Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 17:22

Hozzászólás a témához  [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 51  Következő
Nokia E51 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
No egy kis figyelemelterelés gyanánt..

Nem tudom ki tette már fel magának a google maps-et a telefonjára, én ma megtettem és majd bele fordultam az árokba kocsival, mikor megláttam, hogy a progi - persze közelsem halál pontosan - de meghatározta a helyzetemet (no GPS vevő!!!). Debrecenből tartottam Budapestre és végig követte a településeket. Van benne egy beta funkció, My Location, s mint kiderült a cella egyedi azonosító információját küldi el gugliéknak, azok meghatározzák a helyét az adatbázisukból, majd a telcsi letölti a térképet.. persze a műholdverziót is. 220 km alatt kb. 2x tévedett, akkor egy-egy bázisállomásváltásnál hirtelen Londonban voltam (vszinű ugyanazt a broadcast adatokat kapta a toronytól). A térképen ilyenkor egy kis kék ponttal jelezte a torony helyét, s annak kb sugarát, amiben lehettem..

Szerintem ez azért gugliéktól elég durva, plána úgy, hogy gondolom semmilyen megállapodást nem kötött Tmobilékkal..

vas. ápr. 13, 2008 21:13
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
xerox írta:
reddoors által említett tanúsítványos-szignózásos probléma lesz, azt hiszem.
Szinte egészen biztos.

vas. ápr. 13, 2008 21:11
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
A szervizben 3 hetet mondtak amiből pénteken 1hét telt le.
Hülyeséget nem akarok írni, hogy mit írt ki a teló, de ahogy visszakapom visszatérünk rá ha nem gond, mert van még kérdésem, de így vakon készülék nélkül nem akarom el lőni őket. Nem fedné a valóságot ha azt mondanám hogy nem volt köztük crack-es progi, de azok telepítésével meg se próbálkoztam .
A progikat a kártyára telepítettem, szóval itt rontottam is 1x!
Az idő visszaállítással 2x, 2 proginál próbálkoztam ahol írta, hogy lejárt a tanúsítvány de momentán akkor se sikerült.Sajna fejből nem megy miket írt ki ekkor a készülék de reddoors által említett tanúsítványos-szignózásos probléma lesz, azt hiszem.

addig is :

Köszönet mindenkinek !

vas. ápr. 13, 2008 21:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Azért tegyük hozzá - legalább megemlítés-szinten - hogy meg is lehet venni ezeket a programokat. És akkor nem kell törést keresni hozzá, nem kell szignózni és társai.

Nekem kellett pl. az Auto-profile nevű progi. Mert jó, mert figyeli a naptárat és ha találkozót lel, akkor az elejétől a végéig automatikusan némítja a telót. Ez nekem - a munkahelyemen - nagyon sokat jelent.
És 'kidobtam' érte egy drágább 32 centis pizza árát, 9.90 USD-t.
Azért 1600 Ft egy 60-70ezer Ft-os telefonnál igazán nem pénz, vagy csak én vagyok szemtelenül gazdag?

Természetesen meg is lehet venni azt senki nem mondta h. mindenki a tört verziókat keresgélje. Itt többnyire az volt a kérdés h. miért nem lehet a programot telepíteni. Attól még h. trial verzió lehet futtatni tetszés szerint bármikor gondolom nem ez volt az ok amiért mégsem sikerült. A témákat viszont nem lehet megvenni itt a leírtakat célszerű betartani.

vas. ápr. 13, 2008 19:41
Moderátor

Hozzászólás 
reddoors írta:
xerox írta:
Köszönöm pampika!
Egy ilyen hangvételű válaszra vártam!De megszületett neked köszönhetően.

Elnézést kérek mindenkitől !!!

Akik vitatkozásnak vélték de a rutinjukkal le és meg-győztek, valamint türelmestől és türelmetlentől egyaránt!

A kérdésemet el is felejtettük ! Mind 1 ,ha ez itt így mükszik nem kell rá válaszolni :!:

Ha a sis vagy a sisx fájlok telepítése volt a kérdés akkor több oka is lehet amiért nem tudod telepíteni.
1. A telefonodon symbian OS.v9.2 fut ami visszafele nem kompatibilis. Itt a symbian 9.x alatti rendszerre gondolok (8.1, 8 , stb) . Az ezekre írt alkalmazásokat, programokat, témákat stb. nem tudod erre a rendszerre telepíteni.
2. A MENÜ-TELEPÍTÉSEK-ALK.KEZELŐ-OPCIÓK-BEÁLLÍTÁSOK menüpont alatt a SZOFTVERTELEPÍTÉS (MIND) és ONLINE TAN.ELL(KI) állásba legyen beállítva.
TANÚSÍTVÁNYPROBLÉMÁK MIATT:
3. Vannak olyan programok ,témák ,alkalmazások amelyek ugyan el vannak látva tanúsítvánnyal de ezek időközben lejártak(mivel minden program rendelkezik tanúsítvánnyal ami bizonyos ideig érvényes) ezért csak úgy tudod telepíteni ha visszaállítod a telefon dátumát egy korábbi időpontra ami eltérő lehet. Arra az időpontra mikor még érvényes volt.
4. A program amit telepíteni szeretnél egyáltalán nincs ellátva tanúsítvánnyal ,ezt a program gyártája rád bízza ha használni szeretnéd . Így neked kell róla gondoskodni aminek most elég körülményes a létrehozása de minden további nélkül kis trükkel megoldható. E tanúsítvány nélkül nem lehet semmiképpen telepíteni. Ez az úgynevezett SZIGNÓZÁS.
5. Jó tanács. Lehetőleg a telefon belső memóriájába telepítsd a programokat de főleg a témákat mivel a programok stabilabban a témák viszont minden esetben láthatóak lesznek az alkalmazáskezelőben. Így bármikor eltávolíthatod őket ha feleslegessé válnak. Szerencsére az E51 esetében ez bőséges.
Azért tegyük hozzá - legalább megemlítés-szinten - hogy meg is lehet venni ezeket a programokat. És akkor nem kell törést keresni hozzá, nem kell szignózni és társai.

Nekem kellett pl. az Auto-profile nevű progi. Mert jó, mert figyeli a naptárat és ha találkozót lel, akkor az elejétől a végéig automatikusan némítja a telót. Ez nekem - a munkahelyemen - nagyon sokat jelent.
És 'kidobtam' érte egy drágább 32 centis pizza árát, 9.90 USD-t.
Azért 1600 Ft egy 60-70ezer Ft-os telefonnál igazán nem pénz, vagy csak én vagyok szemtelenül gazdag?

vas. ápr. 13, 2008 19:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
xerox írta:
Köszönöm pampika!

Akik vitatkozásnak vélték de a rutinjukkal le és meg-győztek, valamint türelmestől és türelmetlentől egyaránt!

A kérdésemet el is felejtettük ! Mind 1 ,ha ez itt így mükszik nem kell rá válaszolni :!:

Ha a sis vagy a sisx fájlok telepítése volt a kérdés akkor több oka is lehet amiért nem tudod telepíteni.
1. A telefonodon symbian OS.v9.2 fut ami visszafele nem kompatibilis. Itt a symbian 9.x alatti rendszerre gondolok (8.1, 8 , stb) . Az ezekre írt alkalmazásokat, programokat, témákat stb. nem tudod erre a rendszerre telepíteni.
2. A MENÜ-TELEPÍTÉSEK-ALK.KEZELŐ-OPCIÓK-BEÁLLÍTÁSOK menüpont alatt a SZOFTVERTELEPÍTÉS (MIND) és ONLINE TAN.ELL(KI) állásba legyen beállítva.
TANÚSÍTVÁNYPROBLÉMÁK MIATT:
3. Vannak olyan programok ,témák ,alkalmazások amelyek ugyan el vannak látva tanúsítvánnyal de ezek időközben lejártak(mivel minden program rendelkezik tanúsítvánnyal ami bizonyos ideig érvényes) ezért csak úgy tudod telepíteni ha visszaállítod a telefon dátumát egy korábbi időpontra ami eltérő lehet. Arra az időpontra mikor még érvényes volt.
4. A program amit telepíteni szeretnél egyáltalán nincs ellátva tanúsítvánnyal ,ezt a program gyártája rád bízza ha használni szeretnéd . Így neked kell róla gondoskodni aminek most elég körülményes a létrehozása de minden további nélkül kis trükkel megoldható. E tanúsítvány nélkül nem lehet semmiképpen telepíteni. Ez az úgynevezett SZIGNÓZÁS.
5. Jó tanács. Lehetőleg a telefon belső memóriájába telepítsd a programokat de főleg a témákat mivel a programok stabilabban a témák viszont minden esetben láthatóak lesznek az alkalmazáskezelőben. Így bármikor eltávolíthatod őket ha feleslegessé válnak. Szerencsére az E51 esetében ez bőséges.

vas. ápr. 13, 2008 18:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm pampika!

vas. ápr. 13, 2008 18:03
Moderátor

Hozzászólás 
xerox írta:
El ne hidd Macika!
Nekem ez nem okoz tekintély csökkenést,őszintén fel se veszem :lol:! (A tekintély: feltétel és belátás nélküli engedelmességet kíván, ellensége a spontaneitásnak és az igazságnak.) Életem első symbis 3 hetes készülékével a zsebeben evidens , hogy nem vagyok symbian guru.Sőt őszintén még olvasni sem olvastam utána mit is takar ez az op rendszer valójába.
OK.
Csak magamból tudok kiindulni.
Ha nekem 3 hete van meg életem első autója, akkor nem állok oda a szaktopicba fikázni, mert dolgozik bennem az egészséges (és szerintem szükséges) gátlás, hogy mi van, ha leégetem magamat mert hülyeségeket írogatok, mert hát tapasztalatom az semmi nincs az egészben még. Vegytiszta okosságokat kicsit nagyobb rutin után kísérelhetek meg kimondani.
xerox írta:
Az összeszerelési minőségével kapcsolatban az enyémnek nyikorog a hátlapja és a gyár által megadott 310 órás hozzávetőleges készenléti idő napi 20-30 perc beszélgetéssel 2 napra korlátozódik mint ezt írtam is, de csak ennyi. De ezért megint hallgathatok mert le mertem írni
Az enyémnek nem nyikorog. Mert fém.
Aki kicsit is járatos a mobiltelefóniában, az tudja, hogy a mobilkészülékek készenléti idejét úgy számolják, hogy fullra töltött akksival, SIM és SD nélkül bekapcsolják egy teljesen zárt/árnyékolt területen, majd onnantól kezdve mérik, mikorra kapcsol ki. Ez adja ki az 'up to ...' értéket, amit beleírnak a készülék technikai paramétereibe.

Kép

Tehát valóban hallgathattál volna, mert ezt nem tudtad, úgy 'találtál ki' hibát megint.

xerox írta:
A "szapulásról" - bakker nekem is ilyen készülékem van ember(ek)! Igaz összefosta magát de meg lesz még 2 évig :wink: hála az előfizetésnek.
Kívánom, hogy - hozzánk hasonlóan - legyen benne sok örömed. Egyelőre úgy néz ki, annyi újdonságot tartalmaz az E51, hogy ki fogja bírni számottevő elavulás nélkül a 2 évet...

vas. ápr. 13, 2008 14:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
@xerox:

Ha utána se olvastál, akkor miért kritizálod az egész symbianos rendszert? Rengeteg helyen van hozzá leírás, megér annyit.

Mindemellett mutass 1 olyan telefont, amit ha használsz, hozza a gyári leírásban szereplő készenléti időt. Nem kell nokiának lennie, lehet bármilyen márka ;)

A németes dolgokhoz még annyit, hogy pont a hétvégén járt nálunk egy német barátom. És mutatta zsír új nokia E90-ét, amit 1 €-ért vágott hozzá a német voda. Itthon mennyi is ez a készülék 2 évvel?
Náluk az a különbség, hogy jobban megbecsülik az előfizetőt. Kapsz fillérekért telefont. Szinte bármilyet. A lényeg, hogy 2 évet aláírsz és használod. Ha épp netezni/mms-ezni/etc támad kedved, akkor majd fizeted a szolgáltatás(!) díját, de nem azért esel el a lehetőségtől, mert nem volt épp 1-200k-d megvenni álmaid aktuális csúcsmodelljét. Persze átszámolva az előfizu díjak is magasabbak, de a kinti viszonyokhoz képest nem olyan vészesek.

vas. ápr. 13, 2008 11:40
arany tag

Hozzászólás 
xerox: ...

Bár teljesen egyetértek a leírtakkal, annyira személyeskedő, hogy kiszedem. Ne honosodjon meg a durva személyeskedés... - Ákoska

Ákoska: ok, igazad van.

"Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az Ö szintjükre, és ott legyöznek a rutinjukkal!"

vas. ápr. 13, 2008 9:02
ezüst tag

Hozzászólás 
El ne hidd Macika!
Nekem ez nem okoz tekintély csökkenést,őszintén fel se veszem :lol:! (A tekintély: feltétel és belátás nélküli engedelmességet kíván, ellensége a spontaneitásnak és az igazságnak.) Életem első symbis 3 hetes készülékével a zsebeben evidens , hogy nem vagyok symbian guru.Sőt őszintén még olvasni sem olvastam utána mit is takar ez az op rendszer valójába.
Az összeszerelési minőségével kapcsolatban az enyémnek nyikorog a hátlapja és a gyár által megadott 310 órás hozzávetőleges készenléti idő napi 20-30 perc beszélgetéssel 2 napra korlátozódik mint ezt írtam is, de csak ennyi. De ezért megint hallgathatok mert le mertem írni :lol: A "szapulásról" - bakker nekem is ilyen készülékem van ember(ek)! Igaz összefosta magát de meg lesz még 2 évig :wink: hála az előfizetésnek.

reddoors!
THNX ! Respect !

Azt azért jó látni, hogy ez egy összeszokott csapat, a fentiekből ítélve :!:

Tisztelettel

vas. ápr. 13, 2008 1:53
Moderátor

Hozzászólás 
reddoors írta:
T. xerox :)
Hát akkor pontosítsunk egy kicsit. Az N95-nek ARM11 332Mhz-es processzora van és 64mb Ram-mal rendelkezik amiből bekapcsolás követően kb. 25mega a szabad rendelkezésre álló az E51-nek ARM11 369Mhz és 96MB RAM , bekapcsolás után 48szabad. Tehát véleményem szerint tévesek az infóid mert az E51 sokkal gyorsabban és dinamikusabban megy. Volt szerencsém mind a kettőt használni. Te kicsit kevered a szezont a fazonnal . Nem lehet egy oprendszeres telefont egy zárt rendszerű fapados SE telefonhoz hasonlítani. Inkább ha már SE telefont hoztad szóba akkor az SE symbianoshoz kéne hasonlítani amit inkább mellőzzünk mert ezek kb. 1.5 évvel le vannak maradva a mai kor követelményeinek. Ezeket a SYMBIANOS SE monstrumokat még mindig 200Mhz körüli processzorral és szánalmas memóriával vannak gyártva. Ezek ám az iszonyú lassú gépek szerintem ezt is ki kéne próbálnod. Egy épkézláb programot nem lehet futtatni rajtuk zökkenőmentesen. Talán a P1 egy kicsit jobban sikerült MEMÓRIA terén itt már azért lehet próbálkozni csak ki kell várni mire betöltődik a program a nem éppen eszeveszett processzor miatt. A száj Kung-Fu –ról mág csak annyit h. ha továbbra is érdeklődést mutatsz a symbis telefonok iránt biztos találkozni fogsz a nevemmel más fórumokon , ne adj Isten még egy két írásom is hasznodra lesz. Mindent bele. :D :D :D
Köszi a korrekt tájékoztatást.

Az a baj, hogy mostmár annyira belemászott, hogy komoly tekintélycsökkenés nélkül nem tud kijönni a dologból. Ha nem zavarná a tekintélycsökkenés, akkor már korábban belátta volna, hogy mellément, nem is kicsit.
Kár.

szomb. ápr. 12, 2008 21:01
Moderátor

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
foki: azzal semmi baj, ha ajánlasz egy oldalt/szolgáltatót, ami neked bejött. de ne úgy ajánlgasd, hogy valahányszor szóba kerül, ész nélkül beírod, hogy próbáljátok ki ezt is. amikor kétlem, hogy jobb lenne mondjuk egy voipdiscount-nál, ami gyakorlatilag ingyenes, szóval nehezen tudom elképzelni, hogy valami annyival jobb legyen, hogy ennyiszer emlegetve legyen. ami pedig rádobott még egy lapáttal, az "lécci" szó volt. ha nekem valami tetszik, akkor beírom, hogy frankó, próbáljátok ki ti is. de ilyet, hogy lécci soha az életbe nem írnék, bármennyire is jó az a szolgáltató, mert csak abban a helyzetben állja meg az a szó ott a helyét, ha azzal neked személyesen számottevően jobb lesz, ha valaki kipróbálja, amit írsz. ha tetszik az E51, nem fogom beírni egy Samsung topicba, hogy vegyetek ti is E51-et lécci, mert nekem semmi hasznom nincs abból, ha ők is ilyet vesznek, abból mégkevésbé, ha tömegtelefonná válik a telóm (amire mondjuk az ára/kategóriája miatt nincs sok esély szerencsére)..
Köszi, tökéletesen megfogalmaztad, mi volt a bajom vele...

szomb. ápr. 12, 2008 20:57
arany tag

Hozzászólás 
Hogy én is védelmembe vegyem az E51-et, leírnám, hogy az elmúlt 2-3 évben kb havonta cseréltem a telefonjaimat, már megszámolni se tudom, hogy hány készülékem volt, rég elvesztettem a fonalat. Tehát huzamosabb ideig egyikkel se tudtam lekötni magamat.
Az E51 január eleje óta (bő 3 hónapja) van meg és meg se fordult a fejemben, hogy lecseréljem. Régen voltam így ezzel, de azt hiszem jó ideig meglesz még a kicsike :)

szomb. ápr. 12, 2008 19:26
arany tag

Hozzászólás 
xerox: nem, nem az N95 procija van benne. ami benne van, az annál egy gyorsabb szimpla CPU, az N95-ben egy lassabb dual cpu van. a következő elvi hiba az az, hogy nem azzal volt a gond, hogy 2G-s telefont hasonlítottál 3G-shez, ezzel nincs különösebb gond. a gond ott volt, hogy alsó-középkategóriás telefont hasonlítottál egy mindentudó okostelefonhoz, amin oprendszer fut. egy nem oprendszeres telónál elvárható, hogy minden helyzetben gondolkodás nélkül reagáljon mindenre, míg egy oprendszeres teló rendszere összetettebb, teljesen testreszabható és szabadon alakítható, egy teljesen más világ. és az eddigi okostelefonok után az E51 nagyon is gyors, de még a sima telefonok között is megállja a helyét gyorsaságban, ami nem kis dolog egy okostelefontól. a rendes műveletekben pedig nyílvánvalóan szászorosan legyőzné akármelyik SE-det pusztán a bika hardvere miatt. más országokból szerezni telót pedig nem éppen menő vagy fan dolog, sokkal inkább egyeseknek az itteni drágább árak miatti kényszermegoldás. az összes E51 egyébként Finnországban készült tudomásom szerint. 4 gigás kártyát pedig épp most készülök venni, 5000 ft egy sandisk, 6000 ft egy Kingston, szóval az a 9000 nem kicsi lehúzás lett volna. a 2 gigásat is többért vetted egy ezressel, mint jobb helyeken vehetted volna. az a németbeni 1 márkás készülék pedig valószínűleg olyan akció lehetett, mint a vodafone szokott csinálni: 70ft-ért odaadja de persze 2 évig köt a hűségnyilatkozat (plusz örök életre ugye, mert kártyafüggő készüléket adnak), de tény, hogy kint sok helyen jóval olcsóbbak a készülékek, mint itt. az E51 anyagminősége egyébként pont kiváló, az egyedüli problémás része az oldalán (és tetején) fekvő gombok, illetve néhány esetben az illesztési gondok, de ezek nem vészesek általában. ami a lényeg: az acélborítás körbe és a gombok minősége is elsőosztályú, nagyon kevés ilyen jó minőségű mai telefon létezik. a problémáddal kapcsolatban nyílván azért nem segített senki, mert nem éppen vették jónéven a hülyeségeket, amiket összehordtál itt a kedvenc telefonunkról. és mi sem vagyunk elfogultak vele szemben, elismerjük a hibáit (bár nincs sok neki szerencsére:) ), te viszont olyanokon akadsz fent, minthogy 256-os kártyát adtak 1 gigás helyett, amikor hivatalosan semmilyen nem jár hozzá, meg hogy nem adtak szivacsot a füleséhez, meg hogy az ébresztőt nem ott kell beállítani, ahol szerinted a legjobb lenne és ezek miatt leírod az egész márkát. szóval ha valaki elfogult, az nem mi vagyunk. megnyugtatlak egyébként: nekem ezelőtt csak Siemens telefonom volt és nagyon nem szerettem én sem a Nokia-t, sokszor írtam róluk én is negatív véleményt (Sony Ericsson-t akartam venni eredetileg a Siemens-em után, az volt sokáig a kedvenc márkám a Siemens halála után), de ezek az új telefonjai egyszerűen hihetetlenül jók, olyannyira, hogy félretettem én is az eddigi véleményemet a márkáról és objektívan tudomásul vettem, hogy ennél jobb telefont ennyi pénzért nem vehetnék. Egyszerűen mindent tud végre, amit az előző telefonjaimban szerettem és közel mindent, amit tudhat ma egy okostelefon. egyébként nekem 3 hete sincs meg talán a telefonom, de már rengeteg programom van rajta és azt hiszem elmondhatom, hogy eléggé értek a rendszerhez, pedig ez az első Nokiám, az első Symbian-os telefonom és az első okostelefonom egyben. kis utánaolvasással te is közelebb kerülnél a tudáshoz. a telepítéshez: menü/installations/appl. manager, itt options/settings, és a software installations-t állítsd "all"-ra, online ellenőrzést kapcsold ki.
te elsősorban nem a kérdésed miatt írtál be, hanem azért, hogy tovább szapuld a Nokia-t és flame-harcot indíts, amit meg is kaptál.

szomb. ápr. 12, 2008 16:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hagyd el. Ez a fekáliára szaladt user tipikus reakciója volt. Mással is előfordult már...

szomb. ápr. 12, 2008 16:43
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
T. xerox :)
Hát akkor pontosítsunk egy kicsit. Az N95-nek ARM11 332Mhz-es processzora van és 64mb Ram-mal rendelkezik amiből bekapcsolás követően kb. 25mega a szabad rendelkezésre álló az E51-nek ARM11 369Mhz és 96MB RAM , bekapcsolás után 48szabad. Tehát véleményem szerint tévesek az infóid mert az E51 sokkal gyorsabban és dinamikusabban megy. Volt szerencsém mind a kettőt használni. Te kicsit kevered a szezont a fazonnal . Nem lehet egy oprendszeres telefont egy zárt rendszerű fapados SE telefonhoz hasonlítani. Inkább ha már SE telefont hoztad szóba akkor az SE symbianoshoz kéne hasonlítani amit inkább mellőzzünk mert ezek kb. 1.5 évvel le vannak maradva a mai kor követelményeinek. Ezeket a SYMBIANOS SE monstrumokat még mindig 200Mhz körüli processzorral és szánalmas memóriával vannak gyártva. Ezek ám az iszonyú lassú gépek szerintem ezt is ki kéne próbálnod. Egy épkézláb programot nem lehet futtatni rajtuk zökkenőmentesen. Talán a P1 egy kicsit jobban sikerült MEMÓRIA terén itt már azért lehet próbálkozni csak ki kell várni mire betöltődik a program a nem éppen eszeveszett processzor miatt. A száj Kung-Fu –ról mág csak annyit h. ha továbbra is érdeklődést mutatsz a symbis telefonok iránt biztos találkozni fogsz a nevemmel más fórumokon , ne adj Isten még egy két írásom is hasznodra lesz. Mindent bele. :D :D :D

szomb. ápr. 12, 2008 16:38
arany tag

Hozzászólás 
Úgy látom itt pörög legjobban a VoIP over WLAN téma.
Adott egy E60 (gondolom mindegy), beállítva 3 SIP szolgáltatással, amiket most nem írok le, nehogy reklámnak minősüljön (:
Arra már rájöttem, hogy bármelyik szolgáltatóhoz tartozó számon hívhatnak, mind kicseng, illetve a kimenő VoIP hívások az alapértelmezettnek beállított SIP-en keresztül óhajtanak kimenni (annyira, hogy ha a többi kapcsolat él [regisztrálva], ez viszont nem, akkor nem is hajlandó tárcsázni).
Az lenne a kérdésem, hogy vajon meg tudom-e adni, hogy egy adott hívás melyik SIP szolgáltatón menjen ki? Próbálta ezt már valaki?
Mert az egyikkel hívnám a vezetékes számokat, egy másikkal viszont a szintén ahhoz a szolgáltatóhoz tartozó voip számokat. És mindig bontani az összes kapcsolatot, majd beállítani az alapértelmezettet... kicsit macerás.

szomb. ápr. 12, 2008 16:04
arany tag

Hozzászólás 
foki: azzal semmi baj, ha ajánlasz egy oldalt/szolgáltatót, ami neked bejött. de ne úgy ajánlgasd, hogy valahányszor szóba kerül, ész nélkül beírod, hogy próbáljátok ki ezt is. amikor kétlem, hogy jobb lenne mondjuk egy voipdiscount-nál, ami gyakorlatilag ingyenes, szóval nehezen tudom elképzelni, hogy valami annyival jobb legyen, hogy ennyiszer emlegetve legyen. ami pedig rádobott még egy lapáttal, az "lécci" szó volt. ha nekem valami tetszik, akkor beírom, hogy frankó, próbáljátok ki ti is. de ilyet, hogy lécci soha az életbe nem írnék, bármennyire is jó az a szolgáltató, mert csak abban a helyzetben állja meg az a szó ott a helyét, ha azzal neked személyesen számottevően jobb lesz, ha valaki kipróbálja, amit írsz. ha tetszik az E51, nem fogom beírni egy Samsung topicba, hogy vegyetek ti is E51-et lécci, mert nekem semmi hasznom nincs abból, ha ők is ilyet vesznek, abból mégkevésbé, ha tömegtelefonná válik a telóm (amire mondjuk az ára/kategóriája miatt nincs sok esély szerencsére)..

szomb. ápr. 12, 2008 15:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Akoska és reddors !

Az igaz, hogy nem szabad összehasonlítani a 2G-t a 3G-ssel.2 évig használtam minden gond nélkül egy SE 750D-t most pedíg 1 éve W810i-t.
Olvastam róla hogy az N95-ös prociját (ezt a modellt szerettem volna igazán ) kapta meg a gép de a "gyorsasága"elsőre lassúságnak tetszett a SE-khez képest.De belátom megszoktam és MEG SZERETTEM,főleg miután a szerviz egy E65-öst adott ami a régi vágyam volt , látszott csak a gyorsaságbeli különbség !

A készülékem T-mobilos,magyar garanciás, én nem vagyok olyan menő (és fun)hogy németbe szántat tudjak beszerezni és az összes telóm ami eddíg volt a T-mobiltól vettem akkor ez nem tiszta forrás igaz?! Ez van ! Mielőtt meg vettem elolvastam pár tesztet azért is esett erre a készülékre a választásom.
A készülékhez kapott tartozékok nálam is bontatlanok voltak és a készülék nem made in Taiwan hanem Finland.
256kB-s kártyát még nem láttam én 256Mb-et kaptam vele,de vettem bele 2G-s kártyát 3800ft a 4G-s 9000ft. Arról hogy nem adnak külföldön hozzá kártyát annyit, hogy nem tudom ez változott-e (több mint tíz éve történt ez csak megmaradt bennem) de amikor a kollégáim 60000ft-ért ( Két havi fizuja volt akkor!!!) vették meg idehaza előfizetéssel a 6XXX-es hypermenő csili-vili "kaméleon" NOKIA-t akkor saját szememmel láttam, hogy németben írd és mond 1 (egy !!!! az akkor 125ft) márka volt ugyan az a készülék ! Szegény német polgárnak most is biztos maradhat aprója memó kártyára.
Szerintem a vélemény nyilvánítás az a dolog ami szuverén jogom és ez a topic is azért van , hogy a negatívumról is beszéljünk ne csak a happy-ségről, és ha valami xar akkor az xar !!!

Nem a kimagasló anyagminőség miatt szeretik hanem a tudásuk miatt?

Akkor a NOKIA olyan mint a Volkswagen motoros trabi?

Az eszetlen menüről:
Samsung-om nem volt soha de pl.az SE-nél az ébresztőt a RIASZTÁSOKNÁL (mivel hogy az) kell beállítani nem pedíg az óra állításnál vagy az irodánál ! Na akkor melyiknek van eszetlen menüje?Ha az óránál akartam az ébresztést állítani az egyből a következő napra ugrik át, ez is ötletes (idegesítő) de, hogy megszokást igényel az biztos!!!

Megjegyzem : kollégámmal akinek Siemens-e volt, jártam egyszer a szervizben és ahogy próbálta ecsetelni a problémáját a telójának a szervízes Úriember a hibákkal kapcsolatban CSAK és kizárólag a ti általatok oly módon kedvelt és védett márka hibáit sorolta NOKIA típusokra lebontva de ezeket biztos nem a német piacra szánták hanem ide kis hazánkba ! De ez véletlen én tudom! A kampányolást se nyakamban-ÚTÁLOM A NOKIA-t- táblával kell elképzelni,csak ha néha feljött róla a szó elmondtam a véleményemet.És mily meglepő ők is így reagáltak mint ti!
És most jön a szokásos mondat amit a márka kedvelőitől hallottam már de negyon gyönge szöveg : "meg kell néznem mennyivel több készüléket eladnak ebből a márkából és ebből következik, hogy a hibás készülékek száma is ezért nagyobb" :wink: Jaaaaa ezt mindjárt el is hiszem !

A szervizes most is ezzel kezdte - " ja NOKIA"?! Mire rákérdeztem - "mért ezekkel annyi gond van ?"Ekkor már viszakozott,- "nagyon jó készülékek ezek"-mondta nem éppen meggyőzően. Mind két szervizesnek SE lógott a nyakukban de ez biztos véletelen vagy ők csak a szerviz igényesebb butább telókat veszik mert nem értenek ennyire a mobilokhoz a symbianhoz meg főleg nem!

Ha elolvastátok amit előzőleg írtam akkor biztos csak elkerülte JÓ INDULATÚ figyelmeteket ez a része az írásomnak :
"A program installálásokkal gondom szokott lenni mert a sis (ezek nagy részét) és a sisx fájlokat nem lehet telepíteni.Ha ebben tud valaki segíteni tanáccsal azt meg köszönöm !!! "

Ezt azzal egészíteném ki, hogy tőletek nem várom és kérem ezt csak olyanoktól aki építőleg is hozzá tud szólni mert ez szánalmas volt !!!Szerencsére TERMINÁL többi rovatánál renkívül korrekt és segítőkész válaszokat-segítséget kaptam eddíg! Minden tiszteletem az Ővék!

reddoors:
""""Bosszantó ha egy olyan ember ír véleményt egy telefonról akinek halvány fogalma nincs sem a symbianról sem a Nokiáról."""

Jó neked , hogy neked van fogalmad és ekkora ász vagy de amit írtál abból még se derül ki milyen nagy szakértője vagy ennek a témának!Csak a száj Kung-Fu megy, okosat nem tudsz írni!

Amiket leírtam azok tények és nem gyártottam hozzá semmit rosszindulatúlag! Én készülékeket nem misztifikálok túl mint ahogy ti és a meghibásodás és szokatlan menü ellenére ezt is megszerettem a 3 hét használat alatt! Mint ahogy az is tény hogy nem értek a symbian -hoz ami lehet 3 hét után nem is csoda de ezt írtam is. Egymás puncsolásán és a szapulásomon kívül voltaképpen nem írtatok semmi segítségemre szolgáló dolgot !!!De (NOKIA-s) magyarok vagytok-vagyunk , mire számítottam volna , nem igaz?

Szánalmas!

Elnézést kérek , hogy az E51-es topik-ban meg említettem 2 másik márkát is !

Tisztelettel !

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xerox szomb. ápr. 12, 2008 15:56-kor.

szomb. ápr. 12, 2008 15:51
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
foki írta:
nem tudom, miért kellett ennyire lecseszned :cry:
Akkor gondolkozzál még kicsit.

Érintsd a gondolatmenetben, hogy miből élnek a felhasználóknak ingyenes mobilfórumok, miből jön össze az üzemeltetésükhöz szükséges pénz, kik, miből dobják össze a szükséges összeget.
Vedd bele a gondolatmenetedbe azt is, hogy vajon a nevezett oldal ingyenesen, jótéteményből csinálja-e amit, vagy netalán profitszezésből. És hogy mennyit szokás fizetni reklámozásért.

Ha kész vagy a gondolatmenettel, remélem rájöttél, mit miért írtam...

benne van is és volt is a gondolatmenetemben nekem is ... de azért talán akkora gondot nem okoztam, hogy kidobással keljen előhozakodnod... vannak fórumtársak akik inkább megérdemelnék... egyébként bocs mindenkitől és tőled is a személyeskedésért az E51 topicban

szomb. ápr. 12, 2008 13:29
Moderátor

Hozzászólás 
foki írta:
nem tudom, miért kellett ennyire lecseszned :cry:
Akkor gondolkozzál még kicsit.

Érintsd a gondolatmenetben, hogy miből élnek a felhasználóknak ingyenes mobilfórumok, miből jön össze az üzemeltetésükhöz szükséges pénz, kik, miből dobják össze a szükséges összeget.
Vedd bele a gondolatmenetedbe azt is, hogy vajon a nevezett oldal ingyenesen, jótéteményből csinálja-e amit, vagy netalán profitszezésből. És hogy mennyit szokás fizetni reklámozásért.

Ha kész vagy a gondolatmenettel, remélem rájöttél, mit miért írtam...

szomb. ápr. 12, 2008 13:11
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
foki írta:
tisztelt fórumtársak, próbáljátok ki ezt is, lécci:
http://www.truphone.com/
Mondd már el, részesedést kapsz?

Mert lassan kidoblak reklám miatt. Legalább harmadszorra írod már be!

nem tudom, miért kellett ennyire lecseszned :cry: főleg ez a kidobás... :cry: a többi voip-szolgáltató neve jóval többször szerepel a topicokban... egyszerűen csak jóval kényelmesebb és olcsóbb szolgáltatás mint a többi... és semmi közöm hozzájuk, csak használom lassan egy éve

szomb. ápr. 12, 2008 13:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
@reddoors

Mennyivel szebben sikerült ugyanazt megfogalmaznod :)

Hi. Hát igen , igyekszik az ember. :wink: Bosszantó ha egy olyan ember ír véleményt egy telefonról akinek halvány fogalma nincs sem a symbianról sem a Nokiáról. :?

szomb. ápr. 12, 2008 8:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
@reddoors

Mennyivel szebben sikerült ugyanazt megfogalmaznod :)

szomb. ápr. 12, 2008 7:34
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sokinden fogalmazódott bennem, ahogy olvastam az irományodat, de a végére csak annyit tudok mondani: pont olyan telefont kaptál, amilyet a hozzáállásoddal érdemeltél.

Nekem is E51 van, még csak nem is magyar Nokia garis, hanem Németo.-ba szánták, de az általam igényelt színből csak így volt raktáron.
Azonban a leírtakkal nem értek egyet. Kissé sánta egy 3G (és azon is használt) teló összehasonlítása 2G-s modellek kitartásával.

Hibátlan (és bontatlan) a fülesem, van rajta szivacs, nem ragad, stb., , nem járt hozzá kártya, sem 1GB, sem 256 kB. Európába nem adnak.
Ahogy Macika is írta, bárki adhat hozzá kártyát magánszorgalomból, ezt azonban kár a Nokiára terhelni.

Amit Neked eladtak, az egy Ázsiából sötétszürkeimportált, ráadásul úgy látszik, hibás, esetleg rosszul magyarított darab. Javíts ki, ha rosszul mondom és hivatalos beszerzési forrásból, netán szolgáltatótól vetted.

Ami ebből az egészből Neked kijött, az lehet, hogy a Te példányoddal jogos lehet, de ez is csak arra volt jó, hogy azt írhasd, amit eleve az előítéleteid alapján írni szerettél volna.
Viszont amíg nem próbáltál tiszta forrásból, garanciális telefont üzemeltetni, addig a megállapításaid csak T68m sztereotip Nokiautálatát idézik.
A legtöbb E51 tulaj elégedett a telefonjával. Én is.

És persze az, hogy nem tudod mi fén terem a Symbian, az S60v1, v2, v3 közti különbség, a szignózás és társai, csak azt jelzik, mennyi olvasnivalód van még itt a fórumon...

szomb. ápr. 12, 2008 7:31
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
xerox írta:
Üdv Úrak !
Egy hónapja vásároltam én is egy E51-est. Finoman szólva nem szeretem a NOKIA-t , de mivel több mint 10 éve kampányolok ellene a kollégák közt, mondom most ki is próbálom,ne csak a szám járjon.Az eddigi telefonom egyikével sem voltam még szervizben ! EDDÍG !!!
Ebből az egy hónapból egy hete szervizben van a kicsike mert a hátlemez nagyon melegedett és ezt nem tudtam mire vélni.Megjegyzem átlag 2 napnál tovább nem bírta az akku normál használatnál, és nem játszottam vele (a W810i-s SE-m egész napos játék és közben zene hallgatás mellett szintén 2 nap) !Egy gyors akku cserében bíztam de sajna nem így lett.A szervizes kérdezte nem ment-e közben 3G szolgáltatás?Neteztem vele de max 20-30 percet összesen és mindig meg vártam, hogy teljesen kilépjen a net-ből.A telefonszámlát kézbe véve úgy látszik hiába vártam a meg kilépést, mert az általam jegyzett kb. 20-30 perc havi netezés a szolgáltató szerint 2,5 óra(ami kizárt!!!) körül volt ami +6500ft ( ez 1,5 szerese az átlag számlámnak ) többletet jelentett.Lehet a hátlap melegedésnek még is ez volt az oka!?

A program installálásokkal gondom szokott lenni mert a sis (ezek nagy részét) és a sisx fájlokat nem lehet telepíteni.Ha ebben tud valaki segíteni tanáccsal azt meg köszönöm !!!

Lalamper!
Az enyémhez a kis könyv szerint adtak 1G-s kártyát de mire ideért lefogyott 256 megára.Mellesleg a fülhallgatómon nem volt szivacs párna, csak ragasztóval volt bekenyve ami a mai napig ragad !

Ha összegeznem kellene a NOKIA beváltotta a hozzá fűzött negatív reményeimet !

Úgy tűnik továbbra sem neked találták ki ezt a márkát. A negatív kampányodra meg annyit szeretnék hozzátenni ,h. általában ezeket a telefonokat nem a kimagasló anyagminőség miatt szeretik az emberek , elsősorban a tudásuk miatt. Igaz jogosan elvárható lenne a minőségi anyagok használata és a az összeszerelés pontossága. A 10 év negatív kampány miatt után úgy gondolom törvényszerű volt kifognod egy hibás darabot. Az írásodból kiszűrve neked még nagyon sokat kell tanulnod a symbian rendszer használatáról , és ez erre a rendszerre írt programok alkalmazások telepítéséről. Az E51 egy zseniális telefon , a tudása , személyre szabhatósága az anyaghasználata, kijelzője (ami tűző napon is 100% olvasható)gyorsasága (proci, ram) kimagasló. A rajta futó oprendszer egy kiforrt rendszer , az első szoftververzióval is hihetetlen stabil. Kivételesen az ára is nagyon jó. A legjobb ár/érték vétel jelenleg, és szerintem még hosszú ideig az is marad. Szóval én azt mondom neked ami nem megy azt nem kell erőltetni. Az SE zenetelefonok és a Samsungok eszetlen menürendszerrel úgy tűnik jobban bejönnek neked. Azokat kell használni továbbra is és nem kampányolni. :D

szomb. ápr. 12, 2008 7:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv Úrak !
Egy hónapja vásároltam én is egy E51-est. Finoman szólva nem szeretem a NOKIA-t , de mivel több mint 10 éve kampányolok ellene a kollégák közt, mondom most ki is próbálom,ne csak a szám járjon.Az eddigi telefonom egyikével sem voltam még szervizben ! EDDÍG !!!
Ebből az egy hónapból egy hete szervizben van a kicsike mert a hátlemez nagyon melegedett és ezt nem tudtam mire vélni.Megjegyzem átlag 2 napnál tovább nem bírta az akku normál használatnál, és nem játszottam vele (a W810i-s SE-m egész napos játék és közben zene hallgatás mellett szintén 2 nap) !Egy gyors akku cserében bíztam de sajna nem így lett.A szervizes kérdezte nem ment-e közben 3G szolgáltatás?Neteztem vele de max 20-30 percet összesen és mindig meg vártam, hogy teljesen kilépjen a net-ből.A telefonszámlát kézbe véve úgy látszik hiába vártam a meg kilépést, mert az általam jegyzett kb. 20-30 perc havi netezés a szolgáltató szerint 2,5 óra(ami kizárt!!!) körül volt ami +6500ft ( ez 1,5 szerese az átlag számlámnak ) többletet jelentett.Lehet a hátlap melegedésnek még is ez volt az oka!?

A program installálásokkal gondom szokott lenni mert a sis (ezek nagy részét) és a sisx fájlokat nem lehet telepíteni.Ha ebben tud valaki segíteni tanáccsal azt meg köszönöm !!!

Lalamper!
Az enyémhez a kis könyv szerint adtak 1G-s kártyát de mire ideért lefogyott 256 megára.Mellesleg a fülhallgatómon nem volt szivacs párna, csak ragasztóval volt bekenyve ami a mai napig ragad !

Ha összegeznem kellene a NOKIA beváltotta a hozzá fűzött negatív reményeimet !

szomb. ápr. 12, 2008 1:54
Moderátor

Hozzászólás 
foki írta:
Mondd már el, részesedést kapsz?

Mert lassan kidoblak reklám miatt. Legalább harmadszorra írod már be!

pén. ápr. 11, 2008 18:36
platina tag

Hozzászólás 

pén. ápr. 11, 2008 16:42
Moderátor

Hozzászólás 
atub írta:
Nem akarok vitatkozni, most tényleg így van. Az elején kb 1 évig azonban elveszett a pénz, míg egy német bíróság meg nem állapította, hogy ez jogellenes.
Bocsánat, nem tudtam, hogy a MÚLTON vitatkozunk. Én csak 15 hónapja használom ezt a szolgáltatást.

Egyebekben pedig a MAI helyzetről kért tanácsot a kolléga az E51 internethívásával kapcsolatban.

Ehhez SEMMI köze nincs annak, hogy mi volt régen (amellett, hogy egyáltalán nem vonom kétségbe, hogy úgy volt, amint írod.)

pén. ápr. 11, 2008 15:40
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
atub írta:
Macika írta:
Tévedés, a befizetett összeget nem lehet elbukni, az az utolsó eurocentig lebeszélhető!!!

Szerintem ezt félreértetted. Nem úgy gondoltam, hogy ha nem beszéled le, akkor egy idő után elvész az összeg (mint ahogy ez régebben volt), hanem azt, hogy feltehetően azért lett ennyi leányvállalata a Betamaxnak, hogy váltogass köztük és hagyd kvázi elveszni a pénzt a már nem használt számládon. Tudom, hogy a pénz most már nem veszik el, de amikor gombamód jelentek meg új Betamax-klónok, akkor még igenis elveszett a pénz egy idő után, ha átváltottál egy másikra és a régit nem használtad. Szerintem ez lehetett az egyik oka a sok klón létrehozásának…
Nem értettem félre.
Az 'elbukni az összeget' azt jelenti, hogy nem férhetsz hozzá többet. Erről pedig szó nincs. A VoipDiscountot már 3x töltöttem fel, még mindig azonos feltételekkel tudom használni.
A Freecall-os accomat tavaly februárban regeltem, még Japánban, azóta is ingyen van róla a drótos hívása, nem változott semmit.
A mai napig van rajta 13 € körüli összegem, a free időszak már rég lejárt, de bármikor elhasználhatom apránként a bent lévő összeget...

Nem akarok vitatkozni, most tényleg így van. Az elején kb 1 évig azonban elveszett a pénz, míg egy német bíróság meg nem állapította, hogy ez jogellenes.

pén. ápr. 11, 2008 15:18
Moderátor

Hozzászólás 
Lalamper írta:
E51: Nektek adtak hozzá gyárilag memókarit? Pont most olvastam itt vissza és valaki azt írta hogy volt hozzá.. Lenyúlt volna az EW?
Olvasd el még egyszer! :)

A HIVATALOS nagykerben SEMMIFÉLE memóriakártya nem jár hozzá.
Az lehet, hogy a Kínából behozotthoz jár, mert a keleti piacnak kedveskedni kell. Az EU-ban biztosan nem adnak hozzá semmit.

Egy-egy szolgáltató persze a SAJÁT költségén adhat hozzá kártyát, nem tiltja semmi.

pén. ápr. 11, 2008 13:56
Moderátor

Hozzászólás 
atub írta:
Macika írta:
Tévedés, a befizetett összeget nem lehet elbukni, az az utolsó eurocentig lebeszélhető!!!

Szerintem ezt félreértetted. Nem úgy gondoltam, hogy ha nem beszéled le, akkor egy idő után elvész az összeg (mint ahogy ez régebben volt), hanem azt, hogy feltehetően azért lett ennyi leányvállalata a Betamaxnak, hogy váltogass köztük és hagyd kvázi elveszni a pénzt a már nem használt számládon. Tudom, hogy a pénz most már nem veszik el, de amikor gombamód jelentek meg új Betamax-klónok, akkor még igenis elveszett a pénz egy idő után, ha átváltottál egy másikra és a régit nem használtad. Szerintem ez lehetett az egyik oka a sok klón létrehozásának…
Nem értettem félre.
Az 'elbukni az összeget' azt jelenti, hogy nem férhetsz hozzá többet. Erről pedig szó nincs. A VoipDiscountot már 3x töltöttem fel, még mindig azonos feltételekkel tudom használni.
A Freecall-os accomat tavaly februárban regeltem, még Japánban, azóta is ingyen van róla a drótos hívása, nem változott semmit.
A mai napig van rajta 13 € körüli összegem, a free időszak már rég lejárt, de bármikor elhasználhatom apránként a bent lévő összeget...

pén. ápr. 11, 2008 13:52
arany tag

Hozzászólás 
Betamax: Ki tudja? Mindenesetre szerintem elég idegesítő.. Valahogy ezek után nem bízom bennük..

E51: Nektek adtak hozzá gyárilag memókarit? Pont most olvastam itt vissza és valaki azt írta hogy volt hozzá.. Lenyúlt volna az EW?

pén. ápr. 11, 2008 13:51
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:

pén. ápr. 11, 2008 13:44
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Lalamper írta:
Macika írta:
Lalamper írta:
Macika: Nekem is megy, csak beugatja a gépi hang, hogy töltsem fel az egyenlegemet.. PC-ről meg kiválóan hív..

Memóriakártya ügyben van itt szaki? Melyik típus a leggyorsabb? Vagy ez mind1? Most belepróbáltam egy Kingstont (512-est) meg egy gagyi 1GB-ost és az átviteli seb. USB -n pendrive módban kb. 1MB/sec.. Ez normális?
1.1-es USB-kapcsolatnál nem is lesz több.
NEM a kártya a szűk keresztmetszet.

Öööö.. Igen? A mellékelt kábel csak 1.1? Nem is tudtam.. Viszont kipróbáltam, hogy telcsi memóriából másolok memkarira és akkor is kb ugyanolyan gyors volt csak..
Nem is a kábel a szűk keresztmetszet. Hanem a készülékbe épített kliens.

ez sajnos így van. ez tényleg nagyon nagy szívás, 1MB/s iszonyatosan lassú manapság, egyszerűen nem értem hogy hogy gondolták az USB2.0 hiányát 2008-ban. minden specifikáció oldalon usb 2.0-át írnak róla, nemtom miért, mert ez biztosan nem az. többek között ezért nem gondolkozok nagyobb kártyán, mint 4 gigás, 4 gigásat is több, mint 1 óra teleírni, ez nagyon sok idő. már arra is gondoltam, hogy a wifi-je elméletileg 54megabit/s-es, de az is csak hasonló (~1MB/s) sebességet produkált. vicces lenne volna, ha wifi-n át lehetne rá gyorsan cuccot másolni.

pén. ápr. 11, 2008 13:34
Moderátor

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Macika írta:
Lalamper írta:
Macika: Nekem is megy, csak beugatja a gépi hang, hogy töltsem fel az egyenlegemet.. PC-ről meg kiválóan hív..

Memóriakártya ügyben van itt szaki? Melyik típus a leggyorsabb? Vagy ez mind1? Most belepróbáltam egy Kingstont (512-est) meg egy gagyi 1GB-ost és az átviteli seb. USB -n pendrive módban kb. 1MB/sec.. Ez normális?

Öööö.. Igen? A mellékelt kábel csak 1.1? Nem is tudtam.. Viszont kipróbáltam, hogy telcsi memóriából másolok memkarira és akkor is kb ugyanolyan gyors volt csak..
Nem is a kábel a szűk keresztmetszet. Hanem a készülékbe épített kliens.

pén. ápr. 11, 2008 12:23
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Lalamper írta:

pén. ápr. 11, 2008 12:21
Moderátor

Hozzászólás 
Lalamper írta:

pén. ápr. 11, 2008 12:05
Moderátor

Hozzászólás 
atub írta:
Lalamper írta:
Tudja valaki mi a poén ezekben a szolgáltatókban:

voipcheap.com
voipbuster.com
cheapcalls.com
voipwise.com
dialnow.com

A felsoroltakon kívül létezik még vagy 15 „leányvállalat”. Mind a Betamax GmbH & Co.Kg-hez tartoznak, más-más országokba kínálnak (majdnem) ingyenes telefonálási lehetőséget. Feltehetően az a cél, hogy tölts fel egyik szolgáltatónál 10 eurót, majd miután megszűnt (mert időnként változtatják az ingyenesen hívható országok listáját) az általad sokszor hívott ország ingyenes elérhetősége, válts egy másikra és bukd el a feltöltött összeget. Érdekes azonban, hogy vannak olyan szolgáltatók a Betamax családon belül, ahol a SIP protokollra alapozó hívások nem engedélyezettek, van ahol egyszerűen többet számláz le, mint ha a kliens szoftvert használnád. Ha jobban érdekel a dolog, akkor itt több infót is találsz…

pén. ápr. 11, 2008 12:04
arany tag

Hozzászólás 

pén. ápr. 11, 2008 10:53
arany tag

Hozzászólás 
Lalamper írta:

voipcheap.com
voipbuster.com
cheapcalls.com
voipwise.com
dialnow.com

A felsoroltakon kívül létezik még vagy 15 „leányvállalat”. Mind a Betamax GmbH & Co.Kg-hez tartoznak, más-más országokba kínálnak (majdnem) ingyenes telefonálási lehetőséget. Feltehetően az a cél, hogy tölts fel egyik szolgáltatónál 10 eurót, majd miután megszűnt (mert időnként változtatják az ingyenesen hívható országok listáját) az általad sokszor hívott ország ingyenes elérhetősége, válts egy másikra és bukd el a feltöltött összeget. Érdekes azonban, hogy vannak olyan szolgáltatók a Betamax családon belül, ahol a SIP protokollra alapozó hívások nem engedélyezettek, van ahol egyszerűen többet számláz le, mint ha a kliens szoftvert használnád. Ha jobban érdekel a dolog, akkor itt több infót is találsz…

pén. ápr. 11, 2008 7:20
Moderátor

Hozzászólás 
Lalamper írta:

voipcheap.com
voipbuster.com
cheapcalls.com
voipwise.com
dialnow.com

Mind egy kaptafa, de totálisan, mégis más.. ugyanazt a usernevet nem lehet regisztrálni a másiknál. Egyiknél tök ingyen van minden, másiknál már nem. Beállítottam E51-re, de telóról nem csak a kliens progival működik.. Hmmmm
Pedig 10 napja voipdiscounttal telefonálok minden drótosra a telefon saját internettelefon-rendszerével, külső szoftver nélkül.
Le is írtam, hogyan, többeknek sikerült is a leírásom alapján.

csüt. ápr. 10, 2008 22:49
arany tag

Hozzászólás 

voipcheap.com
voipbuster.com
cheapcalls.com
voipwise.com
dialnow.com

Mind egy kaptafa, de totálisan, mégis más.. ugyanazt a usernevet nem lehet regisztrálni a másiknál. Egyiknél tök ingyen van minden, másiknál már nem. Beállítottam E51-re, de telóról nem csak a kliens progival működik.. Hmmmm

csüt. ápr. 10, 2008 22:22
arany tag

Hozzászólás 
Mobiola Webcam: van kifejezetten s60v3 verzió.. Tudom, lehet hogy nem újdonság (de nekem az...), a pc-n futó exe-t meg ki kell cserélni a hekkeltre. isohunt-on fent van. asszem 2.5.8-as verzió, baromi szép képet ad, de ajánlott a BT2 szabvány, azzal még gyors is

szer. ápr. 09, 2008 21:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Közben elgondolkoztam, hogy vajon meg tudnám-e tölteni valamivel az 1 GB-os kártyámon lévő 760 MB-nyi üres helyet... :)

Először én is úgy gondoltam, hogy 130 mega a telefonban és 256 kártyán az idők végezetéig elég lesz. De mivel reggeli melóba buszozáskor én zenehallgatásra is használom a telefont, igen hamar telement a kártya, pedig óvakodtam a FLAC-októl, csak szerényen m4a és mp3 szinten maradtam (az OGGplayert használom). Meg felraktam 24 megányi ebukot is... :D

(OFF, de tanulságos: mikor a 40 megás vinyós Herkules monitoros 386-osok voltak a zsír gépek, kolis szobatársam villantott a 486-ossal, amihez rögtön színes monitort vett és 120 megás!!! vinyó volt benne. Ma is élénken emlékszem, amint az egyik irigykedő látogató megjegyzi: "Ember, ezt EGY ÉLET ALATT nem írod tele!" LOL... :D :D :D Pedig ez csak alig 16 éve volt...)

scorpeeon:

Ez naon jó ember, megnyugtattál... :D :D :D

UPDATE

...olyannyira, hogy az infón felbátorodva az új kártyát a kártyaolvasóban már eleve ZSÍR32-re formáztam és így másoltam rá a másik kártya tartalmát. Betettem a telefonba és persze tökéletesen műxik. Köszönet mindenkinek az infókért.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sagyuri csüt. ápr. 10, 2008 1:37-kor.

szer. ápr. 09, 2008 20:00
Moderátor

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
sagyuri: erre egy képpel válaszolnék, íme:
http://dailymobile.files.wordpress.com/ ... d57f54.jpg

:twisted:
szóval igen, eléggé bevesz akármilyen microsd és microsdhc kártyát, határ a csillagos ég. 4 gigás már microsdhc legjobb tudomásom szerint. én 4 gigásat tervezek venni egyébként, egy darabig talán elég lesz az, 5-6k-ért hozzámvágnak egy olyat.
Azigen!!!
Akkor viszont a 32 GB-os is belemegy!
Na persze, kapni még nem lehet.

Közben elgondolkoztam, hogy vajon meg tudnám-e tölteni valamivel az 1 GB-os kártyámon lévő 760 MB-nyi üres helyet... :)

szer. ápr. 09, 2008 19:49
arany tag

Hozzászólás 
sagyuri: erre egy képpel válaszolnék, íme:
Kép

:twisted:
szóval igen, eléggé bevesz akármilyen microsd és microsdhc kártyát, határ a csillagos ég. 4 gigás már microsdhc legjobb tudomásom szerint. én 4 gigásat tervezek venni egyébként, egy darabig talán elég lesz az, 5-6k-ért hozzámvágnak egy olyat.

szer. ápr. 09, 2008 19:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Vettem egyelőre memória-kiegészítésképpen egy 2 GB-os µSD kártyát. A 4 gigás kártyába még nem mertem beleugrani, bár a telefon leírásában az szerepel, hogy 4 GB-ig bővíthető a memória.
Első kérdésem: ez összesen ennyi vagy "meghajtónként"? Azaz ebbe benne van a telefon kb. 130 megás saját memóriája? (Na nem mintha 4 giga esetén olyan sokat számítana... :D )
Nem vagyok egészen tisztában az SD ill. SDHC kompatibilitási határaival sem. Van, aki váltig állítja, hogy max. 2 gigáig SD, onnan csak SDHC, míg van, aki 4 gigához teszi ezt a határt.
Azért nem mindegy, mert ha az első eset (a 2 GiB-os határ) áll fenn, akkor (mivel 4 gigáig bővíthető) a telefonnak kompatibilisnek kell lennie az SDHC kártyákkal. Ha viszont 4 giga a határ, akkor nem feltétlenül...
Azt szeretném kérni, hogy ha valaki használt már > 2 GB kártyát E51-esben (illetve a 6500 Slide esetek is érdekelnek), akkor írja már meg legyen szíves, hogy mik voltak a tapasztalatai: működött-e és ha igen, milyen típus volt; ki gyártotta, SD volt-e vagy SDHC stb. stb.

Előre is köszönöm.

szer. ápr. 09, 2008 19:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 51  Következő