Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 6:45

Hozzászólás a témához  [ 5278 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 106  Következő
PANNON(Telenor)GYALÁZÓ 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Crick írta:
zoli62 írta:
Én az ÁSZF mellékleteként szereplő díjszabásra gondoltam. Vagy ott nem kell szerepeltetni az akciós díjcsomagok paramétereit? Az 500 MB-os csomagot sem találtam meg benne, pedig tudtommal az már nem teljesen új.
A promóciós csomagokat nem kötelező feltüntetni az ÁSZF-ben.

Ez hol van leírva? Látsz valahol feltüntetve egy promóciós szót?

szer. nov. 12, 2008 22:33
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
ja, ezzel nincs is így gond. Csak annyi, hogy miért pont a p2p-t? Idővel mindent korlátoznak egy bizonyos mennyiség felett, mert a p2p semmiben nem különbözik mástól, a p2p forgalom csak annyira terhel, mint más.

Ja, mert egyszerre 60-80-100-150 nyitott kapcsolat nem terhel egy dekat sem, mi? Azert ne hasonlitsuk mar a p2p forgalmat egy egyszalas ftp-hez vagy mittomen youtube-os video nezesehez. Egy lowcost gagyi otthoni router siman elfekszik a p2p alatt.
A mobilnet nem erre valo. Aki le akarja tolteni a fel internetet, az stabilnetezzen. Ennyi. (ha stabilnetre nincs lehetosege, akkor meg IJ kategoria).

szer. nov. 12, 2008 22:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Ejj, de nem szeretem, ha valaki nem tud kemény gerinccel megállni és leírni, hogy bocs, tévedtem.

Pannonról van/volt szó kezdettől fogva (legalábbis szerintem meg a topic szerint). Erre Te most hogy vélt igazadat védd, már a második postodban hivatkozol az NMT-re, mely KIZÁRÓLAG a Westelnél volt.

Az pedig, hogy a készülék árát belépési díjként felfogni?

Mintha fiatalságod miatt elfelejtenéd (pedig biztosan nem így van), hogy a hőskorban, induláskor a GSM szolgáltatók (PannonGSM-Westel900) EGYÁLTALÁN NEM árultak készülékeket, csak a maguk SIM kártyáját.

Én erre kicsit másképp emlékszem, volt az a batár Motorola készülék, amit még az elején vettünk, és a Pannontól, de mivel a pontos évszámra nem emlékszem, nem mondom biztosra, mert később is lehetett. Ami a készülék árát illeti, most nem mindegy, hogy a szolgáltató azt mondja, hogy 100 a belépés, 20 a készülék, vagy fordítva? Ugyanazt az összeget fizeted ki. A tévedésekről pedig annyit, hogy nem hiszem, hogy én lennék az, aki nem ismer el valamit.

szer. nov. 12, 2008 21:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Crick írta:
Ezen már én is gondolkoztam. A céges csomagok sincsenek benne (a publikusokra gondolok, természetesen nem a nagyobb flottára kidolgozott egyediekre). Azt sem kötelező?

szer. nov. 12, 2008 20:10
arany tag

Hozzászólás 
zoli62 írta:
Én az ÁSZF mellékleteként szereplő díjszabásra gondoltam. Vagy ott nem kell szerepeltetni az akciós díjcsomagok paramétereit? Az 500 MB-os csomagot sem találtam meg benne, pedig tudtommal az már nem teljesen új.

szer. nov. 12, 2008 19:13
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd nov. 11, 2008 23:59
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
zoli62 írta:
Miért nincsenek leírva az új Pannon internet díjcsomagok a díjszabásban?
Ezt kérdeztem én is.
Mert az, hogy tegnap a sikítós szőke néni a telefonos ÜFSZ-on NEM IS HALLOTT még az új, korlátlan csomagokról (ki is javított, hogy rosszul tudom, nincs ilyen csomagjuk, pusztán csak az 5 és 10 GB-os), az hagyján.

De hogy MA, amikortól előfizethetők LENNÉNEK elvileg az új csomagok, ma sem azzal indul a főoldal, na az több, mint érdekes.

Én tegnap éjfél után nem sokkal hívtam az ügyfélszolgálatot, szinte mindenről tudott infót adni a srác, csak a torrentnél levő sávszélcsökkenés mértékéről nem, illetve, hogy nálam milyen lefedettség a biztos, de azt is csak azért, mert éjfél és reggel 7 között nincsenek technikusok.
Ma a Pannon márkaboltban azt javasolták, hogy próbáljam ki az 500megás csomaggal, hogy mi jön be otthon és az alapján döntsek. Úgyis vissza lehet vinni 30 napon belül. A torrentes lassításról ők sem tudtak semmit, ill. elég gagyi "leírásuk" volt az új csomagokról, de ők is készségesek voltak.
Az internetes oldalt délelőtt néztem, akkor már a nagy ajándék mellett ott volt a fekete fehér tv-s, írógépes reklám az oldal tetején az ajánlatok között. Igaz, nem lehetett elérni a mobilnetes oldalt frissítés miatt. De nekem egyből az szúrt szemet az oldalon.

kedd nov. 11, 2008 22:38
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem nem olyan rosszak ezek a csomagok, én legalábbis elkezdtem gondolkodni rajta. Ha más nem, az egyértelmű előrelépés a Pannontól, hogy mostantól lehet egy év hűséget is vállalni az eddigiekkel ellentétben.
Ami aggaszt az szintén a "korlátlanság"
Október 19-i ÁSZF 86. oldal:

Az átlagos le-, illetve feltöltési sebesség, amelyet a Szolgáltató a szolgáltatás
igénybevétele esetén az Előfizetői számára 90%-ban garantál, kilobit/secundumban.
Ezt a minőségi mutatót a Szolgáltató évközben 4 alkalommal, 50 különböző helyen, álló
helyzetben méri, és az összesített eredményt teszi közzé.

A Szolgáltató
által vállalt
célérték:
A szolgáltatás nyújtása
során legalább teljesítendő
minimálérték:
GPRS – letöltés 30 kbit/s 8 kbit/s
GPRS – feltöltés 8 kbit/s 4 kbit/s
EDGE – letöltés 100 kbit/s 8 kbit/s
EDGE – feltöltés 50 kbit/s 4 kbit/s
UMTS (3G) –
letöltés
120 kbit/s 8 kbit/s
UMTS (3G) –
feltöltés
40 kbit/s 4 kbit/s

Nem túl izmosak ezek az értékek még 3G-nél sem :?

kedd nov. 11, 2008 22:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
scorpeeon írta:

nem is tűnik rossznak. hasonló megkötései vannak, mint vodánál?

Idézet:
A Pannon Internet Éjjel-nappal vagy Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagokban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkenteni. A Szolgáltató ugyanakkor garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél-, illetve minimál-értékeket.

kedd nov. 11, 2008 21:15
arany tag

Hozzászólás 
x/t írta:
Macika írta:
zoli62 írta:
Ezt kérdeztem én is.
Mert az, hogy tegnap a sikítós szőke néni a telefonos ÜFSZ-on NEM IS HALLOTT még az új, korlátlan csomagokról (ki is javított, hogy rosszul tudom, nincs ilyen csomagjuk, pusztán csak az 5 és 10 GB-os), az hagyján.

De hogy MA, amikortól előfizethetők LENNÉNEK elvileg az új csomagok, ma sem azzal indul a főoldal, na az több, mint érdekes.

Hát van némi zavar a gépezetben, de azért meg lehet találni az újat is: http://www.pannon.hu/egyeni/tarifak/mobil_internet/akcio/korlatlan_forgalmi_keret/

nem is tűnik rossznak. hasonló megkötései vannak, mint vodánál?

kedd nov. 11, 2008 21:06
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
zoli62 írta:
Ezt kérdeztem én is.

Hát van némi zavar a gépezetben, de azért meg lehet találni az újat is: http://www.pannon.hu/egyeni/tarifak/mobil_internet/akcio/korlatlan_forgalmi_keret/

kedd nov. 11, 2008 17:11
Moderátor

Hozzászólás 
zoli62 írta:
Ezt kérdeztem én is.

kedd nov. 11, 2008 15:51
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd nov. 11, 2008 14:33
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Macika írta:
.gúnár. írta:
Természetesen. A Westel és a Pannon ezt busásan meg is fizettette az akkori belépőkkel (100k belépési díjak, 100ft körüli percdíjak stb., a Westel 0660-as előnyéről nem is beszélve). Ne felejtsük azonban el, hogy főleg a sűrűn lakott területeken pl. nem kell külön oszlopot építeni, sőt sok helyen két szolgáltató is kényelmesen "elfér" egy oszlopon. Azt se felejtsük el, hogy nem egy óriás gigabefektetésről van szó, hiszen nem volt hipp-hopp azonnal országos lefedettség, hanem a meglévő hálózat után szedett díjakból történt folymatosan a lefedettség bővítése.
Zőccségeket ne, ha szabadna!!!

1994-ben vettem az első 5000 előfizető között az első mobiltelefonomat, 30.000+ÁFA (37.500) volt a belépés. A percdíjak viszont valóban 100 Ft körül voltak, percalapon.

És maga a készülék mennyi is volt? Mert azt is tekintsük már legalább részben belépési díjként, mégha nem is ez volt a neve. Amúgy klasszikusan az NMT-nél voltak ilyen horror belépési díjak, itt erre céloztam, még ha rosszul is fogalmaztam. A lényeg nem ez, hanem az, hogy nem az NMT 450-es lefedettségi előnyére gondolok itt, hanem a pénzügyi előnyre, tehát a 450-esből szedett lét is tudták fordítani GSM fejlesztésre.
Ejj, de nem szeretem, ha valaki nem tud kemény gerinccel megállni és leírni, hogy bocs, tévedtem.

Pannonról van/volt szó kezdettől fogva (legalábbis szerintem meg a topic szerint). Erre Te most hogy vélt igazadat védd, már a második postodban hivatkozol az NMT-re, mely KIZÁRÓLAG a Westelnél volt.

Az pedig, hogy a készülék árát belépési díjként felfogni?

Mintha fiatalságod miatt elfelejtenéd (pedig biztosan nem így van), hogy a hőskorban, induláskor a GSM szolgáltatók (PannonGSM-Westel900) EGYÁLTALÁN NEM árultak készülékeket, csak a maguk SIM kártyáját.
Akkor milyen belépési díj is lett volna?
Ja igen, és hűségszerződés sem volt vagy jó 1 évig az elején.
Készülékeket innen-onnan szerzett be az ember, a GSM-boltosok kombiautókkal jártak Münchenbe/Kölnbe a csempészáruért.
Nem egy ismerősöm szerezte meg első 5-10 millióját ilyen bizniszből, közöttük már többen átlépték a 100misis vagyont is.
Nem irigylem tőlük, jó helyen csináltak jó időben bizniszt, mertek kockáztatni.

kedd nov. 11, 2008 9:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
.gúnár. írta:
Természetesen. A Westel és a Pannon ezt busásan meg is fizettette az akkori belépőkkel (100k belépési díjak, 100ft körüli percdíjak stb., a Westel 0660-as előnyéről nem is beszélve). Ne felejtsük azonban el, hogy főleg a sűrűn lakott területeken pl. nem kell külön oszlopot építeni, sőt sok helyen két szolgáltató is kényelmesen "elfér" egy oszlopon. Azt se felejtsük el, hogy nem egy óriás gigabefektetésről van szó, hiszen nem volt hipp-hopp azonnal országos lefedettség, hanem a meglévő hálózat után szedett díjakból történt folymatosan a lefedettség bővítése.

1994-ben vettem az első 5000 előfizető között az első mobiltelefonomat, 30.000+ÁFA (37.500) volt a belépés. A percdíjak viszont valóban 100 Ft körül voltak, percalapon.

És maga a készülék mennyi is volt? Mert azt is tekintsük már legalább részben belépési díjként, mégha nem is ez volt a neve. Amúgy klasszikusan az NMT-nél voltak ilyen horror belépési díjak, itt erre céloztam, még ha rosszul is fogalmaztam. A lényeg nem ez, hanem az, hogy nem az NMT 450-es lefedettségi előnyére gondolok itt, hanem a pénzügyi előnyre, tehát a 450-esből szedett lét is tudták fordítani GSM fejlesztésre.

kedd nov. 11, 2008 8:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
zoli62 írta:
Na azért a Pannon eddig arról volt híres a tövvi szolgûltatóval szemben, hogy szinte mindent el lehetett intézni telefonon. A fáljlcserélõs forgalmakat meg nem értem, miért kell szabályozni. Sok nyílt szabványú program így terjed. Lassan pedig itt a P4P is. http://itcafe.hu/hir/p4p_teszt_comcast.html
Nézd, az Isten összes HSDPA sávszélessége nem lenne elég, ha engednék a P@P kapcsolatot full sebességen.
Kéne másra is gondolni.
És nem tiltják, csak befékezik.
Ha valaki mégis ezt akarja, megkapja, csak lassabban, jóval lassabban.

ja, ezzel nincs is így gond. Csak annyi, hogy miért pont a p2p-t? Idővel mindent korlátoznak egy bizonyos mennyiség felett, mert a p2p semmiben nem különbözik mástól, a p2p forgalom csak annyira terhel, mint más.

hétf. nov. 10, 2008 22:25
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
Épp te használtad a NAGYSÁGRENDEKET.
Hogyne. Bejelentkeztem gúnár nickjével, és beírtam. Így gondolod???

ja, bocsi! :lol: tényleg ő írta először. Amit idéztél abban nem volt benne, ez tévesztett meg.

hétf. nov. 10, 2008 22:16
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meg kéne állapítani egy konkrét értéket, pl. 80 %-ot, mert ez így nagyon tág.

hétf. nov. 10, 2008 21:09
Moderátor

Hozzászólás 
zoli62 írta:
Pontosan dokumentálják, hogy ilyen esetben mekkora sávszélességcsökkentés?
Gondolom igen, kerestem a pannon honlapján valamit erről az újdonságról, de nem találtam semmit.

hétf. nov. 10, 2008 21:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
zoli62 írta:
Na azért a Pannon eddig arról volt híres a tövvi szolgűltatóval szemben, hogy szinte mindent el lehetett intézni telefonon. A fáljlcserélős forgalmakat meg nem értem, miért kell szabályozni. Sok nyílt szabványú program így terjed. Lassan pedig itt a P4P is. http://itcafe.hu/hir/p4p_teszt_comcast.html
Nézd, az Isten összes HSDPA sávszélessége nem lenne elég, ha engednék a P@P kapcsolatot full sebességen.
Kéne másra is gondolni.

Pontosan dokumentálják, hogy ilyen esetben mekkora sávszélességcsökkentés?

hétf. nov. 10, 2008 20:33
Moderátor

Hozzászólás 
zoli62 írta:
Na azért a Pannon eddig arról volt híres a tövvi szolgűltatóval szemben, hogy szinte mindent el lehetett intézni telefonon. A fáljlcserélős forgalmakat meg nem értem, miért kell szabályozni. Sok nyílt szabványú program így terjed. Lassan pedig itt a P4P is. http://itcafe.hu/hir/p4p_teszt_comcast.html
Kéne másra is gondolni.

hétf. nov. 10, 2008 20:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na azért a Pannon eddig arról volt híres a többi szolgáltatóval szemben, hogy szinte mindent el lehetett intézni telefonon.
A másik. A fáljlcserélős forgalmakat meg nem értem, miért kell szabályozni. Sok nyílt szabványú program így terjed. Lassan pedig itt a P4P is. http://itcafe.hu/hir/p4p_teszt_comcast.html

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli62 hétf. nov. 10, 2008 20:30-kor.

hétf. nov. 10, 2008 20:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem értem, hogy ezek az új netcsomagok miért gyalázkodni valók? Nekem speciel jó lenne, mert most fizetek 5800 Ft-ot 5GB-ért, megérné a 6000 a korlátlanért, de hát a 24 hónap az 24 hónap még a T-nél.

Az összes korábbi vergődés pedig már a Voda netje kapcsán lefutott, szóval kár ismét rápörögni. :wink:

hétf. nov. 10, 2008 18:51
arany tag

Hozzászólás 
alfoldi írta:
Praktikum Perfektet váltanánk majd át Pannon Praktikum hálózaton belüli csomagra.
Erre mi van az ÁSZF-ben?

"A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az Előfizető az Előfizetői Szerződésben foglalt feltételek szerint, meglévő tarifacsomagját másik tarifacsomagra váltsa. A szolgáltatás jellegére tekintettel Új Generációs Kártyás Szolgáltatás esetén tarifacsomagváltás az Új Generációs Kártyás Szolgáltatáshoz tartozó tarifacsomagok között lehetséges.
Amennyiben az Előfizető kártyás tarifacsomagról Új Generációs kártyás tarifacsomagra, vagy Új Generációs kártyás tarifacsomagról kártyás tarifacsomagra kíván váltani a szolgáltatás-váltás kizárólag személyesen végezhető el. A Szolgáltató a tarifacsomag-váltás végrehajtását 72 órán belül, Új Generációs kártyás szolgáltatás esetén a következő ciklussal vállalja. A tarifacsomag-váltás díja a következő számlán jelenik meg.

A SZOLGÁLTATÁS ESETI DÍJA:
A tarifacsomag-váltás díja 860 Ft/ alkalom/ előfizetői hívószám. Tarifacsomag-váltás lezárt tarifacsomagra nem lehetséges."

Árulja már el valaki, miért kell ezt ennyire túlbonyolítani? Miért nem lehet akár a POL-ban, akár telefonon átváltani?! :evil:
Talán előbb gondold át mit szeretnél, és aztán olvass utána. Az általad idézett rész a feltöltőkártyáról Új Generációs Kártyás Szolgáltatásra történő váltásra (és forditva) vonatkozik. Te pedig két feltöltőkártyás csomag között váltanál...

hétf. nov. 10, 2008 18:37
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:

Ne felejtsük el azonban azt sem, hogy ez csak a Westelre volt igaz és csak átmenetileg, a 900 MHz-es GSM-nek egészen más adósűrűség és elhelyezkedés kell, mint az NMT-nek, ezért csak átmenetileg nyújtott kiugró GSM-lefedettséget induláskor a 450 MHz-es hálózat.
Idővel át is szerelték saját oszlopra a GSM/DCS adókat, de a 450-eseket nem szerelték le (tudtak valamit vajon??? ;))

Addig, míg közel országos lefedettség nem volt, addig igazán nem lehetett zsírosat fogni. Jó, Budapesten egyre inkább használható volt, de újabb adók telepítése egyre csökkenő sebességgel a mai napig is tart.

hétf. nov. 10, 2008 18:35
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Épp te használtad a NAGYSÁGRENDEKET.
Hogyne. Bejelentkeztem gúnár nickjével, és beírtam. Így gondolod???

hétf. nov. 10, 2008 18:13
arany tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
T68m írta:
...mint a voda, aki átb*sz egy másik csomagba, ha nem tetszik neki valami.

Ez már megszűnt.
Már csak a sebességet korlátozzák... :wink:

....de azt állandóan...
Kép

hétf. nov. 10, 2008 17:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
club írta:
Egy GSM hálózat kiépítése nem kis költség. Felbővítése UMTs-re még inkább nem. (Az üzemeltetés azért már jóval kevesebben van.) Egy toronynak csak az engedélyezési eljárása milliós tétel. 1 tonna rozsdamentes szögacél/profil most közel egy milka a piacon, ez még nincs festve, méretre vágva, összerakva és helyszínre szállítva. Egy oszlop pedig nem egy tonna. A fent lévő antennák, a mikró, az alatta levő konténer, és a benne lévő cuccok is tízmilliós tételek.

hétf. nov. 10, 2008 17:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Praktikum Perfektet váltanánk majd át Pannon Praktikum hálózaton belüli csomagra.
Erre mi van az ÁSZF-ben?

"A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az Előfizető az Előfizetői Szerződésben foglalt feltételek szerint, meglévő tarifacsomagját másik tarifacsomagra váltsa. A szolgáltatás jellegére tekintettel Új Generációs Kártyás Szolgáltatás esetén tarifacsomagváltás az Új Generációs Kártyás Szolgáltatáshoz tartozó tarifacsomagok között lehetséges.
Amennyiben az Előfizető kártyás tarifacsomagról Új Generációs kártyás tarifacsomagra, vagy Új Generációs kártyás tarifacsomagról kártyás tarifacsomagra kíván váltani a szolgáltatás-váltás kizárólag személyesen végezhető el. A Szolgáltató a tarifacsomag-váltás végrehajtását 72 órán belül, Új Generációs kártyás szolgáltatás esetén a következő ciklussal vállalja. A tarifacsomag-váltás díja a következő számlán jelenik meg.

A SZOLGÁLTATÁS ESETI DÍJA:
A tarifacsomag-váltás díja 860 Ft/ alkalom/ előfizetői hívószám. Tarifacsomag-váltás lezárt tarifacsomagra nem lehetséges."

Árulja már el valaki, miért kell ezt ennyire túlbonyolítani? Miért nem lehet akár a POL-ban, akár telefonon átváltani?! :evil:

hétf. nov. 10, 2008 16:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
...mint a voda, aki átb*sz egy másik csomagba, ha nem tetszik neki valami.

Ez már megszűnt.
Már csak a sebességet korlátozzák... :wink:

hétf. nov. 10, 2008 16:16
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
msgp írta:
A Pannon Internet Éjjel-nappal tarifacsomagban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélõ, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségû adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertõl függetlenül zajlik, a szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkente

bár a lehallgatás a pannon is alapnak veszi, de ez még mindig jóval korrektebb, mint a voda, aki átb*sz egy másik csomagba, ha nem tetszik neki valami.

hétf. nov. 10, 2008 15:41
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
nem akarom dicsérni a pannont - pláne h igy az 5gb csomagom is feleslegessé vált:D

Mennyit ér egy számítógép internet nélkül?

2008. november 10.

Korlátlan forgalmi keretet biztosító internet csomagok a Pannontól

Internet-hozzáférés csaknem bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben? A Pannon 2008. november 11-én induló új promóciós tarifacsomagjaival a válasz a kérdésre: igen, létezik ilyen.

A csaknem minden háztartásban, cégnél megtalálható asztali számítógépek, laptopok manapság már elképzelhetetlenek internet-hozzáférés nélkül. Egyre többen használják a világhálót nem csak levelezésre és böngészésre, hanem videótartalmak le- és feltöltésére, csevegésre, vagy a vállalati hálózat elérésére. Ehhez pedig fontos, hogy az előfizetőknek ne kelljen a letöltött adatmennyiséget számon tartaniuk. A Pannon Internet eddig is csaknem bárhol, bármikor elérhető volt, a korlátlan forgalmi keretet biztosító promóciós Pannon Internet Éjjel-nappal és a Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomaggal pedig immár a „csaknem bármilyen mennyiségben” kitétel is teljesül.

Az új, havi 5990 Ft-ért elérhető Pannon Internet Éjjel-nappal tarifacsomagja korlátlan forgalmi keretet biztosít, így a csomagra előfizetőknek mostantól valóban nem kell a letöltött adatmennyiséggel törődniük. Azok pedig, akik legszívesebben munkaidőn kívül szörfölnek a világhálón, a Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomag nyújt megoldást: a 3990 Ft-os havidíjért elérhető csomag munkanapokon 21.00 és 7.00 között, valamint hétvégén és munkaszüneti napokon 0-24 óráig nyújt korlátlan forgalmi keretet, egyéb időszakban forgalmi díj megfizetése ellenében vehető igénybe.

Újdonság, hogy akik nem szeretnék hosszabb távra elkötelezni magukat, egyéves hűségnyilatkozat vállalásával is előfizethetnek a csomagokra. A Pannon mind nekik, mind pedig a kétéves hűségnyilatkozatot vállaló ügyfeleknek 0 Ft-ért biztosítja az adatátviteli eszközt, a kétéves időszakra szerződők pedig az első 3 hónapban 0 Ft-os havidíjjal vehetik igénybe a szolgáltatást. Mindkét tarifacsomag 2008. november 11. és 2009. február 2. között megkötött új előfizetői szerződéssel vehető igénybe.

A Pannon az ország területének 90%-án nyújt internet-hozzáférést a levelezésre és böngészésre alkalmas mobil szélessávú hálózata segítségével, valamint már közel 360 településen érhető el a legnagyobb adatátviteli sebességet nyújtó, szupergyors 3G/HSDPA hálózata.

A Pannon Internet Éjjel-nappal tarifacsomagban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkente

hétf. nov. 10, 2008 14:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
.gúnár. írta:
Macika írta:
Csak egyetlen adótorony telepítése soktíz millió Ft.

Igen. Papíron valóban annyi. Valójában ennél nagyságrendekkel kevesebb. Ha már egyszer megbeszéltük egy sms valódi költségét, akkor tudjuk, hogy ez is ahhoz hasonló.
Elmondod mi köze van egy SMS-nek egy adótorony költségéhez?

Nem kéne rutinból párhuzamosítani.

Légy kedves dokumentálni, honnan vannak az adótorony-építésre a költség-adataid, ill. tedd elõttünk is ismertté.

attól, hogy valóban van egy-két valós, húzós költség, attól még nem kell rögtön elájulni - és bevenni, hogy mind az. (Maga a berendezés ugyanolyan tömegcikk, mint a mobil, ugyanúgy filléres előállítási költséggel. Papíron persze szép összeg szerepel. Ugyanez igaz a szoftverezésére is. )

Épp te használtad a NAGYSÁGRENDEKET. Nézzük: tételezzük fel, hogy egy 3milliós szolgáltatónak egy torony 30millába kerül. Na, mennyi esik ebből egy ügyfélre? 10Ft-ocska. Igen, ennyi. Mennyi is az ARPU, azaz egy főre eső havi bevétel? Olyan 5.000Ft körül van? Ja, ennyit a nagyságrendekről.

hétf. nov. 10, 2008 13:43
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
club írta:
Nálunk az önkormányzat egyenként 250 ezer Ft nettót kér mindhárom szolgáltatótól havonta a tornyok helyéért mint bérleti díjat. (3000 fős falu.)
És 1.7 % iparűzési adót a tornyokon forgalmazásért beszedett díjak után. Aki ismeri az iparűzési adó fogalmát, az tudja, hogy ezzel kapcsolatban szolgáltatásnál költséget nem lehet érvényesíteni...
Egy GSM hálózat kiépítése nem kis költség. Felbővítése UMTs-re még inkább nem. (Az üzemeltetés azért már jóval kevesebben van.) Egy toronynak csak az engedélyezési eljárása milliós tétel. 1 tonna rozsdamentes szögacél/profil most közel egy milka a piacon, ez még nincs festve, méretre vágva, összerakva és helyszínre szállítva. Egy oszlop pedig nem egy tonna. A fent lévő antennák, a mikró, az alatta levő konténer, és a benne lévő cuccok is tízmilliós tételek.
A kiépítésre rengeteg pénzt vettek fel, jellemzően nem forintkölcsönt. Akinek van deviza alapú hitele, az tudja, hogy a közelmúltban ezek megdrágultak, azaz a legjelentősebb költség, a hiteltörlesztés mértéke is emelkedett. Ezért nem meglepő az emelés.
Mindezek ellenére nem sajnálom a társaságokat, mert még mindig 2-3x többet hoznak ki a boltból, mintha a bankban fialtatnák a pénzüket.
Ez TELJESEN KORREKT!

hétf. nov. 10, 2008 13:14
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Mi köze van hozzá? Ugyanolyan felfújt költségről van szó, mint az sms-nél. Valójában egy átjátszó állomásról van szó, ami áll egy tartószerkezetből, sugárzó antennarendszerből, valamint minimum egy mikrohullámú linkből, ami biztosítja a kapcsolatot a hálózattal, illetve egy illesztővel, ami a mikrón jövő csatornákat átrakja GSM/GPRS/UMTS-re. Ja és esetleg van még szünetmentes, amit néha szeretnek kispórolni. Azért ne gondoljuk komolyan, hogy ez több tízmilliós költség lenne. Persze valóban a Te hálózatos ismereteid nyilván sokkal komolyabbak, így jobban fel tudod sorolni egy mobil átjátszó részegységeit, de azért szerintem nem álltam messze a valóságtól.
Akkor a másik lehetőség, hogy nem vagy tisztában a NAGYSÁGRENDEK fogalom jelentésével.

Ja, egyébként helikopterezésben jártas emberként részt vettem több tucat 3G-s egység beemelésében Budapest belvárosában.
Csak a beemelés volt netto 1,4 MFt darabonként, a beemelt többtonnás cucc pedig Euroból volt többszázezer. Persze egyenként.

hétf. nov. 10, 2008 13:09
platina tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Macika írta:

Igen. Papíron valóban annyi. Valójában ennél nagyságrendekkel kevesebb. Ha már egyszer megbeszéltük egy sms valódi költségét, akkor tudjuk, hogy ez is ahhoz hasonló.

Nálunk az önkormányzat egyenként 250 ezer Ft nettót kér mindhárom szolgáltatótól havonta a tornyok helyéért mint bérleti díjat. (3000 fős falu.)
És 1.7 % iparűzési adót a tornyokon forgalmazásért beszedett díjak után. Aki ismeri az iparűzési adó fogalmát, az tudja, hogy ezzel kapcsolatban szolgáltatásnál költséget nem lehet érvényesíteni...
A kiépítésre rengeteg pénzt vettek fel, jellemzően nem forintkölcsönt. Akinek van deviza alapú hitele, az tudja, hogy a közelmúltban ezek megdrágultak, azaz a legjelentősebb költség, a hiteltörlesztés mértéke is emelkedett. Ezért nem meglepő az emelés.
Mindezek ellenére nem sajnálom a társaságokat, mert még mindig 2-3x többet hoznak ki a boltból, mintha a bankban fialtatnák a pénzüket.

hétf. nov. 10, 2008 13:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
.gúnár. írta:
Macika írta:

Légy kedves dokumentálni, honnan vannak az adótorony-építésre a költség-adataid, ill. tedd előttünk is ismertté.

Mi köze van hozzá? Ugyanolyan felfújt költségről van szó, mint az sms-nél. Valójában egy átjátszó állomásról van szó, ami áll egy tartószerkezetből, sugárzó antennarendszerből, valamint minimum egy mikrohullámú linkből, ami biztosítja a kapcsolatot a hálózattal, illetve egy illesztővel, ami a mikrón jövő csatornákat átrakja GSM/GPRS/UMTS-re. Ja és esetleg van még szünetmentes, amit néha szeretnek kispórolni. Azért ne gondoljuk komolyan, hogy ez több tízmilliós költség lenne. Persze valóban a Te hálózatos ismereteid nyilván sokkal komolyabbak, így jobban fel tudod sorolni egy mobil átjátszó részegységeit, de azért szerintem nem álltam messze a valóságtól.

hétf. nov. 10, 2008 12:54
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Macika írta:

Légy kedves dokumentálni, honnan vannak az adótorony-építésre a költség-adataid, ill. tedd előttünk is ismertté.

hétf. nov. 10, 2008 12:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

hétf. nov. 10, 2008 12:21
Moderátor

Hozzászólás 
csab2 írta:
Hangsúlyozom: nem csak a konkrét esetről van itt szó, hanem az elvről, a hozzáállásról. Ez az ami nem szimpatikus.
Ez egyébként nekem sem.
Persze a szolgáltató azt mondja, hogy azért csinálja ezt, hogy SEGÍTSEN az embereknek, egyszerűbbé tegye a WAP használatát. Valójában pedig aki WAP-ozni akar és nem képes a menüben megtalálni a WAP-ot (és magának kirakni gyorsbillentyűre), az nem is akar igazán wap-ozni...

Szerintem hagyni kellene az embereket tudatlanul, hog yarra használják a telót, amire TUDJÁK, amire TÉNYLEG tudják. Telefonálni és esetleg SMS-t írni.
Ha valaki akarja, akkor úgyis megtudja, hogyan kell WAP-ozni.
De ha valaki nem, akkor ne húzzák már le indokolatlanul.

Persze az egészen más kérdés, aki figyelmetlen, összekeveri a GPRS-t a WLAN-nal.

vas. nov. 09, 2008 23:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Hangsúlyozom: nem csak a konkrét esetről van itt szó, hanem az elvről, a hozzáállásról. Ez az ami nem szimpatikus.

Jaja.

vas. nov. 09, 2008 22:06
Moderátor

Hozzászólás 
joc_ írta:
vidékiviktor írta:
Lehet, hogy extra profitot akarnak, de azért a hálózat, az infrastruktúra, az alkalmazottak, a beruházások, stb sem 2 fillér, és mellé kell még a profitot is gondolni. Nem védem őket, de teljesen érthető, szerintem.
Erre csak annyit, hogy nemrégiben egyik mobilszolgáltatónál dolgozó ismerősöm is azt állította, hogy a mai mobilszolgáltatók profitrátája nagyjából a kábítószerkereskedők és a szexiparban érdekeltek profitrátájával emlegethető egy nagyságrendben.

Szóval igen zsíros üzletről van szó...
Aki ilyet mondott, az jól el van tévedve.
Csak egyetlen adótorony telepítése soktíz millió Ft. És több ezer adótorony van az országban egy-egy szolgáltatónak.
Ha pedig valaki az ELEJÉN befeketet soktízmilliárd Ft-ot, akkor hadd fialjon már neki.

Tisztelem azokat az embereket, akik úgy befektetnek soktíz/százmilliárdot, hogy nem várnak el évi 20-30%-os nyereséget a pénzükért.
Az ilyenek (ha lennének) nem üzletemberek, hanem hülyék. Többet érnének a pénzükkel, ha beteszik a bankba és kamatoztatják. A befektetések akkor érnek valamit, ha a banki alapkamat 3-szorosát hozzák MINIMUM!

Bírom, ahogy csóringerek kimondjuk a frankót úgy, hogy 1-2milliónál nagyobb pénzösszeget még nem is láttunk még egyben.

Szerintem hagyjuk meg azt, hogy akik 8-10 számjegyben gondolkoznak, azok tudhassák, mibe fektetnek.

Ha nekünk is lesz 8-10 számjegynyi befektetni való pénzük, majd akkor mi mondjuk meg.

Addig meg lehet utánozni.

Ezt a kurvázós/narkózós hasonlatot meg kéretik elfelejteni, mert rohadtul zsákutca.

vas. nov. 09, 2008 21:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
ja, de ezt csak az teheti meg, akit a joghátrány ért, tehát pl. aki nem ismeri a mobilját (sem, azaz keveset/kevesebbet tud a világról). Az ilyen emberek (tehát a többség), pedig fogja, aztán örül, hogy részletfizetést kapva kifizetheti a számlát.

Igazad van: aki tisztában van vele, hogy ilyen esetekben mit tehet jogai érvényesítése/védelme érdekében az nagy valószínűséggel nem jár így.

vas. nov. 09, 2008 18:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
vidékiviktor írta:
Lehet, hogy extra profitot akarnak, de azért a hálózat, az infrastruktúra, az alkalmazottak, a beruházások, stb sem 2 fillér, és mellé kell még a profitot is gondolni. Nem védem őket, de teljesen érthető, szerintem.
Erre csak annyit, hogy nemrégiben egyik mobilszolgáltatónál dolgozó ismerősöm is azt állította, hogy a mai mobilszolgáltatók profitrátája nagyjából a kábítószerkereskedők és a szexiparban érdekeltek profitrátájával emlegethető egy nagyságrendben.

Szóval igen zsíros üzletről van szó...

vas. nov. 09, 2008 18:41
arany tag

Hozzászólás 
New-man írta:
Ez ok, csak az a gond az érveléseddel, hogy pl. a mobilszolgáltatók (, de nem csak egyedül ők) az extra profitjukat akarják ezzel növelni, nem pedig a + költségeiket ellentételezni. Ez már nem elfogadható!

a törvényekkel van gond...

vas. nov. 09, 2008 18:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
csab2 írta:
T68m írta:
csab2 írta:
hogy egy eljárás nem ütközik jogszabályokba

de, (ráadásul) még jogszabályba is ütközik.

Csak általánosságban fogalmaztam. Ha meg a konkrét eset jogszabály ellenes, meg kell lépni a szükséges és lehetséges lépéseket.

ja, de ezt csak az teheti meg, akit a joghátrány ért, tehát pl. aki nem ismeri a mobilját (sem, azaz keveset/kevesebbet tud a világról). Az ilyen emberek (tehát a többség), pedig fogja, aztán örül, hogy részletfizetést kapva kifizetheti a számlát.

vas. nov. 09, 2008 16:51
Profil Honlap
arany tag

Tartózkodási hely: Ország, amely jobbat érdemel! (Pest megye, Bp, Bács-Kiskun megye)
Hozzászólás 
Ez ok, csak az a gond az érveléseddel, hogy pl. a mobilszolgáltatók (, de nem csak egyedül ők) az extra profitjukat akarják ezzel növelni, nem pedig a + költségeiket ellentételezni. Ez már nem elfogadható!

a törvényekkel van gond...

vas. nov. 09, 2008 15:07
arany tag

Hozzászólás 
alfoldi írta:
scorpeeon írta:
alfoldi írta:
A Vodafone Jutalom után itt a Pannon "jutalom" a
- Pannon Praktikum
- Djuice Kártyás
- Djuice Kártyás 20
- Praktikum Classic és
- Praktikum Perfekt csomagot használóknak. :evil:

http://www.pannon.hu/letoltes/kozl/kozl_081107.pdf

jól látom, hogy még tarifákat is emeltek? :S

Valójában hatalmas verseny van a piacon és így teszik a tarifákat versenyképesebbé. :evil:

Remélem, ezúttal lesz eredménye a 4. (és talán 5.) mobilszolgáltatóra kiírt pályázatnak. Ekkora állóvíz utoljára emlékeim szerint a voda bejövetele előtt volt.

Most lehet, hogy leköptök majd, én sem örülök, hogy emelkedik a percdíj, de mi az ami nem drágul jelenleg?
Versenyhelyzet? Pl: Millió fogorvos van a környékünkön, mindenhol baromi olcsón tömnék a fogam, sőt az egyik nekem fizetne, csak, hogy odamenjek ... millió benzinkút van a környékünkön, egyre olcsóbb mindenhol a benzin, lassan már ingyen tankolok. Voltam boltban, ott is minden egyre olcsóbb. Szóval nem értem ezt a dolgot...
Más piacon is van versenyhelyzet, mégsem lesz olcsóbb semmi, sőt. Szóval nem csak a mobilszolgáltatókat kell szapulni...
És nyílván a cégeknek is nőnek a költségei, ezért ők is emelnek árakat. Ilyen világot élünk.

vas. nov. 09, 2008 13:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
csab2 írta:
hogy egy eljárás nem ütközik jogszabályokba

de, (ráadásul) még jogszabályba is ütközik.

Csak általánosságban fogalmaztam. Ha meg a konkrét eset jogszabály ellenes, meg kell lépni a szükséges és lehetséges lépéseket.

vas. nov. 09, 2008 10:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
csab2 írta:
Anyám 60 éves. Van egy Samsung telefonja. A középső gomb a wapra visz nem a menübe. A Pannon automatikusan aktíválta a net start szolgáltatást. Anyám nem ért a telefonokhoz, azt gondolom ez normális az ő korában. Nem is lát jól. Na most ha ő véletlenül megnyomja az ok gombot, az neki kb 50 forintjaba fáj. Ez persze nem vágja földhöz, de az elv akkor is elítélendő. És ez akkor is inkorrektség.

Az én anyám pár év múlva lesz csak 60 éves, de neki is samsung telefonja van, e310, live-os. A jobb "soft key", vagy hogy a túróba hívják a vodalive-ra van hegesztve. Azért, hogy ne csatlakozgasson fel, elbarmoltam a wap beállításokat. Ennyi.
Hogy ne hívogassa fel az első A betűvel kezdődő ismerősét, AAA névvel beállítottam neki a 1270-t. :)

Az egy dolog, hogy ilyen kis "trükkökkel" lehet segíteni a dolgon. De mi lenne, ha te sem tudnál segíteni anyukádnak, mert nem érdekelnének a telefonok és azt sem tudnád, hogy mi pl. a WAP. Hangsúlyozom: nem csak a konkrét esetről van itt szó, hanem az elvről, a hozzáállásról. Ez az ami nem szimpatikus.

vas. nov. 09, 2008 10:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5278 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 106  Következő