Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 20:22

Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 
Angol nyelvoktató cd-k 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás Re: Angol nyelvoktató cd-k
ttzolee írta:
... létezik-e hozzá magyarosítás ...

Nincs. :cry:

http://www.tellmemore.com/
És ott a "Consumers" kép alatt a "Choose your language" legördülő menüben nincs magyar. :shock:

Mellesleg a letöltött programot aktiválni is kell, az meg 530 USD, hacsak nem töröd fel.

Magyar leírás: http://download.chip.eu/hu/TeLL-me-More-angol-ill.-nemet-nyelvoktato-7.0_594331.html

kedd szept. 20, 2011 10:02
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás Re: Angol nyelvoktató cd-k
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Most kezdek el angolt tanulni saját erőből otthon.
Leszedetem egy programot amiről azt olvastam, hogy elég jó. Tell Me More.
Egy gond van vele, hogy a menüje nem magyar.

A kérdésem az lenne, hogy létezik-e hozzá magyarosítás és ha igen honnan tudom letölteni.
Illetve ha valaki tudna nekem linket küldeni a teljes magyar verzióról azt megköszönném.

kedd szept. 20, 2011 8:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor egyetértünk, ugyanarról beszélünk. :D

Mellesleg én befizetek a Rapid-ra, nekem havi 6 EUR-t megér, hogy ne szívjak a várakozással. A fel / más általi letöltésért még pont is jár, amiből néha kijön egy extra hónap is. :shock:

Idézet:
depositfiles nem valami gyors

Dehogynem. Csak oda is be kell(ene) fizetni. :D

hétf. dec. 01, 2008 16:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Laci_L írta:
Squito

Valamit félreértettél. Én a 2baksa.net oldalra gondoltam, arra utaltam. :shock: :D
Nem értettem félre semmit. A 2baksa.net oldalon csak linkek vannak, amik közül sok rapidos, de ezt te is leírtad abban a részben, amit korábban beidéztem tőled. Legalábbis a depositfiles nem valami gyors (soxor pár kb/sec a sebesség), a letitbit meg valamiért nem akarja fizetés nélkül hagyni, hogy letöltsek, szóval marad a rapidshare, amiről mint írtam minél hamarabb le kell tölteni az anyagot, főleg mivel drága cuccról van szó, ergo jobban védik ergo gyorsabban kerülhet törlésre, mint az olyan anyagok, amik alig kerülnek valamibe és/vagy nem annyira kapzsi a kiadó (film, zene, szoftver stb.).

vas. nov. 30, 2008 22:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Squito

Valamit félreértettél. Én a 2baksa.net oldalra gondoltam, arra utaltam. :shock: :D

Ami meg a beidézett állásfoglalásokat illeti, hát érdeklődéssel figyelem, mi lesz belőle. A bíróságnak könnyű határozatot hozni. Betartatni már nem (úgy mint nálunk is).
Azt azért megnézem, hogy adnak jogot valakinek törölni bármit. Ki fogja kiválasztani, ki lehet az. Nagyon sok céget érint a dolog. Még az is lehet, hogy egymás cuccait fogják törölgetni?
Ami meg a feltöltések ellenőrzését illeti: percenként 50-70 feltöltés van a nagyvilágból. Hány ember kell ehhez. Nem négy, négyszáz sem elég. :D

Sok víz fog lefolyni a Dunán míg kialakul valami.

És hát ez a cég abból él, hogy amit feltöltöttek, az letöltik. A főnök dumál, de nem biztos, hogy tenni is fog valamit. Azt nyilván nem mondhatja, hogy nem törölnek. A piár is fontos. Az eredmény meg más.

vas. nov. 30, 2008 18:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Laci_L írta:
Squito írta:
... Ami miatt a lehető leghamarabb le kell tölteni, ugyanis egy nagyobb törlési hullámra lehet számítani rapidéknál.
Ez mindenre igaz, mert előfordul hogy másnapra leszedetik a Rapidról. :shock:

Ez nem annyiar egyszerű, mert ha csak a szervert nézik, nem tudják mi az. A fájlnévből nem derül ki, a rar fájl meg jelszavas. Azaz ha nem ismerik az erdeti forrás honlapt, nem tudják mi az.
És hát azért nagyon sokat kellene átnézni folyamatosan, hogy rájöjjenek. Bár lehet, hogy a jól ismert warez oldalakat (mint ez is) figyelik. :roll:
Azért írtam, mert mostan(ában)tól jobban kell szűrniük a dolgokat és a be/feljelentések is kicsit máshogy lesznek.
BTW a Terminál mióta "jól ismert warez oldal"? :D

Idézet:
A vállalat a hamburgi tartományi bíróság ítéletére reagálva úgy döntött, hogy a jövőben megnehezíti a szerzői jog által védett tartalmak feltöltését az oldalaira. A jogtulajdonosok is törölhetnek.
"Jelenleg is vizsgáljuk az ítéletet és az abban leírt lehetőségeket. Egy olyan megoldáson dolgozunk, amely megfelel a testület által támasztott követelményeknek, de ugyanakkor megvédi a látogatóink magánélethez fűződő jogait is" - jelentette ki Bobby Chang, a Rapidshare.com egyik vezetője.

A portál szerverein jelenleg körülbelül 4,5 petabytenyi adat található és már korábban is számos alkalommal bírálták amiatt, mert megkönnyíti a hozzáférést az illegálisan másolt fájlokhoz. A cégnél jelenleg hat munkatárs foglalkozik a tartalmak törlésével és ezt a csoportot további négy emberrel bővítik a közeljövőben. A részleg tagjainak feladata többek között a kereken 600 Rapidshare-link honlap rendszeres ellenőrzése és a tiltott tartalmak azonnali törlése. Ezenkívül a vállalat lehetővé teszi a szerzői jog által védett művek tulajdonosainak, hogy ők maguk is eltüntethessék a felhasználók által feltöltött, de általuk illegális másolatoknak ítélt fájlokat.

A hamburgi bíróság ítélete szerint a Rapidshare bűnrészes és köteles minden tőle telhetőt elkövetni az illegális kópiák kiszűrésére. Az alkalmazott MD5-szűrő és tartalomkereső önmagában nem elegendő. A szolgáltatónak lehetővé kell tennie a betekintést a tömörített fájlokba és két lehetőség közül választhat: vagy feljegyzi a látogatói nevét és IP-címét, hogy később pontosan megállapítható legyen a jogsértők személyazonossága vagy minden feltöltött tartalmat azonnal ellenőriznie kell.

Sok felhasználó úgy vélte, hogy svájci vállalkozásként a német döntés nem mérvadó, azonban Chang ezt vitatta, mondván: "A Rapidshare nemzetközi vállalat és vannak német ügyfelei is, így a határozat kötelez minket. Azonban meg kell jegyeznem, hogy nincs jogbiztonság, a német hatóságok mindig újabb követelésekkel állnak elő. Jó volna, hogy ha egyszer végre úgy szabályoznák ezt a kérdést, hogy tudjuk, mihez kell tartanunk magunkat."

Idézet:
A Hamburgi Tartományi Bíróság (OLG Hamburg) döntése szerint a szolgáltató által alkalmazott MD5-szűrő önmagában nem elég a szerzői jogsértések kivédésére.

A bíróság a júliusi, de csak most nyilvánosságra hozott Az.: 5 U 73/07 számú ítélettel gyakorlatilag kimondta, hogy a Rapidshare bűnrészes minden, a rendszere segítségével elkövetett szerzői jogi bűncselekményben. Azt ugyanakkor a testület nem vizsgálta, hogy a szolgáltató felelős-e a hálózatába feltöltött illegálisan másolt tartalmakért. Az OLG Hamburg a határozatával megerősítette a városi bíróság márciusi döntését, ugyanakkor a Kölni Tartományi Bíróság tavalyi álláspontjával ellentétes ítéletet hozott. Utóbbi testület ugyanis úgy vélte: amennyiben a cég az értesítések után azonnal törli a vitatott fájlokat, nem követ el bűncselekményt. A mostani határozat alapján a Rapidshare ellen bárki indíthat kártérítési pert és egy elmarasztaló döntés esetén a szolgáltató komoly pénzbírságra számíthatna. Ezenkívül köteleznék a további jogsértések megelőzésére.

A vállalat az eljárás során azzal érvelt, hogy MD5-szűrőket használ az új illegális kópiák feltöltésének megakadályozására és azok megjelentetésére. Ennél többet viszont nem tehet, hiszen akkor a rendszer elveszíteni az értelmét és lehúzhatnák a rolókat. Az OLG Hamburg álláspontja szerint viszont az MD5-szűrők önmagukban nem jelentenek elég és megbízható védelmet, hiszen csak a már ismert fájlok ellen alkalmazhatók sikeresen. A cégnek ennél jóval többet kellene tennie, hogy minden lehetséges módon megakadályozza az illegálisan másolt tartalmak felkerülését a világhálóra.

A bíróság a német távközlési törvény hetedik paragrafusának második bekezdésére hivatkozott, amely kimondja, hogy azok a tartalomszolgáltatók is kötelezhetők fájltörlésekre, illetve -blokkolásokra, akik nem vonhatók felelősségre a felhasználók által elkövetett jogsértésekért. Ez azt jelenti, hogy a Rapidshare kötelezhető akár a látogatói IP-címének tárolására, valamint elemzésére is. Így a jövőben a gyakran és sok illegálisan másolt tartalmat feltöltő felhasználók IP-címét blokkolnák, ezáltal megakadályoznák az újabb fájlok világhálóra kerülését.

vas. nov. 30, 2008 18:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Squito írta:
... Ami miatt a lehető leghamarabb le kell tölteni, ugyanis egy nagyobb törlési hullámra lehet számítani rapidéknál.

Ez mindenre igaz, mert előfordul hogy másnapra leszedetik a Rapidról. :shock:

Ez nem annyiar egyszerű, mert ha csak a szervert nézik, nem tudják mi az. A fájlnévből nem derül ki, a rar fájl meg jelszavas. Azaz ha nem ismerik az erdeti forrás honlapt, nem tudják mi az.
És hát azért nagyon sokat kellene átnézni folyamatosan, hogy rájöjjenek. Bár lehet, hogy a jól ismert warez oldalakat (mint ez is) figyelik. :roll:

vas. nov. 30, 2008 16:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Laci_L írta:
Szinte az összes fent van a RapidShare szerveren...
Ami miatt a lehető leghamarabb le kell tölteni, ugyanis egy nagyobb törlési hullámra lehet számítani rapidéknál.

szomb. nov. 29, 2008 21:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Itt van egy nagyon komoly, interaktív (világelső) oktató program a nagy világnyelvekre:

English (British)
English (American)
German
French
Spanish
Italian
Russian

Mindegyik három szinten (Level 1, 2, 3) tölthető le (egy-egy CD, ISO formátumban). És van hozzá az alap program, amihez kell csatolni a nyelvi CD-ket. Ennek a törése is megvan itt:

http://www.2baksa.net/news/31565/

Összesen 22 db CD. Éredmes elrakni, vissza nem térő alkalom, mert baromi drága (nyelvenként több száz USD).
Szinte az összes fent van a RapidShare szerveren (csak az Italian 3, és a Russian 1, 2 hiányzik még a mai napi állapot szerint)

szomb. nov. 29, 2008 21:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
maga letöltéssel és kódokkal itt nem tulságosan szokott foglakozni senki!

Egyébként itt az árlistájuk ha még nem nézted. Véleményem szerint nem egy őrült drágák és ha annyira tetszeik a termékük lehet megtisztelheted őket! :D

szomb. nov. 29, 2008 16:19
vas-tag

Hozzászólás Angol nyelvoktató cd-k
Sziaszto! Tudtok segíteni? Ezt az angol nyelvoktató cd-t keresem amit az mmholding terméke! Vagy a nyelvmester vagy a nyelvizsga angol-közép-haladó mind a három kéne! Nem tudnátok honnan szedhetném le bittorren, raidshare, warez, bármi jöhet! Fizetős is! DC++ ról próbáltam a nyelmester leszedni, ami le is jöt de csak aközép a másik kettő meg valamilyen mástípusú oktató cd! Az is angol csak nem nyelvmeter hanem valami más! Egyébként bármilyen angol oktató cd jöhet aminek van alap-közép-haladó foka és magyar! Előre is köszönöm!

szomb. nov. 29, 2008 12:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 11 hozzászólás ]