|
Szerző |
Üzenet |
aronpapa
arany tag
|
Macika írta: Volt is teszt, aki rutinból vezetett, az >20 percet vert a TMC szerint vezető sofőr járművére.
Valószínűleg ERRE a tesztre gondoltál.
|
hétf. okt. 06, 2008 9:54 |
|
|
ferrari
vas-tag
|
köszönöm a válaszokat.
tehát a tmc kilőve. már csak az a kérdés, hogy garmin fut-e rajta, illetve, hogy azt mennyire frissitik. mert ugye a nokia ad hozzá próbaverziót, de az nem frissitett, és emiatt ezt nem szeretném majd használni, tehát kell egy progi ami jól frissitett és fut is rajta.
segítségeteket mégegyszer köszönöm
|
szomb. okt. 04, 2008 13:34 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
nord írta: Ha teljesen rábízod magad a TMC-re, óriásit fogsz csalódni. Persze, hiszen a negyedórás frissítésbe belefér minden.
Negyedóra alatt képes több kilométeres dugó kialakulni, de teljesen feloszlani is.
Az UTV.HU nagyon belehúzott, sorban szerelik fel kamerák tucatjait, gondolom az alapján fogják egy központból vezérelni a TMC-t.
Szóval ameddig nem full online a dolog (ami gyakorlatilag nem is lehetséges), addig a véletlen, de huzamosabb útlezárások elkerülésére alkalmas csak a TMC.
Volt is teszt, aki rutinból vezetett, az >20 percet vert a TMC szerint vezető sofőr járművére.
Jó, persze most újdonság, tehát mindenki ráugrik. De azért annyira nem fényes az, mint amennyire látszik...
|
pén. okt. 03, 2008 22:44 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Ha teljesen rábízod magad a TMC-re, óriásit fogsz csalódni.
|
pén. okt. 03, 2008 19:14 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
Dannyboy írta: ...úgy tudom, hogy TMC-t egyik sem tud, mert ahhoz külön tmc vevő kell és nincs hova csatlakoztatni.
Létezik BT TMC vevő ...
ITT 17e Ft.
|
pén. okt. 03, 2008 17:53 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
ferrari írta: sziasztok....
Nem fog rajta az IGO futni, mert nem készítettek symbian változatot. Érdemes beruházni egy kb. 20-25000 Ft-os IGO futtatására alkalmas gps készüléket, ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá. Van kb. 3-4 navigálós program symbianra, de úgy tudom, hogy TMC-t egyik sem tud, mert ahhoz külön tmc vevő kell és nincs hova csatlakoztatni.
Nagyjából ennyi, remélem tudtam segíteni.
|
pén. okt. 03, 2008 15:26 |
|
|
ferrari
vas-tag
|
sziasztok.
most szeretném lecserélni régi telómat, és hát ez a gyönyörüség egyből megtetszett. tanácsot szeretnék kérni Tőletek az ügyben, hogy őt vegyem-e meg, vagy mást.
a vacilálásom oka, az az, hogy ugye ezen a symbian progi van és úgy hallottam, hogy az igo nem megy rajta.
nekem ennek a telónak a tudására lenne szükségem, illetve a gps tudására, olyan értelemben, hogy a TMC rendszert tudja kezelni. sokat közlekedek pesten és ez hasznos lenne, ha már a technológia megvan hozzá, akkor szeretném kihasználni. ehhez pedik olyan kütyüt venni ani ezt tudja.
abban segítsetek, kérlek, hogy ezt meg lehet oldani pl. garminnal, vagy más gps progival, esetleg igot rá lehet-e kényszeríteni, úgy hogy működjön is.
azért eröltetem az igo-t mert azt ismerem, és elégedett vagyok vele, ugyanis a nejemnek ez van, és jól megy.
a segítségeteket előre is köszönöm.
|
pén. okt. 03, 2008 13:03 |
|
|
kaboca
vas-tag
|
reddoors írta: Sajnos úgy néz ki egy NOKIA sem tökéletes. Hiába a tetszetős fémház, ha egy egyszerű USB védőt nem gumiszerű agyagból készítenek, hanem gagyi műanyagból. Nálam kicsivel több mint 2hónapig bírta az igénybevételt aztán egyszerűen eltörött. Igaz napi használat mellett, de akkor is. A telefon egy karcolás nem látható viszont az USB védő eltörik. Kicsit mérges vagyok.
+1 bár nekem csak a műanyag vált le a gumiszerű részről. 15-20 alkalomnál többször nem nyitogattam
|
kedd szept. 23, 2008 16:20 |
|
|
kakuk100
platina tag
Csatlakozott: vas. szept. 05, 2004 13:39 Hozzászólások: 587 Tartózkodási hely: Budapest / Mauritius
|
reddoors írta: kakuk100 írta: Ne legyél mérges emiatt, ilyen előfordul. Lehet használni USB védő nélkül is. Inkább az, hogy ha slide- je mozog. Én is kíváncsi vagyok mit fognak mondani a szervibe. Lehet, hogy tudnak rárakni egy másikat, de emiatt én nem hagynám ott napokra. Jelenleg nincs jobb telefon szerintem. Nagyon megszerettem. Talán majd az N 85. Már nem vagyok mérges, lehet nagyobb igénybevételnek van kitéve mint egy átlag felhasználónál . Igen, szerintem is az N85 jó választás lesz. Küldtem egy privát üzit, nem muszáj válaszolni
Válaszoltam!
|
vas. szept. 21, 2008 19:29 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
kakuk100 írta: Ne legyél mérges emiatt, ilyen előfordul. Lehet használni USB védő nélkül is. Inkább az, hogy ha slide- je mozog. Én is kíváncsi vagyok mit fognak mondani a szervibe. Lehet, hogy tudnak rárakni egy másikat, de emiatt én nem hagynám ott napokra. Jelenleg nincs jobb telefon szerintem. Nagyon megszerettem. Talán majd az N 85.
Már nem vagyok mérges, lehet nagyobb igénybevételnek van kitéve mint egy átlag felhasználónál . Igen, szerintem is az N85 jó választás lesz. Küldtem egy privát üzit, nem muszáj válaszolni
|
vas. szept. 21, 2008 19:06 |
|
|
kakuk100
platina tag
Csatlakozott: vas. szept. 05, 2004 13:39 Hozzászólások: 587 Tartózkodási hely: Budapest / Mauritius
|
reddoors írta: Sajnos úgy néz ki egy NOKIA sem tökéletes. Hiába a tetszetős fémház, ha egy egyszerű USB védőt nem gumiszerű agyagból készítenek, hanem gagyi műanyagból. Nálam kicsivel több mint 2hónapig bírta az igénybevételt aztán egyszerűen eltörött. Igaz napi használat mellett, de akkor is. A telefon egy karcolás nem látható viszont az USB védő eltörik. Kicsit mérges vagyok. Kíváncsi vagyok holnap a szervizes mit szól hozzá. Biztos nem rendeltetésszerű használat lesz a diagnózis.
Ne legyél mérges emiatt, ilyen előfordul. Lehet használni USB védő nélkül is. Inkább az, hogy ha slide- je mozog. Én is kíváncsi vagyok mit fognak mondani a szervibe. Lehet, hogy tudnak rárakni egy másikat, de emiatt én nem hagynám ott napokra. Jelenleg nincs jobb telefon szerintem. Nagyon megszerettem. Talán majd az N 85.
|
vas. szept. 21, 2008 18:52 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
Sajnos úgy néz ki egy NOKIA sem tökéletes. Hiába a tetszetős fémház, ha egy egyszerű USB védőt nem gumiszerű agyagból készítenek, hanem gagyi műanyagból.
Nálam kicsivel több mint 2hónapig bírta az igénybevételt aztán egyszerűen eltörött. Igaz napi használat mellett, de akkor is. A telefon egy karcolás nem látható viszont az USB védő eltörik. Kicsit mérges vagyok.
Kíváncsi vagyok holnap a szervizes mit szól hozzá. Biztos nem rendeltetésszerű használat lesz a diagnózis.
|
vas. szept. 21, 2008 12:58 |
|
|
kaboca
vas-tag
|
Sziasztok!
Kábellal csatlakoztatom össze a telefont a géppel. Ha a kábelt kihúzom utána nem látja a kártyát néha még újraindítás után sem. Lehet ez ellen valamit tenni?
|
hétf. szept. 15, 2008 19:50 |
|
|
eriklili
ezüst tag
Csatlakozott: pén. jún. 02, 2006 14:00 Hozzászólások: 62 Tartózkodási hely: Budapest
|
A billentyüzár dolog megoldódott,mert ki kellett kapcsolni a gyárilag beállitott 2 percet,azóta mindig megkérdezi,hogy lezárom-e vagy nem,de azért köszi a segitséget.
|
vas. szept. 14, 2008 12:15 |
|
|
eriklili
ezüst tag
Csatlakozott: pén. jún. 02, 2006 14:00 Hozzászólások: 62 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!Tegnap letöltöttem egy YouTube progit,Wifin szuperül bejön,csak nem tölt le egyetlen videót sem.Azt irja ki "could not connect to video streaming server".
Kérem,hogy segitsetek,hogy müködjön.Előre is nagyon köszönöm.
|
vas. szept. 14, 2008 12:12 |
|
|
Venemo
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:01 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Somogy
|
eriklili írta: Tegnap hard rezetet csináltam és utána hiába állitom bea billentyüzár aktiválásánál a " mindig kérdezzen rá"-t amikor kérdezi,hogy lezárja nem-et nyomok,de igy is egy idő mulva lezárja.Mi lehet az oka?Előre is nagyon köszi a válaszokat.
Az automata bill.zár egy idő után lezárja akkor is, ha egyébként összecsukáskor nem is zárod le a billentyűket.
|
szomb. szept. 13, 2008 10:49 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
Köszönöm,megoldódott a router problémám,szuperül müködik.
|
pén. szept. 12, 2008 20:51 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
A router be van állitva a számitógépen keresztül a chello modemem meg van osztva.Az E66-on nem tudom beállitani,hogy müködjön a wifi.
|
csüt. szept. 11, 2008 21:45 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Én ezt vágom, és arra írtam a megoldás(próbálkozás)t
SZóval ha a routert kell konfigolnod, az csak a pc-n keresztül fog menni, a telefonról nem.
|
csüt. szept. 11, 2008 21:35 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
Köszönöm a gyors segitséget,de a pc-hez be van állitva a tp-link,csak az E66-at nem tudom hozzá beállitani.Bocs,ha nem voltam elég világos,de nagyon szomoru vagyok,mert ugy szerettem volna ha müködik,de egyenlőre nem megy.
|
csüt. szept. 11, 2008 21:33 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
pampika írta: Semmi pánik Nagyon kedves vagy,hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Lehet,hogy nem jól irtam le,a gépem szakember által be lett állitva,én a telefonomat nem tudom beállitani hozzá.Bocs ha nem voltam elég érthető,csak szomoru vagyok,mert már nagyon szerettem volna használni és nem müxik. Mégegyszer köszi! Szóval a TP-link elég barátságos kütyü: belépsz rá (gépen az alapértelmezett átjáró címét megnézed, azt beírod böngészőbe, majd jelszó). Ott a bal oldalban van a wireless részleg, majd mac address filtering. Ott add hozzá a saját telcsid fizikai címét az engedélyezett címek közé. Ha van beállítva wep/wpa kulcs, azt is add meg a telefonon. Innentől mennie kéne. Esetleg az lehet még a gond, hogy (talán a dhcp fül környékén) asszem lehet korlátozni a kiosztott IP-k számát, ott értelemszerűen növeld az értéket eggyel Meg lehet adott fizikai címhez fix ip-t rakni, amit mindig is kapni fog a routertől, azt is érdemes lehet hosszú távra. (Nincs ilyen telefonom, az ilyen routerem sincs most kézközelben, de nagyvonalakban így műxik, remélem, segítettem )
|
csüt. szept. 11, 2008 21:28 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Semmi pánik
Szóval a TP-link elég barátságos kütyü:
belépsz rá (gépen az alapértelmezett átjáró címét megnézed, azt beírod böngészőbe, majd jelszó). Ott a bal oldalban van a wireless részleg, majd mac address filtering. Ott add hozzá a saját telcsid fizikai címét az engedélyezett címek közé. Ha van beállítva wep/wpa kulcs, azt is add meg a telefonon.
Innentől mennie kéne.
Esetleg az lehet még a gond, hogy (talán a dhcp fül környékén) asszem lehet korlátozni a kiosztott IP-k számát, ott értelemszerűen növeld az értéket eggyel Meg lehet adott fizikai címhez fix ip-t rakni, amit mindig is kapni fog a routertől, azt is érdemes lehet hosszú távra.
(Nincs ilyen telefonom, az ilyen routerem sincs most kézközelben, de nagyvonalakban így műxik, remélem, segítettem )
|
csüt. szept. 11, 2008 21:08 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni!
Ma vettem egy TP-Link routert szakember beállitotta a chello modememhez,de én nem tudom a telcsimet beállitani hozzá.Titkositva van megvan a jelszó is,de nem tudom hova beirni,mert nem jön elő az a hely,ahol kéri a jelszót./nagyon amatőr vagyok és nő is,ezérrt nagyon kérem,aki tud S.O.S. segitsen.
Előre is nagyon köszönöm!!!
|
csüt. szept. 11, 2008 19:59 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
Sziasztok!Még egy kérdésem lenne:
Reddors feltöltötte az a pl.oldalt,ahonnan le lehet tölteni az uj szoftot./102..../
Hogyan müködik,vagyis mindent le kell tölteni vagy hogyis van,segitség!!!
Lévi,léci léci segitsetek!
|
kedd szept. 09, 2008 20:34 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
Nagyon köszönöm az abszolut részletes magyarázatot,de mivel elég gyakran váltogatom a telcsijeimet,mert hamar megunom őket,ezért ne fog nálam megmelegedni ez sem,pedig nagyon klassz telcsi./de már fáj a fogam az N85-re,szerintem az lesz nekem a következő/
Viszont lenne egy problémám.Tegnap hard rezetet csináltam és utána hiába állitom bea billentyüzár aktiválásánál a " mindig kérdezzen rá"-t amikor kérdezi,hogy lezárja nem-et nyomok,de igy is egy idő mulva lezárja.Mi lehet az oka?Előre is nagyon köszi a válaszokat.
Az NSU-ban még nincs bene a telcsi szoftverfrissitési lehetősége.
Biztosan tudjátok,hogy kb mikortól várható.
Mindent köszi!!
|
kedd szept. 09, 2008 20:27 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Korrekt.
Én nem akartam ennyire részletgazdagon cizellálni.
De maximálisan egyetértünk.
|
kedd szept. 09, 2008 17:55 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika írta: Na, akkor elmondom Neked, hogy MINDEN Nokiára a gyártástól számított 26 hónap garancia van. AKRÁMENNYIRE is nincs kitöltve a garijegy, a gyártástól számított 26. hónap utolsó napja után semmiképp nem állnak szóba Veled.
Ezen idő lejárta után a forgalmazó cég (tehát aki lepecsételte a garijegyet) költségére működik KIZÁRÓLAG a javítás.
Na az ba szna be, ha ez így lenne...
Na kifejtem bővebben, mert így kicsit nyers.
A fenti idézet sokkolólag hatna ha igaz lenne, de szerencsére nem az. Ugyanis gyakran 1 hónap mire a Nokia központi logisztikai raktárából a nagykerbe érkezik a telefon. Igaz ez főleg a közép és alsó kategóriás telefonokra. A nagykerben is rohad egy-két hetet a telefon, a kisker hálózat pedig bír elég szépen olyan értékesítő helyekkel, ahol több, mint két-három hónapot is állhat egy telefon.
Én, mint hivatalos viszonteladó soha az életben nem írtam alá olyan szerződést, melyben rögzítve lett volna a fentiekhez hasonló kritérium. Ha belegondolunk valahol ez nem is lenne korrekt velünk szemben, hiszen csak azután tudjuk ellenőrizni mikor gyártották a készüléket, miután azt üzembe helyeztük. Minden bizonnyal ezeket az adatokat valahol a dobozon is feltünteti a Nokia de gyakorlatilag ezekhez nem kapunk "dekódoló kulcsot". Arról nem is beszélve, ha igaz lenne mindez, akkor mi történne azokkal a készülékekkel amik a nagykerben vannak több mint két hónapot? A kutya nem vinné kisker forgalomba.
Nem is beszélek a különböző szolgáltatók tetemes mennyiségben berendelt készülékeiről, amik néha hónapok múlva sem fogynak el.
Na akkor lássuk mi az igazság:
Van a Nokiának az online garancia nyilvántartó rednszere. Ebben a rendszerben vannak benne a telefonok úgy, hogy a gyártástól számított 26 hónapig adja vissza a rendszer érvényesnek a garanciát. Elméletileg ebben az időtartamban a Nokia még garancia jegy nélkül is javíthatná a készüléket, de ugye nem teszi. Sőt van úgy, hogy a számlát is elkérik
Amennyiben valamilyen teljesen hétköznapi és szokványos okból kifolyólag a készülék többet töltene a kereskedelem zegzugos világában, mint két hónap akkor előfordulhat az a kacifántos helyzet, hogy az eladástól számított 23. hónapban bekövetkezett hiba kicsúszik a Macika által nagyon helyesen említett 26 hónapból.
Ekkor lép életbe az, hogy a garanciális javításhoz szükséges, hogy a vásárlás dátumát pontosan igazoló dokumentumot (számla, blokk stb...) bemutasd a Nokia szervizben. Ezen dokumentumokat a Nokia ellenőrzi, hogy minden rendben van-e velük. Utánajár, hogy az adott telefon hogyan került forgalomba, és megnézi, hogy aki a garanciajegyet pecsételte, és a számlát kiadta egyáltalán jogszerűen tette-e mindezt. Amennyiben indokolatlanul hosszúnak ítéli meg a gyártás és az értékesítés közti időt (ez a "tűréshatár" általában a gyártástól számított fél év), akkor jelzi a nagykereskedő felé, aki megvonhatja ezek után a kiskereskedő értékesítési jogát. Amennyiben hibát talál a gépezetben, például egy kiskereskedő eladta a készüléket x dátummal, majd később a kutyásbandi GSM bótja lepecsételt egy kitöltetlen garanciajegyet ami y dátumra szól, azonnal megtagadja a javítást. De semmit nem terhelnek ki senkire. Mivel nincs rá jogalapjuk.
Ami viszont tény. Nincs örök garancia. Ezt minden hivatalos viszonteladó tudja. Tudja mivel játszik, ha blinkre ad ki garanciajegyet lepecsételve. Gyanítom, hogy ahonnan Te kaptad ezt a lepecsételt kitöltetlen garanciajegyet onnan nem kaptál számlát. És innentől fogva él a 26 hónapos plafon. Utána csak fizetős javítás lesz. Ez tuti. Méghozzá a Te zsbedre fizetős...
Most hagy ne menjek bele részletesebben a rendszer ismertetésébe, mert elég komplikált.
|
vas. szept. 07, 2008 15:13 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
Macika írta: eriklili írta: Ugy vettem,hogy nincs kitöltve a dátum.Akkor töltöm ki,ha netán valami gond lenne vele./julius végén/ Amugy elég gyakran váltogatom a telcsiket,ha kijönnek az ujak,akkor több,mint valószinü,hogy cserélni fogom.Fóliás,mindene megvan. Na, akkor elmondom Neked, hogy MINDEN Nokiára a gyártástól számított 26 hónap garancia van. AKRÁMENNYIRE is nincs kitöltve a garijegy, a gyártástól számított 26. hónap utolsó napja után semmiképp nem állnak szóba Veled. Ezen idő lejárta után a forgalmazó cég (tehát aki lepecsételte a garijegyet) költségére működik KIZÁRÓLAG a javítás.
Nagyon kedves vagy,köszi a tájékoztatás,majd észben tartom.
|
szomb. szept. 06, 2008 20:18 |
|
|
Macika
Moderátor
|
eriklili írta: Ugy vettem,hogy nincs kitöltve a dátum.Akkor töltöm ki,ha netán valami gond lenne vele./julius végén/ Amugy elég gyakran váltogatom a telcsiket,ha kijönnek az ujak,akkor több,mint valószinü,hogy cserélni fogom.Fóliás,mindene megvan. Na, akkor elmondom Neked, hogy MINDEN Nokiára a gyártástól számított 26 hónap garancia van. AKRÁMENNYIRE is nincs kitöltve a garijegy, a gyártástól számított 26. hónap utolsó napja után semmiképp nem állnak szóba Veled.
Ezen idő lejárta után a forgalmazó cég (tehát aki lepecsételte a garijegyet) költségére működik KIZÁRÓLAG a javítás.
|
szomb. szept. 06, 2008 3:34 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
Ugy vettem,hogy nincs kitöltve a dátum.Akkor töltöm ki,ha netán valami gond lenne vele./julius végén/
Amugy elég gyakran váltogatom a telcsiket,ha kijönnek az ujak,akkor több,mint valószinü,hogy cserélni fogom.Fóliás,mindene megvan.
|
pén. szept. 05, 2008 20:59 |
|
|
Szenya
arany tag
|
eriklili írta: Nagyon köszi a gyors válaszokat. A Wifivel kapcsolatban akkor ez azt jelenti,hogy legközelebb csak akkor tudom használni a telcsin,ha veszek a számitógépemhez egy routert?/akinek a nyilvános routerét használtam honnan jött rá,hogy az ővét használom? A telcsim abszolut legális,eredeti nokia gari van rá határtalan időre .Ugyhogy meg fogom próbálni. Mégegyszer köszi a válaszokat.
Meddig is tart a határtalan garanciád?
|
pén. szept. 05, 2008 20:38 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
Nagyon köszi a gyors válaszokat.
A Wifivel kapcsolatban akkor ez azt jelenti,hogy legközelebb csak akkor tudom használni a telcsin,ha veszek a számitógépemhez egy routert?/akinek a nyilvános routerét használtam honnan jött rá,hogy az ővét használom?
A telcsim abszolut legális,eredeti nokia gari van rá határtalan időre .Ugyhogy meg fogom próbálni.
Mégegyszer köszi a válaszokat.
|
pén. szept. 05, 2008 20:36 |
|
|
Bagyu
gyémánt tag
|
Hardveres (MAC) címre korlátozhatták a Wifit, pl. azt nem látod elvileg.
|
pén. szept. 05, 2008 20:22 |
|
|
Szenya
arany tag
|
eriklili írta: Sziasztok! Kérlek,segitsetek. Bő egy hónapja van meg a telcsi.Azóta a Handy Wi-n keresztól használtam a Wifit /böngészőt,időjárásprogit,YouTube-t stb/Nincs routerem,nyitott vagyis publikus SMc-t használtam.Tegnap előttig.Azóta nem tudok csatlakozni.Ugyan ugy megvan az SMC,nincs kódolva,mégsem tudok csatlakozni.Mi lehet az oka? Még egy kérdésem lenne,az NSU-val nem let otthon szoftot frissiteni?Amikor másik forumon/nokiaprogi/kérdeztem,azt mondták,ha elég bátor vagyok,akkor csináljam.Miért kell bátornak lenni hozzá? Van egy Nokia serviz a Móriczon de ott link a társaság nem szivesen vinném oda a telcsim,inkább otthon megcsinálnám. Nagyon köszönöm előre is a választ.
Én többet frissítettem NSU-val gond nélkül. Ha legális itthon vásárolt telefon, amit nem valami egzotikus országból hoztak, nem lehet baj. Ments előtte! Ha megmakkanna mégis gariban megjavítják.
|
pén. szept. 05, 2008 20:17 |
|
|
eriklili
ezüst tag
|
Sziasztok!
Kérlek,segitsetek.
Bő egy hónapja van meg a telcsi.Azóta a Handy Wi-n keresztól használtam a Wifit /böngészőt,időjárásprogit,YouTube-t stb/Nincs routerem,nyitott vagyis publikus SMc-t használtam.Tegnap előttig.Azóta nem tudok csatlakozni.Ugyan ugy megvan az SMC,nincs kódolva,mégsem tudok csatlakozni.Mi lehet az oka?
Még egy kérdésem lenne,az NSU-val nem let otthon szoftot frissiteni?Amikor másik forumon/nokiaprogi/kérdeztem,azt mondták,ha elég bátor vagyok,akkor csináljam.Miért kell bátornak lenni hozzá?
Van egy Nokia serviz a Móriczon de ott link a társaság nem szivesen vinném oda a telcsim,inkább otthon megcsinálnám.
Nagyon köszönöm előre is a választ.
|
pén. szept. 05, 2008 20:03 |
|
|
kakuk100
platina tag
|
andi1967 írta: Köszi, sikerült letöltenem, már csak ismerkednem kell vele..., ehhez segítségül kell hívnom gyermekem, miután angolul nem beszélek túl jól..
A messenger kérdésem még most is fenn áll, mivel ki szeretném zárni azt, hogy ezért a szolgáltatásért egy vasat is fizessek, kb egy hónapba ha 2x használnám ezt a programot a mobilról.
Állítsd be hogy a telefon Wifit- ét használja ne szolgáltatód internetjét.
|
pén. aug. 29, 2008 22:19 |
|
|
andi1967
vas-tag
|
Köszi, sikerült letöltenem, már csak ismerkednem kell vele..., ehhez segítségül kell hívnom gyermekem, miután angolul nem beszélek túl jól..
A messenger kérdésem még most is fenn áll, mivel ki szeretném zárni azt, hogy ezért a szolgáltatásért egy vasat is fizessek, kb egy hónapba ha 2x használnám ezt a programot a mobilról.
|
pén. aug. 29, 2008 20:36 |
|
|
kakuk100
platina tag
|
andi1967 írta: Na annyira nem is vagyok béna, tegnap letöltöttem az MSN, lentebb egy fórumuzótárs kimerítően leírta hogyan kell. Annyi volt mindössze a probléma, hogy kiírta, hogy 30 nap után pénzbe kerülhet. Ez komoly? És hogyan? Én WIFI-n keresztül csatlakoztam, és úgy szedtem le, az gyakorlatilag nincs is kapcsolatban a telefonszámommal. Ha a leírás szerint az E-mail postafioknál szinkroniálok, akkor írja ki ezt a dumát. Hogy 30 nap után eldönthetem fizetem, vagy nem kérem, tehát úgy tűnik, mintha ez egy próba verzió lenne... Szóval hogyan tovább???
A hívásszűrő progit megkeresem, vagy megkerestetem a gyerekkel, mert az angol szövegek között nem boldogulok 100%-an. Tegnap már legalább arra sikerült magamtól rájönnöm, hogy hol állítsam át milyen netkapcsolattal csatlakozzon a telo, mert mindig aPannon nettel akart, azért meg ugyebár nem dícsérnének agyon a cégnél. Ha esteleg nagyon egyértelmű és primitív kérdéseket teszek fel, előre is bocsi, nehéz eset vagyok:)
A hívásszürő progit most töltöttem le, bár nekem nincs rá szükségem. A Letöltés menűpontban le tudod tölteni Adv. Call. Mgr. a neve.
Menű-Letöltés-Office
|
pén. aug. 29, 2008 11:06 |
|
|
andi1967
vas-tag
|
Na annyira nem is vagyok béna, tegnap letöltöttem az MSN, lentebb egy fórumuzótárs kimerítően leírta hogyan kell.
Annyi volt mindössze a probléma, hogy kiírta, hogy 30 nap után pénzbe kerülhet. Ez komoly? És hogyan? Én WIFI-n keresztül csatlakoztam, és úgy szedtem le, az gyakorlatilag nincs is kapcsolatban a telefonszámommal.
Ha a leírás szerint az E-mail postafioknál szinkroniálok, akkor írja ki ezt a dumát. Hogy 30 nap után eldönthetem fizetem, vagy nem kérem, tehát úgy tűnik, mintha ez egy próba verzió lenne...
Szóval hogyan tovább???
A hívásszűrő progit megkeresem, vagy megkerestetem a gyerekkel, mert az angol szövegek között nem boldogulok 100%-an.
Tegnap már legalább arra sikerült magamtól rájönnöm, hogy hol állítsam át milyen netkapcsolattal csatlakozzon a telo, mert mindig aPannon nettel akart, azért meg ugyebár nem dícsérnének agyon a cégnél.
Ha esteleg nagyon egyértelmű és primitív kérdéseket teszek fel, előre is bocsi, nehéz eset vagyok:)
|
pén. aug. 29, 2008 10:48 |
|
|
kakuk100
platina tag
|
andi1967 írta: A telefongurun azt mondták, az alkalmazásokban kell legyen egy advanced call nevű program, amit ha aktiválok, tudom a hívásokat szűrni. na nekem ilyen program nincs a telon. Lehetséges, hogy egyiken van a másikon nincs. Nem vagyok egy nagy telefonguru, ez gondolom hamar le is jött , de mivel céges a telefonom nagyon jó lenne ha tudnám szűrni a hivatalos telefonokat szabadidőmben. Szóval, ha valaki kellőképpen türelmes, és segítene megköszönöm.
Lehet, hogy a letöltésekbe tudod letölteni. Van olyan menüpont, hogy letöltés azzal fel tudsz menni a Nokia Európa oldalra és onnan le tudod tölteni a telefonra interneten vagy Wifin és még több programot is. Itt is találsz a Hasznos programok topikban hívásszürő progikat.
|
pén. aug. 29, 2008 8:07 |
|
|
andi1967
vas-tag
|
Akoska írta: A bejövő hívásokat spéci szűrőprogramokkal is lehet blokkolni. Ilyesmit a Symbian programok nevű, igen látogatott topikban lehet találni.
Írás közbeni váltásra a kettőskereszt gomb való, eredetileg kisbetű/nagybetű váltásra használatos, de többször megnyomva beadja a szótáras ill. nem szótáras változatot is.
Köszi, a kettőskereszt bejött.
A telefongurun azt mondták, az alkalmazásokban kell legyen egy advanced call nevű program, amit ha aktiválok, tudom a hívásokat szűrni. na nekem ilyen program nincs a telon.
Lehetséges, hogy egyiken van a másikon nincs. Nem vagyok egy nagy telefonguru, ez gondolom hamar le is jött , de mivel céges a telefonom nagyon jó lenne ha tudnám szűrni a hivatalos telefonokat szabadidőmben. Szóval, ha valaki kellőképpen türelmes, és segítene megköszönöm.
|
csüt. aug. 28, 2008 21:32 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
A bejövő hívásokat spéci szűrőprogramokkal is lehet blokkolni.
Ilyesmit a Symbian programok nevű, igen látogatott topikban lehet találni.
Írás közbeni váltásra a kettőskereszt gomb való, eredetileg kisbetű/nagybetű váltásra használatos, de többször megnyomva beadja a szótáras ill. nem szótáras változatot is.
|
csüt. aug. 28, 2008 14:24 |
|
|
andi1967
vas-tag
|
Sziasztok!
Abban kérem a segítségeteket, hogyan lehet korlátozni a bejövő hívásokat, mondjuk, hogy csak ha bizonyos emberektől szeretnék hívást fogadni. Mert van egy ilyen funkció a telefonban, hogy híváskorlátozás, de kódot kér, ami persze nincs, de azt legalább leírja, hogy lehet módosítani
Az eddigi telefonjaimon, melyek ennél kicsit szerényebbek voltak simán meg lehetett határozni, csoportok szerint kitől jöjjön be hívás, akitől pedig nem akartam azt foglalt jelzéssel elutasította, de én láttam, hogy keresett.
A másik. Azt meg tudja e mondani valaki, hogy ezt a drága jó T9 szótárt hogy lehet egy mozdulattal kikapcsolni mondjuk telefonköny bejegyzésnél, vagy amikor egy net címet kell beírni. Mert hogy az üzenetnél kell de gondolhattak volna a szoftver készítők arra, hogy itt automatikusan nem működjön.
Bocsi ha kérdésem egyértelmű, de ha valaki erre tudja kapásból a választ megköszönném:
Üdv:Andi
|
csüt. aug. 28, 2008 13:48 |
|
|
dombyy
arany tag
|
hupsz, még egy kérdésem lenne. A Nokia saját, beépítet térképés programjánál megoldható hogy mikor a saját helyzetemet követem, akkor Igo szerűen mutassa az előre haladást? Tehát pl a telefon 'teteje' felé legyen az előre, az alján meg ahol már elhaladtam? Semmi ilyesmi beállítást nem találtam, és elég zavaró, hogy összevissza kell nézni, hogy merre van az előre :/
|
szomb. aug. 23, 2008 20:58 |
|
|
dombyy
arany tag
|
Köszi mindenkinek a segítséget, működik a navi, és minden egyéb amivel nyügöm volt. És köszi a türelmet is
|
szomb. aug. 23, 2008 20:51 |
|
|
manworkss
ezüst tag
|
akkor felre ertelmeztem a hsz.-t
az akkor az msn-re es a szotarra vonatkozott.
Legyen
|
szomb. aug. 23, 2008 12:36 |
|
|
kakuk100
platina tag
|
manworkss írta: kakuk100 írta: Magyar hangot tudtál letölteni a felolvasóhoz, beszédhez? Nekem nem sikerült. Lehet, hogy nincs is. Szia, hol talaltad meg a magyar hangot a text-to-speech-hez , mert a nokia europe-on nem talalom/latom. koszi:
Én se találtam magyar hangot és azt mondják a többiek, hogy nincs is. Reméljük majd csak lesz előbb utóbb.
|
szomb. aug. 23, 2008 12:24 |
|
|
manworkss
ezüst tag
|
kakuk100 írta: Magyar hangot tudtál letölteni a felolvasóhoz, beszédhez? Nekem nem sikerült. Lehet, hogy nincs is.
Szia,
hol talaltad meg a magyar hangot a text-to-speech-hez , mert a nokia europe-on nem talalom/latom.
koszi:
|
szomb. aug. 23, 2008 11:48 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
dombyy írta: és valaki esetleg próbálta a "nokia email" szolgáltatást? elvileg ingyenes push mail van, de nem igazán akar működni rendesen. csak akkor kéne netre másznia, ha kap push figyelmeztetést, de sajna mindig turkál a neten köszi a válaszokat
A push mél folyamatos adatkapcsolatot kíván. Nem csak a Nokia megoldásánál.
|
pén. aug. 22, 2008 9:56 |
|
|
dombyy
arany tag
|
próbálgattam én ezeket, de már az első lépésnél, ( HelloCarbid telepítésnél) dob egy hibát. de átmászok oda köszi
|
pén. aug. 22, 2008 9:49 |
|
|