Szerző |
Üzenet |
k_chris
platina tag
|
mostmár értem miért vannak a sarkok meg az oldala aluból (v vmi fémből) a p1nek.. az ha kopik is nemigen látszik meg rajta... mindenesetre az E51 a mostani eresztéshez képest nagyon masszív...
|
kedd márc. 18, 2008 16:59 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
scorpeeon írta: Macika írta: scorpeeon írta: Nah, holnap végre meglesz ha minden jól megy. Csak legyen még ezüst változat, Electroworld-ben csak fekete van, Photohalloknak a 80%-ában is csak az van. Érdekes, nekem a fekete jön be... Nekem alapból inkább az ezüst jött be, de úgy voltam vele, hogy majdnem mindegy végülis. Viszont hallottam más fórumokon panaszkodni fekete tulajokat, hogy elkezdettt lekopni róla a festék, ez olyan dolog, aminek én sem örülnék Na, hát annak én sem!
Bár úgy hallottam, ugyanazzal a gumiszerű festékbevonattal van ellátva, mint a 6233-as fekete kiadása, és az elment nálam >1,5 évet úgy, hogy nyoma nem volt a használatnak rajta.
|
kedd márc. 18, 2008 16:37 |
|
|
enddav
ezüst tag
Csatlakozott: szer. jan. 10, 2007 13:22 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Kiskőrös
|
Okok, értem én, hogy mit akartál írni, de akkor sem értek egyet veled, mert a HSDPA-nak mért lenne a max feltöltése 20K? Ez szerintem a lefedettségtől, na meg a szolgáltatótól is függ! Budapesten pl. általánosságban elmondható, hogy a legynagyobb letöltési- és feltöltési sebessége a T-nek van! Feltöltése ált. 200K-350K. A leggagyibb pedig a Voda, ahol az upload 16K-346K.
|
kedd márc. 18, 2008 14:29 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
enddav írta: Winston_Wolf, már bocs de mért ne támogatná?! Jah és nem "HSUPA" ahogy te írtad, hanem HSDPA!
ostobákkal tényleg nem tudok mit kezdeni.
Ha elolvastad volna a feltöltéssel volt problémája és erre írtam azt, hogy nagyobb feltöltés a HSUPA támogatású eszközökkel érhető el.
Most már jó lenne, ha magadba szállnál kicsit mielőtt totálisan lejáratnád magad...
|
kedd márc. 18, 2008 13:48 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Megvan a kis drága. 100g-os, ezüst színű és E51-nek hívják
|
kedd márc. 18, 2008 12:57 |
|
|
enddav
ezüst tag
Csatlakozott: szer. jan. 10, 2007 13:22 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Kiskőrös
|
Winston_Wolf írta: enddav írta: Winston_Wolf, már bocs de mért ne támogatná?! Jah és nem "HSUPA" ahogy te írtad, hanem HSDPA! Kedves "Kolléga" A HSDPA és a HSUPA nem ugyanaz a szolgáltatás. Az egyikben egy D betű van, ami a Downlink azaz magyarul a letöltés szót takarja, a másikban az U betű az Uplink azaz a feltöltés szót takarja. Jelenleg már vannak olyan modemek, és telefonok mely mindkét szolgáltatást támogatják, míg például az e51 csak a letöltést támogatja. Amúgy meg az Option GT -amivel összehasonlítottad - éppenséggel lehet, hogy támogatja, és ezért tud magasabb feltöltést. De mivel nem az én Sza r om - már bocsánat - ezért hagy ne Én nézzek utána Íme egy érdekes cikk csak neked a Google talán harmadiknak dobja ki kipróbáltam...: http://www.sg.hu/cikkek/48601/umts_es_hsdpa_utan_itt_a_hsupaKérlek mielőtt kérdezel, okoskodsz legalább a google-ba írd be azt, amit nem tudsz. Jah... A felgmaságot meg utálom.
Bocs, de én nem okoskodok, te válaszoltál rosszul pdudas kérdésére, nézd csak meg! Mert ő a HSDPA-t kérdezte, és nem a HSUPA-t!
|
kedd márc. 18, 2008 12:00 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: scorpeeon írta: Nah, holnap végre meglesz ha minden jól megy. Csak legyen még ezüst változat, Electroworld-ben csak fekete van, Photohalloknak a 80%-ában is csak az van. Érdekes, nekem a fekete jön be...
Nekem alapból inkább az ezüst jött be, de úgy voltam vele, hogy majdnem mindegy végülis. Viszont hallottam más fórumokon panaszkodni fekete tulajokat, hogy elkezdettt lekopni róla a festék, ez olyan dolog, aminek én sem örülnék
|
kedd márc. 18, 2008 9:27 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
scorpeeon írta: Nah, holnap végre meglesz ha minden jól megy. Csak legyen még ezüst változat, Electroworld-ben csak fekete van, Photohalloknak a 80%-ában is csak az van. Érdekes, nekem a fekete jön be...
|
kedd márc. 18, 2008 1:16 |
|
|
Barnee1981
ezüst tag
|
A Mammut-os Pannon-ba ma picit meglepődtem, amikor belenéztem a
"Hozd vissza régi telefonod.." vitrinbe, ahol egy E51 figyelt.
De nemrég üríthették, mert elég kevés telefon volt bent.
|
kedd márc. 18, 2008 0:53 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
scorpeeon írta: Nah, holnap végre meglesz ha minden jól megy. Csak legyen még ezüst változat, Electroworld-ben csak fekete van, Photohalloknak a 80%-ában is csak az van.
Duna Plaza Saturnban volt ma még. 70e kfüggetlen.
|
hétf. márc. 17, 2008 22:00 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Nah, holnap végre meglesz ha minden jól megy. Csak legyen még ezüst változat, Electroworld-ben csak fekete van, Photohalloknak a 80%-ában is csak az van.
|
hétf. márc. 17, 2008 20:42 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
enddav írta: Winston_Wolf, már bocs de mért ne támogatná?! Jah és nem "HSUPA" ahogy te írtad, hanem HSDPA!
Kedves "Kolléga"
A HSDPA és a HSUPA nem ugyanaz a szolgáltatás. Az egyikben egy D betű van, ami a Downlink azaz magyarul a letöltés szót takarja, a másikban az U betű az Uplink azaz a feltöltés szót takarja. Jelenleg már vannak olyan modemek, és telefonok mely mindkét szolgáltatást támogatják, míg például az e51 csak a letöltést támogatja.
Amúgy meg az Option GT -amivel összehasonlítottad - éppenséggel lehet, hogy támogatja, és ezért tud magasabb feltöltést. De mivel nem az én Sza r om - már bocsánat - ezért hagy ne Én nézzek utána
Íme egy érdekes cikk csak neked a Google talán harmadiknak dobja ki kipróbáltam...:
http://www.sg.hu/cikkek/48601/umts_es_hsdpa_utan_itt_a_hsupa
Kérlek mielőtt kérdezel, okoskodsz legalább a google-ba írd be azt, amit nem tudsz. Jah... A felgmaságot meg utálom.
|
hétf. márc. 17, 2008 20:27 |
|
|
enddav
ezüst tag
|
Winston_Wolf, már bocs de mért ne támogatná?! Jah és nem "HSUPA" ahogy te írtad, hanem HSDPA!
|
hétf. márc. 17, 2008 14:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
reggy írta: hát már rég használtam... anno a 6230-nál, de akkor emlékeim szerint mindent tudott az oxygen. szerintetek ha többen összeállnak, tudják ugyanazzal reggelni? azaz leosztható a "költség"? Miért nem "okosítják" mostanság? Tudják többen is, természetesen. De csak ha ugyanazt az egyetlen telefont használják, mivel IMEI-hez kötött a program aktiválása.
Ha több IMEI-re kell, akkor is lehet összeállni, de akkor természetesen arányosan drágább a progi, de nem annyival, mintha mindenki külön-külön venné meg.
|
vas. márc. 16, 2008 14:30 |
|
|
reggy
ezüst tag
|
hát már rég használtam... anno a 6230-nál, de akkor emlékeim szerint mindent tudott az oxygen.
szerintetek ha többen összeállnak, tudják ugyanazzal reggelni? azaz leosztható a "költség"?
Miért nem "okosítják" mostanság?
|
vas. márc. 16, 2008 12:47 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Nem hiszem, hogy volna olyan program, amivel előre, hívócsoportostul, alapértelemezettestül mindent meg tudnál csinálni, hogy a telóra később 1 gombnyomásra 10 mp alatt feltedd a listát.
A hívócsoport mentést sajnos maga a PC Suite sem támogatja, sőt a szervizekben adatmentésre (is) használt WinPhoenix szerviz szoft sem.
Ha az Oxygen minderre mégis képes volna, akkor a minimum amit megér a dolog, hogy megveszed, mert olyat tud, amit semmi más nem.
Oxygenhez mostanság úgysem nagyon van okosság...
|
vas. márc. 16, 2008 12:40 |
|
|
reggy
ezüst tag
|
Hello!
Jővő héten veszem meg a T-nél az E51-et. Most keresgetem össze hozzá a progikat, és olyanra lenne szükségem, amivel a telefonkönyvemet már most összetudom rakni fullosan. (a neveken és ahhoz tartozó bejegyzéseken kívül hívócsoport, alapértelmezett szám beállítás stb..)
Leszedtem a PCSuite-ot, de szerintem az nem a legszuperebb...
Az Oxygen Phone manager megfelelő verziójához meg nem találtam semmi okosságot, gondolom még nincs... vagy ti tudtok?
Mit ajánlanátok erre a célra?
Köszi a válaszokat!
|
vas. márc. 16, 2008 7:50 |
|
|
pdudas
ezüst tag
|
Egy Option GT max ugyanott 3600/350-et csinál.
Azért a 20kbit és a 350kbit között van némi eltérés.
Az a kérdés hogy miért ilyen gyatra a telefon feltöltése és miért jó a gt max.
A GT max sem HSUPA.
k***a KEVÉS A 20KBIT UPLOAD!!!!!!
Legalább 80-100 kbit lenne a normális.
|
szomb. márc. 15, 2008 23:42 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
|
pdudas írta: Hi!
A HSDPA kapcsolatnál megnézné valaki hogy milyen fel és letöltési sebességet ér el?
Nekem 20kbit fölé nem akar menni a feltöltés. A letöltés az 1400-1500kbps.
Mivel a telefon nem támogatja a HSUPA-t ezért nem is fog feljebb menni.
Ez olyan, mintha egy porszívóval akarnál egy focilabdát felfújni...
|
szomb. márc. 15, 2008 23:19 |
|
|
pdudas
ezüst tag
|
Hi!
A HSDPA kapcsolatnál megnézné valaki hogy milyen fel és letöltési sebességet ér el?
Nekem 20kbit fölé nem akar menni a feltöltés. A letöltés az 1400-1500kbps.
|
szomb. márc. 15, 2008 20:59 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: Ha elküldöm Neked a jobb kezem mutatóujját (és van ujjlenyomat-olvasód), akkor Te is meg tudod nézni.
ok, világos
|
kedd márc. 11, 2008 21:49 |
|
|
demeg
vas-tag
Csatlakozott: vas. márc. 09, 2008 22:55 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: otthon vok
|
Helios írta: A wifi zsír, de csak egy a többi funkció közül. És pl nem tudom, te kinél vagy, de én a T mobile-től napi szinten kapok mailt hogy váltsak 3G-re, aztán valódi használatban bukik az egész, és ne használd mert nem lesz neked jó. Milyen már? És mindennek teljébe, még a Nokia mondja, hogy kapcsold ki! Kész!!!
Voda-s vagyok, de igazabol az is furcsa, nezegetve itt a honlapon a lefedettsegi terkepet, hogy elvileg kb. egesz BP fedve van 3G-vel. Megis ilyen gagyin megy a dolog? Vagy ez nem csak ettol fugg, hanem maga a technologia sincs a top-on? T-mobile terkepet is neztem, az is kb azt tudja mint a voda...ami elvileg eleg kene hogy legyen...Ezek alapjan nem kene semmi negativumot tapasztalni hasznalatkor, az akksi leszivasan kivul persze...nem ertem akkor hogy megis hogyan muxik ez (öö pontosabban hogyan "nem" )
|
kedd márc. 11, 2008 21:43 |
|
|
Helios
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 132 Tartózkodási hely: van
|
A wifi zsír, de csak egy a többi funkció közül. És pl nem tudom, te kinél vagy, de én a T mobile-től napi szinten kapok mailt hogy váltsak 3G-re, aztán valódi használatban bukik az egész, és ne használd mert nem lesz neked jó. Milyen már? És mindennek teljébe, még a Nokia mondja, hogy kapcsold ki! Kész!!!
|
kedd márc. 11, 2008 19:04 |
|
|
demeg
vas-tag
Csatlakozott: vas. márc. 09, 2008 22:55 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: otthon vok
|
Helios írta: Érdemes lenne erre indítani egy külön sticky topikot. Azért mégis pofátlanság, hogy a telefon sok funkciója közül pont az nem használható, amivel eladják. Kiakadok ettől itt Magyarországon, hogy itt minden szolg. úgy játszik a vevővel, mint ha nem is neki dolgozna, vagy nem belőle élne. Nézd pl a PTT üzemmódot, ami ugy pl az USAban kitünően használható. Nevetséges, mikor felhívtam a T mobilet, azt mondák, hogy jelenleg nem is tervezik a bevezetését. ÉS VOLT IDŐ, MIKOR EZ MENT A REKLÁMOKBAN! Ezzel adták el!
Pontosan, ez bosszant engem is. Ezert huzodozom picit a megveteltol. Bar a wifi az legalabb mukodik elvileg, valamilyen szinten talan karpotol a 3G-s hianyossagok miatt meglatom...
|
kedd márc. 11, 2008 12:06 |
|
|
Helios
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 132 Tartózkodási hely: van
|
Érdemes lenne erre indítani egy külön sticky topikot. Azért mégis pofátlanság, hogy a telefon sok funkciója közül pont az nem használható, amivel eladják. Kiakadok ettől itt Magyarországon, hogy itt minden szolg. úgy játszik a vevővel, mint ha nem is neki dolgozna, vagy nem belőle élne. Nézd pl a PTT üzemmódot, ami ugy pl az USAban kitünően használható. Nevetséges, mikor felhívtam a T mobilet, azt mondák, hogy jelenleg nem is tervezik a bevezetését. ÉS VOLT IDŐ, MIKOR EZ MENT A REKLÁMOKBAN! Ezzel adták el!
|
kedd márc. 11, 2008 9:48 |
|
|
demeg
vas-tag
|
Macika írta: Dannyboy írta: Ha kikapcsolod a 3G/HSDPA módot, akkor a legnagyobb elérhető kapcsolat az Edge lesz, a legkisebb a GPRS. ...ami pont elegendő ÁTLAGOS használatra. És nem is fogyaszt extra áramot, mert maradt a teló 900/1800-on.
Koszi a valaszokat!
|
kedd márc. 11, 2008 9:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Dannyboy írta: Ha kikapcsolod a 3G/HSDPA módot, akkor a legnagyobb elérhető kapcsolat az Edge lesz, a legkisebb a GPRS. ...ami pont elegendő ÁTLAGOS használatra. És nem is fogyaszt extra áramot, mert maradt a teló 900/1800-on.
|
hétf. márc. 10, 2008 23:58 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Ha kikapcsolod a 3G/HSDPA módot, akkor a legnagyobb elérhető kapcsolat az Edge lesz, a legkisebb a GPRS.
|
hétf. márc. 10, 2008 23:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
scorpeeon írta: zárójelben kérdezném meg h ilyet csekkolni bárki tudna vagy csak egynéhányan akik olyan helyzetben vannak?:) Ha elküldöm Neked a jobb kezem mutatóujját (és van ujjlenyomat-olvasód), akkor Te is meg tudod nézni.
|
hétf. márc. 10, 2008 23:49 |
|
|
Macika
Moderátor
|
demeg írta: Hello! Átolvastam a hozzászólásokat, gondolkozom egy ilyen teló megvételén. Ez a dolog az UMTS-el azonban elbizonytalanitott... Konkrétan az, hogy ilyen bug-os a dolog. Tehát hogy zsebben tartva 3G-vel szakadozik, nem lehet hívni stb, meg hogy le kell tiltani az UMTS-t és hasonlók...Ha én részben azért vennék ilyen telót, mert gyorsabb a net (3G/HSDPA miatt) akkor ezek szerint ne tegyem? Szóval az esetleges gyorsabb nettel együtt járnak ezek a 3G-s bizonytalanságok?... a hívások szakadozása, meg hogy nem hallani a másik hangját néha... Tehát kérdésem: ha én vennék egy ilyet, és nem tiltnám le az UMTS-t pl, akkor szívnék vele rendszeresen? Köszi, D. Roppant egyszerű a dolog.
Átlagos használatra (E-mailek figyelése, RSS, stb.) teljesen elegendő a sima sebességű GPRS.
Tehát nyugodtan tiltsd le a 3G-ről a telót.
Ha pedig netezni akarsz, huzamosabb ideig, nagy sebességgel, akkor arra az időre kapcsold vissza 3G-re. Ezzel még a készülék akkumulátorát is kíméled, hiszen 20-30%-kal magasabb a készülék fogyasztása 3G-s hálózaton.
|
hétf. márc. 10, 2008 23:48 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
kerelyfe írta: scorpeeon írta: Amúgy az IMEI-vel mit tudnál kezdeni ha megadnám? Le tudod csekkelni? Letudja. Meg lehet nézni, hogy eredetileg melyik piacra szánták.
hehe, nem hangzik rosszul. és ezt országpontosan lehet behatárolni? (és zárójelben kérdezném meg h ilyet csekkolni bárki tudna vagy csak egynéhányan akik olyan helyzetben vannak?:) )
ok, bárhol is veszem, majd ha meglesz a cucc, elküldöm priviben h biztosra menjek
|
hétf. márc. 10, 2008 23:01 |
|
|
demeg
vas-tag
|
Hello!
Átolvastam a hozzászólásokat, gondolkozom egy ilyen teló megvételén. Ez a dolog az UMTS-el azonban elbizonytalanitott... Konkrétan az, hogy ilyen bug-os a dolog. Tehát hogy zsebben tartva 3G-vel szakadozik, nem lehet hívni stb, meg hogy le kell tiltani az UMTS-t és hasonlók...Ha én részben azért vennék ilyen telót, mert gyorsabb a net (3G/HSDPA miatt) akkor ezek szerint ne tegyem? Szóval az esetleges gyorsabb nettel együtt járnak ezek a 3G-s bizonytalanságok?... a hívások szakadozása, meg hogy nem hallani a másik hangját néha...
Tehát kérdésem: ha én vennék egy ilyet, és nem tiltnám le az UMTS-t pl, akkor szívnék vele rendszeresen?
Köszi,
D.
|
hétf. márc. 10, 2008 22:10 |
|
|
Macika
Moderátor
|
kerelyfe írta: scorpeeon írta: Amúgy az IMEI-vel mit tudnál kezdeni ha megadnám? Le tudod csekkelni? Letudja. Meg lehet nézni, hogy eredetileg melyik piacra szánták. :)
|
hétf. márc. 10, 2008 21:39 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
scorpeeon írta: Amúgy az IMEI-vel mit tudnál kezdeni ha megadnám? Le tudod csekkelni?
Letudja.
Meg lehet nézni, hogy eredetileg melyik piacra szánták.
|
hétf. márc. 10, 2008 20:59 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: Volt már rá példa, hogy megadták. A PhotoHall a tuti.
naja, de a Photohallra sztem nem is kell gyanakodni
Amúgy az IMEI-vel mit tudnál kezdeni ha megadnám? Le tudod csekkelni?
|
hétf. márc. 10, 2008 20:27 |
|
|
Macika
Moderátor
|
scorpeeon írta: szted azt megmondanák vásárlás előtt? egyelőre még semmi sem biztos, Photohall is lehet belőle. Volt már rá példa, hogy megadták.
A PhotoHall a tuti.
|
hétf. márc. 10, 2008 19:47 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: scorpeeon írta: Macika: aham. Sztem ezzel a különbözeti adózással kavarhatnak, vszínűleg ezért láttam több hasonló oldalon kiírva, h 0 perces a telefon és nem új. Viszont sztem ha van egy garanciám és beviszem nekik, nemvszínű h kutakodni fognak utána, h hol vettem, mennyiért, milyen cégnél. Ott a garancia, nekik meg kell javítani, ennyi. Amennyiben arra az IMEI-re szól a garanciajegy és NEM az eladó hiénaGSM üzlet töltötte ki (mivelhogy nekik NINCS JOGUK hozzá), akkor hóttközömbös, hogy fizettél-e ÁFÁ-t rá. Azért ha gondolod, küldd el privátban vásárlás előtt az IMEI-t nekem.
szted azt megmondanák vásárlás előtt? egyelőre még semmi sem biztos, Photohall is lehet belőle.
|
hétf. márc. 10, 2008 19:16 |
|
|
Macika
Moderátor
|
scorpeeon írta: Macika: aham. Sztem ezzel a különbözeti adózással kavarhatnak, vszínűleg ezért láttam több hasonló oldalon kiírva, h 0 perces a telefon és nem új. Viszont sztem ha van egy garanciám és beviszem nekik, nemvszínű h kutakodni fognak utána, h hol vettem, mennyiért, milyen cégnél. Ott a garancia, nekik meg kell javítani, ennyi. Amennyiben arra az IMEI-re szól a garanciajegy és NEM az eladó hiénaGSM üzlet töltötte ki (mivelhogy nekik NINCS JOGUK hozzá), akkor hóttközömbös, hogy fizettél-e ÁFÁ-t rá.
Azért ha gondolod, küldd el privátban vásárlás előtt az IMEI-t nekem.
|
hétf. márc. 10, 2008 19:04 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika: aham. Sztem ezzel a különbözeti adózással kavarhatnak, vszínűleg ezért láttam több hasonló oldalon kiírva, h 0 perces a telefon és nem új. Viszont sztem ha van egy garanciám és beviszem nekik, nemvszínű h kutakodni fognak utána, h hol vettem, mennyiért, milyen cégnél. Ott a garancia, nekik meg kell javítani, ennyi.
|
hétf. márc. 10, 2008 18:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
scorpeeon írta: Jah, felhívtam őket és mondták h 0% ÁFA, +20%, ha ÁFÁsat akarok. Nemtom hol vegyem... Nemtom h illegális-e a 0%-os téma, mindenesetre furcsa h nem titkolják el, ha totál illegális az egész. Igazából onnantól kezdve, hogy 2 év nokia gari megvan, tökmind1, hogy hol vettem, semmiben nem lesz nekem jobb ha rendes helyen veszem, ha jól értelmezem. Legfeljebb a lelkiismeretem lehet tisztább. De egy ilyen országban egy ilyen dologtól nem lesz lelkiismeretfurdalásom, az tuti, de ez már egy másik kérdés. Viszont ha a Photohall 20% ÁFA-val kínálja 70k-ért, akkor 60k alatt is adhatnák ÁFA nélkül, viszont 65k így is a legolcsóbb helyen is. Ezért hajlok kicsit én is a Photohallra. Na szóval az a baj, hogy onnantól, hogy nincs rajta ÁFA, úgy adják el új készülékként, onnantól kezdve nem OK a dolog. Ha esetleg bukik a cég, akkor ESETLEG vihetik a te telódat is. Mivel hivatalosan CSAK ÚGY tudhatják eladni, ha náluk saját tulajdonként, a raktárban megtalálhatóként van a készülék megjelölve. Vagy a másik (de ez már még csúnyább), hogy valamelyik nem Uniós országba kivitték hivatalosan, majd visszacsempészték.
Így az ÁFA visszajött belőle, tudják anélkül árusítani. Nem tudom, melyik az igazi, a lényeg, hogy egyik sem legális.
Hidd el, ha kapnak egy APEH-revíziót, akkor bukik az egész cég, ahogy van.
A különbözeti adózás egyébként (amire hivatkoznak) valóban ismeri a 0 ÁFÁ-s történetet, ám ez KIZÁRÓLAG magánszemélytől, használt (értékesítésre bizományba vagy készpénzért átvett) készülékekre érvényes.
Ez pedig újnak, 0km-esnek van hirdetve.
Tehát nem tiszta az ügylet sehogyan sem.
|
hétf. márc. 10, 2008 17:36 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Jah, felhívtam őket és mondták h 0% ÁFA, +20%, ha ÁFÁsat akarok. Nemtom hol vegyem... Nemtom h illegális-e a 0%-os téma, mindenesetre furcsa h nem titkolják el, ha totál illegális az egész. Igazából onnantól kezdve, hogy 2 év nokia gari megvan, tökmind1, hogy hol vettem, semmiben nem lesz nekem jobb ha rendes helyen veszem, ha jól értelmezem. Legfeljebb a lelkiismeretem lehet tisztább. De egy ilyen országban egy ilyen dologtól nem lesz lelkiismeretfurdalásom, az tuti, de ez már egy másik kérdés. Viszont ha a Photohall 20% ÁFA-val kínálja 70k-ért, akkor 60k alatt is adhatnák ÁFA nélkül, viszont 65k így is a legolcsóbb helyen is. Ezért hajlok kicsit én is a Photohallra.
|
hétf. márc. 10, 2008 17:17 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Macika írta: Elég furcsák nekem ezek a brutto nagyker ár környéki árak. A Rightphone (aki nem tudná, a Nokia egyik hivatalos magyarországi nagykereskedelmi forgalmazója) a www.yoo.hu oldalon 79.900 Ft-ért árulja. Ezen nem nagyon lehet 3-4ezernél több nyereségük a nagyker. árhoz képest. Akkor vajon hogyan tudják ÁFÁS számlával, hivatalos 24 havi garanciával, magyar származással 15 ezer Ft-tal olcsóbban adni ennél??? Érdekelne, hogy előkerül-e a 0-s ÁFA ill. a különbözeti adózás szavak valamelyike, ha ÁFÁ-s számlát kér az ember. Mert ha bármelyik igen (vagy számla esetén egyből + ÁFA az ár), akkor sima adócsalás az egész...
A legolcsóbb szerintem hivatalos forrásból, ÁFA trükközés nélkül a Photo Hall volt a maga 69.900,- as árával. Az összes többi 65-66 körüli 0 % ÁFA-s lett volna....
|
hétf. márc. 10, 2008 11:04 |
|
|
foki
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 544 Tartózkodási hely: Csatlakozott: 2001.07.23., Hétfő, 08:27
|
Macika írta: Elég furcsák nekem ezek a brutto nagyker ár környéki árak. A Rightphone (aki nem tudná, a Nokia egyik hivatalos magyarországi nagykereskedelmi forgalmazója) a www.yoo.hu oldalon 79.900 Ft-ért árulja. Ezen nem nagyon lehet 3-4ezernél több nyereségük a nagyker. árhoz képest. Akkor vajon hogyan tudják ÁFÁS számlával, hivatalos 24 havi garanciával, magyar származással 15 ezer Ft-tal olcsóbban adni ennél??? Érdekelne, hogy előkerül-e a 0-s ÁFA ill. a különbözeti adózás szavak valamelyike, ha ÁFÁ-s számlát kér az ember. Mert ha bármelyik igen (vagy számla esetén egyből + ÁFA az ár), akkor sima adócsalás az egész...
igen, ez így van ahogy leírtad
|
hétf. márc. 10, 2008 10:26 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Elég furcsák nekem ezek a brutto nagyker ár környéki árak.
A Rightphone (aki nem tudná, a Nokia egyik hivatalos magyarországi nagykereskedelmi forgalmazója) a www.yoo.hu oldalon 79.900 Ft-ért árulja. Ezen nem nagyon lehet 3-4ezernél több nyereségük a nagyker. árhoz képest.
Akkor vajon hogyan tudják ÁFÁS számlával, hivatalos 24 havi garanciával, magyar származással 15 ezer Ft-tal olcsóbban adni ennél???
Érdekelne, hogy előkerül-e a 0-s ÁFA ill. a különbözeti adózás szavak valamelyike, ha ÁFÁ-s számlát kér az ember.
Mert ha bármelyik igen (vagy számla esetén egyből + ÁFA az ár), akkor sima adócsalás az egész...
|
hétf. márc. 10, 2008 1:25 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
|
vas. márc. 09, 2008 17:53 |
|
|
hungazsi
arany tag
Csatlakozott: szomb. szept. 03, 2005 18:51 Hozzászólások: 143 Tartózkodási hely: Tirpákia
|
Lalamper írta: Gyerekek! Mondjatok már egy jó tippet, hol érdemes olcsón, függetlenül beszerezni!!!??...
Én ezt szemeltem ki: http://www.nextel.co.hu/reszletes.php?id=576
Hogy megbízható e vagy sem arról fogalmam sincs. Valaki olcsóbbat megbízhatót? (nekem is kéne egy)
|
vas. márc. 09, 2008 12:22 |
|
|
hungazsi
arany tag
Csatlakozott: szomb. szept. 03, 2005 18:51 Hozzászólások: 143 Tartózkodási hely: Tirpákia
|
Re: térkép
faga írta: Valaki segítsen abban, hogy milyen térképprogram megy a symbianon, mert az IGO nem komatibilis. Szükségem lenne rá.
http://www.youtube.com/watch?v=KCy5-2ukcIw
|
vas. márc. 09, 2008 9:22 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Re: térkép
faga írta: Valaki segítsen abban, hogy milyen térképprogram megy a symbianon, mert az IGO nem komatibilis. Szükségem lenne rá.
Szoktál olvasni is? A fél fórum tele van a Garmin a TomTom és a Nokia maps használatával. Tájékozódj azokban!
Garmin amúgy tökéletesen fut rajta külső gps vevővel.
|
szer. márc. 05, 2008 13:06 |
|
|
faga
vas-tag
|
térkép
Valaki segítsen abban, hogy milyen térképprogram megy a symbianon, mert az IGO nem komatibilis.
Szükségem lenne rá.
|
szer. márc. 05, 2008 13:00 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Gyerekek! Mondjatok már egy jó tippet, hol érdemes olcsón, függetlenül
beszerezni!!!??
Másik kérdés, ami számomra nem világos, hogy aproneten, itt-ott, mindenki arulja függetlenül, nullpercesen, szidolozva, szilikonsraysve,
csilivili paraméterekkel. Ezeket a telcsiket gondolom nem M.o-on
veszik nagytételben a Nokiától. Honnan tudja az ember hogy meg szabad venni?
Még egy kérdés. Jelenleg Németországban vagyok, Magdeburgban.
Tud itt valaki egy megbizható helyet ahol ez a telcsi megvásárolható?
Mi van ilyenkor a garival? Elfogadják otthon?
Thanks,
Lalamper
|
hétf. márc. 03, 2008 11:22 |
|
|