Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 5:50

Hozzászólás a témához  [ 56 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Torrent és letöltés blokkolása 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szevasztok
Remélem nem gond, ha ezt ide írom.

Keresek egy ló torrent oldalt (regisztrációsat), de olyanokat találok ahova kell meghívó, a többi kicsi (100DB torrent alatti). Azért írok ide, hogy tud-e valaki meghívót küldeni egy jó torrent oldalra, ami vegyes torrenteket tartalmaz, mindent vissza töltök, néha még többet is, mint amennyit le töltöttem. Hallotam a bithorlo-ról (15000 db torrent), azt hallottam eza legjobb, de bármi másra is vevő vagyok, csak minél több torrent legyen fen.

Gépemen uTorrent fut, jogtiszta NOD32-t használok, és van routerem, ami állítólag tűzfalként is működik, mióta így van, nincs is vírusom.

hétf. jún. 29, 2009 15:46
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Laci_L írta:
Izéljék meg. De nagyon. :shock:

Le kellene ültetni az a majmot, aki az ilyen apróbetűt kitalálta erre a helyre, és az egész Egri Csillagokat (vagy a Winnetou-t) felolvastatni vele. Persze ilyen (vagy kisebb) betümérettel. :D

Most csak annyiban más, hogy ki van írva a hirdetésbe is, hogy:
Kód:
Névleges adatátviteli sebesség (letöltés / feltöltés)
   1280/128 kbit/s    2560/192 kbit/s    4480/256 Kbit/s    8096/512 kbit/s

Garantált adatátviteli sebesség (letöltés / feltöltés)
   160/64 kbit/s    192/64 kbit/s    256/96 kbit/s    480/192 kbit/s

Ugyanúgy 1/8-a, 1/16-a a garantált sávszélesség, csak most nem csak az apróbetűs írásban van benne.

Aki tudta,az eddig is megnézte, hogy mennyit garantálnak. (Hiszen logikus, hogy van egy adott sávszélesség, ami X darab előfizető között oszlik el. Ha sokan használják, akkor kevesebb jut egy előfizetőnek.)
Aki meg nem tudja, annak most sem mond semmit, hogy 2 Mbit, hogy ki van írva sem.

Pl. ismerős iwiw-ezik, és van amikor elég lassú még mostanában is az iwiw. Bosszankodott, hogy már megint lassú az internet. Pedig nem az internet ami lassú, hanem az iwiw szerverei. Csak azért írtam ide, hogy lásd, sokan azt sem tudják, hogy mi történik.

De a legjobb, amikor megismert egy sebességmérő oldalt. És leméri magának, hogy jé, nálam nincs meg a 2 Mbit/s vagy a 4 Mbit/s vagy a 8 Mbit/s csak 1,5 vagy csak 3. Ezzel rögtön igazolva látja magát, hogy látod, mondtam, hogy lassú az internet!!! Mondom, nehogy már szemmel kiszúrd azt böngészés közben, hogy neked az X Mbit helyett 20%-kal kevesebb van? De állítja, hogy azért lassú az iwiw, meg azért akad a jutyub, mert nincs meg neki az előfizetett sávszélessége.

szer. ápr. 01, 2009 13:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Squito írta:
Sparow2 írta:
Másrészt a net sebessége sem mindenhol állandó (pl. idehaza a forgalmasabb órákban --pl. este, amikor sokan neteznek-- sokszor leesik a 4Mbit/s-os sebesség olyan 1-1,5 Mbit/s-ra, de van hogy 1 Mbit/s alá is; napközben viszont simán megvan a 4 Mbit/s), ezért nem lehet egy fix értéket megadni.
Ha más szolgáltatóknál ilyen probléma van, akkor lehet maradok az Enternetnél (hűségszerződés ide vagy oda).

Általában azért megvan a 4 Mbit/s.
Ez főképp december végén volt, amikor sokan otthon voltak, és ez egy kis település, sok szórakozási lehetőség nincs, gondolom többen interneteztek, mint általában.

De sok szolgáltatónál függ a sávszélesség a terheltségtől.

Squito írta:
Ott a 4mbit stabilan jön 440-460 kB/sec-kel (cirka 4km-re a telefonközponttól).
Nem a telefonközponttól való távolság miatt ingadozott nálam esténként, hanem mert ekkora forgalmat bír el a hálózati infrastruktúra itt. Ha többen használják egyszerre, akkor kevesebb sávszélesség jut egy főre. Kevésbé forgalmas időszakban megvan a 4 Mbit/s.

Ha ilyen jól megy 4 km-ről, akkor szerencsés ember vagy! Ez a sávszélesség már szinte az elvi határa a 4 km-es távolságnak.
(Vagy esetleg közelebb is van DSLAM, nem csak a telefonközpontban)

szer. ápr. 01, 2009 13:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
Másrészt a net sebessége sem mindenhol állandó (pl. idehaza a forgalmasabb órákban --pl. este, amikor sokan neteznek-- sokszor leesik a 4Mbit/s-os sebesség olyan 1-1,5 Mbit/s-ra, de van hogy 1 Mbit/s alá is; napközben viszont simán megvan a 4 Mbit/s), ezért nem lehet egy fix értéket megadni.
Ha más szolgáltatóknál ilyen probléma van, akkor lehet maradok az Enternetnél (hűségszerződés ide vagy oda). Ott a 4mbit stabilan jön 440-460 kB/sec-kel (cirka 4km-re a telefonközponttól).

Laci_L írta:
Le kellene ültetni az a majmot, aki az ilyen apróbetűt kitalálta erre a helyre, és az egész Egri Csillagokat (vagy a Winnetou-t) felolvastatni vele. Persze ilyen (vagy kisebb) betümérettel. :D
Támogatom az ötletet!! :D

vas. jan. 04, 2009 21:04
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Izéljék meg. De nagyon. :shock:

vas. jan. 04, 2009 20:50
Moderátor

Hozzászólás 
ITcafés hírből, melyre hivatkozik az index:
"Az NHH azt várja, hogy a rendeletnek köszönhetően megszűnik a „számháború” a szolgáltatók között, de a cégek többféleképpen is reagálhatnak. A többség valószínűleg fel fogja tüntetni az elméleti maximumok mellett a garantált minimumot is mind az ÁSZF-ben, mind a honlapján és a reklámokban – utóbbiakban jó eséllyel csillagozott, apró betűs lábjegyzetként."

Ezt tükrözi az a tájékoztató is, amit az internetszolgáltatóm küldött: óriás betűmérettel a jan 1-től érvényes kábeltv és net csomagok, aztán papír alján lábjegyzetben ott vannak a garantáltak is.

vas. jan. 04, 2009 20:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Nem úgy van, hogy kötelező feltüntetniük a garantált sávszélt is? ...

Itt van a link:
http://index.hu/tech/uzlet/mnet081205/

Nem egyértelmű egészen (a rendeletet nem láttam), de szívni fog az UPC, meg a több is. :D

vas. jan. 04, 2009 20:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem mindig az áramszolgáltatós hasonlat jut eszembe. Ott ha 16A-es biztosítékot tettek fel az óra elé, akkor minden pillanatban kivehetem a 16A-t, és nincs olyan, hogy bocs, de a hálózat most terhelt, ezért csak 7A-t kapsz. Persze ott is számolnak egyidejűséggel, de ha egy körzetben a terhelés eléri a biztonsági határt, akkor ott bővítenek. Na egy ilyen rendszer kellene a netszolgáltatókhoz is.

vas. jan. 04, 2009 18:44
Moderátor

Hozzászólás 
Nem úgy van, hogy kötelező feltüntetniük a garantált sávszélt is? Én ilyet hallottam. Tehát kb az lesz/van, hogy 100000000000 betűmérettel lesz hogy ADSL 8megabit occóé, aztán -10es betűmérettel garantált sávszél 192kbit...

Személyes vélemény, hogy ez a rendszer úgy sza.r ahogy van. Almakereskedő meghírdet 10kg almát, ászfbe beírja, hogy garantált mennyiség 1kg. Aztán kérsz 10kg-t, ad 5-t, aztán bocsi, ott az ászf, garantált megvan, úgyhogy ne sírjon a szád...
Tudom sarkított példa, netnél nem lehet garantálni mindig a max sávszélt, de akkor is, amiket megadnak garantáltnak az nevetséges. NHH vagy fogyvéd ilyenkor miért nem emeli a hangját, hogy a maxnak legalább 80%-t garantálniuk kelljen... Vagy csak a garantáltat lehessen hírdetni, egyből emelkednének szépen.

vas. jan. 04, 2009 18:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
... ezért nem lehet egy fix értéket megadni.

Ide kapcsolódik az a hír (hátha nem hallottátok), hogy az Internet szolgáltatók a reklámjaikban (dec. 10-től) csak olyan le és feltöltési adatot adhatnak meg, amit állandóan, bármikor garantálni is tudnak. :shock:

Vége annak, hogy 5MB-et reklámoznak, és amikor bemegy sírni az előfizető, odalökik az ÁFSZ-t, és kiderül, hogy csak 512K a garantált.

Na, ennek vége. Az NHH határozata mindenkire érvényes. Kíváncsi leszek, mi lesz ezután. :D

vas. jan. 04, 2009 18:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Squito írta:
Nem kell külön program. Számold ki a megabitből a neted sebességét kilobyte/sec-re (X mbit / 8 * 1024), vonj le 10%-ot (hacsak nem lax igen közel a (telefon)központhoz (értsd: 1 km, max 2 km)) és vonj le 40-60 kilobyte/sec-et és erre állítsd be a (torrent)kliensed max letöltési sebességét (és a feltöltési sebességet a neted feltöltési sebességének 1/3ára vagy 1/4edére). Ha esetleg jutyúb függő vagy, akkor 40-60 helyett vonj le 100-120 kB/sec-et a letöltési sebességből. Persze ha csak a megszokott oldalakat nézegeted (fórumok, blogok) és nagyobb cache méretet állítottál be a böngésződnek, akkor elég 20-40 kB/sec is.

De éppen ez volt a lényeg, hogy nem akarta kézzel állítgatni folyton a sebességeket, hanem automatikusan működjön a szabályozás.

vas. jan. 04, 2009 17:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem kell külön program. Számold ki a megabitből a neted sebességét kilobyte/sec-re (X mbit / 8 * 1024), vonj le 10%-ot (hacsak nem lax igen közel a (telefon)központhoz (értsd: 1 km, max 2 km)) és vonj le 40-60 kilobyte/sec-et és erre állítsd be a (torrent)kliensed max letöltési sebességét (és a feltöltési sebességet a neted feltöltési sebességének 1/3ára vagy 1/4edére). Ha esetleg jutyúb függő vagy, akkor 40-60 helyett vonj le 100-120 kB/sec-et a letöltési sebességből. Persze ha csak a megszokott oldalakat nézegeted (fórumok, blogok) és nagyobb cache méretet állítottál be a böngésződnek, akkor elég 20-40 kB/sec is.

szomb. jan. 03, 2009 3:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ok, köszönöm szépen!

pén. jan. 02, 2009 12:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy gépes kapcsolatra az említett cFosSpeed tökéletes.

pén. jan. 02, 2009 11:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, bocsi, írhattam volna: tök 1xű alapeset: 1 gép, sima ADSL, XP.
Átmenetileg én is ezt csináltam, korlátoztam a feltöltést, ami javított is,
csak gondoltam milyen jó lenne, ha lenne vmi olyasmi proxy-progi, amin
keresztül menne minden net forgalom, és semmi mást nem csinálna, csak
annyit, hogy ha van HTTP forgalom, akkor a torrentet "lenyomja" addig.
Kicsit csodálkozom, hogy egyelőre a "nemzetközi vizeken" sem igen
találtam erre progit, pedig sztem adódik az ilyen otthoni gépeknél,
otthoni használat esetén ez a problematika, nem?

pén. jan. 02, 2009 10:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Milyen oprendszered van? Milyen interneted van?
Hány gép lóg a neten, illetve hogyan van megosztva?

ADSL kapcsolat esetében a torrent feltöltés fogja meg az internet forgalmat. Ez jól kezelhető a cFosSpeed progival. De ha több gépre van megosztva a net, akkor a routerben kellene a sávszélességet menedzselni - amire az olcsó routerek alkalmatlanok.

Nekem például routerrel osztott 1M ADSL kapcsolatom van. A torrentet fixen beállítottam max. 80 KB/s le és 6 kB/s feltöltésre, hogy a saját és a többi gép forgalmát ne zavarja.

pén. jan. 02, 2009 9:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Lenne egy gyors kérdésem: hogy lenne a legegyszerűbb megoldani az
itthoni gépemen, hogy ha fut is a Torrent, akkor se fogja le a web-böngészést?
Tehát ha http forgalom van, akkor az 100%-os előnyt élvezzen, de ha
épp fórumot olvasok, attól még a Torrent had szedje a többi anyagot.

Köszi!

pén. jan. 02, 2009 8:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kipróbáltam. Néhány kisebb dolgotól eltekintve nagyon tetszik.

Alapból nincs minden VNC-hez browser-en át is működő kliens.
A tightvnc-hez van. Azért jó, mert nem kell telepíteni semmit, és bármilyen oprendszeren elmegy, ahol van egy böngésző + java.

Ami hátránya volt, az az, hogy nem egészen olyan, mintha a konzol előtt volnék, pl. a shellben a TAB lenyomására automatikusan befejeződött a file neve, vagy megjelentek az ugyanolyan kezdetű filek, ez hosszú útvonalak megadásakor nagyon kényelmes volt. Itt nem működött, mert a TAB átlépett egy másik elemre a böngészőben.
Az ékezetes betűk közül sem működött néhány (pl. ő) és a jobb Alt+kombinációk sem.
Meg a hang sem jött át, hanem az eredeti gépen szólt, de ez csak apróság.
A kliensprogram ezekben jobb?
Ezt is ki kell próbálnom.

csüt. jan. 01, 2009 15:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
leírást, ami szerint nem is kell kliens program, hanem elég egy --javaval felvértezett-- webes böngésző a kliens oldalon.
...meg például a tightvnc-1.3.9_javabin.zip letöltése a fenti linkről. De ha rendelkezésre áll, akkor én inkább az oprendszerhez illeszkedő win vagy linux viewert használnám. Javas viewert csak akkor ha az adott oprendszerre nem érhető el program.

csüt. jan. 01, 2009 13:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Köszönöm, nbela!

Egyébként előbb olvasgattam a témában, és találtam olyan leírást, ami szerint nem is kell kliens program, hanem elég egy --javaval felvértezett-- webes böngésző a kliens oldalon.
(De nem világos még, hogy ez minden VNC-nél így van-e, vagy csak a tighvnc-nél a realvnc-nél, mert azokról szólt a cikk)
Rögtön csinálok egy próbát a vnc4serverrel.

csüt. jan. 01, 2009 13:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
Még attól félek, hogy Linux-on nem tud majd működni.
Például a TightVNC-nek van Win és linuxos változata is.

csüt. jan. 01, 2009 11:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
Pl. egyáltalán van valami szabvány, amitől lehet rá remény, hogy egy windows-os kliens megérthet egy linux-os szerver-t?
Olyan vnc progit kell választanod, amelyiknek van windows és linux alatt futó verziója is. Én például a RealVNC-t használom még. Rögtön a kezdőlapon írja, hogy Windows, Unix & Mac oprendszereken fut. Portot meg szerintem mindegyikben lehet állítani tetszőlegesen.
Idézet:
Van, nem is egy ... azért kérdeztem, hátha valaki kapásból megmondja amit tudni akartam, és akkor nem kell olvasgatnom, próbálgatnom, hogy mi lesz a jó.
Van vagy 5-6 féle népszerű vnc program. Szerintem pár 10 perc alatt csak találsz olyat ami neked jó.

szer. dec. 31, 2008 19:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Valami hasonlón gondolkodok most én is, hogy a juzerek tudjanak dolgozni, de ne tudjanak rongálni, vírusveszélyt okozni.

Az egyik megoldás az a régi korlátozás lesz, hogy megadható a profilban milyen programokat indithat a user. Írás joga persze nincsen ezekre, tehát nem tudja az exe-ket lecserélni.
Így sakmatt, mert vannak progijai, office, browserek, minden user progi ami kell, de hiába tölt le bármi mást, nem fog neki elindulni.

A másik megoldás egy saját progi lesz, ami serviceként fut a háttérben, és egyfolytában keresi a tiltott-túlnagy fileokat, és azokat egy csak a rendszergazda számára látható "karanténba" mozgatja a felhasználó popup ablakos figyelmeztetése mellett. Ez a progi még további naplózásokat is elvégez majd és a biztonságra veszélyes egyéb tevékenységeket is figyelni fog.

Ezektől még hallgathat webrádiót ... (már ha egy böngészője is van az elindítható programok között.)

szer. dec. 31, 2008 19:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
nbela írta:
Sparow2 írta:
Azt esetleg nem tudod, hogy melyik porto(ko)n megy a forgalom? Esetleg lehet-e úgy beállítani, hogy csak a 80-as portot használja
A kommunikáció böngősző csatornán megy. Szerver portot nem kell neki nyitni! Kliensként kapcsolódik folyamatosan a Logmein szerver 443-as portjára titkosított https protokollal. Ha a böngészőn megy a https kapcsolat, akkor a LogMeIn is megy.
A Linuxról itt elmélkednek: LogMeIn fórum

Ezek szerint ez nekem éppen nem jó, mert a fordítottja kellene ... Windows-ból Linux-ot vezérleni ... fene :(

Variszabi írta:
VNC van linuxon is.
Keresd meg a csomagkezelőben.
Vagy nyiss terminált és sudo apt-get install vnc4server, kérni fogja az adminisztrátori jelszót, beírod letölti és feltelepíti.
Eltávolítani a sudo apt-get remove vnc4server parancsokkal tudod.
Ezt viszont még nem próbáltam ki, csak XP-n, de biztos be lehet állítani, hogy melyik portot használja.
De ha böngészőn keresztül szeretnéd irányítani, és van webszerver is ugyan ezen a gépen, akkor szerintem nem fog menni, mert mindkettő ugyan azt a portot használná.

Van, nem is egy ... azért kérdeztem, hátha valaki kapásból megmondja amit tudni akartam, és akkor nem kell olvasgatnom, próbálgatnom, hogy mi lesz a jó.

Pl. egyáltalán van valami szabvány, amitől lehet rá remény, hogy egy windows-os kliens megérthet egy linux-os szerver-t? Vagy mindegyik VNC programnak saját protokollja van, és ne is álmodjak ilyeneket?

Az igazság az, hogy szabadságon vagyok, és nem foglalkoztam a témával azóta, amióta itt feltettem a kérdést.

szer. dec. 31, 2008 19:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Valami hasonlón gondolkodok most én is, hogy a juzerek tudjanak dolgozni, de ne tudjanak rongálni, vírusveszélyt okozni.

Az egyik megoldás az a régi korlátozás lesz, hogy megadható a profilban milyen programokat indithat a user. Írás joga persze nincsen ezekre, tehát nem tudja az exe-ket lecserélni.
Így sakmatt, mert vannak progijai, office, browserek, minden user progi ami kell, de hiába tölt le bármi mást, nem fog neki elindulni.

A másik megoldás egy saját progi lesz, ami serviceként fut a háttérben, és egyfolytában keresi a tiltott-túlnagy fileokat, és azokat egy csak a rendszergazda számára látható "karanténba" mozgatja a felhasználó popup ablakos figyelmeztetése mellett. Ez a progi még további naplózásokat is elvégez majd és a biztonságra veszélyes egyéb tevékenységeket is figyelni fog.

szer. dec. 31, 2008 18:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát a webrádió nem generál akkora adatforgalmat, mint ha egésznap torrentezel és egyéb letöltéseket nyomatsz.

vas. dec. 28, 2008 19:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tron írta:
minden hónapban kiteszik a belsző webszerverre a TOP10-et.

Igen, ilyen (felhasználónkénti forgalmi adatok, napi bontásban) van több helyen is: de "sajnos" maximum egy ejnye-bejnye jár annak, aki egész nap nyomja a webrádiót meg töltöget le, és mellette a kollégák meg szívnak. Mert ezek pont az ügyesebbek: a munkájukat elvégzik webrádió meg letöltögetés mellett is, úgyhogy a főnök / helyi rendszergazda engem cseszeget, hogy csináljak valamit a tűfalon, mert pl. nem tud letölteni valami fontosat... És hiába mondom, hogy menjen oda a Gipsz Jakabhoz, és nyomja ki a gépét, utána helyreáll a rend ;-)) , nem megy oda hozzá: oldjam meg én.

Nade ez szinte lehetetlen: ha szűrök / tiltok valamit, hamarosan talál más sávszélesség zabáló szórakozást magának az a cégenkénti néhány ember, ami a szakmája mellett az informatikához is ért ;-)

Üdv

szomb. dec. 27, 2008 22:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Szerintem manapság szinte csak "ráhatással" lehet bármit is korlátozni

Erre van nálunk egy tuti megoldás:
minden hónapban kiteszik a belsző webszerverre a TOP10-et.
Gépnév - adatforgalom.

A főnökük a többit elintézi.

szomb. dec. 27, 2008 21:30
Hozzászólás 
VNC van linuxon is.
Keresd meg a csomagkezelőben.
Vagy nyiss terminált és sudo apt-get install vnc4server, kérni fogja az adminisztrátori jelszót, beírod letölti és feltelepíti.
Eltávolítani a sudo apt-get remove vnc4server parancsokkal tudod.
Ezt viszont még nem próbáltam ki, csak XP-n, de biztos be lehet állítani, hogy melyik portot használja.
De ha böngészőn keresztül szeretnéd irányítani, és van webszerver is ugyan ezen a gépen, akkor szerintem nem fog menni, mert mindkettő ugyan azt a portot használná.

szomb. dec. 27, 2008 19:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
Azt esetleg nem tudod, hogy melyik porto(ko)n megy a forgalom? Esetleg lehet-e úgy beállítani, hogy csak a 80-as portot használja
A kommunikáció böngősző csatornán megy. Szerver portot nem kell neki nyitni! Kliensként kapcsolódik folyamatosan a Logmein szerver 443-as portjára titkosított https protokollal. Ha a böngészőn megy a https kapcsolat, akkor a LogMeIn is megy.
A Linuxról itt elmélkednek: LogMeIn fórum

csüt. dec. 25, 2008 23:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
nbela
Ez jól hangzik, valami ilyesmi kellene nekem is! (Csak nekem fordítva, egy vagy több belső gépről kell elérni egy kinti gépet)
Azt esetleg nem tudod, hogy melyik porto(ko)n megy a forgalom? Esetleg lehet-e úgy beállítani, hogy csak a 80-as portot használja ... (hiszen tűzfal mögül az MSN sem megy, ha nincs direkt beállítva, hogy kimehet az a port, amit használ)

Még attól félek, hogy Linux-on nem tud majd működni.
Egyébként láttam sok VNC programot Linux-ra is, csak egyiket sem ismerem, mert még nem kellett eddig ... gondoltam, hátha valaki kapásból tud ilyet mondani --hiszen ami nálam probléma felmerül, az már biztos volt másnál is--, de aztán lehet mégis kutakodnom + kísérletezgetnem kell.

csüt. dec. 25, 2008 22:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
A cégés gépek otthonról történő eléréséhez használjuk a LogMeIn-t. A céges gépek proxyn keresztül mennek ki a netre. Egyetlen ip címről több ezer gép. Ezért a kívülről való megcímzés reménytelen. A LogMeIn lapon be kell regisztrálni egy accountot. Céges gépen telepíteni kell a programot (msi kiterjesztéssel activeX vezérlők települnek). Megadom neki a proxy-t és az accountot. Ezt követően a céges gép bejelentkezik a LogMeIn honlapra. Tehát nem portot figyel, hanem bejelentkezik - mint például az msn messenger. Otthon belépek a LogMeIn lapra, és látom mely gépek vannak bekapcsolva. Ráklikkelek, és a gépemre települt activeX vezérlők megjelenítik a céges gép képernyőjét a monitoromon, mintha előtte ülnék. Tapasztalatom szerint stabil, üzembiztos, titkosított, biztonságos. Az egyik gép állandóan be van kapcsolva, onnan WakeOnLan bármelyik másikat be tudom kapcsolni. (Nem több ezret, csak azt a párat amire telepítettük.) Telepítéskor figyelni kell, hogy mindig a free verziót kell bepipálni. Van explorer és firefox beépülője is. Linuxos változatnak nem néztem utána.

csüt. dec. 25, 2008 22:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
nbela írta:
Sparow2 írta:
Tud valaki olyan VNC-t (vagy hasonló programot), ami csak a HTTP porton is tud működni?
https://secure.logmein.com/

Lehet, hogy csak figyelmetlen voltam, de hiába nézegettem amiket írtak, de nem találok leírást, hogy pontosan melyik portokat használja ... de biztosan lehet állítani ... vagy hogy elég-e egyetlen port ...
És a letöltésnél csak egy MSI file-t enged letölteni, ami valami win-es telepítő csoda, nekem meg az egyik oldalon Linux van (ezt lefelejtettem, de tudom, hogy fontos lett volna).

csüt. dec. 25, 2008 21:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Variszabi írta:
Sparow2 írta:
Hasonló, de mégis kicsit más:
Tud valaki olyan VNC-t (vagy hasonló programot), ami csak a HTTP porton is tud működni?

A HTTP port alatt mire gondolsz? 80-as port? A VNC is tud ilyet, csak Java kell hozzá, be tudod állítani, hogy melyik portot használja.

Igen, a konkrét helyzet az, hogy olyan gépről kellene vezérleni egy másik gépet, amin csak a 80-as port van nyitva kifelé. (Azon a gépen, amelyiken az ember van, csak a 80-as porton lát ki az internetre, a másik gépnél megoldható bármely port kinyitása)
Lehet, hogy nehezíti a dolgot, hogy az egyik gépen Windows működik (ennél van az ember), a másikon Linux (ezt kellene vezérelni).

csüt. dec. 25, 2008 21:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem manapság szinte csak "ráhatással" lehet bármit is korlátozni: egyszerűen mindenre van megkerülő megoldás, a felhasználók leleményesek, a google sokat tud ;-) , szóval letiltasz valamit, fél óra múlva valaki már egy másik "megoldással" tömi tele a sávszélességet...

Megoldás: összehívni a népet, elmagyarázni nekik mindent (milyen veszteségeket okoz a cégnek az állandóan teletömött internet, a nagy késleltetéssel kimenő levelek, a terjedő vírusok stb.), és aki ezt nem érti meg, annak kiadni az útját / letiltani mindent, és megmondani neki, hogy akkor most végezze a munkáját, ha tudja - és emellett áttenni teljesítményarányos bérezésre, ha nem olyanja volt ;-)))

Bár gyakorlatilag tényleg az van, hogy az ilyen "netb*zi" dolgozó sz*rik a rendszergazda és a felettese okos tanácsára, szép szavára, észérveire (pl. hogy vegyen zsebrádiót ha rádiózni akar), én simán elzavarnám őket, mert a mai világban lehetne bárki helyett felvenni egy értelmes, megbízható embert: de a valóságban a dolgozót ritkán merik cseszegetni, a rendszergazdát egyszerűbb...

Üdv!

szer. dec. 24, 2008 23:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
https://secure.logmein.com/

kedd dec. 23, 2008 18:48
Hozzászólás 
Sparow2 írta:

A HTTP port alatt mire gondolsz? 80-as port? A VNC is tud ilyet, csak Java kell hozzá, be tudod állítani, hogy melyik portot használja.

kedd dec. 23, 2008 17:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Squito írta:
A legegyszerűbb módszer, ha megvesztegeted a rendszergazdát vagy seed szerót bérelsz. Gondolom a 21-es portot és/vagy az FTP kapcsolatot nem tiltják.

Off:

Na ez az, amiért ott tartunk ahol. Nem a közösség a lényeg, hanem csak a saját érdek. És ez mindenre igaz (adófizetés, közlekedés, munkavállalás stb.).
Ha egy németet (és nem csak német, dán, norvég, az amerikai is pl ilyen) megkérdezel, miért megy 50-nel, ha az van kiírva, azt mondja azért, mert ez a szabály. Nálunk mi van: mindenki tudja. :shock:

Hát itt van a baj. És ez szomorú. :(

kedd dec. 23, 2008 17:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vannak ilyen elmés oldalak, mint a hidemyass.com és társai, amiken keresztül be lehet hozni a tiltott oldalakat is, meg azt hiszem le is lehet tölteni, de ebban azért nem vagyok biztos.

kedd dec. 23, 2008 15:03
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd dec. 23, 2008 14:14
ezüst tag

Hozzászólás 
nbela írta:
"alkalmazottakat" írt. Akik gondolom nem csak neteznek, hanem néha dolgoznak is. Fájlokkal. Ki tudja mekkorákkal. Ha beállít nekik egy lemezkvótát, akkor tényleg kész. Bár ezt Efitnek kell eldönteni, de én nem javaslom...

Sziasztok! köszi a segítséget mindenkinek!

Hát igen, az alkalmazottak leggtöbbször dolgoznak (legalábbis remélem :D) így a kvóta tényleg nem jó ötlet. oldalakat letiltani sem, mert egyenként nem tudok végigtiltani minden weboldalt az emberek ugye meg kreatívak :) a torrent az ok azt meg tudom akkor csinálni tűzfalblokkolással meg a bitletorg letiltásával. valami program kéne ami letilt ha pl. elkezdek letölteni egy 100mb-os rapidshare linket, vagy bármit. az a baj h hiába tiltom a rapidot, kitalálnak más letötlési lehetőséget. persze emiatt meg kirúgni valakit ... a mobilnet meg korlátozva van, a sebesség meg kéne a 10mbos pdfek elküldözgetéséhez.

Várom az ötleteiteket. köszönöm

kedd dec. 23, 2008 8:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
A legegyszerűbb módszer, ha megvesztegeted a rendszergazdát vagy seed szerót bérelsz. Gondolom a 21-es portot és/vagy az FTP kapcsolatot nem tiltják.

hétf. dec. 22, 2008 21:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezek szerint a kolis rendszergazda az internetes szerveren beállította, hogy az url címben nem szerepelhet a "torrent" kifejezés. Biztosan oka volt rá. Például így tud adni mindenkinek sávszélességet. Szerintem nem tudod kikerülni.
És ez így van rendjén...

hétf. dec. 22, 2008 20:44
vas-tag

Hozzászólás 
Bocsi,szóval ez egy kolesz és a rendszergazda korlátozza a torrentet,de nem tudom ilyenkor,h akkor hol lehet beállítva a korlátozás :?

hétf. dec. 22, 2008 19:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
"alkalmazottakat" írt. Akik gondolom nem csak neteznek, hanem néha dolgoznak is. Fájlokkal. Ki tudja mekkorákkal. Ha beállít nekik egy lemezkvótát, akkor tényleg kész. Bár ezt Efitnek kell eldönteni, de én nem javaslom...

hétf. dec. 22, 2008 18:58
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Torrent és letöltés blokkolása
nbela írta:
Squito írta:
nbela írta:
Efit írta:
az alkalmazottak ne tudjanak x mb-nál nagyobb fájlokat letölteni
erre nincs ötletem
Lemez kvóta.
Squito írta:
A lemez kvóta az adott júzert zárja be a vinyó egy meghatározott méretére.
Akkor miért is javasoltad arra, hogy "ne tudjanak x mb-nál nagyobb fájlokat letölteni" ?
Mert gondolom 2 megánál nagyobb fájlra gondolt az illető. Ha nem akarja, hogy 100-200 megánál nagyobb fájlt tudjon letölteni, akkor belövi a lemezkvótát és kész. Persze gondot okozhat, mert a böngésző is erre a kvótára dolgozik.

hétf. dec. 22, 2008 18:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
dandeli írta:
aminek az url címében benne van h torrent,letilt.és így torrent fájlokat se tudok letölteni.ezt meglehet oldani valahogy?
Semmit nem írtál a rendszeredről, nem lehet tudni hol van a torrent korlátozás beállítva? Szerinted hol van? A gépeden? Routerben? Céges szerveren? Proxyn? Internet szolgáltatódnál? És ki korlátoz téged? Apu? Főnököd? Rendszergazdád? Szolgáltatód? ....

hétf. dec. 22, 2008 16:52
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Torrent és letöltés blokkolása
Squito írta:
nbela írta:
Efit írta:
az alkalmazottak ne tudjanak x mb-nál nagyobb fájlokat letölteni
erre nincs ötletem
Lemez kvóta.
Squito írta:
A lemez kvóta az adott júzert zárja be a vinyó egy meghatározott méretére.
Akkor miért is javasoltad arra, hogy "ne tudjanak x mb-nál nagyobb fájlokat letölteni" ?

hétf. dec. 22, 2008 16:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
@dandeli: Ha van rencergizda hozzáférésed vagy tudsz CD-ről bootolni, akkor megoldható. Vagy bérelj seed szerót.
@nbela: A lemez kvóta az adott júzert zárja be a vinyó egy meghatározott méretére. A lemez kvótánál nagyobb helyet nem tud használni.

hétf. dec. 22, 2008 15:48
vas-tag

Hozzászólás 
most hülyének fogtok nézni,de engem tényleg az érdekel,h hogyan kell a blokkolást feloldani vagy kikerülni :D bármilyen honlapra próbálok lépni aminek az url címében benne van h torrent,letilt.és így torrent fájlokat se tudok letölteni.ezt meglehet oldani valahogy?

hétf. dec. 22, 2008 14:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 56 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő