Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 16:31

Hozzászólás a témához  [ 1072 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Következő
BenQ-Siemens EL71 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás Re: BenQ-Siemens EL71
Azigen, dicséret illet érte!!! :)

csüt. szept. 13, 2012 17:10
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Még mindig ezt a csodát nyúzom :)

csüt. szept. 13, 2012 11:23
arany tag

OFF: Régi sebeket szaggattatok fel ezek a topikok felhozásával! :) Kellemes Karácsonyt mindenkinek!

szomb. dec. 24, 2011 10:45
ezüst tag

Hátha jár még erre valaki a régi EL71 mágusok közül...:)
Most került a kezembe egy ilyen gép 44sw van rajta és nincs magyar nyelv..
Egy 4.23-as 45-ös SCOUT progit tudtam hozzá szerezni és Rs232-es kanóccal Com1-en próbáltam rátolni.
Start update....Software update in progress....majd ezt a hibaüzenetet kapom:
Mobile requested signature, but signature data are not available.
Mi lehet a probléma?

csüt. dec. 08, 2011 17:19
vas-tag

Hozzászólás EL71
Vennék ilyen telefon hibásat is!!
golya32@freemail.hu

szomb. márc. 27, 2010 19:30
vas-tag

Hozzászólás 
Szia Gavesz!
Lehet hogy itt találsz: http://eh.student.utwente.nl/~landy/index.php?dir=/
belépés: mobile jelszó: elibom

szer. feb. 10, 2010 16:22
vas-tag

Hozzászólás T9
Üdv!

Tudom, ez EL71 fórum, de itt láttam hozzászólást a T9el kapcsolatban.
A T9-et ezek szerint fel lehet rakni szoftverfrissítés nélkül?
Nekem E71-hez kellene magyar T9.
Van valakinek esetleg?

hétf. feb. 08, 2010 18:47
vas-tag

Hozzászólás 
A magyar T9-re továbbra is szükségem lenne. Kérlek tedd fel valamilyen ingyenes oldalra, vagy küld el e-mail-ben ide: oszlats(kukucka)citromail(pont)hu
Ezt előre is köszönöm!
A frissítést sikerült megoldanom egy gyári adatkábel segítségével, és valóban sokat gyorsult a telefon. Egyetlen hátrányát vettem eddig észre a 41-es fw-nek: video lejátszás közben, ha azt a "kikapcs" gombbal szakítom meg, illetve így kívánok kilépni a lejátszásból, hajlamos egy pittyenés utáni kikapcsolásra a telefon. 10-ből 3x ezt csinálta nekem, 3gp videó lejátszásának megszakításakor. A 22-es fw nálam teljesen stabil volt, igaz, csak 2 hétig volt az a fw rajta. Gondolom a 45-ös fw is tartalmaz stabilitást növelő javítást, ezért lenne jó azt feltenni. No mindegy.
A gyári aksija csupán 570mAh-s, így ha sokat használom 1 napot bír, ha keveset, akkor max 2 napot. Tudsz esetleg nagy kapacitású aksit ajánlani?

csüt. feb. 04, 2010 18:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nincs 45-ös magyar fw. Nem is értem miért hagyták abba az integrálást. A 41-es magyar és érdemes felrakni. Sokat gyorsul.

Ha kell magyar t9, akkor kirakok valahova, vagy emailben.

Nekem adatkábelem van az adatok lementésére.

szer. feb. 03, 2010 23:01
vas-tag

Hozzászólás 
Sok régi link már nem működik, azonban az alábbiakra szükségem lenne:

1. magyar nyelvű leírás (lehetőleg a bővebb verzió)
2. T9 szótár (ez fw független?)

Létezik már magyar 45-ös fw? Ha nem, akkor van valakinek ehhez egy részletes leírása? Érdemes egyáltalán 22-es fw-ről frissíteni?

Nálam az XP megtalálta bluetooth eszközként a telefont, és pl a file-ok másolása is működik a gép és a teló között. Ugyanakkor nekem szükségem lenne kb 300 excelben lévő adat (név, telefonszám, e-mail, cím, stb) telefonkönyvbe írására. Ezt hogyan tudnám a legegyszerűbben megoldani? A Benq-Siemens Mobile Phone Manager 4.20.636.41.0.0 magyar verziója valaimért nem látja a telefont, pedig beállítottam, hogy COM 4 Bluetooth kapcsolatot keressen. Ugyanez a helyzet a Brew Mobile Commander 2.0 esetén is.

Előre is köszönöm a segítséget!

hétf. jan. 18, 2010 21:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Helo!

Van valami módja, hogy lementsem az smsket, archív smseket? Az sms .dat file-okat átmásoltam egyik telefonról a másikra, de attól még nem jelentek meg.

Dabsol

szer. dec. 30, 2009 22:14
arany tag

Hozzászólás 
Én is ebay-en vettem az enyémet! A feleségemét még itthon, de annyira megtetszett, hogy vettem magamnak 2. telefonnak egy ilyet. És a némethez adtak SD-kártyát, headset-et is. Volt olyan is, amihez asztali töltő is volt, de arról lecsúsztam.

vas. okt. 18, 2009 22:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Közben vettem egy új EL71-et :) Sajnos jobb telefont nem találtam :) Németből rendeltem.

A kijelzője nem tudom miből van.

vas. okt. 18, 2009 22:21
arany tag

Hozzászólás 
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a kijelzője miből van? Van egy karc rajta és lepolíroznám. De nem mindegy milyen pasztát veszek hozzá.

thx.
B.

vas. okt. 18, 2009 12:35
arany tag

Hozzászólás 
Dabsol írta:
Ehhez nincs is kábeles headset? Vagy valamelyik másik telefon headsetje jó hozzá?

Szia!

De van hozzá kábeles-headszett. Egész jó!

Üdv:
B.

vas. okt. 18, 2009 12:31
ezüst tag

Hozzászólás magyar nyelv
OK!

Sajnos még nincs a kezemben a telcsi (az eBay.de-n vettem), de azzal fogom kezdeni!

Addigis: reménykedek...

hétf. aug. 31, 2009 13:26
vas-tag

Hozzászólás magyar nyelv
Mielőtt hozzákezdenél, azért ellenőrizd a jelenlegi szoftververziót a telefonon a *#06# kód segítségével.
Ha 41-es vagy 45-ös, akkor minden hiába, mert a program nem fogja engedni a 41-es szoftver rátöltését még akkor sem, ha az másmilyen (pl. magyar) nyelvű.[/quote]

szer. aug. 26, 2009 20:59
ezüst tag

Hozzászólás magyar nyelv
Köszönöm szépen a gyors választ! :-)

Akkor legelőször próbálok szerezni adatkábelt (kölcsönbe) és azután intézem a frissítést...

szer. aug. 26, 2009 7:40
vas-tag

Hozzászólás szoftverfrissítés
Magyar nyelvű firmware-t és a hozzávaló feltöltő programot a http://www.siemensmania.cz oldalról - regisztráció után - a firmware, el71, 41CZ linkekre kattintva tudsz letölteni.

Frissítéshez USB adatkábelre (DCA-140) lesz szükséged Ilyet pl. a Speedshopban lehet venni vagy rendelni (www.speedshop.hu).

Az SL75-höz sajnos másmilyen (régebbi) Siemens adatkábel kell, de a frissítés menete ugyanaz.

kedd aug. 25, 2009 21:19
ezüst tag

Hozzászólás magyar nyelv
Sziasztok!

Most vettem egy ilyen telcsit, de nincs benne magyar nyelv. :-(

Tudna segíteni valaki magyar nyelvű szoftvert rátölteni? Kábelem nincs, a DOX.HU nem elérhető... (ugyanez a problémám egy SL-75-sel is)

Lehetőleg Szeged környékén.

Köszi előre is!

szomb. aug. 22, 2009 8:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ehhez nincs is kábeles headset? Vagy valamelyik másik telefon headsetje jó hozzá?

szomb. jún. 20, 2009 22:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát az gáz. Köszi a választ. Veszek aksit a c35ömhöz, az még működik legalább :)

szomb. jún. 20, 2009 12:35
Moderátor

Hozzászólás 
Dabsol írta:
Helo!

A telefonom olyat csinál, hogy ha hívok valakit vagy ha hív valaki, akkor nem hallom, tök süket. A tárcsázó hang még megvan, de kicsöngés sípolás hang már nincs. Ha kihangosítom akkor hallatszik. A szoftvert újra telepítettem, nem jó. Valami nem érintkezik? Inkább szoftveresnek tűnik a dolog.
Két külön hangszóró felel érte. Az egyik - a készülék tetején lévő, ahol a füledhez emeled - megdöglött ezek szerint.
De az is lehet, hogy ázott és zárlat miatt a végfok égett le. Fülessel/BT headsettel menni fog továbbra is.

szomb. jún. 20, 2009 10:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Helo!

A telefonom olyat csinál, hogy ha hívok valakit vagy ha hív valaki, akkor nem hallom, tök süket. A tárcsázó hang még megvan, de kicsöngés sípolás hang már nincs. Ha kihangosítom akkor hallatszik. A szoftvert újra telepítettem, nem jó. Valami nem érintkezik? Inkább szoftveresnek tűnik a dolog.

pén. jún. 19, 2009 22:20
arany tag

Hozzászólás E71
Amióta nem működik az E71-em, azóta teljesen elkedvetlenettem mindennemű telótól. Szimpizek az SE W595 vagy W705-ösökkel. de hát azok is messze vannak a jó öreg Siemensektől. Próbáltam már mindent az E71-el, típushibája volt, h a flat kábel tört meg, de nem. Valószínüleg a kiforratlansága miatt hallhatott meg valamelyik, valószínüleg a kijelző vez. chip, mert hang van csak kép nincs. :(

pén. dec. 05, 2008 15:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
ó, hajajj! nem csak az érintőképernyő hiánya miatt. az UIQ-ban van egy rakás okosság, amit azért hiányolok még mai napig az S60-ból. pl. sms írásnál leggyakrabban használt nevek listája. ilyen például a Motokban van.
konkrétan azért van most olyan telefonom, amilyen, mert az ár/funkciógazdagság aránya ennek volt a legjobb akkor, amikor vettem. de persze rengeteg hátránya van, mint például az, hogy unalmas. amiért sokan dícsérik a Nokiát, hogy milyen egyszerűen megismerhető a menüje, az igaz erre is: egyszerűen megismerhető, de ha 10 percnél többet használod, akkor unalmas lesz. és az a vicces, hogy le merném előre fogadni, hogy az érintős telefonjaikban is tök ugyanez van, hiába érintős, meg pda érzet...

csüt. dec. 04, 2008 19:36
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
a symbian olyan egyszeri ember okostelefonja

Igen, evvel én is egyetértek, nekem is ez volt az érzésem az uiq-nál, gondolom az s60-ra ez pláne igaz, hiszen még az érintőképernyő okozta pda-érzet sincs meg.

Guni

csüt. dec. 04, 2008 18:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
ez minden telefonnál így van. ha rendes ékezetet használsz, akkor unicode-ban kell küldje, ami több adatot tartalmaz, tehát kevesebb karakter fér bele. az más kérdés, hogy pl. egy rakás nokiában úgy van megcsinálva, hogy ugyan te úgy látod, hogy elküldi rendes ékezettel a 160 karaktert, de valójában kicseréli nem unicode karakterekre. (ha jól tudom)

csüt. dec. 04, 2008 16:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem tudom, hogy van-e még ilyen probléma sms küldésnél egyéb telefonoknál, ha rendes ékezetet küldesz, akkor csak 70 karakter lehet egy sms.

csüt. dec. 04, 2008 12:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
mondjuk én nem vagyok olyan ős-siemenses, meg nem is nagyon patcheltem soha a telóimat, de azért volt egy pár éves siemenses időszakom. utána jött Symbian7.1, aztán Motorola, majd Symbian 9.2 és most fp2.
nekem eddig az volt a tapasztalatom, hogy a symbian olyan egyszeri ember okostelefonja, nem hagynak annyi lehetőséget a usernek, mint mások, de bárki képes kezelni, meg viszonylag jól néz ki. viszont nokiásan egyszerű.
őszintén nekem a rendszer szempontjából a Motorola linuxos megoldása kellemesebb meglepetés volt, lehet is valamilyen szintig patchelni, meg vannak rá custom fw-ek is. csak azért nem egy villám sajna (legalábbis az E2-n). jönnek ki belőle újabb telók, most pl az EM35 is, szerintem tudásban kb olyasmi, mint az EL71, csak más gyártó.
ha nincs igényed bonyolultabbra, akkor szerintem nem érdemes nagyon okostelefonozni (bár ilyen copy-paste, meg multitasking miatt szerintem jó dolog, plusz wifi sem nagyon van "buta" telefonokban).

szer. dec. 03, 2008 22:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát én a Siemens után Motoroláztam, majd Sony Ericssonok jöttek, mot meg végigpróbálom a az oprendeszereket. :) Először jött az uiq, az nagyon nem jött be. Aztán a wm és most talán symbian. A wm sokkal komolyabban moddolható, mint bármi más és nagyon jó ötletek vannak. Sajnos szükség is van a moddolásra, mert kb olyan mint az azztali testvérei: elvileg minden benne van, átlagos használatra végülis alapból is alkalmas, de azért mindenből van jobb, színvonalasabb. Az újabbak (pl. HTC Touch Pro) azért már egész jól használhatóak alapból is. Hátrányuk hogy nagyon zabálják az akkut.

Guni

szer. dec. 03, 2008 21:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Még a mai napig él és jól van :) és meg is csodálják, hogy milyen elegáns telefon. Igazából nem patcheltem már ezt a telefont, mert nem is kellett. Tökéletes telefon :)
Volt SE-om ott az irányítás zavart, hogy van egy <- gomb, és egy C, amit nem sok mindenre lehetett használni és zavart, hogy ott volt. Nokiában 46 gombot kellett megnyomni hogy az smst végre elküldje.
Lehet elmegyek a media markt ba, megnézem felnőtt-e már a többi telefon a siemenshez :)
Amúgy a SE-k tetszenek külsőleg. Vagy hátha lesz még valami a Benq S7 -ből.

hétf. dec. 01, 2008 19:11
arany tag

Hozzászólás 
Érdekes, hogy most jött elő a téma, mert én is eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha elbúcsúznék a nagyon szeretett S68-amtól.
Szerencsére már általánosabbak a mai telefonokban (okostelefonokban meg főleg) azok a dolgok, amikről nem szívesen mondanék le: a fent említett másolás/beillesztés, bármire programozható gyorsgombok, a napi bejegyzéseket is mutató havi nézetű naptár, valami összetettebb jegyzetfunkció (pl. jelszavas védelem), korlátlan hangjegyzet (beszélgetés alatt is), teljes biztonsági mentés és még sorolhatnám. Igazából a "szervezőfunkciók"-on van a hangsúly. Korábban volt 3650-em, iletve Mpx200-am is, szóval a gyerekcipőben járó okostelefonokból is kaptam ízelítőt. És magamban most is ezt a két rendszert próbálom "ütközetni". Aztán majd meglátom, de nehéz búcsú lesz. :)

hétf. dec. 01, 2008 16:23
arany tag

Hozzászólás 
Még máig napig ketyeg a siemensed? Tiszteletre méltó. Voltak siemenseim, meg más telefonjaim, de miután bedöglött a legutolsó siemensem, én is ugyanezt a kérdést fogalmaztam meg magamban. A siemensinfo.de, modopo.com, telefon-treff siemens fanok egyike-másika SonyEricssonra tért át, mások másra. Nekem N70 lett, amit jó sokáig utáltam is (legalább 4 hónapig biztosan). Nagyon buta voltam, abszolút rosszul kezeltem a témát. Kerestem benne azt a vonalat, amit megszoktam, és az előnyeit csak később vettem észre. Rájöttem, én voltam túl makacs, önfejű, földhözragadt és gyakorlatlan, a symbianban hatalmas a potenciál.
A kezdeti gyengébb programok ugyan mutatták, hogy mire is képes, de zavaró volt, hogy az nem egy gyári dolog, tehát a megjelenése, grafikája elütött a telefon belső stílusától. De ma már ezt másképp látom. A siemensek patch-elhetőségét totálisan kiváltja a symbian sokrétűsége, variálhatósága. Egy csomó mindenhez nem kell már kábel, hogy megváltoztassuk, és a mai gyári symbian rendszer -ha nem is töltünk rá semmilyen extra programot-, lealáz a sárba egy egyszerű zárt rendszerű telefont. A további programok, amiket rá lehet tölteni, pedig még tovább szélesítik a telefon funkció-listáját.
Miket használsz nagy-nagy szeretettel a siemensben? 90% hogy tudja már a symbian, vagy lehet rá tölteni olyan alkalmazást amivel képes lesz rá. Ha nem vagy egy hardcore user, tehát csak csörögjön, ill. sms, naptár, számológép stb, akkor bármelyik telefon jó lesz Neked. Amelyik tetszik. De ha egyszer ráérzel a symbianra, megváltozik a telefonról alkotott képed. Összesűrítem a ma már számomra nélkülözhetetlen képességeit, hátha az segít majd, ha kipróbálsz egy symbiant.
1. Telefonkönyv. Végtelen, végtelen számú karakterrel, és egy névnél lévő több telefonszámokat külön el lehet nevezni, kedved szerint. Nem ikon van már, h fax, házikó, mobil, hanem "név"+szám. Ha ráböksz a hívás gombra, felugrik, hogy melyik számot akarod hívni, és a beírt címke/mező/név hozzá amit beírtál, hogy pl másik mobil, Otthoni, külföldi, Céges, akármi. Nekem van több ismerősöm is akik külföldön élnek, és így legalább 3 számuk van. Pl itthoni, külföldi mobil, +0-val hívható külföldi mobil, külföldi vezetékes, külföldi céges...stb. Ha elnevezem őket, azonnal tudom, melyiket akarom használni. (A +0-val hívható szám nem jó az smsre, ezért van külön az is elmentve híváshoz.)
2. Alkalmazás-váltó gomb. Ez a világ 8. csodája. Hogy lehetett e nélkül élni??? Naptár, jegyzet, javás Opera mini, képek mappa, telefonkönyv, navigáció, skype és msn kliens, fájlkezelő, diktafon, bármi, egyszerre futhat, és csak lépkedhetek közöttük. De a hab a tortán a következő:
3. Copy/paste funkció, ami működik bármelyik alkalmazásban, ugyanúgy, mint a pc-n lévő vágólapra másolás. Olvasok valamit a neten (Java programon belül), kijelöl-másol, és bárhová beilleszthetem. (Kis túlzással, de így működik. A lényeg, hogy a kijelölt-másolt szöveg nem vész el ha bezárom az alkalmazást.)
4. Navigáció. Ezt oldd meg csak javát futtató telefonon. (Tomtomot használtam külföldön, maximális megelégedéssel)
5. Skype és Msn kliens, ill. gyári voip kliens. A gyárit ugyan nem volt alkalmam kipróbálni, mert a Fring nevű progi teljes mértékben megfelelő. Plusz fájlküldés is van.
6. Opera mini böngésző. Ezt már ismered. Hibátlanul fut. (Weblap mentése .oms fájlba, később előhívható. Billentyűparancsok újrakiosztása, több ablakos böngészés, -ablak megnyitása a háttérben-, letöltés megadott helyre -telefon, memkari-, könyvjelzők rendezhetősége mappákba.)
7. X-plore fájlkezelő, ami a rar/zip fájlokat kibontja, ill. fájlokat zip-be tömörít. Videó/hang/képfájlokat is megnyit, lejátszik, megjelenít. Ott a programban. Nélkülözhetetlen.
Ezek nélkül ma már nem megyek egy lépést se, remélem Te is fogod őket valamikor használni.
Egyéb ötletek a "felhasználói élmény" növelésére:
Hasznos Symbian programok topic.
Mellékesen jegyezném még meg a rendkívül könnyű, szinte automatikus email/wap/internet beállításokat. Van egy samsungom, még mindig nem tudom beállítani rajta az email fiókot.
Ha a számgombokkal indítható programokat szereted a siemensen, arra is van min 2 program symbianra, ami ezt megoldja.
Remélem segítettem a döntésedben.

hétf. dec. 01, 2008 10:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy olyan kérdésem lenne, aki a siemensen nőtt fel, melyik másik telefon jött be kezelhetőségben, átalakíthatóságban. Felkészülök ha esetleg elhalna az el71-em :)

vas. nov. 30, 2008 21:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dabsol írta:
Nem tetszett a többi telefon? :)

Nekem is kéne olyan kábel, csak időt szakítani rá... majd egyszer.

EF81 volt a kettő EL71 között, csak eláztattam haverét így neki adtam én meg vettem EL71-et.
Meg nem is szerettem az EF81-et. Nagyon csiga volt...

csüt. szept. 04, 2008 17:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ebben a topikban már kiveséztük melyik a jó kábel.

Kár, hogy elhalt ez a siemens vonal, annyira nem tud érdekelni a többi telefon.

kedd szept. 02, 2008 20:39
arany tag

Hozzászólás 
Dabsol írta:

Elvileg DCA-100-al megy a patchelés, nem? Nekem ilyen kábelem, van az S68-hoz (ugyan soros), csak portproblémám van, és még nem sikerült FUBU-t sem csinálnom, addig meg nem patchelek. Nem vészes a gyári ára sem.
Amúgy hajrá maradék Siemens-esek! Én csak most kezdtem ráérezni az ízére... :)

kedd szept. 02, 2008 20:17
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd szept. 02, 2008 20:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok. Visszatértem az EL71-es táborba.
Ha van valakinek felesleges patchelős kábele
azt szívesen megvenném.

szomb. aug. 30, 2008 19:12
arany tag

Hozzászólás 
Ez segít? http://t-mobile.hu/egyeni/vasarlas/tele ... f/ef81.pdf
Vagy ha esetleg nem T-mobile-os vagy: http://www.pdamania.hu/content/5823/

kedd jún. 17, 2008 21:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hogy mit hogy kell beállítani, mindig azt írja, nem tujda feloldani a nevet.

kedd jún. 17, 2008 17:04
arany tag

Hozzászólás 
Hát nekünk egészen mostanáig azon ment, de nemrég állítottam gprs-re. Miért?

hétf. jún. 16, 2008 20:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Van valakinek CSD wap beállítás ezen a telefonon?

hétf. jún. 16, 2008 20:06
arany tag

Hozzászólás 
Mint mindenből itt e szép hazában...

szer. jún. 04, 2008 14:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jah, szerintem már nem is fog. Ebből a cégből is kilopták a pénzt.

szer. jún. 04, 2008 8:24
arany tag

Hozzászólás 
Thx! Bár nem használok vista-t, szvsz kriminális, de azért örülök, hogy a topic még él.
Sajnos a dox.hu azóta sem él...

kedd jún. 03, 2008 21:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Aki vista-t használ és nem tudja használni a telefonját másolásra, annak itt egy megoldás.

Telepíteni kell a wmware workstation 6 virtualizációs programot és alá egy windows xp-t. A wmware normálisan kezeli az usb-s eszközöket így az alatta levő xp-ben telepíthető a siemens driver.

kedd jún. 03, 2008 20:00
arany tag

Hozzászólás 
Hm, na jó és ilyet hol lehet kapni?

csüt. ápr. 17, 2008 16:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na ilyen kellen:

Kép

http://www.readybb.com/siemensxp/viewtopic.php?t=4337

csüt. ápr. 17, 2008 13:55
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1072 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Következő