Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 08, 2024 21:58

Hozzászólás a témához  [ 6770 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 136  Következő
PIC kérdések 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
- Mixa - írta:
Sziasztok!

Egyenlőre csak szenvedek a TCP/IP stack-el.

MPLAB8.10, C18, TCP/IP stack / PIC18F97J60 szimulátorban.

Egyre csak unable to locate file-t ír ki, hiába adom meg az include könyvtárakat, másolom át a header fájlokat.

szerintem próbálj egy régebbit beforditani nekem sem sikerült a 3.75 csak a 2.1 verzio(igaz mivel c ben van irva még nem sokat mond nekem)most gyurok a C re :lol:
itt talán találsz reggebi stackot: http://www.ljcv.net/projects/picdemnet/index.html

pén. dec. 12, 2008 19:57
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Egyenlőre csak szenvedek a TCP/IP stack-el.

MPLAB8.10, C18, TCP/IP stack / PIC18F97J60 szimulátorban.

Egyre csak unable to locate file-t ír ki, hiába adom meg az include könyvtárakat, másolom át a header fájlokat. Egy LED-et (RF1-en) szeretnék weben keresztül ki / be kapcsolni (szakdolgozat). A TCP/IP stack help-je valahogy nem segít a definícióival, PICKit2 leírásával.

Hopp, befutott közben egy StackTsk.h syntax error az 5-ik sorban.

Confused

Ha valaki tudna segíteni azt tudnám értékelni.

pén. dec. 12, 2008 18:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Van egy C-s topic, nézd meg!
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=33362
Ha nem találnál benne infót, akkor jelezd ott, és próbálok feltenni valamit.

csüt. dec. 11, 2008 20:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
watt írta:
Idézet:
igen van demo csak C-ben van irva de a C nekem idegen még soha nem használtam

Sajnos nincs más megoldás, meg kell barátkoznod vele, mint nekem is nemrég volt...

Igen én is erre az elhatározásra jutottam csak nem tom hol kezdjem :roll:
esetleg valakinek van valami jó forrása ami olyan szájbarágós módszerrel magyaráz 8) :shock:(extra kérés :ha lehet magyarul)

csüt. dec. 11, 2008 18:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:

Sajnos nincs más megoldás, meg kell barátkoznod vele, mint nekem is nemrég volt...

csüt. dec. 11, 2008 15:59
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:

zoox: én már írtam saját webszervert, igaz pc-re. Ha jól értem a PIConNET2 leírását, akkor abban már benne van egy mintaprogi. Elvileg a mintprogram módosításával néhány dolgot már bele tudsz tenni abba. Sok sikert hozzá! 8)

szer. dec. 10, 2008 19:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
watt: ha jól értem, akkor neki már megvan a piconnet2-je!

Én nem mondtam, hogy nincs neki! :)

szer. dec. 10, 2008 13:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
szerintem is nagyon jó dolog ez, foglalkoznék vele, ha tenger lenne az időm, de úgy vagyok vele, mint az usb-s uC-vel: a feladat határozza meg a ráfordítható idő és pénzt. Mivel az idő nekem nem teszi lehetővé a (min.) egy-két hónapos tanulmányozást + egy-két hónapos fejlesztést, ezért majd később fogok elmerülni ebben (is).

watt: ha jól értem, akkor neki már megvan a piconnet2-je!

zoox: én már írtam saját webszervert, igaz pc-re. Ha jól értem a PIConNET2 leírását, akkor abban már benne van egy mintaprogi. Elvileg a mintprogram módosításával néhány dolgot már bele tudsz tenni abba. Sok sikert hozzá! 8)

szer. dec. 10, 2008 13:41
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hú ez már ilyen régi dolog(2005)? Nem ismertem! Néztem az árlistát, 13+fa, nem olcsó, de ha sűrgősen kell, akkor megéri.
A rajzokat is néztem, tetszik, hogy RTL IC-vel oldották meg, ez elég sok infót adhat más témákhoz is! Főleg, hogy van hozzá forráskód is!

szer. dec. 10, 2008 12:48
ezüst tag

Hozzászólás 
bocsi watt tényleg elfelejtettem

T68m írta:
Köztes megoldáson is érdemes gondolkodni: PC-n van a webszerver (pl. ipiapacs), és az van összekötve egy egyszerű protokollon, pl. soros porton egy csippel, ami akár 10F* (<150Ft) széria is lehet.

PIConNET Link: http://forum.chipcad.hu/printable.asp?m=1119

szer. dec. 10, 2008 11:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem igazán értem hogy jött ide a PC(ha idéznéd akinek válaszolsz, egyértelműbb lenne mit kinek szánsz...).
Nem használtam ilyet még, így nem tudok segíteni, majd talán lesz valaki...

szer. dec. 10, 2008 10:52
ezüst tag

Hozzászólás 
az a igazság hogy pc-t nem akarok használni fogysztás miatt meg stabilitás miatt sem,és mivel van ez a PIConNET-em ezt kellene használnom.Van benne egy demo progi ami web-es felületen kersztül enged ledet kapcsolgatni ,Figyel PORT-ot stb. nekem az kellene hegyan tudnám az én alkamazásomhoz igazitani szóval valki hsznált már PIConNET-et ? :?:

szer. dec. 10, 2008 10:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Erről volt egy jó kis topic, íme:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... sc&start=0
Van egy ilyen IC-m, de még nem volt érkezésem kipróbálni, de ki fogom, az biztos.

szer. dec. 10, 2008 6:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
ez a téma már többször felvetődött. Azt hiszem Watt is akart olyat, hogy egy ic, amit rádugok a lan-ra, és szerverként működik. Az az igazság, hogyha mégannyira is támogatja a gyártó (MC) a dolgot, attól még borzasztóan sokat kell programozni ahhoz, hogy ez a gyakorlatban is működjön. Köztes megoldáson is érdemes gondolkodni: PC-n van a webszerver (pl. ipiapacs), és az van összekötve egy egyszerű protokollon, pl. soros porton egy csippel, ami akár 10F* (<150Ft) széria is lehet.

* nem mániám a 10F, lehet akár 12F széria is, de öt(+1) IO láb már több, mint felesleges! hihihih De a 300Ft-os 16F688 már mindent meg lehet csinálni és a memóriával, veremmel se kell spórolni.

kedd dec. 09, 2008 23:18
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv

Egy kis(nagy) segitség kellene! :shock: Szóval egy olyan projiba fogtam ami nagyon meghaladja a tudásomat egy PIC-el kelle vezérelnem fütést szellöztetést keringetöszivattyukat stb(ezzel nincs is gondom),de ezt távfelügyelettel azaz webes elérhetöséggel amihez van egy PIConNEt2-m amivel van a gondom ne vagyok egy nagy láma hálozatból . :shock:PIConNEt2-t fel sikerült élesztenem és ennyi :roll: innen hogyen tovább(szóval ha van aki tunda segiteni PIConNEt2-böl azt megköszönném :shock:)A neten rákerestem a PIConNEt2-re de nem sokmindenre jutottam.

kedd dec. 09, 2008 20:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
gozi írta:
Sima F84-et már egyáltalán nem árulnak. Amit lehet kapni, az már az "A" változatú.

igen, és a pickit2-ben is csak az A-s verzió választható, de úgy látom, hogy ettől még jól kezeli a régit. Mindamellett a csipre nem érdemes sok időt fordítani: nincs belső oszcillátorja, nem lehet input az mclr, stb., stb.

pén. dec. 05, 2008 21:52
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Sima F84-et már egyáltalán nem árulnak. Amit lehet kapni, az már az "A" változatú.

pén. dec. 05, 2008 18:14
Hozzászólás 
KAMA3 írta:
honnét szereztél 16F84 et? tudtommal már nem is gyártják.

A HQVideo-ban és a Chipcad-ben árulnak.

pén. dec. 05, 2008 16:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
a bezárt topichoz: nekem van még 16f84, két db! :wink: a minap találtam itthon. Nem is tudtam, hogy van. + egy 12ce519, amibe volt valami program, úgyhogy azt kidobtam.

pén. dec. 05, 2008 8:49
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Amúgy sincs soros port a gépen...
Viszont találtam egy ilyet http://robrohan.com/projects/PIConOSX/
Most nem otthon vagyok, hanem az irodában és itt (hálistennek vagy nem) windózos gépem van.
Ki fogom próbálni és megírom a tapasztalataim.. :idea:

szer. dec. 03, 2008 21:14
arany tag

Hozzászólás 
Valóban. A Virtual PC a legegyszerűbb és egyetlen alternatíva jelenleg a 100%-os emulációra, legnagyobb előnye az ingyenesség, ha PowerPC procid van (állítólag gyorsabb is). A Virtual PC csak PPC alapú Mac-en megy egyébként. Kérdéses továbbá az, hogy az USB a virtuális gépen belül megy-e, mert anélkül se Pickit, se az ICD nem használható (tudom, hogy a gyárin van soros is, de kinek van gyári ICD2-je? :roll:).

Most nézem, a PPC alapú gépekre még mindig csak a beta (alpha) Fusion érhető el, lehet ki sem adják (az Apple a PPC alapú gépeket ki akarja vonni a forgalmazásból).
A teljesítménnyel tudnék vitatkozni, egyébként mindkettő baromira lassú.

szer. dec. 03, 2008 20:32
Hozzászólás 
A VMware emulátorok lassúbbak, esetleg próbáld ki a Microsoft Virtual PC for Mac-et.

szer. dec. 03, 2008 19:39
arany tag

Hozzászólás 
Sejtettem h ez lesz. El akartam kerülni az emulátort, egyszer próbáltam, de borzasztó lassú. RISC procim van, így az emulátoroknak elég macerás lehet megoldani ax x86 féle mikrogép emulálást...
Azért túrom tovább a netet, hátha találok valamit. Természetesen nyitni fogok neki egy topicot ha elér odáig a dolog, hogy érdemes legyen beszélni róla. Egyúttal itt viszont bocsánatot is kérek a kissé offtopic jellegű nyűglődésem miatt...

szer. dec. 03, 2008 19:12
arany tag

Hozzászólás Re: pic+osx
aszasza írta:
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy használ e közületek valaki mac gépet OSX oprendszerrel. Ha nem, ne is olvassátok tovább.
Viszont ha igen a válasz, akkor érdekelne, hogy mi a módja a picelésnek eme környezetben. Nem intel alapú Mac-em van, ezért nem tudom megtenni, hogy feltúrok egy win-t is a gépre és...
Kéne egy jó IDE, compiler c és asm nyelvre, meg egy olyan, ami ismeri vagy a pickitet vagy az icd-t.
Ötlet?
Létezik Wine OS X-re is (Crossover vagy Darwine). Ezek csak emulálnak, sajna nem 100%-os a működésük. Ha biztosra akarsz menni, akkor VMware Fusion, ezzel nagy valószínűséggel működik minden (az USB-s cuccok is).

szer. dec. 03, 2008 18:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Két ötletem van:

-ha létezik valami pc emulátor osx-re, akkor feltenni azt, arra egy windows-t, mplabot.

-venni egy olcsó gépet

szer. dec. 03, 2008 18:02
arany tag

Hozzászólás pic+osx
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy használ e közületek valaki mac gépet OSX oprendszerrel. Ha nem, ne is olvassátok tovább.
Viszont ha igen a válasz, akkor érdekelne, hogy mi a módja a picelésnek eme környezetben. Nem intel alapú Mac-em van, ezért nem tudom megtenni, hogy feltúrok egy win-t is a gépre és...
Kéne egy jó IDE, compiler c és asm nyelvre, meg egy olyan, ami ismeri vagy a pickitet vagy az icd-t.
Ötlet?

szer. dec. 03, 2008 18:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Mi az a JDM?

Egy "égető" áramkör. Az oldalamon írtam miért nem érdemes megépíteni. Ott olvashatod, hogy milyen gondok vannak a soros portos dolgokkal, ha nem szabványosak.

szomb. nov. 22, 2008 19:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mi az a JDM?

Elkészült a nagy mű, igen!!! Beleprogramoztam a CTS-t is, amit a pic alapból nem támogat. Autó baud 110-19200-ig. CTS-t kezel (de nem kötelező), hogy a nagyobb sebességeknél ne legyen overflow.

Tehát már képes a rendszerem meghatjani a 4/8-as lcd kijelzőt lpt-ről, usb-lptről, soros vonalról. Valamint illesztettem 2x16, 2x20, 4x20 és vfd-hez is. Na, ennyit az öndicséretről. Már csak a soros átalakítót kell dobozolni.

szomb. nov. 22, 2008 16:25
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Igen, nem használok. És a baj ezzel összefüggő volt, ugyanis (mint most megtudtam) a ttl és rs232 jelek egymás inverzei.

Még jó, hogy szoftveres hibát kerestetsz velünk! :wink:
Egyébként nem csak inverze, hanem a 0V nincs értelmezva a szabványban, a magas szint -3V-tól kezdődik. Ezért ja visszafelé is akarsz kommunikálni, akkor ne csodálkozz, hogy nem megy(ha megy, akkor örülhetsz, csak számíts rá, hogy nem mindegyik PC-n fog működni! JDM szindróma!!!)

szomb. nov. 22, 2008 10:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
értem, köszi.

szomb. nov. 22, 2008 2:51
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hogy meg van-e oldva valamilyen gyári cuccban, azt nem tudom. Én személy szerint nem bízok annyira az RC oszcillátorokban, hogy olyan feladatot bízzak az ezt használó kontrollerre, amihez kalibrálni kellene az oszcillátort. Akkor inkább teszek kvarcot és esetleg többlábú kontrollert. De ha van egy frekcenciamérőd, akkor az órajel negyedét kivezeted az OSC lábra (fejből nem tudom, melyikre megy ki), és az alapján bekalibrálod az OSCTUNE értékét. Az értéket azután egy RETLW társaságában elhelyezed a programmemória utolsó címén, majd a programod indulásakor
Kód:
CALL utolsó cím
MOVWF OSCTUNE

utasításokkal felhasználod. Az utolsó cím azért jó, mert a gyári égetők (Pickit2, ICD2, stb.) tudják, hogy az utolsó címen levő adat a kalibrációs érték, és az egyszer beállított értéket megőrzik (égetés előtt kiolvassák, majd visszaírják). Elvileg a gyárban kalibrálják is a kontrollert.

szomb. nov. 22, 2008 1:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
Potyo!

(megjegyzem, lecseréltem egy kéttranyós megoldásra, hogy örülj, vazze'!)

kanyarodjunk vissza a a p10f, p12f-eknél van lehetőség az OSCCAL-t kalibrálni (és ezt az értéket az égető elhelyezi egy movlw utasításban a legutolsó programhelyre), amivel van lehetőség indítás után helyesbíteni a belső oszcilátort, ehhez hasonlóan van-e lehetőség a p16f-eknél lévő OSCTUNE-t kalibráltatni és a kapott értéket a programba beilleszteni? érdésre! ;-)

pén. nov. 21, 2008 20:53
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Bocs, de nem a kizárólagos szabályos, hanem egy lehetséges módja a max232.
Még szerencse, hogy anélkül akarsz soros kommunikációt létrehozni, hogy legalább megnéztél volna 2-3 rajzot, hogy mégis hogyan kell ezt csinálni, de most elmagyarázod itt nekem a frankót...

T68m írta:
És van, mondjuk négylábas kivitelben is?
Ezek mind kétirányú kommunikációra vannak kitalálva, tehát legalább hat láb. De úgy rémlik, hogy a belső kondenzátort nélkülözőnek is több lába van, csak nincsenek használva. Valószínűleg a kondenzátorok helyfoglalása miatt nagy a chip.

T68m írta:
Pl. az én egytranyós módszerem is lehet(ne) szabályos, ha a tranyó elé tennék megfelelő áramkorlátozó ellenállást, továbbá betennék egy diódát, hogy a bázison ne lehessen negatív feszültség.
Ha ezen kívül még hiszterézise is lenne az átviteli karakterisztikának, akkor valóban megfelelne a szabványnak.

pén. nov. 21, 2008 19:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
visszatéve ON-ba, kérdés: ahogy a p10f, p12f-eknél van lehetőség az OSCCAL-t kalibrálni (és ezt az értéket az égető elhelyezi egy movlw utasításban a legutolsó programhelyre), amivel van lehetőség indítás után helyesbíteni a belső oszcilátort, ehhez hasonlóan van-e lehetőség a p16f-eknél lévő OSCTUNE-t kalibráltatni és a kapott értéket a programba beilleszteni?

pén. nov. 21, 2008 17:43
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
potyo írta:
T68m írta:
Te mindig használsz egy nagy, sok helyet foglaló, plusz diszkrét elemeket igénylõ (kondik) max232-öt, ha illeszteni akarsz? :?:
A szabályos módja a MAX232, csak azzal lehet az RS232 szabványt teljesíteni. Létezik belõle olyan változat is, amihez nem kell külsõ kondenzátor, szintén MAX jelzéssel csak más a számmal.

Bocs, de nem a kizárólagos szabályos, hanem egy lehetséges módja a max232. Azt nem tudtam, hogy létezik kondik nélküli max232. És van, mondjuk négylábas kivitelben is?

Visszatérve, bármely más módszer is szabályos, ami a megfelelő feszültséget, áramot és fázist előállítja. Pl. az én egytranyós módszerem is lehet(ne) szabályos, ha a tranyó elé tennék megfelelő áramkorlátozó ellenállást, továbbá betennék egy diódát, hogy a bázison ne lehessen negatív feszültség. Továbbá kiszámolnám, hogy mekkora ellenállás az, ami mellett a kimeneti áramot felfele és lefele is biztosítani lehet.

pén. nov. 21, 2008 17:37
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Te mindig használsz egy nagy, sok helyet foglaló, plusz diszkrét elemeket igénylő (kondik) max232-öt, ha illeszteni akarsz? :?:
A szabályos módja a MAX232, csak azzal lehet az RS232 szabványt teljesíteni. Létezik belőle olyan változat is, amihez nem kell külső kondenzátor, szintén MAX jelzéssel csak más a számmal.

pén. nov. 21, 2008 16:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
watt írta:
T68m!
Most nem tiszta, nem használsz illesztõ IC-t?

Igen, nem használok. És a baj ezzel összefüggő volt, ugyanis (mint most megtudtam) a ttl és rs232 jelek egymás inverzei. Beraktam egy földelt emitteres tranyót (ami így fázis fordít), és rögtön ment a dolog. Szép szívás volt! :oops:

Te mindig használsz egy nagy, sok helyet foglaló, plusz diszkrét elemeket igénylő (kondik) max232-öt, ha illeszteni akarsz? :?:

pén. nov. 21, 2008 16:51
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
De komolyra fordítva, akartok segíteni, vagy sem.

Eddig is segítettünk, ha úgy vesszük. Mond meg mit akarsz építeni, és megmondjuk akarunk-e segíteni.

pén. nov. 21, 2008 15:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m!
Most nem tiszta, nem használsz illesztő IC-t?

pén. nov. 21, 2008 15:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Új topiktársunknak: nomen est omen.

pén. nov. 21, 2008 12:04
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
watt írta:
A soros portról annyi ötletem lenne, hogy állítsd be a fix sebességet. Bevallom én még soha nem használtam autobaudot.

pont azért használtam autóbaudot, mert fix baud esetén sorra frém errort és hibás byteokat kaptam. Autóbaudnál csökkent a frém errorok száma, de szinte minden byte más, mint amit ténylegesen kiküldök.

Vagy direktbe nem kaphatja meg a kapu a soros port jelét? Betettem diódát, hogy negatívba ne menjen a feszültség (5v-os zénert nem találtam), de az se segített. Vagy a -12v/+12v eleve ellőte a bemenetet? (lehetséges, de akkor miért vesz egyátalán valamit)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m pén. nov. 21, 2008 12:07-kor.

pén. nov. 21, 2008 12:00
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
potyo írta:
Azt tudod, hogy mi az a kontroller, és mi az a processzor :?:

Ha ez egy vicces megközelítése a probléma megoldásának, erről egy Hofi anekdota jut eszembe:
Hofi egy vidéki fellépésén, a tanácselnök mindenáron el akart neki egy viccet mesélni. Hofi megkérdezte tőle:
"Az elftársnak van papírja arról, hoty hüle?
az elképedt városatya mondta, hogy nincs.
- Akkor az elftárs ne hülékedjen"

A kérdés egyébként nem az, hogy én tudom-e, hogy mi a processzor, vagy mikrokontroller, hanem az, hogy Te el tudod-e magyarázni nekem.

Idézet >>innen<<
"A processzor a számítógép egyik legfontosabb eleme, a számítógép lelke. Olyan elektronikai alkatrész, nagy bonyolultságú félvezető eszköz, mely ma már egyetlen, nagy integráltságú lapkán tárolófelület, vezérlő-, illetve input-output funkciókat ellátó elemeket tartalmaz. Dekódolja az utasításokat, vezérli a műveletek elvégzéséhez szükséges belső adatforgalmat és a csatlakozó perifériális berendezések tevékenységét."
...és akkor én már tudok assembly nyelven? :lol:
De komolyra fordítva, akartok segíteni, vagy sem.

pén. nov. 21, 2008 11:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
A táblázat kezelést jól gondolod. Call-al kell meghívni a rutint, és RETLW-vel tér vissza.

A soros portról annyi ötletem lenne, hogy állítsd be a fix sebességet. Bevallom én még soha nem használtam autobaudot.

pén. nov. 21, 2008 6:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
két kérdésem lenne! Az egyik, hogy felmerült bennem a stringkezelés, konkrétan a string literál használata. Mivel a pic nem Neumann architektúrát használ, ezért a programmemóriában tárolt adatokhoz nincs közvetlen hozzáférés. p10, p12, p16-osokon csak így lehet letárolt stringet előszedni?

Kód:
GetChar      addwf PCL_reg, reg
Strings
InitSt       dt 33,32,28,0f,02,01, 00
InitStAddr   equ InitSt - Strings
InitSor1     dt " CsigaCsapat BT ", 00
InitSor1Addr equ InitSor1 - Strings
InitSor2     dt " www.kozert.hu  ", 00
InitSor2Addr equ InitSor2 - Strings

mert a "dt", ugye, retlw-k sorozatának fordítódik, és épp a PC piszkálása sem tartozik a struktúrált programozási alapvetések közé...

A másik kérdésem a soros port változatlanul nem megy (p16f688). Autobaud rate-t ha használok, akkor az "U" betűt, ami alapján beszinkronizálja magát, felismeri, de a többi karakter vagy frém erroros, vagy csak simán más, mint amit PC-ről küldök neki. Tipp lenne?

pén. nov. 21, 2008 5:53
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
potyo írta:
orca17 írta:
Ja és van fogalmam, több is mint gondolnád... :lol:

ezt a kérdést nem akartam feszegetni! :lol:

csüt. nov. 20, 2008 20:51
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
orca17 írta:

orca17 írta:
Le tudom fordítani az ,ASM fájlt a MPASMWIN-nel .HEX formátumba, be tudom a PIC flash csipbe tölteni, mi több egy a fiókom mélyéről előkapart 2x16 karakteres kijelzőt is inicializáltam hozzá - a datasheet alapján.
Ha LCD-t tudtál hozzá inicializálni, akkor mi a gond? Gondold végig a megoldást, és próbáld azt program formájába önteni :idea:

csüt. nov. 20, 2008 20:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
orca17 írta:
T68m írta:
ez jó. Fogalma sincs, hogy mit akar, de ahhoz az f18-as kell!

Mint fentebb említettem, van egy komplett, tesztelt zsír új mikrokontrollerem és ebben egy PIC18F452-es proci van. :wink:
Le tudom fordítani az ,ASM fájlt a MPASMWIN-nel .HEX formátumba, be tudom a PIC flash csipbe tölteni, mi több egy a fiókom mélyérõl elõkapart 2x16 karakteres kijelzõt is inicializáltam hozzá - a datasheet alapján.

egy ekkora panellel? Fantasztikus! Igaz, panel nélkül, egy 5-öd annyiba kerülő uC is képes meghajtani egy LCD-t, de nem gond.

csüt. nov. 20, 2008 20:12
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
T68m írta:
ez jó. Fogalma sincs, hogy mit akar, de ahhoz az f18-as kell!

Mint fentebb említettem, van egy komplett, tesztelt zsír új mikrokontrollerem és ebben egy PIC18F452-es proci van. :wink:
Le tudom fordítani az ,ASM fájlt a MPASMWIN-nel .HEX formátumba, be tudom a PIC flash csipbe tölteni, mi több egy a fiókom mélyéről előkapart 2x16 karakteres kijelzőt is inicializáltam hozzá - a datasheet alapján.

csüt. nov. 20, 2008 19:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Fogalma sincs, hogy mit akar, de ahhoz az f18-as kell!

Nem akarom védeni, de írta, hogy úgy kapta ajándékba.
De potyonak viszont szerintem is igaza van! :)

csüt. nov. 20, 2008 19:50
vas-tag

Hozzászólás 
watt írta:
Kiváncsi vagyok mit gondolsz erről!?

Max egyetértek azzal amit mondasz. Jómagam is ezt csináltam eddig, kigondoltam mi következik mi után, végálláskapcsoló, relé drót és próba.
És való igaz, a variációnakk a feladat fügvényében csak a "gógyi" szabott határt. - Gondoljunk csak az első számítógészerű képződményre...
De legyen egy konkrét példa. És hogy ne ennek a fórumnak a tárhelyét terheljem, az ábra >>ITT<<

csüt. nov. 20, 2008 19:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 6770 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 136  Következő