|
SZERVIZ KÉRDÉSEK, azaz minden ami elromlott ide!
Szerző |
Üzenet |
watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 01, 2006 14:00 Hozzászólások: 3559 Tartózkodási hely: Régi nick .watt Hozzászólások: 3402
|
Endi1980 írta: watt írta: Szerintem a szolgáltató felől valami zavarjel ráült a kábelre(tönkre ment egy szűrő, vagy ilyesmi). Esetleg gyenge a jel, és a video a TV felé egy kicsit erősíti, azért jobb azon keresztül. A kábel zárlatot kizárnám, így csak ezekre tudok gondolni. Ha a TV-be dugod direktbe a kábelt, akkor milyen? ha direktbe dugom akkor tökéletes a kép. csak akkor romlik el ha a videóba bedugom az upc koax-ot. de ilyenkor a lejátszott filmbe is belezavar.....nekem ez magas
Próbáltad másik videóval is? Lehet, hogy bejött egy finom túlfesz és a videó tönkrement.
|
kedd okt. 14, 2008 17:18 |
|
|
liziantusz
vas-tag
|
NOKIA DBOX2 KIJELZŐ
Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalat nokia dbox2 kijelző javításában(vezető fólia szakadt),vagy újra építésében?
|
kedd okt. 14, 2008 14:54 |
|
|
Endi1980
ezüst tag
|
gozi írta: A videó milyen módon van a tv-hez kötve? Koax az is, esetleg SCART? Ha koax, akkor elképzelhetõ, hogy a szolgáltató a videó kimeneti frekijére (ált. C36) adót rakott, vagy van ott valami zavarjel. Ez esetben megoldás lehet, hogy a kimenetet más, szabad csatornára állítjuk át.
igen koax-os minden, a régebbi videón hátul, trimmerrel lehet csatornát állítani, az újabbikon a setup-ban tudom arrébb nyomkodni....de az alapértelmezés valóban 36-os.
majd akkor még ezeket kipróbálom
|
kedd okt. 14, 2008 6:56 |
|
|
Endi1980
ezüst tag
|
watt írta: Szerintem a szolgáltató felõl valami zavarjel ráült a kábelre(tönkre ment egy szûrõ, vagy ilyesmi). Esetleg gyenge a jel, és a video a TV felé egy kicsit erõsíti, azért jobb azon keresztül. A kábel zárlatot kizárnám, így csak ezekre tudok gondolni. Ha a TV-be dugod direktbe a kábelt, akkor milyen?
ha direktbe dugom akkor tökéletes a kép. csak akkor romlik el ha a videóba bedugom az upc koax-ot. de ilyenkor a lejátszott filmbe is belezavar.....nekem ez magas
|
kedd okt. 14, 2008 6:55 |
|
|
gozi
arany tag
|
A videó milyen módon van a tv-hez kötve? Koax az is, esetleg SCART? Ha koax, akkor elképzelhető, hogy a szolgáltató a videó kimeneti frekijére (ált. C36) adót rakott, vagy van ott valami zavarjel. Ez esetben megoldás lehet, hogy a kimenetet más, szabad csatornára állítjuk át.
|
hétf. okt. 13, 2008 21:33 |
|
|
watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 01, 2006 14:00 Hozzászólások: 3559 Tartózkodási hely: Régi nick .watt Hozzászólások: 3402
|
Szerintem a szolgáltató felől valami zavarjel ráült a kábelre(tönkre ment egy szűrő, vagy ilyesmi). Esetleg gyenge a jel, és a video a TV felé egy kicsit erősíti, azért jobb azon keresztül.
A kábel zárlatot kizárnám, így csak ezekre tudok gondolni.
Ha a TV-be dugod direktbe a kábelt, akkor milyen?
|
hétf. okt. 13, 2008 20:53 |
|
|
Endi1980
ezüst tag
|
Sziasztok!
Egy nagyon idegesítő probléma lépett fel nálam. pár napja vettem észre, hogy az upc koax kábelt a videómagnóba dugva (a videó TV-jén) kapcsolgatva nagyon gyenge a jel, rossz a kép, viszont a TV-n kapcsolgatva jó. ha elindítok egy filmet lejátszásba, akkor is ugyanolyan rossz a kép amíg a videóból a koax-ot ki nem húzom. ergo nem tudok semmit sem felvenni, nézni.... régebben ilyen hibám sose volt!
a lakásban két tv van két videóval, mindegyiknél ugyanez a hiba lépett fel! a koax elosztót megnéztem, ott minden rendben.
lécci mondjatok valamit
|
hétf. okt. 13, 2008 20:43 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Nem, itt hátrány a két külön sugár!! Gondold végig, mi van ha egy fűrészgenerátor húzza a két sugarat, és mennyire más, ha független, fázisban sosem találkozó, eltérő linearitáshibájú fűrészoszcillátorok dolgoznak!
Tovűbbá a két ágyús rendszer miatt az egész erősítő létezik az osztótól a függőleges végig, elképesztően nehézzé téve még a hasonló nagyfrekvenciás viselkedést is!
Sima "álkétsugárnál" ugye csak az elektronkapcsolóig létezik külön a két csatorna, tehát csak egy fet-es előerősítőt és két kisjelű illesztő fokozatot kell hasonlóra belőni, amit te most mérni szeretnél, egy hagyományos elektronkapcsolós szkóppal sokkal pontosabban meg lehet oldani.
Maga a két ágyús cső is ritka és kényes, kevés példány lett eléggé szimmetrikus az eltérítőrendszerek tekintetében,stb.
Egyébként a relatív linearitást úgy tudod ellenőrizni, hogy egyik csatorna fűrészét megméred a másik csatornával, azonos időalappal.
Ha egyenes a vonal, akkor együttfut a kettő, ha görbe, nyilván torzulás vagy fáziseltérés (relatív futáshiba van).
|
vas. okt. 12, 2008 20:10 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
MotoHacker
Igen igazad van, olvastam.
Reménykedtem, hogy a valós kétsugaras cső esetében nem lesz ekkora eltérés a két sugár között, és ennek valami alkatrész az oka.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
|
vas. okt. 12, 2008 19:41 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Látni kéne mekkora a hiba, amit az L mérős topicba tettél kép, azon tök normális a szkóp, ennél jobb ez nem lesz!
Az oszcilloszkóp (akármilyen furcsa is) nem való erre, két különböző jel nullátmenetét ns pontossággal összehangolni eleve majdnem reménytelen!
A két csatorna fázisban történő együttfutási képessége is véges, nem azonos nyákrajzolaton, azonos félvezetők valósítják meg, szinte képtelenség a teljes frekitartományban ns-ra együttfutó erőlködőt építeni!
De szvsz ezt is olvashattad a rádiótehnikában az EMG cikkekben, ahol a bemeneti védődiódát meg a többit
|
vas. okt. 12, 2008 19:01 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Sajna nincs több épkézláb ötletem. Láttál már ugyanilyet, ami az egész felületen jó? Mert pl voltak régen olyan olcsó orosz szkópok, amik ilyesmit produkáltak gyárilag.
Ha lenne egy másik, talán lehetne keresgélni (pl ideiglenes csőcsre). Mert ha tényleg a cső hervadt le, azt úgysem tudod pótolni. Az a gyanúm.
|
vas. okt. 12, 2008 17:17 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
A kérdéseidre a válaszok, igen, ezek úgy tűnik a mérési hibákon belül rendben vannak. Persze akkor mi a probléma?
A probléma kicsi, de tapasztalható. Olvasható irodalmakban, hogy a szkópok nagy többsége rendelkezik ezzel a problémával, de gondoltam hátha valaki foglalkozott régen ilyen szkópok beállításával és van néhány arany tippje, hogyan lehet jobbá tenni. Esetleg a cső öregedése okoz ilyen problémát, vagy van tipikus elhasználódó alkatrész, aminek a cseréje segítene...
A szóppal a képcső középső szakaszán jól lehet mérni, pontos, de azon kívül(két oldalt két grid tartományban, alul felül 1 grid)) zavaróak a torzítások, ill. kis fókuszhibák vannak. Csak ennyi a gond.
|
szomb. okt. 11, 2008 17:56 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Pontosan nem ismerem a szkópot, de talán segítenek ezek az általánosságok:
A fényerő jó (elegendő)? A nagyfesz, és a szkópcső feszültségei rendben vannak? Szokott lenni egy tekercs a cső körül, amivel a sugarat lehet a vízszintesre beállítani. Ha erre kerül a DC-n kívül valami egyéb zavar, ami bemodulálja, az gond lehet.
Az eltérítés linearitása a fűrészgenerátorokon meg az erősítőkön múlik. A fűrészjelek rendben vannak? Ha a táp kisebb, a jel vágásba, torzításba megy, és az látszik.
A tápból nem jön be valami brumm (szűretlenség). A tápfeszek rendben vannak?
|
szomb. okt. 11, 2008 16:47 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Ismeri valaki közületek az EMG 1553-as(Type TR-4657) valós kétsugaras szkópot?
Nem sikerül a fókuszt belőni a sugár teljes tartományában, ráadásul az egyik sugár a bal, a másik a jobb oldalán, az elején-végén folyik el egy kicsit.
A másik bajom az eltérités linearitása. Az egyik sugár még tűrhető, de a másik katasztrófa. Jó, a gyár által megadott 80%-os tartományon belül még mondjuk elfogadható, de azon kívül elmegy 10%-ot is legalább.
Ha van ötletetek, örömmel venném!
|
szomb. okt. 11, 2008 14:48 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Jam
A bemenő videocsatorna, vagy az átkapcsoló áramkör hibás.
A képen egy megszokott, első gyártási fázisban előjövő hibák gyári javítása látható "fusival". Nem akarták eldobni a legyártott paneleket, hanem rávitték azokat a módosításokat, amikkel jó lett. A következő panel szérián már a javított nyomtatott áramkört használják, azon nem lesz fusi.
Ha meg nem tudod javítani (kell hozzá hozzáértés, video jelgenerátor, oszcilloszkóp, alkatrészek stb), marad a szerviz.
|
szomb. okt. 04, 2008 14:45 |
|
|
Jam.
ezüst tag
Csatlakozott: csüt. máj. 12, 2005 9:33 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: Balatonrendes
|
Van egy Canon LV-X1 projektorom, de nem tudok rá képet varázsolni, egyik bemeneten sem.
Az indító logót és a menüt szépen megjeleníti, a színek is korrektek, ebből azt gondolom, hogy az égő és a LCD-k rendben vannak. Ha nincs rákötve semmi akkor kék színt vetít, amikor géphez kötöm akkor ez a kék szín eltűnik és egy szürke, amolyan "átlátszó" színt vetít, tehát csak fényt. Ugyanez a helyzet a kompozit bemeneten is TV-vel.
Szétbontva a gépet a következő javításokat találtam:
http://jam.extra.hu/j1.JPG
http://jam.extra.hu/j2.JPG
http://jam.extra.hu/j3.JPG
http://jam.extra.hu/j4.JPG
A kérdésem az lenne, hogy ez milyen hibára utalhat, illetve kb. mennyibe kerül egy ilyen hiba javítása?
A válaszokat előre is köszönöm!
|
szomb. okt. 04, 2008 12:20 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Idézet: Sokminden nincs benne
Én ennél is kevesebbre számítottam. Az IC lehet akár egy mikrokontroller is , és a tranyók akár FET-ek is, és simán tudnak 120mA-t. A rajz biztosan többet mondana. Az időzítést nem tudom mi alapján számolják, mert az kapacitásfüggő. Ha másképpen oldják meg a lekapcsolást, az meg látszana a rajzból, ha véletlenül lerajzolnád...
|
csüt. szept. 25, 2008 4:43 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Off
Ez jó.
|
szer. szept. 24, 2008 15:57 |
|
|
_Danger_
ezüst tag
|
Na szétkaptam a cuccost miután kb 20 órát töltöttem vele az akksikat, fotózni is tudtam. Nem hinném h elromlott, mivel a 2-2 ceruza akku töltése különálló, és mégis mind2-n 120mA az áram, nem hiszem h mind2 egyszerre romlott volna el, ráadásul elégve nincs benne semmi. Nem lenne rossz 5let a huzalozást lerajzolni, ha lesz időm meg is teszem.
Amúgy a töltő így néz ki:
http://istibacsi.extra.hu/tolto.jpg
Sokminden nincs benne, az ic gondolom az időzítésért felelős, az áramgenerálást nem hinném h ezek a tranzisztorok meg tudnák oldani, de annyira nem értek hozzá.
Üdv!
|
kedd szept. 23, 2008 12:23 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Vagy elromlott, vagy eleve ilyen ócska volt. Ha nem vagy rest, nézz bele, szerintem ellenállásokon kívül nem találsz benne mást. Ha még is, akkor érdemes lerajzolni a huzalozását, hogy lást hogyan oldották meg az áramgenerátorát. Újból érdemes megmérni az akkukon folyó áramot, és esetleg módosítani az értékeken a kapcsolástól függően.
|
kedd szept. 23, 2008 5:03 |
|
|
_Danger_
ezüst tag
|
Kszi srácok a segítséget, holnap meg is próbálom ezt a melegítést. Watt, sajnos fotózni nem tudtam, de nacorvus Úr eltalálta amire gondoltam Egyúttal fel is teszem a másik kérdésem, amiért nem tudtam fotózni...Kb 2 éve vettem Varta akku töltőt hozzá való akksival (2300mAh) És eddig birta, ami figyelembe véve h nem vagyok nagy fotós, kb 30x tölthettem, de lehet h sokat mondok..
A lényeg h feltöltöttem, beraktam a gépbe, 1 fotó és ennyi..gondoltam vmi nem stimmel, rámértem a töltőáramra 120mA, a hátulján az van írva h 2X--2,8V--230mA (mivel 4 akksi tölthető vele egyszerre) Gondolom akkor 2 akksi sorba van kötve, és a köráram 230mA ami elvileg áramgenerátor, de akkor hogy lesz ebből 120mA? Talán elromlott....?
A másik lehetőség h én vagyok hülye...nyugodtan megmondhatjátok h menjek tajgetoszra..
Üdv!
ui: A töltő 14órás, ebböl is az következik h 230mAes áramnak kellene lenni..
|
hétf. szept. 22, 2008 21:31 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: Számológépben a panel-kijelző közti szalagkábel (nem vagyok teljesen biztos benne h így hívják)
Rá kell melegíteni pákával(nem pillanat!-mármint páka)Kattogós weller 6-7-s hegy,vagy hőfokszablyzós max 290 celsius.Jó lenne a közönséges vasaló is ,de azzal nem férsz hozzá.
A fólia tetejére papír (pl amit a számológép használ,az megbarnulhalt melengetés közben,de a fólia nem ég át,ha ki nem lukasztod a bősz melengetés közepette)és azon huzigálod át a pákahegyet 2-3*-Lesz öröm és bóddottá!-de csak időlegesen A következő melegebb időben máshol maradnak ki digitek-szegmensek..akkor megint jön a melengetés.
Előtte a kijelző alját szemrevételezni hogy nincs-e elpattanva,na és a művelet után is,egyszóval finoman..!
|
hétf. szept. 22, 2008 17:52 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Esetleg egy kép jól jönne. Amit én láttam, azokat úgy nyomták oda egy gumi hasábbal. Ez eredetileg mitől maradt a helyén?
|
hétf. szept. 22, 2008 5:10 |
|
|
_Danger_
ezüst tag
|
Sziasztok!
Számológépben a panel-kijelző közti szalagkábel (nem vagyok teljesen biztos benne h így hívják) a kijelzőről levállt. A kérdésem az lenne h mivel tudnám rögzíteni..hajszárítóval próbálkoztam de semmit nem értem el vele, ragasztót meg ide nem lehet használni..
kszi a segítséget!
|
vas. szept. 21, 2008 20:51 |
|
|
Opto
arany tag
|
gerry írta: Üdv! Van nálam egy orion DVD lejátszó, A tápja ciripel sípol zizeg, mint állat. Lejátszás közben gondol egyet kikapcsol, ha visszakapcsolom akkor van, hogy kikapcsol, de van hogy le lehet játszani vele egy filmet. Gondoltam kicserélem az elkókat. Ez meg is történt de a ciripelés, sipolás, zümmögés ezután is megmaradt. Mit kellene még kicserélnem benne? Trafót induktivitásokat? Itt egy kép tök egyszerű az áramkőr. Ha kicsrélek mindent csak megszűnik a hangja! köszi előre is gerry
Hiba:
Sípolva megy, terhelésre leáll.
Tipp:
A táp ( TNY267P )IC 1-es Bypass lábán kevés a táp és a szűrés.
4,7K és 10uF 50V-os kondival stabil. Eredetileg 39K és 100nF van benne.
|
pén. szept. 19, 2008 10:40 |
|
|
SMA
gyémánt tag
|
Kedves Mindannyian!
Keresek egy 18212-es tipusú tápegységbe potmétert és kapcsolási rajzot is hozzá. A poti kettős, 47kOm és 2,2kOhm értékű, kettős tengelyű.
Valamiért a poti teljesen szétégett és másik, másfajta beépítése után sem tudom a feszültséget 4,5V alá levinni. Ezért kellene a rajz, hogy az alapján könnyebb lenne a hibás részt megtalálni és kijavítani.
Ha tudtok, segítsetek.
Üdv! SMA
|
csüt. szept. 18, 2008 8:56 |
|
|
Vendég
|
gerry írta: Üdv! Van nálam egy orion DVD lejátszó, A tápja ciripel sípol zizeg, mint állat. Lejátszás közben gondol egyet kikapcsol, ha visszakapcsolom akkor van, hogy kikapcsol, de van hogy le lehet játszani vele egy filmet. Gondoltam kicserélem az elkókat. Ez meg is történt de a ciripelés, sipolás, zümmögés ezután is megmaradt. Mit kellene még kicserélnem benne? Trafót induktivitásokat? Itt egy kép tök egyszerű az áramkőr. Ha kicsrélek mindent csak megszűnik a hangja! köszi előre is gerry
Heló!
Azt hiszem van valahol egy teljesen ugyan ilyen tápom, egy Hyundai DVD lejátszóból. Ha gondolod holnap megkeresem neked, de nem biztos, hogy meg van.
Szerk.: Megnéztem, sajnos már nincs meg.
|
kedd szept. 16, 2008 19:22 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
gerry írta: ... Mit kellene még kicserélnem benne? Trafót induktivitásokat? ...
Szinte biztos, hogy a trafó zizeg. De hát a füleddel csak be tudod határolni. Ha másképp nem tekerj papírból egy csövet, és rakd a füledhez.
Trafót úgysem tudsz másikat szerezni, marad az impregnálás, kiékelés. Lehet, hogy elég ha bekened Technokollal (de jól meg kell száradnia), vagy kétkomponenses műgyantával.
|
kedd szept. 16, 2008 19:21 |
|
|
gerry
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 518 Tartózkodási hely: BP.XI
|
Üdv!
Van nálam egy orion DVD lejátszó, A tápja ciripel sípol zizeg, mint állat.
Lejátszás közben gondol egyet kikapcsol, ha visszakapcsolom akkor van, hogy kikapcsol, de van hogy le lehet játszani vele egy filmet. Gondoltam kicserélem az elkókat. Ez meg is történt de a ciripelés, sipolás, zümmögés ezután is megmaradt. Mit kellene még kicserélnem benne? Trafót induktivitásokat? Itt egy kép tök egyszerű az áramkőr. Ha kicsrélek mindent csak megszűnik a hangja!
köszi előre is
gerry
|
kedd szept. 16, 2008 19:06 |
|
|
Tyutyu65
vas-tag
|
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy Renault Gyári Philips CD – s rádióm, a drágámnak meg egy LG LAC-M8400R CD, MP3, WMA lejátszó. A Philipsnek a legkisebb rázkódásra is ugrik a CD-je, és néha ERROR CD olvasható a kijelzőn. Az LG egyik pillanatról a másikra megadta magát, se kép, se hang csak a gombok kontúrjai világítanak bekapcsoláskor. Megbízható jó áron dolgozó szervizt keresnék
|
vas. szept. 07, 2008 14:03 |
|
|
Iranytu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 03, 2004 21:01 Hozzászólások: 1360 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Béláim az Úrban!
Kiderült, hogy 2 akkupack csomag van. Ezek szerint váltogatja a kimenő teljesítményt. 7,2v-nál 2W 12-nál 5W. Már cserélem is ki a stabkockát 12V-ra...
Idézet: Teljes felhasználói vagy szerviz útmutató csak pénzért volna Soha nem fogom megérteni ennek mi értelme... Én még találkoztam olyan csöves rádióval, hogy a kapcsolása a dobozon rajta volt.... '80-as évek TV-rádió-erősítői úgy jöttek ki, hogy akár kérted, akár nem ott volt a kapcsolási rajz. De, hogy a használati utasítást sem lehet letölteni?!?!? Még 10 év, és kifizetés után a készüléket sem kapom meg, mert úgyis elrontanám.... Idézet: A shift váltás ott van leírva abban, amit belinkeltél
Este már vak voltam. Tényleg!
|
hétf. szept. 01, 2008 17:09 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Hát, leírva sajnos nem tudom mutatni, de biztosan megy 12V-ról.
Ha van SWR vagy PWR mérőd, addig tekerheted neki felfelé a feszt, amíg a gyári kimenőt el nem éri.
(ha ettől meghal, akkor egyébként is hibás volt, mindenütt 5W-ot írnak, ebből nem volt kisebb verzió)
A shift váltás ott van leírva abban, amit belinkeltél
Teljes felhasználói vagy szerviz útmutató csak pénzért volna
|
hétf. szept. 01, 2008 13:51 |
|
|
Iranytu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 03, 2004 21:01 Hozzászólások: 1360 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Béláim az Úrban!
Ez a topic volt legközelebb a gondomhoz.
**** vettem egy Yaesu FTH-2006 2m/144-146MHz-es kézi adóvevőt. Lehet, hogy én vagyok béna, de manual/kezelési útmutatót nem látok a neten. Egy kis 3 oldalas szösszenet van:
http://www.accinni.it/index_file%5CYAES ... amming.pdf
de sok dolog nyitott:
7,2V-os az akksi. most 8,5V-ról járatom (6x1,41V cellánként.)
Azt mondták, hogy 12V-ról megy fix tápról. Amíg nem látom papíron én ki nem próbálom... így 2W, úgy 4-5W lenne. nem mindegy...
programozása ennél összetettebb (shift...)
|
vas. aug. 31, 2008 16:36 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
Haat, Hedgehog erre csak azt tudom mondani hogy
hogy pont ugy jartal mint a moderátorunk...
Egyebkent tenyleg direkt ugy vannak tervezve/gyartva
a dolgok hogy az garancialis idot eppen tulelje, de
azon tul ne sokat. Az esoerdok meg dogoljenek....
Na most jon a lecseszes:
1, Egyebkent van kulon villamos topic...
2, Kemeny ket hozzaszolasnal mi a fene az a reklam link????
Szerintem tuntesd el, en szemely szerint nem komalom azokat
akiknek minden hozzaszolasaban van egy reklamlink....
|
pén. aug. 29, 2008 19:51 |
|
|
sünkutya
vas-tag
|
A múlt héten belecsapott a villám a házunkba, és hát nem volt kihúzva a TV meg a hifi. Az új, méregdrága SONY hifi tönkrement, de a 20 éves SANYO TV-nk, az bezzeg bírja. Miért van ez? Néha úgy érzem, ma már gyárilag kódolva van az elektronikai termékekbe a 2-3 év élettartam...
Hogyan kerüljünk be az első tízbe a Google találati listáján?
|
pén. aug. 29, 2008 18:12 |
|
|
Űrkalóz
platina tag
Csatlakozott: pén. aug. 25, 2006 10:49 Hozzászólások: 524 Tartózkodási hely: Föld nevű bolygó
|
boby írta: Sziasztok a kérdésem az lenne hogy:VAn 1 auto erösitöm (2x75w)tök jol szol meg minden csak az a gond,hogy ha be inditom az autot akkor recsegve bug+közben szol a zene.(Tudom hogy zavarja a gyujtása az autonak,de ezt hogy lehet ki köszöbülni.)Az auto gyujto tekercsén van szürö kondenzátor.Te hát mit csináljak? Elöre is köszönöm a segitségeteket. Smile
Szia!
1. keress rá neten meg könyvtárban a csatolásmentesítés meg az EMC címszóra, ezen belül pont az ilyen és hasonló problémák elleni védekezésről van szó.
2. Az autó gyújtása rengeteg nagyfrekis tranzienst produkál. úgyhogy nem mindegy miféle szűrőkondi van a kocsiban bárhol is. A gyújtótekercsen lévő szűrőhöz úgy hiszem csak autószerelő nyúlhat. De nem is itt kéne a problémát elhárítani.
A)nézd meg, hogy az erősítőd tápvezetékei közvetlen az akkumulátor kapcsaira csatlakoznak a valóságban is, nem csak a kapcsolási rajz szerint. Ja, és ugye nem használod fel a kocsi testét másik vezetéknek? Mert ha a gyújtótekercs is a testet használná erre, akkor közös impedancia csatolás lép fel a két áramkör között.(a kocsi oldala ugyebár nem szupravezető, és több 10 amperek rohangálnak!)
B) Használd ki a tápvezeték ellenállását és induktivitását! Az erősítő tápbemenetéhez közvetlen közel helyezz el még egy bazi nagy szűrőkondit (egy kisebb műszerdoboz telepakolva 10000uF elkókkal meg kerámiakondikkal, kísérletezz bátran), esetleg egy fojtótekercs félét (már ha ekkora áramra való egyáltalán létezik) köss be a tápvezetékbe.Ekkor a tápvezeték, az esetleges fojtótekercs, meg a szűrőkondi aluláteresztő szűrőt alkot. Bár elég érdekes, ha az erősítődben nincs eléggé szűrve a táp. azt gondolta a gyártó, hogy az aksi ideális feszültséggenerátor, a vezeték meg szupravezető? Normális cuccnak nem szabadna zavartatnia magát egy zajos táp miatt.
C)az erősítőd kora mennyi? ha 5-10 éves, akkor elkókat cserélni kéne esetleg, mert ezek képesek kiszáradni, főleg ha a gyártó a teljesítmény-tranyók közelébe tervezi őket, hogy a melegben méginkább kiszáradjanak. (vadkapitalizmus van, az ilyen szándékos tervezési hibák a gyártóknak meg a szervizeseknek jó üzletet jelentenek.)
D) a kocsi rádióból/magnóból menő kábel legyen árnyékolt fajta, csak az egyik végén kéne testre kötni az árnyékolást, különben földhurkod lesz.
|
csüt. aug. 28, 2008 9:51 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
FeF!!
http://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/09 ... niveka.htm
Ha itt sem boldogulsz -a képek alapján-, írjál Békának (övé az oldal), szerintem fog neked segíteni
|
kedd aug. 26, 2008 17:41 |
|
|
FeF
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1149 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Üdv!
Lévén, hogy az offban feltett kérdésemre válasz nem érkezett, itt kérdezem meg, hátha el tudok indulni valamerre.
Sikerült beszereznem bakelittokos Univekát (typ. 147 URAV). Az egyetlen gond vele, hogy nem mér. A műszer mutatója mintha be lenne ragadva, ha megdöntöm hátrafelé, szabadon mozog de nem tér ki méréskor. Mozgása csillapítatlan, oda-vissza leng.
Szétszedtem, a műszernél mintha valaki már próbálkozott volna rajta:
belseje 1
belseje 2
Kérdezném én, hogy hová tegyem vissza a cséve végét illetve a másik vezetéket? Melyik az a két pont, ahová rákapcsolódik az alapműszer (másikkal kipróbálnám)?
|
kedd aug. 26, 2008 16:58 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Lehet pl ellenőrizni, hogy az a szűrőkondi egyáltalán jó-e.
Az erősítőket egyenest az akkura szokták kötni (persze biztosítékkal), szerintem a Tiéd nem oda van.
|
kedd aug. 26, 2008 8:10 |
|
|
boby
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:17 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Mezöberény
|
Sziasztok a kérdésem az lenne hogy:VAn 1 auto erösitöm (2x75w)tök jol szol meg minden csak az a gond,hogy ha be inditom az autot akkor recsegve bug+közben szol a zene.(Tudom hogy zavarja a gyujtása az autonak,de ezt hogy lehet ki köszöbülni.)Az auto gyujto tekercsén van szürö kondenzátor.Te hát mit csináljak?
Elöre is köszönöm a segitségeteket. Smile
|
kedd aug. 26, 2008 8:05 |
|
|
perlaci
ezüst tag
Csatlakozott: vas. ápr. 13, 2008 22:00 Hozzászólások: 35 Tartózkodási hely: Budapest
|
lemezjátszó
Tesla NC-420 lemezjátszó gyári szíjméretét keresem, kérem aki tudja adja meg a méretét.
|
szomb. aug. 23, 2008 21:16 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Idézet: ... meg akartam változtatni a háttérképet...
Hogy mi a fenének kell egyáltalán bárhová háttérkép. Mintha az autódat is kitapétáznád.
De: nem írtad, tulajdonképpen mit csnáltál. Azaz milyen programmal, hogy próbáltál változtatni.
Amire gondolok az, hogy a beégetett firmware-en változtattál valamit, aminek a háttér is része volt.
Le kellene tölteni a géphez való firmware-t, és rátölteni. De óvatosan. Ha nem bízol magadban -> szerviz. De arra számíts, hogy le fognak venni rendesen.
|
szomb. aug. 23, 2008 14:27 |
|
|
balu1
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 17:57 Hozzászólások: 4314 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ide navigáltam egy új fórumozót a kérdésével mert még nem ismeri a szokásokat,
mire hol lehet választ kapni. Ha lehet segítsetek neki legyetek olyan szívesek.
BaanSt írta: Hello mindentudók. Ki tudja hogy lehet az eredeti gyári programot visszaállítani (Reset)! Van egy Philips LC4441 projektorom ami eddig nagyon jól müködött. De a hétvégén csináltam egy örültséget, és a Számitógéppel + USB -n keresztül meg akartam változtatni a háttérképet. [Philips Multimedia Projector] Másodperc mulva a számitógépen ugyan egy Errort (hibát) jelzett vissza hogy kommunikació megszakadt, és ismételjem meg, a változás nem sikerült, de azóta ha bekapcsolom a készüléket csak világít, és sem a távvezérlö, sem gombnyomásra pl. Menu .. stb... nem reagál. Kikapcsolni is csak ugy tudom, ha a szellözö szüröajtaját kinyitom. Ezután megjelenik a képen, hogy 5 mp mulva autimatikusan ki fog kapcsolodni. Ki és hol tudna nekem segíteni, hogy ismét rendesen müködjön? Vagy hol van olyan szerviz vagy szerelö Budapest vagy környékén. Köszönöm elöre a válaszokat.
|
szomb. aug. 23, 2008 12:06 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Sajnos a Thomson tévék sajátossága az idővel bizonytalanná váló forrasztás. Ezt egy szervízes mondta, amikor javított nálam. Állítólag átkristályosonak egyes forrszemek.
Egy megoldás van: az összes (de a legalább is a gyanús) forrasztást át kell forrasztani. Nálam bejött.
Nem két perc.
|
pén. aug. 22, 2008 16:46 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
A cső nyakán szokott kontaktossá válni a panel, az én kistévém is ilyen, ütni kell, és nem tudok mit kezdeni vele.
Ha leveszem, és kicsit megmozgatom a csatlakozón a panelt, pár napig jó, aztán újra kezdi..
|
pén. aug. 22, 2008 9:35 |
|
|
_geli_
arany tag
|
Idézet: A jelenséget nehéz megfogni, mert eléggé rapszódikusan jelentkezik.
Csapj rá egy erőset ha helyreáll a kép akkor csak egy trimmer KH, ilyet csinált az én TV-m is.
|
pén. aug. 22, 2008 8:04 |
|
|
nerik13
vas-tag
|
|
csüt. aug. 21, 2008 18:04 |
|
|
Laslie
vas-tag
|
Szerelőt keresek
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy megbízható, korrekt TV szerelőt Budapest 18. ker.-ben? A készülék egy Thomson 85cm-es, 33MS24E típus jelű tv. Lehetőleg olyan érdekelne, aki a helyszínen is meg tudja javítani, mert a TV elég nehéz (~50kg), és nincs kocsim se amivel el tudnám szállítani. A hibajelenség, hogy a két (vertikális) oldala beugrik a képnek 1-1 pillanatra, ezáltal homorú lesz az oldala, majd a kép visszaáll. Tegnap már volt olyan is, hogy csak ki-bekapcsolás után állt vissza. Majd viszont egész este semmi baja nem volt. A jelenséget nehéz megfogni, mert eléggé rapszódikusan jelentkezik.
Köszönöm előre is.
|
csüt. aug. 21, 2008 12:22 |
|
|
zulu
ezüst tag
|
Hello
na jó nem fogalmaztam pontosan. Nem mértem ki mindet, csak az egyik oldalt, azaz 12 fetet fele 9640, másik fele640. Azokból volt 5 csont rövidzár, 2 csont szakadt, az egyiknek az egyik fele szállt el, és a maradék pedig különbözik egymástól de nagyon. Szerintem a hőtől megkezdődött a haláluk, de nem mentek még szét. Tehát mind csere.
Amit írtam, hogy a végfok vezérlő frekije ha meg áll. Akkor tud ilyen történni?
Vagy ez anomália??
Megvettem a cuccokat hozzá, hétvégén hekkelem. Remélem nem lesz gáz a szakaszos beindításával. először táp, aztán előfok, és ha minden ok, akkor a végfok.
Mivel ezzel az erősítővel hangnyomás versenyeznek, és bármikor agyon terhelhetik, nagyon jó lenne ha nem lenne labilis. Nehogy versenyen égjen szét és még helyezés se legyen, mert ki esik vele a cimborám.
Nekem is van 2 ilyen erősítőm, ha minden kötél szakad, akkor azokban is tudok méréseket csinálni, hogy mi a különbség, csak biztosra akarok menni. Ezért kérdezek rutinos "D"osztályhoz értőket itt.
|
szer. aug. 20, 2008 22:50 |
|
|
Transztyuszeres
gyémánt tag
|
.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Transztyuszeres csüt. dec. 16, 2010 10:41-kor.
|
kedd aug. 19, 2008 20:51 |
|
|