Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 18:34

Hozzászólás a témához  [ 102 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Csökkenő roamingdíjak az EU-n belül! 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Na ez azert nem egeszen, mert a login ellenorzest, dns osztast, meg az smtp-t azt biza a honi szolgaltato adja, tehat lenyegeben innen jon minden, csak kell egy koldokzsinor kifele. Ennek fenntartasa persze kozel sem az a horror osszeg, amit ezelt elkernek a neptol. De en azt mondom, hogy vagy elvan az ember net nelkul, ha fontos ember, akkor ugyis olyan helyen lesz elszallasolva, ahol van net, vagy keresni kell egy free wifi-t es csokolom :)

ahogy gúnár elftárs írja, dns és ip a külföldiről jön. Login ellenőrzés - ha van -, akkor a külföldi szerint történik. Az SMTP-nek meg semmi köze a csatlakozáshoz, mivel az már egy TCP szintű protokoll.

vas. ápr. 20, 2008 23:58
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
k_chris írta:
ha én kinn vagyok és helyben (vagy máshova) telefonálok annyi köze van az otthoni hálónak a hívásomhoz hogy az authentikáció-authorizáció illetve a hívásköltség oda fut be nem pedig a helyi (roaming)-ben marad meg..

igen, és ugyanez igaz a roaming internetre is.
De amíg nincs valódi verseny, hanem helyette ejrópai langymeleg protekcionizmus és korrupció, addig ezen nem is lehet változtatni. És ha admnisztartív intézkedéseket hoznak ejrópai szinten, akkor a kieső extraprofitot majd behajtják a szolgáltatók máshol.

vas. ápr. 20, 2008 23:54
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Itthon a kettõ a végállomás.

és ehhez is kell 50 év szopás...

vas. ápr. 20, 2008 23:46
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
.gúnár. írta:
Én is voltam kint, 3 államban is, te csak egyben.
Igen, egyben.
Florida, Kansas, Georgia, South Carolina, Virginia, Pennsylvania, New Yersey, Connecticut, Massachusets, New York.

Ákoska, miket hagytam ki?

Nem gizdulni szerettem volna azzal, hogy ki volt Amerikában, ki nem, kinek hosszabb, kinek rövidebb.

Csak itthon annyira elharapódzik már, hogy itthon minden drága, kint minden fillérekért van.
Hát ki kell menni KINT ÉLNI/DOLGOZNI és akkor majd meg lehet látni, tényleg fillérekért van-e és tényleg jó ez az, hogy annyiért van, amennyiért!

Az a baj, hogy itthonról mindenki úgy képzeli el, hogy az õ itthoni életviteléhez képest kerül annyiba, amennyibe kint.
Abba senki nem gondol bele (talán Te sem), hogy kint élni, és úgy kapni egyszerre a negatívumot és a pozitívumot, az egészen más!

Sokan szokták felhozni, hogy milyen jó Németországban élni, mert lehet az autópályán akár 160-180-nal is menni SZABÁLYOSAN.
Abba nem gondol bele az illetõ, hogy IGEN, EZ ÍGY VAN.
De!
Ahhoz, hogy ezt a (vélt) pozitívumot élvezni lehessen, ahhoz kint kell élni, ami viszont az itthoni mércénkkel mérve már korántsem olyan rózsás. Csak ERRÕL nem beszél senki...

Mindenki csak az irigyelni való dolgokat halmozza példának.

Na, ezért emeltem fel a hangomat...

ehhez csak annyit tennék hozzá, hogyha "Ha valaki - idegen bolygóról érkezett - "-nek választania kéne, hogy hol akar élni, akkor kötve hiszem, hogy a hazai viszonyok mellett döntene.

vas. ápr. 20, 2008 23:44
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Na ez azert nem egeszen, mert a login ellenorzest, dns osztast, meg az smtp-t azt biza a honi szolgaltato adja, tehat lenyegeben innen jon minden, csak kell egy koldokzsinor kifele. Ennek fenntartasa persze kozel sem az a horror osszeg, amit ezelt elkernek a neptol. De en azt mondom, hogy vagy elvan az ember net nelkul, ha fontos ember, akkor ugyis olyan helyen lesz elszallasolva, ahol van net, vagy keresni kell egy free wifi-t es csokolom :)

figyusztok DNSnek szinte bármit be lehet írni. kinéztek pl egy egyetemi DNS szervert és azt használhatjátok bárhol, de akárhol netezik az ember IP címet az esetek 99.9999%ában DHCPn keresztül kapja az meg DNSt is bekonfigol. SMTPt viszont nem konfigol semmi azt a levelezőprogramban kézzel kell beállítani. ma már SMTP relay külső hálóról nem használható - esetleg authentikációval (mostanság belsőről is), viszont authentikációval külsőről is. Én a vodát használom erre a célra az akárhol (irodában otthon T-mobilon :) ) működik. A login ellenőrzésben igazad van, azt csak a honi szolgáltató adhatja, és ahhoz kell a felhasználói adatbázis hogy nincs e letiltva, etc..

vas. ápr. 20, 2008 20:56
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Na ez azert nem egeszen, mert a login ellenorzest, dns osztast, meg az smtp-t azt biza a honi szolgaltato adja, tehat lenyegeben innen jon minden, csak kell egy koldokzsinor kifele.

Elhiszem amit írsz, főleg mert nem is értek hozzá, csak megjegyzem, hogy nyugodtan adhat ip-t és dns szervert a külföldi szolgáltató is, az smtp szerver pedig lehet egy sima autentikálós szerver is (legalábbis pl. a vodáé ilyen), ami bármely hálózatból elérhető. Mondjuk a login logikus, ha felhasználó/jelszó kell (bár pl. vodánál asszem a sim kari azonosít). Valaki írta valahol (lehet, hogy te?), hogy ezt ki fogja próbálni (mármint az ip-t és a dns-t), kiváncsian várom majd a beszámolóját.

vas. ápr. 20, 2008 18:59
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 

vas. ápr. 20, 2008 18:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát ja, amúgy (szerintem) a GPRS meg depláne extraprofios, ugyanis azt a külföldi szolgáltató adja, tehát az itteni szolgáltató legfeljebb csak annyit tud, hogy a lúzer kint mennyit forgalmazott a partner számlája alapján. Más (technikai) összekapcsolás nem nagyon van.

vas. ápr. 20, 2008 18:37
platina tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
asdf_ írta:
Macika írta:
Az engem is felháborított, hogy pl. Németországban városon belül kezdeményezett hívás pontugyanannyi, mintha itthonról hívnám, nem 2 km-ről...

Nekem ez vicces:

Vodafone GPRS roaming a Cseheknel (a sima dijas, nem az 50 megas atalanydijas)
- Hálózat EUROTEL GPRS Internet ár / MB 1 249,80 Ft
- Hálózat Vodafone CZ GPRS Internet ár / MB 2 799,90 Ft :twisted:

Majd az eu ezt is jól megrendszabályozza. Aztán majd mit ad isten hopp, egyszercsak felmennek a belföldi mobilnet árak is. :twisted: Lehet ez elírás is, mert igen érdekes, hogy partnerhálózatnál drágább.

Amúgy különben ez egy jó taktika volt, mert először az "egységes tarifa jegyében" jól felba.szták a roaming árakat, majd nagy kegyesen csökkentették. Ugye mindenki emlékszik még arra, amikor csak kezelési költséget raktak (állítólag) a kintről számlázott díjakra. Volt a horvát ingyen sms akció, meg úgy általában sokkal olcsóbb volt az sms, legalább ezzel lehetett kapcsolatot tartani. Nem voltak egységesek az árak a különböző hálózatoknál, de aki naprakész volt, az elég olcsón megúszta. Aztán rájöttek, hogy az sms-en (is) mekkorát tudnak húzni. :twisted:

erről beszélek én is!!! csak ugye az "átlaguser"-nek ez átláthatatlan volt hogy mikor melyik szolgáltató mennyit számláz külföldön, szerintem elég sok reklamációt kaphattak a szolgáltatók aztán "ha nektek ez kell akkor legyen egységes" felkiáltással vettek egy MAX(összesfajta roaming ár) függvényt, azt beszoroták kettővel és az a díj lett mindenre... mert (ez már lerágott csont) ha én kinn vagyok és helyben (vagy máshova) telefonálok annyi köze van az otthoni hálónak a hívásomhoz hogy az authentikáció-authorizáció illetve a hívásköltség oda fut be nem pedig a helyi (roaming)-ben marad meg..

vas. ápr. 20, 2008 18:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Macika írta:
Az engem is felháborított, hogy pl. Németországban városon belül kezdeményezett hívás pontugyanannyi, mintha itthonról hívnám, nem 2 km-ről...

Nekem ez vicces:

Majd az eu ezt is jól megrendszabályozza. Aztán majd mit ad isten hopp, egyszercsak felmennek a belföldi mobilnet árak is. :twisted: Lehet ez elírás is, mert igen érdekes, hogy partnerhálózatnál drágább.

Amúgy különben ez egy jó taktika volt, mert először az "egységes tarifa jegyében" jól felba.szták a roaming árakat, majd nagy kegyesen csökkentették. Ugye mindenki emlékszik még arra, amikor csak kezelési költséget raktak (állítólag) a kintről számlázott díjakra. Volt a horvát ingyen sms akció, meg úgy általában sokkal olcsóbb volt az sms, legalább ezzel lehetett kapcsolatot tartani. Nem voltak egységesek az árak a különböző hálózatoknál, de aki naprakész volt, az elég olcsón megúszta. Aztán rájöttek, hogy az sms-en (is) mekkorát tudnak húzni. :twisted:

vas. ápr. 20, 2008 16:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
.gúnár. írta:
Igen, egyben.
Florida, Kansas, Georgia, South Carolina, Virginia, Pennsylvania, New Yersey, Connecticut, Massachusets, New York.

Nem gizdulni szerettem volna azzal, hogy ki volt Amerikában, ki nem, kinek hosszabb, kinek rövidebb.

Csak itthon annyira elharapódzik már, hogy itthon minden drága, kint minden fillérekért van.
Hát ki kell menni KINT ÉLNI/DOLGOZNI és akkor majd meg lehet látni, tényleg fillérekért van-e és tényleg jó ez az, hogy annyiért van, amennyiért!

Az a baj, hogy itthonról mindenki úgy képzeli el, hogy az ő itthoni életviteléhez képest kerül annyiba, amennyibe kint.
Abba senki nem gondol bele (talán Te sem), hogy kint élni, és úgy kapni egyszerre a negatívumot és a pozitívumot, az egészen más!

Sokan szokták felhozni, hogy milyen jó Németországban élni, mert lehet az autópályán akár 160-180-nal is menni SZABÁLYOSAN.
Abba nem gondol bele az illető, hogy IGEN, EZ ÍGY VAN.
De!
Ahhoz, hogy ezt a (vélt) pozitívumot élvezni lehessen, ahhoz kint kell élni, ami viszont az itthoni mércénkkel mérve már korántsem olyan rózsás. Csak ERRŐL nem beszél senki...

Nekem csak floridát említetted, de ez megint csak nem téma, mert azzal, hogy adtok néhány koncertet, még nem fogsz belelátni az ottani emberek mindennapjaiba. Annyiban lehet összefoglalni a dolgot, hogy: itthon is és kint is el lehet jutni 1-ről a kettőre. Csakhogy kint el tudsz jutni ha akarsz 3-ra és tovább. Itthon a kettő a végállomás. Rendszerint. Úgyhogy nem kell bizonygatni, hogy kint micsoda drágaság van, mert ez már lerágott csont a részedről és kezd nagyon unalmas lenni. Igen, kint is meg kell dolgozni mindenért, de ha elérsz valamit, akkor nem kezdi el az állam bácsi tartani a markát, hogy elvegye mindezt, hanem egy picit hagy belőle neked is. Bizonygasd csak magadnak, hogy kint milyen sz.ar és drága az élet (tán ezzel magyarázod ki magadnak, hogy miért nem maradtál kint, ki tudja), de köszönjük, ebből én és még páran a fórumon nem kérünk. Remélem ettől még szent a béke.

vas. ápr. 20, 2008 15:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Nekem ez vicces:

vas. ápr. 20, 2008 12:42
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Igen, egyben.

Az a baj, hogy itthonról mindenki úgy képzeli el, hogy az ő itthoni életviteléhez képest kerül annyiba, amennyibe kint.

Abba nem gondol bele az illető, hogy IGEN, EZ ÍGY VAN.
De!
Ahhoz, hogy ezt a (vélt) pozitívumot élvezni lehessen, ahhoz kint kell élni, ami viszont az itthoni mércénkkel mérve már korántsem olyan rózsás. Csak ERRŐL nem beszél senki...

vas. ápr. 20, 2008 11:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
és a lefedettség? sokkal nagyobb területek vannak lefedettség nélkül mert a nagy gyéren lakott területeket (ez inkább kanadára lehet igaz) egyszerűen nem éri meg lefedni - ahol meg lehetne mobilozni ott meg úgyis van vezetékes, amit már olyan rég építettek ki hogy ma már csak extraprofitot hoz. itt meg fordítva volt - sok kis helyiségben előbb volt mobil mint vezetékes....

Ahhoz képest elég jó a lefedettség, mint amit gondolnánk. A gyéren lakott területre pedig egyetlen jó érvet tudok hozni: Liechtenstein. 35 ezer emberre 4 mobilszolgáltató + roaming a szomszédokból. És bár kis terület, azért vannak hegyek, tehát kell oda is pár antenna. :wink: Bár egyesek most nyilván azt gondolják, hogy cserébe horror percdíjak vannak. Na jó, nem piszkálom Macikát, mert megsértődik. :lol:

vas. ápr. 20, 2008 9:11
platina tag

Hozzászólás 
és a lefedettség? sokkal nagyobb területek vannak lefedettség nélkül mert a nagy gyéren lakott területeket (ez inkább kanadára lehet igaz) egyszerűen nem éri meg lefedni - ahol meg lehetne mobilozni ott meg úgyis van vezetékes, amit már olyan rég építettek ki hogy ma már csak extraprofitot hoz. itt meg fordítva volt - sok kis helyiségben előbb volt mobil mint vezetékes....

vas. ápr. 20, 2008 8:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
.gúnár. írta:
Ne haragudj, Macika, szerintem nem kéne állandóan feszegetned, hogy "kint is milyen drága a mobilozás".
Tudod, az a baj, hogy Te internetről vagy okos.
Én meg ott voltam, kint...

Ha valaki - idegen bolygóról érkezett - Magyarországon megnézné a tarifákat az interneten, szerinted mit mondana?

Miért, az interneten szerinted hazudnak az ottani szolgáltatók? Én is voltam kint, 3 államban is, te csak egyben. Igaz, én nem most voltam. Viszont nekem folyamatos kapcsolatom van ottaniakkal, tehát talán van egy kicsi rálátásom is az ottani dolgokra, ha nem is saját tapasztalatból. Persze ennek aztán semmi köze a témához, csak te hoztad fel. Azért írtam - nem bántásképpen - hogy ne feszegessük már a témát. Persze lehet példálózni olyan országokkal is, ahol sokkal drágább a mobilozás. Ilyen például Kuba.

A párhuzamot én azért hoztam fel, mert a jó propaganda miatt szerintem az európai ember az, aki külföldre érve leginkább fogja a mobilját nyomkodni, holott ezerféle módon meg lehet már a mai világban oldani a kommunikációt. Emiatt felénk nem hinném, hogy el fogják törölni a roamingot, amikor óriási extraprofitot hoz. Ha itt is lesza.rná mindenki, akkor előbb-utóbb a szolgáltatók is ösztönöznék a külföldi mobilhasználatot például az említett cikk szerinti "kedvezményekkel". Amerikában a mobilozás egésze hasonlít erre, mivel a vezetékes és internet infrastruktúra sokkal jobban kiépített és sokkal olcsóbb, ezért nem mobiloznak annyit az emberek. Ha meg valaki utazik, bedugja a szállodában a 100 megás "konnektorba" az ip telefonját és azon csacsog.

vas. ápr. 20, 2008 7:20
Moderátor

Hozzászólás 
k_chris írta:
ez az egész roaming dolog jó szemléltető példája hogy a multi cégek csak akkor használják ki a multi-ságukat amikor NEKIK jó. amikor nekik kéne valamit adni (nincs roaming díj bejövő hívás esetén adott cég hálóján belül, illetve ha adott külföldi hálóban vagyok és helyi számot hívok akkor annyit fizessek mint egy átlag percdíj helyben - 2002 körül még így volt) akkor már külön vannak.. pedig a távközlési vonalak (pl T-Com - T-Mobile) ugyanazon csoport kezében vannak amik ezeket az országokat összekötik (Vagy legalábbis van ilyen vonal).

vas. ápr. 20, 2008 1:09
platina tag

Hozzászólás 
ez az egész roaming dolog jó szemléltető példája hogy a multi cégek csak akkor használják ki a multi-ságukat amikor NEKIK jó. amikor nekik kéne valamit adni (nincs roaming díj bejövő hívás esetén adott cég hálóján belül, illetve ha adott külföldi hálóban vagyok és helyi számot hívok akkor annyit fizessek mint egy átlag percdíj helyben - 2002 körül még így volt) akkor már külön vannak.. pedig a távközlési vonalak (pl T-Com - T-Mobile) ugyanazon csoport kezében vannak amik ezeket az országokat összekötik (Vagy legalábbis van ilyen vonal).

szomb. ápr. 19, 2008 23:21
Moderátor

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Macika írta:
Hehe, örömmel láttam, hogy 15 évvel a cégalapítás után - talán utolsóként Európában - Japánnal is lett roaming szerődése a Pannonnak!!!!
Háromszoros hurrá, hogy ezt a SZÉGYENfoltot végre lemosták...

De csak azért mert a szapporói Div. 1. hoki vb miatt a magyar csapat is érdekelt volt. A szövetség főtámogatója a Pannon.
Én utána felbontják a szerződést a DoCoMo-val? ;)

szomb. ápr. 19, 2008 21:06
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Ne haragudj, Macika, szerintem nem kéne állandóan feszegetned, hogy "kint is milyen drága a mobilozás".
Tudod, az a baj, hogy Te internetről vagy okos.
Én meg ott voltam, kint...

Ha valaki - idegen bolygóról érkezett - Magyarországon megnézné a tarifákat az interneten, szerinted mit mondana?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika szomb. ápr. 19, 2008 21:08-kor.

szomb. ápr. 19, 2008 21:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Hehe, örömmel láttam, hogy 15 évvel a cégalapítás után - talán utolsóként Európában - Japánnal is lett roaming szerődése a Pannonnak!!!!

De csak azért mert a szapporói Div. 1. hoki vb miatt a magyar csapat is érdekelt volt. A szövetség főtámogatója a Pannon.

szomb. ápr. 19, 2008 19:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
.gúnár. írta:
kerelyfe írta:
Álom, álom, édes álom!

A roaming halott

Ezt a világnak régiója is válogatja, hol, mire van igény. Ez olyasmi kb. mint az amerikai mobilinternet. Olcsón, vagy ingyen adják, korlátlanul, mivel a kutya se használja.
Azéééé érdekelnének a helyi percdíjak. Mert ha olyanok, ahogy sejtem, akkor nem kell bombát erősíteni a saját testükre a tulajdonoséknak bánatukban, hogy eltörölték... :)

Nos, hasonlítsuk össze pl. az amcsi t-t az ittenivel. A 300 perces csomagjuk 40USD. És mielőtt huhúznánk, hogy de ez alig jobb, mint a relax 250, tegyük hozzá azt az apróságot, hogy hétköznap este és 7végén hálózaton belül korlátlan beszélgetést biztosít a csomag, valamint megadhatsz 5 hálózaton kívüli számot is, amit szintén korlátlanul hívhatsz. Tegyük hozzá, szépen megkérik az árát, ha a perckeretet túlléped (0,4USD/perc), de azért ha lehet ne hozzuk már elő a jó kis komcsi trükköt, hogy ezt emeljük ki az egészből, hogy milyen drága. Egyébként még ha nagyon korrektek akarunk lenni, tegyük hozzá, hogy nem is olyan rég a bejövő hívásokért is kellett perkálni, de ha jól tudom, egy ideje ez már nincs (ebben nem vagyok biztos).

Amúgy 100 dolcsiért az amcsi t-mobile FULL INGYENDUMÁT, SMS-t és MMS-t biztosít bármikor, bármely belföldi hálózatba. Nos?
http://www.t-mobile.com/shop/plans/deta ... 2198f7a692

Én kibírnám...

szomb. ápr. 19, 2008 19:41
Moderátor

Hozzászólás 
thomas77 írta:
A T-nek is volt hasonló kezdeményezése. Talán 2 évvel ezelőtt a nyári időszakban ha T hálózatokon roamingoltunk, akkor a hívás fogadásért nem kellett fizetni. (az usában sem) Aztán elhalt a dolog.
Pedig pont a nagy cégeknek kellene elkezdeniük bevezetni ilyen kedvezményeket.
Az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy mennyibe kerül a roaming. Még most sem, amikor van egy egységes európai szabályozás.
Munkám során gyakran kell ismeretlen emberekkel beszélnem. Mindig kiakadok azon, ha azt mondja az ember, hogy "most külföldön vagyok, ha hazaértem visszahívom" és leb.ssza a telefont. Azt fel sem fogja, hogy ezért kifizetett 1 perc hívásfogadást és azalatt pont megbeszéltük volna!
Ha viszont ingyenes lenne a roaming (vagy legalább a hívás fogadás), akkor az jobban tudatosodna az emberekben. Akkor talán bátrabban használnák a telefonjaikat külföldön is.

És ilyenkor tényleg biliben lóg a kezem! :roll:

Na de vissza a témához:

Az emberekben nem tudatosodott még, hogy az EU-n belül az összes országból az összes országba 144 Ft lett 1 perc indított beszélgetés, a fogadott hívások pedig 70,80 Ft-ot tesznek ki, persze mindkettő percalapon.
Ez minden EU-s szolgáltatónál azonos.
Érdekes árat csak az SMS-nek találtak ki, egyrészt mert az eltérő (T: 78,00; P: 96,00; V: 94,80 Ft), másrészt pedig azért, mert akár az indított, akár a fogadott hívásokhoz képest iszonyatosan drága (szerintem).

szomb. ápr. 19, 2008 18:21
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
kerelyfe írta:
Álom, álom, édes álom!

A roaming halott

Ezt a világnak régiója is válogatja, hol, mire van igény. Ez olyasmi kb. mint az amerikai mobilinternet. Olcsón, vagy ingyen adják, korlátlanul, mivel a kutya se használja.
Azéééé érdekelnének a helyi percdíjak. Mert ha olyanok, ahogy sejtem, akkor nem kell bombát erősíteni a saját testükre a tulajdonoséknak bánatukban, hogy eltörölték... :)

szomb. ápr. 19, 2008 17:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
A T-nek is volt hasonló kezdeményezése. Talán 2 évvel ezelőtt a nyári időszakban ha T hálózatokon roamingoltunk, akkor a hívás fogadásért nem kellett fizetni. (az usában sem) Aztán elhalt a dolog.
Pedig pont a nagy cégeknek kellene elkezdeniük bevezetni ilyen kedvezményeket.
Az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy mennyibe kerül a roaming. Még most sem, amikor van egy egységes európai szabályozás.
Munkám során gyakran kell ismeretlen emberekkel beszélnem. Mindig kiakadok azon, ha azt mondja az ember, hogy "most külföldön vagyok, ha hazaértem visszahívom" és leb.ssza a telefont. Azt fel sem fogja, hogy ezért kifizetett 1 perc hívásfogadást és azalatt pont megbeszéltük volna!
Ha viszont ingyenes lenne a roaming (vagy legalább a hívás fogadás), akkor az jobban tudatosodna az emberekben. Akkor talán bátrabban használnák a telefonjaikat külföldön is.

És ilyenkor tényleg biliben lóg a kezem! :roll:

szomb. ápr. 19, 2008 17:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Álom, álom, édes álom!

A roaming halott

szomb. ápr. 19, 2008 14:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Álom, álom, édes álom!

A roaming halott
Idézet:
Ezt vallja a kuvaiti Zain mobilszolgáltató, amely több országban eltörölte a barangolási díjat. Még Európa is felfigyelt.

A kuvaiti alapítású, de ma már a Közel-Keleten és Afrikában több mint 45 millió előfizetőt kiszolgáló Zain mobilszolgáltató eltörölte a roamingtarifákat iraki, jordániai, bahreini és szudáni előfizetői számára. A vállalatnak mind a négy országban van saját hálózata, és a köztük bonyolított hívásokat mostantól helyi hívásokként kezeli – írja az International Herald Tribune. Az egységes, határokon átívelő One Network – ahogy a hálózatot nevezik – korábban Afrikában már bizonyított: ott két évvel ezelőtt a csoport egyik leányvállalata, a Celtel alakított ki egy tizenkét országra kiterjedő roamingmentes régiót.

Ez a szolgáltató magatartás, a barangolás díjainak önkéntes eltörlése Európában hihetetlennek tűnhet. Itt Viviane Reding információs társadalomért és médiaügyekért felelős biztos – a vaslady – elszántságára és határozott fellépésére volt szükség ahhoz is, hogy a mobilcégek csökkentsék a beszédroaming díjait, és a csillagászati adatroaming-tarifák lefaragása napirendre kerüljön.

A Zain – amelynek információbiztonsági átvilágítását egyébként a Kürt Zrt. végezte el nemrég – viszont úgy számol, hogy azt a pénzt, amit a roamingtarifákról való lemondással veszít, megkeresi majd az éppen emiatt belépő új ügyfeleken. „Azt gondoljuk, hogy a roaming halott. Olyasmi, amit valami innovatívabbal kell leváltani” – nyilatkozta a lapnak George Held, a szolgáltató programigazgatója.

Tovább törölnek

Az biztos, hogy a Zain az egyik leggyorsabban növekvő mobilcég a világon, amely ráadásul azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2011-re bekerül a világ tíz legnagyobb szolgáltatója közé. Ha az elmúlt évek fejlődési ütemét tudják tartani, erre van is sansz, hiszen öt év alatt egy lokális, egymilliónál is kevesebb előfizetővel rendelkező vállalatból egy 22 országban jelen lévő, több mint 45 millió aktív előfizetést kiszolgáló operátorrá nőttek. Szakértők szerint nem lehet tudni, hogy az előfizetői szám növekedésében mekkora szerepet játszott a One Network, Held viszont azt mondja: egy nemrég készített felmérésük szerint az afrikai ügyfeleik a lefedettség után ezt jelölték meg a Zain második legvonzóbb tulajdonságaként – a harmadik az ár, negyedik pedig a hálózat minősége volt.

A szolgáltató bővíteni tervezi a One Networkbe bevont országok körét, elsőként Szaúd-Arábiával, ahol csak az év második felében kezdik meg a mobilszolgáltatást, miután tavaly helyi befektetőkkel társulva 6,1 milliárd dollárért vásároltak koncessziót az ország harmadik mobilhálózatának kiépítésére. Az anyaország, Kuvait egyelőre azért nem jöhet szóba, mert ott a nemzetközi hívások még mindig egy államilag ellenőrzött távközlési „átjárón” keresztül bonyolódnak.

Held a lapnak elmondta még: különösen büszkék arra, hogy az Európai Bizottság velük is konzultált a roamingszabályozás kidolgozása során. „Nem jellemző azért, hogy egy közel-keleti és afrikai kezdeményezés mutat példát a világnak” – büszkélkedett.

szomb. ápr. 19, 2008 14:21
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
k_chris írta:
egyesek szerint az egyes pont nem stimmel, pl a déli szolgáltatók többet keresnek mint az északiak (tekintve hogy a németek stb sokkal nagyobb mennyiségben mennek olaszországba/spanyolországba mint fordítva) ez az egyik.

a második pont: nem hiszem hogy arányaiban annyi külföldi használna egy adott hálózatot hogy az jelentős pluszterhelés lenne (igaz területi egyenetlenségek lehetnek pl üdülőhelyeken), viszont ha ott használják is a hálót még a jelenlegi EU szabályozással is keresnek annyit a szolgáltatók (fogadott hivas 70ft indított 140 percenként) hogy megérje letenni néhány cellát... tekintve hogy helyi előfizető fogadott hívásra NULLA indítottra kb 0Ft-40Ft között fizet percenként..

1. kétségtelen, hogy lehetséges némi aránytalanság a szolgáltatók között, azonban ez az előfizetőket (értelemszerűen) nem érinti, csak a szolgáltatók között extraprofit eloszolásban van szerepe.
(azaz a déliek többet kerestek a bizniszen)

2. nem is mondtam, hogy annyira alacsony a percdíj, hogy már nem fér bele cellákat telepíteni, hanem azt mondtam, hogy az az indoklás sántít, miszerint az olcsóbb árakon többet fognak keresni a szolgáltatók. (és ennek kapcsán felvetettem egy plusz költséget, amit az olcsóbb árakból, azaz a kisebb bevételből kell fedezni!)

okés :)
amúgy érdekes hogy pont előhoztad ezt a cellatelepítős dolgot, mert olaszo-ban amikor voltunk kempingben (cavallino fsz, Jesolo alatt) alig volt térerő pedig egymás után sorakoznak a kempingek, nem is kicsi népsűrűséggel,90% német... kíváncsi vagyok azota valtozott e a helyzet, mert nem az idén voltunk.

hétf. aug. 06, 2007 13:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
k_chris írta:
egyesek szerint az egyes pont nem stimmel, pl a déli szolgáltatók többet keresnek mint az északiak (tekintve hogy a németek stb sokkal nagyobb mennyiségben mennek olaszországba/spanyolországba mint fordítva) ez az egyik.

a második pont: nem hiszem hogy arányaiban annyi külföldi használna egy adott hálózatot hogy az jelentõs pluszterhelés lenne (igaz területi egyenetlenségek lehetnek pl üdülõhelyeken), viszont ha ott használják is a hálót még a jelenlegi EU szabályozással is keresnek annyit a szolgáltatók (fogadott hivas 70ft indított 140 percenként) hogy megérje letenni néhány cellát... tekintve hogy helyi elõfizetõ fogadott hívásra NULLA indítottra kb 0Ft-40Ft között fizet percenként..

1. kétségtelen, hogy lehetséges némi aránytalanság a szolgáltatók között, azonban ez az előfizetőket (értelemszerűen) nem érinti, csak a szolgáltatók között extraprofit eloszolásban van szerepe.
(azaz a déliek többet kerestek a bizniszen)

2. nem is mondtam, hogy annyira alacsony a percdíj, hogy már nem fér bele cellákat telepíteni, hanem azt mondtam, hogy az az indoklás sántít, miszerint az olcsóbb árakon többet fognak keresni a szolgáltatók. (és ennek kapcsán felvetettem egy plusz költséget, amit az olcsóbb árakból, azaz a kisebb bevételből kell fedezni!)

hétf. aug. 06, 2007 12:13
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Attila írta:
Nem értek egyet azzal, hogy leverik máshol. Ezzel védekeztek a szolgáltatók, de minden hasonló piacszabályozás előtt jellemző szokott lenni a piaci szereplők jajveszékelése és fenyegetőzése.

Én abban se lennék biztos, hogy maga a díjcsökkentés nem fogja éppenséggel növelni a profitot. Hogy miért ?

1.Eddig a roaming kétoldalú megállapodásokon alapult, alapvetően nem a saját szolgáltatód határozta meg, hanem az idegen szolgáltató nyúlt le kisebb (pl. Finnország) - nagyobb (Románia) mértékben. A hazai szolgáltatódnak nem sok ráhatása volt a díjakra, kivéve ha közös volt a tulajdonos (Vodafone) akkor kegyeskedhettek vmilyen kedvezőbb díjszabást kialakítani a partnerhálózatokra. De ezt se azért, hogy neked jó legyen, hanem azért, hogy lehetőleg az azonos tulajdonban lévő hálózatot használd külföldön.
2. A keresletet az ilyen magas tarifák bizonyára súlyosan korlátozták. Nyilván a tény adatokból fog kiderülni, hogy mennyivel fognak így többet külföldön telefonálni a népek, de azt hiszem egyes esetekben sokkal inkább. Sokan nem fognak helyi hívókártyákkal, helyi SIM beszerzéssel bohóckodni, hanem egyszerűen felemelik a telefonjukat és elmondják amit akartak. Nem 1 percben, hanem annyiban, amennyiben jól esik. És ha kicsörög külföldön a telefon akkor talán több hívást fognak megválaszolni... Előfordulhat, hogy befolyik majd ebből elegendő bevétel.
3. A belföldi tarifákat alapvetően a piaci verseny határozza meg. Eddig is voltak bizonyos díjcsomagokban áremelések, ilyen a jövőben is lesz, egy-egy emelésből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. A roaming bevételek kevesebb mint 10%-ot jelentenek a szolgáltatók életében, ebből mondjuk elveszik 3-4%, attól még nem fognak fejreállni....

ne menj el közgazdásznak, legfeljebb megmagyarázónak! :lol:

1. nem a saját szolgáltató, hanem akinél roamingol, az keres - ez nyilvánvaló. Mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy nálunk is roamingolnak külföldiek, amin pedig a hazai szolgáltató keresi hü.lyére magát. (bár ez már el lett magyarázva egypárszor, de úgy látszik túl bonyolult...) Mivel mindenhol roamingolnak és nagyjából egyforma mennyiségben, ezért mindegyik szolgáltató jól jár, pont úgy, mintha csak saját zsebébe érkezne az előfizetőjének a díja, és nem számláznának egymásnak.

2. a kereslet lehet, hogy nőni fog, viszont az alacsonyabb díjak mellett egyátalán nem biztos, hogy a bevétel is nőni fog. Ráadásul a növekvő kereslet növekvő infrastruktúrát igényel, ami kiadás, tehát csökkenti a nyereséget.

a második pont: nem hiszem hogy arányaiban annyi külföldi használna egy adott hálózatot hogy az jelentős pluszterhelés lenne (igaz területi egyenetlenségek lehetnek pl üdülőhelyeken), viszont ha ott használják is a hálót még a jelenlegi EU szabályozással is keresnek annyit a szolgáltatók (fogadott hivas 70ft indított 140 percenként) hogy megérje letenni néhány cellát... tekintve hogy helyi előfizető fogadott hívásra NULLA indítottra kb 0Ft-40Ft között fizet percenként..

hétf. aug. 06, 2007 10:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
EFi írta:
EFi írta:
...
Ez tényleg bunkóság, hogy a roaming díj csökkentést leverik rajtunk máshol.

http://www.ma.hu/page/cikk/aa/0/174498/1 (elsõ bekezdés).
Jókor ébrednek fel...!

Mi van, kókadt sokalja a roaming számláját? :lol: :lol: :lol:

pedig lopott már annyit, hogy ki bírja fizetni...

szer. aug. 01, 2007 6:00
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Attila írta:
Nem értek egyet azzal, hogy leverik máshol. Ezzel védekeztek a szolgáltatók, de minden hasonló piacszabályozás elõtt jellemzõ szokott lenni a piaci szereplõk jajveszékelése és fenyegetõzése.

Én abban se lennék biztos, hogy maga a díjcsökkentés nem fogja éppenséggel növelni a profitot. Hogy miért ?

1.Eddig a roaming kétoldalú megállapodásokon alapult, alapvetõen nem a saját szolgáltatód határozta meg, hanem az idegen szolgáltató nyúlt le kisebb (pl. Finnország) - nagyobb (Románia) mértékben. A hazai szolgáltatódnak nem sok ráhatása volt a díjakra, kivéve ha közös volt a tulajdonos (Vodafone) akkor kegyeskedhettek vmilyen kedvezõbb díjszabást kialakítani a partnerhálózatokra. De ezt se azért, hogy neked jó legyen, hanem azért, hogy lehetõleg az azonos tulajdonban lévõ hálózatot használd külföldön.
2. A keresletet az ilyen magas tarifák bizonyára súlyosan korlátozták. Nyilván a tény adatokból fog kiderülni, hogy mennyivel fognak így többet külföldön telefonálni a népek, de azt hiszem egyes esetekben sokkal inkább. Sokan nem fognak helyi hívókártyákkal, helyi SIM beszerzéssel bohóckodni, hanem egyszerûen felemelik a telefonjukat és elmondják amit akartak. Nem 1 percben, hanem annyiban, amennyiben jól esik. És ha kicsörög külföldön a telefon akkor talán több hívást fognak megválaszolni... Elõfordulhat, hogy befolyik majd ebbõl elegendõ bevétel.
3. A belföldi tarifákat alapvetõen a piaci verseny határozza meg. Eddig is voltak bizonyos díjcsomagokban áremelések, ilyen a jövõben is lesz, egy-egy emelésbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni. A roaming bevételek kevesebb mint 10%-ot jelentenek a szolgáltatók életében, ebbõl mondjuk elveszik 3-4%, attól még nem fognak fejreállni....

ne menj el közgazdásznak, legfeljebb megmagyarázónak! :lol:

1. nem a saját szolgáltató, hanem akinél roamingol, az keres - ez nyilvánvaló. Mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy nálunk is roamingolnak külföldiek, amin pedig a hazai szolgáltató keresi hü.lyére magát. (bár ez már el lett magyarázva egypárszor, de úgy látszik túl bonyolult...) Mivel mindenhol roamingolnak és nagyjából egyforma mennyiségben, ezért mindegyik szolgáltató jól jár, pont úgy, mintha csak saját zsebébe érkezne az előfizetőjének a díja, és nem számláznának egymásnak.

2. a kereslet lehet, hogy nőni fog, viszont az alacsonyabb díjak mellett egyátalán nem biztos, hogy a bevétel is nőni fog. Ráadásul a növekvő kereslet növekvő infrastruktúrát igényel, ami kiadás, tehát csökkenti a nyereséget.

3. a belföldi tarifákat az origopol piaci helyzet határozza meg, emiatt nem szabadpiaci, hanem kartell árak jellemzik. Bármennyi kiesése is lesz a szolgáltatónak, azt azon fogja behozni, amin tudja, tehát a belföldi piacon.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m szer. aug. 01, 2007 6:11-kor.

szer. aug. 01, 2007 5:59
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha vigasztal a Domino7 is változott (felfelé persze) meg talán a sima Domino is, Ippeg július 1-én ezek is...

kedd júl. 31, 2007 20:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
EFi írta:
Vizsla írta:
Azt ne mondd nekem, hogy a dominoban még csak most vettél észre változást! Legalább fél évente változik a sima domino is. Hol csak a számlázási egység, hol csak hálón belül, hol mindegyik irány.
Amúgy meg nem tudom mire jó a sima domino.

Domino Napom van, szerintem bevezetése óta - de legalábbis igen régóta - változatlan percdíjakkal.
Tessék:
http://sajtoszoba.magyartelekom.hu/proc ... ews&id=567
http://www.t-mobile.hu/egyeni/tarifak/d ... alap.shtml
2003 óta egyszer emelkedett 1 Ft-tal, most nyáron...
Ez igaz, de te nem erről beszéltél, hanem a dominoról. És alapból a Westel dominoval adja a készülékeit, nem sokan váltanak át napra.

kedd júl. 31, 2007 20:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Szorosan egymás mögé raksz egy rahedlit, és az elsőt meglökve ledől az összes! :wink:
Másra nem igazán!

De komolyra fordítva...
Általában csökkenő tendenciát mutattak a percdíjak. Persze a számlázási egység módosításával nem jártunk túl jól, de ez a legutóbbi emelés egyértelműen akkor következett be, amikor már megvalósulni látszott a csökkentett európai roamingtarifa.
Micsoda véletlen! :evil:

kedd júl. 31, 2007 20:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Azt ne mondd nekem, hogy a dominoban még csak most vettél észre változást! Legalább fél évente változik a sima domino is. Hol csak a számlázási egység, hol csak hálón belül, hol mindegyik irány.

Domino Napom van, szerintem bevezetése óta - de legalábbis igen régóta - változatlan percdíjakkal.
Tessék:
http://sajtoszoba.magyartelekom.hu/proc ... ews&id=567
http://www.t-mobile.hu/egyeni/tarifak/d ... alap.shtml
2003 óta egyszer emelkedett 1 Ft-tal, most nyáron...

kedd júl. 31, 2007 20:14
a fórum lelke

Hozzászólás 

kedd júl. 31, 2007 20:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Attila írta:
3. A belföldi tarifákat alapvetően a piaci verseny határozza meg. Eddig is voltak bizonyos díjcsomagokban áremelések, ilyen a jövőben is lesz, egy-egy emelésből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Ebben nem teljesen értek egyet a jelen esetben. Nekem Domino van, évek óta csökkentek a percdíjak v. legalábbis nem változtak. És akkor csodálatos módon pont most 1-2 Ft-tal nőnek.

kedd júl. 31, 2007 19:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem értek egyet azzal, hogy leverik máshol. Ezzel védekeztek a szolgáltatók, de minden hasonló piacszabályozás előtt jellemző szokott lenni a piaci szereplők jajveszékelése és fenyegetőzése.

1.Eddig a roaming kétoldalú megállapodásokon alapult, alapvetően nem a saját szolgáltatód határozta meg, hanem az idegen szolgáltató nyúlt le kisebb (pl. Finnország) - nagyobb (Románia) mértékben. A hazai szolgáltatódnak nem sok ráhatása volt a díjakra, kivéve ha közös volt a tulajdonos (Vodafone) akkor kegyeskedhettek vmilyen kedvezőbb díjszabást kialakítani a partnerhálózatokra. De ezt se azért, hogy neked jó legyen, hanem azért, hogy lehetőleg az azonos tulajdonban lévő hálózatot használd külföldön.
2. A keresletet az ilyen magas tarifák bizonyára súlyosan korlátozták. Nyilván a tény adatokból fog kiderülni, hogy mennyivel fognak így többet külföldön telefonálni a népek, de azt hiszem egyes esetekben sokkal inkább. Sokan nem fognak helyi hívókártyákkal, helyi SIM beszerzéssel bohóckodni, hanem egyszerűen felemelik a telefonjukat és elmondják amit akartak. Nem 1 percben, hanem annyiban, amennyiben jól esik. És ha kicsörög külföldön a telefon akkor talán több hívást fognak megválaszolni... Előfordulhat, hogy befolyik majd ebből elegendő bevétel.
3. A belföldi tarifákat alapvetően a piaci verseny határozza meg. Eddig is voltak bizonyos díjcsomagokban áremelések, ilyen a jövőben is lesz, egy-egy emelésből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. A roaming bevételek kevesebb mint 10%-ot jelentenek a szolgáltatók életében, ebből mondjuk elveszik 3-4%, attól még nem fognak fejreállni....

kedd júl. 31, 2007 18:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
EFi írta:
...

http://www.ma.hu/page/cikk/aa/0/174498/1 (első bekezdés).
Jókor ébrednek fel...!

kedd júl. 31, 2007 16:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
msgp írta:
domino nap 33ft->34ft közlemény hol található meg, mert kellene a hivatalos tájékoztatás

http://www.t-mobile.hu/egyeni/ugyfelszo ... _05_22.pdf

vas. jún. 24, 2007 12:52
arany tag

Hozzászólás 
domino nap 33ft->34ft közlemény hol található meg, mert kellene a hivatalos tájékoztatás

vas. jún. 24, 2007 10:51
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Macika írta:
NEM!

Kíváncsi lennék, hogy külföldön (németeknél, hollandoknál) is történt-e megelőző, bebiztosító áremelés, vagy ismét hungarikumról van szó.
Mert szerintem...

Hát, elhiheted, hogy igen, vagy ha MÉG nem, akkor 1-2 hónap, és meg fog történni ott is az áremelés. :wink:
A külföldi mobilcégek is pénzből élnek, ha valahol elvesznek tőlük, akkor azt máshol kénytelenek behozni...
Igaz, kevés céget, csak a németeket és egy cseh szolgáltatót figyeltem, ott MÉG nem változott PERCDÍJ.

szomb. jún. 23, 2007 13:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
NEM!

Kíváncsi lennék, hogy külföldön (németeknél, hollandoknál) is történt-e megelőző, bebiztosító áremelés, vagy ismét hungarikumról van szó.
Mert szerintem...

Hát, elhiheted, hogy igen, vagy ha MÉG nem, akkor 1-2 hónap, és meg fog történni ott is az áremelés. :wink:
A külföldi mobilcégek is pénzből élnek, ha valahol elvesznek tőlük, akkor azt máshol kénytelenek behozni...

szomb. jún. 23, 2007 12:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Lassan kezd tele lenni a harmadik lábam, hogy nem vagy képes megérteni, amit leírok, csak a kötözködésre fordítasz energiát.

Tudod jól, az ötlet nem a magyaroktól származik. Hanem az EU jó régi tagjaitól.
Akiknél - mint írtam - merem állítani, hogy nem merik megcsinálni a szolgáltatók azt, hogy elõre emelnek. NÁLUK nincs mutyizás!
Nálunk meg a kutya se mlép rá a tökükre és löki õket hanyatt. Mert VAN mutyizás.
Hungarikum.

Megy már?

én pontosan megértettem elsőre is amit írtál. Ha nem így lenne, akkor visszakérdeznék, hogy "tessék?".

1. tudom, hogy nem tőlünk származik, mivel nálunk nincs tömeges igény a politikusok részéről az olcsó roamingra. És egyébként is megkapják az igen kedvezményes belföldi tarifákat, lásd flottás topic.

2. az ötlet azért az eukratáktól származik, mert a tökük (bocs, harmadik lábuk) tele van, hogy csak drágán tudják a k.-jukat felhívni. Tehát nagyfokú naivitás lenne azt gondolni, hogy érted, a te olcsó roamingodért csinálták.

3. teljesen mindegy, hogy előre vagy utólag emelnek.

4. honnan tudod, hogy a külföldiek nem emeltek/emelnek? Teljesen tisztában vagy az árakkal? A burkolt emelést is észreveszed, mint pl. egy esetleges csökkentés elmaradását?

5. hogy nálunk rögtön, nyilvánosan emeltek, az jól mutatja a piaci reagálást. (de ebből nem következik, hogy mindenütt ugyanúgy, a domino 1Ft-os percdíjnövelésével hozzák be a kieső hasznot)

6. nagyfokú piacidegen (mondhatni nem ismeret) kell annak feltételezéséhez vagy elfogadásához, hogy a piaci szereplők egy kieső bevételt nem fognak/tudnak pótolni.
6.1. ha minden árat hatóságilag állapítanának is meg, még akkor is lenne mód erre, a költség lefaragásával, a szolgáltatási színvonal csökkentésével.

7. leírom még1x: ez az eukraták által, a szolgáltatókkal való összekaccsintott lépés, pont akkora mutyizás volt, mint ami itthon szokott menni.* Tipikus esete annak, mikor hoznak egy döntést, amiből a multik (szolgáltatók) és a politikusok (eukraták, olcsó roaminggal) járnak jól és ezt a nép fizeti meg (megemelt belföldi árakkal), mindehhez azt hazudják, hogy ez a nép érdekében van - és van aki ezt el is hiszi.

*(egyébként gondoljunk bele, a Siemens se csak a Nagykörútra gyárt villamost, hanem hazai pályára is. És ott is el kell fogadtatni az árait...)

szomb. jún. 23, 2007 10:17
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Kíváncsi lennék, hogy külföldön (németeknél, hollandoknál) is történt-e megelőző, bebiztosító áremelés,

A jó biznicnek hamar híre terjed! :wink:
+Ezek a mobiltávközlési cégek nyomokban tartalmaznak valami kis magyarságot.

szomb. jún. 23, 2007 6:01
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Nincs?!?!?!? Ennyire nem érted? Ők kapják ezentúl az olcsó roaming percdíjakat, te pedig fizeted a megemelt belföldit. Echte mutyizás, a te pénzeden tesznek jót az eukratákkal, és közben belehazudják a képedbe, hogy ez érted van.
Lassan kezd tele lenni a harmadik lábam, hogy nem vagy képes megérteni, amit leírok, csak a kötözködésre fordítasz energiát.

Tudod jól, az ötlet nem a magyaroktól származik. Hanem az EU jó régi tagjaitól.
Akiknél - mint írtam - merem állítani, hogy nem merik megcsinálni a szolgáltatók azt, hogy előre emelnek. NÁLUK nincs mutyizás!
Nálunk meg a kutya se mlép rá a tökükre és löki őket hanyatt. Mert VAN mutyizás.
Hungarikum.

Megy már?

szomb. jún. 23, 2007 3:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
És nagyon örülök, hogy az EU vezetõi NEM MAGYAROK, hanem oda mernek lépni a pofátlanok tökére. Itt nincs mutyizás, meg 'neked is jó lesz, Te sem bánod meg, ha csendben maradsz' és hasonló honi megközelítés.

Nincs?!?!?!? Ennyire nem érted? Ők kapják ezentúl az olcsó roaming percdíjakat, te pedig fizeted a megemelt belföldit. Echte mutyizás, a te pénzeden tesznek jót az eukratákkal, és közben belehazudják a képedbe, hogy ez érted van.

szomb. jún. 23, 2007 1:57
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
EFi írta:
Trabi TM írta:
EFi írta:

Nem, az a bunkóság, hogy központilag beleszólnak egy (több) cég mûködésébe. Te örülnél, ha lenne egy céged, és az parlament döntené el, hogy mennyit kereshetsz egy adott terméken, pedig az emberek 2-szer annyiért is megvennék?

Én nagy általában egyáltalán nem támogatom, ha az állam/eu/hatóság beledumál, hogy mi mennyibe kerül. Valamilyen kontrollnak viszont lennie kell.

Ha valami mögött kirívóan nem áll áru v. szolgáltatás és nem is tudsz mást választani, ott lépni kell. A romaing díjaknál egyrészt a 250 Ft-ból 200-ért biztos nem kapsz semmit, másrészt mivel a többiek is ennyiért mérik következik egyben, hogy itt - legalább hallgatólagos - árkartellrõl is szó van.

a legjobb kontroll a piaci kontroll. Érdekes, hogy ezt pont eszükbe se jutott bevezetni!

Az összes szolgáltatásuk mögött nincs valódi teljesítmény. Az sms-se kerül 20-40Ft-ba, se a beszélgetés 30-40Ft/min. És? Most jobb, hogy a beszélgetést emelték meg 1Ft-al, azaz annak nőtt ennyivel az a része, ami mögött nincs szolgáltatást? Ez csak egyvalakinek jó, az eukratáknak, hogy olcsón tudják hívni a ku.rvájukat. Ezért szavazták meg. Ennyi.

szomb. jún. 23, 2007 1:53
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
EFi írta:

Nem, az a bunkóság, hogy központilag beleszólnak egy (több) cég mûködésébe. Te örülnél, ha lenne egy céged, és az parlament döntené el, hogy mennyit kereshetsz egy adott terméken, pedig az emberek 2-szer annyiért is megvennék?

Kérlek szépen, mondjak erre példát? Cigaretta.

A hatósági ár helyett inkább a versenyt kéne erősíteni, piacnyitással.

szomb. jún. 23, 2007 1:47
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 102 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő