|
Navigációk és térképek mobilra (Garmin és társai)
Szerző |
Üzenet |
matt1234
ezüst tag
|
palevi írta: Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, Nokia 5800-ra szeretnék Garmin navit tenni a talált leírások alapján nem igazán akar elindulni, működik ezzel a telivel?
Szia Elso oldal letoltesi segedlet (Reddoors-tol)
Menni fog.
|
hétf. feb. 23, 2009 14:07 |
|
|
palevi
vas-tag
|
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, Nokia 5800-ra szeretnék Garmin navit tenni a talált leírások alapján nem igazán akar elindulni, működik ezzel a telivel?
|
hétf. feb. 23, 2009 13:51 |
|
|
matt1234
ezüst tag
|
Sziasztok
Feltettem a 6210-es re (sajat) tokeletesen mukodik. Koszonom szepen
Viszont N95 licensz lejart erre is feltelepithetem vagy valamit le kell irtanom elotte? Segitsegeteket elore is nagyon koszonom.
|
hétf. feb. 23, 2009 13:18 |
|
|
Denver
arany tag
|
Nokia Maps 2.0 4503-as, Crack verzió.
Letölthető innen:
http://rapidshare.com/files/201398236/N ... n.zip.html
|
hétf. feb. 23, 2009 2:39 |
|
|
handras
arany tag
|
Ami viszont számomra iszonyú gáz, hogy iszonyú lassan találja meg a holdakat. (ez persze inkább a vevő hibája)
|
vas. feb. 22, 2009 20:37 |
|
|
handras
arany tag
|
Valóban nem így gondoltam, hanem azt hittem, hogy a program háromszögel az adótornyok helyzetéből. Csak nem tudtam, hogy közvetlenül megkapja a telefon, arra gondoltam, hogy a Garmin szervere kéri esetleg le...
De inkább azokat a hasznos(?) funkciókat próbálgattam volna ki szívesen amik még az XT-ben vannak, de mindenképpen a szerverrel szeretnének, beszélgetni.
Én közelebbről a Destinator, és az IGO 2006 illetve IGO 2008 programokat ismerem(PDA-n). Ezek úgy működnek, hogy ha van GPS vétel akkor onnan terveznek automatikusan. Ha nincs vétel, akkor az utolsó ismert pozícióra helyeznek és onnan lehet tervezni GPS adat nélkül is.
De ezeken kívül bármikor megkereshetsz, beadhatsz kezdőpontot ahonnan hajlandó tervezni. Ez akkor lényeges funkció, ha utazási idő vagy megteendő távolság szerint keresek mondjuk kiránduló helyet. Természetesen közbenső pont(ok) is megjelölhetőek amiket mindenképpen érinteni akarsz. (Ezt lehet, hogy a Garmin XT is tudja, még nem próbáltam)
|
vas. feb. 22, 2009 20:31 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
handras írta: PDA-s progikon bárhova tehetek egy kezdőpontot a térképen, pl. az utolsó aktív gps pozícióra, az otthonként beírt poi-ra stb. Dunsztom se nincsen róla, csak többször rákérdezett, engedélyezem-e. Ellenben nem lenne baj, ha segítségével vagy inkább az adótornyok segítségével, hamarabb éledne a ketyere, mert ez most hosszú percekig tart. PDA-s progik?
Ez nem általános kicsit?
Most a Garmin XT-ről beszélünk, nem?
Sejtettem, hogy ezt várod a Garmin szerverétől.
Ne haragudj meg, de ezzel csak megerősítettél abban, hogy fogalmad sincs, hogyan működik ez az egész navigáció-dolog...
Szóval NEM úgy!
A mobil adótornyoknak mindenek van GPS-címük, amit ki is adnak a telefonnak. Ebből 'él' a Google Maps is a 'hol vagyok' megoldással.
És ezt használja fel a Garmin XT is, arra, hogy KÖRÜLBELÜL elhelyezzen a világban, míg a műholdas kapcsolat nem lesz kielégítő.
Csak gondolj bele, a Garmin szerver nem ott van, ahol Te, akkor hogyan tudna segíteni abban, hogy megtalálja a pillanatnyi helyzetedet???
Melyik az a mai modern PDA-s program egyébként, amely megkérdezi, hogy HONNAN akarsz tervezni és utána hogy hová?
|
vas. feb. 22, 2009 19:44 |
|
|
handras
arany tag
|
PDA-s progikon bárhova tehetek egy kezdőpontot a térképen, pl. az utolsó aktív gps pozícióra, az otthonként beírt poi-ra stb.
Dunsztom se nincsen róla, csak többször rákérdezett, engedélyezem-e.
Ellenben nem lenne baj, ha segítségével vagy inkább az adótornyok segítségével, hamarabb éledne a ketyere, mert ez most hosszú percekig tart.
|
vas. feb. 22, 2009 18:52 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
handras írta: Tegyük fel, hogy el akarok menni mondjuk a vidámparkba. Meg is találom a poik közt, meg is nézhetem a térképen, de nem jöttem rá, hogy hogyan tudok útvonalat terveztetni vele ha bent ülök a lakásban. Garmin szerver wi-fi-n nem megy? Az útvonal tervezéséhez két pont kell.
Te már mondtad, HOVÁ akarsz eljutni.
De megmondod nekem, hogy honnan fogod tudni, hogy hol vagy, honnan szeretnél oda jutni? Ehhez kell a GPS-vétel!
A Garmin szerveréről mit is szeretnél letölteni?
|
vas. feb. 22, 2009 18:41 |
|
|
handras
arany tag
|
Macika írta: Hogy érted az OFFLine navigálást? Ha nincs műholdvétel, akkor semmiben nem különbözik egy papíralapú térképtől. Az meg nem navigál sehová sem. De természetesen bármikor, egy atombunkerben is lehet használni hajtogatós papír térképnek a Garmin XT-t.
Szerintem a Garmin szerver-elérését nem azért nem érdemes engedélyezni, mert letiltja a program futását, hanem azért, mert tekintélyes GPRS adatforgalmat generálna.
Tegyük fel, hogy el akarok menni mondjuk a vidámparkba. Meg is találom a poik közt, meg is nézhetem a térképen, de nem jöttem rá, hogy hogyan tudok útvonalat terveztetni vele ha bent ülök a lakásban.
Garmin szerver wi-fi-n nem megy?
|
vas. feb. 22, 2009 18:12 |
|
|
Macika
Moderátor
|
handras írta: Életemben először úgy elkevertem a múlt hétvégén a PDA-mat, hogy csak másnap találtam meg, persze utaztunk... Ezért úgy döntöttem felpakolom a Garmint a telefonra tartaléknak. Rögtön lenne is egy pár kérdésem, amivel traktálnálak benneteket. (A másik eszközömön IGO van, én ahhoz hasonlítok) - nem tudok off-line navigálni, tehát ha nincs GPS vétel akkor ezt bájosan közli, és megáll az élet. Lehet ezen állítani? - Szabad-e engedélyezni a Garmin szerver elérését, ha a program innen az első oldali linkről való? Válaszokat előre is köszi! Hogy érted az OFFLine navigálást? Ha nincs műholdvétel, akkor semmiben nem különbözik egy papíralapú térképtől.
Az meg nem navigál sehová sem.
De természetesen bármikor, egy atombunkerben is lehet használni hajtogatós papír térképnek a Garmin XT-t.
Szerintem a Garmin szerver-elérését nem azért nem érdemes engedélyezni, mert letiltja a program futását, hanem azért, mert tekintélyes GPRS adatforgalmat generálna.
|
vas. feb. 22, 2009 14:25 |
|
|
handras
arany tag
|
Életemben először úgy elkevertem a múlt hétvégén a PDA-mat, hogy csak másnap találtam meg, persze utaztunk... Ezért úgy döntöttem felpakolom a Garmint a telefonra tartaléknak.
Rögtön lenne is egy pár kérdésem, amivel traktálnálak benneteket. (A másik eszközömön IGO van, én ahhoz hasonlítok)
- nem tudok off-line navigálni, tehát ha nincs GPS vétel akkor ezt bájosan közli, és megáll az élet. Lehet ezen állítani?
- Szabad-e engedélyezni a Garmin szerver elérését, ha a program innen az első oldali linkről való?
Válaszokat előre is köszi!
|
vas. feb. 22, 2009 11:30 |
|
|
matt1234
ezüst tag
|
Sziasztok .
Lenne egy gyenge kerdesem.
Feltelepitettem a mapSource-t, tokeletesen fel is installaltam. Viszont ha meg szeretnem nyitni akkor Keri a FAMILY_709 ujrainstallalasat.
Segitene valaki kitalalni ujra a fenyre
Koszonom
|
vas. feb. 22, 2009 11:04 |
|
|
jurzsolt
arany tag
Csatlakozott: hétf. okt. 11, 2004 18:12 Hozzászólások: 193 Tartózkodási hely: Óbuda
|
huan4 írta: Sziasztok Egy Garminos kérdéssel fordulnék hozzátok. E51-em van 5.00.20-as garminnal. Tökéletesen működik,de a Budapesti kereszteződésekben a helyzetem "késve" jelennek meg,így túlhajtok a kereszteződésen, és tervezhet újból. (sok esetben) Magyarul le van lassulva. Magyarország 5.1 térkép van rajta csak,a térképrészletesség normál, a teló szabad memóriája is 50Mb! Mi lehet a baj,ill.min lehetne állítani hogy gyorsabb legyen?
Mintha azt olvastam volna valahol, hogy 100 mega szabad hely alatt nem érdemes nagyon próbálkozni, mert belassul.
A forrás linkjét már nem találtam meg, lehet hogy tévedek!
|
szomb. feb. 21, 2009 21:13 |
|
|
wwwarz
ezüst tag
|
SteveBeard írta: A GarminXt négy *.img-t tud kezelni.
Ezt pontosítanám. Symbianon még nem próbáltam, de sejtésem szerint itt is müxik, ami a Windows Mobile alatt, hogy a 4-es limit egy meghajtóra vonatkozik. Tehát 4 img a kártyán (ami 3 térkép) és mehet még 3 a ROM-ba is. Vagyis az XT kezel többet is, de egy meghajtóról egyszerre csak négyet.
|
pén. feb. 20, 2009 20:23 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
Re: Nokia E51
Hentelek15 írta: Hali skacok! Megvettem a Nokia szériából az E51-es példányt .....
Ahhoz hogy az E51-el navigáld magadat és kiscsaládodat,a legegyszerűbb módja ha veszel a telefon mellé egy GPS vevőt.Lehet kapni ilyen kis mütyűröket,pl ILYET.Semmi kijelző és egyéb felesleges zavaró tényező.Ezt kell összepárosítanod bluetoth segítségével a telefonnal és már megy is a navi.
Sajnos rosszul informálódtál a telefonoddal kapcsolatban.
|
szer. feb. 18, 2009 21:45 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: Nokia E51
Hentelek15 írta: elméeltben van beépitett gps a telefonomban Ja, elméletben van.
Az E51-ben viszont nincs!
|
szer. feb. 18, 2009 21:13 |
|
|
Hentelek15
vas-tag
|
Nokia E51
Hali skacok! Megvettem a Nokia szériából az E51-es példányt csinos meg sokmindent tud minden jó ámdee... szabadidőmben szeretek a családommal kirándulni és nagyon gondolkoztam 1 GPS beszerzésében. Mire megakadt a szemem a Garminmobilext-en megörültem, hogy ezzel azért pénzt spórolok, de nem megy.... és nem tudom miért.... elméeltben van beépitett gps a telefonomban de nem működik ez a kis progi.... a topicban is utánna néztem a telepítési útmutatót megcsináltam mindent még csak a térképeket is felmásoltam(mondhatom sok helyem maradt...) és amikor elinditom az alkalmazást elkezd keresni gps hálózatot de nem talál :? akkor most én csináltam valamit rosszul vagy mi legyen vele? :cry: remélem tudtok segíteni. válaszotokat előre is köszönöm :)
|
szer. feb. 18, 2009 21:05 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: Bocs
SteveBeard írta: Sziasztok! Elsősorban Macikától, de a többi fórumozótól is, bocs, TÉVEDTEM rosszul értelmeztem az elhangzottakat, túlérzékenyen és bután reagáltam. Ne haragudjatok, hogy ezzel terheltem a fórumot. Steve Köszönöm a korrektségedet!
|
szer. feb. 18, 2009 12:57 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Bocs
Sziasztok!
Elsősorban Macikától, de a többi fórumozótól is, bocs, TÉVEDTEM rosszul értelmeztem az elhangzottakat, túlérzékenyen és bután reagáltam.
Ne haragudjatok, hogy ezzel terheltem a fórumot.
Steve
|
szer. feb. 18, 2009 12:41 |
|
|
Macika
Moderátor
|
SteveBeard írta: A GarminXt négy *.img-t tud kezelni. GMAPBMAP.IMG GMAPSUPP.IMG GMAPSUP2.IMG GMAPPROM.IMG Magyarul akkor 3 térkép lehet fent egyidejüleg.
Azért ez elég szerintem.
Ráadásul a magyar határig csak-csak eltalál mindenki , onnan meg már egyben tud tervezni a telefon (hogy az eredeti problémánál maradjunk).
|
szer. feb. 18, 2009 12:13 |
|
|
Nargoth
arany tag
|
Macika írta: Nargoth írta: A GMAPBMAP.IMG az áttekintő térképhez kell. Plusz segít átnavigálni a határokon. Egészen pontosan ő maga az áttekintő térkép, a Basemap. Amin a főbb útvonalak láthatók (városok, utcák, stb nélkül), ebből van egy 106 MB körüli, az az egész világot tartalmazza, amit feltérképezett a Garmin eddig...
Ja. Kösz.
|
szer. feb. 18, 2009 9:03 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Lalamper írta: Macika írta: Én úgy oldom meg, hogy felrakom az összes szükséges térképet a kártyára és átnevezgetem mindig azt, ami kell. Működik. Pedig két megoldás is van.. 1. Több térképfájlt pakolsz fel (természetesen unl fájllal párban), pl: - GMAPSUP1.IMG - GMAPSUP1.UNL - GMAPSUP2.IMG - GMAPSUP2.UNL 2. Összefésülöd Mapszósszal, majd a Garmin XT-ben ki/be tudod kapcsolni a térképeket valamelyik menü legalján.. Hmm?
Sziasztok!
Ez így nem mükszik!
Legalábbis telefonon nem. A GarminXt négy *.img-t tud kezelni.
GMAPBMAP.IMG
GMAPSUPP.IMG
GMAPSUP2.IMG
GMAPPROM.IMG
Tehát a GMAPSUP1.IMG-t vagy a GMAPSUP3.IMG-t stb nem ismeri fel a GarminXT telefonon. Azt, hogy telefonon, azért hangsúlyozom ki, mert Nüvin más a helyzet.
Az viszont igaz, hogy ezután menüből lehet választani a térképek között és nem kel bajlódni az átnevezéssel.
|
szer. feb. 18, 2009 8:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nargoth írta: A GMAPBMAP.IMG az áttekintő térképhez kell. Plusz segít átnavigálni a határokon. Egészen pontosan ő maga az áttekintő térkép, a Basemap. Amin a főbb útvonalak láthatók (városok, utcák, stb nélkül), ebből van egy 106 MB körüli, az az egész világot tartalmazza, amit feltérképezett a Garmin eddig...
|
kedd feb. 17, 2009 23:27 |
|
|
matt1234
ezüst tag
|
Sziasztok ismet.
Koszonom szepen, nagyon fajinak vagytok.
Nem gondoltam ennyi segitsegre.
Azthiszem nekiallok fesulok,meg kodolok.Legroszabb esetben dobok egy konnyu resetet.
Megegyszer koszike. Majd prezentalom a kalandomat.
|
kedd feb. 17, 2009 20:19 |
|
|
Nargoth
arany tag
|
Hauptmann írta: Valamint ott van még a GMAPPROM.IMG, és a GMAPBMAP.IMG (bár ez utóbbi nem minden esetben működik).
A GMAPBMAP.IMG az áttekintő térképhez kell. Plusz segít átnavigálni a határokon.
|
kedd feb. 17, 2009 19:21 |
|
|
Hauptmann
arany tag
|
Lalamper írta: 1. Több térképfájlt pakolsz fel (természetesen unl fájllal párban), pl: - GMAPSUP1.IMG - GMAPSUP1.UNL
- GMAPSUP2.IMG - GMAPSUP2.UNL
Valamint ott van még a GMAPPROM.IMG, és a GMAPBMAP.IMG (bár ez utóbbi nem minden esetben működik).
Én azt csináltam, hogy egybenyomtam az NG 5.11-et, a TG 2.1G-t és a TuHu-s térképet egy térképfile-ba (GMAPSUP1.IMG), XT-n belül pedig kiválasztom azt a térképet, amelyiket használni akarom (ha maximalista akarok lenni, akkor egyszerre aktív a három ).
|
kedd feb. 17, 2009 18:25 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Most már ezt is tudom, köszönöm!
|
kedd feb. 17, 2009 18:06 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Macika írta: Én úgy oldom meg, hogy felrakom az összes szükséges térképet a kártyára és átnevezgetem mindig azt, ami kell. Működik.
Pedig két megoldás is van..
1. Több térképfájlt pakolsz fel (természetesen unl fájllal párban), pl:
- GMAPSUP1.IMG
- GMAPSUP1.UNL
- GMAPSUP2.IMG
- GMAPSUP2.UNL
2. Összefésülöd Mapszósszal, majd a Garmin XT-ben ki/be tudod kapcsolni
a térképeket valamelyik menü legalján..
Hmm?
|
kedd feb. 17, 2009 16:13 |
|
|
matt1234
ezüst tag
|
Sziasztok.
Koszonom a segitseget,Macika.
Tenyleg van meg mit fejlodnom,nekem ez nem jutott eszembe.
(Pedig elmultam 30)
|
kedd feb. 17, 2009 16:08 |
|
|
Macika
Moderátor
|
matt1234 írta: Uff. Sziasztok. Kezdenem azzal,hogy magam sem ertem a problema okat,amit Steve felvetett. Ha o ugy godolja hogy sokat tanult itt ezektol az emberektol akkor miert kell lekezeloen viselkedni.(A tanart se oktatjuk le). Bocs a velemenyert. Szeretnem megkerdezni: Ahogy elozoekben irtam feltettem a gmobilext 6210-es re. A kerdesem lenne ha Magyar terkep van rajta amit hasznalok viszont szeretnek felrakni egy masik terkepszelvenyt is akkor hogy tudom megoldani. Mivel vagy felulirom ugyanazt a fajlt vagy nem rakom at.Ha letrehoznek egy mappat a garminon belul akkor megtalalja? Olvastam mar toletek,hogy van olyan progi amivel ossze fesulhetek terkepeket,nem bonyolodnek ha nem muszaj.Nekem a kodok is kihivas volt. De ha nincs mas lehetoseg akkor belecsapok. Csak meseljetek el mit csinaljak. (nem vagyok tok hulye csak nem ertek hozza) Elnezest ha terheltem volna valakit. Koszike a valaszt A Mapsource az az alkalmazás, amivel egybe lehet fésülni térképeket. De nekem nem sikerült még összefésülni két térképet ÚGY, hogy az működjön is rendesen.
Hallani viszont, hogy egy 7 éves kislánynak sikerült.
Én úgy oldom meg, hogy felrakom az összes szükséges térképet a kártyára és átnevezgetem mindig azt, ami kell. Működik.
|
kedd feb. 17, 2009 15:36 |
|
|
matt1234
ezüst tag
|
Uff.
Sziasztok.
Kezdenem azzal,hogy magam sem ertem a problema okat,amit Steve felvetett. Ha o ugy godolja hogy sokat tanult itt ezektol az emberektol akkor miert kell lekezeloen viselkedni.(A tanart se oktatjuk le).
Bocs a velemenyert.
Szeretnem megkerdezni:
Ahogy elozoekben irtam feltettem a gmobilext 6210-es re.
A kerdesem lenne ha Magyar terkep van rajta amit hasznalok viszont szeretnek felrakni egy masik terkepszelvenyt is akkor hogy tudom megoldani.
Mivel vagy felulirom ugyanazt a fajlt vagy nem rakom at.Ha letrehoznek egy mappat a garminon belul akkor megtalalja?
Olvastam mar toletek,hogy van olyan progi amivel ossze fesulhetek terkepeket,nem bonyolodnek ha nem muszaj.Nekem a kodok is kihivas volt.
De ha nincs mas lehetoseg akkor belecsapok.
Csak meseljetek el mit csinaljak.
(nem vagyok tok hulye csak nem ertek hozza)
Elnezest ha terheltem volna valakit.
Koszike a valaszt
|
kedd feb. 17, 2009 14:47 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
OFF:
SteveBeard,
most nem azért, de nem értem a bepöccenésed. Macika teljesen értelmesen válaszolt, én nem találtam benne semmi olyat, amin te felháborodtál. A fórum arra való, hogy megosszunk információkat egymással. Az, hogy milyen formában általában embere válogatja, de egy minimális szintet el kell, hogy érjen. Nem másért, csak azért, hogy a többiek könnyen megértsék mit szeretne mondani.
Nem vagyok bíró, és Macikabérenc sem, de ilyen hsz nap, mint nap előfordul és nem sértődik rajta meg senki, mert még bőven abban a normális formában van, amit itt mindenki ért. Illetve nem mindenki, a jelek szerint.
Szóval nem kell itt a hattyú halálát előadni, mert ez nem az a hely, ahol értékelik. Természetesen nem a modokra gondolok, hanem a többiekre. A modoknak csont mindegy, hogy itt vagy, vagy nem vagy itt, ettől nekik sem kevesebb, sem több pénzük nem lesz, ugyanis ingyen teszik a dolgukat. Szóval a nagy dérrel-dúrral való távozással csak magadnak okoznál rosszat. Szerintem. A többit te tudod.
Bocs az offért.
ON
|
hétf. feb. 16, 2009 15:23 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: kamikaze
SteveBeard írta: ...észre fogom venni mikor nem tudok belépni... Hamarabb kellett volna észrevenni.
Magadat...
|
hétf. feb. 16, 2009 13:49 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
kamikaze
Idézet: Na, megint egy kamikaze, aki menni akar?
Off
Gratulálok a fenyegetőzésedhez!
Úgy látszik véleményt formálni ezen a fórumon tilos, viszont a modiknak mindent lehet, akár az emberek szavait kiforgatni is.
Az utóbbi időben tapasztalható tevékenységedhez inkább nem fűznék hozzá semmit, mert kétségbeejtő...
A kitiltással magadat minősíted...
Részemről befejeztem, észre fogom venni mikor nem tudok belépni.
On
A térkép. aminek elérhetőségét belinkeltem egy vadonatúj térkép. Ezen a fórumon még nem jelent meg. Mivel 4.3 GB, ezért mielőtt valaki sietve nekiesett volna letölteni, tájékoztatást adtam arról, hogy Magyarországon a térkép csak minimálisat változott.
Próbáltam abból a rengeteg segítségből, amit ezen a fórumon kaptam - nem Tőled - valamit visszaadni.
További jó munkát kívánok Neked!
Maradtam tisztelettel Steve
|
hétf. feb. 16, 2009 11:58 |
|
|
Macika
Moderátor
|
SteveBeard írta: Macika írta: SteveBeard írta: Sziasztok! Garmin City Navigator Europe NT 2009.11 - Mapid: 397 (Support for 3D Buildings on Nüvi 7X5) TorrentMagyarországon a térkép adatbázisa alig változott. Sajnos még mindig hiányzik az új M0 és M7. Állítólag az útvonaltervezése gyorsabb lett. Vagy 2 hónapja került fel a fórumba az a mestermunka, melyben a legújabb (2009-es) EU-térképből kivágta valaki Magyarországot és belevágta a legújabb MO-térképet, melynek következtében 1,7 GB-ban benne van minden. És van M0/M7 is, kiválóan... Szia! Bár ha nem köszönnek ritkán szoktam válaszolni. De mondd meg nekem, mi abban a mestermunka? A 7 éves kislányom is megcsinálja. Ha Magyarországról akarsz vele tervezni külföldre, teljesen használhatatlan. Még egy kérdés, mi a baj abban, hogy belinkeltem egy újabb térkép elérhetőségét. Üdv Steve Na, megint egy kamikaze, aki menni akar?
Ha nem ezt idézted volna be, hanem foglalkoztál volna annyit a hsz-emmel, hogy MEGÉRTSD, mit írtam le benne...
Szóval az M0-M7 volt a hangsúlyos.
Aztán majd ha már odafigyelve fórumozol, akkor eljutsz a leírt íratlan fórum-etiketthez is valahol.
Ahol ugye le vagyon írva, hogy ha valahol új vagy, illik köszönni.
Ha azonban 5 év alatt 12.000 hsz-ed van, itthon vagy, akkor miért tennéd?
Ne gondolj rossza, pedagógus vagyok, ahol lehet, irtom a neveletlenséget, bunkóságot, hányavetiséget, oda nem figyelést a másikra, de még a rossz helyesírást is.
Legvégül pedig megmutatod, hogy hol írtam, hogy BAJ, hogy betetted???
Azt a 7 éves kislányt pedig hagyjuk, ha Neked nincs meg a Mapsourcolható térképed a 2009 EU-ból is meg a Magyarországból is, Te, nagy, okos felnőtt sem rakod össze, soha a büdös életben...
|
hétf. feb. 16, 2009 8:26 |
|
|
bedrock
ezüst tag
|
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nokia N73-as telóm van a legfrissebb szoftal és Nokia GPS vevőm, a telefonon Garmin 5.0.20. A probléma a következő: elég gyorsan jelet fog, de egy-két perc után eldobja és csak program újraindítás után lesz megint jó. Próbáltam beállítani, hogy külső GPS-nek lássa, próbáltam belsőnek, mindenhogy működik, de csak pár percig. Fenn van a CoPilot is, az nem dobja el a jelet. A régi 4.xxx szoftal nem csinált ilyent, sőt, jó volt idáig az 5-ös is.. Tud valaki megoldást?
Előre is köszi!
Üdv
|
hétf. feb. 16, 2009 7:29 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Macika írta: SteveBeard írta: Sziasztok! Garmin City Navigator Europe NT 2009.11 - Mapid: 397 (Support for 3D Buildings on Nüvi 7X5) TorrentMagyarországon a térkép adatbázisa alig változott. Sajnos még mindig hiányzik az új M0 és M7. Állítólag az útvonaltervezése gyorsabb lett. Vagy 2 hónapja került fel a fórumba az a mestermunka, melyben a legújabb (2009-es) EU-térképből kivágta valaki Magyarországot és belevágta a legújabb MO-térképet, melynek következtében 1,7 GB-ban benne van minden. És van M0/M7 is, kiválóan...
Szia!
Bár ha nem köszönnek ritkán szoktam válaszolni. De mondd meg nekem, mi abban a mestermunka? A 7 éves kislányom is megcsinálja. Ha Magyarországról akarsz vele tervezni külföldre, teljesen használhatatlan. Még egy kérdés, mi a baj abban, hogy belinkeltem egy újabb térkép elérhetőségét.
Üdv
Steve
|
vas. feb. 15, 2009 21:22 |
|
|
Macika
Moderátor
|
SteveBeard írta: Sziasztok! Garmin City Navigator Europe NT 2009.11 - Mapid: 397 (Support for 3D Buildings on Nüvi 7X5) TorrentMagyarországon a térkép adatbázisa alig változott. Sajnos még mindig hiányzik az új M0 és M7. Állítólag az útvonaltervezése gyorsabb lett. Vagy 2 hónapja került fel a fórumba az a mestermunka, melyben a legújabb (2009-es) EU-térképből kivágta valaki Magyarországot és belevágta a legújabb MO-térképet, melynek következtében 1,7 GB-ban benne van minden. És van M0/M7 is, kiválóan...
|
vas. feb. 15, 2009 10:57 |
|
|
Zoleeka83
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 19, 2008 11:59 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Budapest
|
5800
Sziasztok.Az volna a kérdésem hogy nokia 5800ra fel tudja valaki rakni a vertual key-t hogy használni tudjam a GPS-t?Megfizetem ha megoldja valaki a bajom.
|
vas. feb. 15, 2009 9:30 |
|
|
SteveBeard
ezüst tag
|
Sziasztok!
Garmin City Navigator Europe NT 2009.11 - Mapid: 397 (Support for 3D Buildings on Nüvi 7X5)
Torrent
Magyarországon a térkép adatbázisa alig változott. Sajnos még mindig hiányzik az új M0 és M7. Állítólag az útvonaltervezése gyorsabb lett.
|
szomb. feb. 14, 2009 16:53 |
|
|
Rootbeer
arany tag
Csatlakozott: szomb. júl. 12, 2008 0:35 Hozzászólások: 148 Tartózkodási hely: Budapest, V. ker.
|
Üdv a fórumozóknak!
Nem tudom, programspecifikus-e, szerintem inkább összeakad valamivel, de:
újabban, az addig tökéletesen működő Navigon Samu 550-en - akár minden más progi, vagyis energiatakarékosságból (?) - egy idő után, navigáció közben is, mivel ugye gombot nem nyomtam, visszavált készenléti képernyőre, majd stand-by képernyőre (itt: sötét képernyő). A program nyitva marad a háttérben, és folytatja a navigációt, műholdakról nem szakad le.
Beállítások korrektek, újratelepítés (előbb korábbi verzió törlése) megvolt. Reset nem volt persze. Progi legfrissebb, memókártyára van telepítve (asszem telóra nem is telepíti magát). No, ennyi.
Mi lehet a hiba??? Találkozott ilyen problémával már vki?
Ja. Más navik rendesen működnek: Sygic, Garmin, TomTom, CoPilot.
|
hétf. feb. 09, 2009 10:53 |
|
|
huan4
ezüst tag
|
Sziasztok
Egy Garminos kérdéssel fordulnék hozzátok. E51-em van 5.00.20-as garminnal. Tökéletesen működik,de a Budapesti kereszteződésekben a helyzetem "késve" jelennek meg,így túlhajtok a kereszteződésen, és tervezhet újból. (sok esetben) Magyarul le van lassulva. Magyarország 5.1 térkép van rajta csak,a térképrészletesség normál, a teló szabad memóriája is 50Mb! Mi lehet a baj,ill.min lehetne állítani hogy gyorsabb legyen? (kivéve a 3d-n,mert az jó)
u.i.: vagy a 4-es garmin gyorsabb?
Előre is köszönöm
|
vas. feb. 08, 2009 8:22 |
|
|
matt1234
ezüst tag
|
sziasztok mindenki
Elosszor is megkoszonnem a segitsegeteket(ti nem tudtok rola)amit kaptam toletek ezeken az oldalakon.
Szoval kezdo Nokiaskent feltelepitettem a (reddors)altal prezentalt
Gramin xt-t
Tok jol sikerult (buszke vagyok magamra) nekem ez nagy kihivas volt.
Szeretnem megkerdezni hogy honnan tolthetnek le uj terkep reszleteket a
Gramin-hoz (europa es New York -ra lenne szuksegem.
Valamint ha csak terkepet rakok a gramin mappaba akkor is kell ujra hackelni??
Segitsegeteket ismetelten nagyon szepen koszonom.
|
szomb. feb. 07, 2009 12:16 |
|
|
szaboknak
ezüst tag
|
McGuider javitott 7.70.1467 -es verzió,ez már nem lép ki ha riazstást állitol be a speedcamoknál,magyar térkép a csomagban.
http://rapidshare.de/files/44877123/McG ... x.rar.html
ez meg fullosan minden nyelven térkép nélkül az impartról:
http://rapidshare.com/files/194479678/M ... nguage.rar
jelszó:www.ipmart-forum.it
|
pén. feb. 06, 2009 15:53 |
|
|
virus-5
ezüst tag
|
Hauptmann írta: Jelenleg a 4,20-as verziót használom, szeretnék váltani a legújabbra. Az uninstalláláson kívül valamit manuálisan ki kell még törölni valahonnét? Szia.
Tapasztalatom szerint a bemásolós módszerrel felülirja azokat a file-okat amik ott maradnak. Legalább is nekem múúúkodik törölgetés nélkül.
|
szer. feb. 04, 2009 22:44 |
|
|
Hauptmann
arany tag
|
Jelenleg a 4,20-as verziót használom, szeretnék váltani a legújabbra. Az uninstalláláson kívül valamit manuálisan ki kell még törölni valahonnét?
|
szer. feb. 04, 2009 11:40 |
|
|
hency
ezüst tag
|
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani hogy a Garmin5.20 nál be lehet e állítani,hogy navigáláskor ne az érkezési időt mutassa hanem a háralévő KM-t?
Köszi előre is a válaszadónak!
ÜDV Hency
|
kedd jan. 27, 2009 19:13 |
|
|
reddoors
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2007 18:10 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: Hungary
|
Hasznos SYMBIAN programok (Nokia S60 3rd) & SZIGNÓZÁS topic 1oldalon találsz linkeket, de a további kérdéseket ebben a topicban kellene feltenni.
|
hétf. jan. 26, 2009 21:42 |
|
|
treo80
vas-tag
|
sziasztok!
tegnap felraktam az 5.00.20-as verziójú garmint e71-re és bár eleinte kicsit bénáztam, most már tökéletesen műxik. korábban 4-es verzió volt rajta, tulképp azzal sem volt gondom, de kíváncsi voltam milyen az új szoftver. amin meglepődtem pl. hogy az új NaviGuide 5.1 NT All térkép kisebb méretre (~28,5MB) mint ami a korábban volt (~45MB, annak sajnos nem tom mi volt a verziószáma). ennek mi az oka vajon?
tegnap óta energy profiler-el vizsgálva nem látok kiemelkedő fogyasztási értékeket (tsr...exe-re gondolva) pedig nem csináltam sys-es vagy bármilyen más felülírást.
2008 vagy 2009-es eu térképet hol keressek? a lengyel oldalról leszedtem valami samsung-os exe-t de nem vagyok biztos benne hogy az kell nekem. meg az tán demo-verzió.
ha ebben tudtok segíteni, megköszönöm...
|
hétf. jan. 26, 2009 21:40 |
|
|