Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 16:27

Hozzászólás a témához  [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 51  Következő
Nokia E51 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
És igen, kint van az E51 RM-244 EMEA 150.34.15 v1.50!!! :D

Szerk:
A hír igaz, de csak a Swisscom-osok örülhetnek az új FW-nek...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika pén. ápr. 04, 2008 19:53-kor.

pén. ápr. 04, 2008 13:30
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
sagyuri írta:
...
A profilok időzítésére találtam egy programot (meg is vettem), 10 USD azért még belefér simán ezért a szolgáltatásért.
Ez figyeli a naptárba beírt találkozókat és ha talál valamit, azonnal a beállított profilra vált a bejegyzés kezdetekor majd vissza az előző profilra a bejegyzés időpontjának végén.
Zseniális dolog.

Bár megjegyzem, pl. az ASUS WM6-os PDA-FONjaiban ez alapból benne van...

pén. ápr. 04, 2008 11:27
ezüst tag

Hozzászólás 
sagyuri írta:
— a profilokat nem lehet időzíteni (vagy csak én nem találtam meg), pedig ezt imádtam a 6310-ben: ha tudtam, hogy kb. félórás megbeszélés lesz, beállítottam háromnegyed órára a néma módot és nem felejtettem úgy
— nekem az időzítő is hiányzik (fagyasztóba gyors lehűlésre betett ital el nem felejtését és tömbbé fagyását hivatott meggátolni :) ), remélem erre létezik valami Symbianos huncutság
— zenelejátszáskor a számok között van egy kis kattanásszerű zaj (amit nem tartalmaz sem a befejeződő, sem a kezdődő track; a forrása a telefon)

Mind a profilokra, mind pedig az időzítőre van megoldás!
Az egyik neve: handy profiles, a másiké pedig: Best Timer! (Persze a teljesség igénye nélkül.)

pén. ápr. 04, 2008 10:08
ezüst tag

Hozzászólás 
No hát itt van a kis drága (nem is volt olyan vészesen drága), de persze egyelőre még semmit sem tudok mondani. (Még a gyári nylonzacsiban van.) Csak annyit tudok így elsőre, hogy "élőben", a boltban is tetszett, ami jó jel. Beszámolok majd a tapasztalatokról... :D

UPDATE

Még csak ismerkedünk, csak így első rápillantásra a benyomások:

pozitív:
— nagyon szép a telefon, szinte beleestem :D
— a gombok működése, billenése nagyon kellemes, kiváló
— bár szabvány mini USB van rajta, mégis volt kábel is a csomagban (pedig ilyenem nekem is van itthon)
— egy 256 megás kártyát is adtak a cuccal
— az akku teljes töltöttséget mutatott a fóliából kiszedve és a telóba téve

negatív:
— nagy fekete pont: bolhaszar töltőcsatija van, de átalakítót nem adtak hozzá
— a gombok hihetetlenül kicsik, pedig nekem nincs kazánkovács méretű kezem; mi lenne ezzel a telóval egy kazánkovács kezében, gyufával nyomkodná?
— a kijelző alatti két "hotkey" elhelyezkedését és nyomási technológiáját még tanulnom kell és a "gyűrű" kicsit keskeny (annak a nyomási technikáját is tanulnom kell még)
— a profilokat nem lehet időzíteni (vagy csak én nem találtam meg), pedig ezt imádtam a 6310-ben: ha tudtam, hogy kb. félórás megbeszélés lesz, beállítottam háromnegyed órára a néma módot és nem felejtettem úgy
— nekem az időzítő is hiányzik (fagyasztóba gyors lehűlésre betett ital el nem felejtését és tömbbé fagyását hivatott meggátolni :) ), remélem erre létezik valami Symbianos huncutság
— zenelejátszáskor a számok között van egy kis kattanásszerű zaj (amit nem tartalmaz sem a befejeződő, sem a kezdődő track; a forrása a telefon)

A telefon (és saját) mentségemre legyen mondva, hogy a mai napig egy 6310-est és egy 6310i-t nyüstöltem, így a billentyűk méretével, egymáshoz képesti távolságával, nyomhatóságával kapcsolatos gondok lehet, hogy csak nekem gondok. Akik már 4-5 éve ilyen telefonokon szocializálódnak, azok már megszokták és remekül lekezelik ezeket a problémákat... :D

Ja, és hát magas ez nekem, mint malacnak a zsiráfvályú... :D :D :D
Komplikált és bonyolult a 6310-esekhez képest, úgyhogy a pilótavizsgát még le kell tennem. Egy hét intenzív telefon-megtanulás vár rám, úgy sejtem... :)

csüt. ápr. 03, 2008 16:47
arany tag

Hozzászólás 
Doom és Wolf 3D tökéletesen megy.
Duke 3D... kicsit lassabban megy mint kéne. teljesen folyamatosan megy, csak lassan. még élvezhető, de necces kicsit.
Quake 2-nek lehet h most nekiugrok, remélem összejön :)
szerk: Quake 2-höz kevés még a kártyám (+200 mega lenne, ez meg egy átmeneti 256-os kártya amin van elég cucc ahhoz hogy ne férjen fel), majd ha meglesz a 4gigás, nekugrok megint :)

szer. ápr. 02, 2008 21:13
ezüst tag

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
...végre sikerült beszereznem egy átmeneti memkarit (amíg meg nem lesz a 4 gigás)...

Bele sem merek gondolni, hogy a telefonnal még nem ér véget a költekezés: egy rendes tok, egy 2 vagy 4 gigás kártya, egy rendes füles... :? (Így jártam anno a fotóapparáttal is: táskácska, két készlet akkucska, SD kártyácskák, kártyaolvasócska stb. stb.)

scorpeeon írta:
...asszem ideje lesz kipróbálnom hogy muzsikál Duke bácsi a telón :)

Vau, vagy egy Wolf3D, esetleg a Stunts pályaépítője. Ha már a kora kilencvenes évek PC-s játékain nosztalgiázunk... 8)
Mindenesetre körülnézek a neten értelmes alkalmazások ügyében, hogy mire meglesz a kicsike, már azonnal használható is legyen. (Ne úgy járjak, mint az egyszeri egységsugarú júzer anno, aki megvette első CD-lejátszóját és hozzá két CD-t — csak hogy legyen mit hallgatnia. Volt ám változatosság dögivel...)

szer. ápr. 02, 2008 20:16
arany tag

Hozzászólás 
sagyuri: jó is hogy mondod, végre sikerült beszereznem egy átmeneti memkarit (amíg meg nem lesz a 4 gigás) (először láttam microsd-t és ledöbbentem a méretén.. egy sim kártya 2szer ekkora :D ), asszem ideje lesz kipróbálnom hogy muzsikál Duke bácsi a telón :)

szer. ápr. 02, 2008 19:43
Moderátor

Hozzászólás 
sagyuri írta:
Neked is van? :wink: Valld be őszintén... :D
Igen, kb. 2 hete vettem...

szer. ápr. 02, 2008 19:21
arany tag

Hozzászólás 
Köszi a sokkolást! Le is teszem róla! Nekem is elég gyanus volt!

PS: Nem tudja valaki, hol lehet őket feljelenteni? :)))

szer. ápr. 02, 2008 18:48
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Ki van próbálva.

Neked is van? :wink: Valld be őszintén... :D

szer. ápr. 02, 2008 18:23
Moderátor

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Bocsi, félig off a kérdés:

Vásárolt már valaki a pixmania-tól telefont vagy egyéb kütyüt? Én itt néztem ki az E51-et (tudom, hülyeség elvileg, de..) és kíváncsi lennék, hogy magyarországi garit adnak-e hozzá. Mert úgy tudom elvileg ez egy francia cég és onnan hozzák a cuccot. De az ÜSZ-os nő nem tudta megmondani..

Köszi,
L.
Gyorsan felejtsd el!!!!!!!

Sz.arházi lehúzós banda, rengeteg reklamálással. Előre kell utalni a pénzt, aztán a csomag meg úgy lesz, mint az egyszeri lány a házibuli után: vagy megjön, vagy nem...

Valamelyik mobilnál oda is volt írva, hogy EU1-es nyelvcsomag (nekünk EU3 kéne) és Franciaországban érvényes garanciával szállítják.
Többet érsz, ha egy HiénaGSM-nél veszed meg 6 hónap bolti garival a cuccot, nem lehet sokkal drágább és legalább 6 hónap garid van rá...

szer. ápr. 02, 2008 18:22
Moderátor

Hozzászólás 
sagyuri írta:
Itt viszont (az alján) olyan drótos sztereo headsetek is vannak, amiknek a csatija — a fotó alapján — nagyon nem passzol az E51 s*ggébe... :?:

Ja, elvileg (a VoIP-ot és a WLAN-t használva) akár SIM nélkül is használhatom a telefont, kvázi helyhez nem kötött alapkészülékű cordless IP telefon módjára?
Ilyen fülest adnak hozzá a dobozban.
Nincs rossz hangja, de lehetne több basszusa. Természetesen sztereo.

Igen, SIM nélkül is lehet vele internettelefonálni. Ki van próbálva.

szer. ápr. 02, 2008 18:04
ezüst tag

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
sagyuri: bizony van rá a falc lejátszótól az avi lejátszón át a snes és gameboy emulátoron át a Doom 1-en át a Quake 2-ig rá minden, szóval eléggé testreszabható kis rendszer az a Symbian :)

Kirrály. Akkor nincs más, mint várni. Remélem, a héten még meglesz, mert már beleéltem magam... :)
Óh, istenem, milyen lenne egy Duke Nukemet nyomni reggel munkába menet a buszon. "Hail to the king, baby!" "Eat shit and die!" "Suck it down!" :D :D :D

Amiben még mindig bizonytalan vagyok: a drótos füles (amit talán adnak is hozzá) az sztereo? Azaz sztereo BT headset nélkül, madzagon is lehet zenét hallgatni? Ez a link a magyar Nokia oldalról nyílik, ha azt mondom neki, mutassa az E51-hez használható cuccokat. Itt viszont (az alján) olyan drótos sztereo headsetek is vannak, amiknek a csatija — a fotó alapján — nagyon nem passzol az E51 s*ggébe... :?:

Ja, elvileg (a VoIP-ot és a WLAN-t használva) akár SIM nélkül is használhatom a telefont, kvázi helyhez nem kötött alapkészülékű cordless IP telefon módjára?

szer. ápr. 02, 2008 17:34
arany tag

Hozzászólás 
Aha! Király a link, köszi!

szer. ápr. 02, 2008 16:33
platina tag

Hozzászólás 
Lalamper írta:

Vásárolt már valaki a pixmania-tól telefont vagy egyéb kütyüt? Én itt néztem ki az E51-et (tudom, hülyeség elvileg, de..) és kíváncsi lennék, hogy magyarországi garit adnak-e hozzá. Mert úgy tudom elvileg ez egy francia cég és onnan hozzák a cuccot. De az ÜSZ-os nő nem tudta megmondani..

Köszi,
L.

Itt olvasgathatsz erről:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=77729841

szer. ápr. 02, 2008 16:14
arany tag

Hozzászólás 
sagyuri: bizony van rá a flac lejátszótól az avi lejátszón át a snes és gameboy emulátoron át a Doom 1-en át a Quake 2-ig rá minden, szóval eléggé testreszabható kis rendszer az a Symbian :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scorpeeon szer. ápr. 02, 2008 19:37-kor.

szer. ápr. 02, 2008 16:10
arany tag

Hozzászólás 

Köszi,
L.

szer. ápr. 02, 2008 16:08
Moderátor

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
Macika írta:
Így bizony, ÁTVERÉS az egész!!!!

Ez biztos az volt de nemrég volt a kezemben egy olyan 6310i, ami valóban 0 perces volt, a tulaja akkor vette, amikor még lehetett kapni és betette a fiókba, onnan vette ki 4-5 év múlva. Simán adtam volna érte 35k-t de az eber nem akarta eladni, csak egy szoftvert akart frissítetni rajta. :)
Szóval akadnak még olyan példányok, amik valóban újak. No de azok nem, vagy ritkán kerülnek hiéna boltosok kezei közé... :)
Az én készülékem is mint az új, úgy néz ki és valóban 2002 májusában vettem. Nem is használom, itt van az asztalomon. De nem adnám oda 35ezerért én sem.

szer. ápr. 02, 2008 15:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Ez biztos az volt de nemrég volt a kezemben egy olyan 6310i, ami valóban 0 perces volt, a tulaja akkor vette, amikor még lehetett kapni és betette a fiókba, onnan vette ki 4-5 év múlva. Simán adtam volna érte 35k-t de az eber nem akarta eladni, csak egy szoftvert akart frissítetni rajta. :)
Szóval akadnak még olyan példányok, amik valóban újak. No de azok nem, vagy ritkán kerülnek hiéna boltosok kezei közé... :)

szer. ápr. 02, 2008 15:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
...ÁTVERÉS az egész!!!!

Helló, Macika! :)

Hát lehet; ezek szerint az volt a helyzet, amit úgy hívnak: "újszerű állapotban"... :D Mindenesetre "pofás" volt, tehát az előlap biztos zsír új gyári (vagy nagyon jó replika) volt.

szer. ápr. 02, 2008 12:51
Moderátor

Hozzászólás 
sagyuri írta:
Akoska írta:
Hajrá Gyuri, szeretni fogod!Csak ne 6310-ként akard majd használni, mert ez nem olyan. A Symbian egy külön világ.

Helló!

Régen jártam már erre, mondjuk telefont is régen vettem... :D

Tisztában vagyok vele, hogy ez nem 6310... (De egy GSM boltban szombaton láttam zsír új 6310i-t, 35 ezer bruttóért... :) )
Engem a Symbian testreszabhatósága érdekelne. Ez milyen szintig terjed?
Nem arra gondolok, hogy a híváskezelő rutint újraírjam, hanem írhatok vagy letölthetek olyan progit pl. hogy mondjuk ne csak wmv-t és mp3-at játsszon, hanem pl. flac-ot is? (Csak a példa kedvéért...)

UPDATE

Bújom itt a PDF használati leírást, de nem vágom, hogy a zene hogyan jön ki? Kékagyaros headseten és drótoson? A drótos sztereó?
Uram!

1001 éve nem láttalak, de jó, hogy visszatértél!!!

Bizony, ADSP-képes a BT-je már, így akár drótoson, akár kékagyarral is sztereo hangzást kapsz...

szer. ápr. 02, 2008 12:30
Moderátor

Hozzászólás 
asdf_ írta:
sagyuri írta:
(De egy GSM boltban szombaton láttam zsír új 6310i-t, 35 ezer bruttóért... :) )

Az csak elolap- es billentyuzetcserelt ujnak hazudott volt.

szer. ápr. 02, 2008 12:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
sagyuri írta:
(De egy GSM boltban szombaton láttam zsír új 6310i-t, 35 ezer bruttóért... :) )

Az csak elolap- es billentyuzetcserelt ujnak hazudott volt.

szer. ápr. 02, 2008 12:17
ezüst tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Hajrá Gyuri, szeretni fogod!Csak ne 6310-ként akard majd használni, mert ez nem olyan. A Symbian egy külön világ.

Helló!

Régen jártam már erre, mondjuk telefont is régen vettem... :D

Tisztában vagyok vele, hogy ez nem 6310... (De egy GSM boltban szombaton láttam zsír új 6310i-t, 35 ezer bruttóért... :) )
Engem a Symbian testreszabhatósága érdekelne. Ez milyen szintig terjed?
Nem arra gondolok, hogy a híváskezelő rutint újraírjam, hanem írhatok vagy letölthetek olyan progit pl. hogy mondjuk ne csak wmv-t és mp3-at játsszon, hanem pl. flac-ot is? (Csak a példa kedvéért...)

UPDATE

Bújom itt a PDF használati leírást, de nem vágom, hogy a zene hogyan jön ki? Kékagyaros headseten és drótoson? A drótos sztereó?

szer. ápr. 02, 2008 12:09
platina tag

Hozzászólás 
Nem kell félni a Symbiantól. Ez a telcsi szépen használható akkor is, ha nem veszünk a symbianról tudomást. Főleg annak érdekes, aki eddig is hordott magánál pluszba egy Wifis Voip telefont :D

szer. ápr. 02, 2008 12:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hajrá Gyuri, szeretni fogod!

Csak ne 6310-ként akard majd használni, mert ez nem olyan. A Symbian egy külön világ.

szer. ápr. 02, 2008 11:21
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
rogizso írta:
Igen, az E51 elnyerte az én tetszésemet is. Pöpec telefon azt kell mondanom. Elegáns, jól áll a kézben. Mondhatni, hogy a 6310i óta ez az első nagyon jó Nokia ebben a kategóriában.

Hm. Én még mindig egy hatéves 6310-et és egy ötéves 6310i-t nyúzok, mert egészen idáig nem akadt olyan telefon, amit meg mertem volna venni. De az E51 komolyan elgondolkodtatott és már nagyon közel vagyok ahhoz, hogy megvegyem... :)

szer. ápr. 02, 2008 10:14
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Csak megerősíteni tudom a hangminőség kiemelkedőségéről szóló híreket, nálam 3 osztáson megy a hangerő és kifogástalan.

Köszönöm, akkor nálam lesz a gond -> csere :(

hétf. márc. 31, 2008 20:07
Moderátor

Hozzászólás 
atub írta:
Mennyire vagytok megelégedve a hangminőséggel (kihangosítva és anélkül)? Nálam egy 6233-hoz hasonlítva enyhén szólva is gyenge (mintha torzítana, tompa lenne, pedig kb. 60%-on van a hangerő). Külföldi fórumokon kimondottan a hangminőséget emelik ki előnyként, ezt én nem tapasztalom. Vodafone kártyával megy, gyári független…
Csak megerősíteni tudom a hangminőség kiemelkedőségéről szóló híreket, nálam 3 osztáson megy a hangerő és kifogástalan.

hétf. márc. 31, 2008 20:03
arany tag

Hozzászólás 
Mennyire vagytok megelégedve a hangminőséggel (kihangosítva és anélkül)? Nálam egy 6233-hoz hasonlítva enyhén szólva is gyenge (mintha torzítana, tompa lenne, pedig kb. 60%-on van a hangerő). Külföldi fórumokon kimondottan a hangminőséget emelik ki előnyként, ezt én nem tapasztalom. Vodafone kártyával megy, gyári független…

hétf. márc. 31, 2008 17:36
Moderátor

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
Macika: megvolt már az adatforgalom teszt?
Mert ha jól sejtem, akkor hiába van valami minimális adatforgalom díj és hiába hívsz akár mobilt és kerül emiatt 1-2-3 centbe plusz percenkét, szerintem midnenképpen a töredéke jön ki mint végösszeg a hagyományos telefonálásnak, bármit is hívsz. és adat alapon az egész ország le van fedve, szóval ezzel sincs probléma. én mondjuk nem telefonálok sokat, ezért nekem nem egy fontos dolog, de annak, aki sokat telefonál, ezzel szerintem igencsak nagyot faraghatna a telefonszámláján. a sok tudatlan ember telefonál 20-50-100 forintokért/perc, amikor egy megfelelő telefonnal, internetbeállításokkal, SIP szolgáltatóval ha WLAN-al nem számolok és az adatforgalom díját is figyelembe veszem (bár nemtom pontosan mennyi), kétlem, hogy 5-10 ft/perc-nél többet kéne fizetni, hívhatsz bármilyen számot az egész világon :)
Ameddig tart a 100 MB-os keretem (melyből ma, a hónap utolsó előtti napján még van >40 MB-om), addig mindenképpen olcsóbb, pontosabban a töredéke. Ha napi árfolyamon nézzük (tehát 'start' csomaggal), akkor nem feltétlenül éri meg olcsóbb előfizetésnél.
De 2-5 GB-os csomagnál 'fillérekért' lehet 3G-n vagy WLAN-on keresztül telefonálni.

vas. márc. 30, 2008 12:27
arany tag

Hozzászólás 
Macika: megvolt már az adatforgalom teszt?
Mert ha jól sejtem, akkor hiába van valami minimális adatforgalom díj és hiába hívsz akár mobilt és kerül emiatt 1-2-3 centbe plusz percenkét, szerintem midnenképpen a töredéke jön ki mint végösszeg a hagyományos telefonálásnak, bármit is hívsz. és adat alapon az egész ország le van fedve, szóval ezzel sincs probléma. én mondjuk nem telefonálok sokat, ezért nekem nem egy fontos dolog, de annak, aki sokat telefonál, ezzel szerintem igencsak nagyot faraghatna a telefonszámláján. a sok tudatlan ember telefonál 20-50-100 forintokért/perc, amikor egy megfelelő telefonnal, internetbeállításokkal, SIP szolgáltatóval ha WLAN-al nem számolok és az adatforgalom díját is figyelembe veszem (bár nemtom pontosan mennyi), kétlem, hogy 5-10 ft/perc-nél többet kéne fizetni, hívhatsz bármilyen számot az egész világon :)

vas. márc. 30, 2008 12:09
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
vocsok írta:
Akkor még annyit megtehetnél, hogy jártadban-keltedben a városban több hotspotttal is próbáld ki. Ha úgy is megy akkor kivasalom a kezeimet :D
Ma lesz a napja!

Hoppá. Máris vasaltam az egyik kezem...
A telefon ki-be kapcsolása után azonnal regisztrált!
Hurrá :o
Veszek még egy ilyen telefont :lol:

szomb. márc. 29, 2008 9:09
Moderátor

Hozzászólás 
vocsok írta:
Akkor még annyit megtehetnél, hogy jártadban-keltedben a városban több hotspotttal is próbáld ki. Ha úgy is megy akkor kivasalom a kezeimet :D
Ma lesz a napja!

szomb. márc. 29, 2008 9:04
platina tag

Hozzászólás 

szomb. márc. 29, 2008 8:54
Moderátor

Hozzászólás 
vocsok írta:
Nekem is ilyenem van, nem gyári firmware, viszont eléggé levédtem a wlan hozzáférést, de nem hiszem, hogy ez a baj. A Fringgel megy zokszó nélkül. Egyszerűen nem tud regisztrálni. Valószinűleg a nat kezelése hiányos. Viszont a stunszervert nem lehet kézzel beállítani. Talán ez a gond.
Mondom, nálam kifogástalanul megy. Ugyanaz a teelfon és ugyanaz a Router.
Tehát nincs semmi extrára szükség. Tuti!

pén. márc. 28, 2008 23:30
arany tag

Hozzászólás 
Itt ír egy érdekes beállítást:
http://www.newlc.com/Using-SIP-with-Nokia-Series60-and.html

pén. márc. 28, 2008 18:31
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
vocsok írta:
Megtaláltam, tényleg van ennyi lehetőség. Nem sokat kellett változtatnom. De így sem megy!
Te vagy az első ember a világon, akinek működik.
Sok fórumot végigolvastam, eddig senkinek sem megy, csak akkor ha a routerban csinál néhány spéci beállítást. Ezt meg ugye publikus hotspottokban nem lehet megcsinálni :)
A Routerem Linksys WRT54GL v1.1.
Alapértelmezésen ketyeg.

Nekem is ilyenem van, nem gyári firmware, viszont eléggé levédtem a wlan hozzáférést, de nem hiszem, hogy ez a baj. A Fringgel megy zokszó nélkül. Egyszerűen nem tud regisztrálni. Valószinűleg a nat kezelése hiányos. Viszont a stunszervert nem lehet kézzel beállítani. Talán ez a gond.

pén. márc. 28, 2008 16:37
Moderátor

Hozzászólás 
vocsok írta:
Megtaláltam, tényleg van ennyi lehetőség. Nem sokat kellett változtatnom. De így sem megy!
Sok fórumot végigolvastam, eddig senkinek sem megy, csak akkor ha a routerban csinál néhány spéci beállítást. Ezt meg ugye publikus hotspottokban nem lehet megcsinálni :)
A Routerem Linksys WRT54GL v1.1.
Alapértelmezésen ketyeg.
Igaz, nem eredeti FW-vel, tomato 1.17 van rajta.

Egyébként megy 3,5G-n is, azt is kipróbáltam.
Majd csinálok egy 1 perces teszthívást, hogy mennyi adatforgalmat generál, mennyi jön ki a 990 Ft-os, 100 MB-os adat-előfizetésemből.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika pén. márc. 28, 2008 16:38-kor.

pén. márc. 28, 2008 16:33
platina tag

Hozzászólás 

pén. márc. 28, 2008 16:23
Moderátor

Hozzászólás 
vocsok írta:
Macika írta:
vocsok írta:
Macika:
Melyik programról is van szó?
Feltételezem, hogy nem a gyári és nem a Fringről van szó.
Miért feltételezed???? :)

Mert ennyi paramétert nem lehet a gyáriban beállítani.
Legalábbis a mienken nem :shock:
De mégeccer megnézem, ha hazajön a fiam :)
Dede.

Menü -> Eszközök -> Beállítások -> Csatlakozás -> SIP-beállítások (itt tudod megadni a SIP-profilt, itt van az a sok beállítás, amiket bemásoltam), ill.
A SIP-beállíátások alatt eggyel az Internettelefon, aholis nevet adhatsz a gyereknek ill. aktiválhatod a SIP-beállításoknál kreált profilt.

És már szalad is.

pén. márc. 28, 2008 16:16
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
vocsok írta:
Macika:

Mert ennyi paramétert nem lehet a gyáriban beállítani.
Legalábbis a mienken nem :shock:
De mégeccer megnézem, ha hazajön a fiam :)

pén. márc. 28, 2008 16:05
platina tag

Hozzászólás 
http://www.truphone.com/

a legkorrektebb és legolcsóbb voip megoldás a wifis symbian9-esekre... mindenféle manuál konfigurálás nélkül

pén. márc. 28, 2008 16:02
Moderátor

Hozzászólás 
vocsok írta:
Macika:

Gyári magyar nyelvű leírás 22-23-24. oldala.

A telefon alap szoftverében benne van az internethívás lehetősége. Csak nem a zölddel kell hívni, hanem a felette levő kékkel, kiválasztva, hogy internet call.
És annyi.
De beállíthatod azt is, hogy az összes hívást először interneten (WLAN/3(,5)G) keresztül próbálja meg, és ha nem megy, akkor legyen csak GSM-hívás. Ez esetben a zölddel indítod az internethívást.

pén. márc. 28, 2008 15:51
platina tag

Hozzászólás 
Macika:

pén. márc. 28, 2008 15:21
Moderátor

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
Macika: sipdiscount-al vagy voipdiscount-al is megy, próbáltad?
és fringgel miért nem az igazi? :)
Csak VoipDiscounttal próbáltam. A VoipCheap-et át kell írni VoipDiscountra és kész.

Az idézett részt találtam, idézet volt, ezért változatlanul másoltam be ide.
Mert a háttérben futtatni kell a progit.
Így meg a nejem is tud telefonálni vele... ;)

pén. márc. 28, 2008 14:42
arany tag

Hozzászólás 
Macika: sipdiscount-al vagy voipdiscount-al is megy, próbáltad?
és fringgel miért nem az igazi? :)

pén. márc. 28, 2008 14:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Apooca írta:
Kihangosító, ill. headset ügyben kérnék kis segítséget.
Eddig egy kihangosítóval próbáltam, SE HCB-100, ott csak akkor volt hajlandó ujrapárosodni, ha a telefonon bekapcsolt állapotban volt a BT, és utána kapcsoltam be a kihangosítót. Fordított esetben, csak úgy tudtam összehozni őket, ha kézzel beállítottam.
A másik egy szintén SE HBH-662 ( Macika asszem Neked is ilyen van (volt? )
Na ezzel már nehezebb, mert minden esetben csak manuálisan tudom párosítani őket. Kérdésem. Ne is próbálkozzam semmi mással mint Nokiával ( pl. HF-300 ) mert nagy valószínűséggel hasonló erdményre jutok, mint a SE termékeivel, vagy van esetleg valakinek + tapasztalata megbízható működésre???
Volt.

Jó 1 éve már Plantronicsot hajtok, 640-est. Ez az, ami két telót képes kezelni egyidőben. Azzal újracsatlakozik simán.

Köszi mindenkinek, közben megvettem a HF-300-at, tökéletesen megy vele, nincs visszhang, sőt ha véletlenül elfelejtem kikapcsolni, ezt is megteszi helyettem.... Ja, és a hozzáadott szivargyújtós töltő jó a telefonomhoz, míg a telefonom hálózatija a kihangosítóhoz :rulez:

csüt. márc. 27, 2008 23:40
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:
Valakinek sikerült már az internetes hívásokat beizzítania, hogy működjön?

Fring-gel simán megy, de az mégsem az igazi.
VoipDiscount accom van.
És SIKER!!!!

Profile name: Voipcheap
Service profile: IETF
Default access point: self AP
PUBLIC USER NAME: USERNAME@voipcheap.com
USE COMPRESSION: no
REGISTRATION: always on
USE SECURITY: no
PROXY SERVER: (empty)
REALM: (empty)
USERNAME: (empty)
PASSWORD: (empty)
ALLOW LOOSE ROUTING: si
TRANSPORT:
UDPPORT: 5060
REGISTAR SERVER: sip.voipcheap.com
REALM: voipcheap.com
USERNAME: voipcheapaccount
PASSWORD: voipcheapassword
TRANSPORT: auto
PORT: 5060

Az összes voip.... ugyanerre a kaptafára megy, értelemszerűen kell beírni.

csüt. márc. 27, 2008 23:06
vas-tag

Hozzászólás 
Apooca írta:
Kihangosító, ill. headset ügyben kérnék kis segítséget.
Eddig egy kihangosítóval próbáltam, SE HCB-100, ott csak akkor volt hajlandó ujrapárosodni, ha a telefonon bekapcsolt állapotban volt a BT, és utána kapcsoltam be a kihangosítót. Fordított esetben, csak úgy tudtam összehozni őket, ha kézzel beállítottam.
A másik egy szintén SE HBH-662 ( Macika asszem Neked is ilyen van (volt? )
Na ezzel már nehezebb, mert minden esetben csak manuálisan tudom párosítani őket. Kérdésem. Ne is próbálkozzam semmi mással mint Nokiával ( pl. HF-300 ) mert nagy valószínűséggel hasonló erdményre jutok, mint a SE termékeivel, vagy van esetleg valakinek + tapasztalata megbízható működésre???

SE HBH-PV702-vel tökéletesen működik. Egyszer párosítottam, azóta ki-bekapcs után (akár a telefon, akár a headset) automatikusan csatlakozik.

csüt. márc. 27, 2008 21:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 51  Következő