|
Szerző |
Üzenet |
Szenya
arany tag
|
Macika írta: Lalamper írta: scorpeeon írta: duma-duma-duma. miben is más egy pannonos fw, mint egy független? pannonfüggő, pannonos bekapcs animáció, pannonos csengőhang, ennyi. mégis mennyi idő lenne letesztelni, hogy ez a 3 dolog továbbra is működik és, és miért ne működne? Ott a pont! Bocsánat, RÉSZBEN duma. Vannak a szolgáltatóknak bizonyos etalonjai, amelyek akár mint külön kívánságok jelennek meg a gyártónál. Amennyiben egy újabb FirmWare esetleg nem tudja teljesíteni azokat az elvárásokat, akkor az nem fog szerepelni az adott szolgáltató brandjében. Ezért van az a helyzet már hosszú évek óta, hogy megjelenik az EURO3-as FW (aki nem tudná, ez az unbranded, magyar nyelvet is tartalmazó nyelvi csomag) mondjuk DataPack 11.0 verzióval, aztán jönnek ki hozzá a bővítések/javítások, a 11.01-11.02-11.03, majd úgy a 11.05-11.06-ban megjelenik valamelyik hazai brand, általában a Voda és/vagy a Pannon, majd a 11.10-ben a T-mobile is. De bárki fejből tud sorolni olyan FW verziókat, melyek SOHASEM jelentek meg brandelten, főleg a T jeleskedik ebben.
Lehet, hogy duma de a Nokia addig nem jeletetheti meg a szoftvert amíg az operátor erre engedélyt nem ad azzal, hogy egy tesztfolyamat végén azt hivatalos formában elfogadja-> tehát az ő tesztfolyamata a szűk keresztmetszet. Az operátorvariáns majdnem egyidőben készül az unbranded sw-vel. A többi késés pl. abból áll, hogy neki ne legyen benne a Yahoo go ikon, a jobb oldali hotkey felirata ne ez legyen, az internet AP neve miért kis "i" vel van írva neki naggyal kell, neki nem kell a pókember video még ingyen se......stb.
A T-mobile jeleskedésének ravasz okai (is) vannak. Ha valaki átrakja unbranded-re bonyásabb újra garissá tenni, mert a downgrade elég macerás. A Voda-nak is vannak eléggé érdekesen számozott software-ei, bizonyos telefonoknál hasonló okokból.
|
szomb. nov. 08, 2008 13:30 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Lalamper írta: scorpeeon írta: duma-duma-duma. miben is más egy pannonos fw, mint egy független? pannonfüggő, pannonos bekapcs animáció, pannonos csengőhang, ennyi. mégis mennyi idő lenne letesztelni, hogy ez a 3 dolog továbbra is működik és, és miért ne működne? Ott a pont! Bocsánat, RÉSZBEN duma.
Vannak a szolgáltatóknak bizonyos etalonjai, amelyek akár mint külön kívánságok jelennek meg a gyártónál.
Amennyiben egy újabb FirmWare esetleg nem tudja teljesíteni azokat az elvárásokat, akkor az nem fog szerepelni az adott szolgáltató brandjében.
Ezért van az a helyzet már hosszú évek óta, hogy megjelenik az EURO3-as FW (aki nem tudná, ez az unbranded, magyar nyelvet is tartalmazó nyelvi csomag az S60 telefonoknál, S40-nél a "D" nyelvcsomag) mondjuk DataPack 11.0 verzióval, aztán jönnek ki hozzá a bővítések/javítások, a 11.01-11.02-11.03, majd úgy a 11.05-11.06-ban megjelenik valamelyik hazai brand, általában a Voda és/vagy a Pannon, majd a 11.10-ben a T-mobile is.
De bárki fejből tud sorolni olyan FW verziókat, melyek SOHASEM jelentek meg brandelten, főleg a T jeleskedik ebben.
|
szomb. nov. 08, 2008 13:18 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
scorpeeon írta: duma-duma-duma. miben is más egy pannonos fw, mint egy független? pannonfüggő, pannonos bekapcs animáció, pannonos csengőhang, ennyi. mégis mennyi idő lenne letesztelni, hogy ez a 3 dolog továbbra is működik és, és miért ne működne?
Ott a pont!
|
szomb. nov. 08, 2008 10:47 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Szenya írta: jbtibor írta: Akoska írta: Az unbranded, nem szolgáltatós soft hamar kikerül az NSU-ra általában, olyan is volt már, hogy ott hamarabb volt 1-2 nappal.
A különféle szolgáltatókhoz tartozó PC-k tulajdonosainak sajnos ennél rendszerint hosszabb a várakozási idő. Hosszabb Pannonból még mindig csak 100.34.20 van. Ez az idő nem (csak) a Nokia-n múlik. Az operátor tesztelési folyamata ilyen lassú sajnos. A T-Mobile a leglassabb a másik kettő viszonylag normális de az is van 1-2 hónap.
duma-duma-duma. miben is más egy pannonos fw, mint egy független? pannonfüggő, pannonos bekapcs animáció, pannonos csengőhang, ennyi. mégis mennyi idő lenne letesztelni, hogy ez a 3 dolog továbbra is működik és, és miért ne működne?
|
pén. nov. 07, 2008 23:13 |
|
|
Szenya
arany tag
|
jbtibor írta: Akoska írta: Az unbranded, nem szolgáltatós soft hamar kikerül az NSU-ra általában, olyan is volt már, hogy ott hamarabb volt 1-2 nappal.
A különféle szolgáltatókhoz tartozó PC-k tulajdonosainak sajnos ennél rendszerint hosszabb a várakozási idő. Hosszabb Pannonból még mindig csak 100.34.20 van.
Ez az idő nem (csak) a Nokia-n múlik. Az operátor tesztelési folyamata ilyen lassú sajnos. A T-Mobile a leglassabb a másik kettő viszonylag normális de az is van 1-2 hónap.
|
pén. nov. 07, 2008 19:56 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
Akoska írta: Az unbranded, nem szolgáltatós soft hamar kikerül az NSU-ra általában, olyan is volt már, hogy ott hamarabb volt 1-2 nappal.
A különféle szolgáltatókhoz tartozó PC-k tulajdonosainak sajnos ennél rendszerint hosszabb a várakozási idő.
Hosszabb :-) Pannonból még mindig csak 100.34.20 van.
|
pén. nov. 07, 2008 19:08 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Az unbranded, nem szolgáltatós soft hamar kikerül az NSU-ra általában, olyan is volt már, hogy ott hamarabb volt 1-2 nappal.
A különféle szolgáltatókhoz tartozó PC-k tulajdonosainak sajnos ennél rendszerint hosszabb a várakozási idő.
|
pén. nov. 07, 2008 17:37 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
gumis írta: Macika írta: gumis írta: Macika!! Szerinted érdemes telepiteni a szoftver frissitéstTartalmaz annyi újdonságot(frissitést)? Előre is köszi a választ. Nézd, én mindig felrakom a legfrissebbet, ez most annyira jól sikerül, hogy két hetes a dátum az FW-ben!!! Ritkán szokott ennyire hamar felkerülni FW működő telefonra. Hogy kifizetnék-e magamnak 3e Ft-ot, hogy a legfrissebb FW-verzió kerüljön fel a készülékemre? Magam ellen beszélek, de nem hiszem. Nekem az előző FW-vel sem volt semmi bajom. Akinek pedig volt, annál amúgy sem kérdéses, hogy megéri-e... Köszi a választ.Azt lehet tudni,hogy általában mennyi idő mire otthoni frissités is lehetséges lesz? Egyáltalán nem biztos, hogy behozzák hivatalosan is, de 1-2 hét mindenképpen el szokott telni.
Brandos FW-nél meg akár 1 hónap is, vagy akár több is.
|
pén. nov. 07, 2008 17:13 |
|
|
gumis
ezüst tag
|
Macika írta: gumis írta: Macika!! Szerinted érdemes telepiteni a szoftver frissitéstTartalmaz annyi újdonságot(frissitést)? Előre is köszi a választ. Nézd, én mindig felrakom a legfrissebbet, ez most annyira jól sikerül, hogy két hetes a dátum az FW-ben!!! Ritkán szokott ennyire hamar felkerülni FW működő telefonra. Hogy kifizetnék-e magamnak 3e Ft-ot, hogy a legfrissebb FW-verzió kerüljön fel a készülékemre? Magam ellen beszélek, de nem hiszem. Nekem az előző FW-vel sem volt semmi bajom. Akinek pedig volt, annál amúgy sem kérdéses, hogy megéri-e...
Köszi a választ.Azt lehet tudni,hogy általában mennyi idő mire otthoni frissités is lehetséges lesz?
|
pén. nov. 07, 2008 15:21 |
|
|
Macika
Moderátor
|
gumis írta: Macika!! Szerinted érdemes telepiteni a szoftver frissitéstTartalmaz annyi újdonságot(frissitést)? Előre is köszi a választ. Nézd, én mindig felrakom a legfrissebbet, ez most annyira jól sikerül, hogy két hetes a dátum az FW-ben!!! Ritkán szokott ennyire hamar felkerülni FW működő telefonra.
Hogy kifizetnék-e magamnak 3e Ft-ot, hogy a legfrissebb FW-verzió kerüljön fel a készülékemre?
Magam ellen beszélek, de nem hiszem.
Nekem az előző FW-vel sem volt semmi bajom.
Akinek pedig volt, annál amúgy sem kérdéses, hogy megéri-e...
|
pén. nov. 07, 2008 15:12 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
aki feltette, az nagy szolgálatot tenne, ha leelenőrizné, hogy működik a hellocarbide hack, vagy nem, mint ahogy sejteni lehet.
|
pén. nov. 07, 2008 14:33 |
|
|
gumis
ezüst tag
|
Macika!!
Szerinted érdemes telepiteni a szoftver frissitéstTartalmaz annyi újdonságot(frissitést)? Előre is köszi a választ.
|
pén. nov. 07, 2008 9:29 |
|
|
pleti
ezüst tag
|
Macika írta: pleti írta: Hogy tudom visszaállítani full szűzre a telefonom? A gyári beállítások visszaállításánál a naptári bejegyzéseim és a telepített alkalmazások is rajta maradnak :S ez normális? Szoftver meg nem enged frissíteni, mert a legújabb van rajta. Úgy kéttucatszor le lett már írva. Csillag + 3 + zöld + bekapcs. Igen, normális. A szoftver utána sem fog engedni frissíteni, mert a legújabb lesz rajta....
A negyedik oldal vége felé megtaláltam hard reset címszó alatt! Bocsi!
|
pén. nov. 07, 2008 8:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
pleti írta: Hogy tudom visszaállítani full szűzre a telefonom? A gyári beállítások visszaállításánál a naptári bejegyzéseim és a telepített alkalmazások is rajta maradnak :S ez normális? Szoftver meg nem enged frissíteni, mert a legújabb van rajta. Úgy kéttucatszor le lett már írva.
Csillag + 3 + zöld + bekapcs.
Igen, normális.
A szoftver utána sem fog engedni frissíteni, mert a legújabb lesz rajta....
|
pén. nov. 07, 2008 0:38 |
|
|
pleti
ezüst tag
|
Hogy tudom visszaállítani full szűzre a telefonom? A gyári beállítások visszaállításánál a naptári bejegyzéseim és a telepített alkalmazások is rajta maradnak :S ez normális? Szoftver meg nem enged frissíteni, mert a legújabb van rajta.
|
pén. nov. 07, 2008 0:06 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Akoska írta: És ha ott az van beállítva, akkor természetesen érti Mondjuk tőlem még nem kérdezte soha a teló, hogy milyen titkosítási módszerrel szeretnék belépni, csak kéri a jelszót.
Nekem meg tudnom kell, milyet állítottam be a routeremen...
|
csüt. nov. 06, 2008 23:02 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
És ha ott az van beállítva, akkor természetesen érti
|
csüt. nov. 06, 2008 22:57 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: TKIP E51-en
Walsh írta: Az E51-es tudja a TKIP titkosítást a WIFI-nél? Be lehet valahol állítani, hogy milyen titkosítást használjon? Na várj csak, itt valami nem tiszta.
A titkosítás módját az Access Pointnál kell beadni. A teló meg nem az.
|
csüt. nov. 06, 2008 22:28 |
|
|
Walsh
vas-tag
|
TKIP E51-en
Az E51-es tudja a TKIP titkosítást a WIFI-nél? Be lehet valahol állítani, hogy milyen titkosítást használjon?
|
csüt. nov. 06, 2008 21:49 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: Az enyémen már fent ketyeg. 220.34.37 20-10-2008
A changelog szánalmas.
Changes/improvements made from MCU SW v 210.34.36 to v 220.34.37: - Camera: Support for new camera accelerator HW component - Other: Support for USB flashing for new combo memory component - Telephony: Support for variant configurable spool icon
A 210.34.36 pedig: MCU SW version corrected in the title (200.34.36 ->210.34.36)
ez így még annyinak sem tűnik, mint a múltkor :S
a camera accelerator hw mit takar egyáltalán?
|
csüt. nov. 06, 2008 21:07 |
|
|
dpetibane
ezüst tag
|
Én is beállítottam az emailt. De hogy kell azt megcsinálni, hogy csak akkor tudjak belépni, hogy ha a jelszót tudom? Hiába vettem ki a beállításokból hogy nincs password, de simán beenged így is az emailjeimbe
|
csüt. nov. 06, 2008 20:59 |
|
|
pleti
ezüst tag
|
Lalamper írta: pleti írta: Be tudta valaki állítani a gmailt alapértelmezett emailnek? Freemail simán letölti a leveleim,de a gmail mindig kidob időtúllépés miatt. Bejövő email: felhazsnáló név: user@gmail.comjelszó: ....... Bejövő email szerver: pop.gmail.com Kimenő email: saját email cím: user@gmail.comfelhasználónév: user@gmail.comjelszó: ....... kimenő email szerver: smtp.gmail.com Ez ennél egy picit bonyolultabb a megoldás. 1. Először is engedélyezd a POP3 vagy IMAP elérést a Gmailben. (Utóbbi jobb) 2. Állítsd be a kapcsolatot helyesen: http://mail.google.com/support/bin/answ ... swer=78799
Sikerült! A portokat meg a biztonságban lévő portokat se állítottam be, ezért nem ment! Köszönöm!
|
csüt. nov. 06, 2008 19:19 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
pleti írta: Be tudta valaki állítani a gmailt alapértelmezett emailnek? Freemail simán letölti a leveleim,de a gmail mindig kidob időtúllépés miatt. Bejövő email: felhazsnáló név: user@gmail.comjelszó: ....... Bejövő email szerver: pop.gmail.com Kimenő email: saját email cím: user@gmail.comfelhasználónév: user@gmail.comjelszó: ....... kimenő email szerver: smtp.gmail.com
Ez ennél egy picit bonyolultabb a megoldás.
1. Először is engedélyezd a POP3 vagy IMAP elérést a Gmailben. (Utóbbi jobb)
2. Állítsd be a kapcsolatot helyesen: http://mail.google.com/support/bin/answ ... swer=78799
|
csüt. nov. 06, 2008 18:57 |
|
|
pleti
ezüst tag
|
Be tudta valaki állítani a gmailt alapértelmezett emailnek? Freemail simán letölti a leveleim,de a gmail mindig kidob időtúllépés miatt.
Bejövő email:
felhazsnáló név: user@gmail.com
jelszó: .......
Bejövő email szerver: pop.gmail.com
Kimenő email:
saját email cím: user@gmail.com
felhasználónév: user@gmail.com
jelszó: .......
kimenő email szerver: smtp.gmail.com
|
csüt. nov. 06, 2008 18:47 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Macika írta: Nem szoktam hekkelni, nekem jó a kínai szignózós szerver...
Ööö, lehet hogy hülyeséget kérdezek, de nem egyszerübb egyszer megcsinálni a hacket, aztán azt telepítesz amit akarsz, nem kell azzal
pöcsölni ha letöltesz egy alkalmazást, hogy no gyerünk szignózni..??
|
csüt. nov. 06, 2008 16:19 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Lalamper írta: Macika írta: Az enyémen már fent ketyeg.
És megy a hekk?? (HelloCarbide+installserver.exe) Mert szerintem ez a második legfontosabb kérdés itt.. :) Nem szoktam hekkelni, nekem jó a kínai szignózós szerver...
|
csüt. nov. 06, 2008 16:13 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Macika írta: Az enyémen már fent ketyeg.
És megy a hekk?? (HelloCarbide+installserver.exe) Mert szerintem ez a második legfontosabb kérdés itt.. :)
|
csüt. nov. 06, 2008 16:00 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Magyarán: 1-2 új HW komponens ürügyén itt is beszüntették a hackelést.
Mert a logban AZ persze sosem szerepel...
|
csüt. nov. 06, 2008 15:30 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Az enyémen már fent ketyeg.
220.34.37
20-10-2008
A changelog szánalmas.
Changes/improvements made from MCU SW v 210.34.36 to v 220.34.37:
- Camera:
Support for new camera accelerator HW component
- Other:
Support for USB flashing for new combo memory component
- Telephony:
Support for variant configurable spool icon
A 210.34.36 pedig:
MCU SW version corrected in the title (200.34.36 ->210.34.36)
|
csüt. nov. 06, 2008 14:59 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Info, please, info!!!
(Macika kelj fel és informálj minket!)
|
csüt. nov. 06, 2008 9:27 |
|
|
scorpeeon
arany tag
|
Macika írta: Ma reggel kijött a 220.xx.xx FW.
NSU-n még nem elérhető.
honnan az infó? egy changelog-ra én is nagyon kiváncsi lennék, a kérdés, hogy foglalkoztak-e végre a telóval, vagy továbbra is **** rá magasról és nem hajlandóak semmi újítást beletenni, amit kb az összes többi új és régebbi modellbe beletettek már, vagy végre megemberelték magukat. a számozása nem sok jót sejtet, a 100.xx.xx és 200.xx.xx között úgy volt nulla különbség, hogy a számozás után nem ezt várta volna az ember..
|
szer. nov. 05, 2008 20:13 |
|
|
cbr900rr
ezüst tag
|
NSU-n még nem elérhető.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a nekem fontos progikat már szignóztam a telefonon a mobilesigner progi segítségével, és a file-t lementettem a számítógépre, akkor a frissítés után ugye fel tudom tenni ezeket a progikat (ugy hogy müködjön is)?
Mert gondolom hogy a frissítés azért is jött ki, hogy megakadályozza a hack-et a telón, ugy mint az n82 és az e66 legfrissebb szoft esetében is.
Köszi!
|
szer. nov. 05, 2008 19:05 |
|
|
Evo50
ezüst tag
|
NSU-n még nem elérhető.
Van már róla valami infó, milyen változások vannak(lesznek)?
|
szer. nov. 05, 2008 15:19 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Ma reggel kijött a 220.xx.xx FW.
NSU-n még nem elérhető.
|
szer. nov. 05, 2008 15:02 |
|
|
BrTH
arany tag
|
Kérem, akinek volt hasonló tapasztalata ossza meg. Bármilyen tanácsnak hasznát venném.
|
kedd nov. 04, 2008 9:15 |
|
|
Macika
Moderátor
|
BrTH írta: értem én csak nem erről kellene szólni a dognak. Tudom, hogy nem erről.
De hát a Vista igazán senkinek nem tartozik a kedvencei közé...
|
hétf. nov. 03, 2008 15:01 |
|
|
BrTH
arany tag
|
Macika írta: []Erős gyanúm van, hogy XP SP3-nál nem lenne ilyen jellegű problémád...
értem én csak nem erről kellene szólni a dognak. Működik OxyCube-abal ( http://www.oxygensoftware.com/hu/produc ... oductID=63) de az nagyon nagyon sok pénz.
|
hétf. nov. 03, 2008 14:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
BrTH írta: Lehet hogy nem jó helyen kérdezem, de lehet, hogy tud valaki segíteni.
Pc suite telepítése után, sehogy sem tudom rábírni, hogy kommunikáljon a telefonnal. USB hozzáadott gyári kábellel csatlakozok, a legfrissebb pc suite a netről (Vista32bit). Pc Suite csatlakozás telefonon kiválasztva, telefon keresésénél hibaablak, az infracösö port nincs megfelelően telepítve konfigurálva stb. Infra még csak a gép közelében sincs és nem is volt soha. Az ablak bezárása után ott egy másik ablak amelyben elvileg lehetne választani milyen típusú kapcsolat jön létre(infra, blue.., usb). Az összes lehetőség inaktív. Miután túl vagyok az összes elképzelhető variáción, uninstall, reg manuális kipucolása, stb ujra fel. Ugyan az. (A nokia softvare update sem ismer fel.) A Nokia UFSZ szerint fogalmuk sincs , és persze miután tisztáztuk párszor hogy nem XP fut a gépen, erősen ragaszkodni akart hozzá, hogy telepítsem fel a Vistára az SP2-t mert csak azzal fog működi feladtam. Pedig kihangsúlyoztam az elején hogy technikai segítséget kérek. Erős gyanúm van, hogy XP SP3-nál nem lenne ilyen jellegű problémád...
|
hétf. nov. 03, 2008 14:14 |
|
|
BrTH
arany tag
|
zoli62 írta:
Milyen operációs rendszert használsz?
Vista32bit
|
hétf. nov. 03, 2008 14:09 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
BrTH írta: Lehet hogy nem jó helyen kérdezem, de lehet, hogy tud valaki segíteni.
Pc suite telepítése után, sehogy sem tudom rábírni, hogy kommunikáljon a telefonnal. USB hozzáadott gyári kábellel csatlakozok, a legfrissebb pc suite a netről (Vista32bit). Pc Suite csatlakozás telefonon kiválasztva, telefon keresésénél hibaablak, az infracösö port nincs megfelelően telepítve konfigurálva stb. Infra még csak a gép közelében sincs és nem is volt soha. Az ablak bezárása után ott egy másik ablak amelyben elvileg lehetne választani milyen típusú kapcsolat jön létre(infra, blue.., usb). Az összes lehetőség inaktív. Miután túl vagyok az összes elképzelhető variáción, uninstall, reg manuális kipucolása, stb ujra fel. Ugyan az. (A nokia softvare update sem ismer fel.) A Nokia UFSZ szerint fogalmuk sincs , és persze miután tisztáztuk párszor hogy nem XP fut a gépen, erősen ragaszkodni akart hozzá, hogy telepítsem fel a Vistára az SP2-t mert csak azzal fog működi feladtam. Pedig kihangsúlyoztam az elején hogy technikai segítséget kérek.
Milyen operációs rendszert használsz?
|
hétf. nov. 03, 2008 13:38 |
|
|
BrTH
arany tag
|
Lehet hogy nem jó helyen kérdezem, de lehet, hogy tud valaki segíteni.
Pc suite telepítése után, sehogy sem tudom rábírni, hogy kommunikáljon a telefonnal. USB hozzáadott gyári kábellel csatlakozok, a legfrissebb pc suite a netről (Vista32bit). Pc Suite csatlakozás telefonon kiválasztva, telefon keresésénél hibaablak, az infracösö port nincs megfelelően telepítve konfigurálva stb. Infra még csak a gép közelében sincs és nem is volt soha. Az ablak bezárása után ott egy másik ablak amelyben elvileg lehetne választani milyen típusú kapcsolat jön létre(infra, blue.., usb). Az összes lehetőség inaktív. Miután túl vagyok az összes elképzelhető variáción, uninstall, reg manuális kipucolása, stb ujra fel. Ugyan az. (A nokia softvare update sem ismer fel.) A Nokia UFSZ szerint fogalmuk sincs , és persze miután tisztáztuk párszor hogy nem XP fut a gépen, erősen ragaszkodni akart hozzá, hogy telepítsem fel a Vistára az SP2-t mert csak azzal fog működi feladtam. Pedig kihangsúlyoztam az elején hogy technikai segítséget kérek.
|
hétf. nov. 03, 2008 13:25 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1304 Tartózkodási hely: Buda-neha Gyorskocsis utca
|
Re: E51-re 200.34.36 után :S
sorry, hogy en is belvauvau.
tapasztalataim alapjan (nokia 8600, nokia 7500, nokia 6300 tuti engedi) ha a telefonon levo legfrissebb sw elerheto magyar nyelven is es az nsu ismeri, akkor eleg atirni a product codeot magyarra es elvileg az nsu engedni fogja az atirt pc-vel az sw ujratelepiteset. az nsu atirt pc-vel downgradet nem fog engedni. ha nem engedi ott a phoenix nevu progi, a "Magyaritas titkai" topicban reszletesen szajbaragosan levan irva minden. megprobalhatod, de ha neked ez kinai -mint most a telefonod- celszerubb Macikat felkeresni... elvileg maradando karosodast nem tudsz a telefonodnak okozni, de lattunk mar csodat.
0555766 pc-re elerheto 200.34.36 sw. NSS-el ird at erre a pc-t es probald meg NSU val ujratelepiteni. ha engedi makod van.
|
hétf. nov. 03, 2008 9:43 |
|
|
dpetibane
ezüst tag
|
Macika írta: dpetibane írta: Én viszont azt ajánlom, hogy keress csak rá szépen a neten a problémádra és magad is meg tudod oldani! Nem kell senkinek semmit fizetni. A Nokia szoftvere a teló száma alapján kiolvasta, hogy nem magyarországra szánt darabról van szó és rátolta a default angol nyelves szoftvert. Ezt a számot kell áthekkelni egy kis progival, majd újból frissíteni a szoftvert és utána ha fent van a magyar nyelv, akkor visszahekkeled ezt a számot Ennyi, nem kell ezért fizetni! Egy másik igen nagy fórumon le van ez szépen írva és működik is! Olvass utána kérlek Azért 5. hozzászólásodnak jól megmondtad a frankót. Nem gondolod, hogy az előtted szólók esetleg láttak már Nokiát?
Most ezt nem értem. Azért mert friss regis vagyok még nem hinném, hogy hülye is a telókhoz már bocs. Meg ha láttál már Nokiát és itt a hsz-ok alapján minősíted az embert, akkor miért hagyod, hogy fizessen más olyanért, amiért nem kellene?
|
hétf. nov. 03, 2008 8:22 |
|
|
Macika
Moderátor
|
dpetibane írta: Én viszont azt ajánlom, hogy keress csak rá szépen a neten a problémádra és magad is meg tudod oldani! Nem kell senkinek semmit fizetni. A Nokia szoftvere a teló száma alapján kiolvasta, hogy nem magyarországra szánt darabról van szó és rátolta a default angol nyelves szoftvert. Ezt a számot kell áthekkelni egy kis progival, majd újból frissíteni a szoftvert és utána ha fent van a magyar nyelv, akkor visszahekkeled ezt a számot Ennyi, nem kell ezért fizetni! Egy másik igen nagy fórumon le van ez szépen írva és működik is! Olvass utána kérlek Azért 5. hozzászólásodnak jól megmondtad a frankót.
Nem gondolod, hogy az előtted szólók esetleg láttak már Nokiát?
|
vas. nov. 02, 2008 19:05 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Akkor először te is olvass utána, kérlek, mielőtt megosztod az ultimate megoldást
Itt NSU-val már nem sok esélye van, max ha kijön egy új szoft, de ezt már fentebb is említették.
|
vas. nov. 02, 2008 18:09 |
|
|
dpetibane
ezüst tag
|
bigis írta: Sziasztok! Segítsetek légyszíves... Az este folyamán feltelepítettem a 200.34.36 os szoftvert. Lényegében fel is ment rá, de a telefonomban nem lehet magyar nyelvet kiválasztani, 4 neyelv /angol, kínai, Indonéz, Maláj létezik/ Ha autómatikusra állítom, akkor sem képes a SIM-et felismerve magyarra állni. A telefont Pesten 1 netes hivatlos üzletben, kártyafüggetlenként vettem vadi új ként, idén aug elején! Valóban, nem titkolom, a telefont biztosan nem a hazai piacra szánták, mert a töltő csatlakoztatása 3villás, & ez a gyári hozz... Csak angol nyelvú ZD-t, Használati útm. valamint papírokat kaptam hoozzá... /2-év garival/ Kérdésem, magyar nyelvú szoftvert hogyan lehet házilag rátenni??? Vagy holnap vigyem vissza ahol vettem??? 1-telefonmágus ismerősöm 2000-ért állítólag +tudja oldani, csak üzleti titok miatt nem mondhatja... 1 probléma amit észrevettem, nem müxik a WIFI, nem tudok semmire becsatlakozni!!!
Nagyon köszi a segítségeteket! Üdv.: Bigis
Én viszont azt ajánlom, hogy keress csak rá szépen a neten a problémádra és magad is meg tudod oldani! Nem kell senkinek semmit fizetni. A Nokia szoftvere a teló száma alapján kiolvasta, hogy nem magyarországra szánt darabról van szó és rátolta a default angol nyelves szoftvert. Ezt a számot kell áthekkelni egy kis progival, majd újból frissíteni a szoftvert és utána ha fent van a magyar nyelv, akkor visszahekkeled ezt a számot Ennyi, nem kell ezért fizetni!
Egy másik igen nagy fórumon le van ez szépen írva és működik is! Olvass utána kérlek
|
vas. nov. 02, 2008 17:44 |
|
|
Szenya
arany tag
|
Az a fő baj, hogy ha a szervizes beírja az IMEI számot a megfelelő tool-ba, azonnal látja a "ship to country" és a "ship to party " adatokat és ha nem ebben a régióban lett értékesítve akkor nem fogja csak térítés ellenében javítani.
Magyarítást ilyen készülékre a NOKIA még pénzeszközök emlegetése ellenében sem lesz hajlandó rátenni hacsak a szervizes nem zsebre dolgozik.
Azonban régión belül a nyelvi csomagok cseréje (szervizben) nem garanciavesztős, de átbrandelni ( jó kis szó ) nem lehet/szabad.
|
vas. nov. 02, 2008 16:18 |
|
|
Macika
Moderátor
|
bigis írta: Sziasztok! Segítsetek légyszíves... Az este folyamán feltelepítettem a 200.34.36 os szoftvert. Lényegében fel is ment rá, de a telefonomban nem lehet magyar nyelvet kiválasztani, 4 neyelv /angol, kínai, Indonéz, Maláj létezik/ Ha autómatikusra állítom, akkor sem képes a SIM-et felismerve magyarra állni. A telefont Pesten 1 netes hivatlos üzletben, kártyafüggetlenként vettem vadi új ként, idén aug elején! Valóban, nem titkolom, a telefont biztosan nem a hazai piacra szánták, mert a töltő csatlakoztatása 3villás, & ez a gyári hozz... Csak angol nyelvú ZD-t, Használati útm. valamint papírokat kaptam hoozzá... /2-év garival/ Kérdésem, magyar nyelvú szoftvert hogyan lehet házilag rátenni??? Vagy holnap vigyem vissza ahol vettem??? 1-telefonmágus ismerősöm 2000-ért állítólag +tudja oldani, csak üzleti titok miatt nem mondhatja... 1 probléma amit észrevettem, nem müxik a WIFI, nem tudok semmire becsatlakozni!!!
Nagyon köszi a segítségeteket! Üdv.: Bigis Na, szépen sorban.
1. az az üzlet nem hogy hivatalos nem volt, hanem még csak üzletnek sem merném nevezni azt, ahol ilyan hazugsággal átb..ák a vásárló fejét.
2. A 2 év garit az úgy nagyjából kend a hajadra, annak hátha használ. Nagy összegben fogadnám, hogy Warranty Restriction-os a készülék, magyarul a Föld nevű bolygón nem találsz olyan HIVATALOS Nokia szervizt, ahonnan nem hajtanak el vele, ha BÁRMI hibája lesz. Szóval LEGJOBB esetben a boltban van valami garanciád (3, esetleg 6 hónap), ha egyáltalán kaptál hivatalos ÁFÁ-s számlát tőlük, ami alapján igazolni tudod, hogy náluk vetted. Ha nem, akkor megint tanultál az ÉLET nevű nagy tanítómestertől valamit.
3. Ha találsz embert, aki 2ezerért ráteszi Neked a magyart, akkor ne gondolkozz, azonnal vidd hozzá! A Nokiánál 6e-be kerül, de még nálam is drágább, mint 2e. Mondjuk kétséges, hogy mi lesz a vége, ha sorban hibát hibára halmozva döntesz a készüléked sorsa felől.
Szerintem érdemes lenne egy hozzáértő kezébe adni (mert te nem vagy az, ez lejött egyből), aki rendbe rakja a készüléket és utána jó lenne, ha FLASH-szinten nem nyúlnál hozzá, amíg működik.
Ugyanis a hozzáértés nélküli hozzápiszkálás mindig ezt szokta eredményezni, az otthoni kókányolást helyrehozni mindig többe fog kerülni (időben is, pénzben is), mint amennyit (remény szerint) sikerül(ne) megspórolni vele.
Persze, akár az is lehet, hogy nekiállsz keresgélni és olvasgatni itt a fórumon.
Néhány - odafigyelő fórumolvasással töltött - óra befektetésével csodára lehetsz képes.
|
vas. nov. 02, 2008 14:45 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
A hogysmintet a BB5 magyarítás nevű KIEMELT topikban találhattad volna meg, ha előbb olvasol, mint ahogy frissítesz.
Innentől nem marad más választásod, mint szakira bízni, akinek van hozzá flasher boxa és olyan softot tesz rá, amilyet akar.
Ebben semmi üzleti tioik nincs, ha van cucca, meg tudja csinálni, ha nincs, akkor ő is csak a PC átírásával próbálkozhat, amire az NSU általában már nem enged újrasoftozni. Egy próbát megérhet.
Vagy: megvárod így, amíg kijön egy ennél magasab verziójú soft és akkor már a fent említett topikban taglaltak szerint jársz el.
A mágus haverod 2000-s ajánlata nem is olyan rossz, tekintettel arra, hogy a Nokiában a Symbianos telefonok magyarítása 6-7000 ftba fáj.
Ha az NSU nem ad több esélyt átírt PC-vel a frissítésre, akkor muszáj lesz áldoznod a magyarításra. A bolt szvsz nem vállal garanciát az ilyen esetekre.
|
vas. nov. 02, 2008 14:41 |
|
|
bigis
vas-tag
Csatlakozott: vas. nov. 02, 2008 13:22 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
E51-re 200.34.36 után :S
Sziasztok! Segítsetek légyszíves...
Az este folyamán feltelepítettem a 200.34.36 os szoftvert. Lényegében fel is ment rá, de a telefonomban nem lehet magyar nyelvet kiválasztani, 4 neyelv /angol, kínai, Indonéz, Maláj létezik/ Ha autómatikusra állítom, akkor sem képes a SIM-et felismerve magyarra állni.
A telefont Pesten 1 netes hivatlos üzletben, kártyafüggetlenként vettem vadi új ként, idén aug elején! Valóban, nem titkolom, a telefont biztosan nem a hazai piacra szánták, mert a töltő csatlakoztatása 3villás, & ez a gyári hozz... Csak angol nyelvú ZD-t, Használati útm. valamint papírokat kaptam hoozzá... /2-év garival/
Kérdésem, magyar nyelvú szoftvert hogyan lehet házilag rátenni???
Vagy holnap vigyem vissza ahol vettem??? 1-telefonmágus ismerősöm 2000-ért állítólag +tudja oldani, csak üzleti titok miatt nem mondhatja...
1 probléma amit észrevettem, nem müxik a WIFI, nem tudok semmire becsatlakozni!!!
Nagyon köszi a segítségeteket!
Üdv.: Bigis
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bigis vas. nov. 02, 2008 22:20-kor.
|
vas. nov. 02, 2008 13:30 |
|
|