|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
vocsok írta: scorpeeon írta: jaczkog: nálam a felső részen is ion van írva, szóval valóban 2 fajta van, úgy tűnik. kapacitásbeli különbség elméletileg nincsen. A P betű a tipusszámban mindenképp polimeres változatot jelent. Legfeljebb egy adott országban felületesen írták meg a szöveget. A tied hol készült? Bár a Nokijánál elképzelhető bármi Akinek a BP-6MT NEM Li-Poly akksi, az biggyesszen már ide egy képet róla! Mert alighanem átb...ták és nem gyári az akksi.
Az összes BP-6MT-nek Polimernek KELL lennie!
|
szer. máj. 21, 2008 22:11 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
scorpeeon írta: ez hogy is működik ez a pannonos oldal? :)
Pannonos mobiltelefonok magyarországi pozícióját lehet követni térképen.
https://flotta.pannon.hu/szkfm/demo/netdemo/uzleti_segitseg.html
|
szer. máj. 21, 2008 10:31 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
asdf_ írta: OFF Dannyboy írta: Atos írta: ... megpróbálom kicseréltetni az akkut a gsm boltban, úgyis kíváncsi vagyok mennyire korrektek a garanciával... Általában akkura nem vállalnak garit. Egy próbát megér, gms boltja válogatja. Ha telefonnal egyutt veszi az ember, normalis helyen 20% afaval, akkor az egesz pakkra egy ev kotelezo jotallas vonatkozik, igy az akksira is. Az egy even feluli dolgok (nokia, SE), azok sajat vallalasok, az csak adhato, ott mar meg lehet szabni, hogy ez vonatkozik-e az akksira, vagy sem (nem szokott). 0% afas tortenetnel meg ha jol tippelek 6 honap kotelezo jellegu szavatossag vonatkozik szinten az egesz pakkra, tehat ismet csak az akksira is.ON
A GSM boltok, általában több konstrukcióban árulják a készülékeiket, függően attól, hogy honnan származnak, melyik országból, régióból szerezték be. Mivel régiónként változik a készülékre kiszabott járulék költsége, így természetesen az ára is ezek szerint változik. Ez egyáltalán nem befolyásolja a minőséget csak a garancia érvényességét 6-24 hónap. Még költségcsökkentésként az áfa is kikerülhető,ha használt készülékként van árulva, de ugye 0 perces teljesen új a készülék. 2 ÉV NOKIA GARANCIÁVAL (magyar piacra szánt) is lehet venni készüléket 0% ÁFÁVAL. Ez azonos elbírálás alá esik szervizelés szempontjából mint akár az áfás, szaküzletben vásárolt társa. A garancia érvényesítésekor ugyanis NEM KELL A SZÁMLÁT CSATOLNI a garancialevélhez. A NOKIA szervizpontokon szervizeleik nem a GSM boltokban, és hologramos garancialevet adnak hozzá. Én az összes készülékemet szinte így vettem (volt egy pár) amelyek között volt főpanel cserés is. Gond nélkül megjavították.
|
szer. máj. 21, 2008 9:28 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
jbtibor írta: Zaji írta: Lalamper írta: No egy kis figyelemelterelés gyanánt..
Nem tudom ki tette már fel magának a google maps-et a telefonjára, én ma megtettem és majd bele fordultam az árokba kocsival, mikor megláttam, hogy a progi - persze közelsem halál pontosan - de meghatározta a helyzetemet (no GPS vevő!!!). Debrecenből tartottam Budapestre és végig követte a településeket. Van benne egy beta funkció, My Location, s mint kiderült a cella egyedi azonosító információját küldi el gugliéknak, azok meghatározzák a helyét az adatbázisukból, majd a telcsi letölti a térképet.. persze a műholdverziót is. 220 km alatt kb. 2x tévedett, akkor egy-egy bázisállomásváltásnál hirtelen Londonban voltam (vszinű ugyanazt a broadcast adatokat kapta a toronytól). A térképen ilyenkor egy kis kék ponttal jelezte a torony helyét, s annak kb sugarát, amiben lehettem..
Szerintem ez azért gugliéktól elég durva, plána úgy, hogy gondolom semmilyen megállapodást nem kötött Tmobilékkal.. Sziasztok, Ez mehet Pannonnal is? Sőt, a Pannon ilyent is tud: https://flotta.pannon.hu/szkfm/demo/netdemo/uzleti_pozicio_lekerdezes_abrazolas_terkepen.htmlHa telefonról nyitod meg akkor a telefonod pozícióját mutatja. Szülőknek is hasznos, ha tudni szeretnék mikor merre kószál a gyerek (okos gyerek az iskolában hagyja a telefont .
ez hogy is működik ez a pannonos oldal?
|
kedd máj. 20, 2008 22:56 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
asdf_ írta: OFF Ha telefonnal egyutt veszi az ember, normalis helyen 20% afaval, akkor az egesz pakkra egy ev kotelezo jotallas vonatkozik, igy az akksira is. Az egy even feluli dolgok (nokia, SE), azok sajat vallalasok, az csak adhato, ott mar meg lehet szabni, hogy ez vonatkozik-e az akksira, vagy sem (nem szokott). 0% afas tortenetnel meg ha jol tippelek 6 honap kotelezo jellegu szavatossag vonatkozik szinten az egesz pakkra, tehat ismet csak az akksira is. ON
Igen, leírva jól hangzik, aztán a kérdés az, hogy a valóságban melyik gsm bolt hogyan tartja be a garit. A 0% hókuszpókuszos telóknál a gari is könnyen konvergálhat a befizetett áfa nagyságához.
|
kedd máj. 20, 2008 22:26 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
Atos írta: reddoors írta: Én 2-3naponta töltöm fokozott használat mellett , általában ekkora még kb.30% -os szinten van az akksi töltöttsége . Éjszaka nincs bekapcsolva. A te esetedben valóban gyengének tűnik. Nem fut esetleg valami a háttérben? A háttérben nem fut semmi, ami látható lenne. Mondjuk aktív a Handy Profiles (naponta kétszer vált profilt), és naponta egyszer lekérdezi a Handy Weather wifin keresztül a következő napok időjárását (ez megjelenik a képernyővédőn). Ezeken kívül a Handy Clock minden munkanap reggel adott időben ébreszt. Tegnap dél körül töltöttem fel, de ma reggel egy pár perces voip hívás után lement 2 egységre az akku, úgyhogy már megint a töltőn csücsül...
Semmiképpen nem a Handy programok kavarnak be. Én nem ilyen jellegű programokra gondoltam hanem képernyővédőre. Nálam volt, hogy 50 alkalmazás volt egyszerre telepítve, jelenleg is van kb.30 db és egyáltalán nem befolyásolják a készenléti időt(észrevehetően). A probléma más jellegű lehet, ha szerencséd van akkor az akkisval van a gond ,ha esetleg valamelyik áramkör zárlatos a főpanelon akkor jobban teszed ha eladod és veszel másikat. Különben az enyém is ázsiai ,kb.1.5 hónapos ,igencsak megkapta már a kiképzést és semmilyen probléma nem volt eddig vele. Li-polymeres akkumulátor van benne. Még mielőtt valaki is arra gyanakodna ,hogy biztos gyengébb minőségű mert ázsiai piacra szánták ,az nagyon rosszul gondolja. Nagy tévhit ez az állítás, csak azok terjesztik akik még soha nem szervizeltek telefont komolyabban.
|
kedd máj. 20, 2008 22:22 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
Zaji írta: Lalamper írta: No egy kis figyelemelterelés gyanánt..
Nem tudom ki tette már fel magának a google maps-et a telefonjára, én ma megtettem és majd bele fordultam az árokba kocsival, mikor megláttam, hogy a progi - persze közelsem halál pontosan - de meghatározta a helyzetemet (no GPS vevő!!!). Debrecenből tartottam Budapestre és végig követte a településeket. Van benne egy beta funkció, My Location, s mint kiderült a cella egyedi azonosító információját küldi el gugliéknak, azok meghatározzák a helyét az adatbázisukból, majd a telcsi letölti a térképet.. persze a műholdverziót is. 220 km alatt kb. 2x tévedett, akkor egy-egy bázisállomásváltásnál hirtelen Londonban voltam (vszinű ugyanazt a broadcast adatokat kapta a toronytól). A térképen ilyenkor egy kis kék ponttal jelezte a torony helyét, s annak kb sugarát, amiben lehettem..
Szerintem ez azért gugliéktól elég durva, plána úgy, hogy gondolom semmilyen megállapodást nem kötött Tmobilékkal.. Sziasztok, Ez mehet Pannonnal is?
Sőt, a Pannon ilyent is tud: https://flotta.pannon.hu/szkfm/demo/netdemo/uzleti_pozicio_lekerdezes_abrazolas_terkepen.html
Ha telefonról nyitod meg akkor a telefonod pozícióját mutatja.
Szülőknek is hasznos, ha tudni szeretnék mikor merre kószál a gyerek (okos gyerek az iskolában hagyja a telefont :-).
|
kedd máj. 20, 2008 21:55 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Atos írta: Megnézné valaki, hogy az övében milyen van (lehetőleg hivatalos magyarországi érdekel, mert ahogy az IMEI számom alapján Macika megnézte, az enyém távol-keleti, itthon gsm boltban vásárolt)?!
1050-es Li-Ion, Made in China.
A telefon a Pannontól lett vásárolva.
|
kedd máj. 20, 2008 21:47 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
OFF
Dannyboy írta: Atos írta: ... megpróbálom kicseréltetni az akkut a gsm boltban, úgyis kíváncsi vagyok mennyire korrektek a garanciával... Általában akkura nem vállalnak garit. Egy próbát megér, gms boltja válogatja.
Ha telefonnal egyutt veszi az ember, normalis helyen 20% afaval, akkor az egesz pakkra egy ev kotelezo jotallas vonatkozik, igy az akksira is. Az egy even feluli dolgok (nokia, SE), azok sajat vallalasok, az csak adhato, ott mar meg lehet szabni, hogy ez vonatkozik-e az akksira, vagy sem (nem szokott). 0% afas tortenetnel meg ha jol tippelek 6 honap kotelezo jellegu szavatossag vonatkozik szinten az egesz pakkra, tehat ismet csak az akksira is.
ON
|
kedd máj. 20, 2008 21:31 |
|
|
xerox
ezüst tag
|
3 hete kaptam vissza a készüléket a szolgáltató szervízéből.Nálam is hátlap melegedési (a telefon tokon keresztül lehetett érezni, hogy melegedett használat nélkül) problémák voltak. 3 hetet volt a szervizben és a készüléket kicserélték egy újra.
Porosodás nuku, gyors mint állat.
Kikapcsoltam a 3G-t és az akku is bírja 4-6 napig átlag használat mellett ( de éjjel-nappal megy).
Nekem mind 2 helyen Li-ion olvasható az akkun és Made in China.
|
kedd máj. 20, 2008 20:20 |
|
|
Atos
arany tag
|
Az enyém is egyértelműen Ion (mindkét felirat alapján).
Made in China.
Tök ugyanaz, mint a képen, csak a felső piros keretezett részben Li-ion van és a legalsó két sor (ami a gyártás helyét jelöli 2 nyelven) nem egymás alatt van, hanem egy sorban, egymás mellett.
|
kedd máj. 20, 2008 20:13 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
scorpeeon írta: jaczkog: nálam a felső részen is ion van írva, szóval valóban 2 fajta van, úgy tűnik. kapacitásbeli különbség elméletileg nincsen.
A P betű a tipusszámban mindenképp polimeres változatot jelent. Legfeljebb egy adott országban felületesen írták meg a szöveget.
A tied hol készült?
Bár a Nokijánál elképzelhető bármi
|
kedd máj. 20, 2008 19:41 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
jaczkog: nálam a felső részen is ion van írva, szóval valóban 2 fajta van, úgy tűnik. kapacitásbeli különbség elméletileg nincsen.
|
kedd máj. 20, 2008 17:54 |
|
|
jaczkog
vas-tag
Csatlakozott: kedd máj. 20, 2008 11:32 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Budapest
|
Atos írta: Köszi! Lehetséges lenne, hogy a Li-Ion gyengébb, mint az elvileg ugyanakkora kapacitású Li-Polymer?? Mások is lekaphatnák az akkut belekukkantani
A Lithium-ion polymer (Li-Pol) és a Li-ion akkuk között elvileg nincs különbség kapacitásban. ( wiki)
Az én akksim Li-Pol és a T-mobile-tól származik.
Elég megtévesztő az akksik feliratozása, lehet hogy ezért terjedt el az hogy kétféle BT-6MT akksi létezik:
|
kedd máj. 20, 2008 17:12 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
az enyém ion-os.
tudtommal Li-ion és Li-poly közt nincs jelentős teljesítménybeli különbség, a poly szerkezete állítólag ruganyosabb, ezért jobban bírja a fizikai megpróbáltatásokat és elméletileg később használódik el. wiki szerint.
|
kedd máj. 20, 2008 16:07 |
|
|
Atos
arany tag
|
Astralman írta: Atos írta: És érdekes módon BP-6MT típusból van Li-Ion és Li-Polymer is! Megnéztem, az enyémben Li-Ion van. Megnézné valaki, hogy az övében milyen van (lehetőleg hivatalos magyarországi érdekel, mert ahogy az IMEI számom alapján Macika megnézte, az enyém távol-keleti... Nekem photohall-ból vásárolt ezüst E51 van és nekem is elmegy 3-4 napot állt. Megnéztem és 1050mAh Li-Polymer akku van benne.
Köszi!
Lehetséges lenne, hogy a Li-Ion gyengébb, mint az elvileg ugyanakkora kapacitású Li-Polymer??
Mások is lekaphatnák az akkut belekukkantani
|
kedd máj. 20, 2008 15:19 |
|
|
Astralman
vas-tag
|
Atos írta: És érdekes módon BP-6MT típusból van Li-Ion és Li-Polymer is! Megnéztem, az enyémben Li-Ion van. Megnézné valaki, hogy az övében milyen van (lehetőleg hivatalos magyarországi érdekel, mert ahogy az IMEI számom alapján Macika megnézte, az enyém távol-keleti...
Nekem photohall-ból vásárolt ezüst E51 van és nekem is elmegy 3-4 napot állt. Megnéztem és 1050mAh Li-Polymer akku van benne.
|
kedd máj. 20, 2008 15:02 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Atos írta: ... megpróbálom kicseréltetni az akkut a gsm boltban, úgyis kíváncsi vagyok mennyire korrektek a garanciával...
Általában akkura nem vállalnak garit. Egy próbát megér, gms boltja válogatja.
|
kedd máj. 20, 2008 14:25 |
|
|
Atos
arany tag
|
Kíváncsiságból megnéztem mennyi lenne egy új akku...
8.500 Ft!!!
Csomagolás nélkül 6.500 Ft! (nyitnom kéne egy csomagoló-üzemet, jó biznisz lehet! )
És érdekes módon BP-6MT típusból van Li-Ion és Li-Polymer is! Megnéztem, az enyémben Li-Ion van.
Megnézné valaki, hogy az övében milyen van (lehetőleg hivatalos magyarországi érdekel, mert ahogy az IMEI számom alapján Macika megnézte, az enyém távol-keleti, itthon gsm boltban vásárolt)?!
Ha a Handy progik kikapcsolása után is hasonló üzemidőt fogok tapasztalni, megpróbálom kicseréltetni az akkut a gsm boltban, úgyis kíváncsi vagyok mennyire korrektek a garanciával...
|
kedd máj. 20, 2008 14:13 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Atos írta: reddoors írta: Én 2-3naponta töltöm fokozott használat mellett , általában ekkora még kb.30% -os szinten van az akksi töltöttsége . Éjszaka nincs bekapcsolva. A te esetedben valóban gyengének tűnik. Nem fut esetleg valami a háttérben? A háttérben nem fut semmi, ami látható lenne. Mondjuk aktív a Handy Profiles (naponta kétszer vált profilt), és naponta egyszer lekérdezi a Handy Weather wifin keresztül a következő napok időjárását (ez megjelenik a képernyővédőn). Ezeken kívül a Handy Clock minden munkanap reggel adott időben ébreszt. Tegnap dél körül töltöttem fel, de ma reggel egy pár perces voip hívás után lement 2 egységre az akku, úgyhogy már megint a töltőn csücsül...
lehet, hogy ezek a handy dolgok kavarnak be, tényleg irreálisan kevés idő alatt merül le, tovább kéne bírni, olyan használat mellett, amit írtál, 3 napig el kéne döcögnie..
|
kedd máj. 20, 2008 12:26 |
|
|
Atos
arany tag
|
reddoors írta: Én 2-3naponta töltöm fokozott használat mellett , általában ekkora még kb.30% -os szinten van az akksi töltöttsége . Éjszaka nincs bekapcsolva. A te esetedben valóban gyengének tűnik. Nem fut esetleg valami a háttérben?
A háttérben nem fut semmi, ami látható lenne.
Mondjuk aktív a Handy Profiles (naponta kétszer vált profilt), és naponta egyszer lekérdezi a Handy Weather wifin keresztül a következő napok időjárását (ez megjelenik a képernyővédőn). Ezeken kívül a Handy Clock minden munkanap reggel adott időben ébreszt.
Tegnap dél körül töltöttem fel, de ma reggel egy pár perces voip hívás után lement 2 egységre az akku, úgyhogy már megint a töltőn csücsül...
|
kedd máj. 20, 2008 11:36 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
Macika írta: Nem lehet, hogy esetleg olyan helyen/környezetben használod/hordod, ami extrémnek számít?
Budapest belváros, BKV, zsebben.
Egyértelműen felülről porosodik a kijelző, lehet gyengébb a ragasztás azon a részen.
|
kedd máj. 20, 2008 10:56 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
Kevés beszéd, kevés nyomogatás, WiFi ki, 3G ki, BT be.
Így 5 nap.
|
kedd máj. 20, 2008 10:45 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
|
Atos írta: zoli62 írta: Első töltés után 3 napot bírt... Jó neked... Az enyémet szinte naponta kell tölteni. Napi 20 perc beszéd (fele voip), 20 perc játék, 10 perc net (wifin), 24h bekapcsolva. A wifi használaton kívül kikapcsolva, gsm-re állítva (csak semmi 3G). Kijelző ugyan max fényerőn van, de fél perc után lekapcsol. Mennyire reális ez szerintetek? Persze ha nem használom, akkor 2 napot (vagy picivel többet is) elmegy készenlétben.
Én 2-3naponta töltöm fokozott használat mellett , általában ekkora még kb.30% -os szinten van az akksi töltöttsége . Éjszaka nincs bekapcsolva. A te esetedben valóban gyengének tűnik. Nem fut esetleg valami a háttérben?
|
kedd máj. 20, 2008 10:44 |
|
|
Atos
arany tag
|
zoli62 írta: Első töltés után 3 napot bírt...
Jó neked... Az enyémet szinte naponta kell tölteni. Napi 20 perc beszéd (fele voip), 20 perc játék, 10 perc net (wifin), 24h bekapcsolva. A wifi használaton kívül kikapcsolva, gsm-re állítva (csak semmi 3G). Kijelző ugyan max fényerőn van, de fél perc után lekapcsol. Mennyire reális ez szerintetek?
Persze ha nem használom, akkor 2 napot (vagy picivel többet is) elmegy készenlétben.
|
kedd máj. 20, 2008 9:48 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Első töltés után 3 napot bírt folyamatos készenlétben, sok próbával. (WIFI, 3G, Bluetooth, beszélgetés stb. ) Korrekt. Gyors, N70-hez képest. Jó a beépített böngésző, nagyítani is tud. Saját WIFI routeremhez csatlakozva átlagosan 2000 kbs/273 kbs sebességet mértem a speedtest.invitel.net oldalán. A karakterek tényleg aprók.
|
kedd máj. 20, 2008 3:03 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
P.ter írta: Én a zsebemben hordom, most volt 4 hónapos és nemrég voltam vele a nokia szervizben egy tisztításon. Kezdett durván poros lenni a kijelző. Azelőtt V630i-m volt, másfél év után volt benne 4-5 szem por. Szóval jbtibor nemcsak te vagy peches:-) 2 db E51-em van, az egyik 2, a másik 1 hónapja.
Egyetlen szem por nincs a kijelzőn. Az egyiket zsebben, a másikat bőrtokban hordom...
|
hétf. máj. 19, 2008 23:37 |
|
|
P.ter
ezüst tag
|
Macika írta: jbtibor írta: Az akkunál is porosodik, de az nem zavar. A kijelző alatti mennyiség már kezd nagyon zavaró lenni, hamarosan el kell vigyem tisztíttatni. De ezekszerint csak én vagyok peches, előtte 3230-am volt, az is nagyon porosodott a kijelző alatt. Nem lehet, hogy esetleg olyan helyen/környezetben használod/hordod, ami extrémnek számít?
Én a zsebemben hordom, most volt 4 hónapos és nemrég voltam vele a nokia szervizben egy tisztításon. Kezdett durván poros lenni a kijelző. Azelőtt V630i-m volt, másfél év után volt benne 4-5 szem por.
Szóval jbtibor nemcsak te vagy peches:-)
|
hétf. máj. 19, 2008 23:01 |
|
|
Macika
Moderátor
|
jbtibor írta: Az akkunál is porosodik, de az nem zavar. A kijelző alatti mennyiség már kezd nagyon zavaró lenni, hamarosan el kell vigyem tisztíttatni. De ezekszerint csak én vagyok peches, előtte 3230-am volt, az is nagyon porosodott a kijelző alatt. Nem lehet, hogy esetleg olyan helyen/környezetben használod/hordod, ami extrémnek számít?
|
hétf. máj. 19, 2008 14:05 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
scorpeeon írta: jbtibor írta: kerelyfe írta: Van egy barátom, akinek a fent nevezett telefonja van. Már cseréltetett előlapot, mert porosodik a készülék (azaz rosszak az illesztések). Azt mondták neki, hogy ez szériahiba. Igaz ez? :shock: Nem tudom szériahiba-e, de nekem is nagyon poros 2 hónap után. Még egyről tudom biztosan, hogy nagyon porosodik. mármint hol porosodik kijelző alatt? mert ott nekem egy szem por nincsen, 2 hónapos az enyém is kb.
Az akkunál is porosodik, de az nem zavar. A kijelző alatti mennyiség már kezd nagyon zavaró lenni, hamarosan el kell vigyem tisztíttatni.
De ezekszerint csak én vagyok peches, előtte 3230-am volt, az is nagyon porosodott a kijelző alatt.
|
szomb. máj. 17, 2008 21:46 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
jbtibor írta: kerelyfe írta: Van egy barátom, akinek a fent nevezett telefonja van. Már cseréltetett előlapot, mert porosodik a készülék (azaz rosszak az illesztések). Azt mondták neki, hogy ez szériahiba. Igaz ez? Nem tudom szériahiba-e, de nekem is nagyon poros 2 hónap után. Még egyről tudom biztosan, hogy nagyon porosodik.
mármint hol porosodik kijelző alatt? mert ott nekem egy szem por nincsen, 2 hónapos az enyém is kb.
|
szomb. máj. 17, 2008 20:21 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
kerelyfe írta: Van egy barátom, akinek a fent nevezett telefonja van. Már cseréltetett előlapot, mert porosodik a készülék (azaz rosszak az illesztések). Azt mondták neki, hogy ez szériahiba. Igaz ez? :shock:
Nem tudom szériahiba-e, de nekem is nagyon poros 2 hónap után. Még egyről tudom biztosan, hogy nagyon porosodik.
|
szomb. máj. 17, 2008 17:20 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
kerelyfe írta: zoli62 írta: Van egy-két kérdésem. SIM nélkül lehet WLAN-on keresztül netezni? 37500-ért megéri megvenni szolgáltatótól? 1. Igen. 2. Nekem megérné, de erősen szubjektív.
Köszi.
|
csüt. máj. 15, 2008 6:42 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
zoli62 írta: Van egy-két kérdésem. SIM nélkül lehet WLAN-on keresztül netezni? 37500-ért megéri megvenni szolgáltatótól?
1. Igen.
2. Nekem megérné, de erősen szubjektív.
|
csüt. máj. 15, 2008 5:57 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Van egy-két kérdésem. SIM nélkül lehet WLAN-on keresztül netezni? 37500-ért megéri megvenni szolgáltatótól?
|
csüt. máj. 15, 2008 1:13 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Nos, megjött a Holux M-1200-as GPS vevő.. Hongkongból..
Nem sokkal nagyobb mint egy gyufásdoboz.
Mondanom sem kell, hogy iszonyat durva a kütyü.. Az emeletes házunk
alsó szintjén is kiválóan veszi a jeleket, kb. 30mp alatt üzemkész volt.
Kiválóan működik a Nokia Maps-el, Googlimaps-el, GarminXT-vel. Csak
ajánlani tudom annak, aki megbízható navigáción töri a fejét. Ja, E51-en.
|
kedd máj. 13, 2008 21:46 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Én nem is kötekedtem... :):) Csak az állam maradt lent..
|
kedd máj. 13, 2008 13:39 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
|
Lalamper írta: Hehe.. Volt már egy-két Nokiám, de én eddig nem tapasztaltam.. Persze, vszinű hogy annak tulajdonítható be.. Csak az a furcsa, hogy a wifi persze okés hogy nagy kraftot igényel, de a sima telefonálás?? Hmmm.. Furcsa dolgok vannak Nokiáéknál..
Nekem is volt már 1-2 Nokiám és tapasztaltam. Maradjunk ennyiben.
|
kedd máj. 13, 2008 13:37 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Hehe..
Volt már egy-két Nokiám, de én eddig nem tapasztaltam.. Persze, vszinű
hogy annak tulajdonítható be.. Csak az a furcsa, hogy a wifi persze okés
hogy nagy kraftot igényel, de a sima telefonálás?? Hmmm..
Furcsa dolgok vannak Nokiáéknál..
|
kedd máj. 13, 2008 13:32 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
|
Lalamper írta: Figyusztok?
Ti nem vettetek észre olyat, hogy kb. 10 perces telefonálásnál már észrevehetően melegszik az akkumulátor? Nekem igen meleg lesz tőle a fém hátsó borítás.
Csak azért aggódom, nehogy kipukkanjon nekem itt az akku a fejembe..
De észrevettük. Teljesen "normális" dolog Nokiáknál. Akkor szokott melegedni ,ha túlzott igénybevételnek van kitéve a telefon, többnyire intenzív wifi használat közben. De ez nem csak erre a modellre igaz, nekem az N95 és az N80 is melegedett. Nem fog gondot okozni, nem kell izgulni.
|
kedd máj. 13, 2008 12:33 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Figyusztok?
Ti nem vettetek észre olyat, hogy kb. 10 perces telefonálásnál
már észrevehetően melegszik az akkumulátor? Nekem igen meleg
lesz tőle a fém hátsó borítás.
Csak azért aggódom, nehogy kipukkanjon nekem itt az akku a fejembe..
|
kedd máj. 13, 2008 12:03 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Nekem 6.83.14.1 is viszi mind a 6310i-t, mind a 6290-t, csak azt hittem, ez vmi egyedi eset, mert annyian írták, hogy a régivel nem hajlandó kommunikálni
|
hétf. máj. 12, 2008 18:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
milestone írta: Zaji írta: milestone írta: Van valakinek ötlete, hogyan lehet a 6310i-ről átvinni az SMS-eket az E51-re? Nokia PC Suite? A régi (4.88 verzióig) támogatja a 6310i-t, mely az E51-et nem igazán, az új verzió látja az E51-et, a 6310i-t nem.
3 perce csináltam mentést a legújabb, 6.86.9.0 PC-Suit-tal a 6310i-ről, BT-n keresztül.
Erről ennyit...
|
hétf. máj. 12, 2008 18:13 |
|
|
milestone
arany tag
|
Zaji írta: milestone írta: Van valakinek ötlete, hogyan lehet a 6310i-ről átvinni az SMS-eket az E51-re? Nokia PC Suite? A régi (4.88 verzióig) támogatja a 6310i-t, mely az E51-et nem igazán, az új verzió látja az E51-et, a 6310i-t nem.
A régi Content Copier *.ncc kiterjesztésű fájlokat (többet: külön az üzenetekhez, a naptárhoz, stb.) hoz létre, melyet az új CC nem ismer fel (az új azt hiszem 1 db. összesített fájlt hoz létre, mely mindent tartalmaz).
|
hétf. máj. 12, 2008 12:47 |
|
|
milestone
arany tag
|
kerelyfe írta: milestone írta: Van valakinek ötlete, hogyan lehet a 6310i-ről átvinni az SMS-eket az E51-re? Smsben? 140-150-et
|
hétf. máj. 12, 2008 12:44 |
|
|
Zaji
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. márc. 29, 2004 20:31 Hozzászólások: 91 Tartózkodási hely: Győr
|
milestone írta: Van valakinek ötlete, hogyan lehet a 6310i-ről átvinni az SMS-eket az E51-re?
Nokia PC Suite?
|
vas. máj. 11, 2008 20:29 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Esetleg a jegyzetek közé beírhatod te is.
|
vas. máj. 11, 2008 19:19 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
milestone írta: Van valakinek ötlete, hogyan lehet a 6310i-ről átvinni az SMS-eket az E51-re?
Smsben?
|
vas. máj. 11, 2008 19:18 |
|
|
milestone
arany tag
|
Van valakinek ötlete, hogyan lehet a 6310i-ről átvinni az SMS-eket az E51-re?
|
vas. máj. 11, 2008 18:48 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Macika írta: Ejnyeno, hát gondolkozzunk már!!!
HÍVÁSLISTA! Megvan? Ember hív egy bizonyos számról. A készülék beazonosítja. Kiírja a nevét. De nem tudod fogadni X okból. Később vissza akarod hívni, de valami okból NEM a telefonkönyvből teszed (aholis pedig ott van ALAPÉRTELMEZETTKÉNT a megfelelő száma), hanem a hívásinfóból (ahol ugye a beérkező hívások számai vannak eltárolva, ez a dolga, ezért van benne a telóban ez a lehetőség!!!) és utána anyázol a telefonra, hogy nem jött rá magától, hogy ki kellett volna cserélje a számot???
Ez BUTASÁG!!!
Tessék telefonkönyvből hívni és nem lesz gond. Na varjunk csak, mert lehet, hogy felreertettem valamit Van emberunk, van neki 3 szama a telefonkonyvben, A, B,C. B az alapertelmezett szama. Lesz tole egy nemfogadottam a C szamarol. Ha a hivaslistaban megnezem, akkor a C szamot irja ki hozza, valamint ha a hivaslistabol tolok egy zold gombot, akkor a C szamon hivja vissza? Mert ha igen, nem szoltam egy szot sem (most nagyhirtelen nincs 3 telefon, hogy kiprobaljam, es a ketszamos ismeroseimnel nem emlekszem, hogyan mukodik, marharitkan van nemfogadottam). Teljesen jól érted. A készülék nem név alapján, hanem a beérkező szám alapján intézi a visszahívástr, az, hogy közben kikeresi hozzá a telefonkönyvből a megfelelő számot, az csak egy kényelmi szolgáltatás. MINDIG azt a számot hívja vissza, amiről a hívás érkezett.
Tehát ha egymás után felhív valaki az A, B, C számáról és Te sorban visszahívod őt, akkor előbb az A, majd a B és végül a C száma fog csörögni. A híváslistában pedig 3x látod nem fogadott hívás kezdeményezőjének UGYANAZT a nevet, különböző időpontban. De ha rányomod a zöldet, akkor mindig a megfelelő számot hívja, amiről a hívás érkezett.
|
vas. máj. 11, 2008 16:27 |
|
|