|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Coulthard
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 238 Tartózkodási hely: Budapest
|
Re:
Aha, szóval elméletileg sem a virtuális, sem a fizikai memórai nem lehet kevés (főleg figyelembe véve, hogy jó ideig futott gond nélkül rajta minden, ami kell). Akkor marad néhány progi kilövése, aztán megkeresem stell-t, hátha varázsol valami okosságot erre.
|
szer. ápr. 16, 2008 10:13 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Ahogy Laci_L mondja, kevésnek kevés a RAM, de attól elmehetne.
Ment nekem XP 192 MB-tal is és Celeron 400 procival, igaz rettentően döcögött, meg elfelejtett bizonyos beállításokat.
De ilyen hiba nem volt. Valóban a gondot más okozza.
|
szer. ápr. 16, 2008 9:44 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Nem hogy 25, de 2,5GB is bőven elég. Lenne, ha ez lenne a baj. De nem ez. A 384MB fizikai memória kevés, és egyéb baj is van ott. Olyasmi, amit írtam.
A virtuális memórát esetleg fix méretűre állíthatod, hogy ne gumizzon vele a Win.
|
szer. ápr. 16, 2008 9:26 |
|
|
stell
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2007 10:18 Hozzászólások: 6679 Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
|
ok
UDV
Bocs hogy en is bele kotyogok ez igy igaz ahogy Nacorvus irja de a LaciL cimbinek is igaza van mert a gyereknek volt valami szemet es etol az idotol nemmegy ha jol ertem.Ezert ugy gondolom hogy a gep megvan fertozve.
Udv
A virtualis Memorianak cc 1.5 x kel nagyobnak lenie mint a RAM Memorianak.Tehat 25GB untig eleg,az hogy keves az Vic
|
kedd ápr. 15, 2008 20:11 |
|
|
Coulthard
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 238 Tartózkodási hely: Budapest
|
Re
Köszi az új infót!
Azt honnan tudom meg, hogy mennyi hely kéne ahhoz, hogy elegendő legyen a virtuális memória? Most olyan 25GB-nyi szabad hely van a wincsin. Kezdjek el helyet csinálni és akkor egyszer csak meg fog elégedni a mennyiséggel?
|
kedd ápr. 15, 2008 20:09 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Bocsi,hogy beleugatok a pályán kívülről amikor a Bily-féle ilyeneket ír ki:
Idézet: ...amikor szeretném elindítani az outlook 2000 progit, akkor kiírja a rendszer, hogy a virtuális memória elfogyott és a rendszer beállítja, de ezért pár progit le fog tiltani ,akkor nincs szabad lemezterület amire lapozna,nem a fizikális memó-val van baj... -tehát valóban a wincsiről kell törölni.
|
kedd ápr. 15, 2008 19:35 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Re:
Coulthard írta: ... Vírusírtás volt, talált is cuccokat, le is szedte, de gondolom érdemes lenne egy spyware-adware futtatást is tenni, mert sajnos az sem mostanság volt. Egyelőre majd próbálkozom az indítópultból kilőni dolgokat, aztán meglátjuk...
A vírusírtás kevés. Vannak olyan eldugott helyek, amiket ezek nem találnak meg.
Mint írtam: stell segít. Lefuttatsz egy programot, bemásolod a log fájlt, stell elszöszöl rajta, és szinte biztos hogy talál valamit. Az eltávolítás ís egy külön cécó.
Úgyhogy van még mit csinálnod.
Azt javaslom, hogy csinálj néha partició mentést, és ezek a gondjaid örökre megszünnek. 5 perc alatt visszaállítod a hibátlant, és kész. Csak pótolni kell néhány új telepítést.
De hát, te tudod mennyit akarsz szenvedni a jövőben.
|
kedd ápr. 15, 2008 15:24 |
|
|
Coulthard
arany tag
|
Re:
Laci_L írta: Coulthard írta: A fizikai memória 384MB, a virtuálist nem látom, mert nem az én gépemről van szó és nem vagyok a közelében mindig. A rendszer XP. A dolgot csak azért nem értem, mert évekig működött így, aztán egy szép napon kezdte el ezeket... Ez mindenképpen kevés XP-hez. 512 a min, ha tudod bővítsd, bár ez nem lesz egyszerű, mert nem kapsz ugyanolyan kivitelt, és ezer gond lehet. Legjobb elpasszolni a meglévőt, és újat (de legalább egyformákat) belerakni. Biztos, hogy több memóriarezidens program fut (amiket később telepítettél), és foglalja a helyet. Át kell nézni az indítópultot, és kiszedni, ami nem kell. Ott 3-5 programál több nem nagyon lehet. Lehet, hogy benyeltél valamit (ez is rezidens), de ehhez stell ért. Keresd meg.
Értem. Vírusírtás volt, talált is cuccokat, le is szedte, de gondolom érdemes lenne egy spyware-adware futtatást is tenni, mert sajnos az sem mostanság volt. Egyelőre majd próbálkozom az indítópultból kilőni dolgokat, aztán meglátjuk.
Köszi!
|
kedd ápr. 15, 2008 14:00 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Re:
Coulthard írta: A fizikai memória 384MB, a virtuálist nem látom, mert nem az én gépemről van szó és nem vagyok a közelében mindig. A rendszer XP. A dolgot csak azért nem értem, mert évekig működött így, aztán egy szép napon kezdte el ezeket...
Ez mindenképpen kevés XP-hez. 512 a min, ha tudod bővítsd, bár ez nem lesz egyszerű, mert nem kapsz ugyanolyan kivitelt, és ezer gond lehet. Legjobb elpasszolni a meglévőt, és újat (de legalább egyformákat) belerakni.
Biztos, hogy több memóriarezidens program fut (amiket később telepítettél), és foglalja a helyet.
Át kell nézni az indítópultot, és kiszedni, ami nem kell. Ott 3-5 programál több nem nagyon lehet.
Lehet, hogy benyeltél valamit (ez is rezidens), de ehhez stell ért. Keresd meg.
|
kedd ápr. 15, 2008 10:00 |
|
|
Coulthard
arany tag
|
Re:
A fizikai memória 384MB, a virtuálist nem látom, mert nem az én gépemről van szó és nem vagyok a közelében mindig.
A rendszer XP. A dolgot csak azért nem értem, mert évekig működött így, aztán egy szép napon kezdte el ezeket...
|
kedd ápr. 15, 2008 9:45 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Re: Fagyás
Coulthard írta: ... Mi lehet erre a jó megoldás?
Több memória.
Most mennyi van (Feladatkezelőben látod)? Milyen Op rendszer?
|
kedd ápr. 15, 2008 8:20 |
|
|
Coulthard
arany tag
|
Fagyás
Helló!
Ha már itt az outlook a téma, akkor én is ide írnám a gondom. Az a probléma van egy ideje, hogy amikor szeretném elindítani az outlook 2000 progit, akkor kiírja a rendszer, hogy a virtuális memória elfogyott és a rendszer beállítja, de ezért pár progit le fog tiltani. Itt le is fagy az outlook. Próbáltam már manuálisan változtatni a memóra méretét, akkor nem szólt érte, de a look továbbra is fagy. Néha bejön, akkor viszont minden más progi fagy... Mi lehet erre a jó megoldás?
|
hétf. ápr. 14, 2008 22:45 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Laci_L írta: .gúnár. írta: ... Gondoltam rá, hogy a régebbi leveleket mégiscsak kiexportálni valahova úgy, hogy külső programmal lehetne nézegetni, de nem találtam nagyon rá gyakorlati megoldást. Van vkinek ötlete? Mailbag AssistantHa a részletek is érdekelnek, csináltam leírást (magamnak), mert nem egyszerű, és fél év múlva biztos nem emlékszem rá.
Igen, érdekelne! Jöhet pü.-ben is, vagy ide, ahogy gondolod.
|
hétf. ápr. 14, 2008 15:38 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
.gúnár. írta: ... Gondoltam rá, hogy a régebbi leveleket mégiscsak kiexportálni valahova úgy, hogy külső programmal lehetne nézegetni, de nem találtam nagyon rá gyakorlati megoldást. Van vkinek ötlete?
Mailbag Assistant
Ha a részletek is érdekelnek, csináltam leírást (magamnak), mert nem egyszerű, és fél év múlva biztos nem emlékszem rá.
|
hétf. ápr. 14, 2008 9:16 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Mit lehet akkor csinálni azon kívül, hogy vegyek bika gépet, ha outlookot használnak levelezésre, de óriási a levélmennyiség (a pst fájl több gigás), és rendszeresen kellenek a régi levelek is (állítólag). Ilyenkor az Outlook is kínkeservesen töltődik be, nem is beszélve a mappákon belüli műveletekről. Gondoltam rá, hogy a régebbi leveleket mégiscsak kiexportálni valahova úgy, hogy külső programmal lehetne nézegetni, de nem találtam nagyon rá gyakorlati megoldást. Van vkinek ötlete?
|
szer. ápr. 02, 2008 15:13 |
|
|
chx
arany tag
|
Vírusirtó (pl. AVG) is csinálhatja.
chx
|
csüt. ápr. 06, 2006 10:00 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Használni kell a PopTray progit a POP3 letöltések előtt.
|
csüt. ápr. 06, 2006 4:00 |
|
|
ndawe
vas-tag
|
outlook probléma
Üdv!
Egy ismerős Outlookkal olvassa a pop3-as leveleit.
Mostanában viszont szokott kapni egy olyan levelet (valami spam lehet), ami kiakasztja az Outlookot, így nem tudja letölteni a leveleit. Egy másik gépről is megpróbálta szintén Outlookkal olvasni a leveleket, de ott is ugyanez történt.
A problémát csak úgy tudja áthidalni, ha az email-címhez tartozó webes felületen bejelentkezik, és ott törli a problémás levelet.
Van valakinek ötlete, hogy lehetne orvosolni a problémát?
Azért nem túl kényelmes, naponta többször belépni csak azért a webes felületen, hogy az ilyen email-eket törölje az ember.
A levelezőt nem kéne lecserélni, valami más megoldás kéne.
A több gépen történő próbálkozás miatt a vírusos gép esete sem valószínű.
A levelezőszerveren lenne lehetőség levelek szűrésére (pl küldő email-cím szerint), a gyakorlatban mégse működik.
Előre is kösz a válaszokat.
Dávid
|
csüt. ápr. 06, 2006 1:49 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|