Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 19:30

Hozzászólás a témához  [ 72 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Korlátlan mobil net - Pannon Internet Éjjel-nappal 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
msgp írta:
Új mobil internet csomag a Pannonnál

Mire elég 1 GB?

Kapcsolodo iras: http://omfg.buzz.hu/archives/2009/02/25 ... picsaba_3/

pén. feb. 27, 2009 18:58
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Az is érdekes, hogy február 12-től van az akció, de február 24-től van róla infó.

...mert most tűnt fel a marketingesnek, hogy nem fogy a promociós csomag.

szer. feb. 25, 2009 18:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
msgp írta:
ha nem is 500 ért de 2000 az új 1gb-s csomag:

Mire elég 1 GB?

Szilágyi Szabolcs, 2009. 02. 24. 17:36

A Pannon új promóciós Mobil Internet 1GB csomagját a szolgáltató elsősorban azoknak ajánlja, akiknek még nincs internet-hozzáférésük, de szeretnének rendszeresen e-mailezni, meglátogatni kedvenc weboldalaikat, esetleg szívesen chatelnének, vagy a munkahelyi, otthoni internet-kapcsolat mellé egy olyan mobil megoldásra is szükségük van, amellyel csaknem az ország egész területén on-line maradhatnak. A promóciós Mobil Internet 1GB tarifacsomag kétéves hűségnyilatkozattal, 0 Ft-os adatátviteli eszközzel február 12. és április 1. között érhető el, havidíja 1980 Ft.

Az irány nem rossz, DE:
Ha jól értelmezem, ez csak külön tarifacsomagként érhető el, meglévő előfizetéshez szolgáltatásként nem. Ebből kifolyólag arra a célra, amit fentebb kifejtettünk (mobilon, pda-n netezni) nem alkalmas. Meg arra a célra sok is az 1GB.
Az is érdekes, hogy február 12-től van az akció, de február 24-től van róla infó.
Üdv!

szer. feb. 25, 2009 17:41
Moderátor

Hozzászólás 
QNKORI írta:

....és két év rablánccal a jelen gazdasági helyzetben...
AMúgy a hétvégén egyik ismerősnél voltam, mert morgott, hogy a Pannon mobilnettel nem tud Battlefield 1942-őt játszani. Megnéztem, tényleg nem lehet, mert a ping idők 4-600 ms-ek, képtelenség vele játszani.
Mielőtt valaki nekemront, a Vodáén sem tudtunk vele játszani... pedig nem egy túl nagy igényű játék.
Nézd, a mobil internet nem a pingről szól.
Ezért nem megy a VoIP sem tisztességesen rajta.
Ezt vagy elfogadod, vagy nem, attól még így van.

A világon nincs mobil internet szolgáltató, melynek hálózatán lehet ilyen ping-igényes játékot játszani. A technológiából következik.
De úgy tudom, nem is hirdetik, hogy a neten keresztüli játékosok Mekkája lenne a mobil-internet...

szer. feb. 25, 2009 1:57
platina tag

Hozzászólás 

....és két év rablánccal a jelen gazdasági helyzetben...
AMúgy a hétvégén egyik ismerősnél voltam, mert morgott, hogy a Pannon mobilnettel nem tud Battlefield 1942-őt játszani. Megnéztem, tényleg nem lehet, mert a ping idők 4-600 ms-ek, képtelenség vele játszani.
Mielőtt valaki nekemront, a Vodáén sem tudtunk vele játszani... pedig nem egy túl nagy igényű játék.

kedd feb. 24, 2009 22:10
arany tag

Hozzászólás 

Mire elég 1 GB?

Szilágyi Szabolcs, 2009. 02. 24. 17:36

A Pannon új promóciós Mobil Internet 1GB csomagját a szolgáltató elsősorban azoknak ajánlja, akiknek még nincs internet-hozzáférésük, de szeretnének rendszeresen e-mailezni, meglátogatni kedvenc weboldalaikat, esetleg szívesen chatelnének, vagy a munkahelyi, otthoni internet-kapcsolat mellé egy olyan mobil megoldásra is szükségük van, amellyel csaknem az ország egész területén on-line maradhatnak. A promóciós Mobil Internet 1GB tarifacsomag kétéves hűségnyilatkozattal, 0 Ft-os adatátviteli eszközzel február 12. és április 1. között érhető el, havidíja 1980 forint.

A Pannon jelenleg az ország 373 településén biztosítja a leggyorsabb, akár multimédiás tartalmak zökkenőmentes élvezetére is lehetőséget nyújtó 3G/HSDPA hálózati hozzáférést. A levelezéshez és böngészéshez elegendő sebességű EDGE hálózat Magyarország területének 99 százalékán igénybe vehető. A Pannon folyamatosan növeli a mobil internet sebességét, az ország egyes területein már akár a 14,4 Mbps letöltési sebesség és a nagy feltöltési sávszélességet kínáló HSUPA hálózat is elérhető.

kedd feb. 24, 2009 21:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
asdf_ írta:
Szerintem le kene korlatozni az osszes mobilnetet max 10 giga/hora, aztan csokolom. Akinek nem tetszik, nem veszi. Ennyi. Eleg sok folosleges dolgotol kimelnenk meg magunkat, egymast, a szolgaltatot. Csak persze ez nem megy, mert az lenyeg, hogy a reklamokban ott lehessen, hogy KORLATLAN, meg INGYENES, mer a birka nep csak arra kapja fel a fejet. A juzerek 90%-anak k***a semmi szuksege nincs 10 giga forgalomnal nagyobbra, de ot is csak a korlatlannal lehet befuzni, hogy miert, isten tudja...
Ebben bizony van valami.

Amit nagyon hiányolok, az a MEGFIZETHETŐ árú - mondjuk - 250-300 MB-os csomag. Amelyet VALÓBAN mobil eszközön, PDA-n, Symbianos telón ki lehetne használni és megfizethető is lenne. Ha ma valakinek 2e Ft-ért (ami önmagában is NEVETSÉGESEN MAGAS összeg!!!!) nem elég a 100 MB (márpedig az 30 napra elosztva nem feltétlenül elég, ha csak pár mailt teszünk még rá az alap-böngészésre), akkor a következő csomag az 5 GB, az alap előfizetési díjának >2-szereséért.
A szolgáltatók (MINDHÁROM, hiszen a T is belelépett UGYANEBBE a sz.arba) pedig csak a megalomán csomagokat nyomatják, azt a félretájékoztatást adva, hogy az adatmennyiség az egyetlen, ami egy netkapcsolatnál számít.

Ezzel a 2 hozzászólással maximálisan egyetértek. Egyszerűen nevetséges, hogy a Pannon 2 ezerért ad 100 megat mikor 5 gigat ad 6 ezerért. Holott ma már nagyon sok mobil eszköz van amin az ember tudna netezni. És itt nem csak arra gondolok, hogy megnézel pár oldalt és letöltesz néhány mailt. Ott van az a rengeteg szolgáltatás amihez net kell: időjárás előrejelző, árfolyamváltó, tőzsdeinfo, stb. Nem is beszélve az Opera Miniről. Erre azonban elég lenne 100-200 mega. De nem 2 ezerért! Hülye a Pannon, mert szerintem ha a 100 megat mondjuk 500-ért adná, sokkal többen előfizetnének rá, és összességében jobban járna.

szer. jan. 21, 2009 17:50
platina tag

Hozzászólás 
Aktuális fejlemény:
Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság vizsgálni fogja, hogy a Pannon GSM Zrt. Általános Szerződési Feltételeinek módosítása megfelel-e a jogszabályi rendelkezéseknek.

(Bár nekem nem ez volt a panaszom tárgya, hanem az, hogy nem tartalmazza az ÁSZF az extrém használat pontos definícióját, így azt nem lehet elkerülni csak akkor, ha nem, vagy csak nagyon visszafogottan (napi 10-30 MB alatt) használja az előfizető a netet, továbbá a számlazárásig tartó korlátozásokat már akkor elkezdték, amikor még az azt tartalmazó ÁSZF messze nem volt hatályos.)

csüt. jan. 15, 2009 11:55
platina tag

Hozzászólás 
Szerinted az a megoldás, hogy aki eladja, az rögtön bíztassa is a vevőt, hogy forduljon a gvh-hoz?

Ez kb. olyan megoldás, mintha a Kitroen kereskedő a szerződés aláírása után fülébe súgná a vevőnek, hogy menjen azonnal a GVH-hoz, mert rossz minőségű féktárcsa van a kocsiba gyárilag szerelve....

szer. jan. 14, 2009 20:25
arany tag

Hozzászólás 
enhetvenes írta:
Kössz. Én legalább felvetettem vmit. Hogy legyen akkor? Vesszük továbbra is, és ajánlgatjuk azt ami van? Lehet változtatni, csak sokan kell csinálni és lehetöleg egyszerre. Nem várni, h majd vmi diszkontszolgáltató leviszi az árakat. Szerintem.

Szerinted az a megoldás, hogy aki eladja, az rögtön bíztassa is a vevőt, hogy forduljon a gvh-hoz?

szer. jan. 14, 2009 18:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
K.Zolee írta:
nesztek sult galamb jo etvagyat.

http://mobilarena.hu/tema/korlatos_a_ko ... _1-50.html

ott mar sokaknak sikerult.

mi, hogy felmondja? Ez aztán igazán földhözvágja a pannon-t!

szer. jan. 14, 2009 18:06
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
(halkan jegyzem meg nekem is volt egy olyan korszakom mint T68m-nek, hogy szerettem a jogi kiskapukat keresgelni, es ha valami nem tetszett neki menni a szolgaltatonak jogilag. tapasztalalt ha ugyes vagy barmit elerhetsz veluk szemben ha igazad van. de az is teny hogy a geczy szolgaltatok listajat torony magasan a pannon vezeti)

szer. jan. 14, 2009 17:42
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
nesztek sult galamb jo etvagyat.

http://mobilarena.hu/tema/korlatos_a_ko ... _1-50.html

ott mar sokaknak sikerult.

szer. jan. 14, 2009 17:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
enhetvenes írta:
QNKORI írta:
Persze, aki ezt meg merné próbálni, olyat rúgna alá a Pannon, hogy a Heathrow-n kérne leszállási engedélyt.....

Ez lenne, az lenne... És a semmittevésböl mi lesz? Nem hogy összefognátok Te meg T68m, Macika, Phonephreak, K.Zolee...,mint egymással vitatkoztok. Csak ez olyan "kényelmetlen" ebben az országban.

ja, bocs. Amíg a gvh és a főv.bír. a szolgáltatók zsebében van, addig mit akarsz tenni?

szer. jan. 14, 2009 17:29
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Persze, aki ezt meg merné próbálni, olyat rúgna alá a Pannon, hogy a Heathrow-n kérne leszállási engedélyt.....

Ez lenne, az lenne... És a semmittevésböl mi lesz? Nem hogy összefognátok Te meg T68m, Macika, Phonephreak, K.Zolee...,mint egymással vitatkoztok. Csak ez olyan "kényelmetlen" ebben az országban.

szer. jan. 14, 2009 17:17
arany tag

Hozzászólás 
Kössz. Én legalább felvetettem vmit. Hogy legyen akkor? Vesszük továbbra is, és ajánlgatjuk azt ami van? Lehet változtatni, csak sokan kell csinálni és lehetöleg egyszerre. Nem várni, h majd vmi diszkontszolgáltató leviszi az árakat. Szerintem.

szer. jan. 14, 2009 17:04
arany tag

Hozzászólás 
enhetvenes írta:
A viszonteladókat úgy értettem, hogy esetleg ök közölhetnék a vevökkel, hogy van egy ilyen "megmozdulás", "felhívás", és élnie kéne vele, h csökkenjen az ár. Ezen a viszonteladó nem veszítene semmit. Max ha már olyan méreteket öltene, h az anyacég próbavásárlást hajtana végre a partnereknél.

Gratula, ezt azért gondold át mégegyszer.

szer. jan. 14, 2009 16:11
platina tag

Hozzászólás 
A viszonteladókat úgy értettem, hogy esetleg ök közölhetnék a vevökkel, hogy van egy ilyen "megmozdulás", "felhívás", és élnie kéne vele, h csökkenjen az ár

szer. jan. 14, 2009 15:03
arany tag

Hozzászólás 
A viszonteladókat úgy értettem, hogy esetleg ök közölhetnék a vevökkel, hogy van egy ilyen "megmozdulás", "felhívás", és élnie kéne vele, h csökkenjen az ár. Ezen a viszonteladó nem veszítene semmit. Max ha már olyan méreteket öltene, h az anyacég próbavásárlást hajtana végre a partnereknél. Ha egyátalán ez bekövetkezne. Mégis hogyan veszed rá az embereket, hogy küldjenek egy emailt a hivatalnak? Megértem, h panaszkodunk a helyzet miatt, de akkor már panaszkodjunk hangosan. Lehet, hogy van más megoldás is, én csak "hangosan gondolkoztam".

szer. jan. 14, 2009 14:40
platina tag

Hozzászólás 
Vagy legalább annyit, hogy a jövöbeni vásárlo'k nyujtsanak be panaszt? Partner/Viszonteladokkal lehetne erröl tárgyalni?

Ez alapból marhaság, mert ha tudtad, hogy rossz a szolgáltatás, akkor miért vetted meg.
A viszonteladó meg nem fogja saját maga alatt vágni a fát.
Akik eddig megvették, azok menjenek panaszra, mert nekik MÁR megvan a jogalapjuk.
(no ezért mentem a Vodához, mert ott KIVÉTELESEN korrektebb volt a hozzállás és a csomag is.)

szer. jan. 14, 2009 14:08
arany tag

Hozzászólás 
Az ugye tisztasor mindenkinek, h amig megveszik a terméket, addig nem fognak változtatni az üzletpolitikájukon? Igy nem megyünk semmire. Mindenki aki vesz magának (én is beletartozok), vagy másnak (Pl anyunak otthonra) mobilnetet, annak rögtön küldenie is kellene két panaszlevelet, egyet a szolgáltatonak, egyet pedig a hivatalnak, hogy magas az ár, nem korrekt a szolgáltatás. Csak megfelelö számu panasz után lehet menni vmire. (Elvont példa: a betétesek nem mennek egyszerre a bankba felvenni a lét, de ha mennének... a többit tudjuk) Azt kellene elérni, h az összes mobilnetet használo nyujtson be panaszt. Ekkor tud lépni a hivatal is. Szerintem. Ezt meg lehet valositani? Vagy legalább annyit, hogy a jövöbeni vásárlo'k nyujtsanak be panaszt? Partner/Viszonteladokkal lehetne erröl tárgyalni?

szer. jan. 14, 2009 13:45
platina tag

Hozzászólás 
Ez azt jelenti, hogy a GVH csúnyán fog nézni a Pannon-ra?

szer. jan. 14, 2009 12:56
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
vidékiviktor írta:
És ezt, te honnan tudod?

nyilván ő is bejelentette és a bejelentő - jogszabály szerint - értesítik az eljárás megindításáról vagy a bejelentés elutasításáról

Így van. Azóta megtaláltam a levél (ezek szerint egyenlevél) másolatát egy másik fórumon:
Kép

szer. jan. 14, 2009 10:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
vidékiviktor írta:
És ezt, te honnan tudod?

nyilván ő is bejelentette és a bejelentő - jogszabály szerint - értesítik az eljárás megindításáról vagy a bejelentés elutasításáról

szer. jan. 14, 2009 9:32
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
club írta:
Vissza a Pannon csalinetjéhez:
Az aktuális fejlemény az, hogy - a rengeteg emailben és postai levélben történt bejelentés hatására - a GVH versenyfelügyeleti eljárást indított a távközlési cég ellen a korlátlanként reklámozott internetszolgáltatása miatt.

hehe, ez azt jelenti, hogy akarnak egy kis kenőpénzt a pannontól? Érdekes dolog lesz, mivel a korlátlanságot a pannon, ha jól tudom időben és mennyiségben teljesíti. A fogyasztó megtévesztése csak tágabb értelembe jöhet szóba azzal, ha a pannon a reklámanyagában nem hívta fel a figyelmet az esetleges sebességcsökkentésre.

Mindenesetre nem túl következetes a GVH, mivel nekem határozataim vannak a GVH-től a vodanet kapcsán, hogy az 5GB-os korlát valamint a p2p csak a felhasználók kis részét érinti, ezért a piaci versenyre nincsenek hatással. Innen üzenem a GVH-s elvtársaknak, ha a pannon esetében mégiscsak számít, és verseny szempontjából jelentős az 5GB korlát vagy p2p, akkor a vodanet is újra be lesz adva általam (mivel új tény merült fel), és a főv.bir-al együtt magyarázkodhatnak, hogy a pannon esetében miért, a voda esetében miért nem érinti ez a piaci versenyt. Kenőpénztől függ, vagy mitől?

szer. jan. 14, 2009 9:31
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
És ezt, te honnan tudod?

szer. jan. 14, 2009 9:21
platina tag

Hozzászólás 
Vissza a Pannon csalinetjéhez:
Az aktuális fejlemény az, hogy - a rengeteg emailben és postai levélben történt bejelentés hatására - a GVH versenyfelügyeleti eljárást indított a távközlési cég ellen a korlátlanként reklámozott internetszolgáltatása miatt.

szer. jan. 14, 2009 9:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Használat = P2P?
...
Szóval nekem kéretik ne azzal jönni, hogy 30 MB után lekorlátoztak!

Köszönöm.

Úgy látszik neked a p2p és a beázás a fix mániád. Mindkettőre van ellenpéldám, de folyamatban levő ügyről nem beszélhetek a megállapodás szerint.

szer. jan. 14, 2009 8:47
platina tag

Hozzászólás 
zoval: szerintem azert a magyar csomagok nem rosszak, csak esszel kell hasznalni, marmint nem szabad filecserelni. De azon kivul youtube, webtv, letoltesek minden mehet (legalabbis a vodafone-nal, azt ismerem). Raadasul nincs olyan szemetseg, hogy az elso evben csak 10 EUR, a 13. honaptol meg 25 vagy 30 EUR a havidij..

Pontosan, megelőztél, mert a következő kötekedésnél akartam elsütni a poént. Azt, hogy ott miért nem hirdetnek korlátlan netet....

szer. jan. 14, 2009 8:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
a p2p az nem használat?
bogár -> rovar?

Idézet:
Ha így lenne ötösöm a lottón ahogy tudtam, hogy macika jó szokás szerint megmagyarázza, hogy a mobil net nem arra való, hogy használd,

akkor most használat vagy sem?

szer. jan. 14, 2009 7:56
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy Ausztriában a mobilneteken (pl. A1, DREI) sehol sincs letöltögetés tiltás. Sőt, a Drei-nél már három évvel ezelőtt sem volt, amkor indult a szolgáltatás, pedig akkor még fejletlenebb volt a tehnika.

Azert azt tegyuk hozza, hogy Ausztriaban egyik szolgaltatonal sincs korlatlan mobilnet..

A Drei 15 GB-ot ad 20 EUR-ert (vagy 16 EUR, ha 27 ev alatti vagy) huseggel. Pozitiv, hogy vegig max. letoltesi sebesseggel. Az osszes kozul ez a legjobb csomag.

Az Orange szinten 15 GB-t ad 20 EUR-ert (vagy 15 EUR, ha van mar egy szerzodesed naluk). Az Orange-nel van egy masik opcio, hogy amelyik napon hasznalod, akkor 1 EUR, ha nem hasznalod a netet, nem fizetsz. De itt is az aprobetus reszek ugye: 6 GB utan 128 Kbit/s-re, 15 GB utan 56 Kbit/s-re korlatozzak a sebessegedet, a 15 GB internet es a napi 1 EUR internet eseten is!

Az emlitett A1 10 GB-t ad 10 EUR-ert 24 honapos huseggel az ELSO EVBEN, utana 30 EUR-ra emelkedik a csomag havidija! Van egy korlatlan opcio is: hogy otthon ADSL, utkozben mobilinternet. Ez havi 25 EUR, de a mobilinternet hasznalat sebessege 500 MB (!) forgalom utan 192 kbit/s-re esik vissza.

A telering 6 GB-t ad 12 EUR-ert huseggel.

A T-mobile pedig a 15 GB-os csomagot 24 havi huseggel az elso evben 10 EUR-ert, a masodik evben pedig 25 EUR-ert adja.

Szoval: szerintem azert a magyar csomagok nem rosszak, csak esszel kell hasznalni, marmint nem szabad filecserelni. De azon kivul youtube, webtv, letoltesek minden mehet (legalabbis a vodafone-nal, azt ismerem). Raadasul nincs olyan szemetseg, hogy az elso evben csak 10 EUR, a 13. honaptol meg 25 vagy 30 EUR a havidij..

szer. jan. 14, 2009 7:55
arany tag

Hozzászólás 
Azért vonzó korlátlan net, (legalábbis nekem) mert az összes többi csomagnál horror díjakat számolnak a túlforgalmazásra, nem véletlen hogy 20000-ben maximalizálták a wapstart díját, mivel páran csúnya számlákat csináltak. Én a megoldást egy díjcsökkentő-szerű megoldásban látnám, ahol sávos a számlázás, hogy ne kelljen egy lakás árát otthagynom, ha összejön egy kis letöltés, és ha csak e-mail-ezek egy hónapban, akkor ne kelljen többezer Ft-ot fizetni. És bárkivel előfordulhat, hogy egy vírus,féreg robotot csinál a gépből, és spameket küldözget csillagokig emelve a forgalmat. Javaslatom egy olyan díjcsomag lenne - nevezzük Logaritmus díjcsomagnak - ahol dupla adatforgalom csak egy ezressel növelné a díjat induljunk ki pl 300 MB-ig egy ezres a díj, 600 MB-ig 2000, 1.2 GB-ig 3000, 2.4 GB-ig 4000, 5 GB-ig 5000 10 GB-ig 6000, 20 GB-ig 7000, 40 GB-ig 8000, 80 GB-ig 9000 lenne a díj, és nem kellene állandóan díjcsomagot váltani, nem kellene félni a vírusoktól, véletlen letöltésektől, bátrabban neteznénk. A tiltásról pedig az a véleményem, hogy nem a usereket kellene tiltani, hanem ha sokan akarnak egy cellában netezni, akkor nekik kellene a torlódás idejére csökkenteni a sávszélességet igazságosan, mindenkinek egyformán, vagy pedig annak arányában, hogy kinek az adatai hoznak többet, vagyis pl 100 egység (xbit/s) sávszélességet 2 letöltő között 50-50 egységre osztanék fel egy cellában, ha azonos sávban vannak, és ha az egyik egy sávval magasabban van (vagyis 1000 Ft-tal többet fizet, azaz dupla adatmennyiséget forgalmazott, ezért az ő letöltései feleannyi pénzt hoznak bitenként) akkor ő csak 33 egységnyi sévszélességet kapjon, míg a másik 66-ot (1 pedig legyen az enyém, mert ilyen igazságos voltam). Vagyis a korlátozást 9 lépcsőben hajtanák végre, és ha sávot vált az ember, akkor is max a felére csökkenne a sebesség, zavaró,de használható lenne a net. Mivel a bevétel a forgalomból van (vagy legalábbis abból kellene lennie) a szolgáltatónak nem lenne érdeke feleslegesen korlátozni senkit sem. Aki magasabb sávban van, ha egy lakatlan cellához megy, akkor újra 1000-rel hasíthatna a netje. Gondolom a megfelelő programozás még hátravan, de véges időn belül megoldható. Ez a rendszer biztos mindenkinek jó lenne, és nem vándorolnának az ügyfelek T-söbörből vodörbe.

szer. jan. 14, 2009 4:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Amit nagyon hiányolok, az a MEGFIZETHETŐ árú - mondjuk - 250-300 MB-os csomag. Amelyet VALÓBAN mobil eszközön, PDA-n, Symbianos telón ki lehetne használni és megfizethető is lenne. Ha ma valakinek 2e Ft-ért (ami önmagában is NEVETSÉGESEN MAGAS összeg!!!!)...

Na igen. En pl. 100 megaval talan meg ellennek, (pannonra korlatozott wapon csinalok havonta kb. 20 megat -hirek+email) De 100 mega 2 ropiert (mikozben 2.5-ert korlatlan madzagos net van)? Ne vicceljunk mar... Max a negyedet adnam erte.

kedd jan. 13, 2009 22:17
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
a p2p az nem használat?
bogár -> rovar?

kedd jan. 13, 2009 19:02
platina tag

Hozzászólás 
Kéretik a p2p mellett a használat definicióját is megfogalmazni!

Szóval mi dolgozzunk a Pannon jogászai helyett?
Semmi gond, 120.000-es órabér indul, és máris jönnek az ötleteim...

kedd jan. 13, 2009 18:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
simico írta:
Ha így lenne ötösöm a lottón ahogy tudtam, hogy macika jó szokás szerint megmagyarázza, hogy a mobil net nem arra való, hogy használd,
Használat = P2P?

Kissé kifacsarodott álláspont.
Na persze, ha a kötözködés a lényeg, akkor már érthetõ.

mert a p2p (ami deklarációval még adósak vagytok, a vodácskával együtt, már jó néhány hónapja), szal a p2p az nem használat? Vagy mi van?

Kéretik a p2p mellett a használat definicióját is megfogalmazni!

kedd jan. 13, 2009 16:57
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Ja, hogy azzal nem lehet(ett) átb.szni a fogyasztókat és lehúzni róluk egy valag pénzt...

Ezzel tökéletesen egyetértek, jó marketingfogás korlátlannak eladni az egészet. Tisztességesebb lenne azt mondani, hogy van 1-2-5-10-es csomag, és aki nem fér bele a 10-esbe, annak perc vagy mega díj.
És akkor nem kellene "rettegniük" a P2P versenyzőktől, hanem meg lehetne mondani, hogy 2 filmet tölthetsz (ennyi fér bele, ha nem tetszik, akkor tessék kábelezni), ha több kelle, akkor pedig fizess.

Csak az a baj, hogy az embereknek nem lehet megmagyarázni, hogy bőven elég nekik az 5-10 Gb, mert ők korlátlant akarnak (függetlenül attól, hogy valójában nincs rá szükségük). "Ja, hogy ez nem korlátlan, akkor nem kell".
Hidd el, ez így van. És most ne az itt forumozókra gondolj, és olyanokra akik valamennyire képben vannak.
Az igazság az, hogy a többség a korlátlan szót akarja hallani. Szabadság érzet :-)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Denver kedd jan. 13, 2009 16:58-kor.

kedd jan. 13, 2009 16:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Ja, hogy azzal nem lehet(ett) átb.szni a fogyasztókat és lehúzni róluk egy valag pénzt...

Ezzel tökéletesen egyetértek, jó marketingfogás korlátlannak eladni az egészet. Tisztességesebb lenne azt mondani, hogy van 1-2-5-10-es csomag, és aki nem fér bele a 10-esbe, annak perc vagy mega díj.

vagy a tényleg korlátlan 20e.

kedd jan. 13, 2009 16:52
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
szolgáltatók (MINDHÁROM, hiszen a T is belelépett UGYANEBBE a sz.arba) pedig csak a megalomán csomagokat nyomatják, azt a félretájékoztatást adva, hogy az adatmennyiség az egyetlen, ami egy netkapcsolatnál számít.

Ez igaz, mert ha havi 3 GB forgalommal számolsz, akkor jobban jársz a korlátlan opcióval mindenhol. Ez tényleg elég rossz kommunikáció.

kedd jan. 13, 2009 12:59
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
Használat = P2P?

Kissé kifacsarodott álláspont.
Na persze, ha a kötözködés a lényeg, akkor már érthető.

Anyám (65 éves) azóta használ mobilnetet, amióta lehet, pár hónapja a korlátlant. SOHA problémája nem volt abból, hogy sok MB-ot tölt le/streamingel (youtube-ról az érdeklődésének megfelelőt), soha nem korlátozták még le egyetlen hónapban sem.

A legutóbbi havi forgalma 6 GB körül volt.

Szóval nekem kéretik ne azzal jönni, hogy 30 MB után lekorlátoztak!

Köszönöm.

kedd jan. 13, 2009 12:52
platina tag

Hozzászólás 

És akkor nem kellene "rettegniük" a P2P versenyzőktől, hanem meg lehetne mondani, hogy 2 filmet tölthetsz (ennyi fér bele, ha nem tetszik, akkor tessék kábelezni), ha több kelle, akkor pedig fizess.

kedd jan. 13, 2009 12:39
Moderátor

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Szerintem le kene korlatozni az osszes mobilnetet max 10 giga/hora, aztan csokolom. Akinek nem tetszik, nem veszi. Ennyi. Eleg sok folosleges dolgotol kimelnenk meg magunkat, egymast, a szolgaltatot. Csak persze ez nem megy, mert az lenyeg, hogy a reklamokban ott lehessen, hogy KORLATLAN, meg INGYENES, mer a birka nep csak arra kapja fel a fejet. A juzerek 90%-anak k***a semmi szuksege nincs 10 giga forgalomnal nagyobbra, de ot is csak a korlatlannal lehet befuzni, hogy miert, isten tudja...
Ebben bizony van valami.

Amit nagyon hiányolok, az a MEGFIZETHETŐ árú - mondjuk - 250-300 MB-os csomag. Amelyet VALÓBAN mobil eszközön, PDA-n, Symbianos telón ki lehetne használni és megfizethető is lenne. Ha ma valakinek 2e Ft-ért (ami önmagában is NEVETSÉGESEN MAGAS összeg!!!!) nem elég a 100 MB (márpedig az 30 napra elosztva nem feltétlenül elég, ha csak pár mailt teszünk még rá az alap-böngészésre), akkor a következő csomag az 5 GB, az alap előfizetési díjának >2-szereséért.
A szolgáltatók (MINDHÁROM, hiszen a T is belelépett UGYANEBBE a sz.arba) pedig csak a megalomán csomagokat nyomatják, azt a félretájékoztatást adva, hogy az adatmennyiség az egyetlen, ami egy netkapcsolatnál számít.

kedd jan. 13, 2009 12:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Teljesen egyetértek asdf_ felettem levő írásával.
Nincs szükség hazug "korlátlan" mobil netre. Korlátos (és világosan annak is hirdetett, annak eladott) mobil netre van szükség, ahol minden határ és szabály egyszerű, világos és konkrét (nincsenek bárhogy csavarható gumiszabályok). Ja, hogy azzal nem lehet(ett) átb.szni a fogyasztókat és lehúzni róluk egy valag pénzt...

kedd jan. 13, 2009 12:34
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd jan. 13, 2009 12:00
platina tag

Hozzászólás 
És ez szerinte a legnagyobb rendben is van. Hiszen ha bárki, bárhol hazudik, átb.sz téged (fogyasztó megtévesztése, stb), akkor az csakis a te hibád. Ha médiamárktban fritőzként árult dologról kiderül, hogy valójában csak vízmelegítő, az a te hibád, te voltál hülye. Ha a malév kétszázezerért repülőjegyként ad el neked valamit amiről kiderül, hogy valójában csak buszjegy, akkor te vagy a f.sz, kussolj es húzz haza

Én csak annyit tennék hozzá, hogy Ausztriában a mobilneteken (pl. A1, DREI) sehol sincs letöltögetés tiltás. Sőt, a Drei-nél már három évvel ezelőtt sem volt, amkor indult a szolgáltatás, pedig akkor még fejletlenebb volt a tehnika.
Továbbra is fenntartom, hogy a központi hardver a korlát (mint anno a Voda GPRS netnél), amire pénzt kellene költenie a Pannonnak. Csak az egész net-es vonal úgy lett kikalkulálva (sejtésem szerint), hogy X millió az IDEI ÉVRE a hardver, X+Y millió lesz a bevétel, ha túl sok lesz a jelentkező, akkor igaz, hogy X+3Y lesz a bevétel, de a költség oldali sarokszámokhoz addig nem nyúlunk, amíg nem ég a ház.
Helyette kitiltjuk a töltögetőket, mert minden az ő bűnük, meg különben is jogsértést követnek el (prejudikálunk), és ezzel a tuti ideológiával megússzuk a hardver beruházást....

kedd jan. 13, 2009 11:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha így lenne ötösöm a lottón ahogy tudtam, hogy macika jó szokás szerint megmagyarázza, hogy a mobil net nem arra való, hogy használd, hanem hogy fizess a szolgáltatónak aztán kussolj és netezz valami más csatornán (csak akkor minek is a mobilszolgáltató netje??)....

Idézet:
Hazudnak!

(mármint a szolgáltatók) És ez szerinte a legnagyobb rendben is van. Hiszen ha bárki, bárhol hazudik, átb.sz téged (fogyasztó megtévesztése, stb), akkor az csakis a te hibád. Ha médiamárktban fritőzként árult dologról kiderül, hogy valójában csak vízmelegítő, az a te hibád, te voltál hülye. Ha a malév kétszázezerért repülőjegyként ad el neked valamit amiről kiderül, hogy valójában csak buszjegy, akkor te vagy a f.sz, kussolj es húzz haza. Az melített cégeket pedig nem szabad bántani, sőt, meg kell veregetni a vállukat, hiszen kizárólag a sok kötsög tehet arról, hogy mégesm azt kapták amit megvettek.
Mondd csak, polgárőrként a közrendet is hasonló szellemben véded?

kedd jan. 13, 2009 9:12
platina tag

Hozzászólás 
Úgy tűnik, túlelőlegezett volt a bizalmam, mégsem tudod, mi a különbség egy P2P és egy sima letöltés között.

Nézd, az hogy hány portot használ, attól még nem kellene a hálózatnak drasztikusan lelassulnia. Mivel a mikrohullámú rendszerek sem ülnek seggre, ha P2P-zel. Érdekes módon a Pannon meg megadja magát....
Esetleg nem a központi szervereket és a hardvert kellene inkább fejleszteni?
Nekem egyre inkább Voda GPRS fíílingem van, csak most Pannon köntösben.

hétf. jan. 12, 2009 19:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Tudod, hogy Veled mindig egyet szoktam érteni, de most felmerült bennem, hogy ugyan mondd már meg, hogy 8800 km-re Magyarországtól Te hogyan írhatsz le saját állításként olyanokat, melyeket VALAKIKTŐL olvastál, az igazságtartalmáról egyáltalán nem győződhettél meg és saját tapasztalatoknak teljesen híján vagy?

most nem Kínában vagyok, ezt a félévet itthon töltöm.
annyiban igaz, amit írsz, hogy a fórumon olvasottakról nem tudok megbizonyosodni, ahogy senki más sem, aki nem személyesen tapasztalja. annyiban kötődök személyesen az éjjel-nappal csomaghoz, hogy most vettünk az egyik (kínai)tanáromnak egy ilyen csomagot, emiatt olvastam el a feltételeket. illetve amikor utána panaszkodott a sebességre, akkor meg a fórumos hozzászólásokat a jóval fentebb linkelt topic(ok)ban.
nem szoktam miatta (főleg nem értelmetlenül) vitát kelteni, de ha már több helyen, elvileg függetlenül egymástól megjelenik, akkor azért az gyanús. persze ettől amit írtam az csak következtetés, ez nem kérdéses.

hétf. jan. 12, 2009 18:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
en mar csak kinomban vigyorgok. Qnkori vs forum ujabb fejezete kezdodott.

egyebkent tapasztalataim alapjan a torrent tenyleg jobban terhel mint egy sima letoltes. de hogy miert nem tudom. a miert nem-et meg majd Kukori leirja. :D

hétf. jan. 12, 2009 17:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
QNKORI írta:
A 1 GB P2P esetén tegyük fel 5 órán át terhelted a hálózatot, 3 GB file küldés/fogadás (pl. nyomdai szerver) 15 órán át terheltél. Melyik nagyobb "sávelvétel" a közösbõl? És a második eset nem "extrém" használat, a többiek viszont jobban szívtak. Lásd ahol most vagyok, nappal jó ha 400k-val megy a Voda, éjjel meg 2 M is volta sebesség.
Úgy tûnik, túlelõlegezett volt a bizalmam, mégsem tudod, mi a különbség egy P2P és egy sima letöltés között.

bocsi, de én sem tudom. Hogy mégis miért terhelné jobban 1gb forgalom p2p esetén a hálózatot. De ezt - szerintem - még nagyon sok, ezzel foglalkozó szakember se tudja. Sőt, még kzoleee is csak vigyorogni tud.

hétf. jan. 12, 2009 17:18
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 72 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő