt nem cizelláltam, hogy helyette mit használj. :wink:
Kodekből minél kevesebbet, lejátszóban meg azért van választék...

kedd feb. 26, 2008 11:00
platina tag

Hozzászólás 
Rendszergazdaként vok bejelentkezve. Megpróbáltam amit mondtál, az egész ágat, de ez után sem működött. Szal K-Lite letelepít és kihajít az ablakon.
ffdshow + ac3 decompressor és a legtöbb gondom meg van oldva, ja és a Gom Player. Ezt a megoldást egyébként egy másik topicon ajánlották.

kedd feb. 26, 2008 9:00
Moderátor

Hozzászólás 
Rendszergazdaként vagy bejelentkezve?
Ha nem megy és nem a "Rendszergazda" nevű fiókkal vagy bejelentkezve, akkor próbáld meg azzal.

Illetve ha rendszergazdaként vagy bejelentkezve, akkor még van a saját tulajdonba vétel. Szerkesztés-->engedélyek-->speciális-->tulajdonos.

Általános beállításon nem tudom mit értessz, ha azon, hogy ne kelljen mindegyiknél megváltoztatni egyesével, akkor lehet azt, hogy egy felsőbb szinten lévő mappának a jogosultságait beállítod, majd speciális és van egy olyan, hogy "A gyermekobjektumok bla bla" azt bepipálod és akkor szépen öröklődnek lefele majd az engedélyek. Viszont ezzel óvatosan, pl ne a legfelső HKEY_USER-nál csináld, mert galibát is okozhat.

Hogy mi változtatta meg, arra ötletem sincs sajnos :S

vas. feb. 24, 2008 21:18
platina tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Megkeresed azt a registry kulcsot, amire hivatkozik, majd szerkesztés-->engedélyek. Itt a rendszergazdáknak és a SYSTEM-nek teljes hozzáférése kell legyen.

Nem enged hozzáférni, módosítani.

vas. feb. 24, 2008 20:48
platina tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Megkeresed azt a registry kulcsot, amire hivatkozik, majd szerkesztés-->engedélyek. Itt a rendszergazdáknak és a SYSTEM-nek teljes hozzáférése kell legyen.

Köszönöm. Nem lehet valahogy általános beállítást módosítani? De mi változtathatta meg az eredeti beállításokat?
Talán az, h van több felhasználói fiók és az, mellyel a gépet telepítettem, törölve lett?

vas. feb. 24, 2008 17:04
Moderátor

Hozzászólás 

vas. feb. 24, 2008 15:47
platina tag

Hozzászólás 
Mit kellene a registry-ben túrkálni?

vas. feb. 24, 2008 15:07
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Udv:
Tolds leezt a programoTT:
http://www.snapfiles.com/get/AutoplayRepair.html
Kell hoza a Net Framework 2

vas. feb. 24, 2008 9:10
platina tag

Hozzászólás 
p_kov írta:
AGyurma írta:
Hello,

Lenne egy gondom. Az utóbbi időben szinte minden telepítésemnél (jelen esetben a K-Lite kodek frissítése) megjelenik egy ilyesmi, persze, a telepítésnek megfelelően változó tartalmú hibaüzenet:
http://kepfeltoltes.hu/080223/Hibauzene ... es.hu_.jpg
Hogy lehet ezt kiküszöbölni?
Köszi,
agyurma

A Regeditben is lehet hozzáférési jogosultságokat állítani az egyes kulcsokra.

Újabban minden telepítéskor ez van. Mit tehetek?

szomb. feb. 23, 2008 21:43
ezüst tag

Hozzászólás 
zuzu111 írta:
Letöröltem a programot, aztán bementem a registry-be rámentem, hogy keresés. Megkerestem, hogy hol szerepel a program neve (amit letöröltem) kijelöltem őket és leszedtem. És úgyanúgy megjegyezte, hogy mennyi van még hátra a próba verzióból. Ezt mind az EasyCleaner 2.0-val csináltam!
Egyáltalán jól csináltam? Vagy hol rontottam el? Hogyan kell megcsinálni? Vagy vannak jobb programok is erre?

Köszi

A programozók nem ilyen buták, számtalan rejtett módja van az illegális használat elleni védekezésnek. Konkrét tippet nem is illene adni ilyen témában, elviekben talán annyit, hogy léteznek olyan programok, amellyel lekövethetők a telepítéskor végzett változtatások, később vissza is vonhatók. De utólag már úgyis késő.

szomb. feb. 23, 2008 14:12
ezüst tag

Hozzászólás 
zuzu111 írta:
Vannak olyan progi amivel mappát tudok jelszóval védeni (lehetőleg magyar, ingyenes, és egyszerű és egyben jó) És az lenne még a kikötésem, hogy ne változtassa át a mappát a program formátumába! És minden formátummal meg lehessen csinálni, ne kelljen a háttérben futtatni a programot! Mert ezt szeretném például pendrive-on vagy bármilyen adathordozóra tenni, hogy mások ne tudjanak belenyúlkálni!

köszi

Én ugyan nem próbáltam még, de NTFS-re is lehet formázni egy pendrive-ot, utána megpróbálnék titkosítást beállítani rá. Ezután másik gépbe rakva jelszót kér? Kísérletezni kell vele. Nyilván ilyenkor csak Windows jöhetne szóba (és persze nem DOS alapú).

NTFS titkosításnál csak arra kell vigyázni, hogy a titkosítási kulcs legyen kimentve valahová, mert egyébként a létrehozó oprendszer formázása után nem nyithatók meg többé a titkosított adatok. Mindamellett XPSP2 óta a felhasználó fiókjának jelszava adja a titkosítás kulcsát, vagy ehhez van kódolva, sajnos ezt sem tudom pontosan, de fontos szerepet játszik a fiókjelszó a visszafejtésben. Startmenü/Súgóban utána lehet nézni.

Tehát ehhez nem kell más program, de léteznek egyéb titkosító programok is, esetleg Total Commander: jelszóvédett ZIP, RAR, vagy külön WinRAR telepítése stb.

szomb. feb. 23, 2008 13:58
ezüst tag

Hozzászólás 
AGyurma írta:
Hello,

Lenne egy gondom. Az utóbbi időben szinte minden telepítésemnél (jelen esetben a K-Lite kodek frissítése) megjelenik egy ilyesmi, persze, a telepítésnek megfelelően változó tartalmú hibaüzenet:
Köszi,
agyurma

A Regeditben is lehet hozzáférési jogosultságokat állítani az egyes kulcsokra.

szomb. feb. 23, 2008 13:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Messze elkerülve a K-Lite és más hasonló kodek pakkokat. :P :wink:

szomb. feb. 23, 2008 9:18
platina tag

Hozzászólás 
Hello,

Köszi,
agyurma

szomb. feb. 23, 2008 7:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Letöröltem a programot, aztán bementem a registry-be rámentem, hogy keresés. Megkerestem, hogy hol szerepel a program neve (amit letöröltem) kijelöltem őket és leszedtem. És úgyanúgy megjegyezte, hogy mennyi van még hátra a próba verzióból. Ezt mind az EasyCleaner 2.0-val csináltam!
Egyáltalán jól csináltam? Vagy hol rontottam el? Hogyan kell megcsinálni? Vagy vannak jobb programok is erre?

Köszi

pén. feb. 22, 2008 15:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Vannak olyan progi amivel mappát tudok jelszóval védeni (lehetőleg magyar, ingyenes, és egyszerű és egyben jó) És az lenne még a kikötésem, hogy ne változtassa át a mappát a program formátumába! És minden formátummal meg lehessen csinálni, ne kelljen a háttérben futtatni a programot! Mert ezt szeretném például pendrive-on vagy bármilyen adathordozóra tenni, hogy mások ne tudjanak belenyúlkálni!

köszi

csüt. feb. 21, 2008 19:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!Nekem lenne egy olyan problémám hogy nem tudok semmilyen képet berakni a háttérbe, témát viszont tudok változtatni.Témát a Style XP-el
állítom, de ott sem jelenik meg a háttér.Előre is köszi

csüt. feb. 21, 2008 17:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor mi lenne, ha mindjárt így tennéd fel a kérdést :?:

csüt. feb. 21, 2008 17:22
ezüst tag

Hozzászólás 
potyo írta:
Állíts be jogosultságot rá, és kész. Nem kell ehhez program, ez az NTFS fájlrendszer egyik előnye a FAT-hoz képest...

Csak nekem pendrive-ra kellene, hogyha kölcsön adom ne tudjanak bele turkálni! Ha bárki tudja az írjon!

Köszi

csüt. feb. 21, 2008 17:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Állíts be jogosultságot rá, és kész. Nem kell ehhez program, ez az NTFS fájlrendszer egyik előnye a FAT-hoz képest...

csüt. feb. 21, 2008 17:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Vannak olyan progi amivel mappát tudok jelszóval védeni (lehetőleg magyar, ingyenes, és egyszerű és egyben jó) És az lenne még a kikötésem, hogy ne változtassa át a mappát a program formátumába! És minden formátummal meg lehessen csinálni, ne kelljen a háttérben futtatni a programot!

köszi

csüt. feb. 21, 2008 17:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!Nekem lenne egy olyan problémám hogy nem tudok semmilyen képet berakni a háttérbe, témát viszont tudok változtatni.Témát a Style XP-el
állítom, de ott sem jelenik meg a háttér.Előre is köszi

csüt. feb. 21, 2008 7:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tényleg lehet itt egy kis keveredés.
A hibernálásnál újrabootol a gép, én is rosszul mondtam. Ahogy Hannibal is írta, ekkor a BIOS setupba be kell tudj lépni a bootolás során.
Még az lehet, hogy nálad nem a hibernálás van, hanem a készenlét (suspend to RAM), amikor egyből a rendszer áll vissza boot nélkül.

szer. feb. 20, 2008 22:25
platina tag

Hozzászólás 
Én azt hittem h csak az OS-t hibernálja, nem gondoltam h az egész gépet...
Viszont a bioszba nem tudok belépni, nem ad semmilyen lehetőséget rá.

szer. feb. 20, 2008 22:14
Moderátor

Hozzászólás 
Lehet, hogy félreértek valamit, de szerintem te arra gondolsz, hogy hibernálásnál csak az oprendszert hibernálod.
Ezzel szemben ez úgy működik, hogy az egész gépet hibernálja, nem csak az OS-t.
BIOS-ba be kell tudj lépni, az független a hibernálástól.

szer. feb. 20, 2008 22:03
platina tag

Hozzászólás 
A hibernálás lényege, hogy a merevlemezre írja ki a memória tartalmát és onnan töltse vissza azt.
Ezért nem értem mi a köze a boothoz.
Épp ez a bajom h a windowsban helyre áll, de ha másik oprendszer akarja használni akkor nem tudom, mert aljas módon letiltja, holott neki semmi köze nem lenne hozzá, hogy amíg ő hibernálva van én milyen másik OS-t használok...

szer. feb. 20, 2008 21:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
:shock: Ezt most nem nagyon értem. A BIOS setupba a boot során tudsz belépni.
A hibernálásnak meg pont az a célja és lényege, hogy ne legyen boot.
Ha hibernálod, nincs wifi, de ilyenkor nem is kell, gyakorlatilag áll minden.
Ha meg felébreszted, hamarosan csatlakozik és helyreállítja a kapcsolatot. Igaz, ez Windows. :wink:

szer. feb. 20, 2008 21:40
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Az ellen tudok valami csinálni, hogy a Windows a hibernálást követően ne zárjon le bizonyos funkciókat. Gondolok itt olyanra, hogy ha hibernálom a laptopom, akkor nem tudok bemenni a bioszba, vagy ha átváltok Linuxra (Debian v. Ubuntu mindegy neki) akkor nem működik se a Wlan se az Ethernet...
Van valami megoldás v. törödjek bele?

Köszi a választ előre is!

szer. feb. 20, 2008 20:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt elvileg a programnak kellene elmenetenie kilépéskor, hogy mi volt az ablak pozíciója és mérete. Következő indításkor pedig betöltenie.

kedd feb. 19, 2008 14:12
arany tag

Hozzászólás 
Egy ablakot, ha bezárok, hogy tudom megcsinálni, hogy legközelebb ugyanabban a formában és méretben jöjjön elő? Ez egy Gib szótárprogram lenne, office-os progiknál ez rendben van.

Kösz

kedd feb. 19, 2008 14:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mivel az új biztonsági frissítéseket az XP addig nem hajlandó letölteni, amíg nincs 7-es explorer a gépen, ezért kénytelen-kelletlen feltettem.
Megtetszett. :)
Viszont a középső gombos (görgős) kattintás "elveszett" belőle... Arra gondolok, hogy linken középső gombbal kattintva új lapon nyílik az oldal, a lapfülön középső gombbal bárhova kattintva pedig bezárható a lap (nem kell az X-et belőni).
No, ez egész tegnap délelőttig működött, aztán egyszer csak nem...
Ötlet a visszavarázslására?

Üdv!

hétf. feb. 18, 2008 23:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Pötyögd be rendszergazdaként a parancsorba, hogy gpedit.msc majd bogarásszad. :D

hétf. feb. 18, 2008 9:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Sok helyen láttam azt, hogy egészen más a biztonsági beállítások! Mert én csak úgy tudok "tiltani"(másik felhasználoknak), hogy azt írja ki "C:\ nem érhető el a hozzásférés megtagadva" na most amit én láttam ott meg se jelent hogy C!
Tehát nem is lehetet látni a rendszer meghajtót!
Ez hogy lehet? Hol lehet beállítani?
+azt is láttam hogy nem jelent meg a Star/Vezérkőpult -nál bizonyos beállítások pl. a Képernyő beállítások, Energiagazdálkodási lehetőségek, automatikus frissítések stb. (Ha én nem adok rendszergazda jogot az adott fióknak ő akkor is tudja hasznáni ezeket a beállításokat és módosítani is tudja! Bár az Energiagazdálkodásnál pár dolgot azért nem tud módosítani, de akkor is engem az bosszant, hogy látja)

vas. feb. 17, 2008 19:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
zuzu111 írta:
De nekem olyan kellene, hogy pl. játékok védett mappáit, amit eredetileg nem engedne másolni, vagy program ami CD-n vanna azoknak a védett mappáit DVD (ez nem csak játékok)! Én ilyet programot keresek.

Már bocs, de minek kimásolni egy játék DVD-ről egy védett mappát? Azt mire használod?
Azért védett, mert az egész DVD lehet másolás védett. Az ilyenek másolására meg vannak más, bevált módszerek. Erre semmelyik fájlkezelő sem jó.

vas. feb. 17, 2008 19:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Total Commandert. :)
Milyen mappát honnan hová, milyen jogokkal? Milyen fájlrendszeren?

Üdv!

vas. feb. 17, 2008 19:30
ezüst tag

Hozzászólás 
De Total Commander nem másolt nekem minden mappát! Te melyik fájlkezelőt használod?

vas. feb. 17, 2008 19:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem teljesen értem, amit írsz, de ezeket is lehet másolni minden fájlkezelővel.
Film dvd-t meg valamilyen dvd ripperrel lehet.

Üdv!

vas. feb. 17, 2008 19:23
ezüst tag

Hozzászólás 
De nekem olyan kellene, hogy pl. játékok védett mappáit, amit eredetileg nem engedne másolni, vagy program ami CD-n vanna azoknak a védett mappáit DVD (ez nem csak játékok)! Én ilyet programot keresek.

vas. feb. 17, 2008 19:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Minden fájkezelő programmal lehet írásvédett fájlokat másolni.

Üdv!

vas. feb. 17, 2008 19:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Létezik olyan progi amivel az írás védett fájlokat lehet másolni? (ha ingyenest tud valaki azt megköszönném)

vas. feb. 17, 2008 18:42
ezüst tag

Hozzászólás 
köszi

vas. feb. 17, 2008 18:41
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Itt >lusrmgr.msc<itt>compmgmt.msc<itt>control userpasswords2
Nezd meg. :lol:zuzu111

vas. feb. 17, 2008 14:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Hagyha tiltasz egy fiókot megoldható, hogy ne tudjon belépni a Vezérlő pultba vagy bizonyos beállításokba (pl.képernyő stb.)? Vagy esetleg egyáltalán ne lássa a rendszer meghajtót? Ezt hol lehet megtenni?

vas. feb. 17, 2008 13:40
ezüst tag

Hozzászólás 
köszi

vas. feb. 17, 2008 13:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
TweakUI-t letöltöd és a Logon fülön bepipálod az Autologon kapcsolót.

vas. feb. 17, 2008 13:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Automatikus fiók bejelntkezés (hogy ne kérje a jelszót) azt hogy lehet beállítani?

vas. feb. 17, 2008 12:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
Könyörgöm, miért nem lehet kérdezni, mielőtt gépet vesztek!?

Ha már belenyútatok a FuSi-ba (kár volt): az XP által nyomott vendor ID-kkel nem sokat lehet kezdeni, az nem az eszköz "valódi" neve, arra drivert nem fogtok találni. Viszont azért némi google használatot lehetne erőltetni...

duzo: találtál volna drivert, ha azt keresed az Intelnél, amit kell. A Mobile 965 Express az az alaplapi lapkakészlet (és a supportban is így hivatkozik rá az Intel, tehát nem értem, hogyhogy nem találtad), ha itegrált VGA-val szerelt a géped, akkor az ehhez a lapkakészlethez tartozó integrált chip az Intel GMA X3100, vagy csak röviden Intel X3100. Drivere itt található (szinte az összes Intel integráltnak ugyanaz a drivere).
Az AHCI módot ne piszkáld, jó az emulálva is, semmi változást nem tapasztalnál, ha natív SATA módban menne a vezérlőd. Legfeljebb használhatnád az NCQ-t, ami tapasztalatok szerint inkább lassít, mintsem gyorsít.
Mivel a géped Vista Ready és konzumer, teljesen "normális", hogy nincs hozzá XP támogatás... Nem hiszem, hogy fogsz hozzá rendes, támogatott XP drivereket találni (hacsak slaszlo nem tud segíteni), tedd fel a Vistát.

WLAN driver: ezt találtam, bár nem a Li 2727-hez (slaszlo sem árulta el, mi a pontos típusa a notijának), de esélyes, hogy ugyanaz van mindben. Egy próbát megér.

Tanulság: noti vásárlás előtt kérdezni kell... DELL, Thinkpad, HP normális supporttal rendelkezik - és a DELL tutira XP driverekkel is. Legalábbis az üzleti és kisvállalkozásoknak szánt notijaik (Latitude, Vostro, Precision).

Üdv!

szomb. feb. 16, 2008 14:34
vas-tag

Hozzászólás Re: AMILO LI2727
Szia duzo!

Én is hasonló cipőben (laptopban) járonk mint Te. Fujitsu amilo XP-vel szeretném használni. Hang és vezetékes hálózazati driver már van, működik (ha kell letöltési linekem van), de a WLAN-ra nem találok semmit. És nem is tudom életre kelteni VISTA-ssal. Tudna valaki küldeni egy linket, vagy a letöltött drivert WLAN-hoz XP-re?? Előre is nagyon köszönöm!! (gyártó:Wireless Atheros: VEN_168C&DEV_001C)

TargeT írta:
duzo írta:
A problémám az, hogy ha be van kapcsolva a BIOS-ban az a winyóra az AHCI mode (SATA-val kapcsolatosan más beállítást nem is találtam), akkor képtelen felismerni a winyómat az XP SP2.

Természetesen, minthogy ilyenkor natív SATA módban megy, illetve menne, amit az XP alapból nem ismer.
Kell hozzá az XP-s SATA driver F6-ra floppyról vagy integrálva a telepítőkészletbe. Kismilliószor és kismillió helyen le van írva.
Vagy kikapcsolod a BIOS-ban az AHCI módot, és kifogogástalanul megy IDE emulációval.

Nincs más, mint keresgetned a neten az XP drivereket, vagy kipróbálni, a vistás ráerőltethető-e.

Itt a fórumtársak eléggé szidják úgy általában a cégek politikáját, hogy már nem adnak XP-s drivert, csak Vistát. A FuSi-t külön kiemelt helyen megemlítve. :P :wink:
A múlkor volt nálam pár pillanatra egy FuSi VIA :roll: chipsettel.
A Vista drivereket kimentettem, közte az Atheros WLAN, ALPS Touchpad, de nyilván ezek megvannak neked is.

szomb. feb. 16, 2008 7:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3104 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 63  Következő