Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 21:51

Hozzászólás a témához  [ 5606 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 113  Következő
Kávézó 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Kávézó
Idézet:
Én másfél éve kezdtem és ebből élek jóideje (havi 120000 FT!!!)

Idézet:
A megtekinthető oldalak száma naponta 10-től 20-ig ingadozik

Idézet:
Minden rákattintott oldalért 0.01 dollár üti a markod

0,01*20*31 = 6.2 $/hónap. Igen jó árfolyamon váltják nálad a dollárt...
:lol:

kedd ápr. 08, 2008 8:50
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nekünk bizonyíték kell, hogy valóban kaptál -akár egyszer is- ebből a "munkából" pénzt :)

kedd ápr. 08, 2008 8:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
.....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Transztyuszeres csüt. dec. 16, 2010 14:34-kor.

kedd ápr. 01, 2008 9:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
KV!:http://korzik.net/uploads/posts/1206868218_28_podborka_23.jpg
http://korzik.net/uploads/posts/1206868571_prikol37.png
http://korzik.net/uploads/posts/1206868613_prikol45.jpeg
http://korzik.net/uploads/posts/1206868740_035_pics.jpg

hétf. márc. 31, 2008 21:30
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Netreba spat :D ez igy jo en ertem.

csüt. márc. 20, 2008 19:09
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Späť' :!: :?: :hm: -mintha nem egészen ilyenre emlékeznék :oops:

csüt. márc. 20, 2008 19:02
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Igen pontosan ez kell nekem>Koszi szepen :lol:

csüt. márc. 20, 2008 18:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
OK! menet közben leesett! :oops: és el is keztem szerkeszteni magamat,de a gyerek belenyult A bolgár Nyevenába-Gyönygyhajú lányostul(by Potyo:http://youtube.com/watch?v=1EO-MGlkZ78
A lényeg Sajátgép :arrow: Eszközök :arrow: Mappa beállításai :arrow: Nézet :arrow: (innentől kezdve mind az angol mind a szláv verziók is eltérőek :roll: :lol: a magyartól-nálatok több van).. a lényeg ne legyen x-elve pipálva a következő:Az operácós rendszer rejtett file...,Ismert filetipusok kiterjesztéseinek rejtése...,Rejtett filek(magyarul:fájlok) és mappák megjelenítésénél legyen pötty! az utolsó három ajánlottan kijelölve

csüt. márc. 20, 2008 18:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem erre Nacorvus-a virus irtashoz elkell a gepet keszitenni,mert nemejik rootkit,troja elvannak bujva mint rejtett fajlok meg mapak,driverek,es most a windowsban bekell kapcsolni a rejtett mapak es fajlok megjeleniteset.
Pontosan ott aholl leirtam,de magyarull lehett hogy maskepen vannak a kifejezesek,es sajna nekem nincsen magyar Windowsom,igy nemtudom hogy pontosan irom le az utatt a megjelenitesig.Ezert kenne nekem pontosan leirni ahogy a magyar Xp-ben van,hogy tudjam majd ojan usseroknak is oda irni akkik keveset ertennek a gephez.Tehat ha leirnad ide az egesz utatt pontosan magyarull akorr jo lenne.
Koszi :wink:

csüt. márc. 20, 2008 18:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
:D :hm: szerintem erre gondolsz 8)

csüt. márc. 20, 2008 18:11
a fórum lelke

Hozzászólás ok
Igen da mar vegre leirhatnad nekem pontosan magyarul hogy ,hogy kell ide eljutni,mert nekem nincsen magyar Windows es nembiztos hogy hejesen irom a kifejezesekett.Tehat a Borovicskat koszonom es legy szives ted ide a pontos leirast hogy tudjam elmentenni :lol:

csüt. márc. 20, 2008 17:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
8) http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=35838[url]
Stel? te Beher,vagy Borovicska párti vagy,mert a KV-hoz egyet mindenképpen megérdemelsz :D :gigalol:

csüt. márc. 20, 2008 17:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árban is van különbség :)
A nyomtató drága, a progi (mint minden más...szinte) ingyenes 8)

csüt. márc. 13, 2008 20:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
potyo írta:
... Ez az a hozzáállás, ami elvezetett odáig, hogy több GB memória kell egy nyomorult operációs rendszernek, több GHz-es processzor kell már szövegszerkesztéshez is, és lassan már GB nagyságú memória kell a grafikuskártyára is. Hát hol itt az ész ...

Hú, de nagyon egyetértünk. :idea:
Két ellentétes példa:

1. A HP nyomtatókhoz adott telepítő több száz MB-ot nyom fel minden kérdés, választás nélkül. Tele van mindenféle öncélú, haszontalan dologgal. A nyomtató meghajtásához a tizede is elég lenne. :(

2. A Norton Ghost 1MB körüli (régebben egy floppyra is fel kellett férnie). És ebben benne van a grafikus felület, a komplett program, az USB és a hálózat eléréséhez szükséges miegymás, CD/DVD író program. :D

Hát igen. :idea:

szer. feb. 27, 2008 18:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Szerintem ez a mai winyóárak mellett belefér

Ez az a hozzáállás, ami elvezetett odáig, hogy több GB memória kell egy nyomorult operációs rendszernek, több GHz-es processzor kell már szövegszerkesztéshez is, és lassan már GB nagyságú memória kell a grafikuskártyára is. Hát hol itt az ész :?: 700MB-ban elfér egy másfél-két órás film...

szer. feb. 27, 2008 18:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kép

szer. feb. 27, 2008 17:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
PumaElBusta írta:
laci: nezd meg jobban;]
nem ugy-ahogy-van ideztem, es csak nalam hizott meg ekkorara (aminalt gif)

Bpocs, de az a helyzet, hogy a Maxthon-ban (IE alapon fut) nem megy itt az animáció (más oldalról igen :shock: )
A : D különbséget meg nem vettem észre. :D

kedd feb. 26, 2008 18:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nekem aszongya, hogy 2.942.990 byte. :wink:
Még arra nem tudtam rájönni, az miért jó, ha nem lehet a hozzászólásodban vagy -ra keresni. :lol:
A gyöngybetűket most nem ecsetelném. :D

kedd feb. 26, 2008 18:03
arany tag

Hozzászólás 
laci: nezd meg jobban;]
nem ugy-ahogy-van ideztem, es csak nalam hizott meg ekkorara (aminalt gif)

kedd feb. 26, 2008 17:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
PumaElBusta

Abban mi a poén, hogy más hsz-ét -úgy ahogy van- beidézed, de egy szót nem írsz hozzá? :twisted:

tubybb

Azért ez a "kép alapu (flash)" hsz nem fog menni. Ez is már 3 MB. Ugyanennyi leírva, tokkal vonóval néhány KB lehet. :shock:
És a bele feccölt melóról nem is beszélek. :roll:
De ha van időd... :D

kedd feb. 26, 2008 17:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
tubybb írta:
...

Király! Akkor lehet megtanulni az összes UNIX parancsot mindenféle kapcsolóval, meg lehet memorizálni az összes C parancsot minden argumentumával, plusz még azt is megköveteli, hogy bemagoljunk millió meg egy protokolt.

Azért az összes UNIX parancsot nem kell, csak a gyakran használtakat.
A C parancsokból sem kell mindent, ha van egy kis gyakorlatod, akkor megoldod ezeket a fenti példákat kisujjal. Ezek csak alap C dolgok, akinek ehhez segédlet kell, az gyakorlatilag bele se szagolt a C nyelvbe. (gondolom az látod, hogy az algoritmusuk totál egyszerű)

tubybb írta:
A problémám mindezzel az, hogy ha megtanulom, akkor holnaputánra úgyis elfelejtem mert nekem ez pont nem kell. Akkor miért nem lehetne annyi "kedvesség", hogy jegyzetként bevihessünk parancsokat, hogy legalábbb az ott legyen kéznél.
Úgyértem, egyszerüen nincs annyi idöm, hogy mindennap programozzak, és az összes triviális szintaktikai meg elvi hibát el tudjam kerülni.

Ez nekem sem kell, C-ben nem csináltam semmit a szakdogám óta, főképp PL/SQL-ben programozgatok. Mégis a fenti feladatok nem okoznának nehézséget.
Ha előszedsz egy alap C könyvet, és nekiülsz minden nap mondjuk 3-4 órát, egy hét múlva ezeket a feladatokat simán megoldod fejből. De még egy hét sem kell szerintem.

Pl. fősulin asm vizsga néhány éve: készítsen DOS .COM programot (vagy EXE-t?, végülis most mindegy) assembly nyelven, amely a képernyőt 640*480 felbontású VGA grafikus módba kapcsolja, megjelenít a közepén fekete alapon egy X*Y (talán 200 * 100 vagy ilyesmi) pixel méretű kék téglalapot. Az egér bal gombjának lenyomva tartásakor a téglalap kék színe sötétedjen (feketedjen), a jobb gomb lenyomásakor világosodjon (kéküljön). A jobb és bal gomb együttes lenyomására kapcsoljon vissza text módba és lépjen ki a program. (Az alogritmus itt is egyszerű)
Ebben volt videokártya kezelés, grafikusmód váltás, RGB színek beállítása, egérkezelés, és nem C-ben, hanem asm-ban.
(Mondjuk ehhez adtak egy kis segédletet, megszakítások leírásáról, némi hw programozásról, de mivel a társaság 99%-a nem csinált ilyet soha, nem ért semmit a vizsgán kapott segédlettel -- asm segédlet persze nem volt. A Te feladataidban a megoldáshoz csak C segédlet kellene, a probléma megoldása triviális, pl. hogy fordított sorrendben írassa ki a paramétereket, ehhez milyen segédlet kellene)

Egyébiránt az oktatásban sok olyat meg kell tanulni, amire semmi szükség. Pl. ismerősnek geográfus szakon kismillió településről kellett tudnia egy csomó értelmetlen dolgot: lakosság etnikai összetételétől kezdve pl. hogy az XY faluban van-e harang, és annak milyen haranglába van :roll: És ez csak egyetlen tantárgy egy vizsgája, volt még csomó hasonlóan értelmetlen marhaság. Vagy álatalános iskolában, középiskolában, gimnáziumban bizonyára Te is tanultál az ókori rómáról és Görögországról, de mivel legtöbbünket nem érdekli a téma, nagyrészt el is felejtettük.

kedd feb. 26, 2008 15:10
Moderátor

Hozzászólás 
Alakul :D

kedd feb. 26, 2008 9:57
arany tag

Hozzászólás 
Kép

kedd feb. 26, 2008 9:04
Moderátor

Hozzászólás 
tubybb: jó ötlet, viszont az animált smileykat is kérjük ám :lol:
És a gyöngybetűket gyakorolni kell még :D

hétf. feb. 25, 2008 22:43
Moderátor

Hozzászólás 
Ez jó, ez tetszik !-]

hétf. feb. 25, 2008 22:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tubybb!
Csak html kódokat ne használj a papíron! :D

hétf. feb. 25, 2008 21:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Úgy tűnik, a képfeltöltés.hu bexart. :shock:

vas. feb. 24, 2008 17:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valaki nagyon ráér... :)

Üdv!

vas. feb. 24, 2008 2:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kép

szomb. feb. 23, 2008 23:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
tubybb írta:
Mi az a pántlika? Mármint amiben a dal szerint a lányok vannak.

És ha már kérdés, akkor mégegy: Mit jelent a "pudvás" jelzö? Mondjuk csak negatív vulgáris szavak elött hallottam, ezért negatív dolgokra asszociálok ha hallom, de nem tudom a jelentését. Ez valami hangulatfesö szó?

Google (pedig ismered):
>>
Pántlika : Olyan színes szalag, amit díszítésül használtak és használnak ma is. Pántlikát kötöttek a lányok a hajukba, ezzel díszítették a májusfát, pántlikás volt a legények ünnepi kalapja.
<<
>>
Pudvás : Amikor a gyümölcs vagy a retek, karalábé belseje taplószerű, lyukacsos lesz, akkor válik pudvássá.
<<
:shock: :D

szomb. feb. 09, 2008 19:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mi az a pántlika? Mármint amiben a dal szerint a lányok vannak.

És ha már kérdés, akkor mégegy: Mit jelent a "pudvás" jelzö? Mondjuk csak negatív vulgáris szavak elött hallottam, ezért negatív dolgokra asszociálok ha hallom, de nem tudom a jelentését. Ez valami hangulatfesö szó?

szomb. feb. 09, 2008 9:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Laci_L írta:
tubybb írta:
... Úgy gondolom nem az a jó mérnök, aki mindent fejböl tud, hanem az, aki - ha épp nem is tudja hogyan - de tudja hol nézhet utána. Manapság annyi minden differenciálódik, hogy képtelenség mindent fejben tartani...

Ez bizony így van. Olyan ember nincs, aki mindenre emlékszik.
Pl ha nekem most kéne matek vagy villamosságtan szigorlatot tenni, bajban lennék.
Potyo nyilván programoz, ezért nem gond neki.
Igaz, hogy programozok C-ben, de kontrollereket. PC-t inkább Delphiben szoktam, ha néha előtör belőlem az alkothatnék. :lol: De az említett feladatokhoz egyedül az hiányzik, hogy a kiírásnál milyen \ utáni jelet kellene használni a megfelelő formázáshoz. Az összes többit így a feladatra ránézve meg tudnám csinálni, pedig már kb. két éve, hogy utoljára pc-re programot írtam C-ben. Na jó, én mondjuk azok közé tartoztam az évfolyamtársaim között, akiknek jól ment a programozás, de akkoriban mindenki benne volt annyira, hogy ezek a programok azért nem okoztak volna túl nagy problémát. Persze van akinek nem megy, hát istenem, nem lehet mindenkiből mérnök. Belőlem se lenne sose orvos...

csüt. feb. 07, 2008 18:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
[quote="tubybb"] ... Úgy gondolom nem az a jó mérnök, aki mindent fejböl tud, hanem az, aki - ha épp nem is tudja hogyan - de tudja hol nézhet utána. Manapság annyi minden differenciálódik, hogy képtelenség mindent fejben tartani... [quote]
Ez bizony így van. Olyan ember nincs, aki mindenre emlékszik.
Pl ha nekem most kéne matek vagy villamosságtan szigorlatot tenni, bajban lennék.
Potyo nyilván programoz, ezért nem gond neki.

csüt. feb. 07, 2008 17:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Voltak/vannak gyakorlati órák amikor a pingvint kell büvölni. Akkor szürte le a következtetést, és ilyen gyorstalpaló C plusz órákat adott, de nagyon kevés amugyis az idö.
Amúgy pont ez a baj, hogy ha az ember nincsen benne ebben a programozás dologban, mert éppen más irányban munkálkodik.

csüt. feb. 07, 2008 12:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jó, nem azt mondom, hogy örökké emlékszik rá, de azért ha benne van, akkor tudja. A tanár honnan látta, hogy nem tudnak c-ben programozni?

csüt. feb. 07, 2008 12:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen? Jó lehet, de ez is olyan mint a nyelvtanulás: leteszed a nyelvvizsgát, aztán elfeletkezel használni mondjuk egy évig, és akkor vége, mert kezdheted elölröl. Van itt jópár ilyen ismerösöm, akinek a nyelvvizsgája csak "felmutatóra szóló", és már nincs mögötte tudás.
Úgy gondolom nem az a jó mérnök, aki mindent fejböl tud, hanem az, aki - ha épp nem is tudja hogyan - de tudja hol nézhet utána. Manapság annyi minden differenciálódik, hogy képtelenség mindent fejben tartani.
- Szerintem -

csüt. feb. 07, 2008 12:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát azért ezek nem túl nehéz feladatok. Egy villamosmérnök hallgatónak ennyit tudnia kell fejből...

csüt. feb. 07, 2008 9:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Képzeljétek mit kaptam tegnap az arcomba számgéphálózatok órán. (helyszin Széchenyi Egyetem Györ, 140 fös terem, nagyrészt villamosmérnök hallgatókkal)

"Uraim! Tavaly azt vettem észre, hogy önök nem tudnak C-ben programozni. Csak kíváncsiságból hadd kérdezzem meg hányan tudnák ezt most itt megoldani:"
(-kivetítön megjeleníti a következö fájlt-)
http://www.tilb.sze.hu/tilb/targyak/NGB ... k-2007.pdf
-a teremben morajlás hallatszik, egy tanuló (én) a következöt kérdi:
" Tanárúr, lehet hozzá használni jegyzetet, vagy úgy abszolute minden nélkül itt helyben fejböl kell?"

mire a válsz:
"Jegyzetet a vizsgán sem lehet használni, mert puskának minösül, és azt én nem engedélyezem."

Király! Akkor lehet megtanulni az összes UNIX parancsot mindenféle kapcsolóval, meg lehet memorizálni az összes C parancsot minden argumentumával, plusz még azt is megköveteli, hogy bemagoljunk millió meg egy protokolt.

A problémám mindezzel az, hogy ha megtanulom, akkor holnaputánra úgyis elfelejtem mert nekem ez pont nem kell. Akkor miért nem lehetne annyi "kedvesség", hogy jegyzetként bevihessünk parancsokat, hogy legalábbb az ott legyen kéznél.
Úgyértem, egyszerüen nincs annyi idöm, hogy mindennap programozzak, és az összes triviális szintaktikai meg elvi hibát el tudjam kerülni.

csüt. feb. 07, 2008 9:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
utini írta:
Tudom. Mellényúltam, és már nem volt kedvem törölni.

A moderátor meg húzza az igát, mi !-F

Unatkoznának, ha nem lenne melójuk! Utólag is boldog szülinapot Mester!

csüt. feb. 07, 2008 7:50
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
utini írta:

A moderátor meg húzza az igát, mi !-F

szer. feb. 06, 2008 21:57
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. feb. 04, 2008 9:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
utini írta:
Csak helyesbítettem egy hibámat a szövegben. (vesztegessük) :lol:
Akkor inkább a szerkeszt gombot használd, ne az idézést. :idea:

hétf. feb. 04, 2008 9:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
utini írta:

Aha. Az más. :shock:
Én a szerkeszt gombot nyomtam volna meg. Csak nehogy azt írd, hogy a kecske helyett. :D

hétf. feb. 04, 2008 9:40
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. feb. 04, 2008 9:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
utini írta:
utini írta:
Kedves barátaim! Valaki nyalja már meg azt a sót, és ne vesztegessük többé a szót... :wink:

Ez mi? Alszol rá egyet, aztán önmagad idézed reggel? :D

hétf. feb. 04, 2008 9:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
utini írta:
Kedves barátaim! Valaki nyalja már meg azt a sót, és ne vesztegessük többé a szót... :wink:

hétf. feb. 04, 2008 7:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves barátaim! Valaki nyalja már meg azt a sót, és ne veztegessük többé a szót... :wink:

vas. feb. 03, 2008 20:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
tubybb írta:
... Helyesen használtam? (hiszen csak elvben képes végtelent erösíteni)

NEM. :idea:
Ezt arra a konkrét tevékenységre szokták mondani. Bár lehetne keresgélni, hogy még mire illik rá.

vas. feb. 03, 2008 20:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
A 2-es szerint akkor ha van egy müveleti erösítön, és én végtelen erösítéssel számoltam, miközben valójában Au=3 szor 10 a hatodikon. Ekkor azt mondom, hogy vén kecske is megnyalja a sót.
Helyesen használtam? (hiszen csak elvben képes végtelent erösíteni)

vas. feb. 03, 2008 20:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
tubybb írta:
... megmagyaráznák nekem, hogy
1.) mit jelent
2.) mikor kell használni ...

1. Az öreg kecske már nem (nagyon) tud dugni, de a sót (mert szereti) ugyanúgy nyalja, mint a fiatal. :D
2. Hát akkor, ha valaki valami olyat is szeretne, amire már csak elvben képes. :shock:

vas. feb. 03, 2008 19:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5606 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 113  Következő