Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 20:02

Hozzászólás a témához  [ 4610 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 93  Következő
Kedvezményes Vodafone díjcsomagok 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Engem meg lehet epp most erdekelne ez a bonus szimpla elofizetes.
Hogy lehet ehhez hozzajutni?

pén. aug. 29, 2008 11:56
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
A 90% az szerintem elég jelentős, nem?:-)

.gúnár. írta:
And_Or írta:
Soso írta:
sziasztok, kaptatok már értesítőt a bónusz változásokról?
havidíj 3000 100% lebeszélhető,
hb 19
hk 32 Ft
sms 19 Ft
a díjak csúcsidőban és kivül is ugyanazok...

A dágulás bizonyos esetekben majdnem 90(!)%-os, ha eddig lebeszélted a 2400at, és 28%-os kedvezménnyel hívtál vodásat este, akkor eddig fizettél 10,8Ft-ot, most szeptember 1-től 19Ft-ot fogsz....

A voda sem a régi már, én is gondolkodom, hogy ideje szolgáltatót váltani...
Úgy módosítottak, hogy van hűséged?

Tökmindegy, hogy van-e neki, vagy nincs. A hűség nem a voda részéről történő árhűséget jelenti. Pusztán talán annyi kitétel van (de lehet, hogy már annyi sincs), hogy jelentős áremelés esetén lehet elállni a szerződéstől. Ebbe meg mint tudjuk sokminden belefér.

pén. aug. 29, 2008 11:15
arany tag

Hozzászólás 
Know írta:
Érdekes, nekem teljesen megfelel. Van három előfizetésünk, kb. mindig kijövünk a havi alapdíjból. Pont most gondolkodtam egy negyediken, a lányomnak, akit az istenért sem lehet lebeszélni az SMS-ről, szerintem az egyenleg SMS-re való felhasználhatósága kifejezett előny lett.
Tehát SMS-re fel lehet használni a havidíjat? 20 ingyen már nincs? Esetleg olyan, mint a fix-nél, hogy közösen lehet felhasználni a havidíjakat?
Jah, és a másodpercalap maradt?

csüt. aug. 28, 2008 22:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
And_Or írta:
Soso írta:
hb 19
hk 32 Ft
sms 19 Ft

A dágulás bizonyos esetekben majdnem 90(!)%-os, ha eddig lebeszélted a 2400at, és 28%-os kedvezménnyel hívtál vodásat este, akkor eddig fizettél 10,8Ft-ot, most szeptember 1-től 19Ft-ot fogsz....

Tökmindegy, hogy van-e neki, vagy nincs. A hűség nem a voda részéről történő árhűséget jelenti. Pusztán talán annyi kitétel van (de lehet, hogy már annyi sincs), hogy jelentős áremelés esetén lehet elállni a szerződéstől. Ebbe meg mint tudjuk sokminden belefér.

csüt. aug. 28, 2008 16:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Know írta:
Érdekes, nekem teljesen megfelel. Van három előfizetésünk, kb. mindig kijövünk a havi alapdíjból. Pont most gondolkodtam egy negyediken, a lányomnak, akit az istenért sem lehet lebeszélni az SMS-ről, szerintem az egyenleg SMS-re való felhasználhatósága kifejezett előny lett.

Hát nekem sajnos nem felel meg. Csak az ingyenes opció miatt van. 1500-2000 ft általában náluk marad.

csüt. aug. 28, 2008 16:22
ezüst tag

Hozzászólás 

csüt. aug. 28, 2008 16:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok,
Hát én is megkaptam ezt a csodálatos levelet, nem is tudom mit szóljak hozzá. Egy kicsit durva. Még decemberig van hűségem. de az biztos most már, hogy több, mint 7 év után elhúzom a csíkot. Egyáltalán lehet változtatni hűség alatt? :twisted:

csüt. aug. 28, 2008 15:41
arany tag

Hozzászólás 
Soso írta:
hb 19
hk 32 Ft
sms 19 Ft

csüt. aug. 28, 2008 15:33
arany tag

Hozzászólás 
Soso, mégis megelőztél 2 perccel :)
Plusz 1 negatívum: nincs már a havi 20 SMS

csüt. aug. 28, 2008 15:06
arany tag

Hozzászólás 
Más is kapott levelet? Úgy tűnik én hozom a rossz hírt: vége a Bónusznak. Lesz belőle Bónusz Szimpla.

Ami nem változik: mp alapú számlázás, 100%-ban lebeszélhető havidíj

Pozitív változás: SMS-re is fel lehet használni a havidíjat, ismét lehet bővíteni az előfizetést max 5 számig

Negatív változás:
- 3.000 lesz a havidíj
- 360 Ft/kártya a csoportos opció
- megszűnik az előfizetési díjon felüli valahány százalékos jóváírás
- nincs havi 20 ingyen SMS

Felhasználófüggő változás (nálam még nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem)
- megszűnik a csúcsidő, a percíjak a következőképp változnak: hálózaton belül 19 Ft, hálózaton kívül 32 Ft, hangposta 18 Ft

Nekem a Fix15.000-et ajánlgatta az ügyfélszolgálatos alternatívának. Nem tudja valaki, ha átlépem ebben a 15.000 Ft-ot, akkor is ugyanazon a percdíjon számláz tovább? Másik fontos kérdés: tudnak a Fix 15.000-nél normálisan külön számlázni 4 előfizetésre, ahogy a bónusznál?

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gaborb csüt. aug. 28, 2008 17:34-kor.

csüt. aug. 28, 2008 15:02
ezüst tag

Hozzászólás 
hb 19
hk 32 Ft
sms 19 Ft

csüt. aug. 28, 2008 15:00
arany tag

Hozzászólás 
Váltott már valaki Bónuszról FIX9000 vagy 12000-re? Megéri? Egyedüli hátulütője a percalapú számlázás, viszont nincs csúcsidő.

szer. júl. 09, 2008 12:59
platina tag

Hozzászólás 
Adg19 írta:
Sziasztok! Április elejével kivezetésre kerül a Bónusz,illetve a Fix30%kal! Régi ügyfelek +tarthatják,mások már nem vehetik igénybe! Helyette 2 új,nem publikus tarifa lesz,melyek perces számlázásúak lesznek! Ennyit sikerült +tudnom!

Túl nagy a csend. Mégsem lesznek új csomagok?

csüt. máj. 22, 2008 8:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Tavaly nyáron volt a Kossuth Rádióban műsor a magyar mobilhelyzetről, onnan vannak az adatok, konkrétan az hangzott el, hogy a 200.000 fölött van azoknak a száma a Vodánál, akik a "lehető legkedvezőbb nem publikus lakossági csomagot használják".

Konkrét számokat ugyan nem tudok (mondjuk, ha tudnék, sem valószínű, hogy leírnám ide), de az összes flottás előfizu lehet kb 1/3-a a normál előfizuknak, és azért nem nehéz belátni, hogy az össz flottának a Bonus csomag csak a töredékét teszi ki... :wink:

szer. ápr. 09, 2008 17:51
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
3. ha ebben nem látsz korrelációt, akkor nem én vagyok az elfogult

De, kapcsolat van a két dolog közt, de a magyarázó ereje messze van a 100%-tól.
Csak arra próbálok rávilágítani, hogy mivel a te számításodban magasan a legkedvezőbb értékekkel számolsz, így valószínűsíthető, hogy a valóságban ennél jóval alacsonyabb az arány.

A legkedvezőbb nem publikus tarifa meg messze nem a Bónusz, hisz a nem publikus díjcsomagoknak általában az a lényege, hogy nagyon kedvezőek a "nagytételben vásárlóknak"...

szer. ápr. 09, 2008 14:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
QNKORI írta:

Megtennéd, hogy adsz erre egy pontos(abb) hivatkozást?

Egyelõre ezt találtam, errõl beszélek:

http://ceg.mconet.biz/index.php?action= ... =vallalati

Óriási bírság a UPC-nek
2003. aug. 1., péntek, 14.18.00

Negyvenmilliós bírsággal büntette a Gazdasági Versenyhivatal az UPC Magyarország Kft-t.

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa megállapítása szerint 40 millió forintot kell fizetnie a UPC Magyarország Kft-nek, mert visszaélt gazdasági erõfölényével.
A fizetésre a bíróság kötelezi a UPC-t. A versenyhivatal szerint a cég 2002 elején a programcsomagok összetételénél nem vette figyelembe a nézõk igényeit és módosította azokat és ezáltal indokolatlan elõnyökhöz jutott.

A UPC Magyarország megalapozatlannak tartja a Gazdasági Versenyhivatal gazdasági erõfölénnyel való visszaélés miatt kiszabott 40 millió forintos büntetését, ezért a vállalat bírósághoz fordul.

Ennek a pernek a végén mondta ki a bíróság, hogy a hûségszerzõdés a szolgáltatót is kötelezi, és nem lehet tetszés szerint módosítgatni a szolgáltatás tartalmát és árát.

Köszi!

De fontos lenne a bírósági ítélet, mivel ezekből, a fentiekből az tűnik ki, hogy az UPC tarifacsomag-hűségszerződés rúgott fel. Azonban a mobilszolgáltatóknál - elsősorban - készülékhűség van, így az upc-s ügyek nem alkalmazhatóak a mobilosra. A kettő közötti lényegi különbség, hogy a tarifacsomag hűségnél az árváltozás érinti a hűségben foglaltakat, addig - készülékkedvezményél - a - tarifa - változás nem érinti a hűségben foglaltakat.

szer. ápr. 09, 2008 14:12
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Már ne haragudj, de ez a számolgatás szine teljesen alaptalan.
Egy több, mint fél éve elhangzott rádióműsor ködös megfogalmazásából te messze menő következtetéseket vonsz le. Pont te szoktad az ilyesmi ellen elég erőteljesen felemelni a szavad, ehhez képest most pont ezt a hibát követed el.

Pontosan ezért is írtam a hozzászólásomban az INFORMÁCIÓIM SZERINT kitételt, mert bíztam benn, hogy valakink vannak PONTOSABB adatai. Ezek az adatok eléggé bizalmas belső adatok, csak áttételesen lehet kiszámolni őket.

Az hogy a számhordozás hogy alakult, csak nagyon áttételesen függ össze a Bónusszal. Abban igazad van, hogy a Bónusz csökkentette a Vodától elvándorlók számát, de hogy ez a csökkenés csak és kizárólag a Bónusznak köszönhető, több vad feltételezés.

Szóval azért tartom fenn az állításom, hogy a Bónusz fogta meg az embereket az elvándorásnál, mert
1. az elvándorók száma a Vodánál volt a legmagasabb ANNAK ELLENÉRE, hogy jöttek is át a Vodához
2. az elvándorlás akkor állt meg (pontosabban csökkent a többi szolgáltató szintjére, amikor kb. 2 hónappal később elkezdétk osztani a Lótusz csomagot
3. ha ebben nem látsz korrelációt, akkor nem én vagyok az elfogult

A másik probléma, hogy mivel csökkent a hordozás, nem tudni, hogy hányan hordoztak volna Bónusz nélkül, így nincs mi alapján kiszámolni a különbözetet.

Igenn ez olyan terület, mint annak idején volt a katonai hírszerzés a volt CCCP ellen: mindenki próbálja elhallgatni az adatokat, bár mindeki tudja, hogy léteznek, és megpróbálja a részinformációkból összeállítani a teljes képet. Én is ezzel próbálkoztam.

szer. ápr. 09, 2008 13:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
De honnan veszed, hogy a postosok 30%a bónuszos?! Azt mindenki tudja, hogy a postosok aránya ~33-38%-a az összes előfizetői létszámnak, de ez is csak a 11 millió előfizetőre vetített adat, nincs szolgáltatókra bontva. Honnan szeded tehát, hogy 240 ezer bónuszos van

Tavaly nyáron volt a Kossuth Rádióban műsor a magyar mobilhelyzetről, onnan vannak az adatok, konkrétan az hangzott el, hogy a 200.000 fölött van azoknak a száma a Vodánál, akik a "lehető legkedvezőbb nem publikus lakossági csomagot használják". Ez szerintem a Bónuszos tábor.
A Bónuszos adat az alábbiból is következtethető:
a számhordozás idején a legnagyobb távozási a szám a Vodánál volt, ami folyamatosan emelkedett. (volt havi 4500 lelépő is a Vodától), aztán hirtelen lecsökkent a távozók száma (érdekes módon akkor, amikor a Bónuszt elkezdték osztogatni). Ha 3 év alatt havonta 2,500 embert fogtak meg átlagosan a Bónusszal, akkor az kapásból 90.000 ember. Ha most hozzászámolom, hogy a Bónusz mellé mindenki bevitt még egy embert (átlagosan), akkor mindjárt 200.000 előfizetés közelében járunk.

Adalék (aki elvitte valamelyik szolgáltatótól a számát, tehát ennél többet kellett havonta megfogni, hogy ne lépjenek le):

A három mobilszolgáltató ügyfelei 2007 decemberében 5772 számot, 2007-ben pedig összesen 51 772 számot hordoztak. Az NHH adatai szerint a 2004. május elseje óta igénybe vehető számhordozás 2007 végéig összesen 194 464 mobilszámot érintett.

Már ne haragudj, de ez a számolgatás szine teljesen alaptalan.
Egy több, mint fél éve elhangzott rádióműsor ködös megfogalmazásából te messze menő következtetéseket vonsz le. Pont te szoktad az ilyesmi ellen elég erőteljesen felemelni a szavad, ehhez képest most pont ezt a hibát követed el.
Az hogy a számhordozás hogy alakult, csak nagyon áttételesen függ össze a Bónusszal. Abban igazad van, hogy a Bónusz csökkentette a Vodától elvándorlók számát, de hogy ez a csökkenés csak és kizárólag a Bónusznak köszönhető, több vad feltételezés. A másik probléma, hogy mivel csökkent a hordozás, nem tudni, hogy hányan hordoztak volna Bónusz nélkül, így nincs mi alapján kiszámolni a különbözetet.
Ennek a levezetésnek annyi köze van a valósághoz, mint hogy veszek tíz Vodás ismerősömet és közülük egy sem hallott a Bónuszról, tehát a Bónuszosok aránya 10% alatt kell, hogy legyen.
Ugye ezt a számítási metódust te sem gondoltad komolyan...

szer. ápr. 09, 2008 7:01
arany tag

Hozzászólás 
Meddő vita.

Mit gondoltok, miért van az, hogy a Voda (és a többiek is) több év kivezetési időt adnak egy díjcsomag lezárását követően? Akár így, akár úgy, nem akarnak pert kockáztatni. És a jónépet amúgyis be lehet hülyíteni olyan akciókkal, amivel lelép a Bónuszról.

Engem is hívott egy nő, hogy vegyek B-s telót + 2 évre egy B-s díjcsomaggal, és az nekem nagyon jó lesz. Én meg elmeséltem, hogy annyira mégsem lesz jó, és megköszöntem. Nem csodálkozott (és legalább megpróbálta).

Szóval az agymosás javában zajlik, de egy díjcsomag nem szűnik meg egyik napról a másikra, de még egyik évről a másikra sem.

szer. ápr. 09, 2008 1:04
platina tag

Hozzászólás 
De honnan veszed, hogy a postosok 30%a bónuszos?! Azt mindenki tudja, hogy a postosok aránya ~33-38%-a az összes előfizetői létszámnak, de ez is csak a 11 millió előfizetőre vetített adat, nincs szolgáltatókra bontva. Honnan szeded tehát, hogy 240 ezer bónuszos van

Tavaly nyáron volt a Kossuth Rádióban műsor a magyar mobilhelyzetről, onnan vannak az adatok, konkrétan az hangzott el, hogy a 200.000 fölött van azoknak a száma a Vodánál, akik a "lehető legkedvezőbb nem publikus lakossági csomagot használják". Ez szerintem a Bónuszos tábor.
A Bónuszos adat az alábbiból is következtethető:
a számhordozás idején a legnagyobb távozási a szám a Vodánál volt, ami folyamatosan emelkedett. (volt havi 4500 lelépő is a Vodától), aztán hirtelen lecsökkent a távozók száma (érdekes módon akkor, amikor a Bónuszt elkezdték osztogatni). Ha 3 év alatt havonta 2,500 embert fogtak meg átlagosan a Bónusszal, akkor az kapásból 90.000 ember. Ha most hozzászámolom, hogy a Bónusz mellé mindenki bevitt még egy embert (átlagosan), akkor mindjárt 200.000 előfizetés közelében járunk.

Adalék (aki elvitte valamelyik szolgáltatótól a számát, tehát ennél többet kellett havonta megfogni, hogy ne lépjenek le):

A három mobilszolgáltató ügyfelei 2007 decemberében 5772 számot, 2007-ben pedig összesen 51 772 számot hordoztak. Az NHH adatai szerint a 2004. május elseje óta igénybe vehető számhordozás 2007 végéig összesen 194 464 mobilszámot érintett.

kedd ápr. 08, 2008 22:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Kissé merész állítás, hogy a postpaid ügyfelek ~30%-a bónuszos!

Nézd, én az alábbi információkkal rendelkezem (tavalyi adatok):
Voda 2.050.000 előfizető, 832.000 postpaid (eszerint tényleg közel 30%) . A Bónuszosok száma azért ilyen magas, mert akik kaptak, azok még 1-3 előfizetést köthettek ill. bevihettek mellé. És ez nem tejel valami jól már régóta a Vodának.
Lehet, hogy már nem élnek az adataim, de nekem elég hihetőnek tűntek....
De honnan veszed, hogy a postosok 30%a bónuszos?! Azt mindenki tudja, hogy a postosok aránya ~33-38%-a az összes előfizetői létszámnak, de ez is csak a 11 millió előfizetőre vetített adat, nincs szolgáltatókra bontva. Honnan szeded tehát, hogy 240 ezer bónuszos van?

kedd ápr. 08, 2008 21:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
KrE írta:
Épp ez vonatkozik most a Voda netre. Akinek csak netes előfizetése van, most elvileg minden további nélkül bonthatná, ha akarja, mert a 20%-os emelés szerintem bőven a jelentős kategóriába esik. (Mindez persze csak akkor érvényes, ha a meglévő szerződésekre is vonatkozik az emelés. Nem tudom, hogy vonatkozik-e, nem néztem.)

Nem vonatkozik, tehát nincs is miről tovább beszélni... :wink:

Egyébként, ha vonatkozna, akkor valószínüleg bontani is lehetne a szerződést, hiszen aki részt akart venni az 5000-ért korlátlan net akcióban, annak kötelező volt az 1, vagy 2 év hűség is, tehát nem az van, mint anno, hogy nem voltál köteles hűséget aláírni...

kedd ápr. 08, 2008 0:51
platina tag

Hozzászólás 
Itt egy másik úgy (bár nem ugyanaz a téma)

http://itcafe.hu/hir/40_millios_birsag_a_upc-nek.html

40 milliós bírság a UPC-nek

Elutasították a szolgáltató fellebbezését: marad a büntetés az ügyfelek előzetes értesítésének elmulasztás miatt.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 40 millió forintos bírságot szabott ki a UPC Magyarország Kft.-re, mivel 2007 májusában a társaság internet és VoIP telefonszolgáltatása úgy szűnt meg Budaörsön és Budapest XI. kerületének egy részén, hogy az érintett mintegy 2000 előfizetőt nem értesítették előzetesen.

A hatóság a fogyasztók érdekeit jelentősen sértő lépés körülményeinek kivizsgálására több előfizetői beadvány alapján indított eljárást, majd tavaly novemberben meghozta elsőfokú, elmarasztaló határozatát. Ez ellen a UPC fellebbezést nyújtott be az NHH tanácsának elnökéhez, a most lezárult másodfokú eljárás azonban ezt elutasította.

hétf. ápr. 07, 2008 22:42
platina tag

Hozzászólás 

Egyelőre ezt találtam, erről beszélek:

http://ceg.mconet.biz/index.php?action= ... =vallalati

Óriási bírság a UPC-nek
2003. aug. 1., péntek, 14.18.00

Negyvenmilliós bírsággal büntette a Gazdasági Versenyhivatal az UPC Magyarország Kft-t.

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa megállapítása szerint 40 millió forintot kell fizetnie a UPC Magyarország Kft-nek, mert visszaélt gazdasági erőfölényével.
A fizetésre a bíróság kötelezi a UPC-t. A versenyhivatal szerint a cég 2002 elején a programcsomagok összetételénél nem vette figyelembe a nézők igényeit és módosította azokat és ezáltal indokolatlan előnyökhöz jutott.

A UPC Magyarország megalapozatlannak tartja a Gazdasági Versenyhivatal gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt kiszabott 40 millió forintos büntetését, ezért a vállalat bírósághoz fordul.

Ennek a pernek a végén mondta ki a bíróság, hogy a hűségszerződés a szolgáltatót is kötelezi, és nem lehet tetszés szerint módosítgatni a szolgáltatás tartalmát és árát.

hétf. ápr. 07, 2008 22:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Nem lenne szerzõdésszegés, mert a hûségnyilatkozat nem a tarifacsomagra vonatkozik.

Elnézést, de 3 éve a UPC ellen mondta ki a Legfelsõ Bíróság, hogy a hûségszerzõdés mindkét felet köti, azaz nem lehet egyoldaúan módosítgatni a hûség alatt a szerzõdést a szolgáltató részérõl sem.
A UPC a Direct (mûholdas) elõfizetõknek emelte meg a díjat és mellette csökkentette a csatornák számát. Erre vágta õket orrba a bíróság.

Ugyanis rengeteget foglalkoztunk már ezzel a témával, de nem sikerült zöldágra jutni. (Annyi világos, hogy az emelés mértékére perelelni lehetne a társaságokat, de néhány forintért senki se megy a bíróságra)
Viszont az eht (és így az ászf-ek) szerint csak akkor lehet felmondani szankció nélkül a hűségszerződést, ha az a kapott kedvezményt érinti. Pl. tarifacsomaghűség esetén, ha módosulnak a tarifák, akkor lehet felmondani. Viszont készülékhűség esetén nincs ilyen lehetőség.

hétf. ápr. 07, 2008 19:49
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Épp ez vonatkozik most a Voda netre. Akinek csak netes előfizetése van, most elvileg minden további nélkül bonthatná, ha akarja, mert a 20%-os emelés szerintem bőven a jelentős kategóriába esik. (Mindez persze csak akkor érvényes, ha a meglévő szerződésekre is vonatkozik az emelés. Nem tudom, hogy vonatkozik-e, nem néztem.)

Ez a net-es hűség már párszor ki lett tárgyalva, a lényege az, hogy nem tudod bizonyítani, hogy csak a net miatt kötöttél hűséget, ill. a szerződés szerint te az előfizetésre kötötted a hűséget, nem a netre. Kár harcolni a témán, sajnos lefutott ügy.

Nem, ez nem lefutott ügy.
Akkor igen, ha egy normál előfizetéshez rendelsz netet is.
Azonban a net-es előfizetést szerinted mi másért veszi az ember, mint netezésért. Azonban mivel a már meglévő ügyfeleket nem érinti, így tényleg nem szempont jelenleg.

QNKORI írta:
Ellenben a Bónusz megváltoztatása/eltörlése hűség alatt egyértelműen szerződéstől való elállás indoka. A UPC-t mióta megnevelte a bíróság, rögtön írta a levélben, hogy X napon belül jelezheted a bontási szándékot el nem fogadás esetén.
Én továbbra sem tartom valószínűnek, hogy a Voda nekimegy egy ilyen öngyilkos akciónak, inkább megpróbálja látszatra jobb ajánlattal léprecsalni a naiv ügyfeleket. Bár aki bónuszos, az nem hiszem, hogy amatőr lenne....

Ezzel viszont teljesen egyetértek. Már maga a Bónusz léte is azt igazolja, hogy a Voda így gondolkodik, hisz a Bónuszosok jelentős része egy bejelentett szerződésbontás, vagy számhordozás után kapott Bónuszt... :D
(Amikor bontani akartam a szerződésemet, délelőtt bementem a márkaképviseletre, és délután már hívtak is, hogy egy hiper-szuper, csúcs, nem publikus tarifát ajánlanak. Amikor elmondta a csaj a részleteket, visszakérdeztem, hogy tehát a Bónuszt? Nem kicsit lepődött meg. :D Ennél már csak akkor lepődött jobban meg, amikor ismertettem vele azt a díjcsomagot, amiért cserébe hajlandó lennék maradni... :lol: )

hétf. ápr. 07, 2008 16:15
platina tag

Hozzászólás 

Ez a net-es hűség már párszor ki lett tárgyalva, a lényege az, hogy nem tudod bizonyítani, hogy csak a net miatt kötöttél hűséget, ill. a szerződés szerint te az előfizetésre kötötted a hűséget, nem a netre. Kár harcolni a témán, sajnos lefutott ügy.
Ellenben a Bónusz megváltoztatása/eltörlése hűség alatt egyértelműen szerződéstől való elállás indoka. A UPC-t mióta megnevelte a bíróság, rögtön írta a levélben, hogy X napon belül jelezheted a bontási szándékot el nem fogadás esetén.
Én továbbra sem tartom valószínűnek, hogy a Voda nekimegy egy ilyen öngyilkos akciónak, inkább megpróbálja látszatra jobb ajánlattal léprecsalni a naiv ügyfeleket. Bár aki bónuszos, az nem hiszem, hogy amatőr lenne....

hétf. ápr. 07, 2008 13:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért azt is tegyük hozzá, hogy megvan a joga felbontani a szerződést az előfizetőnek. És mindemellett becsengetni a kasszába a megfelelő összeget, amit kapott pl. kedvezményes készülék vásárlás keretében.
Mert ha ez nem lenne, akkor sokan csinálnák, hogy aláírnak 2 évet, vesznek vmi komolyabb telefont olcsón, aztán felmondják a szerződést ingyen és van egy telefonuk.

hétf. ápr. 07, 2008 12:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
rogizso írta:
KrE írta:

Nem vonatkozik.

Akkor a netesek, mivel nem érinti őket nem játszanak. Viszont a Bónuszosok közül, akinek még van hűsége, és a Voda rájuk kényszerítene egy kedvezőtlenebb díjcsomagot, bonthatják a szerződést. Azonban nem hiszem, hogy a Voda kivezetné a Bónuszt, inkább megpróbálja majd rábeszélni a jogosultakat, hogy válasszanak másik kedvezményt. Amennyiben vki önszántából választ másikat, már nem állja meg a helyét a szerződés kedvezőtlen módosítása.

hétf. ápr. 07, 2008 11:33
ezüst tag

Hozzászólás 
KrE írta:

Nem vonatkozik.

hétf. ápr. 07, 2008 11:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Nem lenne szerződésszegés, mert a hűségnyilatkozat nem a tarifacsomagra vonatkozik.

Elnézést, de 3 éve a UPC ellen mondta ki a Legfelső Bíróság, hogy a hűségszerződés mindkét felet köti, azaz nem lehet egyoldaúan módosítgatni a hűség alatt a szerződést a szolgáltató részéről sem.
A UPC a Direct (műholdas) előfizetőknek emelte meg a díjat és mellette csökkentette a csatornák számát. Erre vágta őket orrba a bíróság.

Ez ebben a formában nem teljesen pontos.
Bármelyik fél módosíthatja a szerződést kénye kedve szerint, csak onnantól a korábbi kötelességvállalás nem érvényesíthető.
Az UPC-t azért rúgták seggbe, mert közölte az előfizetőivel, hogy bocs, de aláírtátok a hűséget, fizessetek.
Ez az, amit nem tehet meg.
Bármikor emelhet árat, de onnantól az előfizetőnek joga van bontani a szerződést, még akkor is, ha amúgy kötné a hűségszerződés.

Úgy egy hónapja kaptam levelet az UPC-től, amiben tájékoztattak a változásokról. Engem egyik sem érintett konkrétan, azonban a levélben benne volt, hogy a jelentős változtatás miatt, akár bonthatom is a szerződésemet, még ha a háségidő nem is járt le.

hétf. ápr. 07, 2008 11:03
platina tag

Hozzászólás 
Nem lenne szerződésszegés, mert a hűségnyilatkozat nem a tarifacsomagra vonatkozik.

Elnézést, de 3 éve a UPC ellen mondta ki a Legfelső Bíróság, hogy a hűségszerződés mindkét felet köti, azaz nem lehet egyoldaúan módosítgatni a hűség alatt a szerződést a szolgáltató részéről sem.
A UPC a Direct (műholdas) előfizetőknek emelte meg a díjat és mellette csökkentette a csatornák számát. Erre vágta őket orrba a bíróság.

hétf. ápr. 07, 2008 10:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Ez a Bónusz-megváltoztatás azért is necces, mert mit csinálnak az aláírt hûségnyilatkozatosokkal? Nekik nem szüntethetik meg a csomagot, fõleg úgy, hogy egy magasabb költségû csomagba kerülnek. Ez esetben sima nyert pere lenne ay összes ügyfélnek, ti.: szerzõdésszegés a Voda részérõl.
Azért én megvárnám a hivatalos bejelentést, mert minden eddigi tapasztalatom ellenére kicsit több észt nézek ki a Vodafone-ból.

Amennyiben a Voda egyoldalúan (és csúnyán) megdrágítaná (vagy lecserélné) a Bónuszt, akkor az ÁSZF-ben és a törvényben foglaltak alapján bárki bonthatja a szerződését, az is, akinek egyébként nem járt le a hűségideje.

hétf. ápr. 07, 2008 9:07
platina tag

Hozzászólás 
Ez a Bónusz-megváltoztatás azért is necces, mert mit csinálnak az aláírt hûségnyilatkozatosokkal? Nekik nem szüntethetik meg a csomagot, fõleg úgy, hogy egy magasabb költségû csomagba kerülnek. Ez esetben sima nyert pere lenne ay összes ügyfélnek, ti.: szerzõdésszegés a Voda részérõl.
Azért én megvárnám a hivatalos bejelentést, mert minden eddigi tapasztalatom ellenére kicsit több észt nézek ki a Vodafone-ból.

hétf. ápr. 07, 2008 0:28
platina tag

Hozzászólás 

Nézd, én az alábbi információkkal rendelkezem (tavalyi adatok):
Voda 2.050.000 előfizető, 832.000 postpaid (eszerint tényleg közel 30%) . A Bónuszosok száma azért ilyen magas, mert akik kaptak, azok még 1-3 előfizetést köthettek ill. bevihettek mellé. És ez nem tejel valami jól már régóta a Vodának.
Lehet, hogy már nem élnek az adataim, de nekem elég hihetőnek tűntek....

vas. ápr. 06, 2008 22:38
a fórum lelke

Hozzászólás 

vas. ápr. 06, 2008 21:51
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Sajna úgy néz ki,hogy a Bónuszosok mégsem tarthatják meg csomagjukat,s ápr.30-tól a kampánycsoport megkeres minden ügyfelet egy új ajánlattal kapcsolatban,mely a jelen állás szerint az általam leírt,határozott időre szóló kedvezmények lesznek!

Ezt kissé nehezen tudom elhinni, mert ez információim szerint kb. 240.000 Bőnuszos ügyfél van. Egyrészt ezeket végighívogatni telefonon kizárt, csakúgylazánlevélben közölni velük, hogy ugrott a jó kis kedvezményük.... háát... a harmaduk-felük lépni fog a Vodától, mert sok olyan ember kapott annak idején Bónuszt, akinek a farka tele volt velük, és amikor számhordozást jelentett be, akkor gyorsan az orra alá tolták a Bónusz csomagot. Na ezek fognak elsőnek ugrani (ha igaz a hír), az élen velem.

vas. ápr. 06, 2008 21:22
ezüst tag

Hozzászólás 
De az is lehet,hogy egy új tarifa lesz a Bónusz helyett! Ugyanez vonatkozik az örök Fix 30%osokra is! Én tuti,hogy nem fogadom el a határozott időre szóló kedvezményeket! De szerintem hívjátok fel a 1270-et,s kérdezzetek rá,hogy mi lesz! Hátha változik...

vas. ápr. 06, 2008 21:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Sajna úgy néz ki,hogy a Bónuszosok mégsem tarthatják meg csomagjukat,s ápr.30-tól a kampánycsoport megkeres minden ügyfelet egy új ajánlattal kapcsolatban,mely a jelen állás szerint az általam leírt,határozott időre szóló kedvezmények lesznek!

vas. ápr. 06, 2008 21:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem a Bónuszra a héten ajánlották fel a "Letagadnád a régi telefonod?" akciójukat. Tarifacsomag megtartásssal csak "A" kategóriából lehetet csak választani.
A másik Bónuszos előfizetésemhez decemberben "B" kategóriából választhattam.

nagylacza írta:
And_Or írta:
grafikus írta:
Egy másik forumon jelezte valaki, hogy nem engedtek neki bonusz csomagra két év hűséget hosszíbbítani készülék vásárlással. :roll: :roll: :roll:
Nekem épp aktuális lesz ez. Valaki megerősítené?

Ép ma vettem készüléket a meglévő bonus előfizetésemre 2 év hűséggel.
Tehát a hír részemről cáfolva. :)

Üdv:Lacza

pén. ápr. 04, 2008 20:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem senki sem sértésnek szánta, csak ha már olvasgatunk, szeretjük érteni a másik mondanivalóját ;)

szer. ápr. 02, 2008 17:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Bocsánat,s a további sértések elkerülése érdekében több infot nem írok! Elnézést! Sziasztok!

szer. ápr. 02, 2008 7:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Tisztelt fórumozok! A fórum témája a vodás kedvezményes díjcsomagok,s nem az,hogy hogyan kössünk bele a másikba! Én teloról chatelek,fórumozok,s üzinként csak 1sms hosszúságú szöveget tudok írni,ezért rövidítettem!

szer. ápr. 02, 2008 6:34
ezüst tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
Adg19 írta:
...bexéltem ... azt mondt.ha ... lex
Te milyen nyelvet beszélsz? Mi itt magyart.
Szerintem sokat csetelt wapon a fórumtárs, ott használatos ez a nyelvezet.

kedd ápr. 01, 2008 19:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem azzal nincs tisztában, hogy az x-et magában, és egy adott szóban, hogyan kell kiejteni...

kedd ápr. 01, 2008 19:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Adg19 írta:
...bexéltem ... azt mondt.ha ... lex
Te milyen nyelvet beszélsz? Mi itt magyart.

kedd ápr. 01, 2008 11:48
ezüst tag

Hozzászólás 
mivel még nem készült el! Ez lesz a Bónusz helyett! És gondolom még te sem tudhatod a részleteit,mivel még el sem készült! Ugyhogy már nincs kérdésem! Köszi

kedd ápr. 01, 2008 10:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Bocsi,félreértettél! Amiket leírtam %os kedvezményeket azok lesznek,tuti! Azóta már választ kaptam a kérdésemre,ugyanis bexéltem egy ügyfélmegtartóval: azt mondt.ha a %os kedv. mellett,majd lex egy új tarifa májustól,de részleteket nem tudott mondani

kedd ápr. 01, 2008 10:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Adg19 írta:
Szia Trabi! A Bónusz helyett lesz új csomag? A vodások azt mondták,h valószínü hogy lesz,de mi a te véleményed,infod? Bárki válaszolhat,akinek van hiteles infoja! A másik két,%-os kedvezmény tuti,h lesz!

Pont Te írtad le, hogy milyen új csomagjaink lesznek, akkor mi is a kérdés?

Adg19 írta:
...1évre biztosítják a Fixhez a 30%os kedvezményt,vagy 2évre a Fix tarifához 40%os hálozaton belüli percdíjkedvezményt!...

kedd ápr. 01, 2008 9:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Adg19 írta:
Szia Trabi! A Bónusz helyett lesz új csomag? .....de mi a te véleményed,infod? ....

Trabi már válaszolt (pár hozzászólással feljebb, olvass néha ne csak írj!), de a kedvedért megint bemásolom:

Trabi TM írta:

Egyszóval: sz*rok...
De erről majd valaki olyan fog csak mesélni, aki nem a cégnél dolgozik, és nem rúgják hátsón miatta... :wink:

hétf. márc. 31, 2008 21:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 4610 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 93  Következő