|
Szerző |
Üzenet |
Lalamper
arany tag
|
Szia!
Nekem anno vásárláskor kicsit nyekergett a bill, de azóa megnyugodott
Ilyen jellegű problémával még nem találkoztam. Szerintem próbálkozz
cserével, vagy elötte rohanj be vhová kézbevenni egy másikat.
|
szer. máj. 28, 2008 8:30 |
|
|
horizsoo
arany tag
|
Sziasztok!
2napja vásárolam egy készüléket pannon hűségakcióban,az lenne a kérdésem Nektek is mozog-e az egész billentyűzet kb 1mm-t a befoglaló keretében jobbra,és balra is?!
A kijelző alja meg mintha nem lenne rendesen beragasztva!
Kérlek mielőbb válaszoljatok,mert ma még beleférek a 3 napos csere garanciába!
Üdv.:Zsolt
|
szer. máj. 28, 2008 8:08 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Nálam kiválóan ment GPRS-en, azaz 3G-n keresztül is a beépített
kliens.
Amit ilyenkor érdemes tenni, hogy van egy Nokia Configuration Tool nevű
progi, abban lehet beállítani a codec-ek sorrendjét, azaz a G729-et
előre tenni.
Ezzel bár romlik a hangminőség, de 64Kbit helyett, csak 8-at használ..
|
szer. máj. 28, 2008 7:55 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Macika írta: zoli62 írta: DliNK 524 routerrel próbáltam, a 5060 port nincs tiltva. Aztán Pannon GPRS nettel is, APN: net beállítással. Minden esetben azt írja ki, hogya regisztrálás sikertelen. Egyedül Fringen belül tudtam beüzemelni. Egy kis érdekesség. Kipróbáltam a macrogate.hu VOIP szolgáltatását, és ezt Pannon GPRS-en keresztül sikerült regisztrálni. Nem tudom, Neophone esetében mi leheta probléma. Már minden beállítást végigpróbáltam. IP, domain beírása, port átírása másra (5061) stb, sehogy nem akar regisztrálódni. Már beszéltek a Nokia és a Neophone ügyfélszolgálatával is, eredmény nélkül. A Fring-gel az a bajom, hogy ott késik, és akadozik a hang Neophone SIP hívás esetén. GPRS-nél nem is fog menni, KIZÁRÓLAG WLAN-nál működik a beépített Internettelefon-kliens. A Fring működik, de az meg valóban késik. Főleg GPRS-nél. Egyébként ha gyenge a WLAN jelszintje, akkor annál is nagy a késés, akár 1-2 mp is...
Ma úgy látszik, jobban működött a WLAN-om Teszthívást végeztem, és alig csúszott a hang.
|
szer. máj. 28, 2008 1:22 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: scorpeeon írta: lekapartam a fekete részt a hologramról, 2 sorban meg is találtam a 20 jegyű kódot, be is írtam a linkelt oldalra (először a felső sort majd közvetlenül utána az alsót: gondolom így kell), rámentem, hogy search és ezt írta rá:
"Authentication Unsuccessful: Invalid 20-digit code
The code you submitted could not be authenticated. "
nektek érvényes kódot ír ki, ha beírtátok? most frankón hamis az aksim? Results Successful Authentication The authentication was successful. The code is valid. Thank you for checking your battery! Each battery code can only be authenticated once. Ezt a 6100-m akksijára írta ki. Az E51 akksikra viszont hibás kódot kapok, akár Lion, akár Lipoly...
ok. akkor vszínűleg ez egy régebbi kódellenőrző rendszer, legalábbis az új aksikra nem lett frissítve így azokra rávágja, hogy hibás a kód.
|
kedd máj. 27, 2008 23:09 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
scorpeeon írta: lekapartam a fekete részt a hologramról, 2 sorban meg is találtam a 20 jegyű kódot, be is írtam a linkelt oldalra (először a felső sort majd közvetlenül utána az alsót: gondolom így kell), rámentem, hogy search és ezt írta rá:
nektek érvényes kódot ír ki, ha beírtátok? most frankón hamis az aksim? Results
Successful Authentication
The authentication was successful. The code is valid. Thank you for checking your battery!
Each battery code can only be authenticated once.
Ezt a 6100-m akksijára írta ki.
Az E51 akksikra viszont hibás kódot kapok, akár Lion, akár Lipoly...
|
kedd máj. 27, 2008 22:28 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
zoli62 írta: DliNK 524 routerrel próbáltam, a 5060 port nincs tiltva. Aztán Pannon GPRS nettel is, APN: net beállítással. Minden esetben azt írja ki, hogya regisztrálás sikertelen. Egyedül Fringen belül tudtam beüzemelni. Egy kis érdekesség. Kipróbáltam a macrogate.hu VOIP szolgáltatását, és ezt Pannon GPRS-en keresztül sikerült regisztrálni. Nem tudom, Neophone esetében mi leheta probléma. Már minden beállítást végigpróbáltam. IP, domain beírása, port átírása másra (5061) stb, sehogy nem akar regisztrálódni. Már beszéltek a Nokia és a Neophone ügyfélszolgálatával is, eredmény nélkül. A Fring-gel az a bajom, hogy ott késik, és akadozik a hang Neophone SIP hívás esetén. GPRS-nél nem is fog menni, KIZÁRÓLAG WLAN-nál működik a beépített Internettelefon-kliens.
A Fring működik, de az meg valóban késik. Főleg GPRS-nél.
Egyébként ha gyenge a WLAN jelszintje, akkor annál is nagy a késés, akár 1-2 mp is...
|
kedd máj. 27, 2008 22:05 |
|
|
Macika
Moderátor
|
vocsok írta: Azt valahogy be lehet állítani a Voip hívásoknál, hogy a hitelesített számomat kijelezze a hívott félnél? (Sip hardverrel már sikerült beállítanom.) Nálam is az a baj, hogy PC-ről szépen írja a hívószámomat, de mobilról sehogyan sem akarja...
|
kedd máj. 27, 2008 22:03 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
Azt valahogy be lehet állítani a Voip hívásoknál, hogy a hitelesített számomat kijelezze a hívott félnél?
(Sip hardverrel már sikerült beállítanom.)
|
kedd máj. 27, 2008 21:26 |
|
|
kela14
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 27, 2008 14:02 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Győr
|
szal senki többet harmadszor? rendhetem az E51-et?
|
kedd máj. 27, 2008 21:24 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Macika írta: zoli62 írta: vocsok írta: Mindig ki-be kell kapcsolni a telefont. A gyári voip csak akkor kezd el működni új beállításokkal. Már többször megtörtént, de semmi eredménye nem volt, sajnos. Egészen biztos, hogy valamit rosszul csinálsz. Mivel többünknek működik a beállítás így. Egyetlen lehetőség van csak, ha valami miatt szándékosan le van tiltva a routeren az 5060-s port. Otthoni routeren próbálod? Most jöttem haza 2 hét Spanyol útról, minden városból tudtam ingyen hazatelefonálni az E51-gyel az itthoni beállításokkal...
DliNK 524 routerrel próbáltam, a 5060 port nincs tiltva. Aztán Pannon GPRS nettel is, APN: net beállítással. Minden esetben azt írja ki, hogya regisztrálás sikertelen. Egyedül Fringen belül tudtam beüzemelni.
Egy kis érdekesség. Kipróbáltam a macrogate.hu VOIP szolgáltatását, és ezt Pannon GPRS-en keresztül sikerült regisztrálni. Nem tudom, Neophone esetében mi leheta probléma. Már minden beállítást végigpróbáltam. IP, domain beírása, port átírása másra (5061) stb, sehogy nem akar regisztrálódni. Már beszéltek a Nokia és a Neophone ügyfélszolgálatával is, eredmény nélkül. A Fring-gel az a bajom, hogy ott késik, és akadozik a hang Neophone SIP hívás esetén.
|
kedd máj. 27, 2008 20:58 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
kela14 írta: kela14 írta: Mi igaz abból, hogy az E51 károsabb az egészségre?
A válaszaitokat előre is köszönöm !
üdv László
és ez a része? esetleg más alternatíva ebben a kategóriában? Se?
én is 3-4 év után cseréltem le a telefonomat, raádásul Siemens volt, így mindenképpen márkát kellett váltanom. régebbről a Sony Ericsson mindig is szimpatikusabb volt, aztán utánanéztem az aktuális telefonoknak, és míg az SE nem nagyon brillírozik okostelefonok környékén, és a középkategóriás walkman telefonjai tudása nekem nem volt elég (WLAN hiánya már alapból kizárta a vételüket, és persze az oprendszer teljes hiánya-ez persze el sem várható ettől a kategóriától), a W960 még talán eleget tudott volna, viszont nagyon drága volt, a procija pedig túl kevés volt, bár ezt még túl is éltem volna, de az előbbi alapból kizárta szegényt. ránéztem a Nokia új E és N szériájára, és az az érzésem volt, hogy ez kell nekem, tényleg mindent tudnak, amire szükségem volt. az N82 volt még egy lehetséges alternatíva, de a 40ezres árkülönbözet túl nagy volt és annyira nem volt nagy szükségem arra a szuper kamerára és GPS-re. ha most vennék telefont, akkor vagy E51-et vennék megint, vagy N78-at: ez egy vadonatúj telefon, a napokban fog csak megjelenni. a legújabb, mutatós Symbian OS9.3 (FP2) fut rajta. hardveresen egyébként (proci, ram) megegyezik az E51-el, csak van benne egy 3,15mp carl zeiss kamera és gps. ha jól tudom, 85ezer forint körül fog alakulni az ára, ezen valószínűleg elgondolkoznék, de nagy esélye van, hogy most is az E51-et választanám.
edit: ezt nem fejtettem ki eléggé. a SAR értéke 1.40 W/kg, ami felér egy kis radioaktív sugárzóval a zsebedben
komolyra fordítva: a megengedett határérték alatt van (természetesen, különben illegaális lenne:) ), így jobb nem is foglalkozni vele, hogy mennyi szerény véleményem szerint. ettől nem lesz bajod. a városi szennyezett levegőtől, vagy a sok mindenféle mű anyagot és tartósítószert tartalmazó kajától vagy akár csak a stresszes, túlhajszolt, természetellenes élettől nagyobb eséllyel lesz komoly bajod, mint egy telefontól. amit észre fogsz venni, hogy olyan helyen is van térerő, ahol eddig nem volt és olyan jó a hangminőség, mint semmilyen más telónál
|
kedd máj. 27, 2008 16:06 |
|
|
kela14
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 27, 2008 14:02 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Győr
|
kela14 írta: Mi igaz abból, hogy az E51 károsabb az egészségre?
üdv László
és ez a része?
esetleg más alternatíva ebben a kategóriában? Se?
|
kedd máj. 27, 2008 15:50 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Akoska írta: E két modell közül ez esetben az E51 a nyerő. Az N73 multimédiában jobb, másban az E51. Ismerek olyan embert is, akinek két E51-e is van aktív használatban
konkrétan ebben a topicban is jelen van és nemrég hozzászólt nemigaz?
nemtom minek 2, én személyszerint 1-el is beérem, elvégre van itt multitasking, nem nagyon van olyan dolog, amihez nekem ne lenne elég egy
neophone milyen amúgy? miben jobb, mint egy sipdiscount? én a mai napig azt használom, az ingyenesnél nem nagyon lehet jobb valami, nem?
|
kedd máj. 27, 2008 15:42 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
E két modell közül ez esetben az E51 a nyerő. Az N73 multimédiában jobb, másban az E51.
Ismerek olyan embert is, akinek két E51-e is van aktív használatban
|
kedd máj. 27, 2008 14:23 |
|
|
kela14
ezüst tag
|
Hali! Eléggé kezdő vagyok mobil témában, de nemrég megadta magát 3-4 év használat után a 6230-as Nokiam.. Most szeretnék venni helyette egy új telefont, ( maradnéka márkánál) , csak nem tudok dönteni az E51 ill. az N73 között.
számomra fontos: jó akku, kezelhetőség, viszonylagos strapabíróság, mp3, ill. nethasználat
nem fontos: fotó, videó--> arra ott a fényképező etc.
Mi igaz abból, hogy az E51 károsabb az egészségre?
üdv László
|
kedd máj. 27, 2008 14:07 |
|
|
Macika
Moderátor
|
zoli62 írta: vocsok írta: Mindig ki-be kell kapcsolni a telefont. A gyári voip csak akkor kezd el működni új beállításokkal. Már többször megtörtént, de semmi eredménye nem volt, sajnos. Egészen biztos, hogy valamit rosszul csinálsz. Mivel többünknek működik a beállítás így.
Egyetlen lehetőség van csak, ha valami miatt szándékosan le van tiltva a routeren az 5060-s port.
Otthoni routeren próbálod?
Most jöttem haza 2 hét Spanyol útról, minden városból tudtam ingyen hazatelefonálni az E51-gyel az itthoni beállításokkal...
|
kedd máj. 27, 2008 13:42 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
vocsok írta: Mindig ki-be kell kapcsolni a telefont. A gyári voip csak akkor kezd el működni új beállításokkal.
Már többször megtörtént, de semmi eredménye nem volt, sajnos.
|
kedd máj. 27, 2008 13:36 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Úgy bizony. Matávról helyi díjazású a 06/40, viszont neophoneról 0 Ft..
Olvasd csak el a percdíjakat!! :):)
Hisz a zöld (80) szám mindig teljesen díjmentes, kék (40) esetén a szám tulaja a helyi hívás és a távolsági hívás különbözetét fizeti, te pedig csak a helyi hívást fizetnéd. Alapesetben.
Csakhogy jelen esetben nekünk mint neo használóknak nem értelmezhető ekkor a helyi hívás, hisz az az internetről jut el
a kapcsolóközpontig, a maradék részt (mint fentmaradó távolsági hívást)
pedig fizeti a 40-es szám tulaja. Hát ezért lehet ingyenes.
Ez nekem is nagyon tetszett anno
|
kedd máj. 27, 2008 13:23 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Lalamper írta: Teljesen tökéletes. Nekem is ez van a telóban
De ne feledd, nekem addig nem működött a kifelé hívás (még az ingyenes) irány sem (06-40,06-80), amig fel nem töltöttem zsével.
a 0640 tudtommal nem ingyenes, csak helyi díjazású. a 0680 ingyenes.
|
kedd máj. 27, 2008 13:09 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Teljesen tökéletes. Nekem is ez van a telóban
De ne feledd, nekem addig nem működött a kifelé hívás (még az ingyenes) irány sem (06-40,06-80), amig fel nem töltöttem zsével.
|
kedd máj. 27, 2008 8:08 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
Mindig ki-be kell kapcsolni a telefont. A gyári voip csak akkor kezd el működni új beállításokkal.
|
kedd máj. 27, 2008 5:55 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Duvi írta: zoli62 írta: Akinek sikerült E51-n a VOIP kliensen működőképesen beüzemelni a Neophone-t, az jelezze. Nekem a regisztrálás sikertelen, pedig mindent úgy írok be, ahogy kell. Nokia ügyfélszolgálatát, és a Neophone-t is hívtam, de nem tudtak segíteni. Duvi írta: E60-ra, de feltételezem mindegy.
SIP-beállítások Profilnév: Neophone Szolg.pr: IETF Alapért.h.p: helyi wlan Nyilv.f.n: sip:0621xxxxxxx@sip.neophonex.hu Tömörítés: nem Regisztráció: Ha szükséges (vagy ahogy akarod) Biztonság: Nem Proxyszerver Proxy-cím: Nincs Tartomány: Nincs Felh.név: Nincs Jelszó: Nincs Norm.útv: Igen Átvitel: Automatikus Port: 5060 Regisztrálószerver Reg.szerv-cím: sip:sip.neophonex.hu Tartomány: sip.neophonex.hu Felh.név: 0621xxxxxxx Jelszó: jelszó Átvitel: UDP Port: 5060
Int.tel-beállítások Név: Neophone SIP-profilok: Neophone
Tökéletesen megy kifelé és befelé is.
Köszi, így állítottam be, ennek ellenére a regisztrálás sikertelen. Kerülő megoldásként a Fringben állítottam be a SIP-et. Ott viszont eléggé csúszik a hang.
|
hétf. máj. 26, 2008 23:09 |
|
|
Duvi
arany tag
|
zoli62 írta: Akinek sikerült E51-n a VOIP kliensen működőképesen beüzemelni a Neophone-t, az jelezze. Nekem a regisztrálás sikertelen, pedig mindent úgy írok be, ahogy kell. Nokia ügyfélszolgálatát, és a Neophone-t is hívtam, de nem tudtak segíteni. Duvi írta: E60-ra, de feltételezem mindegy.
SIP-beállítások Profilnév: Neophone Szolg.pr: IETF Alapért.h.p: helyi wlan Nyilv.f.n: sip:0621xxxxxxx@sip.neophonex.hu Tömörítés: nem Regisztráció: Ha szükséges (vagy ahogy akarod) Biztonság: Nem Proxyszerver Proxy-cím: Nincs Tartomány: Nincs Felh.név: Nincs Jelszó: Nincs Norm.útv: Igen Átvitel: Automatikus Port: 5060 Regisztrálószerver Reg.szerv-cím: sip:sip.neophonex.hu Tartomány: sip.neophonex.hu Felh.név: 0621xxxxxxx Jelszó: jelszó Átvitel: UDP Port: 5060
Int.tel-beállítások Név: Neophone SIP-profilok: Neophone
Tökéletesen megy kifelé és befelé is.
|
hétf. máj. 26, 2008 20:40 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
|
Akinek sikerült E51-n a VOIP kliensen működőképesen beüzemelni a Neophone-t, az jelezze. Nekem a regisztrálás sikertelen, pedig mindent úgy írok be, ahogy kell. Nokia ügyfélszolgálatát, és a Neophone-t is hívtam, de nem tudtak segíteni.
|
hétf. máj. 26, 2008 15:42 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
scorpeeon írta: Macika írta: scorpeeon írta: Maps-hez le lehet szedni teljesen ingyen bármilyen térképet (Nokia Map Loader) így offline is lehet nézegetni. a hangos navigációért kell fizetni. Köszi a javítást! Csak a hangos navigációért kell fizetni? Mert engem még csak követni sem hajlandó ingyen a progi... ebben most nem vagyok biztos, mert nincs gps vevőm, lehet, hogy már ahhoz is fizetni kéne. gyalogos gps nélküli navigáció nálam eddig ingyenes volt
Ingyen?,- sajnos a Nyomkövetés opciót már régen kivették. Még az N95 11…. szoftververziójában(Nokia Maps) működött ez a lehetőség utoljára.
|
vas. máj. 25, 2008 9:52 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: scorpeeon írta: Maps-hez le lehet szedni teljesen ingyen bármilyen térképet (Nokia Map Loader) így offline is lehet nézegetni. a hangos navigációért kell fizetni. Köszi a javítást! Csak a hangos navigációért kell fizetni? Mert engem még csak követni sem hajlandó ingyen a progi...
ebben most nem vagyok biztos, mert nincs gps vevőm, lehet, hogy már ahhoz is fizetni kéne. gyalogos gps nélküli navigáció nálam eddig ingyenes volt
|
szomb. máj. 24, 2008 19:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
scorpeeon írta: Maps-hez le lehet szedni teljesen ingyen bármilyen térképet (Nokia Map Loader) így offline is lehet nézegetni. a hangos navigációért kell fizetni. Köszi a javítást!
Csak a hangos navigációért kell fizetni? Mert engem még csak követni sem hajlandó ingyen a progi...
|
szomb. máj. 24, 2008 16:06 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: giornalista írta: - kell-e ehhez a készülékhez külön térképprogramot vásárolnom, vagy esetleg a telefonon alapból rajta levő Nokia Maps alkalmazás kompatibilis ezzel? - amikor ezt az egységet párosítom a telefonommal és vadul használni kezdem, kapcsolódik-e EMIATT a telefonom a mobilinternet hálózathoz? azaz pörögnek-e a kilóbájtok, megabájtok emiatt? külföldi nyaralás miatt venném, és mivel tudomásom szerint borzalmas mobilinternet roaming díjak vannak, ez kulcskérdés eme készülék kiválasztásakor. Ha megveszed a Garmin XT-t, annál letiltható a nethasználat, ráadásul a működéshez nem is szükséges smmi más, a teljes EU-térkép (~1,5 GB) ott csücsül a microSD-n (Magyarország esetén ez jóval kisebb méretű), csak a közlekedési infók letöltéséhez használná meg a frissítések kereséséhez. A beépített Nokia Maps duplán fizetős, egyészt fizetned kell a program jogáért, másrészt pedig GPRS-díjat a térképrészek letöltéséért.
Maps-hez le lehet szedni teljesen ingyen bármilyen térképet (Nokia Map Loader) így offline is lehet nézegetni. a hangos navigációért kell fizetni.
|
szomb. máj. 24, 2008 9:56 |
|
|
Macika
Moderátor
|
giornalista írta: - kell-e ehhez a készülékhez külön térképprogramot vásárolnom, vagy esetleg a telefonon alapból rajta levő Nokia Maps alkalmazás kompatibilis ezzel? - amikor ezt az egységet párosítom a telefonommal és vadul használni kezdem, kapcsolódik-e EMIATT a telefonom a mobilinternet hálózathoz? azaz pörögnek-e a kilóbájtok, megabájtok emiatt? külföldi nyaralás miatt venném, és mivel tudomásom szerint borzalmas mobilinternet roaming díjak vannak, ez kulcskérdés eme készülék kiválasztásakor. Ha megveszed a Garmin XT-t, annál letiltható a nethasználat, ráadásul a működéshez nem is szükséges smmi más, a teljes EU-térkép (~1,5 GB) ott csücsül a microSD-n (Magyarország esetén ez jóval kisebb méretű), csak a közlekedési infók letöltéséhez használná meg a frissítések kereséséhez.
A beépített Nokia Maps duplán fizetős, egyészt fizetned kell a program jogáért, másrészt pedig GPRS-díjat a térképrészek letöltéséért.
|
szomb. máj. 24, 2008 8:29 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
giornalista írta: egy újabb olyan kérdés...
Holnap személyesen válaszolok, jó?
|
pén. máj. 23, 2008 21:35 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
giornalista írta: egy újabb olyan kérdés, ami majdnem biztosan baromság, és a válasz rá az, hogy NEM, de azért a biztonság kedvéért felteszem nektek, hogy megnyugtassatok a válaszotokkal.
E51 ugyebér, vásárolnék hozzá egy Duino DN-805 bluetoothon keresztül működő GPS adó-vevőt. Két kérdésem van: - kell-e ehhez a készülékhez külön térképprogramot vásárolnom, vagy esetleg a telefonon alapból rajta levő Nokia Maps alkalmazás kompatibilis ezzel? - amikor ezt az egységet párosítom a telefonommal és vadul használni kezdem, kapcsolódik-e EMIATT a telefonom a mobilinternet hálózathoz? azaz pörögnek-e a kilóbájtok, megabájtok emiatt? külföldi nyaralás miatt venném, és mivel tudomásom szerint borzalmas mobilinternet roaming díjak vannak, ez kulcskérdés eme készülék kiválasztásakor.
Duino DN-805: Nem ismerem, de nem látok rá okot, amiért ne lenne kompatibilis. Ha boltban veszed akkor vásárlás előtt próbáld ki. Ha fényképezel is (digitális), akkor inkább loggeres változatot vegyél, árban nagyon kevés az eltérés, viszont így a fényképeid könnyen térképre teheted (lásd locr, panoramio, picasa és hasonlók).
Ha navigációt akarsz akkor fizetned kell, ugyanis a Nokia Maps is fizetős. Legalábbis az én telefonomon így van, kb. 15 nap trial volt aztán kész, csak a térkép működik. Ha pedig fizetős, akkor inkább vegyél valami telepíthető változatot, ugyanis a Nokia Maps is csak online működik.
A Google Maps ingyenes, de az is csak online működik, és a navigációja csak nagyon alapdolgokat tud.
Egyébként GPS nélkül is kipróbálhatod bármelyiket, navigálni nem fog, csak keresni tudsz a térképen, de a lényeget látni fogod (pl. a letöltési és frissítési sebességet).
Összefoglalva: ha külföldön is akarod használni és nincs kedved milliókat fizetni a mobilinternetért akkor vegyél egy telepíthető verziót. Belföldön egy jó adatcsomaggal az ár nem vészes, de GPRS-en nagyon lassú, 3G pedig pont ott nincs, ahol a legjobban kellene a térkép (vidéken).
Ha pedig pénzt adsz érte akkor szerintem jobban jársz egy PNA-val, 40-50 ezertől indulnak a teljes Európa térképesek, és lényegesen használhatóbbak, mint a telefonos változatok. A telefon kijelzőjén alig fogsz látni valamit, gyalog még épp csak használható, de autóban használhatatlan.
1-2 hónap múlva én is PNA-t fogok venni, a telefonos navigáció nagyon nem vált be. Egy Gosget Bluetooth GPS-em van, amit inkább fényképek geotaggelésére használok (loggeres változatom van), ezzel próbáltam a navigációt Nokia 3230-on és E51-en is, több térképpel is, de nekem nagyon nem vált be.
|
pén. máj. 23, 2008 20:53 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Atos írta: scorpeeon írta: ... "Authentication Unsuccessful: Invalid 20-digit code
nektek érvényes kódot ír ki, ha beírtátok? most frankón hamis az aksim? Hát én se jártam sikerrel. Beírtam, megnyomtam a zöld gombot és ezt kaptam: LINKA számot én takartam ki a képen (bár nincs jelentősége), de a többi mind így jelent meg! Első tulaj vagyok, a maszlagot a kódról én kapartam le és Li-Ion-os az akku. Másnak tapasztalat? Ötlet?
többiek is beírhatnák, hogy nekik mit mond, most már érdekel a téma. furcsa, hogy nálad csak egy felkiáltójel jelent meg, nálam pedig kiírta azt az üzenetet, amit írtam.
|
pén. máj. 23, 2008 11:51 |
|
|
HappyBoy
arany tag
|
Kijött a végleges Nokia Map 2. E51 -re elérhető.
|
pén. máj. 23, 2008 9:51 |
|
|
Atos
arany tag
|
scorpeeon írta: ... "Authentication Unsuccessful: Invalid 20-digit code
nektek érvényes kódot ír ki, ha beírtátok? most frankón hamis az aksim?
Hát én se jártam sikerrel. Beírtam, megnyomtam a zöld gombot és ezt kaptam: LINK
A számot én takartam ki a képen (bár nincs jelentősége), de a többi mind így jelent meg!
Első tulaj vagyok, a maszlagot a kódról én kapartam le és Li-Ion-os az akku.
Másnak tapasztalat? Ötlet?
|
pén. máj. 23, 2008 8:44 |
|
|
giornalista
ezüst tag
|
egy újabb olyan kérdés, ami majdnem biztosan baromság, és a válasz rá az, hogy NEM, de azért a biztonság kedvéért felteszem nektek, hogy megnyugtassatok a válaszotokkal.
E51 ugyebér, vásárolnék hozzá egy Duino DN-805 bluetoothon keresztül működő GPS adó-vevőt. Két kérdésem van:
- kell-e ehhez a készülékhez külön térképprogramot vásárolnom, vagy esetleg a telefonon alapból rajta levő Nokia Maps alkalmazás kompatibilis ezzel?
- amikor ezt az egységet párosítom a telefonommal és vadul használni kezdem, kapcsolódik-e EMIATT a telefonom a mobilinternet hálózathoz? azaz pörögnek-e a kilóbájtok, megabájtok emiatt? külföldi nyaralás miatt venném, és mivel tudomásom szerint borzalmas mobilinternet roaming díjak vannak, ez kulcskérdés eme készülék kiválasztásakor.
|
pén. máj. 23, 2008 0:32 |
|
|
Macika
Moderátor
|
c3po írta: scorpeeon írta: c3po írta: Sziasztok!
Talalkozott valaki kozuletek olyannal, hogy sms-t irtok es egy bejovo hivas azt megszakitja? Nekem ma ez tortent, eppen egy sms-t irtam mar kb 5 perce (jo hosszu volt), amikor a bejovo hivas befejezese utan nem talaltam az uzenetet sehol. Ujrairni nem volt kedvem/idom es elegge bosszantott az ugy. Szerintetek valahol rosszul allitottam be valamit?
Elore is koszonom a segitseget. sztem futnia kellene a háttérben, ha nem zártad be. nyomd a házikót hosszan Es igen! Tenyleg ott volt! Es meg most is ott van. Koszonom szepen! Bizony, szokni kell a symbiant
|
pén. máj. 23, 2008 0:02 |
|
|
c3po
arany tag
|
scorpeeon írta: c3po írta: Sziasztok!
Talalkozott valaki kozuletek olyannal, hogy sms-t irtok es egy bejovo hivas azt megszakitja? Nekem ma ez tortent, eppen egy sms-t irtam mar kb 5 perce (jo hosszu volt), amikor a bejovo hivas befejezese utan nem talaltam az uzenetet sehol. Ujrairni nem volt kedvem/idom es elegge bosszantott az ugy. Szerintetek valahol rosszul allitottam be valamit?
Elore is koszonom a segitseget. sztem futnia kellene a háttérben, ha nem zártad be. nyomd a házikót hosszan
Es igen! Tenyleg ott volt! Es meg most is ott van. Koszonom szepen!
|
csüt. máj. 22, 2008 17:59 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
c3po írta: Sziasztok!
Elore is koszonom a segitseget.
sztem futnia kellene a háttérben, ha nem zártad be. nyomd a házikót hosszan
|
csüt. máj. 22, 2008 17:45 |
|
|
c3po
arany tag
|
Sziasztok!
Elore is koszonom a segitseget.
|
csüt. máj. 22, 2008 16:20 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: SZUPER VAGY! Köszönöm a többiek nevében is!!!
lekapartam a fekete részt a hologramról, 2 sorban meg is találtam a 20 jegyű kódot, be is írtam a linkelt oldalra (először a felső sort majd közvetlenül utána az alsót: gondolom így kell), rámentem, hogy search és ezt írta rá:
nektek érvényes kódot ír ki, ha beírtátok? most frankón hamis az aksim?
|
csüt. máj. 22, 2008 14:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
SZUPER VAGY!
Köszönöm a többiek nevében is!!!
|
csüt. máj. 22, 2008 11:50 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
reddoors írta: http://www.nokia.co.uk/A4222205
Igen, ez az !!!!!
Ezek szerint az ell. lehetősége még mindig él!
|
csüt. máj. 22, 2008 11:16 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
Macika írta: Határozottan emlékszem (többtucatnyiszor próbáltam), hogy LEHETETT ilyen akku-kódszámot keresni a Nokia oldalán, de most én sem találom.
Ebben én is biztos vagyok, mégpedig 2006-ban, amikor is elkezdték a sok hamisított akku miatt a hologrammos gyári akkukat árulni, ill. azokkal szerelni a telcsiket.
Az én akkoriban vett telefonomban található akkut így a neten keresztül le is tudtam ellenőrizni, és megnyugtatott a rendszer, hogy valóban gyári akksim van.
Azóta lehet, hogy ezt az ellenőrzési módszert már megszüntették.
|
csüt. máj. 22, 2008 11:15 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
Macika írta: scorpeeon írta: hmm, érdekes felvetés, Saturn-ban rossz aksival megáldott E51-eket szórnának? furcsa lenne. Li-poly aksinak hátránya nincs az ion-oshoz képest, ha valamelyik jobb, akkor az a poly, ha minden igaz, tehát jobban örülnék, ha ilyen lenne az enyém is, de nem hiszem, hogy át lettem volna verve szóval lekaparom a fekete részt (ebből semmi bajom nem származhat később?), és ott egy kódot kell találjak. hova írjam be azt a kódot, hogy ellenőrizzem? a Nokia oldalán nem találtam ilyet, csak olyan tippeket, minthogy ott van-e a hologram, meg ott van-e az eredeti tartozékok felirat meg a négy szögből az 1-2-3-4 pötty. Határozottan emlékszem (többtucatnyiszor próbáltam), hogy LEHETETT ilyen akku-kódszámot keresni a Nokia oldalán, de most én sem találom. A Li-Poly a legjobb, jól írod, egyesíti a lítium-technológia előnyét a könnyű héjszerkezettel. Technikai paraméterei azonban megegyeznek a li-ionéval, hiszen az alap-technika azonos.
Talán ezt keresed? http://www.nokia.co.uk/A4222205
|
csüt. máj. 22, 2008 11:01 |
|
|
Macika
Moderátor
|
scorpeeon írta: hmm, érdekes felvetés, Saturn-ban rossz aksival megáldott E51-eket szórnának? furcsa lenne. Li-poly aksinak hátránya nincs az ion-oshoz képest, ha valamelyik jobb, akkor az a poly, ha minden igaz, tehát jobban örülnék, ha ilyen lenne az enyém is, de nem hiszem, hogy át lettem volna verve szóval lekaparom a fekete részt (ebből semmi bajom nem származhat később?), és ott egy kódot kell találjak. hova írjam be azt a kódot, hogy ellenőrizzem? a Nokia oldalán nem találtam ilyet, csak olyan tippeket, minthogy ott van-e a hologram, meg ott van-e az eredeti tartozékok felirat meg a négy szögből az 1-2-3-4 pötty. Határozottan emlékszem (többtucatnyiszor próbáltam), hogy LEHETETT ilyen akku-kódszámot keresni a Nokia oldalán, de most én sem találom.
A Li-Poly a legjobb, jól írod, egyesíti a lítium-technológia előnyét a könnyű héjszerkezettel. Technikai paraméterei azonban megegyeznek a li-ionéval, hiszen az alap-technika azonos.
|
csüt. máj. 22, 2008 9:38 |
|
|
jp10000
vas-tag
|
Csak megnyugvásomra valaki légyenszíves elárulni, hogy ez a IMEI számú telefon szervizelhető-e. Made in Finnland a belső felirat, de ez tapasztalatból semmit nem jelent.
Elöre is köszi.
Ssz.: 352073021044426
|
csüt. máj. 22, 2008 6:25 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: Közben szereztem Li-ion akksit, így le tudtam fotózni egymás mellett őket. Attól tartok, hogy szemmel is látható a különbség. A Nokia oldalán van mód az akkumulátor sorozatszámának eredetiségét eldönteni, le kell kaparni a fekete kulimászt a hologramos matricáról. És már ki is derült, eredeti-e... ElőoldalHátoldalSzemmel látható a színkülönbség. Na meg a matrica mérete, az eredetinél tizedmilliméterre pontosan ér véget a burkolaton, a - szerintem - nem eredetinél pedig egymásra fekszik a matrica úgy fél centit. A műanyagban is van különbség, máshol vannak a nyomáscsökkentő lyukak. És nem utolsó sorban az érdekesség a ráragasztott original accessoires matrica, mely kitöltve nincs és 06-07-08 van rajta évként, ám nem emlékszem, hogy 2006-ban lett volna már ilyen típusú késes akksi...
hmm, érdekes felvetés, Saturn-ban rossz aksival megáldott E51-eket szórnának? furcsa lenne. Li-poly aksinak hátránya nincs az ion-oshoz képest, ha valamelyik jobb, akkor az a poly, ha minden igaz, tehát jobban örülnék, ha ilyen lenne az enyém is, de nem hiszem, hogy át lettem volna verve
szóval lekaparom a fekete részt (ebből semmi bajom nem származhat később?), és ott egy kódot kell találjak. hova írjam be azt a kódot, hogy ellenőrizzem? a Nokia oldalán nem találtam ilyet, csak olyan tippeket, minthogy ott van-e a hologram, meg ott van-e az eredeti tartozékok felirat meg a négy szögből az 1-2-3-4 pötty.
|
csüt. máj. 22, 2008 1:08 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Közben szereztem Li-ion akksit, így le tudtam fotózni egymás mellett őket.
Attól tartok, hogy szemmel is látható a különbség.
A Nokia oldalán van mód az akkumulátor sorozatszámának eredetiségét eldönteni, le kell kaparni a fekete kulimászt a hologramos matricáról. És már ki is derült, eredeti-e...
Előoldal
Hátoldal
Szemmel látható a színkülönbség.
Na meg a matrica mérete, az eredetinél tizedmilliméterre pontosan ér véget a burkolaton, a - szerintem - nem eredetinél pedig egymásra fekszik a matrica úgy fél centit.
A műanyagban is van különbség, máshol vannak a nyomáscsökkentő lyukak.
És nem utolsó sorban az érdekesség a ráragasztott original accessoires matrica, mely kitöltve nincs és 06-07-08 van rajta évként, ám nem emlékszem, hogy 2006-ban lett volna már ilyen típusú késes akksi...
|
szer. máj. 21, 2008 23:09 |
|
|
Atos
arany tag
|
Macika írta: Akinek a BP-6MT NEM Li-Poly akksi, az biggyesszen már ide egy képet róla! Mert alighanem átb...ták és nem gyári az akksi. Az összes BP-6MT-nek Polimernek KELL lennie!
Akkor a gyorsbolt is átqrja az embereket?
http://speedshop.hu/main.php?holkeres=nev&mitkeres=BP-6MT&kereses=Keres%E9s
Gyári az, hidd el
|
szer. máj. 21, 2008 22:53 |
|
|