|
Szerző |
Üzenet |
Fancy-boy
ezüst tag
Csatlakozott: pén. jún. 23, 2006 7:56 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika írta: Fancy-boy írta: De ha már ennyire nem vagyok képben, felvilágosítanál, hogy a kijelző vezérlőt lehet-e külön cserélni, illetve a telefon melyik részén található? Nézd, azt hiszem, egyikünk sincsen abban a helyzetben, hogy BGA IC-ket cserélgessen. A Nokia telefonok nem modul-rendszerűek, nem úgy van, hogy kihúzom a hibás modult és betolom helyette a másikat és hurrá. Itt egyszer forrasztható a cucc, a gyárban, spéci technikával. Létezik hozzá infraforrasztó 1-200e Ft között, meg vannak BGA-sablonok, de igazán ilyet javítani olyan felszerelést, rutint, szakértelmet kíván, amivel biztos vagyok, hogy nem rendelkezel. Sajnos én sem.
Rendben van.
Legalább már ezt is tudom. Köszönöm a felvilágosítást.
|
vas. feb. 07, 2010 11:24 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Fancy-boy írta: De ha már ennyire nem vagyok képben, felvilágosítanál, hogy a kijelző vezérlőt lehet-e külön cserélni, illetve a telefon melyik részén található? Nézd, azt hiszem, egyikünk sincsen abban a helyzetben, hogy BGA IC-ket cserélgessen.
A Nokia telefonok nem modul-rendszerűek, nem úgy van, hogy kihúzom a hibás modult és betolom helyette a másikat és hurrá.
Itt egyszer forrasztható a cucc, a gyárban, spéci technikával.
Létezik hozzá infraforrasztó 1-200e Ft között, meg vannak BGA-sablonok, de igazán ilyet javítani olyan felszerelést, rutint, szakértelmet kíván, amivel biztos vagyok, hogy nem rendelkezel.
Sajnos én sem.
|
pén. feb. 05, 2010 19:13 |
|
|
Fancy-boy
ezüst tag
Csatlakozott: pén. jún. 23, 2006 7:56 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika írta: Fancy-boy írta: Macika írta: Fancy-boy írta: Mesterek figyelem A kérdésem: Lenne egy N70-es aminek elszállt a kijelzővezérlése. Ehhez komplett alaplapot kell cserélni vagy lehet hozzá alkatrészt szerezni valahonnan? Mert a jó N70-ek olyan 10ezer körül mennek, szóval ha nagyon drága a javíttatása, akkor inkább nem bajlódnék vele. Hogyan állapítottad meg, hogy a kijelzővezérlés ment el? Leginkább tippeltem. A kijelző becsíkozódott. Átraktam egy másik N70-be, abban jól működik. De nem vagyok szerelő, az igaz. Nemnem!!! Ez érdekelt. Tehát UGYANAZ a kijelző egy másik készülékben működött! Akkor viszont alaplap-csere és innentől kezdve felejtős sajna. ESETLEG megpróbálhatod, hogy a másik N70 kijelzőjét rakod be EBBE, hátha.
Hát az baj.
Majd megpróbálom, ha otthon leszek.
De ha már ennyire nem vagyok képben, felvilágosítanál, hogy a kijelző vezérlőt lehet-e külön cserélni, illetve a telefon melyik részén található?
|
pén. feb. 05, 2010 14:45 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Fancy-boy írta: Macika írta: Fancy-boy írta: Mesterek figyelem A kérdésem: Lenne egy N70-es aminek elszállt a kijelzővezérlése. Ehhez komplett alaplapot kell cserélni vagy lehet hozzá alkatrészt szerezni valahonnan? Mert a jó N70-ek olyan 10ezer körül mennek, szóval ha nagyon drága a javíttatása, akkor inkább nem bajlódnék vele. Hogyan állapítottad meg, hogy a kijelzővezérlés ment el? Leginkább tippeltem. A kijelző becsíkozódott. Átraktam egy másik N70-be, abban jól működik. De nem vagyok szerelő, az igaz.
Nemnem!!!
Ez érdekelt.
Tehát UGYANAZ a kijelző egy másik készülékben működött!
Akkor viszont alaplap-csere és innentől kezdve felejtős sajna.
ESETLEG megpróbálhatod, hogy a másik N70 kijelzőjét rakod be EBBE, hátha.
|
pén. feb. 05, 2010 14:27 |
|
|
Fancy-boy
ezüst tag
|
Macika írta: Fancy-boy írta: Mesterek figyelem A kérdésem: Lenne egy N70-es aminek elszállt a kijelzővezérlése. Ehhez komplett alaplapot kell cserélni vagy lehet hozzá alkatrészt szerezni valahonnan? Mert a jó N70-ek olyan 10ezer körül mennek, szóval ha nagyon drága a javíttatása, akkor inkább nem bajlódnék vele. Hogyan állapítottad meg, hogy a kijelzővezérlés ment el?
Leginkább tippeltem. A kijelző becsíkozódott. Átraktam egy másik N70-be, abban jól működik.
De nem vagyok szerelő, az igaz.
|
pén. feb. 05, 2010 13:41 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Fancy-boy írta: Mesterek figyelem A kérdésem: Lenne egy N70-es aminek elszállt a kijelzővezérlése. Ehhez komplett alaplapot kell cserélni vagy lehet hozzá alkatrészt szerezni valahonnan? Mert a jó N70-ek olyan 10ezer körül mennek, szóval ha nagyon drága a javíttatása, akkor inkább nem bajlódnék vele. Hogyan állapítottad meg, hogy a kijelzővezérlés ment el?
|
pén. feb. 05, 2010 13:37 |
|
|
Fancy-boy
ezüst tag
|
Mesterek figyelem
A kérdésem: Lenne egy N70-es aminek elszállt a kijelzővezérlése.
Ehhez komplett alaplapot kell cserélni vagy lehet hozzá alkatrészt szerezni valahonnan?
Mert a jó N70-ek olyan 10ezer körül mennek, szóval ha nagyon drága a javíttatása, akkor inkább nem bajlódnék vele.
|
pén. feb. 05, 2010 12:59 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
devil32 írta: sziasztok!Kérnék egy kis segítséget nem tudom a n70-ről törölni a játékokat ha valaki tud segítsen,telepitetem és egyszerüen nem tudom mért de nem megy a törlés.jelenleg még nincs benne memoria kártya.segítséget előre is köszönöm.pocok110@citromail.hu Szia! Próbálj resetet. (Pl. *#7370#)
|
csüt. okt. 01, 2009 18:40 |
|
|
devil32
ezüst tag
|
sziasztok!Kérnék egy kis segítséget nem tudom a n70-ről törölni a játékokat ha valaki tud segítsen,telepitetem és egyszerüen nem tudom mért de nem megy a törlés.jelenleg még nincs benne memoria kártya.segítséget előre is köszönöm.pocok110@citromail.hu
|
szer. szept. 30, 2009 19:22 |
|
|
kukinyo
arany tag
Csatlakozott: vas. szept. 28, 2008 17:20 Hozzászólások: 299 Tartózkodási hely: Itt
|
Sziasztok
Erre a telóra nincs betűméretnövelő progi?
|
kedd dec. 09, 2008 19:55 |
|
|
Tomi0321
vas-tag
Csatlakozott: hétf. dec. 08, 2008 19:13 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Sziasztok!
Van egy ...........eladó!
Üdv.:Tomi
Nem-nem! Irány az ADOK-VESZEK!
|
hétf. dec. 08, 2008 19:26 |
|
|
rovi021
vas-tag
|
Sziasztok!!....A segítségeteket szeretném kérni bár nem tudom jó helyen teszem.. ...szóval a n70-esemet az öcsém elkezdte feltuningolni progikkal és egyszer csak elkezdte azt csinálni hogy 10 másodpercig nincs kép azaz egy fehér képet ad be utána 5 másodpercig látszik minden rendesen. A teló nem fagyizik be mert közbe hallani hogy tudok lépkedni szóval minden ok csak ez a képernyős dolog nem. Szerintetek mit kellene csinálnom? Gondoltam vírusra is vagy arra hogy szoftvert kellene frissítenem de láma vagyok még a telós dologba és nem akarom hogy alulról kamerázza az ibolyát a telóm. Főleg hogy alig egy hetes. Szóval ha valaki tudna egy kis segítséggel szolgálni annak imába foglalom a nevét. Tényleg leköteleznétek. ..de a címemre is írhattok. Előre is köszi!!!!!
|
szomb. okt. 18, 2008 14:54 |
|
|
Pasa
arany tag
|
O.k., kösz.
|
vas. jún. 29, 2008 6:34 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Pasa írta: Most lettem csak igazán tanácstalan. Felraktam az NSeries PC Suite-ot (jó fél óra volt), és az N70-esem továbbra sem jó vele. Felismeri a gép, de a telepítés során hibát észlel, de ez a régi PC Suite-tel is így volt. Viszont a jó öreg 6230-asom most tökéletesen működik együtt az új programmal! Ezek szerint az N70-esemmel van a baj? Lehet, hogy egy szoftverfrissítés kéne neki? Na de a 6230-asom még sose volt frissítve, 4 éves a szoftvere, és fut az N-es PC Suite-tel...
Olvasd át ezt a topikot is. http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=34166&highlight=suite
|
vas. jún. 29, 2008 0:54 |
|
|
Pasa
arany tag
|
Most lettem csak igazán tanácstalan. Felraktam az NSeries PC Suite-ot (jó fél óra volt), és az N70-esem továbbra sem jó vele. Felismeri a gép, de a telepítés során hibát észlel, de ez a régi PC Suite-tel is így volt. Viszont a jó öreg 6230-asom most tökéletesen működik együtt az új programmal! Ezek szerint az N70-esemmel van a baj? Lehet, hogy egy szoftverfrissítés kéne neki? Na de a 6230-asom még sose volt frissítve, 4 éves a szoftvere, és fut az N-es PC Suite-tel...
|
pén. jún. 27, 2008 18:11 |
|
|
Pasa
arany tag
|
Venemo írta: A PC Suite-ot, vagy az NSeries PC Suite-ot? (Én erről beszélek.)
Ja, hogy kétféle van... Kipróbálom, thx.
|
pén. jún. 27, 2008 16:51 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
Pasa írta: Mindent leszedtem, és a PC Suite-t úgy raktam vissza, hogy előtte kiválasztottam az N70-est. Mégse jó... A PC Suite-ot, vagy az NSeries PC Suite-ot? (Én erről beszélek.)
|
pén. jún. 27, 2008 14:31 |
|
|
Pasa
arany tag
|
Mindent leszedtem, és a PC Suite-t úgy raktam vissza, hogy előtte kiválasztottam az N70-est. Mégse jó...
|
csüt. jún. 26, 2008 17:20 |
|
|
Venemo
arany tag
|
Pasa írta: Macika írta: Talán ha full uninstallod és utána felrakod a honlapjukról a legfrissebb hozzáférhető verziót, az segít. Talán. Hát ez az, amit vagy tízszer megcsináltam már. Eleinte segített, de most már ez se megy. A PC Suite saját hibajavítását is csináltam, dolgozott is valamit, de mégse megy. Akkor erről ennyit. Veszek egy USB kártyaolvasót...
Nem akarok belepofázni, mert nekem nem N70-esem van, de szerintem próbáld meg azt, hogy teljesen letörölsz minden Nokiától származó cuccot a gépedről (drivereket, meg minden mást is), és felrakod mondjuk az NSeries PC Suite-ot (tehát nem a simát), hátha...
|
szer. jún. 25, 2008 20:31 |
|
|
Pasa
arany tag
|
|
szer. jún. 25, 2008 17:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Pasa írta: Veszek egy USB kártyaolvasót... Mondjuk az bölcs döntés mindentől függetlenül is!
|
szer. jún. 25, 2008 15:57 |
|
|
Pasa
arany tag
|
Macika írta: Talán ha full uninstallod és utána felrakod a honlapjukról a legfrissebb hozzáférhető verziót, az segít. Talán.
Hát ez az, amit vagy tízszer megcsináltam már. Eleinte segített, de most már ez se megy. A PC Suite saját hibajavítását is csináltam, dolgozott is valamit, de mégse megy. Akkor erről ennyit. Veszek egy USB kártyaolvasót...
|
szer. jún. 25, 2008 15:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Pasa írta: Az én XP-m két és fél éves, karbantartott, megfelelő tűzfallal és vírusvédelemmel. Két évig gond nélkül futott a PC Suite, fél éve vacakol. Viszont minden egyéb program továbbra is tökéletesen fut. Most vajon mit kéne tennem, hogy jó legyen? Talán ha full uninstallod és utána felrakod a honlapjukról a legfrissebb hozzáférhető verziót, az segít. Talán.
De egy szűz Windowsra feltelepített legújabb TUTI menni fog.
Nem tudom, mi mivel akad össze a PC-Suite-nél, de hisztis, nem kicist.
|
szer. jún. 25, 2008 7:06 |
|
|
Pasa
arany tag
|
Az én XP-m két és fél éves, karbantartott, megfelelő tűzfallal és vírusvédelemmel. Két évig gond nélkül futott a PC Suite, fél éve vacakol. Viszont minden egyéb program továbbra is tökéletesen fut. Most vajon mit kéne tennem, hogy jó legyen?
|
szer. jún. 25, 2008 5:19 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Pasa írta: A VILÁG LEGSZEMETEBB PROGRAMJA A NOKIA PC SUITE!!! Ma éjjel egy órányi kínlódás után sem sikerült rávenni, hogy csatlakozzon az N70-es telefonomhoz! Ez nem az első eset, de hogy semmi módon - értsd: teljes törlés és újratelepítés - se lehessen rávenni a csatlakozásra, ez döbbenet. Eddig is voltak gondok, de újratelepítés után azért mindig működött (megjegyzem, ennek gond nélkül kéne futnia szerintem). Most viszont bármit csinálok, azt írja, hogy nem találja a megfelelő fájlt. Milyen fájlt, amikor még csak csatlakozni sem tudtam??? Lehet, hogy inkább Sony-t kéne vennem... Pedig 13 éve Nokiám van, de azért ez már túlzás. A hiba Nálad lesz.
Olyan gépeken, ahol az USB-kezelés megfelelően megy, ott nincs semmilyen probléma vele. Nálam itthon 3 PC-n megy hibátlanul a program, soha nem téveszt. És ezzel nem vagyok egyedül.
Eddig én csak olyan gépen nem tudtam lefuttatni rendesen a progit, amelyik tele volt rakva minden sz.rral, emulátorokkal, egyebekkel.
Normális telepítésű, jó minőségű HW-vel felvértezett, karbantartott XP-n eddig mindig kifogástalanul ment.
|
hétf. jún. 23, 2008 7:02 |
|
|
Pasa
arany tag
|
A VILÁG LEGSZEMETEBB PROGRAMJA A NOKIA PC SUITE!!! Ma éjjel egy órányi kínlódás után sem sikerült rávenni, hogy csatlakozzon az N70-es telefonomhoz! Ez nem az első eset, de hogy semmi módon - értsd: teljes törlés és újratelepítés - se lehessen rávenni a csatlakozásra, ez döbbenet. Eddig is voltak gondok, de újratelepítés után azért mindig működött (megjegyzem, ennek gond nélkül kéne futnia szerintem). Most viszont bármit csinálok, azt írja, hogy nem találja a megfelelő fájlt. Milyen fájlt, amikor még csak csatlakozni sem tudtam??? Lehet, hogy inkább Sony-t kéne vennem... Pedig 13 éve Nokiám van, de azért ez már túlzás.
|
hétf. jún. 23, 2008 2:04 |
|
|
borny
vas-tag
|
Re: Nokia N70 szoftverfrissítés problematika
Hát Sikerált!!! Köszi!
|
szomb. jún. 07, 2008 15:01 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: Nokia N70 szoftverfrissítés problematika
borny írta: Helló mindenki!
Olyan problematikám lenne h szerváltam egy N70est olaszból! A szoftver frissitéssel tudom magyarositani? És iraj h jó hozzá az E65 adatkábele, na most azzal fel sem ismeri a száitógép!! Igy sajna nem tudok semmit csinálni vele és sehol semmit nem ir ilyenre megoldást! Valamit tudtok javasolni???
Köszi! Olasz ból. Hurrá...
Olvasgass sokat! Akár írás helyett is.
|
szomb. jún. 07, 2008 13:13 |
|
|
borny
vas-tag
|
Nokia N70 szoftverfrissítés problematika
Helló mindenki!
Olyan problematikám lenne h szerváltam egy N70est olaszból! A szoftver frissitéssel tudom magyarositani?
És iraj h jó hozzá az E65 adatkábele, na most azzal fel sem ismeri a száitógép!! Igy sajna nem tudok semmit csinálni vele és sehol semmit nem ir ilyenre megoldást!
Valamit tudtok javasolni???
Köszi!
|
szomb. jún. 07, 2008 13:04 |
|
|
wassermann
arany tag
|
Sikerült megoldanom: az volt a baj, hogy angol verziójú PC-Suittal telepítettem. Valószínűleg ez határozza meg hogy milyen alapértelmezéssel települ.
Eltávolítottam, majd egy magyar PC-Suitról tökéletesen felment.
Ennek ellenére nem vagyok teljesen elégedett, mert:
- 1, amíg a Tom Tom a haladási irányba forgatja a 3D-s térképet, itt az Észak van mindig felül, ha dél felé haladsz akkor is.
- 2, baj van még a nyelvvel is, mert míg a TomTom palóc tájszólással beszél, a Nokia Maps sajnos nem tud magyarúl.
|
pén. máj. 09, 2008 21:26 |
|
|
Macika
Moderátor
|
wassermann írta: Idézet: Nálam nicns így. A nemzeti beállítások rendben vannak Nálad? Nem találok az N70-ben ilyet, tudsz esetleg segíteni? Sajnos nincs N70-esem, de biztosan lesz olyan, aki tud segíteni...
|
pén. máj. 09, 2008 18:48 |
|
|
wassermann
arany tag
|
Idézet: Nálam nicns így. A nemzeti beállítások rendben vannak Nálad?
Nem találok az N70-ben ilyet, tudsz esetleg segíteni?
|
pén. máj. 09, 2008 9:38 |
|
|
Macika
Moderátor
|
wassermann írta: Nokia PC Suite-val feltettem, hogy kipróbáljam az ingyenes Nokia Maps-ot, de nekem a térképen az összes különleges magyar betüt (á,é stb) rosszul jeleníti meg.
Csak én vagyok a béna vagy ez másnál is így van? Nálam nicns így.
A nemzeti beállítások rendben vannak Nálad?
|
csüt. máj. 08, 2008 20:18 |
|
|
wassermann
arany tag
|
Nokia PC Suite-val feltettem, hogy kipróbáljam az ingyenes Nokia Maps-ot, de nekem a térképen az összes különleges magyar betüt (á,é stb) rosszul jeleníti meg.
Csak én vagyok a béna vagy ez másnál is így van?
|
csüt. máj. 08, 2008 19:12 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Akoska írta: És a PDAs, illetve Symbianos Opera sajnos messze nem hozza a minitől megtapasztalt sokoldalúságot/teljesítményt. Mekkora csalódás volt a 1,7 MB méretű Opera for Symbian a 95 kB méretű, JAVA-s Opera mini után....
|
szer. ápr. 02, 2008 15:34 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
És a PDAs, illetve Symbianos Opera sajnos messze nem hozza a minitől megtapasztalt sokoldalúságot/teljesítményt.
|
szer. ápr. 02, 2008 13:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
KrE írta: Akoska írta: WAP előfizuval elvileg nem is szabadna tudnod egyebet csinálni, mint WAPozni.
Az Opera minivel ennél jóval többet lehet, ez önmagában a browser érdeme (tudtommal), tehát ha kikerülöd, akkor nem is működhet.
Megjegyzem, a kis kijelzőtől függetlenül egy Opera mini kb. 300%-al jobb böngésző, mint a PDAkba integrált IE, ami enyhén fogalmazva kissé le van maradva korunk igényeitől, a WM6-os is. Viszont PDA-n is használható mind az Opera mini, és van PDA-s Opera is. Sőt a Táccs Krúzon gyárilag rajta van az Opera. Hiába van rajta, akkor sem fogja tudni modemként használni a telefont WAP előfizetéssel...
|
szer. ápr. 02, 2008 13:28 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Akoska írta: WAP előfizuval elvileg nem is szabadna tudnod egyebet csinálni, mint WAPozni.
Az Opera minivel ennél jóval többet lehet, ez önmagában a browser érdeme (tudtommal), tehát ha kikerülöd, akkor nem is működhet.
Megjegyzem, a kis kijelzőtől függetlenül egy Opera mini kb. 300%-al jobb böngésző, mint a PDAkba integrált IE, ami enyhén fogalmazva kissé le van maradva korunk igényeitől, a WM6-os is.
Viszont PDA-n is használható mind az Opera mini, és van PDA-s Opera is.
Sőt a Táccs Krúzon gyárilag rajta van az Opera.
|
szer. ápr. 02, 2008 13:22 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
WAP előfizuval elvileg nem is szabadna tudnod egyebet csinálni, mint WAPozni.
Megjegyzem, a kis kijelzőtől függetlenül egy Opera mini kb. 300%-al jobb böngésző, mint a PDAkba integrált IE, ami enyhén fogalmazva kissé le van maradva korunk igényeitől, a WM6-os is.
|
szer. ápr. 02, 2008 12:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: net
vizimento írta: Értem! Kár hogy WAPpal nem lehet megoldani... Pedig gondolom fizikailag/technológiailag nem lenne akadálya, csak nem gondoltak arra, hogy valaki wapozni akarna nagyobb képernyőn és nem netezni... Na mindegy, azért köszi! DEHOGYNEM!!
Pontosan arra gondoltak, hogy akinek nem elég a WAP a saját gyufásdoboznyi képernyőjén, az fizessen.
Ki van ez találva, hidd el!!
|
szer. ápr. 02, 2008 12:26 |
|
|
vizimento
ezüst tag
|
Macika írta: Attól, hogy az Opera minivel ment, az nem azt jelenti, hogy NETES MODEMKÉNT is fog működni.
Fizess elő NET-csomagra és azonnal menni fog.
Máshogyan nem.
Értem!
Kár hogy WAPpal nem lehet megoldani... Pedig gondolom fizikailag/technológiailag nem lenne akadálya, csak nem gondoltak arra, hogy valaki wapozni akarna nagyobb képernyőn és nem netezni...
Na mindegy, azért köszi!
|
szer. ápr. 02, 2008 10:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
vizimento írta: Macika írta: Azt írod, hogy GPRS WAP csomagod van.
EGÉSZEN biztos van benne, hogy az kell modemes netezéshez??? GPRS WAP csomagom van, és tudom, hogy az nem netezésre van kitalálva, de a telefonon annyira tudtam használni a netet vele, amennyire akartam (email írás-olvasás, fórum, google, ilyesmi). Csak ezeket szeretném a PDA képernyőjén is használni. Attól, hogy az Opera minivel ment, az nem azt jelenti, hogy NETES MODEMKÉNT is fog működni.
Fizess elő NET-csomagra és azonnal menni fog.
Máshogyan nem.
|
kedd ápr. 01, 2008 23:56 |
|
|
vizimento
ezüst tag
|
Macika írta: Azt írod, hogy GPRS WAP csomagod van.
EGÉSZEN biztos van benne, hogy az kell modemes netezéshez???
GPRS WAP csomagom van, és tudom, hogy az nem netezésre van kitalálva, de a telefonon annyira tudtam használni a netet vele, amennyire akartam (email írás-olvasás, fórum, google, ilyesmi). Csak ezeket szeretném a PDA képernyőjén is használni.
|
kedd ápr. 01, 2008 23:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
vizimento írta: Hiába olvasgatom a leirásokat meg a fórumot, nem megy. A kapcsolat létrejön (kiirja a PDA, hogy csatlakozva, a mobilon pedig látszik a gprs jel) de hiába próbálok bármit megnyitni a böngészőben, szinte egyből kiirja, hogy "could not locate remote server" (opera) vagy "a keresett oldal nem található" (explorer)
Van valami ötletetek mi lehet a baj? Azt írod, hogy GPRS WAP csomagod van.
EGÉSZEN biztos van benne, hogy az kell modemes netezéshez???
|
kedd ápr. 01, 2008 21:51 |
|
|
vizimento
ezüst tag
|
net
Hiába olvasgatom a leirásokat meg a fórumot, nem megy.
A kapcsolat létrejön (kiirja a PDA, hogy csatlakozva, a mobilon pedig látszik a gprs jel) de hiába próbálok bármit megnyitni a böngészőben, szinte egyből kiirja, hogy "could not locate remote server" (opera) vagy "a keresett oldal nem található" (explorer)
Van valami ötletetek mi lehet a baj?
|
kedd ápr. 01, 2008 21:48 |
|
|
vizimento
ezüst tag
|
Akoska írta: A gugli gondolom Hozzád is be van kötve és különösen könnyű a Nokia oldaláról lerángatni az N70-es magyar kézikönyvét.
A PDA ügyében pedig gugli első körben, de bármilyen WM2003-as gép leírása megfelel.
Igen, az N70ét már letöltöttem. h4150hez viszont nincs magyar. De megpróbálkozok egy másik wm2003-as HP-val.
Amugy addig jutottam el, hogy a pda-n az active connections-ban van az N70 dial-up kapcsolata, a telefonon pedig megjelenik a GPRS ikon, de a pda-n a böngészőbe nem nyílik meg semmi, azt irja az oldal nem érhető el.
|
kedd ápr. 01, 2008 20:55 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
A gugli gondolom Hozzád is be van kötve és különösen könnyű a Nokia oldaláról lerángatni az N70-es magyar kézikönyvét.
A PDA ügyében pedig gugli első körben, de bármilyen WM2003-as gép leírása megfelel.
|
kedd ápr. 01, 2008 20:48 |
|
|
vizimento
ezüst tag
|
Re: internet
Macika írta: Itt is megkérdezem, hogy olvastad-e már a hozzá adott leírást? A PDA-nál a Settings -> Connection menüben ott van a Modem Connection. És már szalad is. Na persze előtte BT-vel össze kell hozni őket.
Mindkettőt használtan vettem, így egyikhez sincs leírásom. Próbálkozok, de eddig semmi. Ha továbbra sem sikerül, kérdezek még (ha nem baj)!
|
kedd ápr. 01, 2008 20:46 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
*99# a GPRS betárcsázó száma, arra szükség lesz.
|
kedd ápr. 01, 2008 17:43 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: internet
vizimento írta: Azt szeretném valahogy megoldani, hogy van egy symbianos telefonom (N70), amin használom régóta a GPRS WAP-ot internetezésre (leginkább mailok olvasására és írására). Nemrég vettem egy PDA-t (h4150). A kérdésem az, hogy hogyan tudnám azt megoldani, hogy a PDA-t összekapcsolom a mobillal bluetoothon keresztül, és a mobil-t tulajdonképpen modemként felhasználva, a PDA képernyőjén keresztül használjam a netet!? Megoldható ez egyáltalán?
Előre is köszi az ötleteket! Itt is megkérdezem, hogy olvastad-e már a hozzá adott leírást?
A PDA-nál a Settings -> Connection menüben ott van a Modem Connection. És már szalad is. Na persze előtte BT-vel össze kell hozni őket.
|
kedd ápr. 01, 2008 17:02 |
|
|