Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 6:18

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 76  Következő
Apró kérdések topicja 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
_szabi_ írta:
sziasztok!

telefonváltás után nem tudom megoldani a következőt: e51 saját mappában lévő sms-ek áttétele n78-ra. PC sutyi nem látja az e51 saját mappáját, eddig annyit sikerült megcsinálni, hogy .msg-ben kimentettem az összeset. n78 alatt nem sikerül ezeket betenni a saját mappába...
valakinek volt már hasonló? Vagy esetleg csak ötlet?

köszi
E51-ben van egy adatátemelő program (ami mindent áttesz, neveket, SMS-eket, egyedi adatokat), csodálkoznék, ha az N78-ban nem lenne ilyen. De nem ismerem az N78 készüléket behatóan.

Köszi a választ, de sajnos a "saját mappák"-at nem tette át. Amúgy mindent korrekten átemelt...

kedd júl. 15, 2008 18:32
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
_szabi_ írta:
sziasztok!

telefonváltás után nem tudom megoldani a következőt: e51 saját mappában lévő sms-ek áttétele n78-ra. PC sutyi nem látja az e51 saját mappáját, eddig annyit sikerült megcsinálni, hogy .msg-ben kimentettem az összeset. n78 alatt nem sikerül ezeket betenni a saját mappába...

köszi
E51-ben van egy adatátemelő program (ami mindent áttesz, neveket, SMS-eket, egyedi adatokat), csodálkoznék, ha az N78-ban nem lenne ilyen. De nem ismerem az N78 készüléket behatóan.

kedd júl. 15, 2008 17:35
arany tag

Hozzászólás 
sziasztok!

köszi

kedd júl. 15, 2008 17:01
vas-tag

Hozzászólás 
Macika írta:
dooonat90 írta:
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy samsung e210est. ez még nem is baj, vettem hozza memoriakártyát. a telo szépen észre is vette a kártyát csakhogy... a szgéphez bluetooth on udok csak csatlakozni (nincs usb kábelem hozzá) és a gép nem látja memorikártyát, hiába csinálok akármit. így a zenéket most szépen kettesével hármassával kell a telo alap 12mb os memóriájára tenni és onnan áthelyezni a memorikártyára, ami elég időigényes feladat... szal csak azt akarom kérdezni h nem tudtok e vmi módot h a gép lássa a memoriakártyát és egyből arra tudjam pakolni a xámokat? (az előző telóm e250es volt, annál egyből észrevette az ugyanilyen memokártyát) válaszokat előre is köszönöm
Ajánlom egy 2e Ft-os kártyaolvasó beszerzését. Gyorsabb, problémamentesebb sokkal...

köszönöm a segítséget, sztem ez lesz a megoldás

szomb. júl. 12, 2008 19:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
De Sony Ericssonon megy!

szomb. júl. 12, 2008 16:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Hogyan lehet egy 6234-esen/6233-ason a vitamaxos wapot felhasználni a GMAIL-hez és az Opera Minihez?

Opera Minihez net kell.

szomb. júl. 12, 2008 15:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hogyan lehet egy 6234-esen/6233-ason a vitamaxos wapot felhasználni a GMAIL-hez és az Opera Minihez?

szomb. júl. 12, 2008 14:27
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
ESETLEG lehet prózaibb oka is. Pl. hogy nem érintkezik rendesen az akksi...

Ez volt a probléma, köszi a megoldást!

szomb. júl. 12, 2008 12:25
Moderátor

Hozzászólás 
dooonat90 írta:
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy samsung e210est. ez még nem is baj, vettem hozza memoriakártyát. a telo szépen észre is vette a kártyát csakhogy... a szgéphez bluetooth on udok csak csatlakozni (nincs usb kábelem hozzá) és a gép nem látja memorikártyát, hiába csinálok akármit. így a zenéket most szépen kettesével hármassával kell a telo alap 12mb os memóriájára tenni és onnan áthelyezni a memorikártyára, ami elég időigényes feladat... szal csak azt akarom kérdezni h nem tudtok e vmi módot h a gép lássa a memoriakártyát és egyből arra tudjam pakolni a xámokat? (az előző telóm e250es volt, annál egyből észrevette az ugyanilyen memokártyát) válaszokat előre is köszönöm
Ajánlom egy 2e Ft-os kártyaolvasó beszerzését. Gyorsabb, problémamentesebb sokkal...

pén. júl. 11, 2008 20:30
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

pén. júl. 11, 2008 20:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Telefonnal popcorn-t készíteni????? Háháháháhá!!!! Lehet? :) http://www.haon.hu/hirek/Orszagos/cikk/ ... 4-09221764
Azt hittem a westel és a Budapest Film Kung Fu Panda promójára gondolsz :D:
http://www.t-mobile.hu/egyeni/szolgalta ... _fu_panda/

szomb. júl. 05, 2008 19:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
integral írta:
Ha elég meleget sugároz a telefon, akkor lehet. :)

A 6120c esélyes lenne a feladatra! :lol:

szomb. júl. 05, 2008 12:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lalamper írta:
Telefonnal popcorn-t készíteni????? Háháháháhá!!!! Lehet? :)

http://www.haon.hu/hirek/Orszagos/cikk/ ... 4-09221764

Ha elég meleget sugároz a telefon, akkor lehet. :)

szomb. júl. 05, 2008 10:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Minden újabb S60 Nokiában van egy beépített Másoló nevű progi.

Párosítod a két telót, Másolót indítod és örülsz...

Se kábel, se PC nem kell hozzá.

hú, köszi, erre sosem jöttem vona rá :rulez: már csak az a bajom, hogy kicsit instabil a BT kapcsolat :? de valahogy csak átszenvedem már az egyikről a másikra. még egyszer nagyon köszi!

pén. júl. 04, 2008 13:57
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Telefonnal popcorn-t készíteni????? Háháháháhá!!!! Lehet? :)

http://www.haon.hu/hirek/Orszagos/cikk/ ... 4-09221764

pén. júl. 04, 2008 12:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Minden újabb S60 Nokiában van egy beépített Másoló nevű progi.

Párosítod a két telót, Másolót indítod és örülsz...

Se kábel, se PC nem kell hozzá.

pén. júl. 04, 2008 12:27
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
borzasztó egyszerű dologban szereném a segítségeteket kérni: hogyan lehetséges egy 6110 Navigatorról egy N78-ra átmozgatni a kontaktokat, üzeneteket (ez a kettő lenne a legfontosabb), meg esetleg még más beállításokat.
adott hozzá megfelelő adatkábel, pc-suite 7.0.7.0, valamint a két telefon. a helyzet az, hogy ha csinálok egy backup-ot a 6110-ról, akkor az nem hajlandó visszaállítódni az N78-ra, mert "megszakadt a kapcsolat a telefonnal", de különbenis reklamál, hogy nem azonos a két telefon nyelve, pedig mindkettő angol. a memóriakártyára másolás szintén nem megy, mert azt az üzenetet kapom, hogy "X darab kontakt másolva, Y nem másolva", nem tudom miért. BT-n ugye nem lehet tömegesen küldözgetni, szóval nem tudom mi legyen.
elvileg ha egyszerre bedugom a két telefont kábellel, és megnyitom az kontaktok kezelése menüt a pcsuite-ban, akkor ki tudom jelölni az összes nevet, másolni, a másik telefonra beilleszteni, de nem jelenik meg utána rajta, szóval nem tudom mit csinál ilyenkor.

pén. júl. 04, 2008 10:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Fonixx írta:
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy hallottam valami olyasmiről, hogy a t-mobilnál van egy kiegészítő csomag, ami havi 890 Ft és egy másik t-mobilos számot korlátlanul lehet vele hívni, ha annak is elő van ez fizetve. A t-mobile.hu-n nem találtam meg ezt a csomagot. Tudtok valami ilyesmiről? Köszi előre is!

http://t-mobile.hu/egyeni/tarifak/kedve ... arat.shtml a csoportban minimum 1 kártyának előfizetésesnek kell lennie, ha jól emlékszem.

csüt. júl. 03, 2008 15:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Még egy olyan kérdésem is lenne, hogy ti mit ajánlanátok a t-mobil dominós árlistájából 23 rongyig? Elvárások: vmi rendes kijelző, gprs, egy tűrhető kamera, esetleg memóriabővíthetőség zenehallgatásra... A SE W610 volt eddig kiszemelve, de felvitték az árát sajna. A Samsung J700-al szemeztem még, de hallottam/olvastam róla rossz dolgokat... Tanácstalan vagyok kicsit.

csüt. júl. 03, 2008 14:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy hallottam valami olyasmiről, hogy a t-mobilnál van egy kiegészítő csomag, ami havi 890 Ft és egy másik t-mobilos számot korlátlanul lehet vele hívni, ha annak is elő van ez fizetve. A t-mobile.hu-n nem találtam meg ezt a csomagot. Tudtok valami ilyesmiről? Köszi előre is!

csüt. júl. 03, 2008 14:22
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
ESETLEG lehet prózaibb oka is. (...)

Köszönöm az ötletet, kipróbáljuk. "Vicces", hogy nekem ez nem jutott az eszembe. :)

szer. júl. 02, 2008 19:42
Moderátor

Hozzászólás 
email írta:
A testvéremnek van egy SE V630i-je ami teljesen véletlenszerűen kikapcsol (100%-kos akku töltöttségnél is). Végfok lenne? Hivatalos szervizbe nem szívesen vinné lévén VKP-s módszerrel lett függetlenítve. Egyébként már az unlock előtt is produkálta a telefon a hibát, nem tudom, hogy az mennyire befolyásolja a dolgot. Ha valaki vállalkozna rá, hogy megnézné, PÜ-t, e-mail-t nekem írhat.
ESETLEG lehet prózaibb oka is. Pl. hogy nem érintkezik rendesen az akksi. Mondjuk azért nem, mert koszos/poros az érintkező, vagy esett és kipattant valamelyik tartópöcök vagy akárni.

Meg kéne próbálni, hogy asztalon, teljes nyugalomban is kikapcsolgat-e. Ha igen, akkor valóban nem egyszerű HW-s (kontakt) hibája van.

Ha VKP-vel lett függetlenítve, akkor egy telibe flasheléstől visszazáródik és olyan függő lesz, mint újkorában...
És már vihető is a szervizbe.

hétf. jún. 30, 2008 21:41
arany tag

Hozzászólás 
A testvéremnek van egy SE V630i-je ami teljesen véletlenszerűen kikapcsol (100%-kos akku töltöttségnél is). Végfok lenne? Hivatalos szervizbe nem szívesen vinné lévén VKP-s módszerrel lett függetlenítve. Egyébként már az unlock előtt is produkálta a telefon a hibát, nem tudom, hogy az mennyire befolyásolja a dolgot. Ha valaki vállalkozna rá, hogy megnézné, PÜ-t, e-mail-t nekem írhat.

hétf. jún. 30, 2008 21:09
arany tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
email írta:
És azt lehet tudni, hogy a Siemens hogyan oldotta meg a "tiszta frissítés" vs. user adatok problémáját?

Gondolom, vagy külön memória volt a SW-nek, és külön a többinek, ahogy T68m is írta (mostanában amennyire tudom ezt a megoldást nem igazán alkalmazzák), Vagy volt egy FIX lefoglalt memóriahely, pl 20 MB a SW-nek, maga a SW meg csak 15 MB-os volt, tehát még lehetett utólag bővíteni, és nem zavarta a többi adatot. Elképzelhető, hogy ez utóbbit még ma is alkalmazzák, én jórészt a SE telókkal állok közelebbi kapcsolatba, ezért is írtam példaként a J300-at, ahol is úgy működik a dolog, ahogy fentebb leírtam, minél kisebb a SW a telefonon, annál nagyobb a felhasználói rész...

Köszönöm a választ.

hétf. jún. 30, 2008 20:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
Ákoska, fantasztikus válaszaidra csak két kérdést tennék fel neked:

1. Nokia 6300 fw frissítés során NEM törli a telefonkönyvet, üzeneteket, naptárat. Nahát, ez hogyan illik bele a magyarázatodba??

2. Szintén Nokia 6300 és csoda PC Suite esete kb fél éve: teljes mentés a telefonról, factory reset, minden felhasználói adat törlése, fw frissítés, factory reset, PC Suite NEM állította vissza az üzeneteket és a naptárat. Sok hasznát vettök a mentésnek :twisted:

Simán megoldható, hogy legalább a telefonkönyv, üzenetek, naptár megmaradjon fw frissítés során. Csak és kizárólag akarat kérdése (még pénz sem kell hozzá) a gyártók és programozóik részéről.

Ez azért történt, hogy ezt itt lógó nyelvvel elmondhasd a fórum nyilvánossága előtt (megszégyenítendő az ebet a karóhoz kötő vitapartnert): NEKED SIKERÜLT!!
Majd mondd el T68m-nek is, hogy csináltad, hogy maradéktalanul elégedett lehessen imádott mobilmárkájával.

Az a másik jónéhány Nokia, SE és egyéb teló, amit én csináltam gyári és nem gyári frissítővel, nem volt ilyen szerencsés.
Viszont nekem mindig sikerül a mentés viszatétele. Még amikor közel 2000 SMS volt a mentésben, akkor is. Csak hogy nekem is legyen sikerélményem ;)

hétf. jún. 30, 2008 17:31
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Halihó!

Egy kis segítséget szeretnék kérni egy Nokia 3500-val kapcsolatban:

-Miért van az hogy SMS küldéskor a teló szól hogy nincs elég memória a küldéshez? Összesen sincs több mint 5 SMS a ki és bejövő "fiókban"!

Ma reggel: 6 sms és 3 "report/jelentés" volt a telefonban és nem tudtam SMS-t fogadni!
A telóban vagy egy 512 Mb-os kártya is, kizárt hogy a memória nem elég...

-Mi lehet a gond?

A régebbi 6020-as telóm soha nem problémázott ilyenen...

Köszi!

hétf. jún. 30, 2008 9:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Aki nem Windows-zal nyomja, az ne akarjon flashelni,

Hivatalos szakszervízben végzett fw frissítésről van szó. Ehhez miért is kéne nekem otthon számítógéppel és pláne vindózzal rendelkeznem?

hétf. jún. 30, 2008 9:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ákoska, fantasztikus válaszaidra csak két kérdést tennék fel neked:

1. Nokia 6300 fw frissítés során NEM törli a telefonkönyvet, üzeneteket, naptárat. Nahát, ez hogyan illik bele a magyarázatodba??

2. Szintén Nokia 6300 és csoda PC Suite esete kb fél éve: teljes mentés a telefonról, factory reset, minden felhasználói adat törlése, fw frissítés, factory reset, PC Suite NEM állította vissza az üzeneteket és a naptárat. Sok hasznát vettök a mentésnek :twisted:

Simán megoldható, hogy legalább a telefonkönyv, üzenetek, naptár megmaradjon fw frissítés során. Csak és kizárólag akarat kérdése (még pénz sem kell hozzá) a gyártók és programozóik részéről.

hétf. jún. 30, 2008 9:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
email írta:
És azt lehet tudni, hogy a Siemens hogyan oldotta meg a "tiszta frissítés" vs. user adatok problémáját?

Gondolom, vagy külön memória volt a SW-nek, és külön a többinek, ahogy T68m is írta (mostanában amennyire tudom ezt a megoldást nem igazán alkalmazzák), Vagy volt egy FIX lefoglalt memóriahely, pl 20 MB a SW-nek, maga a SW meg csak 15 MB-os volt, tehát még lehetett utólag bővíteni, és nem zavarta a többi adatot. Elképzelhető, hogy ez utóbbit még ma is alkalmazzák, én jórészt a SE telókkal állok közelebbi kapcsolatba, ezért is írtam példaként a J300-at, ahol is úgy működik a dolog, ahogy fentebb leírtam, minél kisebb a SW a telefonon, annál nagyobb a felhasználói rész...

szomb. jún. 28, 2008 16:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
T68m írta:
Én Ákoska magyarázatát vitattam, mivel az azt suggallja, hogy objektív okai vannak ennek a megvalósításnak, másképp nem is lehetséges.

Pedig sajnos objektív okai vannak, na persze az nem igaz, hogy nem is lehetne másképpen megoldani, az viszont igen, hogy akkor a mostani SW-ek mennének a kukába, és újabbakat, és sokkal bonyolultabbakat kellene írni helyettük.

A telefon flash memóriáján futó SW (sajnos, vagy szerencsére, ezt döntse el mindenki) teljesen máshogy mûködik, mint egy winchesteren futó vindóz/más oprendszer. A számítógépes részt gondolom kár itt magyarázni, mindenki tudja, hogy az oprendszereknek nem kell a winyó 1 bizonyos területére kerülnie, egy a lényeg, legyen rajta annyi hely, ahol elfér.
Na a telefonoknál ez nagyon nem így mûködik. A SW mindenképpen :!: a memória elsõ felére kerül, és szigorúan töredezés nélkül, tehát ha 20 MB-os egy SW, akkor az a memória elsõ 20 MB-ját fogja lefoglalni, máshol NEM mûködik! És a felhasználói adatok kizárólag a 21-ik MB utáni helyre kerülnek a memórián.

Vegyünk pl egy "egyszerû" SE J300-ast. A flash memória 32 MB-os, a SW ebbõl ~22 MB-ot foglal le, tehát marad a felhasználónak a 22-32 MB-ig terjedõ rész (~10 MB). Eddig nincs is gond, mûködik a teló, tök jó, teszünk rá egy 1 MB-os adatot, pl MP3-at, ez a 22-23 MB közötti részre kerül. Még itt sincs gond, a baj akkor kezdõdik, ha megjelenik a következõ SW, sok újítással, és egy 23 MB-os SW-el.
Innentõl többféle megoldással tehetjük fel a SW-t a telefonra elvileg.

1. Ahogy mûködik is, törlöm a 32 MB-os memóriát teljesen, és felteszem helyesen, az elsõ 23 MB-ra.
Eredmény: teló mûködik, adat elveszett.

2. Nem törlök, csak simán felteszem az elsõ 23 MB-ra a SW-t, miután ez már belenyúlik az eddigi felhasználói memóriába, ezért 1-2 dolog felülíródik.
Eredmény: teló mûködik, néhány adat elveszett, bár van ami nem. :)

3. Ahogy a vindóz is mûködik, felteszem töredezetten, az elsõ 22 MB helyre felkerül az elsõ 22 MB, aztán kimarad 1 MB az MP3 miatt, majd a 23-24 MB közti részre felkerül a maradék rész.
Eredmény: a telefon jó esetben csak világít, ellenkezõ esetben nem is reagál a bekapcsoló gombra, miután a SW az elõírt CRC-hez képest megváltozott, viszont az adatok megmaradtak, igaz használni nem lehet. :)

Természetesen meg lehetne csinálni a telefon SW-eket is, hogy ne ellenõrizzenek CRC-t, és ezáltal sokkal könnyebben feltörhetõek/módosíthatóak legyenek. Azt is meg lehetne csinálni, hogy töredezve teszed fel a SW-t a telefonra, és a fix memóriacímzés helyett a FAT táblát használná a teló, te meg futtathatnád 2 hetente a töredezettség mentesítõt, de gondolom nem nehéz belátni, hogy ez miért nem így van.

el kell áruljak valamit:

1. a telók egy rész nem neumann elven működik, azaz eleve különböző helyen van az adat és a program. A kettő ilyen esetben nem keveredhet.

2. a neumann elven működő kontrollerek esetén a fenti problémát azzal a fantasztikus (nokijánál biztosan ismeretlen) trükkel oldják meg, hogy a program a teló ELEJÉN, míg az adatok a teló VÉGÉN vannak és nem a program vége után pakolódnak.

szomb. jún. 28, 2008 16:26
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 

szomb. jún. 28, 2008 16:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Én Ákoska magyarázatát vitattam, mivel az azt suggallja, hogy objektív okai vannak ennek a megvalósításnak, másképp nem is lehetséges.

Pedig sajnos objektív okai vannak, na persze az nem igaz, hogy nem is lehetne másképpen megoldani, az viszont igen, hogy akkor a mostani SW-ek mennének a kukába, és újabbakat, és sokkal bonyolultabbakat kellene írni helyettük.

A telefon flash memóriáján futó SW (sajnos, vagy szerencsére, ezt döntse el mindenki) teljesen máshogy működik, mint egy winchesteren futó vindóz/más oprendszer. A számítógépes részt gondolom kár itt magyarázni, mindenki tudja, hogy az oprendszereknek nem kell a winyó 1 bizonyos területére kerülnie, egy a lényeg, legyen rajta annyi hely, ahol elfér.
Na a telefonoknál ez nagyon nem így működik. A SW mindenképpen :!: a memória első felére kerül, és szigorúan töredezés nélkül, tehát ha 20 MB-os egy SW, akkor az a memória első 20 MB-ját fogja lefoglalni, máshol NEM működik! És a felhasználói adatok kizárólag a 21-ik MB utáni helyre kerülnek a memórián.

Vegyünk pl egy "egyszerű" SE J300-ast. A flash memória 32 MB-os, a SW ebből ~22 MB-ot foglal le, tehát marad a felhasználónak a 22-32 MB-ig terjedő rész (~10 MB). Eddig nincs is gond, működik a teló, tök jó, teszünk rá egy 1 MB-os adatot, pl MP3-at, ez a 22-23 MB közötti részre kerül. Még itt sincs gond, a baj akkor kezdődik, ha megjelenik a következő SW, sok újítással, és egy 23 MB-os SW-el.
Innentől többféle megoldással tehetjük fel a SW-t a telefonra elvileg.

1. Ahogy működik is, törlöm a 32 MB-os memóriát teljesen, és felteszem helyesen, az első 23 MB-ra.
Eredmény: teló működik, adat elveszett.

2. Nem törlök, csak simán felteszem az első 23 MB-ra a SW-t, miután ez már belenyúlik az eddigi felhasználói memóriába, ezért 1-2 dolog felülíródik.
Eredmény: teló működik, néhány adat elveszett, bár van ami nem. :)

3. Ahogy a vindóz is működik, felteszem töredezetten, az első 22 MB helyre felkerül az első 22 MB, aztán kimarad 1 MB az MP3 miatt, majd a 23-24 MB közti részre felkerül a maradék rész.
Eredmény: a telefon jó esetben csak világít, ellenkező esetben nem is reagál a bekapcsoló gombra, miután a SW az előírt CRC-hez képest megváltozott, viszont az adatok megmaradtak, igaz használni nem lehet. :)

Természetesen meg lehetne csinálni a telefon SW-eket is, hogy ne ellenőrizzenek CRC-t, és ezáltal sokkal könnyebben feltörhetőek/módosíthatóak legyenek. Azt is meg lehetne csinálni, hogy töredezve teszed fel a SW-t a telefonra, és a fix memóriacímzés helyett a FAT táblát használná a teló, te meg futtathatnád 2 hetente a töredezettség mentesítőt, de gondolom nem nehéz belátni, hogy ez miért nem így van.

szomb. jún. 28, 2008 14:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
T68m írta:
...

de most lényegében (a nokiagyalázást féretéve) ki mellett akarsz kiállni? melyik gyártó telefonjain lehet úgy szoftvert frissíteni, hogy nem vész el adat? én utoljára Siemensnél találkoztam ilyennel, de õk már nem léteznek egy ideje.

te is félreérted. Nem szidni akartam azt a céget (bár, mindig jól esik), mert akkor már a tény felmerülésekor belekapaszkodtam volna a lehetőségbe. Én Ákoska magyarázatát vitattam, mivel az azt suggallja, hogy objektív okai vannak ennek a megvalósításnak, másképp nem is lehetséges.

szomb. jún. 28, 2008 10:16
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
...

de most lényegében (a nokiagyalázást féretéve) ki mellett akarsz kiállni? melyik gyártó telefonjain lehet úgy szoftvert frissíteni, hogy nem vész el adat? én utoljára Siemensnél találkoztam ilyennel, de ők már nem léteznek egy ideje.

Akoska: elvileg linuxnál (nem tudom minden disztribúciónál így van-e, de Ubuntunál igen) van olyan lehetőség, hogy a generációváltáskor is csak egy sima netről letöltött frissítéssel oldja meg a dolgot, és nem kell újratelepíteni. van olyan fórumozó, akinek állítólag 3 éve nagyjából ugyanaz az alaprendszere (persze mostanra nem sok azonos benne az eredetivel), azóta cserélt hardvert, meg kijött vagy 5-6 új kiadás is a rendszerből, de a folyamatos netes frissítéssel elvileg teljesen olyan az egész, mintha frissen újratelepített volna.

szomb. jún. 28, 2008 5:51
platina tag

Hozzászólás 
Samsung D900i topicot nem találtam, csak D900-at. De annyit kérdeznék csak, hogy a billentyűket hogyan lehet lezárni? Mert ha lecsukom, akkor még nem zár le egyből, csak akkor ha már a képernyő kikapcsol. Csak így ezzel a képernyő kikapcsoltatásával lehet a billentyűt rezárni és csak így autómatán?

pén. jún. 27, 2008 21:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
1, Mi az, hogy adat?? Egy felinstallált, külsõ email program adata nem adat?? Vagy egy külsõ PIM adatai? Mennyivel lényegtelenebb az a felhasználónak, mint a telefonkönyve?

5, Hol olvastad, hogy 3.1-rõl közvetlenül XP-re? Tényeket légyszi, ha annyira szereted õket.
Egyébként számítógépes rendszerek és egy telefon frissítése amúgy sem hasonlítható össze közvetlenül.
Egyiknél csak rendszerfájlok cserélõdnek/adódnak hozzá, másiknál az egész rendszer egyszerre cserélõdik, majdnem mindenestül.

Ez az egész vita azonban csak hozzáállás kérdése, a különbségeket te is nagyon jól tudod. De kötekedni jó ;)

1. a program is adat. Ezt jó lenne, hogy felvésnéd nagybetűkkel, mert innen a fórumról is sokan nem tudják. Hadd ne mondjak neveket. Eképp természetesen megvalósítható lenne, hogy a programok is változatlanul fussanak frissítés után, újratelepítés/visszatöltés nélkül. Azonban ilyen csodát nem várunk szétvodkázott gumigyárosoktól, megelégednénk a felhasználó adatok (amiket telefonköny-, smsek-, képek-, hangok-, videokban definiáltam) megőrzésével.

5. "T68m XPs/Vistás gépe sem Win98(ami meg Win95/Win3.11) upgrade"
igazad van (nem egy, hanem két upgradet írtál. Jajj, de nagy különbség! Lényegi!). Ettől még (a te logikád szerint) ugyanúgy igen kezdetleges szoftverrel adja a telóit (ami mondjuk így van) és KÉT lépésben, frissítéssel jut el akkor változásra, mint ami az XP és a 3.11 között van. Ez egyébként a nokija hivatalos álláspontja?

+1 "Ez az egész vita azonban csak hozzáállás kérdése," Így van! Csak van aki csont nélkül benyeli amit benyomnak neki (média) és van aki gondolkodik is. Ennyi a hozzáállásbeli különbség.
Még1x: nem avval volt a gond, hogy Macika egy tény közölt! Azt elfogadtuk, tény. A gond a magyarázattal, magyarázatoddal volt, na az az, ami nem állja meg a helyét. "Mivel az egész filesystem felülírásra kerül, más verzióval, elég egészségtelen is volna, ha bármilyen user adat benn maradhatna. " ez a mondatod hibás, ennyi.

pén. jún. 27, 2008 20:40
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
1, Mi az, hogy adat?? Egy felinstallált, külső email program adata nem adat?? Vagy egy külső PIM adatai? Mennyivel lényegtelenebb az a felhasználónak, mint a telefonkönyve?

2, (Legalábbis) Symbian Nokia telefonoknál ott a full mentés lehetősége. Csak tudni kell róla.

3, Nem Bush, nem Irak, messze nem (csak) Nokia hiba

4, Mennyivel jobb, ha a készülék maga tárolja az adatot (remélhetőleg van hely a kártyán), mint az, hogy számítógépre menti? A frissítésért úgyis a gépre van már kötve...
Így egy backupot másik készülékre is át lehet tenni (az itthoni mentés jókor jött, amikor ellopták a régi telefonomat). Egy, az ellopott telón levő backuppal kitörölhettem volna...
És egyébként is: sok sírás elveszett adatok miatt megelőzhető lenne, ha mindenki rendszeresen készítene backupot.

5, Hol olvastad, hogy 3.1-ről közvetlenül XP-re? Tényeket légyszi, ha annyira szereted őket.
Egyébként számítógépes rendszerek és egy telefon frissítése amúgy sem hasonlítható össze közvetlenül.
Egyiknél csak rendszerfájlok cserélődnek/adódnak hozzá, másiknál az egész rendszer egyszerre cserélődik, majdnem mindenestül.

Ez az egész vita azonban csak hozzáállás kérdése, a különbségeket te is nagyon jól tudod. De kötekedni jó ;)

pén. jún. 27, 2008 20:08
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Akkor talán tisztázni kellene, mit is értünk felhasználói adatok alatt.

Ha a telefonkönyvet, akkor valószínûleg nem is volna gond a megmaradással. Csakhogy nem csak arról van szó.

A mai telefonokon az user a telefonkönyvén kívül nagyon sokmindent tárol. Nem egy olyan telefon került a kezembe, amiben 1000-nél több sms volt tárolva, képek százai, így-úgy megírt java és/vagy többé-kevésbé hibás/hibátlan symbian programok, stb.

Ha az új rendszert inicializáláskor ilyen hagyatékkal indítanánk, biztos elindulna, de senki nem szavatolhatná a helyes mûködést. A memóriakártyáról pl. nem törlõdik semmi, de az ott maradt symbian programok csak töredéke hajlandó indulni frissítés után, ami elindul, annak is csak töredéke mûködik jól. Ami persze a Nokia hibája, természetesen.
Mennyivel JOBB és EGYSZERÛBB dolog pár perc alatt menteni és a frissítés végén visszaállítani. Csak a lustaság...

Mosolyra méltó csúsztatás volt egy simico és hozzá hasonló szakemberek által felügyelt, biztosan 6, de talán 7 jegyû euróösszegbe kerülõ német regionális központ egyedi szerverrendszerét egy 100-x00 eurós, 99%-ban halál laikus felhasználók által üzemeltetett tömegkészülékhez hasonlítani, amit minden user másképpen használ, nincs két egyforma tartalommal rendelkezõ telefon. Melyik gyártó tudna minden elképzelhetõ szituációra 100%-os mûködõ megoldást???
Mennyivel nehezebb megtervezni/megírni egy olyan rendszert, amit milliók millióféleképpen használnak, ezért nem bír a Windows sem hibátlan lenni. T68m XPs/Vistás gépe sem Win98(ami meg Win95/Win3.11) upgrade, hanem clean install volt. Igaz-e?
Nem igazán van itt mit összehasonlítani, még ha elsõ pillantásra frappánsnak is tûnik is a dolog.

Ha minden egyes telefon mellé lesz egy simico, aki majd felügyeli a verzióemelést, beszélhetünk az adatmegmaradásról, mint elvárható minimumról. Addig az 1.0s userek - a nagy többség - érdekében (és nem ellenük) marad a radír...

Full factory resetnél sokkal többminden alapállapotba kerül, mint csupán az user area rész.
Tehát a mentés valószínûleg ugyanoda, de messze nem ugyanolyan környezetbe kerül vissza.

Ezt persze mindannyian tudjuk, de kötekedni jó...

azt hittem vége, de nem. Hát lássuk:

1. kifejezetten adatokról volt szó, nem felinstallált programokról. (Bár ez utóbbiba is belemehetnénk, de ez most nem volt a vita tárgya)

2. a telefonkönyv bejegyzés éppúgy adat, mint az SMS, kép, hangfileok, stb. Tehát ha a telefonkönyv menne, akkor ezek is mennének. És ez lenne a fontos.

3. igen, a nokija hibája ez. Miért, kié lenne? Bushé vagy Iraké?

4. ha ilyen egyszerű a mentés és a visszatöltés - te írtad -, akkor miért nem képes a nokia arra, hogy egy memóriaterületre ezt automatikusan megtegye?

5. nem gondolom, hogy egy nokija szoftverfrissítés olyan volumenű dolog lenne, mint win3.1 -> xp, de ha te mondod, akkor biztosan. Viszont ez azt is jelenti, hogy a nokija - finoman fogalmazva - nagyon kezdetleges szoftververzóikkal adja el termékeit. (mondjuk ezt eddig is tudtuk)

pén. jún. 27, 2008 19:32
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor talán tisztázni kellene, mit is értünk felhasználói adatok alatt.

Ha a telefonkönyvet, akkor valószínűleg nem is volna gond a megmaradással. Csakhogy nem csak arról van szó.

A mai telefonokon az user a telefonkönyvén kívül nagyon sokmindent tárol. Nem egy olyan telefon került a kezembe, amiben 1000-nél több sms volt tárolva, képek százai, így-úgy megírt java és/vagy többé-kevésbé hibás/hibátlan symbian programok, stb.

Ha az új rendszert inicializáláskor ilyen hagyatékkal indítanánk, biztos elindulna, de senki nem szavatolhatná a helyes működést. A memóriakártyáról pl. nem törlődik semmi, de az ott maradt symbian programok csak töredéke hajlandó indulni frissítés után, ami elindul, annak is csak töredéke működik jól. Ami persze a Nokia hibája, természetesen.
Mennyivel JOBB és EGYSZERŰBB dolog pár perc alatt menteni és a frissítés végén visszaállítani. Csak a lustaság...

Mosolyra méltó csúsztatás volt egy simico és hozzá hasonló szakemberek által felügyelt, biztosan 6, de talán 7 jegyű euróösszegbe kerülő német regionális központ egyedi szerverrendszerét egy 100-x00 eurós, 99%-ban halál laikus felhasználók által üzemeltetett tömegkészülékhez hasonlítani, amit minden user másképpen használ, nincs két egyforma tartalommal rendelkező telefon. Melyik gyártó tudna minden elképzelhető szituációra 100%-os működő megoldást???
Mennyivel nehezebb megtervezni/megírni egy olyan rendszert, amit milliók millióféleképpen használnak, ezért nem bír a Windows sem hibátlan lenni. T68m XPs/Vistás gépe sem Win98(ami meg Win95/Win3.11) upgrade, hanem clean install volt. Igaz-e?
Nem igazán van itt mit összehasonlítani, még ha első pillantásra frappánsnak is tűnik is a dolog.

Ha minden egyes telefon mellé lesz egy simico, aki majd felügyeli a verzióemelést, beszélhetünk az adatmegmaradásról, mint elvárható minimumról. Addig az 1.0s userek - a nagy többség - érdekében (és nem ellenük) marad a radír...

simico írta:
Akinek nincs számítógépe (vagy ha van, de nem vindózt használ), az meg dögöljön meg, de legalábbis ne akarjon mobilt használni a gumicsizmás parasztja, igaz?

Hát ezt finomabban is lehetett volna, de kimondtad a lényeget. Aki nem Windows-zal nyomja, az ne akarjon flashelni, de ez nem csak odahaza van így. A szervizekben levő eszközök is Windowst igényelnek - nem sok értelme van Mac-re, Linuxra és egyéb, ezeknél is kisebb elterjedtségű rendszerekre átírni mindent, külön programozókat alkalmazva. Windows mindenhol van. Ez van. De ez nem a gyártók hibája.

Full factory resetnél egyébként sokkal többminden alapállapotba kerül, mint csupán az user area rész.
Tehát a mentés valószínűleg ugyanoda, de messze nem ugyanolyan környezetbe kerül vissza.

Ezt persze mindannyian tudjuk, de kötekedni jó...

pén. jún. 27, 2008 18:39
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Simico: köszi! :wink:

pén. jún. 27, 2008 8:55
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
A komplett rendszer magasabb verzióra állítása pedig megnézném, hogy megy backup nélkül.

Szívesen meghívlak németországi regionális adatközpontunkba az általam felügyelt rendszer szerverfarmjának legközelebbi verzióváltására. Be is b.szna, ha az adatok törlésével lehetne csak upgrade-elni... (napi mentés természetesen van, de nem azért mert törölni kéne az adatokat egy frissítéshez vagy verzióváltáshoz)

Idézet:
A lényeg, hogy mondvacsinált "felhasználói igényekkel" fikázod a telefonok gyártóit, miközben a mai telefonok 90%-ához a tulaj megkapja az állandó backup lehetőségét kábel és ilyen-olyan, de ingyenes PC program képében. Aki nem képes ennyit alkalmazkodni az egyre bonyolódó rendszerek használatához, az hordjon gumicsizmát...

Akinek nincs számítógépe (vagy ha van, de nem vindózt használ), az meg dögöljön meg, de legalábbis ne akarjon mobilt használni a gumicsizmás parasztja, igaz?

Technikailag semmi nem indokolja a telefonoknál (sem), hogy a felhasználói adatok törlődjenek. Ez csak programozói, gyártói lustaság és trehányság. Egyébként meg gondolj csak bele: miért is kell törlődnie a felhasználói adatoknak, ha utána ugyanazokat visszaállítod ugyanoda?

pén. jún. 27, 2008 8:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem.

Én nem elvből védek egy álláspontot, csak ha úgy gondolom, hogy igazam van.

1, tény, hogy minden gyári és nem gyári flasher alapállapotra állítja a telefont fw frissítés után, különösen igaz ez olyankor, amikor verzióemelésen kívül más is történik (régióváltás, pl. kínairól magyarra, nyelvcsere, debrandolás, stb.). Igen gyakori probléma, hogy egy flash után reset nélkül nem megy a wap, nem tud hozzáférni a memóriához, stbstb. Nem én találtam ki tehát ennek a fontosságát, hanem megtanultam.
Ilyenből valószínűleg sokkal többet láttam már, mint Te.
Hogy aztán van, amelyikkel lehetőség van user adat backupra és visszaállításra, az egy másik kérdés. A telefon rendes állapota egy új fw feltételekor a full factory reset.

2, tény az is, hogy pont az általad emlegetett IT szektor a legérzékenyebb az user adatokra, egy jól működő backup rendszer fontosságát senki sem vitathatja, amihez még rendszercsere sem kell.
Egyszerűen a futó rendszerről kell örökké mentést csinálni, mert bárnikor összerogyhat. A komplett rendszer magasabb verzióra állítása pedig megnézném, hogy megy backup nélkül.

3, következtetés: a mobiltelefon SEM olyan dolog, ami megúszhatja a backupot és nincs rászorulva időnként egy tiszta lapra.

Könnyű volt régen, amikor egy (fizikai vagy emulált) eeprom tárolt mindent, imeit, simlockot, telefonkönyvet, egyszerűen minden user adatot.
Utoljára akkoriban (úgy 8-10 éve) lehetett megoldani fw cserét adatmegmaradással, akkor is csak házilag. A gyári flasherek mindig pucoltak.

Túl egyszerű a lustaságodat a gyártók hozzá nem értésére fogni.
N95 backup 3-4 perc. FW frissítés. N95 visszaállítás 3-4 perc. És mindenki boldog, a tulaj (aki ehhez kábelt is kapott), a Nokia is, csak Te nem...

Nem menjünk bele a filesystem kérdésbe. Nem mindig van szükség azt törölni, de a fw képességei szerinti hibátlan működéshez mindig ajánlott full factoryzni.

A lényeg, hogy mondvacsinált "felhasználói igényekkel" fikázod a telefonok gyártóit, miközben a mai telefonok 90%-ához a tulaj megkapja az állandó backup lehetőségét kábel és ilyen-olyan, de ingyenes PC program képében. Aki nem képes ennyit alkalmazkodni az egyre bonyolódó rendszerek használatához, az hordjon gumicsizmát...

csüt. jún. 26, 2008 17:59
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Az a Te hibád, hogy most megint úgy teszel, mint aki nem érti amirõl beszélek.
Ha szajkózhatnékod van, nyomjad csak a "neked semmi nem vész el" szlogent, akit érintett, úgyis megértette (rmélem).

érdekes, én pont rólad és Macikáról gondolom ugyanazt. Nevezetesen, hogy a végletekig véditek azt a mundért, ami nem is a tietek. Ennek érdekében még úgy is tesztek, mintha nem értenétek mit írok.

1. tény(nek fogadjuk el, ti állítjátok) mobilnál elveszik az adat, frissítésnél, op. rendszer cserénél.

2. tény, hogy az IT más területén ez nincs feltétlenül így. Sőt, jellemzően nincs így. Szép is lenne!!!!

3. következtetés: na, nem az, hogy a mobil egy különleges csoda, amit csak így lehet megoldani, hanem az, hogy a mobilgyártókat (főleg a piacvezetőt) különlegesen nagy trehányság és hozzá nem értés jellemzi.

Ebben szerintem megállapodhatunk, nem?

Na! Visszanéztem, mivel nem értettem, hogy jött szóba az egész! Tehát nem Macikára reagáltam, ő csak később kapcsolódott bele, hanem rád. Arra a magyarázatodra, hogy

"Akoska wrote:
Mivel az egész filesystem felülírásra kerül, más verzióval, elég egészségtelen is volna, ha bármilyen user adat benn maradhatna. "

Tehát nem a TÉNY-el volt bajom, amit Macika említett. (hogy törlődnek az adatok) Az tény. Azt el kell fogadni, mivel változtatni mi nem tudunk rajta. A bajom a magyarázattal volt. A te magyarázatoddal. Nevezetesen, hogy filesystem felülírása miatt látod szükségességét az adatok elvesztésének. Most abba a logikai bukfencbe ne is menjünk bele, ha felülírásra kerül, akkor nem maradhat bent adat (mivel felülíródik), így az nem válhat egészségtelenné.
A nagyobb gond a magyarázattal az, hogy úgy állítod be, mintha ez szükségképp volna, nem pedig a gyártók kényelme, a felhasználói igények figyelmen kívül hagyása miatt lenne így.

csüt. jún. 26, 2008 17:39
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Akoska írta:
Így van ott is.

Minél bonyolultabb egy rendszer (és a Symbian már jócskán az), annál fontosabb, hogy egy új verziójú OS tiszta lappal induljon.

Mobiloknál nem foltozgatás van (mint PCknél mondjuk egy SP1), hanem az egész OS cserélődik.

Biztos csak én vagyok így ezzel, de nálam akkor sem vesznek el az adatok (PC-n), ha új operációs rendszert telepítek. Mondom, ez biztos csak az én hibám...

Az a Te hibád, hogy most megint úgy teszel, mint aki nem érti amiről beszélek.
Ha szajkózhatnékod van, nyomjad csak a "neked semmi nem vész el" szlogent, akit érintett, úgyis megértette (rmélem).

csüt. jún. 26, 2008 17:30
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
szerintetek honnan szerezzek ÚJ DDR 266 MHz-es Notebook RAM-ot? (számlára persze, illetve használt is lehet, ha van számla róla meg pár hónap garancia)

hp compaq nx9010-hez kellene.

mindenütt csak 333-as a leglassabb, amit kapni lehet, de itt azt írják, hogy csak 266-ossal megy a gép.

Idézet:
NOTE: HP Pavilion ze5300, ze5200, ze4300, ze4200, and ze4100, HP Compaq nx9010, nx9005 and nx9000, Compaq Evo Notebook N1050v and N1010v, and Compaq Presario 2500, 2100, and 1100 notebooks use only DDR266 SDRAM modules. Using the wrong type of module prevents the notebook from booting.

DDR 400-assal próbáltam, azzal tényleg nem bootol. köszi!

én a bakács téri bontóból szoktam szerezni (nem olcsó), illetve a vakeráról. (számlát meg adok én is, de garcsit azt nem - értelemszerűen)

csüt. jún. 26, 2008 16:12
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Az új verzió hibátlan mûködése CSAK ÍGY biztosított.

Mondjuk felvehetnének egy-két programozót is a fiúk, a marketingesek mellé!

csüt. jún. 26, 2008 11:37
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Így van ott is.

Minél bonyolultabb egy rendszer (és a Symbian már jócskán az), annál fontosabb, hogy egy új verziójú OS tiszta lappal induljon.

Mobiloknál nem foltozgatás van (mint PCknél mondjuk egy SP1), hanem az egész OS cserélõdik.

Biztos csak én vagyok így ezzel, de nálam akkor sem vesznek el az adatok (PC-n), ha új operációs rendszert telepítek. Mondom, ez biztos csak az én hibám...

csüt. jún. 26, 2008 11:35
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Így van ott is.

Mobiloknál nem foltozgatás van (mint PCknél mondjuk egy SP1), hanem az egész OS cserélődik.

Amúgy ma, amikor BT, kábel, infra, stb. révén minden eddiginél egyszerűbb mentést csinálni a fontos dolgokról, nem tudom, miért gond az adatok törlődése.

Minden telefontípusnál törlődnek az adatok. Ahol véletlenül nem, ott a gyártó ajánlja, hogy kézileg, vagy a flasher egy beépített funkciójával történjen egy full factory reset.
Az új verzió hibátlan működése CSAK ÍGY biztosított.

csüt. jún. 26, 2008 10:39
Profil ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Symbiannál is így van, törlődik minden adat frissítéskor?

csüt. jún. 26, 2008 6:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
olvastam tõled, hogy régebben tudtak olyan telókat gyártani. De nem arról van szó, hogy régebben tudtak-e, hanem arról, hogy most miért nem.

Tényleg, miért nem?
Akkor jó. Tehát nem PC.

Hogy miért nem tudnak? Talán mert a Siemens is belebukott. Na jó, nem abba, hanem egyáltalán a mobilgyártásba.

ezzel - tágabban értelmezve - azt mondod, hogy a mobilok még annyira sincsenek kiforrva, mint a PC.

szer. jún. 25, 2008 14:50
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 76  Következő