|
Szerző |
Üzenet |
gabyn
ezüst tag
|
Zsombe írta: Sajnos nem tudom a választ, mert nem próbáltam még Q9-en semmilyen navigációs szoftvert. De szerintem csak úgy működik, hogy a "gombokra ugrálsz". Bár ki kellene próbálni.
Nem kifejezetten navigációs szoftverben történő mozgásra gondoltam, hanem bármilyen más pl.: mitttomén rajzszoftverben, görbét húzni.
Köszi az eddigi segítséget, majd meglátom mit teszek, lehet, hogy veszek egy GPS-t, BluePantert vagy valamit.
|
kedd jún. 17, 2008 15:13 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
gabyn írta: Bocsi, ha félreérthető voltam, én a képernyőn történő mozgásra értettem a navigálást!
Azaz a négyirányú navigácós gombbal, hogy tudsz a képernyőn mozogni, csak a gombokra ugrálsz és görgeted a képernyőt esetleg, vagy van olyan alkalmazás amiben a ezzel a gombbal egér szerűen tudsz mozogni?
Sajnos nem tudom a választ, mert nem próbáltam még Q9-en semmilyen navigációs szoftvert. De szerintem csak úgy működik, hogy a "gombokra ugrálsz". Bár ki kellene próbálni.
|
kedd jún. 17, 2008 14:45 |
|
|
gabyn
ezüst tag
|
Zsombe írta: Erre a kérdésedre sajnos nem tudok érdemi választ adni, mivel navigálásra nem használom a Q9-et, arra ott van a PDA-m.
Bocsi, ha félreérthető voltam, én a képernyőn történő mozgásra értettem a navigálást!
Azaz a négyirányú navigácós gombbal, hogy tudsz a képernyőn mozogni, csak a gombokra ugrálsz és görgeted a képernyőt esetleg, vagy van olyan alkalmazás amiben a ezzel a gombbal egér szerűen tudsz mozogni?
|
kedd jún. 17, 2008 12:58 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
gabyn írta: Akkor a dolog a navigáláson múlik!
Hogy navigál a Q9, a navigombbal csak menügombok között tudsz ugrálni, vagy esetleg "egér ként" is használhatod?
Erre a kérdésedre sajnos nem tudok érdemi választ adni, mivel navigálásra nem használom a Q9-et, arra ott van a PDA-m.
|
kedd jún. 17, 2008 12:25 |
|
|
gabyn
ezüst tag
|
Zsombe írta: Igen, ez smartphone. WM6 fut rajta.
Smartphone és PDA között a lényegi különbség az, hogy a PPC/PDA érintőképernyős, míg a smartphone-ok nem. Egyébként tudásban azonosak, hiszen mindkét platform alapját a WM adja.
A Mitac MIO-kon azért fut az iGO, mert érintőképernyősök. Bár azért én A701-et nem igazán ajánlanám....
Akkor a dolog a navigáláson múlik!
Hogy navigál a Q9, a navigombbal csak menügombok között tudsz ugrálni, vagy esetleg "egér ként" is használhatod?
|
kedd jún. 17, 2008 11:12 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
gabyn írta: Smartphone ez?
Az MDA III PDA volt telcsi tudással, WM 2003 SE volt rajta.
Ez telefon PDA tudással, azért smartphone?
De WM van rajta!
A Mitac Mio 501 vagy 701-en WM6 van azon megy az IGO!
Igen, ez smartphone. WM6 fut rajta.
Smartphone és PDA között a lényegi különbség az, hogy a PPC/PDA érintőképernyős, míg a smartphone-ok nem. Egyébként tudásban azonosak, hiszen mindkét platform alapját a WM adja.
A Mitac MIO-kon azért fut az iGO, mert érintőképernyősök. Bár azért én A701-et nem igazán ajánlanám....
|
kedd jún. 17, 2008 11:07 |
|
|
gabyn
ezüst tag
|
Smartphone ez?
Az MDA III PDA volt telcsi tudással, WM 2003 SE volt rajta.
Ez telefon PDA tudással, azért smartphone?
De WM van rajta!
A Mitac Mio 501 vagy 701-en WM6 van azon megy az IGO!
|
kedd jún. 17, 2008 9:24 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
gabyn írta: Sziasztok! Lenne 1 kérdésem. Előzmények: múlt hét pénteken (péntek 13 ), sikeresen belekönyököltem az MDA III-amba.... Korábban is megtörtem már (tudom, nem kellene az asztalon táncolni PDA-val az oldalamon), akkor cirka 62 eFt-ba került a képernyő cseréje. Most már biztos olcsóbb valamivel (ha tudtok kb. árat, megköszönöm). A fentiek miatt a Vodánál én is kiszemeltem a Q9-et. A WIFI fáj, hogy nincs, de nem akarok, most sokat áldozni rá. Kérdés: IGO-t szeretnék rátenni. Kékfog van, külsö GPS vevőm van, elvileg működnie. Tudom a képernyő nem egy hatalmas. Van valakinek Q9-el ilyen tapasztalata? Működne szerintetek?
Szia!
Nekem tapasztalatom igaz nincs vele, de elvileg működnie kell. A külső GPS vevőt tudja kezelni a készülék, csak a szoft.-tal lesz a gond, mert ha jól tudom, akkor iGO-nak nincs smartphone változata. Viszont a TomTom-nak van smartphone-os verziója, úgyhogy azzal működnie kell.
|
kedd jún. 17, 2008 8:52 |
|
|
gabyn
ezüst tag
|
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem.
Előzmények: múlt hét pénteken (péntek 13 ), sikeresen belekönyököltem az MDA III-amba.... Korábban is megtörtem már (tudom, nem kellene az asztalon táncolni PDA-val az oldalamon), akkor cirka 62 eFt-ba került a képernyő cseréje. Most már biztos olcsóbb valamivel (ha tudtok kb. árat, megköszönöm).
A fentiek miatt a Vodánál én is kiszemeltem a Q9-et. A WIFI fáj, hogy nincs, de nem akarok, most sokat áldozni rá.
Kérdés: IGO-t szeretnék rátenni. Kékfog van, külsö GPS vevőm van, elvileg működnie. Tudom a képernyő nem egy hatalmas.
Van valakinek Q9-el ilyen tapasztalata?
Működne szerintetek?
|
kedd jún. 17, 2008 7:53 |
|
|
lymmz
vas-tag
Csatlakozott: csüt. jún. 12, 2008 14:19 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Érd, Hungary
|
Pusi666 írta: Zsombe! Hello, köszi a tanácsot! A héten megpróbálom elintézni a független szoftot. Megint biztos 3hét... Internet előfizetésem van. A GoogleMaps megy rendesen, de a többi hiába próbál csatlakozni. FlashLite: flash animációk, játékok futtatására. (swf-fájlok) Nem nagy valami. Inkább a FlashPlayer7 kéne rá. lymmz: parancsikont a fájlkezelőben csinálhatsz.
És ott hogy? Magát a Messenger-t se találtam sehol.
|
hétf. jún. 16, 2008 12:09 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
RSS readert még nem talált senki hozzá?
|
hétf. jún. 16, 2008 12:06 |
|
|
Pusi666
vas-tag
Csatlakozott: vas. jún. 15, 2008 9:16 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Zsombe! Hello, köszi a tanácsot!
A héten megpróbálom elintézni a független szoftot. Megint biztos 3hét...
Internet előfizetésem van. A GoogleMaps megy rendesen, de a többi hiába próbál csatlakozni.
FlashLite: flash animációk, játékok futtatására. (swf-fájlok) Nem nagy valami. Inkább a FlashPlayer7 kéne rá.
lymmz: parancsikont a fájlkezelőben csinálhatsz.
|
hétf. jún. 16, 2008 9:50 |
|
|
lymmz
vas-tag
Csatlakozott: csüt. jún. 12, 2008 14:19 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Érd, Hungary
|
Pusi666 írta: Sziasztok! Nekem is Q9-em van. sajnos vodafonos... Rengeteg hülyeséget csinál. Csak gondol egyet és ki-be kapcsol, opera percenként lefagy 5mp-re, több alkalmazás nem tud a hálózatra csatlakozni (a windows update sem), néha elmegy a hangja (jól jön mikor reggel ébresztene...). Egyszer már visszavittem. Szoftver-frissítés. Eredmény semmi. A voda és a motorola egymásra mutogat. Egyébként van rajta MSN és FlashLite2.1, csak el van rejtve a windowsban. Még nem kezeltem a start-lemezzel... Vajon segítene rajta? Mit tegyek... Zsombe fogjunk össze!
Igenigen, ezt én is észrevettem, hogy a gyari szoftverben is el van dugva a Messenger es csak úgy lehet használni ha a Windows Live alapértelmezett témát használja az ember. Leírás szerint Start->Messenger-ben benne kell, hogy legyen... Nincs valakinek ötlete, hogy lehet csinálni egy parancsikont valahova?
|
vas. jún. 15, 2008 14:19 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Pusi666 írta: Sziasztok! Nekem is Q9-em van. sajnos vodafonos... Rengeteg hülyeséget csinál. Csak gondol egyet és ki-be kapcsol, opera percenként lefagy 5mp-re, több alkalmazás nem tud a hálózatra csatlakozni (a windows update sem), néha elmegy a hangja (jól jön mikor reggel ébresztene...). Egyszer már visszavittem. Szoftver-frissítés. Eredmény semmi. A voda és a motorola egymásra mutogat. Egyébként van rajta MSN és FlashLite2.1, csak el van rejtve a windowsban. Még nem kezeltem a start-lemezzel... Vajon segítene rajta? Mit tegyek... Zsombe fogjunk össze!
Szia!
Szerencsére nekem nem voltak stabilitási gondjaim a Vodás szoft.-tal, csupán le volt csupaszítva . Net előfizud van? Mert a nélkül tuti nem fog működni sem az e-mail kliens, sem az update, csupán az Opera.
Egyébként én tegnap vittem a Motorola szervizbe a telefonomat és garanciában feltették a gyári FW-t. Szerintem lépj fel kicsit Te is határozottabban és akkor neked is fel fogják tolni. Az egész procedúra nem volt fél óra. Azt pedig mondanom sem kell, hogy a gyári és a vodás között ég és föld a különbség.
A FlashLite az micsoda?
|
vas. jún. 15, 2008 13:01 |
|
|
Pusi666
vas-tag
Csatlakozott: vas. jún. 15, 2008 9:16 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Sziasztok!
Nekem is Q9-em van. sajnos vodafonos... Rengeteg hülyeséget csinál. Csak gondol egyet és ki-be kapcsol, opera percenként lefagy 5mp-re, több alkalmazás nem tud a hálózatra csatlakozni (a windows update sem), néha elmegy a hangja (jól jön mikor reggel ébresztene...). Egyszer már visszavittem. Szoftver-frissítés. Eredmény semmi. A voda és a motorola egymásra mutogat.
Egyébként van rajta MSN és FlashLite2.1, csak el van rejtve a windowsban.
Még nem kezeltem a start-lemezzel... Vajon segítene rajta? Mit tegyek...
Zsombe fogjunk össze!
|
vas. jún. 15, 2008 10:36 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Újabb hatalmas feketepont a Vodafone-nak!
Két hete vettem ugyebár náluk a Motorola Q9h-mat. Az elején kissé meglepődtem, hogy milyen "fapad" a FujitsuSiemens N520-as PDA-mhoz képest (igaz, hogy az előbbi "csak" smartphone, az utóbbi pedig PPC, de a Moto WM6-os). Nem volt egy olyan program rajta, amivel Office dokumentumokat tudnék kezelni, se Outlook, se Messenger (bár e nélkül azt hiszem meglennék).
Utánaérdeklődve a dolgoknak kiderült, hogy más felhasználóknak (akiknek mondjuk független a készülékük) van többek között Documents to Go és még ki tudja mi minden, ami az én készülékemből hiányzik. Vodafone-t felhívtam és ők azt mondták, hogy csak továbbértékesítik a készüléket, nem nyúlnak bele a telefonba. A honlapjukon sem szerepel a "csini" kis Live logo, tehát a készülék Live mentes. Javasolták, hogy hívjam a Moto supportot. A magyarországi Motorola szerviz elmondása alapján viszont kiderült, hogy a Vodafone kérésére csupaszították le a készüléket és fosztották meg számos funkciótól (gyakorlatilag csak Opera és McAfee Virus Scan ami "extra" feature volt). Ez azért elég felháborító. A Vodafone nagyban hallgat arról, hogy módosított szoft.-tal kerülne forgalomba a készülék, a jóhiszemű user meg megveszi tőlük, aztán egyből arra gondol, hogy a készülék fapad és nem jó, nem pedig a Voda buherált benne. Legalább valami tájékoztatót adnának, hogy ez a készülék bizony módosított FW-el kerül forgalomba, tehát ne várja a kedves vásárló, hogy minden egyes funkcióját fogja tudni használni. Megfordult a fejemben, hogy panaszt teszek ellenük, de sok értelmét nem látom, mert úgyis valami hülye szöveggel lepattintanának.
Esetleg érdemes lenne fogyasztóvédelemnél próbálkoznom?
|
pén. jún. 13, 2008 16:16 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
lymmz írta: Programokat? Háát, arra vadászni kell nagyon, mert inkább pda-kra fejlesztették a "jó dolgokat", de végülis az alapcsomag (office, msn, böngészők, vpn) se funkcionálnak rosszul. Talán kéne még egy ssh és egy ftp program. Nekem van még egy Google Maps-om is rá, bár az percenként eszi a megákat, szóval az fizetős ügyfeleknek nem túl kellemes! Van még egy IRC kliensem is, 31 napos trial, kiváncsi vagyok, hogy letilt-e ha lejár. Te milyen programokat találtál rá?
Az tény, hogy PPC/PDA-ra több programot fejlesztenek, hiszen azok elterjedtebbek, másrészt jobban ki lehet használni a platformot, hiszen ott van érintőképernyő feature.
Igazából nekem ami fontos:
- Office doksik kezelése
- RSS olvasó
- jó időjárás előrejelző (Weather console nem vált be)
- valami jó blogoló program
Hirtelen ezek, amik eszembe jutnak. Google Maps nekem is megvan, bár iszonyat adatforgalmat tud generálni . SSH lehet tényleg nem lenne rossz, de mondjuk az ftp kliens számomra nem égető.
|
pén. jún. 13, 2008 15:40 |
|
|
lymmz
vas-tag
|
Zsombe írta: lymmz írta: Zsombe írta: OFF: én emlékszem rosszul, vagy tényleg volt itt egy olyan user kérdés, hogy az illető azt szerette volna megtudni, hogy a Q9 tud-e divx és egyéb filmeket lejátszani, mert azon gondolkodik, hogy vegyen Q9-et, vagy csak egy mp4 lejátszót. Nekem is ilyen telefonom van és ahogy elnézegettem WMV-et biztosan tud, 30fps-sel, 320x240-be konvertálva, divx-hez viszont vannak programok, de szerintem érdemes inkább átkonvertálni egy hivatalossan (elöbb említett) formátumra. Köszi az infot! Egyébként én ezekkel tisztában vagyok (kiegészítés: divx-et is le tud játszani szerintem), csak egy kérdést tettem fel, hogy haluztam vagy tényleg kérdezett ilyet valaki . De ha már erre tévedtél: Te tudsz ajánlani site-okat, ahonnan programokat, témákat és egyéb dolgokat lehetne tölteni a telefonhoz? update: közben rájöttem, hogy Te vagy az a blogger, akire gondoltam és aki anno az én blogomat is látogatta .
Programokat? Háát, arra vadászni kell nagyon, mert inkább pda-kra fejlesztették a "jó dolgokat", de végülis az alapcsomag (office, msn, böngészők, vpn) se funkcionálnak rosszul. Talán kéne még egy ssh és egy ftp program. Nekem van még egy Google Maps-om is rá, bár az percenként eszi a megákat, szóval az fizetős ügyfeleknek nem túl kellemes! Van még egy IRC kliensem is, 31 napos trial, kiváncsi vagyok, hogy letilt-e ha lejár.
Te milyen programokat találtál rá?
|
pén. jún. 13, 2008 11:18 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
lymmz írta: Zsombe írta: OFF: én emlékszem rosszul, vagy tényleg volt itt egy olyan user kérdés, hogy az illető azt szerette volna megtudni, hogy a Q9 tud-e divx és egyéb filmeket lejátszani, mert azon gondolkodik, hogy vegyen Q9-et, vagy csak egy mp4 lejátszót. Nekem is ilyen telefonom van és ahogy elnézegettem WMV-et biztosan tud, 30fps-sel, 320x240-be konvertálva, divx-hez viszont vannak programok, de szerintem érdemes inkább átkonvertálni egy hivatalossan (elöbb említett) formátumra.
Köszi az infot! Egyébként én ezekkel tisztában vagyok (kiegészítés: divx-et is le tud játszani szerintem), csak egy kérdést tettem fel, hogy haluztam vagy tényleg kérdezett ilyet valaki .
De ha már erre tévedtél: Te tudsz ajánlani site-okat, ahonnan programokat, témákat és egyéb dolgokat lehetne tölteni a telefonhoz?
update: közben rájöttem, hogy Te vagy az a blogger, akire gondoltam és aki anno az én blogomat is látogatta .
|
csüt. jún. 12, 2008 15:28 |
|
|
lymmz
vas-tag
|
Zsombe írta: OFF: én emlékszem rosszul, vagy tényleg volt itt egy olyan user kérdés, hogy az illető azt szerette volna megtudni, hogy a Q9 tud-e divx és egyéb filmeket lejátszani, mert azon gondolkodik, hogy vegyen Q9-et, vagy csak egy mp4 lejátszót.
Nekem is ilyen telefonom van és ahogy elnézegettem WMV-et biztosan tud, 30fps-sel, 320x240-be konvertálva, divx-hez viszont vannak programok, de szerintem érdemes inkább átkonvertálni egy hivatalossan (elöbb említett) formátumra.
|
csüt. jún. 12, 2008 14:24 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
OFF: én emlékszem rosszul, vagy tényleg volt itt egy olyan user kérdés, hogy az illető azt szerette volna megtudni, hogy a Q9 tud-e divx és egyéb filmeket lejátszani, mert azon gondolkodik, hogy vegyen Q9-et, vagy csak egy mp4 lejátszót.
|
szer. jún. 11, 2008 9:12 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Mozog, nálam is. De ennyi belefér.
Reinstall. A hiba nem a szoftverben volt...
|
kedd jún. 10, 2008 12:34 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Nektek is mozog egy icipicit az akksifedő lap? Kb. 1-2 mm-t. Hozzányúlva mintha csúszkálna, nem zárna rendesen az a kis pöcök. Engem egy kicsit bosszant, de remélem meg tudok vele barátkozni.
Bagyu: jó lett a géped?
|
kedd jún. 10, 2008 9:57 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Van Q9 H, G, World. Asszem. Officially más-más piacra.
|
kedd jún. 10, 2008 9:47 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Winston_Wolf írta: Nekem valami erősen bűzlik a belinkelt "Boy Genius" képes ismertetőjében. Az egyik képen valóben egy Q9-et látunk ahogy a WM 6.1 próbálja bemutatni a fontosabb gombokat, de a másikon meg a connections menüpontban ott virít a Wi-Fi, mint lehetőség. Q9-ben mióta van WIFI?????
Van olyan Q9 amiben ha jól tudom van WiFi, csak az nem a "h" kiadás, hanem talán "world" típusjelzéssel látták el, de az elnevezésében nem vagyok biztos.
|
csüt. jún. 05, 2008 21:40 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nekem valami erősen bűzlik a belinkelt "Boy Genius" képes ismertetőjében. Az egyik képen valóben egy Q9-et látunk ahogy a WM 6.1 próbálja bemutatni a fontosabb gombokat, de a másikon meg a connections menüpontban ott virít a Wi-Fi, mint lehetőség. Q9-ben mióta van WIFI?????
|
csüt. jún. 05, 2008 20:43 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Bagyu írta: Nálam van egy gyári bőr tok amit szívesen átadok egy ezresért. Övre csíptethető, mágneszáras (vagy, hogy hívják).
Küldtem pü-t.
|
szer. jún. 04, 2008 15:29 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Nálam van egy gyári bőr tok amit szívesen átadok egy ezresért. Övre csíptethető, mágneszáras (vagy, hogy hívják).
|
szer. jún. 04, 2008 14:28 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Nem tudtok ajánlani valami jó bőr (vagy jó minőségű műbőr) tokot a készülékhez? Olyat, amit övre tudnék csiptetni, vagy fűzni.
---
Egyébként remélem, hogy minél hamarabb kijön a magyar WM6.1, mert a video nagyon felcsigázta az érdeklődésemet és szívesen kipróbálnám. Amúgy azon a telefonon gyári theme volt? Vagy ha nem, akkor mi a neve? Mert az is bejövős. Jó lenne a gyári témák hejett valami mást használni.
|
szer. jún. 04, 2008 14:11 |
|
|
dr.zsoo
arany tag
|
Zsombe írta: dr.zsoo írta: Ha van frissítés az biztos nem magyar nyelvű. Szerintem a WM 6 oshoz már nem lesz, mivel kinn van a WM 6.1 ami már teljesen más felület, lásd Motorola MPX200, ami viszont várható hogy meg fog jelenni magyarul is. A Live Update-ot a szerviz nem ajánlja, azt mondják hogy inkább ne használjuk.
dr.zsoo Köszi az infot. WM6.1 vajon hivatalosan is elérhető lesz Q9h-ra? Egyébként neked hanyes verziójú a WM6-od? Az enyém: 5.2.979 (Build: 17235.0.1.3).
Ugyanez van fenn nekem is. Kb 1 hónapja újabb magyar nyelvű még biztos hogy nem volt hozzá.
WM6.1 es hivatalos lesz hozzá, ill már van is, csak kérdés mikor lesz magyarul.
http://www.windowsceportal.hu/index.php ... rek&id=328
dr.zsoo
|
kedd jún. 03, 2008 22:50 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
dr.zsoo írta: Ha van frissítés az biztos nem magyar nyelvű. Szerintem a WM 6 oshoz már nem lesz, mivel kinn van a WM 6.1 ami már teljesen más felület, lásd Motorola MPX200, ami viszont várható hogy meg fog jelenni magyarul is. A Live Update-ot a szerviz nem ajánlja, azt mondják hogy inkább ne használjuk.
dr.zsoo
Köszi az infot. WM6.1 vajon hivatalosan is elérhető lesz Q9h-ra?
Egyébként neked hanyes verziójú a WM6-od? Az enyém: 5.2.979 (Build: 17235.0.1.3).
|
kedd jún. 03, 2008 8:48 |
|
|
dr.zsoo
arany tag
|
Ha van frissítés az biztos nem magyar nyelvű. Szerintem a WM 6 oshoz már nem lesz, mivel kinn van a WM 6.1 ami már teljesen más felület, lásd Motorola MPX200, ami viszont várható hogy meg fog jelenni magyarul is. A Live Update-ot a szerviz nem ajánlja, azt mondják hogy inkább ne használjuk.
dr.zsoo
|
kedd jún. 03, 2008 5:47 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Bagyu írta: Ha lesz frissítés, akkor igen...
Gondolom van frissítés, mert az enyém build dátuma még 2007-es, hiába egy hete vettem újonnan. Hogyan lehet frissíteni?
|
vas. jún. 01, 2008 22:00 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Zsombe írta: Újabb kérdés merült fel bennem: vajon házilag lehet frissíteni a Q9-est? Mert a WM6-ban látok valamiféle Windows Update szolgáltatást.
Ha lesz frissítés, akkor igen...
|
vas. jún. 01, 2008 21:11 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Egy 6120 esetében még mindegy a "c".
De a 3110 és 3110c már nem ugyanaz a modell, a két 6500 között is a kis betű tesz különbséget. Szóval csak óvatosan...
|
vas. jún. 01, 2008 20:54 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Újabb kérdés merült fel bennem: vajon házilag lehet frissíteni a Q9-est? Mert a WM6-ban látok valamiféle Windows Update szolgáltatást.
|
vas. jún. 01, 2008 20:48 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
dr.zsoo írta: Sima, mezei, fapados 6120. Szerencsére a Nokia telefonok általában megkímélnek a jelenlétükkel, ezért számomra a c kb semmit nem mond. Azt meg végképp nem hogy ez a classic rövidítése akart lenni. Nálam a 6120 vagy "'Nokia 6120" vagy "Nokia 6120 classic", semmi c. dr.zsoo Aha.
Értem.
Ill. nem értem.
Mindegy...
|
szomb. máj. 31, 2008 21:11 |
|
|
dr.zsoo
arany tag
|
Sima, mezei, fapados 6120. Szerencsére a Nokia telefonok általában megkímélnek a jelenlétükkel, ezért számomra a c kb semmit nem mond. Azt meg végképp nem hogy ez a classic rövidítése akart lenni. Nálam a 6120 vagy "'Nokia 6120" vagy "Nokia 6120 classic", semmi c.
dr.zsoo
|
szomb. máj. 31, 2008 21:00 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
dr.zsoo írta: Jó döntés volt!!! Én használtam mindkettőt(Nokia 6120 "c"nélkül, és ... Elnézést a belekotyogásért, de az milyen????
|
szomb. máj. 31, 2008 2:31 |
|
|
dr.zsoo
arany tag
|
Jó döntés volt!!!
Én használtam mindkettőt(Nokia 6120 "c"nélkül, és most ugye a Q9h) a kettő közötti szakadék a telefon kidolgozottsága és anyagminősége között van. A Nokia csapnivaló, gyalázatos, és most nem csak arra gondolok hogy kicsik a gombjai hanem arra hogy ócska a müanyagok minősége, recseg ropog az egész. Sajnos ergonómiailag tény hogy akkora méretben normális telefont nem lehet csinálni. Vagy a kijelző kicsi, vagy a billentyűk. Vagy mindkettő mint pl 6120. Emiatt selejteztem a HTC MTeOR-t is, pedig a NOKIA ra még az is fényéveket ver. A használható méret valahol az MPX200, V3 környékén van.
A Q9 hez WM6 smartphone edition programok jók, olyanok amelyek NEM érintőképernyős telefonhoz valók. Pl www.handango.com a legnagyobb ilyen gyüjtemény, nagyon sok ezek közül fizetős, viszont át lehet tekinteni, milyen softok vannak.
EverythigQ, ill efficasoft ról vettem programokat. Ami nekem fontos volt az a profi hívásszűrés, média lejátszó, ill kód és jelszótároló program.
Vágólap (vito copypaste)pl ingyenesen letölthető.
dr.zsoo
|
pén. máj. 30, 2008 23:09 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Köszönöm mindenkinek a segítőkész hsz-eket! Tegnap megvettem a Q9h-t. Eddig nagyon tetszik, bár nem volt még sok időm nyúzni, de ami késik, az csak közeledik. Kézbevételkor ami egyből szemet szúrt (a kicsit nagy méretén kívül), az a rendkívüli jó minőségű anyagok és a nagyon jó kidolgozottság. Nem is tudom melyik mobilomnál éreztem ezt utoljára.
Bagyu: a K800i-t végül azért vetettem el, mert nincs szükségem "jó" zenelejátszó képességgel rendelkező mobilra, mivel van iPod-om, a jó kamera nem lett volna rossz, de inkább feláldoztam ezt a kívánalmamat a jó OS oltárán.
reddoors: a 6120c-ben engem leginkább a mérete riasztott el, valamint a kialakítása. Valahogy túl picinek találom, főleg a kijelzőjét. Szerintem egy okostelefonnak legyen szép és nagy kijelzője, amiről minden információt könnyen le lehet olvasni. Másrészről pedig a gombjaival is voltak fenntartásaim, picinek tűntek, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem próbáltam ki, így nem tudom milyen lenne mindennapi használat során.
Na meg nálam az is sokat nyomott a latba, hogy a Q9-nek WM6-os op.rendszere van, így könnyebben, jobban tudom szinkronizálni és amire még nekem kell, arra alkalmasabb a WM6 szerintem.
Eddigi használat során nekem nem tűnik lassúnak a Q9 processzora, szerintem jó sebességgel dolgozik. Túl gyors proci sem biztos, hogy ideális lenne bele, mert az ugye többet fogyasztana, ami a készenlét rovására menne. Mindenesetre a Fujitsu Siemens PocketLoox N520-as PDA-mhoz képest a Q9 sokkal gyorsabb.
Megnéztem az E51-et is, igaz csak utólag, miután már megvettem a Q9-et. Valahogy nem tetszik (bár élőben nem láttam, csak képeken) és az is Symbian op.renszeres. Biztos jó, de a WM számomra használhatóbbnak tűnik és amire nekem kell, azokat az igényeket jobban ki tudja szolgálni. Bár biztos a Symbian is már sokat fejlődött, az utolsó ilyen op.rendszerrel szerelt telefonom egy Nokia 3650 volt, szóval azóta biztos sokat fejlődött ez az OS is.
Egyébként nem tudom, hogy az E51 miért lett volna jobb választás, mint a Q9. Miben tud többet ez a Nokia? Nem kötekedésképpen tettem fel ezt a kérdést, hanem tényleg tájékozódásképpen. Amúgy csak 3.000 Ft-tal lett volna drágább, mint a Q9, mert hűséghosszabbítással vettem a készüléket.
Az eladó mondta, hogy először legalább 14-15 órát töltsem kikapcsolt állapotban, de időhiány miatt, csak 5 órát töltöttem. Remélem ebből nem lesz gond, meg én is azon a véleményen vagyok, hogy ezeket az akksikat már nem kell így formázni.
Végezetül pedig lenne egy olyan kérdésem, hogy tudnátok-e nekem olyan oldalakat ajánlani, ahonnan mindenféle hasznos programokat tudnék tölteni a telefonhoz? Illetve milyen típusú szoftverek tölthetőek rá? A PPC-kre fejlesztett szoftverek is rámennek, vagy a Q9 "speckó" WM6-os OS-sel rendelkezik és így nem megy rá minden?
Későbbiek során biztos lesznek még kérdéseim és bízom benne, hogy nem hal el ez a topic.
|
hétf. máj. 26, 2008 9:40 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
A fenti hozzászólásra reagálva.
Én is használtam a 6120c hosszabb, na és egy windows PDA-t (nem Q9) rövidebb ideig.
Valóban nem lehet és nem is szabad a két készüléket egy lapon említeni teljesen más célcsoportnak szánták őket. A felépítése, kezelése is teljesen más nem beszélve a mi esetünkben még a QWERTY billentyűzetről. Ettől függetlenül, ha választani kellene, inkább a 6120c választanám. Számomra a mindennapi használatban sokkal jobban használható, akár üzenetírás, hívás, menüben navigálás, mérete alapján, személyre szabhatóság szempontjából stb. Persze ez nagyban függ kinek milyenek a szokásai, milyen életvitelt folytat stb. Így, az én szememben a Q9 a Motorola gyár bezárása előtti ÚJABB nagy vacak terméke. Ahogy a te szemedben a 6120c volt. Úgy tudom, hiába kapott 330Mhz processzor nagyon lassan muzsikál, egy komolyabb alkalmazással gondot okoz, néha másodperceket kell várni az indulásig.
A kollégának, aki vásárlás előtt áll inkább az E51-et javasolnám ,hiszen csak 6ezerrre drágább mint a Q9 és az összes közül messze a legjobb választás lenne(szerintem).
Még pár gondolat a leírtakkal kapcsolata.
A LI-Ion akkumulátorokat nem kell formázni, az már a gyárban megtették helyettünk. A teljes kapacitásukat 3-5 teljes feltöltés után érik el.Tehát így nem lehet elrontani, sőt inkább a lemerítés a tilos. Lényeges, h. az ion részecskék lehetőleg állandó töltöttség alatt legyenek, így később válnak salakká.
Az Office dokumentumok szerkeszthetőek a symbis telefonokon is, csak nem a gyári Office verzióval.
A 32GB SD kártya kezelhetőség? – hát nem tudom szükség van-e egyáltalán ilyenre…..
|
vas. máj. 25, 2008 8:32 |
|
|
dr.zsoo
arany tag
|
Jómagam kb 2 hónapja használom a Q9h-t, a kollégámnak pedig kb 1 éve vettem a Nokia 6120-t amit szintén használtam. A két készüléket nem lehet egy lapon említeni. A Nokia 6120 as döbbenetesen **** anyagminőségű, ócska müanyagból készült az egész, recseg ropog, kicsik a gombjai, nagyon hamar kopik. Relative kicsi áttekinthetetlen kijelző, a szememben egy értéktelen vacak.
A Q9h egy fényévvel jobb, mind anyagminőségben mind hardveresen mind használhatóságban. Egyedül a mérete szól ellene. Nekem is fagyott az elején a Windows, egy felrakott soft miatt. Azt eltávolítva semmi gondom nincs vele. Sajnos a készenléti időm nem jó, mert elrontottam az akksi formázását( az első teljes feltöltés után teljesen le kell meríteni, nem szabad félig lemerülten rátölteni!!!!)
Most rendeltem az USA ból másik akksit, ami befér a normál tokba, és nagyobb a készenléti ideje.
A Q9 inkább PDA alternatíva azoknak akiket idegesít az érintőképernyő, mint pl engem. Nagyon szép és hasznos programok tömkelege van fenn a neten a Windows 6-oshoz is, többségük v ingyenes vagy jelképes összegbe kerül.
Olyan különlegességekre is képes mint pl a VOIP, vagy az office dokkumentumok szerkeszthetősége, vagy pl a micro SD-t 32 GB-ig tudja kezelni!
dr.zsoo
|
szomb. máj. 24, 2008 22:19 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
K810i alapján tudom mondani a következőt:
Ha egy kifejezetten jó kamerával, közepes zenelejátszóval (mivel nem tud lejátszási listákat kezelni) és funkciógazdag készülék kell de nem kell normális OS, akkor ez a tuti. 1-2 naponta töltöm. Sok-sok beszéd miatt.
A 6120c szerintem a kettő között helyezkedik el, tudásában a Q9-hez hasonló, kisebb akksival, és nincs qwerty. De méretben is kisebb. Kamera, zene képességéket és készenléti időt tapasztalat híján nem tudom.
|
pén. máj. 23, 2008 16:56 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Szia,
mostmár bő egy hete használom és sztem az E61-nél gyorsabb. Úgy, hogy televan képekkel, videóval, névjegyekkel, naptárbejegyzésekkel. 2-szer indult újra, mindkét alkalom a témaátállításnál (8-ból, és ugye ez nem gyakori tevékenység...).
A billentyűzet kiváló, nekem a WM6 tetszik, gmail és hotmail postafiókkal használom, be lehet állítani hotmailre push emailt (bár ez fogyaszt rendesen, én 30 percesre állítottam frissítést). Live Hotmail kompatibilis, tehát a névjegyzék, és a levelek szinkronizálhatók. Minden máshoz Outlook, vagy más segédprogram kell. Azonban hotmailen beállítható, hogy küldjön emlékeztető levelet az eseményekről. Én megvettem az XtndConnect programot (20$), ami mindenféle PIM-mel tudja ezt megtenni. A menü viszonylag egyszerű, kamera mobilban elmegy, videó viszont egész jó. A kihangosító az egyik legjobb, amit hallottam eddig.
Készenlét idő nálam 2 nap végig bekapcsolt állapotban (este töltöm). Hozzáteszem, VOIP telefonálásra használom, így nem tudom mennyit bír csak beszéddel.
Chat, VOIP, böngészés (youtube is) kb. ezen időszakban 4-5 órát tesz ki, emellett a levélfrissítések.
Nekem egy mindenes készülék kellett a K810i mellé, nem vagyok sms bajnok így a levelek olvasása maradt inkább. QWERTY-vel már egészen más tészta.
Majd írok még.
|
pén. máj. 23, 2008 16:43 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
Motorola Q9
Sziasztok!
Mivel nem találtam még erről a készülékről topicot (pedig használtam a keresőt), így gondoltam nyitok neki egyet. Kellene vegyek egy új telefont és valami okos készüléket szeretnék és mivel a Vodafone most jelentősen levitte ennek a típusnak az árát, így e felé kacsingatok nagyon. Lenne még két vetélytársa a Nokia 6120c, illetve a SonyEricsson K800i személyében. Viszont mindkettővel vannak apró fenntartásaim: előbbi Symbian rendszerű és kicsinek találom a kijelzőjét (bár élőben még nem volt lehetőségem kipróbálni), utóbbi pedig nem okostelefon, ugyanakkor mégis vannak igen pozitív tulajdonságai.
Nem tudom, hogy van-e köztetek valaki, aki Q9-es tulaj lenne, vagy használt már huzamosabb ideig ilyen típust. Mindenesetre szívesen várnék tapasztalatokat a készülékről, mik az előnyei és hátrányai, valamint javasoljátok-e megvételét, avagy válasszam inkább a másik kettő közül valamelyiket.
Olvastam róla két tesztet is, de érdekes, hogy míg a mobilportálon azt írták róla, hogy rendkívül gyors és jól használható a rendszere, addig a mobilarena meg pont hogy lehúzta, mert szerintük idegesítően lassan fut rajta a WM6. Akkor most vajon mi az igazság?
|
pén. máj. 23, 2008 15:12 |
|
|