Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 25, 2024 21:10

Hozzászólás a témához  [ 305 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
Érkezőben a Nokia E61i utódja: Az E71 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Szenya írta:
Ha a T-Mobile , Pannon és a Voda együtt nem tudta kiharcolni, pedig mindegyik MegaOperátor, akkor Te mit tehetsz?

Szerinted bármelyik szolgáltató lépett bármit ezügyben? Megkockáztatom, hogy nem is tudnak róla. Egyik kutya (Nokia) másik eb (szolgáltatók). Pont lesz@rják szerintem, csak vedd meg a telefont.

Hogy mit tehetek? Nemtudom, nem vagyok jártas fogyasztóvédő. Én már júniusban írtam a Nokiának. Faxon. Mert egyedül azon voltak képesek fogadni. (szintén nonszensz). Pont nem történt semmi.
Következő körben lehetne csoportos bejelentést tenni a fogyasztóvédelemnek vagy ilyesmi. De hát ehhez egy pici összefogás kellene, ez meg nem összeegyeztethető a magyar szellemmel sajnos...

kedd nov. 11, 2008 14:28
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Pompi írta:
Pont emiatt nem fog itt változni semmi. Mert ilyenek vagyunk. Elfogadjuk, hogy ez van.

És ha nem fogadod el, mit tudsz tenni? Nem rendelkezünk akkora vásárlóerővel, mint egy 80 Milliós ország . Hogy rögtön jónak kellett volna lennie? Igen, így van! És? Ha a T-Mobile , Pannon és a Voda együtt nem tudta kiharcolni, pedig mindegyik MegaOperátor, akkor Te mit tehetsz?

kedd nov. 11, 2008 14:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Szenya írta:
Pici ország, pici probléma.....kis pénz kis foci. Ha ß -re nem tudna keresni egy Német, ne félj hamar jó lenne.

Ez van.
Épp most akartam leírni én is ugyanezt...

12-13 éve hogy örültünk, hogy kezdett megjelenni a magyar nyelv a mobiltelefonok némelyikében... :)

Pont emiatt nem fog itt változni semmi. Mert ilyenek vagyunk. Elfogadjuk, hogy ez van.

kedd nov. 11, 2008 14:15
Moderátor

Hozzászólás 
Szenya írta:
Pici ország, pici probléma.....kis pénz kis foci. Ha ß -re nem tudna keresni egy Német, ne félj hamar jó lenne.

Ez van.
Épp most akartam leírni én is ugyanezt...

12-13 éve hogy örültünk, hogy kezdett megjelenni a magyar nyelv a mobiltelefonok némelyikében... :)

kedd nov. 11, 2008 14:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Szenya írta:

Ez van.

Ja, akkor majd csinálunk neki egy kis publicitást, aztán meglátjuk, mert ugyan pici ország, de pénzt meg ugyanannyit kérnek a telefonért nálunk is. A probléma meg látszólag pici, de gyakorlatilag eléggé megkeserítő, ráadásul amilyen pici olyan gyorsan lehetne javítani (gondolom).

kedd nov. 11, 2008 13:59
arany tag

Hozzászólás 

Ez van.

kedd nov. 11, 2008 13:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Szenya írta:
A duplabetűs hiba csak 2009 márciusában megjelenő PR3-ban lesz javítva, így nem lehet korrekt amit írt.

Remek. Majd' egy évvel a teló piacra kerülése után. :evil:
Ezt most mégis, hogyan képzeli a Nokia?! Nevetséges.

kedd nov. 11, 2008 13:44
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Abban megegyezhetünk szerintem, hogy nov. 7-én még nem írhattak erről az Általad idézett TESZT FW-ről.

Azon kívül ott is sántít emberünk állítása, hogy nem az ELSŐ szoftfriss, hanem a negyedik lesz (100.07.76, 102.07.81, 110.07.127) ez a 200-as (én más számokat hallottam a pontok után, de meglátjuk).

Nem vitának, információnak szántam. A duplabetűs hiba csak 2009 márciusában megjelenő PR3-ban lesz javítva, így nem lehet korrekt amit írt.

A 200 utáni számok a megjelenésig változhatnak, a tesztfolyamat során talált hibák javításai miatt.

kedd nov. 11, 2008 13:32
Moderátor

Hozzászólás 
Szenya írta:
Van.-->>200.21.85 már tesztfázisban van.
Közben megtudtam én is, 1 hét múlva várható leghamarabb a megjelenése, NSU-n meg talán a hó végére.

Abban megegyezhetünk szerintem, hogy nov. 7-én még nem írhattak erről az Általad idézett TESZT FW-ről.

Azon kívül ott is sántít emberünk állítása, hogy nem az ELSŐ szoftfriss, hanem a negyedik lesz (100.07.76, 102.07.81, 110.07.127) ez a 200-as (én más számokat hallottam a pontok után, de meglátjuk).

kedd nov. 11, 2008 12:35
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Ne haragudj, hogy megint vitatkozom, egyelőre non publicban sincsen újabb FW E71-hez.
Az elsők között tudnék róla, ha lenne.
De egyelőre nincs.

Köszi!

Van.-->>200.21.85 már tesztfázisban van.

kedd nov. 11, 2008 10:24
Moderátor

Hozzászólás 
Pompi írta:
Winston_Wolf írta:
Olvastad? Vagy hallottál olyanról, aki látott olyat, akinek volt a családjában egy pletykás, akinek a sógorának a nénikéje E71-e rákeres a duplabetűre a 110.07.127-es szoftban? Mert az enyém nem.

Egyébként megvan a megoldás úgy tűnik. Nem erről a szoftról van szó, hanem egy újabbról, ami még nem publik. Szóval lehet mindenkinek igaza lesz végül...
Ne haragudj, hogy megint vitatkozom, egyelőre non publicban sincsen újabb FW E71-hez.
Az elsők között tudnék róla, ha lenne.
De egyelőre nincs.

Ha valaki mást állít, légyszi kérdezd meg a verzióját, meg azt, hogy írja le Neked, mit ír ki a teló a *#0000# kódra.

Köszi!

kedd nov. 11, 2008 9:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Winston_Wolf írta:
Olvastad? Vagy hallottál olyanról, aki látott olyat, akinek volt a családjában egy pletykás, akinek a sógorának a nénikéje E71-e rákeres a duplabetűre a 110.07.127-es szoftban? Mert az enyém nem.

Egyébként megvan a megoldás úgy tűnik. Nem erről a szoftról van szó, hanem egy újabbról, ami még nem publik. Szóval lehet mindenkinek igaza lesz végül...

kedd nov. 11, 2008 8:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Pompi írta:
További update:
kérdés és válasz
Nowan ezt írta: "Magyar prediktívvel és angol menüvel használom." Így bárkinek fog működni a dupla betűre keresés a telkönyvben.
Lehet, hogy ő tévedett, amikor azt írta, hogy magyar-magyarral is megy.

Ne haragudj meg, jól ismerem farkasunkat, így inkább neki hiszek.
A FW-t meg én raktam fel neki, a legújabbat.

Ok, én hiszek nektek, ugyan a Farkast nem ismerem, Téged viszont igen.
De amíg nincs a telefonomon, addig reménykedek.... a remény hal meg utoljára.

hétf. nov. 10, 2008 18:01
Moderátor

Hozzászólás 
Pompi írta:
További update:
kérdés és válasz
Nowan ezt írta: "Magyar prediktívvel és angol menüvel használom." Így bárkinek fog működni a dupla betűre keresés a telkönyvben.
Lehet, hogy ő tévedett, amikor azt írta, hogy magyar-magyarral is megy.

Ne haragudj meg, jól ismerem farkasunkat, így inkább neki hiszek.
A FW-t meg én raktam fel neki, a legújabbat.

hétf. nov. 10, 2008 17:50
ezüst tag

Hozzászólás 
További update:
kérdés és válasz

hétf. nov. 10, 2008 16:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Kimaradt az előbb:
Egyébként fentartásokkal kezelem, főleg a második esetet, mert angol nyelvre állítva valószínüleg eddig is működött a keresés. De ettől függetlenül gondoltam megemlítem a dolgot, úgyis annyira "pörög" ez a topic, legalább van miről beszélni...

hétf. nov. 10, 2008 14:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Winston_Wolf írta:
Pompi írta:
Egyébként úgy olvastam, hogy mégis javították ezt a dolgot a mostani frissítésben.

Olvastad? Vagy hallottál olyanról, aki látott olyat, akinek volt a családjában egy pletykás, akinek a sógorának a nénikéje E71-e rákeres a duplabetűre a 110.07.127-es szoftban?

Mert az enyém nem.

Tanács:

Ne arról írj, amiről azt hallottad. hogy...

Köszönöm a tanácsod, de miért ne írhatnék olyanról, ha odaírom, hogy hallottam/olvastam? Majd ha biztosra állítom, akkor megszólhatsz érte. De olyat meg úgyis csak akkor fogok írna, ha saját tapasztalatom lesz. Az meg egyelőre nincs, mert NSU még nem hozza a frissítést nekem.

Egyébként párhuzamos fórumon olvastam két emberől is:
Egyik
Másik

hétf. nov. 10, 2008 13:59
arany tag

Hozzászólás 
Pompi írta:
Egyébként úgy olvastam, hogy mégis javították ezt a dolgot a mostani frissítésben.

Olvastad? Vagy hallottál olyanról, aki látott olyat, akinek volt a családjában egy pletykás, akinek a sógorának a nénikéje E71-e rákeres a duplabetűre a 110.07.127-es szoftban?

Mert az enyém nem.

Tanács:

Ne arról írj, amiről azt hallottad. hogy...

hétf. nov. 10, 2008 12:07
Moderátor

Hozzászólás 
Pompi írta:
Hát lehet, hogy abban így volt, de én használtam 7650-et, 6260-at, N70-et, E61-et, N80-at és E51-et huzamosabb ideig és azokon jól működött.

Valljuk be, itt volt az ideje!

hétf. nov. 10, 2008 12:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Pompi írta:
Azért erről a dupla mássalhangzós keresésről annyit, hogy ezt csak az E66-E71 párosba sikerült így elcseszniük.
Óóóóóó nem. régi keresztje ez már a Nokiának, a 7110-ben már így volt >8 éve...

Hát lehet, hogy abban így volt, de én használtam 7650-et, 6260-at, N70-et, E61-et, N80-at és E51-et huzamosabb ideig és azokon jól működött.

hétf. nov. 10, 2008 10:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szenya írta:
nord írta:
Csak azt nem értem, ha S40-es Nokiákban (pl. 6233) meg lehet csinálni, miért nem megy S60-akban... nem hiszem, hogy olyannyira bonyolult lenne...

Miért ne menne? A jó kérdés : Miért nem megy elsőre és miért felejtik el újra és újra?

Ez már a káka meg a csomó esete... azt hittem, nyilvánvaló, hogy E71 topikban leginkább E71-re gondolok. ;)

vas. nov. 09, 2008 11:41
arany tag

Hozzászólás 
nord írta:
Csak azt nem értem, ha S40-es Nokiákban (pl. 6233) meg lehet csinálni, miért nem megy S60-akban... nem hiszem, hogy olyannyira bonyolult lenne...

Miért ne menne? A jó kérdés : Miért nem megy elsőre és miért felejtik el újra és újra?

szomb. nov. 08, 2008 19:56
gyémánt tag

Hozzászólás 

szomb. nov. 08, 2008 18:40
Moderátor

Hozzászólás 
Pompi írta:
Azért erről a dupla mássalhangzós keresésről annyit, hogy ezt csak az E66-E71 párosba sikerült így elcseszniük.
Óóóóóó nem. régi keresztje ez már a Nokiának, a 7110-ben már így volt >8 éve...

szomb. nov. 08, 2008 13:05
arany tag

Hozzászólás 
Pompi írta:
Kinek a pap, kinek a paplan. Nekem ez jobban tetszik, külön füleken látom a fogadott, nem fogadott, tárcsázott hívásokat.

M600: ugyanaz, mint az E71, kiegészítve egy ömlesztett listával.

dr.zsoo: főképernyőn kezdj el betűket gépelni, egyből szűri a különben meg sem nyitott telefonkönyv névlistáját. Magyarul be sem kell lépni a telefonkönyvbe ahhoz, hogy neveket keress. Szerintem szuper (lenne, ha nem lenne bugos).

Lehet, hogy másnak is segít: nem tudtam az üzenetek mappában egyszerre több elemet kijelölni, csak opciók, kijelölés parancsokkal. Véletlenül rájöttem, hogy shift+enter, ill. shift+le/fel navibillentyűkkel sokkal gyorsabban meg lehet oldani.

szomb. nov. 08, 2008 8:24
ezüst tag

Hozzászólás 
dr.zsoo írta:
Az elején melepett hogy a hívásinfo listánál nem rögtön egy összesített listával fogad, hanem találjam ki hogy most a fogadott vagy nem fogadott listát akarom. WM ben ez sokkal jobb, olyan mint pl a SE volt régen. Összesített lista, majd egy gombnyomásra szűkíthető ahogy kell.

Kinek a pap, kinek a paplan. Nekem ez jobban tetszik, külön füleken látom a fogadott, nem fogadott, tárcsázott hívásokat.

dr.zsoo írta:
Telefonkönyvben volt kb 10 név. "sz"-t beütöm, mert láttam hogy ez van benne. Eredmény: nincs ilyen telefonkönyvi tétel. No ez szép. Még kb 5 ször próbáltam, azt hittem én vagyok béna. Majd "gy" betü mert a gyuri név szerepelt, erre is azt közölte hogy nincs ilyen.
Szóval ez így nagyon gáz. 100 ropiba kerül és alapvető hibákat tartalmaz a soft.
Szóval a Nokiának van még mit tanulnia telefon op rendszer fejlesztés terén.

Azért erről a dupla mássalhangzós keresésről annyit, hogy ezt csak az E66-E71 párosba sikerült így elcseszniük. Ettől függetlenül tényleg gáz. Nagyon. Főleg, hogy úgy tűnik nem hajlandóak javítani sem.

csüt. nov. 06, 2008 9:11
arany tag

Hozzászólás 
Winston_Wolf írta:
Sajnálatos módon az új firmware értékelhető változást nem hozott.

Merem ezt állítani így, 3-4 napos nyúzás után.

A telefon még mindig nem tud azokra a duplabetűvel kezdődő nevekre keresni, amiben a duplabetű egyik betűje "s" (sz,zs,cs)

Kamera terén semmi változás.

Minden egyéb... érezhetően semmi változás

:(

Nokia hozta a formáját ismét...

Tegnap az XPERIA forumban valaki írta hogy a SYMBIAN híváskezelés szolgáltatása (Telefonkönyv Hívásinfo) funkcionalitásban sokkal roszabb mint a WM. Illetve ezt többen valótlannak tartották.
Ma bementem a Media Marktba. Elkezdtem nyomkodni egy E71-et. Az elején melepett hogy a hívásinfo listánál nem rögtön egy összesített listával fogad, hanem találjam ki hogy most a fogadott vagy nem fogadott listát akarom. WM ben ez sokkal jobb, olyan mint pl a SE volt régen. Összesített lista, majd egy gombnyomásra szűkíthető ahogy kell.
Kipróbáltam a telefonkönyv név keresést is. Ahogy ütöm a betűket nem keres rögtön hanem egy keresőmezőt kell kitölteni, már ez is sokkal macerásabb mint a WM rendszere ahol azonnal keres, a híváslistában és a telefonkönyvben egyaránt, tehát ha számot ütök akkor a hívsálistát is nyálazza és a telefonkönyvet is. Telefonkönyvben volt kb 10 név. "sz"-t beütöm, mert láttam hogy ez van benne. Eredmény: nincs ilyen telefonkönyvi tétel. No ez szép. Még kb 5 ször próbáltam, azt hittem én vagyok béna. Majd "gy" betü mert a gyuri név szerepelt, erre is azt közölte hogy nincs ilyen.

Szóval ez így nagyon gáz. 100 ropiba kerül és alapvető hibákat tartalmaz a soft. Az pedig tényleg vicc hogy nem lehet az SMS és értesítő hangerőt külön állítani. Én pl ha értekezleten vagyok, telefon csengés néma, SMS hangerő csak csendes hogy a kollégák által küldött SMS-t észrevegyem. Az egygombos némítás alapdolog már kb 10 éve, jobb helyeken a hangerő fel le gombok tudják ezt, ha tokban van, akkor is egy mozdulattal elérhető.

Szóval a Nokiának van még mit tanulnia telefon op rendszer fejlesztés terén. Az a szomorú hogy szegény lúser user issza a levét, a piaci részesedésük az egekben, a low end készülékparkjuk siralmas, a hig end iszony dárga. Szerintem okostelefon vonalon sokkal jobb készülékek is vannak ennél.

dr.zsoo

szer. nov. 05, 2008 22:45
arany tag

Hozzászólás 
.:Jeff:. írta:
Szoftverben mit használtok?

A Garmin pöpecül fut rajta.

hétf. nov. 03, 2008 15:54
arany tag

Hozzászólás 
.:Jeff:. írta:
2 dolog:

A autós kihangosítót használ hozzá valaki? A CK300-ast néztem ki hozzá... Ez elvileg tudja a sztereo BT-is, így adott esetben 1-2 mp3 szám is hallgatható az autó hifi rendszerén.

A jövőben szeretném az e71-est navira is használni. Namost - ha jól tudom - a beépített navi nem teljes értékeű, hanem az A-GPS. Most akkor jól tévedek, hogy kell hozzá vennem egy külső BT-GPS-t? Szoftverben mit használtok? Garmin vagy Tomtom esetleg?

Teljes értékű. Az A-GPS egy kiegészítő LBS alapú szolgáltatás, picit kevered a dolgokat. Nem kell hozzá külső GPS vevő.

vas. nov. 02, 2008 16:02
arany tag

Hozzászólás 
2 dolog:

A autós kihangosítót használ hozzá valaki? A CK300-ast néztem ki hozzá... Ez elvileg tudja a sztereo BT-is, így adott esetben 1-2 mp3 szám is hallgatható az autó hifi rendszerén.

A jövőben szeretném az e71-est navira is használni. Namost - ha jól tudom - a beépített navi nem teljes értékeű, hanem az A-GPS. Most akkor jól tévedek, hogy kell hozzá vennem egy külső BT-GPS-t? Szoftverben mit használtok? Garmin vagy Tomtom esetleg?

vas. nov. 02, 2008 15:40
arany tag

Hozzászólás 
Jelentem, sikerült befoltozni a lyukakat a gyári szoftverellátottságon, a mail kliensen kívül megbékéltem a telefonnal, nem adom el. A gyári mail kliens viszont lótúrót se tud... A Nokia Email beta változata legalább egy fokkal jobb, de ezt meg hajlamos magától bezárni a telefon, így nem árt felügyelni, fut-e a program a háttérben.

kedd okt. 28, 2008 16:31
arany tag

Hozzászólás 
Sajnálatos módon az új firmware értékelhető változást nem hozott.

Merem ezt állítani így, 3-4 napos nyúzás után.

A telefon még mindig nem tud azokra a duplabetűvel kezdődő nevekre keresni, amiben a duplabetű egyik betűje "s" (sz,zs,cs)

Kamera terén semmi változás.

Minden egyéb... érezhetően semmi változás

:(

Nokia hozta a formáját ismét...

vas. okt. 26, 2008 14:35
arany tag

Hozzászólás 
Köszi a válaszokat.

Winston_Wolf írta:
ömlesztett sajt

Köszi. :D Majd törekszem a tőmondatokra.

Winston_Wolf írta:
De tényleg nem szokás már elolvasni a használati útmutatót??? Abban is benne vannak Satriani által említett kérdések egy részére a válasz...

Akkor kezdjük a végéről. :) Hajnal 1 körül le is töltöttem a manualt pdf formátumban a magyar Nokia oldalról, miután úgy gondoltam, tegnap éjjel biztos a fáradtság miatt nem találom ezeket az evidensnek tűnő dolgokat. Keress rá az RSS, néma, némítás, # kulcsszavakra, meg fogsz lepődni: sem az egygombos némításról, sem az RSS olvasóról nincs szó a kézikönyvben.

Egyébként az egygombos némítást reflexből ki is próbáltam tegnap, de nem működött: tegnap még nem tettem bele a telefonba a SIM kártyát, offline módban pedig a hosszú #-re SIM-kártyát kért a telefon - logikusan azt gondoltam, ennek semmi köze a némításhoz. (Aztán miután elolvastam a hozzászólásaitokat, újra próbáltam, és kiderült, hogy egyszerűen a néma módot akarja ilyenkor aktiválni, ami feltételezi a hálózat jelenlétét - végeredményben ez is logikus valamennyire...)

Szóval úgy tűnik, egyetlen kérdésemre ill. észrevételemre sincs benne a válasz a kézikönyvben.

Tegnap nem írtam, azt sem tartom logikusnak, hogy offline módban, SIM-kártya nélkül netezni enged wifin keresztül, viszont ilyenkor a maileket nem lehet frissíteni, offline módra való hivatkozással...?

Az RSS olvasó helyett majd keresek egy különálló programot, ez így körülményes.

Winston_Wolf írta:
A Nokiákon soha nem lehetett az SMS hangerejét külön módosítani. Az a mindenkori csengőhangerő beállításától függött...

Vagy 6-7 éve nem használtam Nokiát, az akkori telefonomon pedig úgy emlékszem, külön lehetett hangerőt állítani a csengőhangnak és az üzenethangnak is. Majd megnézem, valahol még megvan a kis 8210. Mondjuk mindentől függetlenül elég nagy marhaságnak tartom, hogy csak ezért külön csengőhangot kelljen szerkeszteni, de ha ezen múlik, megoldom.

Amúgy ma már kicsit jobban összebarátkoztam a telefonnal, még a végén nem adom el nagy mérgemben. Azt mondjuk tartom, hogy az UIQ3 egy erősebb vassal logikusabb, barátibb felület lenne - sebaj, majd igyekszem a Series 60 és az E71 előnyeire koncentrálni. A GPS-t például már kipróbáltam, szépen megy rajta a Garmin Mobile XT. Megtaláltam a feladatkezelőt (erről írnak a kézikönyvben), sikerült problémamentesen átmenteni az M600-ról a telefonkönyvemet (az Outlook áthozta a kontaktokhoz rendelt fotókat is), van két szép témám a két módhoz, szóval alakul az eszköz.

csüt. okt. 23, 2008 19:51
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Satriani írta:
Mondjuk a profilokat félig-meddig cseszhetem, ha nincs egy gyorsnémító gomb,...
Egyre több telefonon szabvány az egygombos némításra a kettőskereszt hosszú nyomása.

Mint ahogy azt az e71 is ismeri... Észre sem vettem ezt a felvetést az ömlesztett sajtban...

De tényleg nem szokás már elolvasni a használati útmutatót??? Abban is benne vannak Satriani által említett kérdések egy részére a válasz...

csüt. okt. 23, 2008 15:10
Moderátor

Hozzászólás 
Satriani írta:
Mondjuk a profilokat félig-meddig cseszhetem, ha nincs egy gyorsnémító gomb,...
Egyre több telefonon szabvány az egygombos némításra a kettőskereszt hosszú nyomása.

csüt. okt. 23, 2008 1:05
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
- Beépített RSS olvasó tényleg nincs? S60-ra van millió program, majd találok egyet, de ez akkor is hiányzik.

De van. A webböngészőben találod meg webes infók alatt. Ide vehetsz fel rss csatornákat, és ezeket automatikusan is tudja frissíteni.

Idézet:
- Az üzenethangok hangereje tényleg nem módosítható?! Ezt egyszerűen nem hiszem el. Tényleg választanom kell a kuss és az egyféle hangerő között, vagy szerkeszthetek saját csengőhangot? Botrány.

Ezt most némiképpen nem értem. A Nokiákon soha nem lehetett az SMS hangerejét külön módosítani. Az a mindenkori csengőhangerő beállításától függött...

Idézet:
- Miért nem lehet beállítani valamilyen prioritást a hálózati kapcsolatok között? 1. wifi, 2. webnwalk, 3. gprs, aztán csókolom. Ez nem megy.

K urvajó kérdés. Egy időben lehetett... Még az E 61i is ilyen volt. Aztán a Nokia leszokott róla. Én is írtam már pár keresetlen szót emiatt ide is... meg sok helyre...

Idézet:
- Nálam a számológép alkalmazásban fordítva működik a + és az = jel, pedig ugyanaz a verzió, mint amit Winston_Wolf szombaton beírt.

Régebben mindenhol meg volt cserélve:) Örülünk, hogy most csak ott:)))

csüt. okt. 23, 2008 0:41
arany tag

Hozzászólás 
Ma délután vettem egy ilyen készüléket, tehát előrebocsátom, a véleményem pár óra ismerkedés után alakult ki. Nyilván lesz néhány dolog, amire találok megoldást, és biztos írok olyat, amihez csak el kellene alaposabban olvasni a kézikönyvet, mindenesetre jelenleg számos gondom van a telefonnal. Az elődje egy SE M600i volt, amit két éve használtam (99%-os megelégedéssel), úgyhogy ahhoz is fogok viszonyítani. Most ott tartok, hogy - először a szűk 10 éves mobilos pályafutásom során - nem látom, hogyan fogom megszokni a masinát, amiről rengeteg jót olvastam, de jelenleg elsősorban a hátrányait látom.

Essünk túl a pozitívumokon:
- a design perfekt, ez egy szép, mutatós telefon.
- A kijelző szuper, találtam rá egy szép vörös alapszínű témát, tökéletes.
- Papíron sokat tud (mail, wifi, gps, bt, stb), adnak néhány hasznos szoftvert is. A wifit már be is lőttem, hibátlan.
- Gyári headset, 2GB memóriakártya, ügyes kis tok.
- A telefon független, abszolút nincs brandelve. (De utálnám a T-s menüket.)
- Bizonyos gombok szépen testre szabhatóak.
- Van végre külön piros-zöld gomb a hívás kezdéséhez és befejezéséhez, és vannak profilok (M600i-n egyik sem volt). Mondjuk a profilokat félig-meddig cseszhetem, ha nincs egy gyorsnémító gomb, vagy nem lehet profilonként beállítani az üzenetek hangerejét.
- Szépen szól a beépített hangszóró.
- Gyors!!! Legnagyobb előny az M600-hoz képest.

Nézzük a negatívumokat:
- az M600i billentyűzetével az első perctől boldogultam, ezzel rendszerint melléütök. Szokni kell nyilván, egy hét után remélhetőleg ügyesebb leszek vele.
- A billentyűzeten a számok baromi kis területre vannak összezsúfolva. Szintén M600i előny: egy szám egy gomb bármelyik oldalával előhívható, "szellősebb" érzés. Telefonkönyvből tárcsázásnál mindegy, amúgy bosszantó az E71 zsúfoltsága.
- Az üzenethangok hangereje tényleg nem módosítható?! Ezt egyszerűen nem hiszem el. Tényleg választanom kell a kuss és az egyféle hangerő között, vagy szerkeszthetek saját csengőhangot? Botrány.
- Az üzenetkezelése az M600-nak sokkal jobb. Létrehozol egy mail fiókot, és az ahhoz kapcsolódó piszkozatok, kimenő üzenetek fiókonként menthetőek. Sőt, van lehetőség fiókonként speciális almappákat (mittudomén, archívum, hírlevelek külön kezelése, stb) kreálni. Automatikus letöltési beállítások testreszabhatósága E71-ben kutyafüle. M600i egyik leghasználhatóbb opciója az olvasott üzenetek elrejtése, innen ez is hiányzik. Mivel nekem okostelefon elsősorban a több mail fiók korrekt kezelése miatt kell, ez óriási fekete pont.
- Beépített RSS olvasó tényleg nincs? S60-ra van millió program, majd találok egyet, de ez akkor is hiányzik.
- M600i érintőképernyője után büntetés, hogy mindent ezer gombnyomással kell megcsinálni... M600i főképernyőjéről ujjal, azonnal elérhető: feladatkezelő, akksi állapot/fényerő, hangerő, kapcsolatok (Bt, infra, net, stb), naptár, összes mail fiók, flight mode, ébresztőóra, híváskorlátozás, új sms/mms/mail/doksi/feljegyzés/találkozó/stb, 5 tetszőleges program. Mindezt úgy, hogy egyáltalán nem zsúfolt a főképernyő, szellősebb az E71-nél. Ezzel köszönőviszonyban sincs az E71; ez a telefon ordít egy touchscreen után.
- Ébresztőóra nem külön alkalmazás. Ha jól láttam, közvetlen hivatkozással el se lehet érni...
- Miért nem lehet beállítani valamilyen prioritást a hálózati kapcsolatok között? 1. wifi, 2. webnwalk, 3. gprs, aztán csókolom. Ez nem megy.
- Nálam a számológép alkalmazásban fordítva működik a + és az = jel, pedig ugyanaz a verzió, mint amit Winston_Wolf szombaton beírt.
- Ez tényleg kötözködés: a fényképező pocsék. (Amúgy nem gáz, valószínűleg semmire nem fogom használni. Ha lett volna kameramentes E71, azt veszem.)
- Az automata billentyűzár ha jól látom, csak a főképernyőről működik. Magyarul ha elfelejtek kilépni - teszem azt - a számológépből, akkor nem zár le magától. Ejnye.
- Opera Miniben nem működik a törlés gomb. Ez nyilván nem a telefon hibája, de ettől még bosszant.

Összegezve: minimum egy rendes mail klienst megérdemelt volna ez a telefon. Az üzenethang fix hangereje 2008-ban szerintem röhej, és van még pár bosszantó hiányosság. Kicsit sajnálom, hogy nem vettem addig egy SE P1-et (M600i+wifi), amíg kapható volt a T-Mobilnál - most már mindegy, valahogy igyekszem megbarátkozni ezzel. A dizájnja sokat fog segíteni, nagyon szép darab.

szer. okt. 22, 2008 23:14
arany tag

Hozzászólás 
Ez eleg kellemetlen, eddig az osszes telefonom tudott ilyet. (Amugy halkitani szeretnek, de nem is ez a lenyeg.)

szer. okt. 22, 2008 22:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Külön sehogy. Ha csinálsz egy jó hangos hangfájlt, azzal teheted hangosabbá.

szer. okt. 22, 2008 21:37
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Urak, hogy lehet ebben az uzenethangok hangerejet megvaltoztatni? Koszi.

szer. okt. 22, 2008 21:34
vas-tag

Hozzászólás 
sziasztok!

azt szeretnem kerdezni, hogy a beerkezo sms-ek betumerete mekkora?
mint amekkorakat a sablonoknal latni, vagy mint mikor en gepelek sms-t? mert elobbi esetben tok nagyok a betuk, utobbiban meg halal kicsik.
amit a kezemben fogtam telot (MM-ben), abban sajnos nem volt bejovo sms :/

edit:
illetve, hogy lehet-e a betumeretet allitani sms irasa/olvasasakor? :)

vas. okt. 19, 2008 8:55
arany tag

Hozzászólás 
Bevallom derekasan most kicsit meglepődtem. A héten hoztam ki a legújabb szállítmányú E71-ből egyet, és meglepve tapasztaltam, hogy sutyiban kijavították a + és az = jel cseréjét. Most vettem észre. Nem a billentyűzet más, mert megnéztem az előzőről készült fényképet, és az tökegyforma...

*#0000# : 100.07.76 Nokia E71-1 (12.1)

szomb. okt. 18, 2008 11:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mérget azért ne vegyél rá. A 6230 két legutolsó (5.40 és 5.50) softjában a Nokia unzsenírt benne hagyott egy akkora hibát, amitől azokat mi magyarok nem is tudjuk használni, hanem számunkra az 5.35 az utolsó korrekt verzió.
Nagy 'S' sem sms íráskor, sem névjegyzék kezeléskor (beírás, keresés) nem jött elő.

Semmi nem garantálja, hogy vmi hasonló hiba itt is bent maradjon. De ne legyen igazam...

szomb. okt. 18, 2008 9:49
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás Re: Új Firmware E71-re hamarosan elérhető az NSU-n!
Macika írta:
Pompi írta:
Továbbá engem az is izgat, hogy a magyar lokalizációba becsúszott és ezidáig sem javított hibák orvoslásai benne lesznek-e...
Szerintem annál többre, mint amit leírt farkasunk, aligha számíthatsz.

Na persze, ez még csak a harmadik FW-verzió :)

Abban bízok, hogy ezek a leírt javítások / fejlesztések a globális változatra vonatkoznak, a mi bajaink meg kimondottan a magyar verzió problémái (dupla mássalhangzóra keresés, billentyűk összecserélése). Minden esetre, ha ezeket nem fogják most javítani, akkor az marha nagy blama lesz a Nokiától egy ilyen kaliberű készülék esetében...

szomb. okt. 18, 2008 8:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nokia E71 SW releases 110.07.127

This SW release contains
the following new features:

Gimlet 9.2.1.381 (Nokia Email Service version) in user disk; gimlet is visible only in countries where service available, otherwise hidden.
Improved Email Set-up Wizard to check availability of Nokia email service
This is visible only in countries where service available, otherwise hidden.
Mail for Exchange 2.5.5
Maps 2.0 release from wk 30
VoIP baseline from wk 31
Switch4 from wk 32
Startup settings from wk 31
Catalogs 3.1.50 from wk 32
Y drive for WMDRM protection files

Changes/improvements made to
MCU SW version 110.07.127:

Email set-up improvements
Maps 2.0 improvements
Music library refresh function performance improvement
Browser improvements
Bluetooth improvements
Camera improvements

Corrected Items from
MCU SW version 100.07.76

Email for Exchange – Synching improvements
DUT does not connect to BT stereo headset (SEM HBH -DS970) and car kit (SM HCB-120)
Y-drive visible with PC Suite
EAP-FAST authentication improvements
Unable to start maps when memory card is full
Camera - Picture cannot be taken correctly after zooming in max

szomb. okt. 18, 2008 1:03
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Legkésőbb jövő hét szerdáig minden területről el lehet érni az új softot NSU-n keresztül. Elvben. Mivel a Nokia hivatalosan csak a megjelenés után ad hírt róla - néha akkorse - ezért ebben lehet bizakodni.

A javítások közé bekerült egy új is:

- Genereal UI improvements

Foggalmam sincs, hogy ebbe belefér-e az elszúrt mapping... :(

szomb. okt. 18, 2008 0:35
Moderátor

Pompi írta:
Továbbá engem az is izgat, hogy a magyar lokalizációba becsúszott és ezidáig sem javított hibák orvoslásai benne lesznek-e...
Szerintem annál többre, mint amit leírt farkasunk, aligha számíthatsz.

Na persze, ez még csak a harmadik FW-verzió :)

pén. okt. 17, 2008 21:56
ezüst tag

Atos írta:
Winston_Wolf írta:
Új Firmware E71-re hamarosan elérhető az NSU-n!

Lehet tudni, hogy kb mikortól?

pén. okt. 17, 2008 21:00
arany tag

Winston_Wolf írta:

Lehet tudni, hogy kb mikortól?

csüt. okt. 16, 2008 21:45
arany tag

Hozzászólás Új Firmware E71-re hamarosan elérhető az NSU-n!

New features in MCU SW version 110.07.127:

- Nokia Email client for Nokia Email service in user disk (visible in countries where service is available)
- Mail for Exchange 2.5.5
- New Maps 2.0 release
- New Voip release
- New Switch release
- New Download! Release
- Y-drive for WMDRM protected files

Changes/improvements made to MCU SW version 110.07.127:
- Email set-up improvements
- Maps 2.0 improvements
- Music library refresh function performance improvement
- Browser improvements
- Bluetooth improvements
- Camera improvements

csüt. okt. 16, 2008 19:50
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 305 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő