|
Szerző |
Üzenet |
Mephysto
arany tag
|
kerelyfe írta: Kollégád valószínű, hogy kifizette a sw frissítés árát. Neked a garanciád meg nem érvényes arra, hogy az ún. unbranded sw-t felrakják a telefonodra.
Így van, fizetett érte! Akkor esetemben ha jól értem mindegy, hogy T, vagy Nokiához fiszem frissítettni, mindkettő esetben branded-et kapok (ha kijön persze).
A Nokia sw checker oldalán a branded sw-ről is kapok infót, ugye? Kvázi nem kell T-ékhez járnom havonta, hogy "na, van már új"?
Jöhet a válasz akár p-ben is, mert ez már nem tartozik szorosan az E51-hez, tudom Köszönöm a türelmeteket!
|
csüt. jún. 12, 2008 12:45 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Mephysto írta: Sziasztok! PC-kódhoz kapcsolódóan... Kollégám angliából hozott egy készüléket, gondolom nem magyar volt a PC-je, még magyar nyelv sem volt rajta. Elvitte Nokia szervizbe és rárakták az akkoriban legfrissebb sw-t és egyből lett is rajta magyar nyelv. Az ottan szervízeseknek van valami "mágikus" eszközük a PC-tól való független SW frissítésre? Ez egy OFF N95 ON volt... Ha én a T-s garanciális E51-emet beadom Nokia szervizbe (ha jól tudom T-s garis papírt is el kell fogadniuk), akkor ők rá tudják rakni az új SW-t elméletileg? Ezen gondolkodom... Nekem T-s van: 0559479 és erre még a 100.34.20 az utolsó
Kollégád valószínű, hogy kifizette a sw frissítés árát. Neked a garanciád meg nem érvényes arra, hogy az ún. unbranded sw-t felrakják a telefonodra.
|
csüt. jún. 12, 2008 11:57 |
|
|
Mephysto
arany tag
|
Sziasztok! PC-kódhoz kapcsolódóan... Kollégám angliából hozott egy készüléket, gondolom nem magyar volt a PC-je, még magyar nyelv sem volt rajta.
Elvitte Nokia szervizbe és rárakták az akkoriban legfrissebb sw-t és egyből lett is rajta magyar nyelv.
Az ottan szervízeseknek van valami "mágikus" eszközük a PC-tól való független SW frissítésre?
Ez egy OFF N95 ON volt...
Ha én a T-s garanciális E51-emet beadom Nokia szervizbe (ha jól tudom T-s garis papírt is el kell fogadniuk), akkor ők rá tudják rakni az új SW-t elméletileg? Ezen gondolkodom...
Nekem T-s van: 0559479 és erre még a 100.34.20 az utolsó
|
csüt. jún. 12, 2008 11:46 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Hát igen, ez a fajta házilagos megoldás a 6210-es idők óta kisegíti az embert a lötyögő akksi/hátlap problémában...
|
csüt. jún. 12, 2008 8:06 |
|
|
jp10000
vas-tag
|
Már nagyon dühített a hátlap nyekergés. Megoldásom: a helyi hírmondó újság kis cafatja duplán hajtva és a hátlap alá biggyesztve, már is a precízen szerelt mobil illúzióját nyújta a tel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jp10000 pén. jún. 13, 2008 6:29-kor.
|
csüt. jún. 12, 2008 6:19 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
hapci791 írta: scorpeeon írta: hapci791: most csak gyorsan reagálok. szóval meghúztad a csavarokat és onnantól abszolút elállt a nyekergés? a nyelvet meg tudod változtatni, ha a product code-t meg tudod valahogy változtatni a magyar product code-ra, ehhez segítséget a nokiaprogramok.hu fórumán könnyen találsz sztem. az Energy Profilert ismerem én is, de még csak párszor teszteltem, erre nem is gondoltam h a 3,5G ennyivel többet eszik, mint a WLAN, nem is értem, miért lehet ez. nem lehet h a 3,5G-nél terhelted WLAN--nál meg alapjáratban ment ezért volt ekkora különbség? furcsa, de komolyabban még nem teszteltem, szóval elhiszem. Nos a helyzet, hogy még nem húztam meg mindig mert nem bírok egy olyan pici torx csavarhúzót szerezni. Szerintem nem fog minden nyekergés megszűnni mivel a hátlap úgy érzem elég lazán van illesztve meg az előlap kijlező tetjénél is érzek egy kis játékot. De ha picit nyekereg azt még el tudom nézni a mostani viszont elég gáz. Nem vállalkoznál mérni néhány áramerősséget különböző üzemmódokban? - sima kijelző aktív - Böngésző WLAN kommunikációval - Böngésző 3,5G kommunikációval - Zenelejátszás - Fájlátvitel Bluetooth kapcsolaton - Mezei telefonálás (beszéd) - Navigáció (Garmin vagy ami van Neked) Más vállakozó kedvűektől is szívesen venném a méréseket(nokia energy profiler kell hozzá). Arra lennék kíváncsi, hogy vannak e lényeges különbségek fogyasztásban ergo volt-e valami korai gyártási időszak ahol esetleg még nagyobb fogyasztású alkatrészeket építettek be, mert igen nagy a szórás a készenléti időt illetően és nem tudom hova tenni a dolgot....
pontos méréseket nem tudok mondani, most este már nem kezdek bele de egy párat azért igen, amire nagyjából emlékszem.
WLAN/2G/3G alapállapotan alig fogyaszt valamivel többet, mint alapállapotban a teló ha világít a kijelző (~0,3W), mintha 3,5G-nél már alapállapotban is több lenne valamivel. terhelésnél az eddigi tapasztalatok szerint meglepő módon WLAN fogyaszt a legkevesebbet, aztán 2G, majd 3G, 3,5G fogyaszt a legtöbbet.
a zenelejátszás füles nélkül kihangosítva 0,6W körül akakult, ha jól emlékszem (kijelző világított közben), ez kb 2szer annyi, mint amikor a kijelző világít alaphelyzetben és semmi más nem történik)
a többit még próbálgatom majd később
|
csüt. jún. 12, 2008 1:50 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Lalamper írta: Es arra van valami egyeb megoldas, hogy olyan fajt is le tudj tolteni a telefonnal, amit a beepitett bongeszo nem tamogat (ismer) ?? pl. egy torrent
Régen a 6600-val használtam egy fget nevezetű alkalmazást (nokiaprog.hu-n fenn van még). Nem tudom, hogy újabb verziója jelent-e már meg.
|
szer. jún. 11, 2008 22:00 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Nektek megy Operamini-vel a letoltes? Nekem egyfolytaban errort ir, amiota sw-t frissitettem.
Es arra van valami egyeb megoldas, hogy olyan fajt is le tudj tolteni a telefonnal, amit a beepitett bongeszo nem tamogat (ismer) ?? pl. egy torrent
|
szer. jún. 11, 2008 21:54 |
|
|
c3po
arany tag
|
scorpeeon írta: c3po írta: scorpeeon írta: c3po: nálam ilyen beállítások vannak: 5 percenként- 15 percenként- 30 percenként - 2 óránként- 4 óránként- 6 óránként. ezenfelül be lehet állítani, hogy milyen idõpontok között legyen folyamatosan online, gyakorlatilag azt is be lehet állítani, hogy egész nap online legyél és egybõl jelezzen, ha levél jön, ez persze nem tehet jót az aksinak. én egy másodlagos emailcímemre állítottam be ellenõrzést, az naponta este egyszer felcsekkol, h van-e vmi, aztán egybõl bontja is. scorpeeon: nagyon koszonom a valaszt. Nalam ilyen beallitasok vannak: 30 perc - 1 ora - 2 ora - 4 ora - 6 ora. Mindez a letrehozott email fiok 'retrieval interval' almenupontjaban. Neked a fentiek hol talalhatok? Szerintem kiprobalom a folyamatosan online adatszolgaltatast. Ugyis naponta sokszor vagyok kenytelen teljesen offline (bekapcsolt telefon - idozitett offline uzemmodban) lenni, de ha mar lehetek on, akkor legyen az adatszolgaltatas is ebben az idoszakban folyamatosan on. Ezt peldaul hol tudom beallitani (nekem az eszkozok-beallitasok-kapcsolatok-'packet data'-'packet data connection' almenupontban csak 'when available' opcio van. ez a folyamatos adatkapcsolat?) Koszonom elore is a valaszt. szintén a retrieval interval-on belül van, amit mondok.. talán az új fw hozadéka lehet? nem tudom, régivel még nem volt beállítva ilyen. a retrieval hours-t állítsd "all day"-re és mindig online lesz ha minden igaz.
scorpeeon: koszonom a valaszt. A letoltesi intervallum nekem mindig legalabb 30 perc, barmely beallitas mellett. Meg regi fw van rajta (100.34.20), t-mobilos.
Tenyleg mindenki, aki automatikusan ertesitest akar kapni az email uzeneteirol a telefonjara 30 percnel gyakrabb ertesitest nem akar? Ha valaki ezt hasznalja, kerem, monjda el, hogyan.
Koszonom szepen.
|
szer. jún. 11, 2008 21:06 |
|
|
hapci791
vas-tag
|
scorpeeon írta: hapci791: most csak gyorsan reagálok. szóval meghúztad a csavarokat és onnantól abszolút elállt a nyekergés? a nyelvet meg tudod változtatni, ha a product code-t meg tudod valahogy változtatni a magyar product code-ra, ehhez segítséget a nokiaprogramok.hu fórumán könnyen találsz sztem. az Energy Profilert ismerem én is, de még csak párszor teszteltem, erre nem is gondoltam h a 3,5G ennyivel többet eszik, mint a WLAN, nem is értem, miért lehet ez. nem lehet h a 3,5G-nél terhelted WLAN--nál meg alapjáratban ment ezért volt ekkora különbség? furcsa, de komolyabban még nem teszteltem, szóval elhiszem.
Nos a helyzet, hogy még nem húztam meg mindig mert nem bírok egy olyan pici torx csavarhúzót szerezni. Szerintem nem fog minden nyekergés megszűnni mivel a hátlap úgy érzem elég lazán van illesztve meg az előlap kijlező tetjénél is érzek egy kis játékot. De ha picit nyekereg azt még el tudom nézni a mostani viszont elég gáz.
Nem vállalkoznál mérni néhány áramerősséget különböző üzemmódokban?
- sima kijelző aktív
- Böngésző WLAN kommunikációval
- Böngésző 3,5G kommunikációval
- Zenelejátszás
- Fájlátvitel Bluetooth kapcsolaton
- Mezei telefonálás (beszéd)
- Navigáció (Garmin vagy ami van Neked)
Más vállakozó kedvűektől is szívesen venném a méréseket(nokia energy profiler kell hozzá). Arra lennék kíváncsi, hogy vannak e lényeges különbségek fogyasztásban ergo volt-e valami korai gyártási időszak ahol esetleg még nagyobb fogyasztású alkatrészeket építettek be, mert igen nagy a szórás a készenléti időt illetően és nem tudom hova tenni a dolgot....
|
szer. jún. 11, 2008 20:42 |
|
|
hapci791
vas-tag
|
Köszönöm! Beütöttem egy 0552196 Product kódot (mert a Silvert nem mertem hanem inkább kerestem egy Black-et, bár nem tudom van-e bármi jelentősége vagy csak az is kapott egy számot és lehet a belülről teljesen ugyanaz) aztán NSU-val ismét új szoftver és láss csodát. Ismét magyar. Pár perc alatt megcsináltam az egészet.
Nem az angol idegesített hanem, hogy a távol-keleti verzión csúnyább a betűttípus és az ékezetes betűk is csak a sokadik gombnyomásra jönnek elő.
|
szer. jún. 11, 2008 20:28 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Soma01 írta: Egy kis vacak kamerát rárakhattak volna még előre... Épp ellenkezőleg, az E51-2-n már hátlapi kamera sincs. És kelendő!!!
Nekem ennyi pénzért nem kéne a videohívás.
Sőt, tulajdonképpen ingyen se nagyon használnám.
A Vodánál benne voltam a 3G tesztcsapatban, jól ki volt építve már a hálózatuk Pesten akkorra.
Ennek ellenére használhatatlan volt a videohívás, darabos, vacak, felismerhetetlen kép, még ideális megvilágítás esetén sem volt meggyőző.
Igaz, akkoriban kezdetlegesebb volt a technika, akkor az N70, a Moto V3r és még 1-2 készülék volt, ami tudta ezt. Azóta finomodhatott valamicskét, mindenesetre nem lesz soha átütő sikere a videohívásnak. Főleg nem ennyiért, ahogy most adják...
|
szer. jún. 11, 2008 13:56 |
|
|
Soma01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 527 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Egy kis vacak kamerát rárakhattak volna még előre...
|
szer. jún. 11, 2008 12:08 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
Soma01 írta: Más. Mszp flotta. Miért?
Pusztán kíváncsiság. Kösz!
|
szer. jún. 11, 2008 11:43 |
|
|
Soma01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 527 Tartózkodási hely: Debrecen
|
kerelyfe írta: Soma01 írta: D kategóriás vagyok a vodánál, Idézet: Vodafone Fix 12000 Vodafone Fix 15000 Üzleti Fix 10000 Üzleti Fix 12500 Üzleti Fix 15000 Üzleti Fix 30000 Üzleti Fix 50000 Európa tarifa Vodafone Presztízs Vodafone Presztízs Fix Vodafone Internet 10G6 Ezek között van a tarifacsomagod, vagy valami más? Ha más, akkor mi?
Más. Mszp flotta. Miért?
|
szer. jún. 11, 2008 11:35 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Lalamper írta: ezt a TurboSIM csodat probaltatok? Én nem, de vannak többen is a fórumon, akik már igen. Általában nem biztos, hogy bejön az első verzió. Mivelhogy legalább 3 fajta van belőle, ha nem több...
Lehetséges alternatíva (ha működik), addig, míg nem jön egy FW-frissítés, amiben bezárja a kiskaput a Nokia (ahogy az SE eleve tette).
|
szer. jún. 11, 2008 11:06 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
ezt a TurboSIM csodat probaltatok?
|
szer. jún. 11, 2008 10:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
kerelyfe írta: jbtibor írta: Akoska írta: Igen.
Hártánya, hogy igen drágán függetleníthető... ha ez nem érint, akkor bátran. Nagyságrendileg mennyi a drága? ~100€? Annyira azért nem, 50-60€...
|
szer. jún. 11, 2008 10:32 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
jbtibor írta: Akoska írta: Igen.
Hártánya, hogy igen drágán függetleníthető... ha ez nem érint, akkor bátran. Nagyságrendileg mennyi a drága?
~100€?
|
szer. jún. 11, 2008 9:56 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
Akoska írta: Igen.
Hártánya, hogy igen drágán függetleníthető... ha ez nem érint, akkor bátran.
Nagyságrendileg mennyi a drága?
|
szer. jún. 11, 2008 9:30 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
Soma01 írta: D kategóriás vagyok a vodánál, Idézet: Vodafone Fix 12000 Vodafone Fix 15000 Üzleti Fix 10000 Üzleti Fix 12500 Üzleti Fix 15000 Üzleti Fix 30000 Üzleti Fix 50000 Európa tarifa Vodafone Presztízs Vodafone Presztízs Fix Vodafone Internet 10G6
Ezek között van a tarifacsomagod, vagy valami más? Ha más, akkor mi?
|
szer. jún. 11, 2008 9:16 |
|
|
Soma01
platina tag
|
Én szerintem maradok Vodás, úgyhogy nyitni nem kell jó darabig, az biztos.
A Vodás verzió van butítva valamivel?
De ha már Te is ajánlod Akoska, akkor bátran megveszem.
D kategóriás vagyok a vodánál, 22-t megér nekem.
|
kedd jún. 10, 2008 23:06 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Igen.
Hártánya, hogy igen drágán függetleníthető... ha ez nem érint, akkor bátran.
|
kedd jún. 10, 2008 23:01 |
|
|
Soma01
platina tag
|
Egy ilyen telcsit néztem ki magamnak (Vodás).
Azt tudom hogy mit tud. De van olyan ami miatt nem ajánljátok? Vannak negatívumai? Vagy ezt a telcsit nevezhetjük aktuális best buy-nak?
|
kedd jún. 10, 2008 22:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Buryat írta: Na, sikerult szereznem k. gen. v. 1.1-est, bejott, kicsereltem az unl kiterjesztesu file tartalmat, mukodik. Koszonom megegyszer Macikanak meg Dannyboynak az infot. Szívesen...
|
kedd jún. 10, 2008 22:01 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
c3po írta: scorpeeon írta: c3po: nálam ilyen beállítások vannak: 5 percenként- 15 percenként- 30 percenként - 2 óránként- 4 óránként- 6 óránként. ezenfelül be lehet állítani, hogy milyen időpontok között legyen folyamatosan online, gyakorlatilag azt is be lehet állítani, hogy egész nap online legyél és egyből jelezzen, ha levél jön, ez persze nem tehet jót az aksinak. én egy másodlagos emailcímemre állítottam be ellenőrzést, az naponta este egyszer felcsekkol, h van-e vmi, aztán egyből bontja is. scorpeeon: nagyon koszonom a valaszt. Nalam ilyen beallitasok vannak: 30 perc - 1 ora - 2 ora - 4 ora - 6 ora. Mindez a letrehozott email fiok 'retrieval interval' almenupontjaban. Neked a fentiek hol talalhatok? Szerintem kiprobalom a folyamatosan online adatszolgaltatast. Ugyis naponta sokszor vagyok kenytelen teljesen offline (bekapcsolt telefon - idozitett offline uzemmodban) lenni, de ha mar lehetek on, akkor legyen az adatszolgaltatas is ebben az idoszakban folyamatosan on. Ezt peldaul hol tudom beallitani (nekem az eszkozok-beallitasok-kapcsolatok-'packet data'-'packet data connection' almenupontban csak 'when available' opcio van. ez a folyamatos adatkapcsolat?) Koszonom elore is a valaszt.
szintén a retrieval interval-on belül van, amit mondok.. talán az új fw hozadéka lehet? nem tudom, régivel még nem volt beállítva ilyen. a retrieval hours-t állítsd "all day"-re és mindig online lesz ha minden igaz.
|
kedd jún. 10, 2008 21:00 |
|
|
Buryat
vas-tag
|
Na, sikerult szereznem k. gen. v. 1.1-est, bejott, kicsereltem az unl kiterjesztesu file tartalmat, mukodik. Koszonom megegyszer Macikanak meg Dannyboynak az infot.
|
kedd jún. 10, 2008 20:48 |
|
|
c3po
arany tag
|
scorpeeon írta: c3po: nálam ilyen beállítások vannak: 5 percenként- 15 percenként- 30 percenként - 2 óránként- 4 óránként- 6 óránként. ezenfelül be lehet állítani, hogy milyen idõpontok között legyen folyamatosan online, gyakorlatilag azt is be lehet állítani, hogy egész nap online legyél és egybõl jelezzen, ha levél jön, ez persze nem tehet jót az aksinak. én egy másodlagos emailcímemre állítottam be ellenõrzést, az naponta este egyszer felcsekkol, h van-e vmi, aztán egybõl bontja is.
scorpeeon: nagyon koszonom a valaszt. Nalam ilyen beallitasok vannak: 30 perc - 1 ora - 2 ora - 4 ora - 6 ora. Mindez a letrehozott email fiok 'retrieval interval' almenupontjaban. Neked a fentiek hol talalhatok?
Szerintem kiprobalom a folyamatosan online adatszolgaltatast. Ugyis naponta sokszor vagyok kenytelen teljesen offline (bekapcsolt telefon - idozitett offline uzemmodban) lenni, de ha mar lehetek on, akkor legyen az adatszolgaltatas is ebben az idoszakban folyamatosan on. Ezt peldaul hol tudom beallitani (nekem az eszkozok-beallitasok-kapcsolatok-'packet data'-'packet data connection' almenupontban csak 'when available' opcio van. ez a folyamatos adatkapcsolat?)
Koszonom elore is a valaszt.
|
kedd jún. 10, 2008 19:54 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
c3po: nálam ilyen beállítások vannak: 5 percenként- 15 percenként- 30 percenként - 2 óránként- 4 óránként- 6 óránként. ezenfelül be lehet állítani, hogy milyen időpontok között legyen folyamatosan online, gyakorlatilag azt is be lehet állítani, hogy egész nap online legyél és egyből jelezzen, ha levél jön, ez persze nem tehet jót az aksinak. én egy másodlagos emailcímemre állítottam be ellenőrzést, az naponta este egyszer felcsekkol, h van-e vmi, aztán egyből bontja is.
|
kedd jún. 10, 2008 19:32 |
|
|
Buryat
vas-tag
|
1.5-os amit kaptam, 1.1-est nem tudom honnan szerzek.
|
kedd jún. 10, 2008 19:21 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Buryat írta: Megcsinaltam az SW.UNL-t, meg a GMAPSUPP.UNL-t is, de nem ctrl c meg ctrl v alkalmazassal, hanem ugy potyogtem be a notepad-be. Atmasolni a garmin directory ala egyszerre masoltam a ket file-t, ujrainditottam de semmi, tovabbra is csak a garmin fele Gps-t keresi. Valami otlettel tudnatok meg szolgalni mert en a kezdo szintjen, elvesztem. Elore is koszi.[/code][/list] Ne az 1.3-as generátorral csináld!
Inkább az 1.1-gyel.
Egyébként a Ctrl+C, Ctrl+V simán működik...
|
kedd jún. 10, 2008 18:58 |
|
|
Buryat
vas-tag
|
Megcsinaltam az SW.UNL-t, meg a GMAPSUPP.UNL-t is, de nem ctrl c meg ctrl v alkalmazassal, hanem ugy potyogtem be a notepad-be. Atmasolni a garmin directory ala egyszerre masoltam a ket file-t, ujrainditottam de semmi, tovabbra is csak a garmin fele Gps-t keresi. Valami otlettel tudnatok meg szolgalni mert en a kezdo szintjen, elvesztem. Elore is koszi.[/code][/list][/quote]
|
kedd jún. 10, 2008 18:12 |
|
|
c3po
arany tag
|
Meg egy utolso (?) szo a faxszolgaltatasrol.
Fenntartasokkal, de elmentem egy voda uzletbe. Tartottam attol, ami be is kovetkezett. A szemelyzet (Lurdi haz) semmit, de tenyleg semmit nem tudott a voda faxszolgaltatasarol, a vodamailrol is alig valamit, szinte en mondtam el mindent, a kerdeseim egyikere sem tudtak valaszolni. Vitamax kartya megvesz, elsetal, utana vodamail aktival es a vegen kapok egy szolgaltatoi uzenetet, hogy jelszovaltoztatas sikertelen. Vissza az uzletbe, ahol elmondtak, hogy valami gubanc tortent. Jaj nekem. Pedig minden olyan NAGYON egyszerunek tunt es lehetett volna. Egy nappal kesobb vegul hosszas beszelgetes utan az ugyfelszolgalattal es siker. Szerintem fog ez menni, de ismet nagyon negativ tapasztalatok a voda ugyfelszolgalatarol.
Hogy on legyek.
Kerlek segitsetek abban, hogy ha azt szeretnem, hogy a 'standby' modban a telefon automatikusan toltogesse le a mailboxbol a leveleim fejleceit es azt a fokepernyon jelenitse meg, de ne csak felorankent, akkor mit tegyek? Ugy lattam, hogy automatikusra csak feloras ellenorzesi idot lehet beallitani. Kell lennie valami masnak is, vagy mindenki minden alkalommal manualisan csatlakozik, ha tudni akarja, hogy erkezett-e emailje?
Elore is koszonom.
|
kedd jún. 10, 2008 17:16 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Macika írta: Ja, én készpénznek vettem, hogy megcsinálta, ahogy kell...
Elsőre én is. Aztán a kisördög csak bennem van, hogy esetleg nem csinálta meg.
|
kedd jún. 10, 2008 15:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Dannyboy írta: Macika írta: Át kéne nyálazni a beállításokat. Ott van a külső GPS engedélyezése is az egyik pontnál... Ha az SW.UNL-t nem csinálta meg, akkor csak garmin eszközt hajlandó kezelni. Először azt kell megcsinálni, meg persze utána a GMAPSUPP.UNL-t, hogy a feltöltött térkép működjön is. Ja, én készpénznek vettem, hogy megcsinálta, ahogy kell...
|
kedd jún. 10, 2008 15:51 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Macika írta: Át kéne nyálazni a beállításokat. Ott van a külső GPS engedélyezése is az egyik pontnál...
Ha az SW.UNL-t nem csinálta meg, akkor csak garmin eszközt hajlandó kezelni. Először azt kell megcsinálni, meg persze utána a GMAPSUPP.UNL-t, hogy a feltöltött térkép működjön is.
|
kedd jún. 10, 2008 15:08 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Buryat írta: Sziasztok,
Segitsegeteket kerem:- feltelepitettem a GarminMobileXt-t az E 51-emre, letoltottem a garmin city navigator nt 2008-at, atmasoltam a mobilra, mukodik, hasznalhato a terkep. Problemam, hogy a kulso GPS vevot, MSI sf200-at nem akarja felismerni, vagyis nem fogad el mas Gps-t a GMXT csak a garmin fajtat. Mit lehet tenni ilyen esetben a GMXT-vel. Elore is koszonom a segitseget. Át kéne nyálazni a beállításokat. Ott van a külső GPS engedélyezése is az egyik pontnál...
|
kedd jún. 10, 2008 13:26 |
|
|
Macika
Moderátor
|
kerelyfe írta: Macika te ilyen korán fenn vagy, vagy még nem feküdtél le? Életmódváltás
|
kedd jún. 10, 2008 13:24 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
ohajbalazs írta: Megvan... frankó a leírás... csak az E51-hez magyar produkt code nincs. a listában.
Nem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem, mi alapján állította az ember, hogy nincs ott magyar PC.
Mivel az S60 telefonoknál minden típusnál EURO3 szerepel (a topik címe pedig tk. "magyar PC-k"), de az E51 esetében külön ott van az egyik választható PC mellett, hogy CTR EURO3 Hu/Cze/Sl/Po Sl W.STEEL, igen masszív oda nem figyelés kell ahhoz, hogy ebből valakinek NE derüljön ki, mi az ábra. A segítőkész fórumtársak megtisztelése volna, ha a leírtakat okosan értelmeznénk is.
Persze ha valaki azt sem tudja, hogy a HU Magyarországot jelenti, azon nehéz lesz segíteni...
|
kedd jún. 10, 2008 12:18 |
|
|
Buryat
vas-tag
|
Sziasztok,
Segitsegeteket kerem:- feltelepitettem a GarminMobileXt-t az E 51-emre, letoltottem a garmin city navigator nt 2008-at, atmasoltam a mobilra, mukodik, hasznalhato a terkep. Problemam, hogy a kulso GPS vevot, MSI sf200-at nem akarja felismerni, vagyis nem fogad el mas Gps-t a GMXT csak a garmin fajtat. Mit lehet tenni ilyen esetben a GMXT-vel. Elore is koszonom a segitseget.
|
kedd jún. 10, 2008 11:55 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
ohajbalazs írta: Megvan... frankó a leírás... csak az E51-hez magyar produkt code nincs. a listában.
Az EURO3 azt jelenti, hogy tartalmazza a magyar nyelvet.
|
kedd jún. 10, 2008 11:21 |
|
|
ohajbalazs
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Szeged
|
Megvan... frankó a leírás... csak az E51-hez magyar produkt code nincs. a listában.
|
kedd jún. 10, 2008 10:40 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
Macika te ilyen korán fenn vagy, vagy még nem feküdtél le?
|
kedd jún. 10, 2008 9:53 |
|
|
Macika
Moderátor
|
ohajbalazs írta: NSU-val ma felraktam az új firmware-t. Egyetlen, igen szembetűnő problémát tapasztaltam. Angol lett a készülék. A választható nyelvek között még nincs is a Magyar. Időzónában persze ott van magyarország, de Phone Language-ben és beviteli nyelvben nem. Eltűnt.
Mi lehet az oka? Mi a teendő? Mi a teendő?
Pl. visszaolvasni. Itt is, de főleg a KIEMELT " Nokia firmware frissítés kábellel/OTA és magyar PC-ok" című topicban. Tudom, hogy 27 oldal, de ha neked ez sok, akkor fizesd meg a szakértelmet.
|
kedd jún. 10, 2008 8:43 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
ohajbalazs, hapci791 nem kell a nokiaprogramok.hu-g elmenni.
Elég csak ezen a fórumon ellátogatni a Nokia firmware frissítés kábellel/OTA és magyar PC-ok c. topikba. Ott megtaláltok mindent.
|
kedd jún. 10, 2008 6:49 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
ohajbalazs írta: NSU-val ma felraktam az új firmware-t. Egyetlen, igen szembetűnő problémát tapasztaltam. Angol lett a készülék. A választható nyelvek között még nincs is a Magyar. Időzónában persze ott van magyarország, de Phone Language-ben és beviteli nyelvben nem. Eltűnt.
Mi lehet az oka? Mi a teendő?
pont előtted írtam le:
"a nyelvet meg tudod változtatni, ha a product code-t meg tudod valahogy változtatni a magyar product code-ra, ehhez segítséget a nokiaprogramok.hu fórumán könnyen találsz sztem. "
valószínűleg (biztosan) feketeimport készüléked van, amit nem ebbe az országba szántak. (de mégcsak nem is erre a kontinensre)
|
kedd jún. 10, 2008 1:54 |
|
|
ohajbalazs
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Szeged
|
NSU-val ma felraktam az új firmware-t. Egyetlen, igen szembetűnő problémát tapasztaltam. Angol lett a készülék. A választható nyelvek között még nincs is a Magyar. Időzónában persze ott van magyarország, de Phone Language-ben és beviteli nyelvben nem. Eltűnt.
Mi lehet az oka? Mi a teendő?
|
kedd jún. 10, 2008 1:00 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
hapci791: most csak gyorsan reagálok. szóval meghúztad a csavarokat és onnantól abszolút elállt a nyekergés?
a nyelvet meg tudod változtatni, ha a product code-t meg tudod valahogy változtatni a magyar product code-ra, ehhez segítséget a nokiaprogramok.hu fórumán könnyen találsz sztem.
az Energy Profilert ismerem én is, de még csak párszor teszteltem, erre nem is gondoltam h a 3,5G ennyivel többet eszik, mint a WLAN, nem is értem, miért lehet ez. nem lehet h a 3,5G-nél terhelted WLAN--nál meg alapjáratban ment ezért volt ekkora különbség? furcsa, de komolyabban még nem teszteltem, szóval elhiszem.
|
kedd jún. 10, 2008 0:37 |
|
|
Mephysto
arany tag
|
scorpeeon írta: Mephysto írta: Sziasztok, egy kérdést engedjetek meg. N95-nél egyszerre csak két postafiókhoz lehetett beállítani az automatikus ellenőrzést. E51-ben is van ilyen limit, vagy ebben már feloldották ezt a korlátot? az a gond, h én "csak" 2 postafiókot használok, és ezekből is csak egyhez állítottam be automatikus ellenőrzést, nem vagyok elég üzletember ahhoz, h többet használjak én nem tudok róla, hogy lenne megkötés, de talán valaki meg tudja mondani, aki többet használ.
Köszi, időközben életközelből tudtam ezt megvizsgálni... két fióknál itt is ott a határ. Áthidalható, de azért, mégis...
|
hétf. jún. 09, 2008 23:21 |
|
|
hapci791
vas-tag
|
Sziasztok,
Kb 1 hónapja vagyok tulajdonosa egy E51-nek és ugyan szuper (talán jelenleg a piacon lévő legjobb) készüléknek tartom, nekem is vannak hasonló bajok vele mint nektek azért megosztanék pár dolgot, agyaljunk együtt rajta.
Fekete készüléket választottam egy internetes webáruházból, akik tényleg gyorsak voltak és 1 nap alatt Miskolcra juttatták a telefont. Fogalmam sincs milyen forrásból szerzik, azonban egy U.K aljzatba való töltőt kaptam (Ilyen a Maláj aljzat is ). Egy ideig bosszankodtam miatta viszont nagyon korrektül mellétettek egy átalakítót amivel tudom használni itthon is. A fekete ház egyébként nem festett. Valami spec galavanikus vagy hőkezeléses úton állítják elő. Kopni szerintem nem tud. Tényleg nagyon-nagyon szép, talán az egyetlen hátránya, hogy nem annyira könnyű tisztán tartani, minden ujjlenyomat meglátszik rajta, cserébe sokat kell foglalkozni, törölgetni meg ilyesmi. Én nagyon bírom az ilyen cuccokat. Az apró minta a hátlapon számomra lenyűgöző.
3 nagyobb bajom van a telefonnal:
- kezdettől fogva kézbevételkor, nyomkodáskor nyekereg a készülék. Többen kézbevették és full csájniznak tűnik de a héten megoldódott a nagy rejtély amikor le volt véve a hátlap nyomkodáskor megláttam, hogy mozognak a csavarok. Nem volt rendesen meghúzva. Hmmm végképp gyanús… Vagy eleve rosszul volt szerelve vagy pedig meg lett bontva valamiért. Az utóbbiban nem annyira hiszek. El nem tudom képzelni minek bontották volna meg.
- eredetileg úgy kaptam a telefont, hogy volt magyar nyelvű menü (meg itt a keleti országok benne voltak választható opcióként) azonban rá tettem a 200.xx.xx –es firmware-t és utána eltűnt a magyar. Cserébe van most benne angol, maláj, indonéz meg kínai. Szóval nagyon úgy tűnik valami ázsiai régióba szánták eladásra és onnan jutott el hozzám. Angol menüvel nagyon jól elvagyok, azonban hiányzik a magyar mivel az ékezetes betűk sms íráskor elöl vannak, meg aztán a Music player sem annyira kezeli mindig ezeket az ékezetes betűket. Szóval hiányzik és ha valaki tudja, hogyan lehetne magyarrá varázsolni akkor nagyon hálás lennék érte.
- Készenléti idő: láttam elég sok agyalás ment az akkumulátorok körül. Nekem lítium polimer van ráírva. A kód ellenőrző sajnos azt mondja nem tudja a 10 jegyű számot azonosítani, de én kizártnak tartom, hogy ne eredeti lenne. Minden rajta van. Címke a megfelelő helyen a megfelelő feliratokkal. Inkább az adatbázis hiányos amiből kiolvassák. Nekem is max 1 napot megy aktív használat mellett. Ami ugye két dolog miatt lehet: vagy az akksi rossz vagy pedig sokat fogyaszt a telefon. Agyaltam sokáig hogyan lehetne áramfelvételt mérni mert ugye azt sorba kell kötni az akkumulátorral és végül rábukkantam a Nokia Energy Profiler programma. Symbian S60v3 –ra telepíthető és gyönyörűen méri a felvett áramot vagy az épp aktuális teljesítményt.
Nokia Energy profiler: Szóval nekem készenléti módban nagyjából 0,01A-t fogyaszt ezzel olyan 110 órára elegendő az 1050mAh-ás akkumulátor. Ha megy a kijelző akkor 0,05A körüli a fogyasztás. Ezzel kb 21 órára csökken az üzemidő. Beszéd esetén 0,1A (10 óra) körüli az átfolyó áram a Wi-fi pedig még ennél is többet 0,12A (8-9 óra) körül fogyaszt. A legdurvább a 3,5G esetén 0,4A körüli áram (ezzel így 2-3 óra alatt le lehet meríteni). nagyon úgy tűnik, hogy a használat elég rendesen meghatározza, mennyit bír az akkumulátor. A melegedés miatt nem annyira aggódok. Szokott nekem is melegedni, főleg Wi-fi nél. De a 40 fok szerintem még nem számít melegnek. Gondoljatok bele, hogy ebbe is egy komoly teljesítményű többszáz MHz-es processzor van. És ha 5-10 fokot melegszik az még nem sok. Mellesleg az asztali PC-kben 40 és 60 fok között megy a CPU. Szóval emiatt én nem annyira aggódok. A fém ház pedig nagyon jól vezeti a hőt szóval emiatt is érződik hamarabb és jobban a melegedés. Akiknek 3-4 napot bír a telefon megnéznétek, hogy mennyit fogyaszt különböző üzemmódokban a telefon? Előre is köszönettel
|
hétf. jún. 09, 2008 20:24 |
|
|