|
Szerző |
Üzenet |
hhh3
arany tag
|
OFF: Szerintem alkotmányellenes pénzt kérni a hívószámkijelzésért, a wapért, az internetért, a hálózaton belüli, na meg a hálón kívüli beszédért is, végül a legújabb mobilokért. Minden gyerek az anyakönyvi kivonata mellé kapjon 3+2 telefont (mire felnő,már az új szolgáltatókat is használhassák), a mobilcégek pedig menjenek át alapítványba, kht-ba vagy egyházba és 1 %-ból tartsák fenn magukat! UFF
|
szer. jan. 07, 2009 19:12 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
kuncsaku írta: Tulajdonképpen milyen mozzanat a hívószámkijelzés? Egy plusz szoftver amiért jogdíjat kell fizetni? Esetleg egy pipa a négyzetben a már meglévő rendszerben? Vagy egy fizikai eszköz?
Annyit beszéltünk már erről.
Én úgy veszem, hogy az adott díjcsomag ára x+200 HUF
Persze örülnék ha csak x lenne, sőt ha x/2, de mit tudok ezért én tenni?
|
szer. jan. 07, 2009 7:23 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Most, hogy így felhoztátok a vezetékest is, beugrott, hogy arra is kellett fizetni. Ez akkoriban volt, amikor elterjedt ez a vezetékes számkijelzés. Akkor ingyenesen kijelezték a már újonnan kiépített vonalakat, a régiekre lehetett kérvényezni ingyen, viszont hogy te láthasd a bejövőt, azért fizetni kellett. Ez kb 5 éve volt az Invitel területen. Nem néztem meg a számlát, hogy azóta is felszámoljlek-e.
Mikor másiknak ha megemlítem ezt a kb 200 ft-ot, azt mondják, hogy mi az a 200 ft? Igaz, egy nap alatt otthagyja az ember egy szórakozóhelyen borravalónak, és azért csak egy mosolyt kap a nőtől. De valóban elvi kérdés. Hiszen sok kártyás 3 hónapig tengődik egy 3 ezres feltöltéssel és mégis kap ingyen kijelzést mig a számlás az 3 hónap alatt 6 ezret hagy ott. Viszont nem hasonlítottam össze a feltöltős percdíjakat a számlás percdíjakkal. Lehet, hogy nekik beépítik a percdíjba? Tulajdonképpen milyen mozzanat a hívószámkijelzés? Egy plusz szoftver amiért jogdíjat kell fizetni? Esetleg egy pipa a négyzetben a már meglévő rendszerben? Vagy egy fizikai eszköz?
|
szer. jan. 07, 2009 6:40 |
|
|
Mobi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
|
thomas77 írta: Ha sokat reklamálsz, akkor még bevezetik a dominósnak is a havidíjat.
Mondasz valamit!
|
kedd jan. 06, 2009 22:27 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Mobi írta: ...hogy lehet hogy a dominón ez ingyen van?!
Ha sokat reklamálsz, akkor még bevezetik a dominósnak is a havidíjat.
Amúgy szerintem is nagy lehúzás ezért pénzt kérni.
1997-ben vettem az első telefonom. Akkor még úgy-ahogy érthető volt. De most, amikor mindenki ingyen biztosítja ezt a szolgáltatást... Még a vezetékeseknél is. Persze itt is a T a kivétel!
|
kedd jan. 06, 2009 11:32 |
|
|
hhh3
arany tag
|
Nem a háklisság az oka a váltásnak, csak a kényelem (, hogy csak 1 T-s számot cipeljek) meg hogy minek fizessek feleslegesen. Nekem is voda a fő számom (de csak a végződtetési díjak miatt) így csak 2-3 T-s embernek kellett szólnom a változás miatt. Ami zavart, hogy (akár) fizettem is volna +1 hónapot, ha előre közlik, de nem a semmire, hanem egész hónapra.
|
kedd jan. 06, 2009 2:05 |
|
|
Mobi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
|
kuncsaku írta: Nahát. Én meg azt hittem, egyedül vagyok ilyen hisztis a hívószámkijelzéssel kapcsolatban...
Nem vagy egyedül. Én a vodás vitamaxomat használom "fő"kártyának, mindenki ennek a számát tudja, pedig a hívásokat már a T-s számlásról indítom. Na de a hívószámkijelzésért elvből nem fizetek. Ha a T többre értékeli a havi 192 HUF-ot a hívásvégződtetési díjaknál....
Egyébként csak azt nem értem hogy ha jól tudom a szolgáltatók inkább a post-paid kártyákat részesítik előnyben a feltöltőssel szemben akkor hogy lehet hogy a dominón ez ingyen van?!
|
kedd jan. 06, 2009 1:15 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Nahát. Én meg azt hittem, egyedül vagyok ilyen hisztis a hívószámkijelzéssel kapcsolatban. Már-már kezdtem magam szégyellni, hogy fene a jó dolgom meg minden. Még van kb 3 hónapom a hűségszerződésből a T-nél és kivágom a simkártyát a francba a telefonomból. A vicc az, hogy teljesen elégedett vagyok/voltam a szolgáltatóval és szolgáltatással. Mindig tudtam hívni, engem mindig elértek, arra a kis időre emíg kipróbáltam, ment a net is szépen, az egy hónap próba volt. De ez a hívószámkijelzás nekem is piszkálja a csőröm. Ám én nem ugyanannál a szolgáltatónál fogok kártyás simet venni mint az előző fórumtárs , Mert akkor hol maradna a kisember bosszúja ?
|
hétf. jan. 05, 2009 6:58 |
|
|
hhh3
arany tag
|
Rohangászhatok a T-mobilba a Dominó Quick csomaggal szerződést kötni, mivel nem hozta a posta az ünnepek alatt a levelet! A 10 nap elég kevés, miért nem 20 napot adnak, vagy legalább 10 MUNKAnapot!
KAP pontra rendeltem 6 hónap hívószámkijelzést előfizura, hó első napján rendeltem meg, és egyből le is mondtam, hogy csak 6 hónap legyen, ne csússzon át a következő hónapra, hogy utána én dönthessem el, hogy akarom-e a továbbiakban a szolgáltatást, (nem akartam). Kijött a számla a következő hónapról ahol kisámlázták azt a szolgáltatást, amit nem is vettem igénybe. 1430: 2-án törlődött a szolgáltatás, és ezután pár percig használhattam volna a fizetős hívószámkijelzést, míg a lemondás át nem futott a rendszeren. Tanulság:
1, ne vegyél igénybe KAP pontért szolgáltatást, hacsak nem szeretnéd a következő hónapra is fizetni és használni a szolgáltatást.
2, tudd, hogy 6 hónap = 6 hónap + 2 nap (6+1-et még ki lehetne dumálni)
3, ha megrendelted, akkor ne kérd azt, hogy 6 hónap után automatikusan kapcsolódják ki, hanem pl 28-án , mert 28+2 még csak 30-a.
4, A hiba nem a rendszerben van, hanem így működik (no bug, feature)
5, Dominós számra váltottam, mert ott ingyenes a hívószámkijelzés.
|
vas. jan. 04, 2009 4:57 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Amióta kötelező jelleggel csökkenteni kellett a roaming díjakat, azóta megyegyeznek a percdíjak adott ország minden szolgáltatójának hálózatán roamingolva.
Üdv!
|
szomb. nov. 29, 2008 1:26 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
ddddd4 írta: Én onnan emlékszem az egyenlegre, hogy feljegyeztem, hogy mindenkinek pontosan tudjam elmondani a történetet. Te azt nem szoktad megjegyezni, hogy melyik szolgáltatóra lép? Én fejből tudom hogy hol mi a preferált is!
Ha tényleg feljegyezted, akkor rendben
Roamingoláskor nem szoktam megjegyezni a szolgáltót. Igaz nem járok annyit külföldön, hogy különösebben foglalkoznék vele. Annyit azért meg szoktam tenni, hogy még itthon megnézem, hogy melyik az olcsóbb hálózat.
|
pén. nov. 28, 2008 16:59 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
K.Zolee írta: t-mobile-rol en is tudnek meselni ilyeneket... van abban amit irt erdekesseg de olyan is amit en is tapasztaltam mar...
Melyeket tapasztaltad? Érdekelne.
|
szer. nov. 26, 2008 14:00 |
|
|
viraxo
arany tag
|
ddddd4
Ha ezt, amit leírtál komolyan is gondolod, akkor Te tipikus példája vagy annak a vagdalkozó, értetlen, a segítő szándékot teljes mértékben elutasító, a saját maga igazát hajtogató, összeesküvés elméleteket gyártó ügyfélnek, akikből egy átlag T-Mobile ügyfeles napjában sajnos többet is lát! Halvány gőzöd sincs sem a készülékedhez, sem a szolgáltatáshoz, amit használsz, és ezt még fennhangon hírdeted is! Én egyátalán nem bánom, hogy nem a T-nél folytatod... nem fogsz hiányozni!
|
kedd nov. 25, 2008 20:42 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
thomas77 írta: Kiírhat ilyet a telefonom, ha az ellenfél készülékénél van hálózati probléma?
Nem.
Szvsz akkor simán eldobja a hívást.
|
hétf. nov. 24, 2008 16:46 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
blueye írta: Ez lehetett egy pillanatnyi kimaradás is, ezért nem kéne "gyalázkodni".
A dícsérőbe mégsem írhattam!
Amúgy tényleg nem szokott ilyen lenni. Ezért is akadtam meg rajta!
Lehet, hogy nem is nálam volt a hiba? Kiírhat ilyet a telefonom, ha az ellenfél készülékénél van hálózati probléma?
|
hétf. nov. 24, 2008 13:28 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
thomas77 írta: Tegnap délelőtt visszadobott egy hívást "a hálózat foglalt" hibaüzenettel. Nem is emlékszem, hogy mikor produkált utoljára ilyet a T. (talán '99-ben a Napfogyatkozáskor) Azt azért hozzá kell tennem, hogy szinte mindig jó lefedet helyen tartózkodok. De 3G-s hálózaton ez volt az első eset.
Ez lehetett egy pillanatnyi kimaradás is, ezért nem kéne "gyalázkodni".
|
hétf. nov. 24, 2008 10:18 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Tegnap délelőtt visszadobott egy hívást "a hálózat foglalt" hibaüzenettel. Nem is emlékszem, hogy mikor produkált utoljára ilyet a T. (talán '99-ben a Napfogyatkozáskor) Azt azért hozzá kell tennem, hogy szinte mindig jó lefedet helyen tartózkodok. De 3G-s hálózaton ez volt az első eset.
|
hétf. nov. 24, 2008 7:42 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Én is tudnék mesélni... Azóta sokban változtak. Például sokkal rugalmasabbak lettek.
|
vas. nov. 23, 2008 20:37 |
|
|
K.Zolee
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1304 Tartózkodási hely: Buda-neha Gyorskocsis utca
|
t-mobile-rol en is tudnek meselni ilyeneket... van abban amit irt erdekesseg de olyan is amit en is tapasztaltam mar...
|
szomb. nov. 22, 2008 21:19 |
|
|
Denver
arany tag
|
Vizsla írta: ddddd4 írta: Te azt nem szoktad megjegyezni, hogy melyik szolgáltatóra lép? Én fejből tudom hogy hol mi a preferált is! Azta mekkora zseni lehetsz!!!
Burkina Faso-ban mi a helyzet Kit érdemes választani
|
szomb. nov. 22, 2008 21:09 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
ddddd4 írta: Te azt nem szoktad megjegyezni, hogy melyik szolgáltatóra lép? Én fejből tudom hogy hol mi a preferált is! Azta mekkora zseni lehetsz!!!
|
szomb. nov. 22, 2008 12:00 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
ddddd4 írta: Én ki akartam függetleníteni a telómat, de azt mondták, hogy 20ezer forint! A másik ok hogy azt akartam figyelni, hogy egszeri vagy állandó hiba.
Hát igen! Benne van a díjszabásban is. Cserébe jelentős kedvezménnyel vetted a készüléket a kártyafüggetlen árhoz képest. Ha nem, akkor meg függetlenül kellett volna megvenned.
Én is szoktam figyelni, hogy hol mi történik, milyen hálózaton lóg a teló, stb... De vannak készülékek+kártyák, amikkel játszok és van egy, amivel telefonálok. Azt nem birizgálom, hogy ne legyenek ilyen problémáim.
|
csüt. nov. 20, 2008 15:19 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
thomas77 írta: Én az egészben azt nem értem, hogy miért hagyják az emberek halálra szivatni magukat? Ha velem ennek a mesének csak a tizede történt volna meg, azonnal egy másik szolgáltatóhoz mentem volna. 4-5 évvel ezelőtt is meg volt a lehetőség arra, hogy ddddd4 vegyen egy vodás, vagy pannonos kártyát. A telefonját akkor is ki tudta volna nyittatni (akár hivatalosa, akár nem), de olcsón vehetett volna független telefont is. Így megkímélhette volna magát ettől a tortúrától. És persze minket is a "furcsa" történetétől. A domino csomag nem rablánc. Könnyen lehet változtatni rajta!
Én ki akartam függetleníteni a telómat, de azt mondták, hogy 20ezer forint! A másik ok hogy azt akartam figyelni, hogy egszeri vagy állandó hiba.
|
csüt. nov. 20, 2008 13:56 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
integral írta: ddddd4 írta: Na, az én rövid kis történetem: ....
Nem vagyok egy alapvetően kételkedő típus, de nekem inkább mesedélutánnak tűnik a történeted, amit tegnap álmodtál Szóval te 3-4 év távlatából forintra pontosan emlékszel, hogy mikor (több alkalommal) mennyi pénzt jelzett az egyenleged és hogy melyik szolgáltatóra lépett roaming közben több országban is? Na ne már!
Én onnan emlékszem az egyenlegre, hogy feljegyeztem, hogy mindenkinek pontosan tudjam elmondani a történetet. Te azt nem szoktad megjegyezni, hogy melyik szolgáltatóra lép? Én fejből tudom hogy hol mi a preferált is!
|
csüt. nov. 20, 2008 13:55 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
|
csüt. nov. 20, 2008 10:26 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Én az egészben azt nem értem, hogy miért hagyják az emberek halálra szivatni magukat? Ha velem ennek a mesének csak a tizede történt volna meg, azonnal egy másik szolgáltatóhoz mentem volna. 4-5 évvel ezelőtt is meg volt a lehetőség arra, hogy ddddd4 vegyen egy vodás, vagy pannonos kártyát. A telefonját akkor is ki tudta volna nyittatni (akár hivatalosa, akár nem), de olcsón vehetett volna független telefont is. Így megkímélhette volna magát ettől a tortúrától. És persze minket is a "furcsa" történetétől.
A domino csomag nem rablánc. Könnyen lehet változtatni rajta!
|
csüt. nov. 20, 2008 8:48 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Miért? Én jól szórakoztam.
Persze, hogy nincs alapja.
De sebaj, kibújt a szög a zsákból, egy hübele Voda-aktivista jelent meg a fórumon, de már nyírom, ahol érem.
|
szer. nov. 19, 2008 20:45 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
ddddd4 írta: Na, az én rövid kis történetem: ....
Nem vagyok egy alapvetően kételkedő típus, de nekem inkább mesedélutánnak tűnik a történeted, amit tegnap álmodtál
Szóval te 3-4 év távlatából forintra pontosan emlékszel, hogy mikor (több alkalommal) mennyi pénzt jelzett az egyenleged és hogy melyik szolgáltatóra lépett roaming közben több országban is?
Na ne már!
|
szer. nov. 19, 2008 20:00 |
|
|
ddddd4
ezüst tag
|
Na, az én rövid kis történetem:
2004. Februárjában vettem a Westelnél a SIM kártyámat készülékkel együtt, Domino csomagban. Akkor még minden tökéletesen működött, csak kicsit drágáltam az árakat, de gondoltam, hogy a többi se lehet olcsobb, mert a Westel magyarország piacvezető szolgáltatója. Sajnos nem így volt. Aztán jött a május, márkaváltás, új szín, új szolgáltatások, stb. Már a hónap elején egyszer telefonálni akartam, de nem tudtam! Gondoltam, sebaj biztos sokan használják a hálózatot. Júliusban nyaralni voltam Horvátországban. Elötte nap este megnéztem melyik szolgáltatót válasszam. Átérek a határon, kapom az SMS-t, hogyon tudom aktiválni a romaingot. Aktiválom és válsztom a HR CRONET nevű szolgáltatót. Reggel telefoálni próbálok, de se kép, se hang. Engem se tudott senki hívni. Újraindítom a mobilom, hátha segít, de nem. Akkor ráváltok a HR VIP hálózatára, hátha a CRONET-nél van valami probléma. Úgy se működött. Már nagyon dühös voltam, amikor hazamentem megkérdeztem, hogy mi lehetett az oka. A bolta az eladó azt mondja: biztos elfelejtette bekapcsolni a roamingot. Hiába mondtam, hogy bekapcsoltam, nem tudtak segíteni.
Otthon közbe látom, hogy a mobilom még mindig WESTEL-t ír ki. Először azt hittem, ez nem baj, mert olyan a SIM. De a haveromnak ugyanojan Westel Domino SIM kártyája volt, és az övé már azt írja ki, hogy T-Mobile H. Tehát vártam, hogy mikor fogja az enyém is ezt kiírni. Utána egyszer raktam 3000 Ft-ot a mobilomra, és 3 (!) óra múlva jött meg a pénz. Másnap reggel 2000 Ft egyenleget ír ki a teló. Este óta nem telefonáltam, és eltűnt 1000 Ft? Másnap az egyenlegem 1600 Ft volt. Direkt nem telefonáltam a feltöltés óta, hogy meg tudja figyelni, hogy mi a fene van. Pár óra múlva 1123 Ft. Este meg 5630 Ft! Na kezdtem örülni, próbáltam hívást kezdeményezni, de az sem ment. Utána jön az SMS, hogy háromszáz forint alá csökkent! Egyenlegem 295 Ft! Majd késöbb 2800 Ft, de nem is ment feljebb. Eltűnt 200 Ft. Hívom a 1230-at (akkor még ez volt az ügyfélszolgálat száma), de közlik velem, hogy ön az adott irányba nem kezdeményezhet hívást. Bementem az üzletbe, ott azt mondták, biztos be van kapcsolva a hívásértesítő. De nem volt.
2005. tavaszán elegem lett, hogy még mindig Westelt ír ki, és benetem az üzletbe. Ott közlik velem, hogy SIM-et kéne cserélni ami 3000Ft, de azt ők nem tudnak elvégezni, csak a másik boltban (2 T-Mobile van a városban). Ott is ugyan ezt mondták. Ekkor már biztos volt, hogy váltok, és az is biztos, hogy Vodára.
2005 júliusában: Kaptam egy SMS-t, hogy 300 alatt van az egyenlegem. Mentem feltölteni. Raktam rá 3000ft-ot. Küldik az SMS-t, hogy sikeres feltöltés. Másnap reggel érkezik az SMS, hogy az egyenlegem megint 300 alá csökkent. Ettől teljesen kiakadtam. Megnézem, hogy mennyi egyenlegem van: 0ft (nem elírás) . Hová tűnt 3000ft? Összesen 2 percet telefonáltam a feltöltés óta. 2 óra múlva nézem az egyenlegem: 1204ft. Először 3000, majd 0 most meg 1204ft? Elszédültem. Délután újra ránéztem: 2963ft, de még így is kevesebb, mint amennyi volt (feltöltés után 3200 ft volt rajta és 2 percet beszéltem). Este telefonálni akarok, de közlik velem, hogy a hálózat túl van terhelve ! Mi???? Nem tok telefonálni? Álítólag a t-mobil Magyarorszég piacvezető szolgáltatója. És nem műxik? Másnapig nem is tudtam használni a telómat ! Reggel újra nézem az egyenlegem: 3000 valamennyi volt rajta, de tuti, hogy kevesebb, mint amennyi kéne! Akkor már nem volt túlterhelve a hálózat.
Ez is 2005 júliusában. Olaszországban nyaraltam. Aktiváltam a roamingot. A telóm a WIND hálózatára váltott. Akkor sem tudtam hívást kezdeményezni. Átrakom a Vodafone hálózatára, ott sem ment, se a TIM-en. Ekkor már nem volt kedvem bemenni a boltba.
Még írhattam volna tovább is, de nem volt rá időm. Váltottam a történtek után 2006 tavaszán Vodára, de azár nem 1,5 évvel azelőtt, mert a telóm T-Mobile függő volt. A váltást 2004 októberében határoztam el.
|
szer. nov. 19, 2008 15:00 |
|
|
reaxol_2
vas-tag
|
zoli62 írta: No!Kia? írta: Figyelem! Arra mindenki figyeljen, hogy ha van Családbarát csomagja, akkor ne váltson IWIW díjcsomagra, mert akkor nem ingyenes a beszélgetés! Én így jártam, nem elég, hogy kifizettették a Családbarát havidíjat, a közel 10.000Ft-os "ingyenes" beszélgetés díját is ki kell. A magyarázat, hogy egy belső szabályzat szerint ez így van rendjén, a T részéről ez az ügy így le is van zárva. Csak gratulálni tudok... Ez komoly? Akkor miért nem kommunikálják?
Ma én is pontosan így jártam, igaz nálam csak 3e Ft bánja, egyelőre. Mert lehet a T lezárta az ügyet ennyivel, én nem fogom.
Most küldtem nekik e-mailt:
Panasszal szeretnék élni.
Múlt hónap 2-án átváltottam az előfizetéses telefonszámomat és a Dominós számomat az IWIW díjcsomagra. E két kártyán aktiválva van a Családbarát kedvezmény is. Ma kaptam kézhez a számlámat, melyből kiderül hogy ugyan a Családbarát havidíját azt kiszámlázták mindkét telefonszámra, azonban a kedvezményt nem adták meg, hanem a két kártya egymás közötti beszélgetését kiszámlázták IWIWes percdíjon. Ma 14:00 körül beszéltem a számlázási csoporton egy hölggyel aki kb 15 perces várakoztatás után kijelentette, hogy egy belső rendelkezés szerint ha ugyanazon a két kártyán van IWIW díjcsomag és Családbarát kedvezmény is, akkor az ingyenes beszélgetés nem érvényes. Ezzel az ügy a hölgy részéről le van zárva, fizessem be a számlát. Kérdésem, hogy ezzel kapcsolatban miért nem szerepel egy figyelmeztetés közlemény sem a weboldalon sem a díjszabásban, sem az üzletszabályzatban sem.A dokumentumokat és weboldalakat lementettem, így bizonyítani tudom, hogy ma 14:30 perckor nem volt egyik helyen sem ilyen közlemény.
Mivel erre az "apróságra" "elfelejtették" felhívni a figyelmemet ezért azt hiszem joggal kérem, hogy a számlát sziveskedjenek felülvizsgálni és a kiszámlázott beszélgetési díjat mindkét kártyán kérem írják jóvá! Amennyiben ezt nem teszik meg a feljelentem cégüket mind a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál, mind a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél a fogyasztó megtévesztése címén.
|
hétf. nov. 03, 2008 15:04 |
|
|
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
No!Kia? írta: Figyelem! Arra mindenki figyeljen, hogy ha van Családbarát csomagja, akkor ne váltson IWIW díjcsomagra, mert akkor nem ingyenes a beszélgetés! Én így jártam, nem elég, hogy kifizettették a Családbarát havidíjat, a közel 10.000Ft-os "ingyenes" beszélgetés díját is ki kell. A magyarázat, hogy egy belső szabályzat szerint ez így van rendjén, a T részéről ez az ügy így le is van zárva. Csak gratulálni tudok...
Ez komoly? Akkor miért nem kommunikálják?
|
hétf. nov. 03, 2008 14:35 |
|
|
No!Kia?
ezüst tag
|
Figyelem!
Arra mindenki figyeljen, hogy ha van Családbarát csomagja, akkor ne váltson IWIW díjcsomagra, mert akkor nem ingyenes a beszélgetés! Én így jártam, nem elég, hogy kifizettették a Családbarát havidíjat, a közel 10.000Ft-os "ingyenes" beszélgetés díját is ki kell. A magyarázat, hogy egy belső szabályzat szerint ez így van rendjén, a T részéről ez az ügy így le is van zárva.
Csak gratulálni tudok...
|
hétf. nov. 03, 2008 14:24 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Végülis olcsóbb, mint a tré csoport "Szuperszervíz" nevű szolgáltatása
http://szuperszerviz.t-com.hu/egyeni/do ... blazat.pdf
|
pén. júl. 04, 2008 9:50 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Pár éve a pannon is bevezette a fizetős ügyfélszolgálatot, (mondjuk ott a hívás díját kellett csak fizetni) de szerencsére letettek róla.
|
pén. júl. 04, 2008 6:57 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
.gúnár. írta: Ne féljetek, hamarosan a másik kettő is bevezeti, elvégre "szabadpiac" van. Az a baj, hogy nálunk a szabadpiac és a szabadrablás szinonimának számít...
|
szer. júl. 02, 2008 22:32 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Ne féljetek, hamarosan a másik kettő is bevezeti, elvégre "szabadpiac" van.
|
szer. júl. 02, 2008 19:57 |
|
|
Mobi
arany tag
|
Ezek meghibbantak...
|
szer. júl. 02, 2008 18:01 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
|
szer. júl. 02, 2008 5:55 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
|
kedd júl. 01, 2008 21:47 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Mától egyes telefonos segítségért - az index szerint - pénzt kér a T-Mobile.
Telefonos segítség 3750 forintért
|
kedd júl. 01, 2008 17:14 |
|
|
fine2006
arany tag
|
nok
A számítógépen a telefon és modem beállításoknál, tulajdonságok, különleges tulajdonságoknál kell beírni, attól függően, hogy t-mobile, vagy voda..... szolgáltatónál vagy, és milyen előfizetéssel.
voda: AT+CGDCONT=1,"IP","vitamax.internet.vodafone.net" (legalábbis nekem először vodás mobilnetem volt gprs kapcsolattal) havi 200 mb-os határ-vitamax esetén
t-mobile: AT+CGDCONT=1,"IP","internet" (havi 5GB határ domino esetén) persze válaszhatsz más csomagot is.
Nélküled,nem ment volna, köszi mégegyszer a segítséget. Most már 3 op rendszeren megy a net. A sebesség pontosan annyi amit írtál, de néha valamivel kevesebb. Mindenesetre megy a skype, honlapok böngészése kifogástalan. Csak azt nem tudom, hogy a webkamera ilyen sebességgel eredményes lesz e? Persze tudom, hogy a frame-től függ, meg a felbontástól. Megkérdezhetem, hogy te melyen beállítást ajánlanál? Ha lehet ezt is írd meg priviben, nehogy a moderátor kiakadjon, hiszen a webkamera másik topikba illik. Köszönöm előre is.
Elnézést kérek a moderátortól. hogy olyan mondatot írtam, ami nem teljesen ide való.
|
pén. máj. 23, 2008 10:59 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Re: gyal
Akkor én reagálok:
fine2006 írta: Javult a helyzet.
Ügyes vagy!
Csak azt nem vágom, hogy minek az az AT parancs! Azt sem tudom, hogy hová kell beírni, de ennek ellenére működik nálam.
460,8Kbit/s a telefon és a gép közötti kapcsolat sebessége. A telefonod 384 Kbitet tud lefelé. Ha a hálózatnak jó kedve van, akkor ezt egészen meg is közelíti. Tehát 48KB/s maximális letöltéssel számíthatsz. Persze ezt nem fogod elérni, de 40KB/s fölé mehet ideális esetben!
|
pén. máj. 23, 2008 7:57 |
|
|
fine2006
arany tag
|
Re: gyal.
Az utolsó t-mobilos hozzászólásomra senki nem reagált.
Mi történt?
|
csüt. máj. 22, 2008 12:40 |
|
|
fine2006
arany tag
|
gyal
Sziasztok!
Javult a helyzet.
Az új formázás után, kábel ca53 kábel driver segítségével, hálózati kapcs- tel- és modem beáll. + AT parancs után odáig jutottam, hogy valamivel gyorsabb lett a net. Sőt inkább azt mondom, hogy elég gyors lett. Lehet, hogy a telefon (nokia 6280) beállítása tréfált meg. Most sem annyira gyors a net, mint nektek, pontosan 460,8 kbit/sec. (Lehet hogy a nokia6280 sebességének korlátja az indok. Sőt valószínű.)
Ez azért jóval gyorsabb, mint a kezdeti nehézségek elején. Így csak amiatt okolnám a t-mobilt, hogy a telefonon történt beállításokra a fórumok vezettek rá, és nem a T-mobil. Magyarul a honlapjuk elég messze esik a vodától, tájékoztatás szintjén. Lehet, hogy a telefonos ügyfélszolgálatuk korrekt, nem vitatom, de mire felveszik a kapcsolatot aze emberrel beesteledik. Saját privi vélemény.
A fő probléma (miszerint kapcsolatok- csomag alap. szolgáltatás- ha szükséges- internet) beírása lehetett.
Ezek után, mivel most már normálisan lehet skype-ni, és weboldalakat nézegetni, annyira nem bántom a T-mobilt. Lehet,hogy ezt a üzit, már egy másik témába kellett volna írnom.
Sziasztok.
|
csüt. máj. 22, 2008 5:48 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Al Bundy írta: A hiba valószínûleg az Ön készülékében van. Én naponta használom a szolgáltatást, az országnak több részén, a nap mindegyik szakában végeztem méréseket, és a 1,2-1,5 megabitet mindig sikerült elérni.
ja, azt "elfelejtette" megírni, hogy mivel próbálkozik! 1610-essel?
|
szer. máj. 21, 2008 15:21 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
A hiba valószínűleg az Ön készülékében van.
Én naponta használom a szolgáltatást, az országnak több részén, a nap mindegyik szakában végeztem méréseket, és a 1,2-1,5 megabitet mindig sikerült elérni.
|
szer. máj. 21, 2008 15:16 |
|
|
fine2006
arany tag
|
gyal.
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy a t-mobile 3g-s szolgáltatása miért nem ér egy fabatkát sem Győrben? Elképesztő milyen lassú.
Vagy beállítási hibára vezethető vissza a lassúság? Adatkábellel ca53 összekötve, mindent beállítva odáig jutottam, hogy a letöltés sebessége 8.2 KB/sec. (egy weblapról töltöttem le próbaképpen 12 MB-i adatot. Hát felborzolta a kedélyeket a T-mobile széles sávú szogláltatása. Több mint fél óráig tartott. Az gondoltam rosszul látok. Még a régi analóg "matáv" vonala is többet ért anno. Elképesztő milyen rossz. A voda mobilnete is 5 KB/s olyan helyen, ahol nincs is 3G.
Hamarosan tervezem, hogy személyesen is megkérdezem őket, hogy milyen lefedettségi hálózatról beszélnek.
Ezt hiszem ez a t-mobile gyalázó fórumba illik. Ilyen sz*rért fizet az ember.
Én Csornán lakom, ott elvileg van 3G, a helyzet még rosszabb. 4-5 KB/s. Elvileg erről a honlapról adsl-n, kábelen a letöltési sebesség 350KBit/s (ebből látszik legalább 44-46 KB/sec)
Szívem szerint a porig aláznám őket. Egy rakás….. szolgáltatás.
|
szer. máj. 21, 2008 12:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
nagyon meleg!
A tré ránk szabadított egy adósságbehajtó céget. Akikkel faxon közöltem, hogy velük semmi megbeszélnivalónk nincs. Ezek után felhívott egy (férfi) munkatársuk, aki olyan röhejes dolgokat mondott, mint pl. "nem maga dönti el, hogy kivel tárgyal" (azaz nem én határozom meg, hogy kivel állok szóba), stb. A legvisszataszítóbb azonban az erőszakossága volt, minden áron "tárgyalni" akart velem és nem értette meg, hogy erre semmi esélye. Azon egyszerű oknál fogva - de ezt már nem részleteztem neki -, hogy a tré-vel szemben fennálló vitánkban ő nem képviselheti a trét, így nem egyenrangú félként beszélhetnénk. Persze, ez neki nem is érdeke, hisz ő (cége) nem is a lényegi problémát akarja megoldani, hanem a tré szerinti követelést behajtani. Hisz abból kap jutalékot.
Na, a lényeg, hogy azzal tudtam csak pontot tenni a vita végére, hogy közöltem, ha utcán találkoztunk volna, akkor már rég pofánvágnám. Na, ekkor felfogta, hogy a további beszélgetésnek nincs értelme.
|
csüt. máj. 15, 2008 11:23 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
bogyoka64 írta: Sorstársaimat keresem. Vásároltunk a T mobile-nál 5 Gb-os mobil internet csomagot. 4 napra 38.000. Ft-ot számláztak ki. Ezt a forgalmat lehetetlenség msn használat,és egy-két lap megnyitásával elérni napi pár órás használattal. Személyes reklamációm alkalmával az elöttem lévõ Úr szintén ebben a cipõben járt. Ezért Õ az elsõ hónap után befizette,a 12 hónapra szóló szerzõdés felmondása miatt,a büntetõ összeget is. Csak szabaduljon az ellenõrizhetetlen túlszámlázástól. Kérem ha valaki ezt olvassa és hallott hasonló esetrõl,vagy Õ is így járt, Írjon nekem!! ( bogyoka64@freemail.hu)
Nekem nem számláztak túl, nekem más problémám van a trével... Kérj számlarészletezőt, abban benne lesz mikor csatlakoztál, és csatlakozásonként mennyit forgalmaztál! Bár nem lehet kizárni a számlázási rendszer tévedését, azért jobb, ha tudod: egy-egy vírus/kémprogram, esetleg csak egy rosszul beálított windows (pl. bekapcsolva hagyott torrent kliens) simán forgalmazhat 4 nap alatt 4GB-ot!
HSDPA-val 7,2Mbps elérhető, azaz másodpercenként 1MB. Tehát - elvileg - egy bő óra alatt le lehet forgalmazni a 4GB-ot, ami 38ropi.
|
hétf. máj. 05, 2008 19:42 |
|
|
bogyoka64
vas-tag
|
Sorstársaimat keresem. Vásároltunk a T mobile-nál 5 Gb-os mobil internet csomagot. 4 napra 38.000. Ft-ot számláztak ki. Ezt a forgalmat lehetetlenség msn használat,és egy-két lap megnyitásával elérni napi pár órás használattal. Személyes reklamációm alkalmával az elöttem lévő Úr szintén ebben a cipőben járt. Ezért Ő az első hónap után befizette,a 12 hónapra szóló szerződés felmondása miatt,a büntető összeget is. Csak szabaduljon az ellenőrizhetetlen túlszámlázástól. Kérem ha valaki ezt olvassa és hallott hasonló esetről,vagy Ő is így járt, Írjon nekem!!
( bogyoka64@freemail.hu)
|
hétf. máj. 05, 2008 18:43 |
|
|