|
Számítástechnikai rémtörténetek
Szerző |
Üzenet |
protoss
|
Hali!
Billentyűs sztori dos-ban keressük ezerrel az é-t, á-t ü-t természetesen (közben szóközt is próbálnak páran alkalmazni) fájlnév megadásához )))
Üdv
|
hétf. ápr. 07, 2003 6:32 |
|
|
Virgil_N1
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Hi All
Nemrégen eladtam egy ismerösömnek egy gépet merthogy vizsgára készül. Egy amolyan európai hiper szuper vizsgát tesz le nemsokára (ECDL). Mivel csak gépem volt eladó ezért hogy gyakorolni is tudjon adtam neki kölcsön monitort, addig amig vesz magának. Ma mentem a monitorért, mielött eljöttem volna szólt nekem hogy nehogy meglepődjek mert kicsit átrendezte a monitoron az ikonokat, meg hogy nem-e baj esetleg a dolog ))) én persze felhomályosítottam hogy az az asztal volt amit átrendezett és az marad a gépében, azt nem viszem magammal a monitorban )) Asszem megint okosabb lett egy picit bááár az igasság kedvéért hozzá kell azt is tennem hogy ő legalább nem veri a mellét hogy én ilyen meg olyan vagyok, meg bárkit kenterbe verek mert én ECDL-es vagyok stb stb......
Tisztelettel: Virgil
|
szomb. ápr. 05, 2003 22:17 |
|
|
kiki
ezüst tag
|
Kösz! Így már tényleg érthetővé vált a történet.
|
pén. ápr. 04, 2003 9:56 |
|
|
Windoki
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 223 Tartózkodási hely: Várpalota
|
Hi!
Bilentyûzet "átalakitásban" mi is résztvettünk.
Anno mikor elkezdtem a PC felé orientálódni(ált. suli) és még a 286os volt a csúcsok csúcsa (nem a múzeumban)+ MSDOS futott minden gépen, nos akkor történt a következõ eset:
Éppen az autoexec.bat rejtelmeivel foglalkoztunk és tanultunk egy bizonyos prompt utasitásról.Ezzel -többek között- meg lehetett változtatni a billentyûzet "kiosztását".Pl.: fel lehetett cserélni 2 billentyût.Mivel akkor még csak kevés tanár "értett" a gépekhez ezért a többiek inkább ingyen flipperként használták a gépeket.(Nem,szerencsére nem dobtak pénzt a floppymeghajtóba.) Gondoltuk, kitolunk velük -revans pár karóért- és felcseréltük az entert egy másik billentyûvel. Volt hatása... Rohantak ki a terembõl,hogy tönkrement az uj 286-os gép,mi lesz velük most.. Biztos õszültek pár évet,mivel jó drága volt a gép
Ha a tanárok rá nem jöttek volna az én mesém is tovább tartott volna...
Üdv: Windoki
|
pén. ápr. 04, 2003 8:08 |
|
|
saghfjdafsj
|
Kiki: Felteszem kiszedték a gombokat és felcserélték őket.
Így aki nem ismeri kellőképp a billentyűzetkiosztást, hanem
a feliratok alapján gépel az suxx.
|
pén. ápr. 04, 2003 7:50 |
|
|
Norb
ezüst tag
|
Az enyém szerencsére bruttó száz fölött van, DE AZT IS
ELCSESZTÉK, mert tavaly számfejtették azt a 9ezret, ami
egyébként nem járt volna egész évben...
Most levonnak 60-at, négy részletben!
Norb.
|
pén. ápr. 04, 2003 7:03 |
|
|
kiki
ezüst tag
|
Ezt most csak én nem értem? Hogy is volt ez a szókirakásos
dolog? Meg, hogy melyik gomb milyen billentyűt takar?
|
csüt. ápr. 03, 2003 23:14 |
|
|
-gamer-
|
Hi ez nemis olyan rémtörténet, de azért leirom...
Amikor még suliba jártam, a rendszergazda egyben tanár is volt. Szegénykének volt elég munkálya, de adtunk mi is neki, elég sokat(terjesztetük a játékokat, mindig megtaláltuk a kis réseket a hálón,stb.). Szóval elég sűrűn volt gépteremben elméleti óránk, és ahogy lenni szokot a tananyag nagyon izgi. Ilyenkor idegünkben mindig tépkedtük a billenytűzet gombjait, majd érdekes mondatok raktunk ki(Ka.. Be, stb.), aztán jokat röhögtünk mikor hallotuk, hogy az elsősők nem tudják melyik gomb milyen billentyűt takar.
Ennek a hadműveletnek több célja is volt:
- a rendszergazda nem sok dogát iratott velünk, mert nem ért rá javitani
- az számteches tanulok megtanulnak 1 idő után ugy gépelni, hogy nem néznek a bill.-re
- jókat szorakoztunk, ki tud jobb szöveget kirakni
|
csüt. ápr. 03, 2003 19:45 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 779 Tartózkodási hely: Még mindig a bőrömben.
|
Hi Mindenkinek !
A "sürgős segítség lécci" topikból ide csempészek egy kis darab hozzászólásomat.
"Szuperszámítógép: "Comment 2: Egy hasonlo otletet (kozponti berszamfejtes) meg akart valositani nehany nagyokos politikus ". Meg is valósították. ((((((((((((((((((( Minket is berugdosnak idén bolondok napi hatállyal. A Végrehajtó szerv: ÁHH."
Nos a Végrehajtó szerv informatikai alegységei nagyot alkottak. Mindazon önkormányzati köztisztviselők, akiknek a fizetése nem érte el a bruttó 100-at, márciusra HIHHETETLEN ÖSSZEGET kaptak. Cég által elvégzett adóbevallás stb. kerekítés, ingyom-bingyom miatt volt akinek a számlájára már 9 forint 20 fillért is utaltak. Aki roszz kisfiú/kislány volt, az nem kapott egy fityinget sem.
Tisztelettel: Zsivágó
|
csüt. ápr. 03, 2003 12:09 |
|
|
protoss
|
Kemény a srác, az tuti. Egy kicsit kezdek félni, mert ha ki tudódik ide is bevonul a U.S.Army.
|
kedd ápr. 01, 2003 18:59 |
|
|
oglala
|
aranyos
|
kedd ápr. 01, 2003 16:15 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 779 Tartózkodási hely: Még mindig a bőrömben.
|
Hi Mindenki !
Érdemes a "sürgős segítség lécci " topikot is átmazsolázni. Már kezd hasonlítani a "Webmesterle lehet-e tölteni az internetet néhány 30 gigás ..." topikra. Mondjuk a srác nem kezdő, rögtön 128 Terabájttal indítana. ))
|
kedd ápr. 01, 2003 15:47 |
|
|
Mirage
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 289 Tartózkodási hely: Moson megye
|
oglala(Metro) vs popszegecs story-hoz.
Én is csak jót tudok mondani a metróról...
-A metrónál tényleg sok a gagyi cucc(ez alatt mindenki azt ért amit akar), de legalább olcsó.
-Ha vki ezeket nem tudja felismerni és megveszi... és tényleg gari hibás, a metró mindig is külön firtatás nélkül kicserélte... Ennyire laza gari kezelést még sehol sem láttam! Vásárlóként megérve ez nagyon pozitív!
-Aki nem ért hozzá ne vegye meg. Kocsi vásárláshoz én is autószerelőt hívok.
-és végül.... cipőt cipőboltból... szgépet pedig...
A szegecs helyett jobb lenne speckó csavar. Ami csak kevésbé elterjedt csavarhúzókkal nyitható. Az átlag halandónak nincs ilyen, míg szegecselő majd minden utcában van...
|
kedd ápr. 01, 2003 14:19 |
|
|
feltegla
|
Sziasztok!
A leírók így módosítják a Word parancsikonjuk neveit: (hogy miért?)
-Wild Word
-WindWord
-World
-WW
-World2000
Na csak ennyit tudtam összeszedni. Egy szót sem szólok ha ezeket meglátom, csak magamban röhögök egyet. Miket össze nem tudnak ezek hozni!
|
hétf. márc. 31, 2003 12:40 |
|
|
Bubo_
ezüst tag
|
Gondolom itt vannak popszegecs-szakértők, ezért nem lesz újdonság számukra: a popszegecs puhafém ötvözetből készül (általában aluminium). A sokatmondó popszegecs fogóval kell helyre illeszteni és fúrógéppel szokás eltávolítani, nem sarokköszörűvel. Sőt erősebb kezű mesterek, 500+ Ft-os csavarhúzóval is megoldják. Aki nem így tesz, arról rossz véleményem van. Röviden, de nem tömören fogalmazva, nem mond igazat. A flex alkalmazása nem célszerű, repül a sok kis izzó fémszilánk: Ezek később még komoly problémákat is okozhatnak, hiszen kiválóan vezetik az elektronokat oda, ahol semmi szükség rájuk. Arról nem is beszélve, hogy a házból is leharapunk egy keveset, ami nem túl esztétikus.
|
pén. márc. 28, 2003 18:47 |
|
|
zambezi
|
Hajdanán amikor a cd-rpm ritkább volt mint a fehér holló, ügyelet ben voltunk amikor jött a hívás hogy letört a pohártartó.Persze nem akartunk kimenni és megkérdeztük milyen pohártatrtó tört le.A válasz : Valami ami a gépből jön ki és 1X van ráírva. Akkor 1db 1X-es pohártatró volt 50.000huFt.
|
pén. márc. 28, 2003 14:11 |
|
|
oglala
|
Hello johnny
Kösz a Hotinfot, ma sem keltem fel hiába.
A gyártás vezetők tökeit kicsit ma is megtépkedem, ezért az
apró hibáért.
/ kb. 3Ft a matrica, ja meg figyelni kőne, és gondolkodni. /
Még egyszer THX
Köszönettel:
oglala
|
pén. márc. 28, 2003 9:22 |
|
|
oglala
|
Üdv.
Ha le van írva, akkor ütni a vasat,
fenyegetőzni fogy.véd, kiabálni igazgató.
Mese nincs cserélni kő.
Mellesleg hála istenek nem mi szállítottuk.
Rohamra
|
pén. márc. 28, 2003 9:17 |
|
|
oglala
|
Ja, és az még valami, mindezt nyomtalanul.
|
pén. márc. 28, 2003 9:12 |
|
|
oglala
|
Üdv
Hajrá, szegecset pótolni egyszerű, rá a tojáspapír kicsit
macerásabb.
Szerencsére az egyszerű ügyeskedők inkább keresnek
csavaros pc t.
Csá
|
pén. márc. 28, 2003 9:09 |
|
|
john-at-flagnet.hu
|
Én vagyok a pléhboy
|
pén. márc. 28, 2003 8:25 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
|
Hi !
Látom, azért összejöttek a hideg fém alakítás (sz)ámítástechnikai "fegyverkovácsai" egy kis tapasztalatcserére. ))
|
csüt. márc. 27, 2003 21:33 |
|
|
john-at-flagnet.hu
|
Hi!
A szegecses dologról:
Nem azért nyitottam ki a házat, mert rohadtul érdekelt, hogy mi van benne, hanem azért mert a 8 megás vga nem igazán videózásra lett kitalálva, így kénytelen voltam megnézni a cuccot, hogy mit lehet belőle kihozni. Először nem nyúltam a szegecselt feléhez, hanem a másik oldalt szedtem le (erre a felére még csak matricát sem ragasztottak). A lapra minden integrálva volt (6VEM), semmi bővítőkártya, így könnyedén ki lehetett venni az egész hátlapot alaplapostól. Mivel AGP nincs, ezért egy új lap kellett + hang + vga. A tulajt nem érdekelte, hogy mit kell vele csinálni, csak az, hogy estig olyan rendszere legyen, hogy lehessen vele videózni. Itt jött képbe a flex. Le tudtam volna szedni a szegecset humánusabb módon is, de hát időhöz voltam kötve Volt kb. 3 órám egy új lap + hang + vga beszerzésére, összerakásra + rendszer telepítésre. Kőszegen lakom, a városban viszont nincs rendes bolt, mindent csak rendelésre tudnak hozni. A 3 órába be kellett tennem egy szombathelyi utat (20km), így maradt kb. másfél órám a rendszer összerakására + a telepítésre. Ha több időm lett volna akkor biztos, hogy találtam volna kevésbé brutális megoldást a flex helyett. Egyébként nem néz ki olyan veszélyessen a dolog, simán lehet új szegecset tenni a régi helyére. Bocs a hosszért!
johnny
|
csüt. márc. 27, 2003 20:07 |
|
|
protoss
|
Hali!
Boldog születés napot Zsivágó! (kicsit megkésve:))
Oglala:
- És az mp3 lejátszós philiphs hifi, ami nem tud mp3-at lejátszani, ahoz mit szólsz? Ismerősömmel esett meg és ott voltam amikor nem vették vissza, pedig az újságban is szerepelt. Sajnos nem tudtam lebeszélni a földalattiban való vásárlásról és nem értem rá elkisérni, ezért a lelkére kötöttem, hogy kérdezzen meg egy eladót, tipus szám és egyebek egyeztek is. (hát naná hogy a hentest fogta ki.
Válasz:
- Miért nem kérdezte az eladót! (na itt simán ölni tudtunk volna). Ja az újságban meg nyomdahiba. (itt öltünk is)
Mint mondtam: cipőt a cipőboltban, számítógépet meg számítógépes üzletben (általában még olcsóbb is)
Üdv
|
csüt. márc. 27, 2003 19:48 |
|
|
p5rs7
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 96 Tartózkodási hely: Bp
|
Fogadjunk, hogy bármelyikünk leszed és újra feltesz egy (másik) popszegecset nyomtalanul!
|
csüt. márc. 27, 2003 18:42 |
|
|
oglala
|
Hello Zsivágó
Ígérem megteszem.
Fogyasztói társadalom
, különben is a
számítástechnikához mindenki ért, oszt ha mégse, akkor
jön az anyázás, meg hogy őt átverték.
A krumpli, meg a budipapír mellet elfér egy kis
számítástechnika is.
Nem vitatom a szegecs nem a leghumánusabb eljárás, de az
egyszerű ügyeskedők ellen megfelelő védelem, a lopások
elkerülése végett.
Ahol M
. van ott szervize is van a Netropol termékeknek,
ott a flex-nél kicsit humánusabb módszert alkalmaznak.
Nem vitatom van ennél jobb megoldás is, de ez gyorsan,
olcsón kivitelezhető nagy tömegű gyártásnál is, ill.
könnyen cserélhető a szervizek által.
A célja nem a vásárló ellen irányul, hanem a szakértők
ellen. A bios-t nem bántjuk, nem a használatot akarjuk
lehetetlenné tenni, hanem a rosszindulatú, vagy szakavatott
beavatkozást.
További jó mulatást.
THX
Oglala
|
csüt. márc. 27, 2003 16:51 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
|
Hi Oglala!
Remélem a többi hozzászólást is végigolvasod majd alkalomadtán. Azért ez a kereskedelem baromi érdekes. A szegecs eltávolítás flex-szel pedig különösen. Mivel a szabadidőmben agysebészettel is foglalkozom, én szebben is meg tudtam volna oldani a dolgot. )))
A briós supervisor password nem volt beállítva véletlenül a leszegecselt gépben ? Mert ez nagyon fincsi dolog tud lenni. ))
Ma volt szerencsém egy Compaqhoz, amit az Inf. Ig. "szakértői" készítettek fel. Num lock nem kapcsolódik bútoláskor. Hát akkor Setup. Password ?
Na ház oldal le, briós reset, körben drukkolnak, hogy most teszem tönkre a gépet. Mondtam ezért a 4 éves w95-ös csodáért nem kár. Dolgokat beállítgattam és lőn öröm.
|
csüt. márc. 27, 2003 16:03 |
|
|
oglala
|
Hello
Új belépőként üdv mindenkinek.
A METRO s bulihoz szeretnék némi commentet fűzni.
A gépek szegecses lezárását az okos magyar pogár miatt használjuk, mivel az áruházi vevőszolgálat érdekes tartalmú géputánzatokat is képes visszavenni. / lopkovicz nőgyógyászok előnyben /
Az, hogy mi van a dobozban nem titok, hiszen mind a dobozon, mind a gar. levélen szerepel.
Az áruházakban tény, hogy csak néhány kolléga konyít a dologhoz. Ha nem sikerül rálelni, akkor a hentes örömmel eladja a pc-t, a világtalannak
Autót venni sem a feleségemet küldeném.
A szombathelyi gép szerintem egy integrált Gigabyte 6VEM alaplapra épülő pc, a videókártya is integrált, nincs benne külön Trident
Ennek az ára kb.: bruttó 100e volt monitorral és nyomtatóval együtt, ez titkárnőnek való irodába levelezni
.
Más
A 19 monitorról nem nyilatkozok, mert nem tudom milyen, de ha ****, akkor vissza kell vinni. Csere. OK
Ismét ugyanaz, a doboz oldalán olvasható, hogy mit vesz. DVD nélkül nem megy.
Ami a papíron van, annak kell benne lenni, ha valami hiányzik, akkor irány a szerviz, és ha jogos akkor sűrű elnézések között pótolják.
Az USB kulcs VÍRUS bulija tényleg igaz. Arra sajnos nem gondoltunk, hogy a kis jakuzák ilyen lazák. A jó driver letölthető a CHS oldaláról, vagy postán elküldjük a vásárlónak.
Codegen tápegységek kaphatóak a Demand 2000 vagy a Kventa nél.
Üdv
|
csüt. márc. 27, 2003 14:46 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
|
Hi !
"központi áll.ig szerv megkuldi" ... és excell táblaként. "...ezért tart itt ez az ország... ". Igen, a szervezés (hiánya) miatt.
Hétfőn volt áramszünet. 08:00-12:00-ig. Múlt héten jól meg lett szervezve. Azaz:
- ELMÜ bejelenti februárban egy hónapra előre,
- nem történik semmi,
- levlistára nyomom a levelet, hogy már biztos született döntés ezzel kapcsolatban, mint rendszerüzemeltető kérnék tájékoztatást.
Kaptam: Fő/vezér/igazgató levlistára megírta, hogy a munkámban okoskodjak, ha nem tetszik, induljak a szagszervezeti választásokon.
Oké. Jövök hétfőn délre dolgozni. (Engedéllyel.) Szervereimet életre tápászkodtatom. Gazd. ig. és egyéb rendszereim működnek. A "nagy hálózat" FS1 nevű 4.11-es Novell szervere csak tápászkodik, csak tápászkodik, csak tápászkodik. Mail szerver csak tápászkodik, csak tápászkodik, csak tápászkodik. Telefonközpontban nincs áram. Bizonyos biztonsági kamerák nem működnek.
Kedd reggel. Elvileg már minden működik, csak a tel. központban halt meg egy vadiúj Compaq. Természetesen az Inf. Ig. "szakértői" veszik kezelésbe a dolgot. Tovább nem folytatom.
|
csüt. márc. 27, 2003 14:29 |
|
|
Bitor
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 42 Tartózkodási hely: Kocsord
|
...ezért tart itt ez az ország...
|
csüt. márc. 27, 2003 13:53 |
|
|
Norb
ezüst tag
|
központi áll.ig szerv megkuldi a palyazati anyagot floppyn.
kérés: nyomtassam már ki.
*.doc, ill *.xls -eket találtam rajta, kinyomtatom, de mivel volt vagy 150 lap elkezdtem bogarászni az *.xls-t, hogy milyen jó nem kell majd számolgatni...
kellett.
megcsinálták a többoldalas, többmunkafüzetes excell táblát, és az semmit sem számol. se egy összesítés, se egy Áfát, értitek?
semmit.
és így küldték ki vagy kétszáz településre.
Norb.
|
csüt. márc. 27, 2003 13:35 |
|
|
Bitor
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 42 Tartózkodási hely: Kocsord
|
Telefonos support:
Felhívnak a gyár másik végéből, hogy az az NT bejelentkezésnél megáll.
-Pontosan hol áll meg? Ahol be kell írni a jelszót?
-Igen és csak egy nagy kör van a képen valami szöveggel.
-Mi van oda írva?
-Nem tudom elolvasni.
-??? Biztos, hogy a bejelentkezésnél?
-Igen.
Na, mondom magamnak. Ezt a kört én megnézem.
Át kocsizok az egész gyáron, és mit látok? Egy MSI alaplap megállt a post screennél és a jobb felső sarokban egy nagy körben ott van hogy "live update" a képernyő alján meg hogy "keyboard error". Természetesen kicsúszott a klavó.
Még egy kis adalék, hogy kik dolgoznak itt: Az eset előtt egy héttel üzemeltem be agépet és akkor láttam hogy elég rövid a klavó kábel ezért szóltam hogy ha a gép nem indulna és kiírná hogy "keyboard error" nézzék meg a csatlakozást és indítsák újra agépet.
|
csüt. márc. 27, 2003 9:43 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
|
Hi !
Az előbb ezt szerettem volna írni: "gyorsan tudnak gépelni DOS promptban is". Amit még lefelejtettem, tegnap múltam 40 éves, és a mai békés, szelíd hangulatomat teljességgel sz..rá b...ták.
|
szer. márc. 26, 2003 17:54 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
|
Hi Mindenkinek !
Jelenlegi cégemnél többek között én utalom a bért is. Bérszámfejtők összemolyolják, floppy-ra teszik, én meg átsuvasztom a rézen. Biztonság kedvéért még a rézen való átsuvasztás előtt a saját nettómat azért megnézem. Ma döbbenten látom, hogy a nettóm 50 rugóval kevesebb. Dühtől tajtékozva véresen habzó szájjal rontok be a béresekhez, hogy most mi van, árulják el de gyorsan. Elmondják, hogy előző hónapban a nyelvpótlékom 90 bruttóval több volt és most kompenzálták vissza.
Az ok: XXXXXX Kft leánykái a legutóbbi ittlétükkor szokás szerint ! má megin elbazilikáztak valamit. Biztos ismeritek a fajtájukat, borzasztó gyorsan tudnak gépel DOS promptban is, néhány bűvmondatot megtanultak ( pl.: copy a:*.dat g:MMMNNN*.* /v , del *.old ) és hihhetetlenül magabiztosak. És ezek nyújtanak helyszíni segítséget. Pénteken megint jönnek, akkor majd rendezek nekik : Kóchengeres rézzel kipitykézett kénkőszagú földön fetrengő láncos teringettét.
|
szer. márc. 26, 2003 17:41 |
|
|
john-at-flagnet.hu
|
Egyébként a kiszuperát gigabyte alaplap nem igazán akar elindulni. A proci jó, de a lap nem akar sehogy se megmozdulni. Azt hiszem nem hiába volt "egyedi" módon lezárva a ház.
johnny
|
szer. márc. 26, 2003 17:30 |
|
|
Virgil_N1
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 41 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Hi
Véleményem szerint aki a Tecsóban vagy a Metróban vásárol gépet az szerintem meg is érdemli!!! Miböl kifolyólag gondolja azt hogy az a gép amit eggyáltalán nem hozzáértő emberek árulnak és tömegtermékként állítanak elö az miért jobb mint az a gép amit egyedileg állítanak össze valakinek, tényleg hozzáértő szakemberek a vevő elképzelései szerint (esetenként a vevőt a helyes útra terelgetve, ha marhaságot kérne stb).
Igaz nem számítógép volt de mesélek egy érdekes dolgot ami asszem adoptálható a számítógépekre is.
Történt hogy a haverom aki kerékpárszervízből tengeti életét az egyik pesti nagykerben (jah mert hogy mi "vidékiek" vagyunk) kutatgat keresgél alkatrészeket majd komplett bringákat is, egy nagyobb kupac bringa mellett egy kisebbhez vezették hogy abban keresgéljen, persze a megrendelő által óhajtott színben nem volt köztük és megkérdezte hogy a nagyobb kupacban is keresgélhet-e, mire az eladó válasza az volt hogy -Keresgélhetsz, de nem ajánlom, mivel a Metrónak van elökészítve. Utánna derült ki hogy mindegyiknek van valami kis baja!!! Ezekután érdemes elgondolkozni rajta hogy vajon miért ezek mentek a Metróba? Véleményem szerint annyira nyomott áron vásárolja fel a metró ezeket a cuccokat hogy csak és kizárólag a gagyi esetleg sérül cuccokat érdemes annyiért odaadni (amit egyébbként is leszállított áron adnának el).
Ezekután el lehet gondolkozni azon is hogy miért gagyi agyonintegrál alaplapokra szerelt cuccokkal szerelnek csak gépeket a multik beszállítói?
|
szer. márc. 26, 2003 17:14 |
|
|
ADenes
|
Szevasztok!
Nemrég az egyik ismerősöm megkért, hogy segítsek neki egy komoly gépet venni,van rá 300 000Ft-ja. Megbeszéltünk mindent, még azt is
T****-s gép szóba sem jöhet. Másnap telefonál a mester és megkér, menjek el hozzá mert vett egy vasat a M****-ban(ez szerint Ő lát különbséget).
A komoly gépen tett első észrevételem szerint a 19 colos(márkás) monitor képe olyan homályos mintha köd lenne kettőnk közt és ennél csak rosszabbra lehet állítani.Megcsináltam az egész telepítést a gyári lemezekről. Próbaként egy DVD-t akart megnézni(erre is szerette volna használni a gépet) a bolti eladó szerinti combo drive-on amiről gyorsan kidreült, hogy csak CD-RW! Memória is kevesebb van az alaplapban mint a papírokban leírva. Ezeken kívül ment minden így én indulni készülten mikor előkerült USB-s hordozható memóriakártya. Gyorsan felraktam a drivert és elhúztam. Másnap panaszkodva jön a kedves ismerősöm, hogy felraktak egy játékot és azóta nem megy a gép. A tünetek: nem megy egy alkalmazás sem(indítás után hibaüzenet)."Hála Istennek" a víruskereső elindult és talált is vírust de ennél többet ő sem tudott mert megint jött a hibaüzenet. Gondoltam a játék hozta a vírust és hogy ne fertőzzek format c: ....Install után megint ekőkerült a vírus. Kiderült, hogy az USB-s memória gyári CD-je hordozza a VÍRUST!!!
|
szer. márc. 26, 2003 3:05 |
|
|
john-at-flagnet.hu
|
Hi! Van nekem is egy történetem, de lehet, hogy már más is találkozott hasonlóval.
Haverom ismerőse, vett egy komplett gépet szombathelyi metróban. Haver mondja, hogy nézzem meg neki, mert nem igazán hasítanak rajta a divx-es filmek...
Gép bekapcs, 98se boot, médialejátszó indít, filmek szaggatnak....
Sajátgép, tulajdonságok, videókártyák. Ha jól emléxem, akkor vmi trident csoda volt a cuccban 8mb rammal.
Mondom a srácnak kéne a gépbe vmi jobb vkártya, de ahoz szét kell szednem, és vszínü elveszik a gari. Úgysem ment volna sokra vele, ezért úgy döntött jöjjön aminek jönnie kell. Csavarhúzó elővesz, elkezdem kicsavarni a csavarokat.
Azt már az elején láttam, hogy garmatrica van a ház hátulján, de arra nem számítottam, hogy a matrica alatt nem csavar lesz, hanem popszegecs!!!
Metró design: rakjunk matricát a gépre, hogy ne nyúlkáljanak benne. Biztos ami biztos alapon, rögzítsük is alapossan a ház oldalát, de ehez már a sima csavar nem lesz elég...
Végülis a ház oldala levehető lett, miután flexxel dolgoztam rajt egy kicsit ))
|
kedd márc. 25, 2003 22:11 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
|
Hi Zso !
"Ez 6 óra Suck volt." Én 2 hetet "suck-oltam", mire kiderült, hogy a 3 éves Cpq-ban a 2 db egyforma "Cpq tested & applied & etc." 64 megás ram közül az egyik hibás. Gépcsere, újrainstall, adat áttölt, stb. kb 10-12 óra (előzetesen CD-ROM vadászat, ugyanis óccsón rendelték a gépeket) 3-szor.
Ja, Win2k és 64 MB ram ? Állat fürge lehetett. )))
|
hétf. márc. 24, 2003 14:41 |
|
|
zso
ezüst tag
|
Hali!
Zso vs VH-6 a címe a következő rémhírnek.
VH-6,PIII 566,64MB ram,
A gép gazdája panaszkodik,hogy a W2K lefagy.Mondtam neki az nem lehet,mert a 2K igen stabil.igéret az újratelepítésre az OEM W98-al.
A hardver PNP felismerés résznél CD olvasási hiba.Vastag karc keresztbe a lemezen.
Másik lemez Win fel.Restart,végzetes kivétel...Biosz be Load Default value.Erre csk fagyi,mert a Bank interleaving alapon be.Víruskereső kibontása után CRC hiba......Végül VIA tapasztalatom alapján B.Interl. Ki.Ettől jó.De a gyári PC World CD-t,és az írott lemezeim 80%-át nem olvasgatta el a Drájv ami a gépben volt.Minden féle trükkök bevetése............Aztán a többi telepítése ami egy netes géphez kell.Ez 6 óra Suck volt.
Üdv Zso
|
szomb. márc. 22, 2003 19:20 |
|
|
Norb
ezüst tag
|
Saját hülyegésem:
Notebook-ot nem mindig kapcsoltam ki szállítás előtt. Legutóbb fedél lezár, gép be a táskába, fél óra utazás autóban, ami ugye van annyira zajos, hogy nem mindent hallani...
Beérek a kicsit csendesebb előtérbe, és hallom, valami k***a@ zug...
...a notebook ventillátora volt, emelt fordulatszámon hűtött szegény.Történt, hogy valamelyik alkalmazás megkergült,és megakadályozta a hibernálást.
Becsületére legyen mondva, semmi baja nem lett a gépnek, pedig előtte számomra kétséges volt, hogy megfelelő-e ,a hűtés amit produkál. (lásd acer travelmate hűtési problémák)
Azóta kikapcsolom.
Norb.
|
pén. márc. 21, 2003 8:06 |
|
|
protoss
|
Hali!
Munkahelyi ámokfutás:
Kolléga nő indít, hogy milyen lassú a gép excell alatt. (Hálórol nyitja meg az állományt 12 MB xls).
Utánna szerkeszt, ment másol, duplikál. (mint a halálra itélt) INetről plusz inf, az is lassú jelenti ki. (Háborgás, önhergelés.)
Valamit nem talál a neten. (tajtékzik). Elkezd nyomtatni, nyomtató meg se nyekken. Oda lép ráncigál. Észreveszi nincs benne papír, után tölt. (csak űgy nyekken a printer)
Megint nem megy. (papírt rosszul rakta be) Öntesztet kezd erőltetni -> lap begyürés.
Lap kiszedés. (Nem bírom tovább bele kezdek a rom eltakarításba)
Kezdjük megint előről, papír rendesen be, nyomtatás indít. Semmi. (Rángatás miatt-> connect error)
Kábel vissza, kész indul a nyomtatás. 5 oldal után kiderül, hogy rossz az anyag (túl sok). Win leállítás. Nyomtató anyázása, miért nem áll le (hát igen azért a nyomtatóban is van memória:).
Ok, nyomtatót megfékeztem. (kb még 2x ráindította a most már jó doksit) Nyomtatás befejeződni látszik. (Még töltök bele papírt, hogy elkerüljük legközelebbi fennakadást)Végeredmény 20 oldal felesleg. Írány az irat megsemmisítő, azt is halálra kínozza. Mind a 20 lapot egyszerre.
Na végre itt a munkaidő vége. Kivarázsoltam a 20 lapot szépen 6-sával felaprítottam, a kilazult csatlakozókat vissza a helyére és hálát adhaok, hogy nagyobb kár nem keletkezett.
Mindig 2 lépéssel előttem száguldott. Valamit elkezdtem rendbe rakni, ment a másik eszk-hez és ott aktivizálta az öndestrukciót. Ez egy beégetett rutin, mindig tenni kell valamit csak gondolkodni nem szabad.
Üdv
|
kedd márc. 18, 2003 20:40 |
|
|
Virgil_N1
ezüst tag
|
Hi
A minap Kecskemét egyik otp fiokjában voltam, ott egyszercsak figyelmes lettem egy középkorú (jóhúsban lévö) hölgyre aki odalépett a nyomtatóhoz (valami lézer nyomtató volt hálózati nyomtatóként) és várt, elég ideges volt szegényke...... majd elkezd nyomtatni a nyomtató, szinte kitépi a lapot a görgök közül mielöt még végzett vele a nyomtató, majd a tálcára visszarakja, majd a következőt, a harmadikat negyediket is, vagy 10 oldal kijött de úgy tünt hogy egyik sem az övé, erre bedühödik és oldalbaverte a nyomtatót. Szó mi szó lassan nyomtatott, de hát ugye hálózati nyomtató stb stb...... 10 oldal után hosszas szünet eccercsak egy isteni szikra majd felnyitja a nyomtatót hátha lát "valamit" benne, látszik rajta hogy egyre dühösebb, a vonásai kezdenek eltorzulni, de nem lát semmit a nyomtatóban, visszacsukja, asszem ekkor esett le neki hogy most akkor kivárhatja a nyomtató öntesztjét is, egyre türelmetlenebb...... eccercsak lekever vagy két fülest a gaz nyomtatónak, csak úgy billeg szegény nyomtató a helyén.......és csak csendesen tűr..........majd újta nyomtatásba kezd, de ismételtencsak nem a hölgy által várt oldalak jönnek, a hölgy lassan már tajtékzik a dühtől, látszik hogy büntetésből legszivesebben lelocsolná benzinnel és felgyújtaná a nyomtatót, csak hogy okuljon az esetből a lator nyomtató csak mert ezt merészeli vele csinálni.
Majd eccercsak megjön az a 3 oldal amit várt, távolbol úgy tünt mintha print scrn gombbal nyomtatta voltna annak a programnak a képét amit használt. Fogta a lapokat és mintha mi sem történt volna (teljesen kisímult arccal) odavitte a kolléganöjéhez és átadta neki.
Mindez vagy 30 kuncsaft elött történt.
Én csak azt nem értem hogy miért képzelik be ezek a túlsújos nőnemű hölgyemények hogy attol hogy összevissza pofozza a gépet az gyorsabban fog működni.........vagy hogy mit szól a rendszergarázda ha rájön hogy miért nyulnak olyan gyorsan ki a nyomtatók az irodákban.......
|
kedd márc. 18, 2003 19:46 |
|
|
premo
|
mégtöbb iso:
folyik a felkészülés, dehát órát is kell tartanom. titkár csajok ötpercenként benyitnak valami apró-cseprő bagatellizmussal.
a diák megkérdi: tanár úr? itt senki nem ért semmihez?
kínos. mit mondhatnék neki....
minőségbiztosítás szerint:
a rendszergizda helyettese a gondnok (??!!!)
a gondok helyettese a takesz személyzet (ez oké);
de ezekből meg az következne, hogy a rendszergizda helyettese a takesz személyzet.
(az egyik takesz fedőneve nelly az elefánt, lába között dzsungel)
további kellemes bizsergést!
|
kedd márc. 18, 2003 13:16 |
|
|
protoss
|
Hali!
Ma megrémültem, informatikusnak tanul az (a)lany. (felsőfokú oktatás keretein belül-> erről majd diplomát kap). A legfőbb problémák:
- Hogy lehet a Turbo Pascal ablakot (windowsban) lekicsinyíteni?
- Mivel lehet elindítani a programot? (már mint amit bepötyögött)
Ha elvégzi akkor nem szidom többet az ECDL-seket.
Üdv
|
kedd márc. 18, 2003 12:48 |
|
|
protoss
|
Hali!
Ma megrémültem, informatikusnak tanul az (a)lany. (felsőfokú oktatás keretein belül-> erről majd diplomát kap). A legfőbb problémák:
- Hogy lehet a Turbo Pascal ablakot (windowsban) lekicsinyíteni?
- Mivel lehet elindítani a programot? (már mint amit bepötyögött)
Ha elvégzi akkor nem szidom többet az ECDL-seket.
Üdv
|
kedd márc. 18, 2003 12:46 |
|
|
protoss
|
Hali!
Egy kisebb kaliberű eset:
Az új gépeknek rosszul jár az órájuk. Adott magyarázat:
- Az Xpnek rossz az órája, mindig elállítódik. Jobb a 2000, az pontos volt.
Üdv
|
hétf. márc. 17, 2003 22:16 |
|
|
[kozmate]
vas-tag
|
Számtek óráról nekem is van mit mesélni... Tanár: a vincseszterben igen erõs vákuum van......... Tanár: a rádiós egér valahogy a rádióhullámokkal tapogatja le ahogy mozgatod. Ha abszulút fingom sincs a dologról akkor inkább csöndbe vagyok, bezzeg ez... ) Máté
|
hétf. márc. 17, 2003 19:43 |
|
|
steveetm
|
Hali!
Jellemző a sulimra, hogy számtechórákon történnek ám a poén dolgok rendszeresen, de ez a mai túltesz minden eddigin, sztem. A köv. történt:
Van a suliban (többek közt) egy eléggé **** projektor.
kb 5 prec után kiirja a vetített képre hogy Check the airflow.**** a ventije, mind1.
Tanár tartja az előadást, és kb. a 10. ki-be kapcsolás után odaszólunk neki, hogy klikkeljen rá a feliratra, akkor el szokott tűnni!(monitoron persze nincs ott a szöveg) Tanár elkezdi bámulni a vetítőt, majd az egeret precízen ráirányítja a szövegre(ill. alá mert egér eltünik) madj klikk.klikk...klikk...semmi, megdöbbenés tükröződik az arcán.
Óra megy tovább. Szólunk hogy már nagyon idegesít a szöveg húzza el onnan. Nem is kellett több neki. Egér rávisz bal gomb lenyom és megpróbálja elhúzni a szöveget a vetítőről. Elég kitartó volt mit ne mondjak.
Végén még volt egy uccsó, szóltunk hogy biztos vírusos a projektor, mondta hogy majd késöbb ráereszt egy nortont.
Nem rossz mi? Én kész voltam órán teljesen, azon csodálkozom, hogy akik neki szóltak hogy bírták ezt ki hogy ne röhögjék el?:)))
Üdv.: Stevee_TM
U.I.: Asszem ezek elött még vki megkéredezte hogy hogy leht olyan szöveget kiírni a lapra(ja ms publisher óra volt), aszongya sima szövegdobozzal.
|
hétf. márc. 17, 2003 19:29 |
|
|
premo
|
Üdv!
Abszurd
Pénteken a fővárosba utaztam vonattal. Miután megvettem a jegyem, a váróteremben bámészkodtam unottan egy oszlopnál. Megfordultam. A4-es lapon a következőt olvastam:
Számítógépkezelői tanfolyam jobbra az 1-es vágány mellett.
Jót vigyorogtam, majd megpróbáltam rátalálni, de nem sikerült.
|
hétf. márc. 17, 2003 15:40 |
|
|