|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 23 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Lasy
ezüst tag
Csatlakozott: kedd feb. 14, 2006 10:14 Hozzászólások: 50 Tartózkodási hely: +36704075344
|
tudom, de gondoltam valahogy felhozom ezt a topicot hogy az eberek lássák hogy van jó készülék 13000.-rt is.
|
szer. máj. 27, 2009 17:15 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Köszönjük az információt, de azt hiszem egy olyan bő évet csúsztál vele.
Guni
|
kedd máj. 26, 2009 21:28 |
|
|
Lasy
ezüst tag
Csatlakozott: kedd feb. 14, 2006 10:14 Hozzászólások: 50 Tartózkodási hely: +36704075344
|
a k660 nem egy WALKMAN készülék, de egy kis tuningal lehet ezen növelni.
persze az a gari vesztésével jár.
viszont utána már felveheti a versenyt egy zenefonnal.
|
kedd máj. 26, 2009 16:34 |
|
|
Barnee1981
ezüst tag
|
Macika írta: enhetvenes írta: Tudom durva kijelentés, nem is fikázásnak szántam, egyszerüen ez csak az én szemszögömből van. Volt, használtam SE-t, nem tudom máshogyan látni. Attól még más szeretheti. Vannak jó tulajdonságai, egyik-másik (köztük a K660i is) szép készülék. 100e Ft alatti készülékek között nincs készülék ,mely jobb fotókat csinálna, mint az SE készülékei. Tudom, nem ez a fő profil egy telefonnál, na de a telefonálás és SMS-ezés összehasonlításával nem lehet készülékeket minősíteni, rangsorolni. Ezen kívül az SE-hez adott fülesek (PL. HPM-70) olyan szinten alázzák porig az összes többi gyártó headsetjét, hogy jobb is nem oda nézni... A rádiójuk vagy 4 éve RDS-es, Nokia még ma is a Visual Radio-t erőlteti. Szóval nagyon nincs igazad ebben a kijelentésedben. Írom ezt én, a Nokia-fan...
És a legjobb vételérzékenysége van a rádiónak.
Nekem k550i-m van, ebben nagyon eltalálták, mert kilehet belőle hozni szép mélyhangokat is.
Viszont hallottam W580i, W890i, W910i, és K660i-t is, ezekben már gyengusz a hangminőség.
Ugyanezt mondom a Walkman részről is.
|
hétf. ápr. 14, 2008 7:47 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
Macika írta: Gondolom, a kínai szöveg bevitele eltér némileg a latin betűk használatától, ebből lehet eltérés.
igen, mivel ugye közhasználatban olyan 5-6000 írásjegy van, és ennyi billentyűt nem lehet rátenni a billentyűzetre, így van egy rakás megoldás. én pinyin-t használok, de ennek a megvalósítása is eltér telefongyártónként. ezen kívül van még a Wubi, ami állítólag jobb, és sokkal gyorsabb (akár 160 írásjegyet is lehet vele gépelni percenként, ami értelmi tartalom szerint olyan ~450-500 szó/percet jelenthet átlagosan nyugati nyelveknél).
telefonon általában a pinyin és a wubi az elterjedt, ebből az első az fehér ember számára is megtanulható könnyedén (a másodikat próbáltam, de feladtam egyelőre). de ahogy az európai nyelveknél a T9 megvalósításában, úgy a kínainál a pinyin megvalósításában is vannak optimalizálási eltérések, amitől az egyik használhatóbb a másiknál. én T9-et nem használok, mert nincs magyar nyelv a telón (erről ugye már morogtam egy sort más topicban), így nekem minden más nyelvű szövegbevitel (amit használok) ugyanolyan gyors, ha a gombok nyomáspontja jó. ezen a részen akadnak eltérések, ami alapján megítélek egy telefont például
|
vas. ápr. 13, 2008 14:20 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Londelmor írta: tudom, titeket nem érint, de azért leírom, ha már sms írásról van szó: három márka telefonjaival használtam eddig kínai szövegbevitelt, használhatósági sorrendben: Nokia (ezen a téren szinte teljesen egyezik az S60 és S40 felület), Motorola, SE. az első kettő közt nem egyértelmű annyira a sorrend, mert vannak nagyon jó dolgok a Motoban, amiket a Nokiában nem találtam, de összességében szerintem a finnek megoldása jobb. az SE meg simán csak bonyolult, nehézkes és lassú... Na igen, én sem olvasni, sem írni nem tudom a kínai írásjeleket, bár próbálgattak tanítani, de úgy ítéltem meg, olyan megfigyelőképesség kell a ránézésre egyformának tűnő jelek megkülönböztetéséhez, amivel európai ember nem mindig rendelkezik. Na persze a szokás/kényszer nagy úr.
Gondolom, a kínai szöveg bevitele eltér némileg a latin betűk használatától, ebből lehet eltérés.
|
vas. ápr. 13, 2008 13:18 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
Macika írta: Az SMS-írásnál is sokkal praktikusabb az SE logikája, amikor oda-vissza tudsz keresgélni kurzorbillentyűvel a szavak között, nem csak állandóan körbe-körbe nyomkodni, mint a Nokiánál.
tudom, titeket nem érint, de azért leírom, ha már sms írásról van szó:
három márka telefonjaival használtam eddig kínai szövegbevitelt, használhatósági sorrendben: Nokia (ezen a téren szinte teljesen egyezik az S60 és S40 felület), Motorola, SE. az első kettő közt nem egyértelmű annyira a sorrend, mert vannak nagyon jó dolgok a Motoban, amiket a Nokiában nem találtam, de összességében szerintem a finnek megoldása jobb. az SE meg simán csak bonyolult, nehézkes és lassú...
|
vas. ápr. 13, 2008 5:37 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
enhetvenes írta: Illetve én nem használtam Nokia S40t, ugyhogy csak S60-nal tudom összehasonlitani.
Mellesleg pont azért vettem anno a k810-et, mert itt is és a két mobilos portálon is agyba-főbe dícsérték az SE-t. Ugymond, rátok hallgattam, és kipróbáltam. NEKEM nem jött be annyira. Ezért NEM TI vagytok a felelősek, nekem nem felelt meg annyira hogy kitartsak mellette. Tetszik a K850, tetszik a K660i, de sajna nem lehet őket 1-2 hétig tesztelgetni, csak ha megveszem. Az meg úgy nekem drága játék. A Media vagy Saturn féle "megnyomogatás" pedig édeskevés. Főleg ha be is vannak kapcsolva. A K850 nekem is bejövős, de k. drága.
Az S60-as telók viszont nagyon komoly tudásúak, amellett valóban minden NEM S60-as eltörpül, gyártmánytól függetlenül...
|
szomb. ápr. 12, 2008 23:28 |
|
|
Macika
Moderátor
|
enhetvenes írta: Ezt a Körbe-körbe nyomkodást nem értem az üzeneteknél. T9-nél, ha nyomkodod az adott billentyűzetkombinációkra kijövő szavakat, akkor mindig csak egy szót látsz. SE-nél simán le-fel tudsz közlekedni a joystickkel és 3 szót látsz egyszerre.
Másik baj, hogy amennyiben vissza akarod törölni a szót T9-nél, akkor csak egy állásban tudod, egyébként az ELŐZŐ felirat van a jobb oldali gombnál (ahol a 'Töröl' kéne megjelenjen, de csak egy állásban jelenik meg ez, különben az 'Előző' van ott.)
|
szomb. ápr. 12, 2008 23:21 |
|
|
enhetvenes
arany tag
|
Ezt a Körbe-körbe nyomkodást nem értem az üzeneteknél.
Illetve én nem használtam Nokia S40t, ugyhogy csak S60-nal tudom összehasonlitani.
Mellesleg pont azért vettem anno a k810-et, mert itt is és a két mobilos portálon is agyba-főbe dícsérték az SE-t. Ugymond, rátok hallgattam, és kipróbáltam. NEKEM nem jött be annyira. Ezért NEM TI vagytok a felelősek, nekem nem felelt meg annyira hogy kitartsak mellette.
Tetszik a K850, tetszik a K660i, de sajna nem lehet őket 1-2 hétig tesztelgetni, csak ha megveszem. Az meg úgy nekem drága játék. A Media vagy Saturn féle "megnyomogatás" pedig édeskevés. Főleg ha be is vannak kapcsolva.
|
szomb. ápr. 12, 2008 23:08 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Dannyboy írta: Macika írta: A telefonkönyvbe új neveket, adatokat bevinni ezerszer könnyebb az SE-nél, mivel ott is működik a T9. Nálam 50 névből 49-nél teljesen hibátlanul működött a T9, NAGYON megkönnyítve a névbeírást. A T9-et csak a(z) SE készülékeiben használtam, mert gyerekjáték kezelni, egyszerűen tökéletes (számomra biztosan). Így nem is kell annyit nyomogatni azokat a kényelmetlen billentyűket. El kell ismerni, ami jó, az jó! Na ezaz, Nokiásként én is ezt mondom, elismerem, ami jó(bb)...
|
szomb. ápr. 12, 2008 21:03 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Macika írta: A telefonkönyvbe új neveket, adatokat bevinni ezerszer könnyebb az SE-nél, mivel ott is működik a T9. Nálam 50 névből 49-nél teljesen hibátlanul működött a T9, NAGYON megkönnyítve a névbeírást.
A T9-et csak a(z) SE készülékeiben használtam, mert gyerekjáték kezelni, egyszerűen tökéletes (számomra biztosan). Így nem is kell annyit nyomogatni azokat a kényelmetlen billentyűket.
El kell ismerni, ami jó, az jó!
|
szomb. ápr. 12, 2008 20:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
enhetvenes írta: De ettől még a telefonkönyv, üzenetkezelés, naptár, amik mind a legfontosabbak egy mobilban, na ezek nincsenek megoldva rendesen. Használni lehet őket ugyan, de az én véleményem, tapasztalatom szerint ezek sokkal rosszabbak egy SE-nál. Prárhuzamosan használok egy SE K800i-t korábban egy 6233-mal, 3 hete pedig egy E51-gyel.
A 6233-mal hasonlítanám össze, mert az S60 v3 azért egészen más.
A telefonkönyvbe új neveket, adatokat bevinni ezerszer könnyebb az SE-nél, mivel ott is működik a T9. Nálam 50 névből 49-nél teljesen hibátlanul működött a T9, NAGYON megkönnyítve a névbeírást. Az is igen praktikus, hogy a hívások ki vannak gyűjtve az SE-nél a bal oldali szoft-gombra, jelezve, melyik volt bejövő, melyik kimenő és melyik nem fogadott, egyetlen gombnyomásra.
A 6233-nál arra nem volt képes a Nokia, hogy olyan firmware-t írjon, ami képes időrendbe sorolni a hívásokat (pedig próbálkozott vagy 6 verzióval), a 6233 (és más S40-es) topicban panaszkodnak is erre S40-es tulajok.
Az SMS-írásnál is sokkal praktikusabb az SE logikája, amikor oda-vissza tudsz keresgélni kurzorbillentyűvel a szavak között, nem csak állandóan körbe-körbe nyomkodni, mint a Nokiánál.
Szintén SMS-nél nagyon praktikus, hogy megjegyzi a legutolsó 10 számot, amire SMS-t küldtem, így mindig azok jönnek elő ha akarom, nem kell a többszáz név között keresgélni.
A naptár mindkét (nem symbian, SE OS és Nokia S40) rendszernél komolytalan, ebben egyik sem jobb/rosszabb a másiknál, igazán egyik sem használható rendesen.
|
szomb. ápr. 12, 2008 20:51 |
|
|
enhetvenes
arany tag
|
Ez mind igaz amit irtál, ezért elnézést kérek a fenti kijelentésemért, nem gondoltam át teljesen. De ettől még a telefonkönyv, üzenetkezelés, naptár, amik mind a legfontosabbak egy mobilban, na ezek nincsenek megoldva rendesen. Használni lehet őket ugyan, de az én véleményem, tapasztalatom szerint ezek sokkal rosszabbak egy SE-nál. A kamera, hang, füles lehet hogy jobb bármely Nokiánál, Samunál, ..stb, de pont ez juttatta eszembe azt amit irtam.
Már megbántam, hogy felhoztam. Inkább nem is mondtam semmit.
|
szomb. ápr. 12, 2008 16:18 |
|
|
Macika
Moderátor
|
enhetvenes írta: Tudom durva kijelentés, nem is fikázásnak szántam, egyszerüen ez csak az én szemszögömből van. Volt, használtam SE-t, nem tudom máshogyan látni. Attól még más szeretheti. Vannak jó tulajdonságai, egyik-másik (köztük a K660i is) szép készülék. 100e Ft alatti készülékek között nincs készülék ,mely jobb fotókat csinálna, mint az SE készülékei.
Tudom, nem ez a fő profil egy telefonnál, na de a telefonálás és SMS-ezés összehasonlításával nem lehet készülékeket minősíteni, rangsorolni.
Ezen kívül az SE-hez adott fülesek (PL. HPM-70) olyan szinten alázzák porig az összes többi gyártó headsetjét, hogy jobb is nem oda nézni...
A rádiójuk vagy 4 éve RDS-es, Nokia még ma is a Visual Radio-t erőlteti.
Szóval nagyon nincs igazad ebben a kijelentésedben.
Írom ezt én, a Nokia-fan...
|
szomb. ápr. 12, 2008 14:26 |
|
|
enhetvenes
arany tag
|
Tudom durva kijelentés, nem is fikázásnak szántam, egyszerüen ez csak az én szemszögömből van. Volt, használtam SE-t, nem tudom máshogyan látni. Attól még más szeretheti. Vannak jó tulajdonságai, egyik-másik (köztük a K660i is) szép készülék.
|
szomb. ápr. 12, 2008 13:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
enhetvenes írta: Szép, szép. De belül sanyi. Naptár, telefonkönyv, sms, jegyzet, számológép, kódmemória,.... ezek mind idegesitően használhatatlanok, amire csak igy hirtelen emlékezek a k810i-m után. Akinek van türelme hozzá, annak jó. (( Az én szememben a SE csak gyerekeknek gyárt telefonokat. )) Ugyan-ugyan...
|
szomb. ápr. 12, 2008 12:41 |
|
|
enhetvenes
arany tag
|
Szép, szép. De belül sanyi. Naptár, telefonkönyv, sms, jegyzet, számológép, kódmemória,....
ezek mind idegesitően használhatatlanok, amire csak igy hirtelen emlékezek a k810i-m után.
Akinek van türelme hozzá, annak jó.
(( Az én szememben a SE csak gyerekeknek gyárt telefonokat. ))
|
szomb. ápr. 12, 2008 12:01 |
|
|
Hyperblaster
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. dec. 07, 2006 13:10 Hozzászólások: 16 Tartózkodási hely: AJKA
|
Nekem csak k550i van de annak is K **** a gombjai..
nahát még ennek.. hogy lehetne jáccani ezen??
na akkor meg hiába a felbontás
|
szomb. ápr. 12, 2008 10:58 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
|
szer. jan. 02, 2008 14:16 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Czumy írta: Nokiásként mondom, hogy zöld színben erõssen odab*sz ez a telefon!! De a szürke/ezüst is tetszetõs!
szerintem is a nokiára hajaz. Fekete szinben kifejezetten 6120c. hsdpa is van rajta.
|
szer. nov. 07, 2007 11:20 |
|
|
grafikus
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 649 Tartózkodási hely: Veszprém
|
Mégsem kell vennem N 6120-at vagy K850i-t. Ez pont kielégíti a vágyaimat.
-240x320-as kijelző
-MEGABASS )))))))
-jó méretek
-és remélem jó ár
|
szer. nov. 07, 2007 10:42 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
SonyEricsson K660i
Nokiásként mondom, hogy zöld színben erőssen odab*sz ez a telefon!!
De a szürke/ezüst is tetszetős!
|
szer. nov. 07, 2007 9:52 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 23 hozzászólás ] |
|