Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 16:45

Hozzászólás a témához  [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 51  Következő
Nokia E51 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
... ha teljesen biztosra akarsz menni, egy MAC-szűrésnél biztosabb nincsen.

Mondjuk a MAC-szűrést a legegyszerűbb kijátszani.

vas. ápr. 27, 2008 11:52
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Zaji írta:
Atos írta:
Zaji írta:
Az lenne a kérdésem hogyan bírná látni az otthoni hálózatomat a telefon, ha az nem látható hálózat. :roll:

Amíg beállítod a telefonon a kapcsolatot, addig tedd láthatóvá a hálózatot!
Ha utána visszaállítod rejtettre, ugyanúgy felkapcsolódik a készülék.

Próbáltam, nem sikerült. WLAN keresésnél nem talál hálózatot. :(

nekem meg szokott jelenni többször a városban, hogy "Hidden WLAN", ilyenkor az SSID-t is kéri, sztem meg kéne jelennie ha ilyet használsz, nem tudom mi lehet a baj. de köztünk szólva egy WEP védelemmel már a lehetséges felcsatlakozók 99%-át blokkoltad, WPA-val már szinte bombabiztos a védelem, ha ha teljesen biztosra akarsz menni, egy MAC-szűrésnél biztosabb nincsen.

vas. ápr. 27, 2008 10:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Atos írta:
Zaji írta:
Az lenne a kérdésem hogyan bírná látni az otthoni hálózatomat a telefon, ha az nem látható hálózat. :roll:

Próbáltam, nem sikerült. WLAN keresésnél nem talál hálózatot. :(

vas. ápr. 27, 2008 9:00
ezüst tag

Hozzászólás 
sziasztok! a napokban készülök E51-et venni a T-nél előfizetésre. két kérdésem lenne:
- ugye attól, hogy a T-nél fizetek elő rá, a VoIP-os dolgok működni fognak rajta?
- egészen pontosan hogy lehet életre kelteni a VoIP-ot?

Csüt. Márc. 27, 2008 23:06 by Marcika - ebben a hsz-ben rengeteg minden le volt írva, csak az nem, hogy nekem hogy lesz ilyen programom a telefonra.

kérlek, nézzétek el nekem, hogy két ilyen buta kérdést tettem fel, de 20 éves korom ellenére az elmúlt években teljesen lehagyott a mobilforradalom, egy 6 éves telefonom van és egyáltalán nem vagyok képben, hogy ezek a mai új telefonok milyen rendszer alapján működnek. mindenesetre egy dicséretet hadd eszközöljek már így gyorsan rögtön is: ez a topik rettenetesen hasznos olvasmány. még csak a felénél tartok, de nagyon sok fogalommal tisztába kerültem és tényleg sokmindent megértettem, és remélem, hogy ugyanilyen tartalmas lett a folytatás is.

előre is köszönöm a segítségeteket és megértéseteket

vas. ápr. 27, 2008 2:26
arany tag

Hozzászólás 
Zaji írta:

szomb. ápr. 26, 2008 14:37
arany tag

Hozzászólás 
Zaji írta:

nálam néha WLAN scan után megjelenik egy olyan, hogy "Hidden WLAN", sztem arra kell ilyenkor rámenni és megy.

szomb. ápr. 26, 2008 13:31
platina tag

Hozzászólás 
Lalamper:
Ha fél év eltelt az utolsó feltöltés óta, akkor a Neophone így viselkedik.

szomb. ápr. 26, 2008 8:20
ezüst tag

Hozzászólás 

szomb. ápr. 26, 2008 6:13
arany tag

Hozzászólás 
milestone írta:
Lehetséges, hogy a Vodafone-os verziójú E51-ben kihagyták a HSDPA-t, vagy csak elírás? Ugyanis a Voda honlapján az szerepel az adatlapnál, hogy nincs.

szerintem ez lehetetlen. biztosan van benne. az még lehetséges, hogy letiltották (mint anno az infrát/bluetooth korlátozták sok telón), de ennek semmi értelme nem lenne, mivel a HSDPA a szolgáltatónak éri meg a legjobban :)

csüt. ápr. 24, 2008 15:54
arany tag

Hozzászólás 
Lehetséges, hogy a Vodafone-os verziójú E51-ben kihagyták a HSDPA-t, vagy csak elírás? Ugyanis a Voda honlapján az szerepel az adatlapnál, hogy nincs.

csüt. ápr. 24, 2008 14:29
arany tag

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Sikerült már valakinek neophonnal szóra bírni a telót?

Igaz, hogy E60, de gondolom ez lényegtelen.

SIP-beállítások
Profilnév: Neophone
Szolg.pr: IETF
Alapért.h.p: helyi wlan
Nyilv.f.n: sip:0621xxxxxxx@sip.neophonex.hu
Tömörítés: nem
Regisztráció: Ha szükséges (vagy ahogy akarod)
Biztonság: Nem
Proxyszerver
Proxy-cím: Nincs
Tartomány: Nincs
Felh.név: Nincs
Jelszó: Nincs
Norm.útv: Igen
Átvitel: Automatikus
Port: 5060
Regisztrálószerver
Reg.szerv-cím: sip:sip.neophonex.hu
Tartomány: sip.neophonex.hu
Felh.név: 0621xxxxxxx
Jelszó: jelszó
Átvitel: UDP
Port: 5060

Int.tel-beállítások
Név: Neophone
SIP-profilok: Neophone

Tökéletesen megy kifelé és befelé is.

csüt. ápr. 24, 2008 11:39
arany tag

Hozzászólás 
Eddig nagyon zavart, hogy minden alkalmazásban külön-külön be kellett állítani az APN-t, ha nem otthon voltam és egy idegen HotSpot-ot akartam használni (leginkább a SIP beállításokat untam már). Végre megtaláltam a megoldást: HandyWi. Itt be lehet állítani 1 APN-t az összes alkalmazásba. Automatikusan listázza a nyitott WLAN-hálozatokat és csatlakozni is tud hozzájuk. Hátha valakinek hasznára lesz…

csüt. ápr. 24, 2008 8:07
arany tag

Hozzászólás 
Jaa, most csak a neophone izgat, a többi szolgáltatóval - ami eddig próbáltam - kiválóan megy..

csüt. ápr. 24, 2008 5:39
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Na jó.. Kérdezek, lehet hogy már volt.

Sikerült már valakinek neophonnal szóra bírni a telót? Terjeng a neten
egy beállítás (végülis tök eccerű és logikus), de azzal nekem nem megy.
Azaz a bejövő hívást tudom fogadni, a kifelé menü esetén azt mondja
a telefon, hogy az "Internettelefon szolgáltatás nem érhető el"

Megy ez valakinek?

A Mr. Andersonphonnal nincs tapasztalatom, de a Fringet felraktam, megadtam neki a szkájpos loginomat/passomat és voilà... A zsír új E51-em első beszélgetése egy tízperces hagyományos GSM hívás volt, a második egy több, mint fél órás VoIP... :) Mondjuk a kolléga a túlvégen még hagyományos "ülök a PC előtt a megnyitott szkájpnál és próbálom nem összegerjeszteni a mikrofont a két PC-s hangszóróval" szabadgyakorlatot adta elő, de én már TELEFONÁLTAM igazi telefonnal (bocs, hordozható távbeszélő készülékkel), ahogyan azt kultúrember kultúrországban csinálja... :D :D :D

Lalamper írta:
PS: Valaki megírhatná, hogy hogyan lehet ebben az *** fórumban keresni, de csak egy adott témában!!!????
Pl. csak itt az E51 topicjában?

A legtöbb csillag-csillag-csillag böngészőben CTRL + F ... :D (persze oldalanként)
Viccen kívül megnéztem, de télleg csak témakört lehet választani a keresőben, topikot már nem. Fel kell vetni a webmesternek. :?

csüt. ápr. 24, 2008 0:08
arany tag

Hozzászólás 
Na jó.. Kérdezek, lehet hogy már volt.

Sikerült már valakinek neophonnal szóra bírni a telót? Terjeng a neten
egy beállítás (végülis tök eccerű és logikus), de azzal nekem nem megy.
Azaz a bejövő hívást tudom fogadni, a kifelé menü esetén azt mondja
a telefon, hogy az "Internettelefon szolgáltatás nem érhető el"

Megy ez valakinek?

PS: Valaki megírhatná, hogy hogyan lehet ebben az *** fórumban
keresni, de csak egy adott témában!!!????
Pl. csak itt az E51 topicjában?

szer. ápr. 23, 2008 21:39
arany tag

Hozzászólás 
sagyuri: AKG is eléggé ott van a toppon, mégha a Sennhesier is a király :)
a CX300 csak 16 ohm-os :) van belőle 2,5mm jack-es is.

szer. ápr. 23, 2008 15:56
ezüst tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Annyi a teendő, hogy a hangposta menüben a hangposta számának megadod a hívni kíván kontakt számát. Ez biztos, működik.

Igen, közben én is megtaláltam... :oops: Egy jó pont az E51-nek, itt bűvészkedni sem kell, simán törlöm. A 6310-esekben ha üresen hagytam, akkor a telefon elkezdett "hőzöngeni" és nem engedett kilépni, ezért kellett a PCSuite-os trükközés.

szer. ápr. 23, 2008 14:53
arany tag

Hozzászólás 
sagyuri írta:
Nekem is csak egy dologra kellett mindig: a gyorsan lehűtendő meleg üdítőmet betettem a fagyasztóba és beállítottam 15 perc visszaszámolást, hogy bent ne felejtsem. Persze csinálhatok rá egy egyszeri riasztást az E51-ben, de a 6310i-ben ez annyi volt, hogy készenléti képernyőnél beütöttem, hogy "15", majd bal gyorsgomb (Options), kétszer "Fel" (a Countdown timer-en áll a csík), bal gyorsgomb (Select), bal gyorsgomb (OK), bal gyorsgomb (nem adtam meg nevet a riasztásnak: OK). Ez így leírva hosszadalmasnak tűnik, de amikor már ráállt az ember keze, hihetetlenül gyorsan ment: 15, bal gomb, két fel-nyomás, három bal gomb.

A HandyClock, Eggtimer, StopWatch és a BestTimer progikban biztosan van visszaszámláló, ezeken kívül egy halom flash alapú program van visszaszámolásra (Flopwatch, Chronograph) de ezen kívül van javas is biztosan :) (Valószínűleg másnak is hiányzott. Én spec. lágytojás készíténél használom egyedül).

szer. ápr. 23, 2008 14:15
Moderátor

Hozzászólás 
sagyuri írta:
Nekem is csak egy dologra kellett mindig: a gyorsan lehűtendő meleg üdítőmet betettem a fagyasztóba és beállítottam 15 perc visszaszámolást, hogy bent ne felejtsem. Persze csinálhatok rá egy egyszeri riasztást az E51-ben, de a 6310i-ben ez annyi volt, hogy készenléti képernyőnél beütöttem, hogy "15", majd bal gyorsgomb (Options), kétszer "Fel" (a Countdown timer-en áll a csík), bal gyorsgomb (Select), bal gyorsgomb (OK), bal gyorsgomb (nem adtam meg nevet a riasztásnak: OK). Ez így leírva hosszadalmasnak tűnik, de amikor már ráállt az ember keze, hihetetlenül gyorsan ment: 15, bal gomb, két fel-nyomás, három bal gomb.
Jó ég, hány üveg finom söröm pusztult el így a fagyasztóban nyaranta... Jó az ötlet, alkalmazni fogom... :)

szer. ápr. 23, 2008 13:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
sagyuri írta:
xerox írta:
sagyuri !

Állítólag át kell írni a postafiók telószámát az ott tárolni kívánt számra és ennyi.
Remélem segítettem.

Végül is ha kitörölni nem tudom, akkor beírhatok egy "értelmetlen" számot is... Majd megnézem, kösz.

Annyi a teendő, hogy a hangposta menüben a hangposta számának megadod a hívni kíván kontakt számát. Ez biztos, működik.

szer. ápr. 23, 2008 6:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
1. Soha ilyen távolságból nem tudtam mobiltelóval távirányítani kütyüket.

Nekem a géppel való infrakommunikáció okozott gondot. A 6310i légvonalban 6 méterről is nyomta, két méterről fehér falról visszaverve tökéletesen ment stb., ez meg nyökögött neki húsz centiről is.

Macika írta:
2. Egyáltalán nem bonyolult, lehet programozni a levélke feliratú gombot, ha nyomva tartod, már ott is van az új SMS írása. Ráadásul nem kötelező a T9.
3. Ha engedélyezed a aktív készenlétet, akkor oda ki lehet rakni sok okos dolgot. Más, korábbi modellnél zavart, itt nagyon megbarátkoztam vele.

Egyben válaszolnék: engedélyeztem és nekem nagyon be is jött, kiraktam a leggyakrabban használt ikonokat (számológép, OggPlayer stb.); nagyon jó az is, hogy pl. a naptárbejegyzések is ott figyelnek és a talált WiFi hálózatok. Persze a "gyorsindításban" az első az új SMS írása. :D Csak arra értettem a nehézséget, hogy ha hagyományos módon, menüből odatalálva írnék SMS-t, az eléggé komplikált. Főleg persze azért, hiszen rengeteg opció van. Nagyon király a négy gyorsbillentyű és a két "hotkey" testreszabhatósága... :)

Macika írta:
4. Én nem használtam korábban sem, így nekem nem hiányzik, ebben viszont nem találtam meg én sem.

Macika írta:
5. Érdekes, nekem még nem volt ilyen élményem. Igaz, nekem unbranded a a kütyü, lehet, hogy számít ez is.

Fene se tudja, én sem tudtam reprodukálni. (Egy alkalmazást kivéve, de azt le is dúrtam a telefonról...)

Macika írta:
6. Lehet hozzá kapni 2,5 -> 3,5 átalakítót, utána pedig durr bele a kedvenc fülesedet. Én Japánból hoztam 3 db 16 Ohmos Sony agybadugóst, fillérekért (2800 Ft körül) adták, de barna lesz a bokám mindig, ha használom. Igaz, ehhez kellene átalakító, majd veszek is. Csakhát én nem hallgatok 'zenét'...

Ez foglalkoztat engem is. Ami pedig a 'zene' kérdését illeti: kétségkívül igazad van, hogy egy vitatható minőségű kütyüvel egy szintén vitatható színvonalú fülhallgatót hajtok meg és a kütyün ki tudja milyen minőségű, veszteséges tömörítésű zenék vannak. A mentségem kis részben az, hogy az mp3-ak mind >= 192 kbit/s-osak, az általam wav-ból készített m4a fájlok pedig max. bitrátásak (elég sok helyet el is foglal a kártyán a zene). A mentség nagyobb része az, hogy ha az ember nem akarja reggel és délután halálra unni magát a buszon, kénytelen valamelyest megalkudni... :D

szer. ápr. 23, 2008 1:08
Moderátor

Hozzászólás 
sagyuri írta:
Persze legyünk elfogulatlanok, van pár dolog, ami nem annyira tetszik:
1. — az infra mintha gyenge lenne, bár lehet, hogy ez szubjektív; szívesen venném mások tapasztalatait ezügyben;
2. — marha bonyolult egy sms elküldése; ráadásul már vagy ötször előfordult, hogy át kellett kapcsolnom normál írásra az SMS-faragó oldalon, mert belépve a T9 fogadott; de hogy milyen logika szerint indul néha úgy, néha meg normálisan, azt nem sejtem (a T9-et én borzasztóan rühellem: nem lehet ezt kiflashelni valahogy a telefonból vagy fixen letiltani? úúúgy úúúúútálom...);
3. — úgy ezen túlmenően is elég bonyolult pár dolog elérése a sok funkció és a komplikált menürendszer miatt: itt nem olyan egyszerű egy ébresztés beállítása, mint a 6310i-n, hogy "MENÜ 41"...
4. — nekem a visszaszámláló-riasztó is hiányzik, a 6310i-ben az is roppant egyszerűen elérhető volt a készenléti képernyőről is;
5. — kicsit vindóz-fílingem van: már párszor sikerült úgy "elszállni" valamely alkalmazásnak, hogy ki kellett vennem az akkut, mert a telefon semmire sem reagált;
6. — és ami nagyon zavar: nagyon halk a gyárilag hozzá adott füles, de ez nem is meglepő; gondolom ugyanazt a jelet kapja, mint a beépített zajkeltő; ha az pl. 16 ohmos, a fülhallgatóra meg egyenáramnál 37,5...38 ohmot mértem, akkor nem csodálkozom, hogy az utóbbi jóval halkabban szól; szereznem kellene egy kisebb impedanciás fülest hozzá, mert ez így szinte használhatatlan. Az OggPlayer-ben (de a saját hanglejátszójában is) szinte "csutkára" kell tekerni a hangerőt, de zajos buszon az is kevés; ugyanakkor ha ilyen állásban (lehalkítás nélkül) kihúznám a fülest az aljzatból, a teló vagy kiugrana a kezemből, vagy kifordulna belőle a hangszóró... :roll:
1. Soha ilyen távolságból nem tudtam mobiltelóval távirányítani kütyüket.
2. Egyáltalán nem bonyolult, lehet programozni a levélke feliratú gombot, ha nyomva tartod, már ott is van az új SMS írása. Ráadásul nem kötelező a T9.
3. Ha engedélyezed a aktív készenlétet, akkor oda ki lehet rakni sok okos dolgot. Más, korábbi modellnél zavart, itt nagyon megbarátkoztam vele.
4. Én nem használtam korábban sem, így nekem nem hiányzik, ebben viszont nem találtam meg én sem.
5. Érdekes, nekem még nem volt ilyen élményem. Igaz, nekem unbranded a a kütyü, lehet, hogy számít ez is.
6. Lehet hozzá kapni 2,5 -> 3,5 átalakítót, utána pedig durr bele a kedvenc fülesedet. Én Japánból hoztam 3 db 16 Ohmos Sony agybadugóst, fillérekért (2800 Ft körül) adták, de barna lesz a bokám mindig, ha használom. Igaz, ehhez kellene átalakító, majd veszek is. Csakhát én nem hallgatok 'zenét'...

kedd ápr. 22, 2008 22:36
ezüst tag

Hozzászólás 
reddoors írta:
...kollégának mégsem jó :) ,ő állandóan minden üzemmódban némán akar fényképezni. :D Még szerencse h. nem vagyok egy nagy fotós szinte nem is használom a kamerát. :)

Hááááát... Csak dicsérni tudom az E51-et és szinte bele vagyok szerelmesedve, de ha mondani kellene valamit, ami ritka sz*r benne, kapásból a kameráját mondanám... :D Alibikamera... Azért tették bele, mert ma ez a trend, hogy egy telefonban kamerának is kell lennie, de kb. annyit is ér. Tipikus "kalap kaka" kategória. Felraktam vagy három vonalkód-felismerő progit, na kb. ez az a szint, amire ez a kamera megfelel, többre nem. Persze ez csak szigorúan az én magánvéleményem...
(OFF: Persze lehet, hogy nem kellett volna megvennem két éve a Canon S2 IS-t, akkor nem lennék elkapatva és ezt is jónak találnám... :D )

kedd ápr. 22, 2008 21:57
ezüst tag

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
...utcára (főleg buszra) CSAK és kizárólag IEM fülest ajánlok. ilyen pl a Sennheiser CX300, rengetegek kedvence. a nagy hangerő ellen nem a túlordibálás a megoldás (főleg a füled érdekeit is nézve), hanem a külső hangok elszigetelése. ezenkívül olyan basszusa van és úgy szól egy sima füleshez képest, hogy az az érzésed, mintha 2 mélynyomó lenne a füled mellett...

Hja, így könnyű... :D De nem akarok furán mutatni egy nagy "fülessel" a fejemen. A kis diszkrét fülbedugós jó lenne, csak mondjuk 16 vagy 32 ohmos kellene belőle. (Ez az egyenáramon 38 ohm nem tudom, 1 kHz-en hány ohmos lehet...)

OFF
Ha nagy fülest szeretnék, akkor feltenném az AKG K280-asomat... :D
Igaz, ez "csak" AKG, nem Sennheiser, de nem egy rossz hangú füles. Teljesen takar a fülpárna és nem a fülkagylón, hanem a koponyán fexik fel (azaz nem nyomja a dolgozó fülét). De mivel 75 ohmos, külön meghajtó-erősítő kellene hozzá... :D :D De azért a buszon szerintem már igen erősen megbámulnának vele... :D Meg a 6,3 mm-es jack nehezen megy bele az E51 seggébe, hiszen majdcsak akkora, mint az egész telefon vastagsága. :shock:

ON
Nincs veszélyben a fülem, mert egyszerűen TÚL HALK a telefonhoz kapott gyári Nokia fülhallgató. Azaz még nem túl nagy külső zaj is elfedi a zenét. Az OggPlayerben van külön (a hangerőn kívül) boost funkció, de azt sem tekerhetem fel csak max. 80 %-ig, mert efölött hallható torzítás jelentkezik — anélkül, hogy még igazán hangos lenne a fülhallgató! Tehát egész egyszerűen arról van szó, hogy a telefon audio-kimenetét nem ilyen impedanciájú (hanem lényegesen kisebb) terheléshez szánták és egyszerűen nem tud kellő kimenőfeszültséget biztosítani ennek a (viszonylag) nagyimpedanciás fülhallgatónak. És hát ezért lesz halk szegény. Ja igen, és ez "normál" telefon üzemben is bebizonyosodott, csutkára tekert hangerőn épp használható a headset — viszonylag csendes környezetben!
Még egyelőre nem mértem ki minden szempontból ezt a fülhallgatót, mint pl. hogyan működik a felvevőgomb. Ha pl. a gomb a mikrofondrótot zárja rövidre megnyomáskor, az nagyban egyszerűsítené a dolgomat.

kedd ápr. 22, 2008 21:32
Moderátor

Hozzászólás 
reddoors írta:
Persze h. semmi ideig nem tart, de a kollégának mégsem jó :) ,ő állandóan minden üzemmódban némán akar fényképezni. :D Még szerencse h. nem vagyok egy nagy fotós szinte nem is használom a kamerát. :)
Hűű, és nem ajánlottad még neki egy digitális fényképezőgép megvételét? ;)

Azt hiszem, mindegyik kompaktgép némítható.

DSLR-t viszont ne vegyen, mert annak már nem 'csinált' a zárhangja, hanem valódi, így az már nem is némítható... :)

kedd ápr. 22, 2008 21:16
ezüst tag

Hozzászólás 
xerox írta:
sagyuri !

Állítólag át kell írni a postafiók telószámát az ott tárolni kívánt számra és ennyi.
Remélem segítettem.

Végül is ha kitörölni nem tudom, akkor beírhatok egy "értelmetlen" számot is... Majd megnézem, kösz.

kedd ápr. 22, 2008 21:15
arany tag

Hozzászólás 
sagyuri: az infrával nekem eddig nem volt gondom, méterekről is tudtam vele tv-t irányítani :)
az sms nekem pofonegyszerűnek tűnik, a t9 nálam nem kapcsolódik be alapból.
zenét én nem ezzel hallgatok, hanem külön lejátszóval, ez nem az a topic, de egy tanácsot adok: utcára (főleg buszra) CSAK és kizárólag IEM fülest ajánlok. ilyen pl a Sennheiser CX300, rengetegek kedvence. a nagy hangerő ellen nem a túlordibálás a megoldás (főleg a füled érdekeit is nézve), hanem a külső hangok elszigetelése. ezenkívül olyan basszusa van és úgy szól egy sima füleshez képest, hogy az az érzésed, mintha 2 mélynyomó lenne a füled mellett, és a többi hang is sokkal tisztábban, szebben szól. ezzel a telefonnal én még nem próbáltam a fülest (már csak a csatlakozó miatt sem, átalakítót kéne venni hozzá, meg ugye ott a Walkman-em, ami erre a célra azért továbbra is jobb megoldás marad), de többektől hallottam más fórumokon, hogy ilyennel használják és azt mondják, hogy nagyjából korrekten szól, bár az alapzaj kicsit nagy, ez persze szubjektív, én nem próbáltam.

kedd ápr. 22, 2008 20:45
ezüst tag

Hozzászólás 
sagyuri !

Remélem segítettem.

kedd ápr. 22, 2008 20:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Ismerkedünk és barátkozunk továbbra is a telefonnal... Mindenesetre azért már némi benyomás kialakult.

Nagyon tetszik:
— olyan apró fícsörök, amik növelik a komfortosságérzést, mint pl. a hívás közben is látható hívásidő-számláló (ezt némi nyomkodással a 6310-ben is elő tudtam szedni, de persze jóval bonyolultabban), vagy hogy ébresztő készítésekor kiírja, mennyi a riasztásig hátralévő idő (csak hogy tudatosuljon a dolgozóban, mennyit alhat);
— kellemesen gyors, egyáltalán nem jött be, amivel egyesek riogattak anno, hogy ti. "olyan tetű lesz majd a szimbiános telefon, hogy belezöldülsz, míg kikeresel egy nevet a telefonkönyvből";
— a telefonkönyv keresője nemcsak a név elején keres a begépelt részletre, hanem bárhol a névben; de a telefonköny úgy összességében is nagyon pöpec (több mezőtípus is van, amiből korlátlan mennyiségű lehet egy névnél; van külön "megszólítás" mező a doktoroknak, hogy ne a névbe kelljen írni és ne mindegyikük a "D" betűnél jöjjön fel; külön csengőhang mindenkinek, a mezők neve is átírható stb.);
— tetszik a nagyfokú testreszabhatóság, ez az egyik legpozitívabb eddig a telefonban (meg persze a feltölthető rengeteg okos kis alkalmazás);
— szerencsére (mert ennek ellenkezőjével is riogattak) a hangminőség is jó, elégedett vagyok vele; kihangosított üzemmódban is jól szól (a régi Nokiáim eléggé "elkapattak" a hangminőségükkel; főleg akkor riadtam vissza a mai telefonoktól, miután egy itt megnevezni nem kívánt gyártó két különböző modelljét is volt pechem egyszer-kétszer használni: valami rettenet az a bánatos doboz-/fazékhang... brrrrr...).
Lehet persze, hogy sokaknak már nem újdonságok ezek a dolgok, de hát én ultrakonzervatív vagyok telefonügyben és még mindig megtartottam másodkészüléknek és vésztartaléknak a 6310 és 6310i párost. :D
Na meg az is tetszett, hogy a PC Suite-tal lementettem a 6310i-t és ezt a mentést feltöltöttem az E51-re és voilà: ott volt minden! Egyedül annyi bugot vettem észre, hogy MINDEN naptárbejegyzésem megkettőződött. (Azaz minden bejegyzésből két azonos volt az adott napon.)

Persze legyünk elfogulatlanok, van pár dolog, ami nem annyira tetszik:
— az infra mintha gyenge lenne, bár lehet, hogy ez szubjektív; szívesen venném mások tapasztalatait ezügyben;
— marha bonyolult egy sms elküldése; ráadásul már vagy ötször előfordult, hogy át kellett kapcsolnom normál írásra az SMS-faragó oldalon, mert belépve a T9 fogadott; de hogy milyen logika szerint indul néha úgy, néha meg normálisan, azt nem sejtem (a T9-et én borzasztóan rühellem: nem lehet ezt kiflashelni valahogy a telefonból vagy fixen letiltani? úúúgy úúúúútálom...);
— úgy ezen túlmenően is elég bonyolult pár dolog elérése a sok funkció és a komplikált menürendszer miatt: itt nem olyan egyszerű egy ébresztés beállítása, mint a 6310i-n, hogy "MENÜ 41"...
— nekem a visszaszámláló-riasztó is hiányzik, a 6310i-ben az is roppant egyszerűen elérhető volt a készenléti képernyőről is;
— kicsit vindóz-fílingem van: már párszor sikerült úgy "elszállni" valamely alkalmazásnak, hogy ki kellett vennem az akkut, mert a telefon semmire sem reagált;
— és ami nagyon zavar: nagyon halk a gyárilag hozzá adott füles, de ez nem is meglepő; gondolom ugyanazt a jelet kapja, mint a beépített zajkeltő; ha az pl. 16 ohmos, a fülhallgatóra meg egyenáramnál 37,5...38 ohmot mértem, akkor nem csodálkozom, hogy az utóbbi jóval halkabban szól; szereznem kellene egy kisebb impedanciás fülest hozzá, mert ez így szinte használhatatlan. Az OggPlayer-ben (de a saját hanglejátszójában is) szinte "csutkára" kell tekerni a hangerőt, de zajos buszon az is kevés; ugyanakkor ha ilyen állásban (lehalkítás nélkül) kihúznám a fülest az aljzatból, a teló vagy kiugrana a kezemből, vagy kifordulna belőle a hangszóró... :roll:
Ja, és ha valaki tudja, hogyan lehet az 1-es gombra gyorshívóként ráprogramozott mocsadék tégenyás hangpostafiókot kitörölni, az plíííz, ossza meg velem. Anno a 6310/6310i-ben ez egyszerűen megoldható volt: mentés a régi PC Suite-tal, csv/ncc fájl Notepad-ben átszerkeszt, fájl visszatölt. Magát a gyorshívás funkciót ugyan ott sem lehetett letiltani, de így legalább ha hosszan rátehénkedtem az 1-es gombra, akkor nem kezdett el hívni semmit, hanem kiírta, hogy "Save voice mail no. first". :D :D :D
Továbbra is küzdök persze a WiFi-vel és pár dologgal, de azért most nem zúdítanám rátok minden gondom/bánatom... :)

kedd ápr. 22, 2008 20:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
nem azért mondom, de miből áll a # gombot egy másodpercig nyomvatartani silent módhoz, ha annyira titkosan akartok fotót készíteni? :)

Persze h. semmi ideig nem tart, de a kollégának mégsem jó :) ,ő állandóan minden üzemmódban némán akar fényképezni. :D Még szerencse h. nem vagyok egy nagy fotós szinte nem is használom a kamerát. :)

kedd ápr. 22, 2008 18:43
arany tag

Hozzászólás 
nem azért mondom, de miből áll a # gombot egy másodpercig nyomvatartani silent módhoz, ha annyira titkosan akartok fotót készíteni? :)

kedd ápr. 22, 2008 18:20
Moderátor

Hozzászólás 
reddoors írta:
Akoska írta:
Kamerahang akkor van, ha a figyelmeztető hangok be vannak kapcsolva.

Ha nincsenek, akkor nyista.

Igen , valóban a "régebbi" symbi9.1 telefonok esetében többnyire így van. De itt más a helyzet.
Valóban, rutinból én is ezt akartam beírni, mint Ákoska (99%-ig biztos voltam benne), de mondom kipróbálom előtte. És még jó, hogy így tettem.

Mert az E51-nél bizony nem némult el, ha letiltottam a figyelmeztető hangokat... :(

kedd ápr. 22, 2008 17:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:

Igen , valóban a "régebbi" symbi9.1 telefonok esetében többnyire így van. De itt más a helyzet.

kedd ápr. 22, 2008 16:17
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd ápr. 22, 2008 16:06
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
user01 írta:
scorpeeon írta:
user01 írta:
Winston_Wolf írta:
Hmm... Innentől fogva a gyári eddig nem letölthető csengőhangok kinyerhetők a symbianos telefonokból???

És talán a kikapcsolhatatlan kamerahangot is meg lehet szűntetni. :)

annak a kamerahangnak nálam nyoma nincs Silent módban..

De a többi módban van...
Én végleges megszűntetésre gondoltam.

Akkor rakd fel a cCam nevű programot. Ez egy ingyenes program , és addig végleges megoldás míg le nem szeded a telefonról.
Innen letöltheted http://home.pacific.net.sg/~welic/cCam.html

kedd ápr. 22, 2008 10:17
arany tag

Hozzászólás 
scorpeeon írta:
user01 írta:
Winston_Wolf írta:
Hmm... Innentől fogva a gyári eddig nem letölthető csengőhangok kinyerhetők a symbianos telefonokból???

De a többi módban van...
Én végleges megszűntetésre gondoltam.

kedd ápr. 22, 2008 9:58
arany tag

Hozzászólás 
user01 írta:
Winston_Wolf írta:

hétf. ápr. 21, 2008 20:32
arany tag

Hozzászólás 
Winston_Wolf írta:

hétf. ápr. 21, 2008 19:21
arany tag

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Ti milyen távirányító progit használtok? Mert én feltettem a Psiloc félét,
de elég gagyin működik, arról nem beszélve, hogy mindig le kell neki tölteni a beállításokat online... Idegesítő nagyon.

Ráadásul a törést meg szignózni kell - na itt ezen a ponton elakadtam, s bár tudom hogy nemrég volt itt részletezve - de ilyen idiótaságot még nem
láttam. Ha valaki meghekkel egy progit, akkor miért nem szignózza? Kinlódjon vele az, akinek két anyukája van.. :)
Vagy én vagyok ehhez hülye??

Nincs valami tanítható szoft?

én is psiloc-ot használok, tudtommal nincs más/jobb. nekem nem akar online csatlakozni, csak nincs benne alapból minden készülék, de sokszor rámegyek egy hasonló típusra és úgy is működik (az itthoni 2 tv-met és a videólejátszómat is tudom vele irányítani). szignózni kellett, ezt az én általam preferált módon oldottam meg.

hétf. ápr. 21, 2008 14:45
arany tag

Hozzászólás 
Ti milyen távirányító progit használtok? Mert én feltettem a Psiloc félét,
de elég gagyin működik, arról nem beszélve, hogy mindig le kell neki tölteni a beállításokat online... Idegesítő nagyon.

Ráadásul a törést meg szignózni kell - na itt ezen a ponton elakadtam, s bár tudom hogy nemrég volt itt részletezve - de ilyen idiótaságot még nem
láttam. Ha valaki meghekkel egy progit, akkor miért nem szignózza? Kinlódjon vele az, akinek két anyukája van.. :)
Vagy én vagyok ehhez hülye??

Nincs valami tanítható szoft?

hétf. ápr. 21, 2008 13:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez meg az említett Hack. Ez is kínai eredetű, viszont ahogy a neve is mutatja egy hackelt , tehát nem a symbiansigned által kibocsájtott tanúsítványokról van szó. De hozzáteszem tökéletesen működik. Ez a távlati megoldás.(véleményem szerint)
Kép
Kép

szomb. ápr. 19, 2008 21:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
reddoors írta:
k_chris írta:
eddig én sem csináltam meg a törést - egyenlőre nem tervezem, nekem a kínai oldal bejött - 3 nap alatt volt meg a cer fájl, azóta on the fly signózik mindent ami kell.

Igen ,az is nagyon jó megoldás viszont kérdés h. meddig marad használható. Reménykedjünk h. minél tovább.
Erről van szó aki nem ismerné :arrow: http://thesymbiancore.com/2008/03/29/op ... pp-online/
nem tudod hogy csinálták? megszereztek valami spéci certificate-et vagy hogy? vagy van kiskapu ebben a signozás algoritmusban?

Nem, ez egy hivatalos symbiansigned által kiadott tanúsítvány. A kínai cég minden bizonnyal bejegyzett szervezet ezen az oldalon . Az IMEI számodat fel kell töltened és gondolom ők megcsinálják a .cer és .key fájlokat. Majd egy program szignózza a feltöltött programodat az előre elkészített tanúsítványfájljaiddal. A tanúsítvány 3évre szól.
Kép
Kép

szomb. ápr. 19, 2008 21:15
Moderátor

Hozzászólás 
k_chris írta:
eddig én sem csináltam meg a törést - egyenlőre nem tervezem, nekem a kínai oldal bejött - 3 nap alatt volt meg a cer fájl, azóta on the fly signózik mindent ami kell.
Engem mondjuk ez a megoldás is érdekelne...

szomb. ápr. 19, 2008 21:10
platina tag

Hozzászólás 
reddoors írta:
k_chris írta:

Igen ,az is nagyon jó megoldás viszont kérdés h. meddig marad használható. Reménykedjünk h. minél tovább.
Erről van szó aki nem ismerné :arrow: http://thesymbiancore.com/2008/03/29/op ... pp-online/
nem tudod hogy csinálták? megszereztek valami spéci certificate-et vagy hogy? vagy van kiskapu ebben a signozás algoritmusban?

szomb. ápr. 19, 2008 20:52
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
k_chris írta:

szomb. ápr. 19, 2008 19:27
platina tag

Hozzászólás 

szomb. ápr. 19, 2008 19:10
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Na szép... Két hónapra elkurvulok Kaiserre és elszalad felettem a symbian...

szomb. ápr. 19, 2008 18:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Winston_Wolf írta:

Ha igen, akkor rendelhetek???:DDD

A gyári csengőhangok a symbian feltörése előtt is kimásolhatóak voltak csak max. nem jó helyen kerested őket. Csak egy „normális „fájlkezelő kellett hozzá. :wink:

szomb. ápr. 19, 2008 18:42
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem azért legyen leírás.. Mégis csak ez a mi kis fórumunk, nem a nokiaprogramok.hu-s verzió... :):)

szomb. ápr. 19, 2008 18:39
arany tag

Hozzászólás 
reddoors írta:
scorpeeon írta:
szerintem felesleges leírást megcsinálni, mert valaki már megtette, elég régen írogatok én már erről a módszerről több helyen is, vannak viszont, akik valamiért nem hajlandók kipróbálni és még mindig félmegoldásokkal próbálkoznak (kínai oldalakon állnak sorba cer file-okért, meg egymásnak szignózgatnak progikat egyenként).
minden egyértelműen le van írva, pontról pontra végig kell csinálni, max 10 perces művelet az egész. ha egyszer megcsinálta valaki, pár gombnyomással tud szignózni bármilyen progit akár pc-n, akár a telefonon közvetlenül (én ezt a módszert preferálom).
S60V3 RENDSZER FELTÖRÉSE - ALLFILES HOZZÁFÉRÉS
S60V3 RENDSZER FELTÖRÉSE - SZIGNÓZÁS KIKERÜLÉSE

Hát igen van leírás , több féle is de mindegyik más. Én elsőként itt olvastam ez a legjobb , szerintem innen származik az összes . http://www.jaspp.net/page/6/
http://www.jaspp.net/page/5/ talán itt a legrészletesebb. De egyszerűbben is meg lehet oldani , és érhetőbben is le lehet írni. Na mindegy hát akkor majd egyszer. Addig is a nokiaprogramok marad. De én inkább P@SCO leírását javasolnám.

:D

félre ne értsd, nem lebeszélni akarlak a leírás elkészítéséről, ha úgy gondolod, hogy szükséges, akkor megcsinálhatod. én csak azt mondtam h a linkelt leírás alapján megcsináltam és minden sikerült elsőre, 10 percen belül kész voltam. :)

szomb. ápr. 19, 2008 18:36
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 51  Következő