|
Szerző |
Üzenet |
Lalamper
arany tag
|
reddoors írta: Ha esetleg valakinek a P@sco leírása után is kérdése lenne , vagy esetleg valami nem teljesen érthető az jelezze. A rendszerfájlokkal mindenki óvatosan bánjon nehogy törlésre kerüljön valamelyik. Kezdő felhasználóknak nem kimondottan ajánlott módszer.
Köszönjük reddoors! Bár ahogy így átnéztem ezeket a dolgokat, nem
tudom hogy akarom-e egyátalán én ennyire piszkálni a fájlokat,
a rendszert? Ha megnézem a rendszermappát, akkor látom hogy mi van
benne, aztán sanyi. Olyan mint ha a C:\Windows-t nyitnád meg és lám,
mennyi sok fájl, de ugyse tudod mi mire jó.. max valami orbitális dolgot
tudsz felfedezni.. Nincs igazam??
|
szomb. ápr. 19, 2008 18:35 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hmm... Innentől fogva a gyári eddig nem letölthető csengőhangok kinyerhetők a symbianos telefonokból???
Ha igen, akkor rendelhetek???:DDD
|
szomb. ápr. 19, 2008 18:35 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
Ha esetleg valakinek a P@sco leírása után is kérdése lenne , vagy esetleg valami nem teljesen érthető az jelezze. A rendszerfájlokkal mindenki óvatosan bánjon nehogy törlésre kerüljön valamelyik. Kezdő felhasználóknak nem kimondottan ajánlott módszer.
|
szomb. ápr. 19, 2008 18:30 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
scorpeeon írta: szerintem felesleges leírást megcsinálni, mert valaki már megtette, elég régen írogatok én már erről a módszerről több helyen is, vannak viszont, akik valamiért nem hajlandók kipróbálni és még mindig félmegoldásokkal próbálkoznak (kínai oldalakon állnak sorba cer file-okért, meg egymásnak szignózgatnak progikat egyenként). minden egyértelműen le van írva, pontról pontra végig kell csinálni, max 10 perces művelet az egész. ha egyszer megcsinálta valaki, pár gombnyomással tud szignózni bármilyen progit akár pc-n, akár a telefonon közvetlenül (én ezt a módszert preferálom). S60V3 RENDSZER FELTÖRÉSE - ALLFILES HOZZÁFÉRÉSS60V3 RENDSZER FELTÖRÉSE - SZIGNÓZÁS KIKERÜLÉSE
Hát igen van leírás , több féle is de mindegyik más. Én elsőként itt olvastam ez a legjobb , szerintem innen származik az összes . http://www.jaspp.net/page/6/
http://www.jaspp.net/page/5/ talán itt a legrészletesebb. De egyszerűbben is meg lehet oldani , és érhetőbben is le lehet írni. Na mindegy hát akkor majd egyszer. Addig is a nokiaprogramok marad. De én inkább P@SCO leírását javasolnám.
|
szomb. ápr. 19, 2008 18:24 |
|
|
k_chris
platina tag
|
no akkor csak ott van az E51esen is az a beállítás.. megtettem az átállítást, a 100mWot átírtam 4mW-ra, szomszéd szoba vékony fallal - működik ígyis. 100 vagy 4 azért csak nem mindegy .
|
szomb. ápr. 19, 2008 18:19 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
szerintem felesleges leírást megcsinálni, mert valaki már megtette, elég régen írogatok én már erről a módszerről több helyen is, vannak viszont, akik valamiért nem hajlandók kipróbálni és még mindig félmegoldásokkal próbálkoznak (kínai oldalakon állnak sorba cer file-okért, meg egymásnak szignózgatnak progikat egyenként).
minden egyértelműen le van írva, pontról pontra végig kell csinálni, max 10 perces művelet az egész. ha egyszer megcsinálta valaki, pár gombnyomással tud szignózni bármilyen progit akár pc-n, akár a telefonon közvetlenül (én ezt a módszert preferálom).
S60V3 RENDSZER FELTÖRÉSE - ALLFILES HOZZÁFÉRÉS
S60V3 RENDSZER FELTÖRÉSE - SZIGNÓZÁS KIKERÜLÉSE
|
szomb. ápr. 19, 2008 17:54 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Ha csinálsz egy jó kis leírást, akkor tedd külön topikba és kiemeljük.
Szerintem a dolog népszerűsége indokolja.
|
szomb. ápr. 19, 2008 17:22 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
reddoors írta: Ennek a leírása elég hosszadalmas lenne, ha esetleg lesz rá igény veszek erőt és leírom itt a fórumon. Egészen biztos, hogy lenne rá igény, mivel hosszas keresés után sem sikerült olyan tuti módszert találnom, ami működne.
Tehát engem személy szerint NAGYON érdekelne, hogyan működik. Mert az eddigi ÖSSZES próbálkozásom csődöt mondott.
|
szomb. ápr. 19, 2008 16:32 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
|
Lalamper írta: Köszönöm a választ! Kiokosítanál egy picit, hogy mi az a szignózás és hogyan működik?
A szignózás az egy olyan művelet mikor egy adott programot ellátsz a saját tanúsítványoddal. Ugyanis tanúsítvány nélkül egy program sem telepíthető. Annak, h. a gyártó szignó nélküli programot ad ki több oka is lehet. Pl. olyan funkciókat tartalmaz ami veszélyes lehet a telefonra, teszt jelegű programokat, és olyanokat amik ugyan nem teszt programok de mégsem vállalja az esetleges hibákért a felelőséget. Ezért a felhasználókra biza a használat jogát így a felelősség is a felhasználóé az esetleg okozott zavarokért és rendszertelen működésért. Szerencsére ilyen hibával én még nem találkoztam. Sajnos a régi klasszikus mód már nem működik ugyanis az azt az oldalt ahol a szignózáshoz szükséges fájlokat lehetett beszerezni az fizetős lett. Az oldal neve www.symbiansigned.com . Ezzel nagyon megnehezítették ezt a folyamatot. Szerencsére megszületett talán 1hónapja a már nagyon régóta várt , talán a sok szigorításnak köszönhető h. a hackereknek hosszú idő után sikerült feltörni a symbian rendszert. Már az összes eddig elérhetetlen fájl a telefonon elérhető és szerkeszthető és természetesen a szignózáshoz szükséges töréseket is megoldották. Ennek a leírása elég hosszadalmas lenne, ha esetleg lesz rá igény veszek erőt és leírom itt a fórumon.
|
szomb. ápr. 19, 2008 15:55 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
kerelyfe írta: Lalamper írta: Köszönöm a választ! Kiokosítanál egy picit, hogy mi az a szignózás és hogyan működik? Olvass vissza ebben a topicban.
Épp azt csinálom...
|
szomb. ápr. 19, 2008 15:48 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Lalamper írta: Köszönöm a választ! Kiokosítanál egy picit, hogy mi az a szignózás és hogyan működik?
Olvass vissza ebben a topicban.
|
szomb. ápr. 19, 2008 15:36 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
scorpeeon írta: k_chris írta: tools-settings-connections-w;an-advanced softkey ott nem letezik? Akkor bocsi, e90en van ilyen... de igen, ott van az, csak jól el van dugva, Macika ezért nem vette észre vszínűleg. én nem nagyon nyúlkálnék ezekhez az értékekhez, esetleg a power save-t ki lehet kapcsolni, ha azzal van gondod (emiatt bomlik a kapcsolat asszem egy kis tétlenség után) vagy az újrapróbálkozások számát nagyobbra állítani. auto confignál is 100mW sztem a tx power, mivel ha rámész, hogy alapértelmezettről testreszabás, alapból arra van állítva, ilyenkor sztem minden érték úgy van, ahogy default-on is. Valóban megvan, nem értettem meg pontosan, merre is van.
Átnézve a beállításokat igazán csak a TX-teljesítmény az, ami érdekes lehet számunkra, amennyiben jó térerejű helyen vagyunk, netán egy helyiségben a routerrel, akkor lehet lejjebb venni 100 mW-ról, készenléti idő-növekedéssel fogja meghálálni a cucc.
A többihez nem érdemes nyúlni, úgy tűnik...
|
szomb. ápr. 19, 2008 15:31 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Köszönöm a választ! Kiokosítanál egy picit, hogy mi az a szignózás és hogyan működik?
|
szomb. ápr. 19, 2008 15:30 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
|
Lalamper írta: Köszönöm! Megnézem! Viszont, ami még érdekelne, hogy ki milyen fileböngészőt használ. Nekem a Sysexplorer (v0.2) van fent. Van ennek újabb veerziója? Mer szerintem ez elég gagyi. Vagy van jobb progi ennél? Kifejezetten s60v3-ra? A másik pedig ez a Smartget, amit itt ajánlottak. Én mindenféle verziót találtam a neten, de egyik sem indult el vagy nem is lehetett telepíteni. Please, aki már használ ilyet, az vésse már le a verziót és esetleg egy linket hozzá.. Nagyon köszi!!
Talán 3fájlkezelőt érdemes megemlíteni. A legjobb az nem ingyenes(magyar nyelvű) a neve X-PLORE(van tört verzió) , a második helyen egy ingyenes áll a neve Y-BROWSER (magyar nyelvű) kicsit lassú és fel kell rakni hozzá a pluginokat ,így már kezelhető lesz vele a bluetooth-on beérkező különböző fájlformátumok, zip kezelés stb. A pluginok angol nyelvűek. A harmadik angol nyelvű( ingyenes ) ez is kicsit lassú , alapból kezeli a bluetooth-on bejövő fájlokat. Van belőle szignózott és szignó nélküli változat. Az utóbbit ha szignózod akkor plusz opciók válnak elérhetővé(restart). A neve Active File.
|
szomb. ápr. 19, 2008 15:22 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Köszönöm! Megnézem!
Viszont, ami még érdekelne, hogy ki milyen fileböngészőt használ. Nekem a Sysexplorer (v0.2) van fent. Van ennek újabb veerziója?
Mer szerintem ez elég gagyi. Vagy van jobb progi ennél? Kifejezetten
s60v3-ra?
A másik pedig ez a Smartget, amit itt ajánlottak. Én mindenféle verziót
találtam a neten, de egyik sem indult el vagy nem is lehetett telepíteni.
Please, aki már használ ilyet, az vésse már le a verziót és esetleg egy
linket hozzá..
Nagyon köszi!!
|
szomb. ápr. 19, 2008 15:05 |
|
|
Zoleeka83
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 19, 2008 11:59 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika.Igazad van.Nem a 3G miatt vettem meg hanem mert untam a régi telómat és pofára meg tudásra ez tetszett a legjobban.Amúgy mindig nokiáim voltak az 5110-től kezdve.Csak gondoltam ha van megér annyit hogy kipróbáljam.Azért kösz a választ a telóval meg vagyok elégedve.
|
szomb. ápr. 19, 2008 14:20 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: nem vagyok képben.Segítenétek?
Zoleeka83 írta: vettem 1 hete egy E51-est.Őszintén szólva csak azért mert 6230i-t már untam és ez tetszett meg elég sokmindent tud nekem.Egy valamivel nem vagyok tisztában.A telefon tetjén ahhol a jelzőfény is van nincs kamera a videohíváshoz?Mert amikor próbáltam csak a hátlapon lévő kamerát tudtam haszálni.Tehát forgatnom kellett a telefont.Amúgy meg vagyok elégedve a vele.2GB-s kártyával van elég memo rajta.A GPS-t még tanulom.Gyenge kezdés után erős visszaeséssel haladok. Van szép számmal olyan 3G-s telefon, amelyik nem hülyíti be az embert a videohívás lehetőségével.
Őszintén, minek az? 100 Ft-os percdíjat kifizetni egy vacak minőségű, szét-széteső, színhibás, másodpercenként 4-5 képet adó valamiért?
Akkor inkább küldj MMS-t, abba belefér egy NORMÁLIS felbontású és minőségű kép, annak esetleg van is értelme...
|
szomb. ápr. 19, 2008 13:47 |
|
|
Zoleeka83
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 19, 2008 11:59 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Budapest
|
nem vagyok képben.Segítenétek?
vettem 1 hete egy E51-est.Őszintén szólva csak azért mert 6230i-t már untam és ez tetszett meg elég sokmindent tud nekem.Egy valamivel nem vagyok tisztában.A telefon tetjén ahhol a jelzőfény is van nincs kamera a videohíváshoz?Mert amikor próbáltam csak a hátlapon lévő kamerát tudtam haszálni.Tehát forgatnom kellett a telefont.Amúgy meg vagyok elégedve a vele.2GB-s kártyával van elég memo rajta.A GPS-t még tanulom.Gyenge kezdés után erős visszaeséssel haladok.
|
szomb. ápr. 19, 2008 12:08 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Lalamper írta: Módosított operamini linkje van valakinek?
sztem ez lesz az:
http://opera-mini.ru/index_e.html
edit: hoppá, ez kicsit túl orosznak tűnik, itt talán emberibb nyelvű változatot is találsz: http://operamini.club.hu/
|
szomb. ápr. 19, 2008 11:38 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Háááhááá! Tényleg ott van a hívásinfó! Csak elég idióta megközelítéssel található meg. Én voltam a vak.
Köszönöm a felvilágosítást, srácok!
Módosított operamini linkje van valakinek?
|
szomb. ápr. 19, 2008 8:37 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
k_chris írta: tools-settings-connections-w;an-advanced softkey ott nem letezik? Akkor bocsi, e90en van ilyen...
de igen, ott van az, csak jól el van dugva, Macika ezért nem vette észre vszínűleg. én nem nagyon nyúlkálnék ezekhez az értékekhez, esetleg a power save-t ki lehet kapcsolni, ha azzal van gondod (emiatt bomlik a kapcsolat asszem egy kis tétlenség után) vagy az újrapróbálkozások számát nagyobbra állítani. auto confignál is 100mW sztem a tx power, mivel ha rámész, hogy alapértelmezettről testreszabás, alapból arra van állítva, ilyenkor sztem minden érték úgy van, ahogy default-on is.
|
szomb. ápr. 19, 2008 1:07 |
|
|
k_chris
platina tag
|
tools-settings-connections-w;an-advanced softkey ott nem letezik? Akkor bocsi, e90en van ilyen...
|
pén. ápr. 18, 2008 22:49 |
|
|
Macika
Moderátor
|
k_chris írta: nem teljesen E51 gond de szerintem Symbian úgyh leírom ide ahogy látom ez a topic pörög, szóval van a Tools-Settings-WLAN-Advancednél olyan hogy Automatic config, Radio measurements (enabled mind2), meg még egy pár opció. Ezek konkrétan mit jelentenek (RTS-CTS, etcket tudom mik), ami kifejezetten érdekel az az hogy az auto config-nál dinamikusan szabályozza-e a TX powert vagy az mindig 100mW? A help csak mondatba foglalja a menüpontoka, a Users Guide meg sem említi ezt a menüpontot... Én nem találok ilyet az E51-emben...
|
pén. ápr. 18, 2008 21:36 |
|
|
c3po
arany tag
|
Re: wifi / bt / sms kuldes / fogadas / pc / levelezoprogram
Macika írta: c3po írta: A masik kerdesre nincs valamilyen otletetek? A másikra azért nem válaszoltam, mert nem értem a kérdést. Hiszen a Nokia PC-Suite kezdettõl fogva tudja a PC-rõl való SMS-küldést, a fogadás meg így is-úgy is a telefonra jön, amit viszont azonnal meg tudsz nézni a PC-n. Olyan, hogy a telefon csak mint adó-vevõként mûködik, olyan csak egy SMS-szerver proginál fordulhat elõ, az meg már kissé bonyolultabb. Na meg nem is rohangálnak a feltörött verziók belõle, fullos áron meg öléggé húzós...
Koszonom, Macika.
A PCSuite-ot mar a (talan) 2210i ota hasznalom, akkor meg kulon kellett megvenni. A kezdetektol fogva nem tudok kibekulni vele.
Hasznaltam sokaig az oxygent, de most nem szivesen koltenek ismet ra, mert lejart a regisztraciom. A felulete viszont nagyon tetszett. Azonnal jelezte, ha sms erkezett, azt a szamitogepen meg lehetett nezni, valaszolni, stb. A PCSuite ennel nekem mindig sokkal nehezkesebben ment.
Igen, valoban azt szeretnem, hogy a telefon az oxygenhez hasonlo funkcionalitast (kizarolag az sms-ekre vonatkozoan) tegyen lehetove egy levelezoprogrammal. Tehat kuldesnel megadhassam (mondjuk, mint egy fiokot vagy az 'uj uzenet letrehozasa' alatt valaszthassam, hogy 'uj sms uzenet letrehozasa'), hogy a telefonrol kuldje el az sms-t, es a levelezoprogram jelezze egy (emailhez hasonlo) levelben, hogy sms uzenet erkezett, milyen tartalommal, stb.
En valami add-int tudtam volna elkepzelni, de azt hittem, hogy ez sokkal tobbeknek lehet hasznos add-in es sokan kerestek mar, de nagyon ugy tunik, hogy vagy tevedek vagy nagyon bonyolult lenne.
Segitesz / segitetek meg egy kicsit, kerlek?
Kosz szepen.
|
pén. ápr. 18, 2008 21:34 |
|
|
k_chris
platina tag
|
nem teljesen E51 gond de szerintem Symbian úgyh leírom ide ahogy látom ez a topic pörög, szóval van a Tools-Settings-WLAN-Advancednél olyan hogy Automatic config, Radio measurements (enabled mind2), meg még egy pár opció. Ezek konkrétan mit jelentenek (RTS-CTS, etcket tudom mik), ami kifejezetten érdekel az az hogy az auto config-nál dinamikusan szabályozza-e a TX powert vagy az mindig 100mW? A help csak mondatba foglalja a menüpontoka, a Users Guide meg sem említi ezt a menüpontot...
|
pén. ápr. 18, 2008 20:30 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
reddoors: ok, neked jóval nagyobb tapasztalatod van ezen a téren, hiszek neked. szóval én azt mondom, hogy alapból nem szabad telepakolni a telót progikkal, mert lassulásokat okozhat. lehet rá tenni sokat, csak ne nagyon sokat amikre szükség van tényleg, azokat érdemes csak fent tartani. szóval szerintem kb 50 progin belül ideális a dolog. ezt persze csak az eddigi tapasztalataim alapján mondom. és mivel 130 mega rendelkezésre áll erre a célra (minden másra a memkártya teljesen jó sztem), ami szerintem elegendő a fő progikhoz
|
pén. ápr. 18, 2008 20:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Lalamper írta: Nekem most hirtelen az tünt fel a 6230i után, hogy a teló nem mutatja az utolsó adatkapcsolat fogadott és küldött adatainak mennyiségét, csupán egy összesítő van rajta.. Ez elég idegesítő.. Ez tévedés.
Közben látom, hogy már írták.
30 napos log van benne. Ez Symbian!
|
pén. ápr. 18, 2008 20:09 |
|
|
k_chris
platina tag
|
scorpeeon írta: cbr900rr írta: HElló!
Feltettem a fring-et. Az msn megy is szépen viszont a skype-ra nem tud csatlakozni. Tud esetleg valaki valami segítséget nyújtani ez ügyben? Illetve mi az a SIP? És hogy tudom azt a fringben bállítani?
Üdv.: cbr a skype nálam általában csak később csatlakozik, lehet, hogy ha vársz egy fél percet, te is sikerrel jársz. a SIP az asszem a VoIP szolgáltatásnak a neve (vagy internettelefon), ha így már ismerős. a lényege, hogy az interneten keresztül történik a hívás felőled és nem telefonvonalon keresztül, és így általában sok helyre olcsóbban lehet telefonálni, vezetékesre gyakorlatilag ingyen, sok országba, némelyikben mobilra is.
A SIP a session initiation protocol roviditese. En egyetemi tanulmanyaim alapjan ugy emlekezem hogy sok koze nincsen a VoIPhoz. A lenyege a SIPnek hogy emailcim alapjan 2 kliens osszehozzon valami "session"-t ami lehet barmi, video, audio, akarmi. lenyeg hogy ossze tudjanak hozni olyan codecet amit mind a ket fel ismer, de cafoljatok meg ha nem pontos amit irok, regen tanultunk rola (2000-2002 korul) szoval a SIP egy eleg regi dolog, a VoIP miatt terjed mert ez nyilt szabvany (RFC talan) - barki uzemeltethet ilyen szervert ami csatlakozni tud a tobbihez (DNSből szedi hogy mihez kell kapcsolodnia adott cimzett eseten) es nem zart ugy mint pl a Skype.
|
pén. ápr. 18, 2008 20:09 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
|
scorpeeon írta: Lalamper írta: Nekem most hirtelen az tünt fel a 6230i után, hogy a teló nem mutatja az utolsó adatkapcsolat fogadott és küldött adatainak mennyiségét, csupán egy összesítő van rajta.. Ez elég idegesítő..
Másik. Valaki talán azt említette itt, hogy érdemesebb a belső memóriába telepíteni, mert ha memkártyára pakolok, akkor megbíz- hatatlanul fut a progi...?? Igaz ugyan, hogy méretes a belső memcsi, de azért ez tényleg érdekes lenne.. Tapasztalatok???
Kint van az Adobe Flash Lite 2.1-es verziója. Ugyan nem tudom mivel tud többet, de nem tudtam telepíteni. Azt mondja hogy ez belső összetevő..
És végül, ami a legjobban ***** a csőrömet. Annak idején 6230inél vígan használtam az opera minit, akármilyen cucc letöltésére egy weboldalról (zip, exe, stb). Felajánlotta, hogy betölti a böngészőbe, s az onnan gyönyörűen le is mentette pl memkártyára. E51-en egyáltalán nem működik ez a funkció, a beépített böngésző pedig szembeköp, mondván: nem támogatott fájltípus.... Ááá..
Tapasztalatok???????? 1 hónapja van meg a telefonom, a menu/log menüpontban ott van gyakorlatilag minden egyes fogadott/indított hívás ideje/időtartama/hívó neve, minden fogadott és küldött sms, minden netcsatlakozás, és minden egyes csatlakozás időpontja, módja és adatmennyisége kB pontossággal. sztem hülyeség ez a csak belső memóriára való telepítgetés. a legfontosabb programjaim azon vannak, hogy kártyacsere esetén is mindig helyben legyenek, de például a játékok és minden egyéb a memkarin van és nem veszem észre használat közben, hogy bármivel rosszabb lenne. a telepítés lassabb rá kicsit, de túlélhető. Flash Lite-ból már 3 is kint van egy ideje, az hozna igazi újításokat, különálló lejátszóként feltettema developer edition-t de így nem sokat ér, böngészőbe beágyozott változat sokkal inkább hasznos lenne, ilyen viszont csak egy szoftverfrissítés formájában jöhet el, ami még nem fordult elő ennek a telefonnak a történelmében letöltéshez: először is tedd fel az Opera Mini 4.1-et, kattints a letöltendő file-ra, menj arra, hogy hozzáadásul könyvjelzőkhöz és itt ki tudod másolni a címét (# gomb). ha ez megvan, már csak egy letölésvezérlő progi kell (mint pl a Smartget) és bármit le tudsz tölteni a telefonra.
Szerintem meg nem hülyeség a belső memóriában való telepítés. Hidd el nekem. Majd ha a telepített programot nem fogod látni az alkalmazáskezelőben és csak a formázás során tudod majd eltávolítani akkor majd magad is elhiszed. Több száz programot és témát próbáltam már ki, és erről a dologról egy hosszú leírást írtam egy fórumon kb. 1, 1.5 éve. Ha lesz időm egyszer megkeresem neked a leírást. Azóta több felhasználó is igazolta az állításomat, és akinek több tapasztalata van a symbis progik(symbi 9.x) terén már gondolkodás nélkül a belső memóriába telepítenek.
|
pén. ápr. 18, 2008 20:07 |
|
|
enhetvenes
arany tag
|
Vagy használd a módosított Opera minit. Mivel nem sok helyet foglal, ezért jó ha van fent egy "Gyári" Opera mini, és egy módosított is. Viszont .jar fileokat a módositott mini nem tud letölteni, azt mindig a nokia böngészöjével kell letölteni.
|
pén. ápr. 18, 2008 19:55 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Lalamper írta: Nekem most hirtelen az tünt fel a 6230i után, hogy a teló nem mutatja az utolsó adatkapcsolat fogadott és küldött adatainak mennyiségét, csupán egy összesítő van rajta.. Ez elég idegesítő..
Másik. Valaki talán azt említette itt, hogy érdemesebb a belső memóriába telepíteni, mert ha memkártyára pakolok, akkor megbíz- hatatlanul fut a progi...?? Igaz ugyan, hogy méretes a belső memcsi, de azért ez tényleg érdekes lenne.. Tapasztalatok???
Kint van az Adobe Flash Lite 2.1-es verziója. Ugyan nem tudom mivel tud többet, de nem tudtam telepíteni. Azt mondja hogy ez belső összetevő..
És végül, ami a legjobban ***** a csőrömet. Annak idején 6230inél vígan használtam az opera minit, akármilyen cucc letöltésére egy weboldalról (zip, exe, stb). Felajánlotta, hogy betölti a böngészőbe, s az onnan gyönyörűen le is mentette pl memkártyára. E51-en egyáltalán nem működik ez a funkció, a beépített böngésző pedig szembeköp, mondván: nem támogatott fájltípus.... Ááá..
Tapasztalatok????????
1 hónapja van meg a telefonom, a menu/log menüpontban ott van gyakorlatilag minden egyes fogadott/indított hívás ideje/időtartama/hívó neve, minden fogadott és küldött sms, minden netcsatlakozás, és minden egyes csatlakozás időpontja, módja és adatmennyisége kB pontossággal.
sztem hülyeség ez a csak belső memóriára való telepítgetés. a legfontosabb programjaim azon vannak, hogy kártyacsere esetén is mindig helyben legyenek, de például a játékok és minden egyéb a memkarin van és nem veszem észre használat közben, hogy bármivel rosszabb lenne. a telepítés lassabb rá kicsit, de túlélhető.
Flash Lite-ból már 3 is kint van egy ideje, az hozna igazi újításokat, különálló lejátszóként feltettema developer edition-t de így nem sokat ér, böngészőbe beágyozott változat sokkal inkább hasznos lenne, ilyen viszont csak egy szoftverfrissítés formájában jöhet el, ami még nem fordult elő ennek a telefonnak a történelmében
letöltéshez: először is tedd fel az Opera Mini 4.1-et, kattints a letöltendő file-ra, menj arra, hogy hozzáadásul könyvjelzőkhöz és itt ki tudod másolni a címét (# gomb). ha ez megvan, már csak egy letölésvezérlő progi kell (mint pl a Smartget) és bármit le tudsz tölteni a telefonra.
|
pén. ápr. 18, 2008 19:47 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Nekem most hirtelen az tünt fel a 6230i után, hogy a teló nem mutatja
az utolsó adatkapcsolat fogadott és küldött adatainak mennyiségét,
csupán egy összesítő van rajta.. Ez elég idegesítő..
Másik. Valaki talán azt említette itt, hogy érdemesebb a belső
memóriába telepíteni, mert ha memkártyára pakolok, akkor megbíz-
hatatlanul fut a progi...?? Igaz ugyan, hogy méretes a belső memcsi,
de azért ez tényleg érdekes lenne.. Tapasztalatok???
És végül, ami a legjobban ***** a csőrömet. Annak idején 6230inél
vígan használtam az opera minit, akármilyen cucc letöltésére egy
weboldalról (zip, exe, stb). Felajánlotta, hogy betölti a böngészőbe,
s az onnan gyönyörűen le is mentette pl memkártyára. E51-en
egyáltalán nem működik ez a funkció, a beépített böngésző pedig szembeköp, mondván: nem támogatott fájltípus.... Ááá..
Tapasztalatok????????
|
pén. ápr. 18, 2008 18:58 |
|
|
Macika
Moderátor
|
c3po írta: A masik kerdesre nincs valamilyen otletetek? A másikra azért nem válaszoltam, mert nem értem a kérdést.
Hiszen a Nokia PC-Suite kezdettől fogva tudja a PC-ről való SMS-küldést, a fogadás meg így is-úgy is a telefonra jön, amit viszont azonnal meg tudsz nézni a PC-n.
Olyan, hogy a telefon csak mint adó-vevőként működik, olyan csak egy SMS-szerver proginál fordulhat elő, az meg már kissé bonyolultabb. Na meg nem is rohangálnak a feltörött verziók belőle, fullos áron meg öléggé húzós...
|
pén. ápr. 18, 2008 16:42 |
|
|
c3po
arany tag
|
Macika írta: c3po írta: Ja, es a telefon belso oldalan van valami wlan azonosito. de arra sem jottem ra, hogy miert kell. Az a WLAN Mac addresse. Akkor van rá szükség a routernél, ha nem akarod, hogy bárki rá tudjon lépni a routeredre, és csak az adott Mac-addressû készülékeket engeded fel. Tehát ez a készülékbe beépített WLAN-kártya hálózai azonosítója gyakorlatilag. Alaphelyzetben semmi szükséged nincs rá, haladó szinten viszont már lesz...
Koszonom szepen, valami ilyesmit gyanitottam. Szeretnek en is haladni.
A masik kerdesre nincs valamilyen otletetek?
|
pén. ápr. 18, 2008 16:09 |
|
|
Macika
Moderátor
|
c3po írta: Ja, es a telefon belso oldalan van valami wlan azonosito. de arra sem jottem ra, hogy miert kell. Az a WLAN Mac addresse.
Akkor van rá szükség a routernél, ha nem akarod, hogy bárki rá tudjon lépni a routeredre, és csak az adott Mac-addressű készülékeket engeded fel.
Tehát ez a készülékbe beépített WLAN-kártya hálózai azonosítója gyakorlatilag.
Alaphelyzetben semmi szükséged nincs rá, haladó szinten viszont már lesz...
|
pén. ápr. 18, 2008 0:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Zaji írta: Lalamper írta: No egy kis figyelemelterelés gyanánt..
Nem tudom ki tette már fel magának a google maps-et a telefonjára, én ma megtettem és majd bele fordultam az árokba kocsival, mikor megláttam, hogy a progi - persze közelsem halál pontosan - de meghatározta a helyzetemet (no GPS vevő!!!). Debrecenből tartottam Budapestre és végig követte a településeket. Van benne egy beta funkció, My Location, s mint kiderült a cella egyedi azonosító információját küldi el gugliéknak, azok meghatározzák a helyét az adatbázisukból, majd a telcsi letölti a térképet.. persze a műholdverziót is. 220 km alatt kb. 2x tévedett, akkor egy-egy bázisállomásváltásnál hirtelen Londonban voltam (vszinű ugyanazt a broadcast adatokat kapta a toronytól). A térképen ilyenkor egy kis kék ponttal jelezte a torony helyét, s annak kb sugarát, amiben lehettem..
Szerintem ez azért gugliéktól elég durva, plána úgy, hogy gondolom semmilyen megállapodást nem kötött Tmobilékkal.. Sziasztok, Ez mehet Pannonnal is? Ki milyen fájlkezelőt használ a telefonhoz? Nekem kezdettől fogva a Pannon kártyám van benne és működik simán a helymeghatározás, 1700 m-es átmérőjű körben.
|
pén. ápr. 18, 2008 0:49 |
|
|
c3po
arany tag
|
wifi / bt / sms kuldes / fogadas / pc / levelezoprogram
Sziasztok!
Lehet, hogy ertelmetlen kerdest teszek fel, ha igen, bocs.
Lehet a telefonhoz wifi-n keresztul a szamitogepet ugy kapcsolni, hogy mondjuk outlook hasznalataval sms-t tudjak kuldeni / fogadni?
Tobb programot kiprobaltam, de azokon az sms-ek csak bt-n vagy kabelen keresztul mennek, es ott is csak a kuldes, a fogadas nem. A fogadas nem ertem miert nem. Pl. microsoft office sms add-in (mosa).
Olyasmire gondolok, mint az oxygen sms kuldesi/fogadasi funkcioja, csak beepuljon egy levelezoprogramba. Az oxygen ezt nem teszi es a symbianos telefoncsere miatt most meg nincs kedvem ujra megvenni a regisztralt verziot.
Van valami lehetoseg sms kuldesre es fogadasara egy szamitogep levelezo-programjabol a telefon hasznalataval wifi-n keresztul? Vagy bt-n keresztul?
Ja, es a telefon belso oldalan van valami wlan azonosito. de arra sem jottem ra, hogy miert kell. A wifi-t napi szinten hasznalom pl. internet-telefonalasra (hala tobbek kozt Macikanak ), de a konfiguralashoz nem volt szuksegem erre az azonositora.
Elore is koszonom, ha segitetek.
Udv.
|
csüt. ápr. 17, 2008 20:04 |
|
|
foki
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 544 Tartózkodási hely: Csatlakozott: 2001.07.23., Hétfő, 08:27
|
kerelyfe írta: Van egy barátom, akinek a fent nevezett telefonja van. Már cseréltetett előlapot, mert porosodik a készülék (azaz rosszak az illesztések). Azt mondták neki, hogy ez szériahiba. Igaz ez?
2007.11.07-i az enyém... tökéletes "karc - por - kopás - lötyögés" mentes "gyári" állapot
jónéhány keresztül ment a kezeim közt de egyiknem sem volt semmilyen szériahibája
|
csüt. ápr. 17, 2008 17:52 |
|
|
Zaji
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. márc. 29, 2004 20:31 Hozzászólások: 91 Tartózkodási hely: Győr
|
Lalamper írta: No egy kis figyelemelterelés gyanánt..
Nem tudom ki tette már fel magának a google maps-et a telefonjára, én ma megtettem és majd bele fordultam az árokba kocsival, mikor megláttam, hogy a progi - persze közelsem halál pontosan - de meghatározta a helyzetemet (no GPS vevő!!!). Debrecenből tartottam Budapestre és végig követte a településeket. Van benne egy beta funkció, My Location, s mint kiderült a cella egyedi azonosító információját küldi el gugliéknak, azok meghatározzák a helyét az adatbázisukból, majd a telcsi letölti a térképet.. persze a műholdverziót is. 220 km alatt kb. 2x tévedett, akkor egy-egy bázisállomásváltásnál hirtelen Londonban voltam (vszinű ugyanazt a broadcast adatokat kapta a toronytól). A térképen ilyenkor egy kis kék ponttal jelezte a torony helyét, s annak kb sugarát, amiben lehettem..
Szerintem ez azért gugliéktól elég durva, plána úgy, hogy gondolom semmilyen megállapodást nem kötött Tmobilékkal..
Sziasztok,
Ez mehet Pannonnal is?
Ki milyen fájlkezelőt használ a telefonhoz?
|
csüt. ápr. 17, 2008 16:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Gaborxxx írta: Fura, hogy egy biztonsági őr a munkahelyére szervez találkozót és némítani kell a telefont. Nem inkább egy film vagy TV adás idejére? Kezdődik a mónika show és némul a telefon például. Nem tudom, a biztonsági őr hol/hogy jön a képbe. Rengeteg olyan munkakör van, ahol elvárt a telefon némítása, csak rezgetése.
|
szer. ápr. 16, 2008 12:44 |
|
|
Macika
Moderátor
|
kerelyfe írta: Van egy barátom, akinek a fent nevezett telefonja van. Már cseréltetett előlapot, mert porosodik a készülék (azaz rosszak az illesztések). Azt mondták neki, hogy ez szériahiba. Igaz ez? Nálam egyelőre (4 hetes) nem jelentkezett ilyen, pedig a QVGA kijlzőn 1-2 porszem is meglátszik azonnal.
|
szer. ápr. 16, 2008 12:39 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Elég sokféle elfoglaltság képzelhető el, ami némítást igényel, ha másért nem, udvariasságból (bár ez a szempont egyre inkább ódivatú lesz).
És nem is kötelező némítani. A programot némi elvárható intelligenciával nyilván be lehet úgy állítani, hogy némítson, amikor kell és ne, amikor nem kell.
Nekem amúgy semmi kifogásom a programok megvásárlása ellen, elég sokat vásároltam már a handango.com oldalairól, ami PDA esetében jó is, mert egy, általam megadott azonosítóra megy a regisztráció és PDA-ról PDA-ra vihető, azaz a vásárlóhoz, nem pedig egy adott géphez kötött.
Mobiloknál sajnos nagyon kevés cég csinálja meg, hogy a regisztrációt átteszi egyik IMEIről a másikra. Így egy telefon elvesztése/cseréje esetén a program vele megy, az új telón, amin esetleg hibátlanul mehetne, újra kell regisztrálni.
Én elég sokat cserélgetem a telefonjaimat és igen nagy luxus volna a kedvenc, már korábban az adott platformra (pl. S60v3) megvásárolt programokat minden új telóra újraregisztráltatni.
Ilyenkor szoktam a tört cuccok közt körülnézni...
|
szer. ápr. 16, 2008 11:57 |
|
|
Gaborxxx
ezüst tag
|
Macika írta: reddoors írta: xerox írta: Köszönöm pampika! Egy ilyen hangvételű válaszra vártam!De megszületett neked köszönhetően. Elnézést kérek mindenkitől !!! Akik vitatkozásnak vélték de a rutinjukkal le és meg-győztek, valamint türelmestől és türelmetlentől egyaránt! A kérdésemet el is felejtettük ! Mind 1 ,ha ez itt így mükszik nem kell rá válaszolni Ha a sis vagy a sisx fájlok telepítése volt a kérdés akkor több oka is lehet amiért nem tudod telepíteni. 1. A telefonodon symbian OS.v9.2 fut ami visszafele nem kompatibilis. Itt a symbian 9.x alatti rendszerre gondolok (8.1, 8 , stb) . Az ezekre írt alkalmazásokat, programokat, témákat stb. nem tudod erre a rendszerre telepíteni. 2. A MENÜ-TELEPÍTÉSEK-ALK.KEZELŐ-OPCIÓK-BEÁLLÍTÁSOK menüpont alatt a SZOFTVERTELEPÍTÉS (MIND) és ONLINE TAN.ELL(KI) állásba legyen beállítva. TANÚSÍTVÁNYPROBLÉMÁK MIATT:3. Vannak olyan programok ,témák ,alkalmazások amelyek ugyan el vannak látva tanúsítvánnyal de ezek időközben lejártak(mivel minden program rendelkezik tanúsítvánnyal ami bizonyos ideig érvényes) ezért csak úgy tudod telepíteni ha visszaállítod a telefon dátumát egy korábbi időpontra ami eltérő lehet. Arra az időpontra mikor még érvényes volt. 4. A program amit telepíteni szeretnél egyáltalán nincs ellátva tanúsítvánnyal ,ezt a program gyártája rád bízza ha használni szeretnéd . Így neked kell róla gondoskodni aminek most elég körülményes a létrehozása de minden további nélkül kis trükkel megoldható. E tanúsítvány nélkül nem lehet semmiképpen telepíteni. Ez az úgynevezett SZIGNÓZÁS. 5. Jó tanács. Lehetőleg a telefon belső memóriájába telepítsd a programokat de főleg a témákat mivel a programok stabilabban a témák viszont minden esetben láthatóak lesznek az alkalmazáskezelőben. Így bármikor eltávolíthatod őket ha feleslegessé válnak. Szerencsére az E51 esetében ez bőséges. Azért tegyük hozzá - legalább megemlítés-szinten - hogy meg is lehet venni ezeket a programokat. És akkor nem kell törést keresni hozzá, nem kell szignózni és társai. Nekem kellett pl. az Auto-profile nevű progi. Mert jó, mert figyeli a naptárat és ha találkozót lel, akkor az elejétől a végéig automatikusan némítja a telót. Ez nekem - a munkahelyemen - nagyon sokat jelent. És 'kidobtam' érte egy drágább 32 centis pizza árát, 9.90 USD-t. Azért 1600 Ft egy 60-70ezer Ft-os telefonnál igazán nem pénz, vagy csak én vagyok szemtelenül gazdag?
Tény, hogy egyes programok árai igen alacsonyak és érdemes pénzt szánni rájuk. Fura, hogy egy biztonsági őr a munkahelyére szervez találkozót és némítani kell a telefont. Nem inkább egy film vagy TV adás idejére? Kezdődik a mónika show és némul a telefon például.
Vannak programok amiknek viszont nagyon elszállt ára van és 20-30 progit legalább nagyon sokan használnak. Max. 1-2 érdemes megvenni, de minek, ha a többi úgyis tört? Ennek ellenére én is vettem már egyet, mert valahogy megvan az a nyugodtság érzés, mint amikor eredeti DVD pihen a polcon.
Sajnálom, hogy xerox-nak ilyen rossz tapasztalatai vannak, de a többiek védelmező szavai után bátran vágok majd bele az E51-be!
|
szer. ápr. 16, 2008 10:45 |
|
|
P.ter
ezüst tag
|
kerelyfe írta: Van egy barátom, akinek a fent nevezett telefonja van. Már cseréltetett előlapot, mert porosodik a készülék (azaz rosszak az illesztések). Azt mondták neki, hogy ez szériahiba. Igaz ez?
Nem tudom, hogy szériahiba-e, de az én 3 hónapos készülékem kijelzője is durván poros már. Megnéztem a másfél éves SE V630-omat egy darab porszem nincs benne. Ez van
|
szer. ápr. 16, 2008 9:56 |
|
|
jp10000
vas-tag
|
Ahogyan nyomkodom a jobb oldali gombokat a hátulja egy kicsit mozog. Ahogyan a régi lemezből való autóimnak az oldalát be lehetett nyomkodni. Gondoltam teszek papírt a fémhátlap és a telefon belseje közé, de az olyan furblézer.
|
szer. ápr. 16, 2008 7:02 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Van egy barátom, akinek a fent nevezett telefonja van. Már cseréltetett előlapot, mert porosodik a készülék (azaz rosszak az illesztések). Azt mondták neki, hogy ez szériahiba. Igaz ez?
|
szer. ápr. 16, 2008 6:44 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
cbr900rr írta: HElló!
Feltettem a fring-et. Az msn megy is szépen viszont a skype-ra nem tud csatlakozni. Tud esetleg valaki valami segítséget nyújtani ez ügyben? Illetve mi az a SIP? És hogy tudom azt a fringben bállítani?
Üdv.: cbr
a skype nálam általában csak később csatlakozik, lehet, hogy ha vársz egy fél percet, te is sikerrel jársz. a SIP az asszem a VoIP szolgáltatásnak a neve (vagy internettelefon), ha így már ismerős. a lényege, hogy az interneten keresztül történik a hívás felőled és nem telefonvonalon keresztül, és így általában sok helyre olcsóbban lehet telefonálni, vezetékesre gyakorlatilag ingyen, sok országba, némelyikben mobilra is.
|
kedd ápr. 15, 2008 18:48 |
|
|
cbr900rr
ezüst tag
|
HElló!
Feltettem a fring-et. Az msn megy is szépen viszont a skype-ra nem tud csatlakozni. Tud esetleg valaki valami segítséget nyújtani ez ügyben?
Illetve mi az a SIP? És hogy tudom azt a fringben bállítani?
Üdv.: cbr
|
kedd ápr. 15, 2008 17:36 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Nyilván ugyanezt a dolgot használja a Nokia Maps is a gyengécske beépített GPS vevők (N82, N95, stb.) megtámogatására.
|
hétf. ápr. 14, 2008 9:35 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Lalamper írta: No egy kis figyelemelterelés gyanánt..
Szerintem ez azért gugliéktól elég durva, plána úgy, hogy gondolom semmilyen megállapodást nem kötött Tmobilékkal.. Igen, ez nekem is tetszik nagyon. 1700 m-es körben meghatározza a helyzetet.
|
vas. ápr. 13, 2008 21:33 |
|
|