Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 19:35

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na itt van egy friss sztori:

3 napja (hétfő óta) szívtam egy géppel...
Egyéb célokra lett véve egy P4-es gép, de nem kellett, ezért elkunyiztam a 300-as gépem helyett.
Matsonic Via-s alaplap, 1.7Celeron, 128MB DDR, 20GB vinyó, alaplapra integrált 10/100, VGA, hangkártya.
Elindul a telepítés, majd jönnek a driverek meg a gondok, sűrű végzetes hiba, érvénytelen laphiba, scandisk hibát talált, explorer fagyott, registry sérült...
Letiltottam mindent, újra, most másképp, most emígy, amúgy, mindig előjöttek a gondok. Tegnap már kiakadtam tőle, lesz ami lesz belenézek és kipróbálom SDRAM-al, mert az van itt. Tehát óvatosan garcetli fel, hátha sikerül... Elkezdtem nézni, hogy mit is kell átállítani, asszongya egy jumpersor a ramok mellett (jó sok) és egy a DDR 2,5V/SD 3V nak. Nono, mit látok? 3V SD-re van jumperelve!!! Ezek ragasztják le a dilettánsoktól a gépet??? Levettem a jumpert a DDR-nek megfelelően és felraktam újra mindent. Azóta működik.
Féltem, hogy elszállt a RAM, de kibírta, úgy néz ki.

Üdv
Inhouse

csüt. máj. 15, 2003 9:50
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
inhouse... thx...

Átolvastam... a tapasztalatok rímelnek...

Murphy törvényét követve:
A napokban visszamegyek a tett színhelyére, újra végigcsinálok mindent... most, hogy hűvösebb az idő hátha működik... :))
Túl sok összefüggést ebben a világban úgysem kell keresni!

A WinFos98-nál tovább bonyolíthatja a helyzetet, hogy lehet, hogy a kipróbálásra szánt USB eszköz DRV-ével van a gond azért tűnik rossznak a port... mérni meg csak feszt lehet, de az adatjel attól még lehet rossz...

szer. máj. 14, 2003 13:49
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mirage!

Egyszer én is végigjártam ezt a témát, nézz el az oldalamra, hátha találsz infót az én történetemben...
http://www.freeweb.hu/inhouse/USB.html

Üdv
Inhouse

szer. máj. 14, 2003 10:18
platina tag

Hozzászólás 
A www.vicclap.hu -ból:

"
Eladói tapasztalatok
Kategória: Humoros történetek

- Spéker=speaker

- Intergenet=internet

- És ez mostan a játékokat gyorsítcsa fel?

- Meg-e tudod-e nézni?

- Meg szeretném érdeklődném...

- Patricionálni

- Ez már hogy a bruttós ár?

- Ahogy írom: NÓTEBUK

- Telefon:
Szia!X.Y. vagyok. Biztos emlélszel rám: Nálad vettük a monitort, a winyót, meg a ramokat...

- Bejön: "Használt alkatrészt is beszámítotok ha újat veszek?"
"Persze. Mire gondoltál?"
"Egy AMD-re, egy 1800+-osra..."
"De amit be akarsz hozni az mi lenne?"
"Egy K6-2 266MHz."
"Azt tudod, hogy akkor alaplapot is kell cseréled..."
"Huhh erre nem számítottam."

- Jónapot kivánok! Érdeklődni szeherehetnék..

- Telefon:
"Jónapot kívánok! Szertenék érdeklődni, hogy a szórólapon szereplő árak...szóval ezek a végleges árak?"
"Ezt hogy érti?"
"Hát hogy ezek a végleges árak vagy a nettós a szórólapon? Mert nincs ide írva, hogy +áfa."
"Milyen Szórólapon?"
"Itt kaptam..."
"Hol?"
"Az újpesti boltban."
"Á, akkor biztos az árlistára gondol... "
"Igen. Akkor az. Ezek nettó árak?"
"Hát a bal oldali oszlop a nettó a jobb pedig a bruttó."
"Az nem lehet! Ezek nem egyeznek meg!"
"Mik?"
"Az oszlopok."
"Persze, mert a bal a nettó, a jobb meg a bruttó."
"Aha. Értem. Köszönöm."

- És mondanál valamit a gépről?
Persze:600MHz-es processzor...
JóJó, hogy 600MHz, de az hány Megabájt?

Media Markt-ban (garantáltan megtörtént) egy félmillió forintos hűtő előtt:
Eladó: "Ez egy ilyen-olyan szuper hűtő egyéb extrákkal, pl: megfordítható ajtó..."
Nő kérdez felháborodottan: "És miért jó nekem ha kívül van a tojástartó?"

- Telefonban:
Vevő: "Mennyi ennek-annak az ára?"
Eladó: "xxx+áfa"
Vevő: "És az mennyi?"
Eladó: "Hát meg kell szorzni 1.25-tel..."
Vevő: "4 egész mennyivel?"

- SD-RAM=AZ A SZOKVÁNYOS

- El-e indul?

- Hatalmas sor (főleg fiatalok), kiáll egy ember és megfog egy lesarkazott procit:
"Ez ugye Minidisc?"
Az egész sor torkaszakadtából röhögött.

- Keleron

- Bejön egy egész család, a két szülő és két gyerek:
"Az ház ami a múltkor volt az még van?"
"Elfogyott sajnos, de van másmilyen..."
"És az Win98 kompatibilis?"

- ...és ez a kooperáció mennyibe kerül?(konfiguráció)

- Kompatilis (kompatibilis)

- Föl van gyorsítva a bios (?)

- És azóta van újabb konkuráció? (konfiguráció)

- Bejött egy paraszt és mondta, hogy adjak neki egy átalakítót, ami a 40 eres ide kábelt átalakítja az fdd kábellé...mert vett egy cd romot, és neki csak ott van hely.
Mondtam neki hogy ilyen nincs.
"De van."
És onnantól én voltam a hülye :)

- Szeretném megkérdezni, hogy van-e nálatok maxtor 80Gb-os 7200 winchester 8mb keccsel?

- Videókártyákról beszélgetünk:
"És ez a kártya mennyire tudja a 3d-t?"

- El-e tudnák hozni?

- "Milyen cd-tek van?"
"Fuji."
"Fuji az nem kell, az gagyi. Azt dobd ki."
...és vitt papírtokos princot (prinkó).

- Az árba bele lehet-e karkulálni?
Ugyanez: "Nem tudom a játékokban mennyire otthon-e van..."

Ü: "50e-ért (!) 19" monitort"
E: "Belinea..."
Ü: "Jó de az nem minőségi. Azt nem kérem..."

- "Márkás audiókábel van-e?"
(mosolygok) "Nincs."
"És nem is szokott jönni?"
"Nem nagyon."
"Köszönöm, viszlát..." - és kiment.

- Nő:
"Jónapot kívánok" - eddig határozottan -"szeretnék kérni" - elbizonytalanodik, majd turkál a táskájában, egy percig keresgél végül előhúz egy papírt és olvassa: - "100 vagy 133kbytos-t."
"Tessék?"
"Egy 100 v. 133Kbyte-ost."
"De mit?"
"Azt nem tudom mi ez de az biztos, hogy ebbe való!!!" - és rámutat egy házra.

- Kleron-celeron

- "Jónapot kívánok! X.Y.vagyok. Egy videókártyát tettetek be a gépembe nem tudom mennyire emlékszel rám."
"Ez alapján semennyire" (A TÖKÖM TELE VAN AZ ILYEN IDIÓTÁKKAL)..."mikor is volt ez?"
"Karácsony előtt."
"Akkor pláne."
"A Ferkó fiammal voltunk bent" (ki a f...m az a Ferkó?).
"Akkor sem."
És ez a hívás április 28-án történt.

- Egy Ember a legnagyobb odafigyeléssel kikötötte a bringáját az ajtómhoz. Aztán meg nem tudott bejönni.

- Visszahoznak egy gépet, hogy tönkrement...
..letörölték az indítófájlokat.

- Cd vásárlás:
E: "És 1870 a Philips de az csak 10-esével van..."
V: "Jó akkor kérek 5 philipset"

- Bejött egy muki és kért egy asztali mikrofont. 630Ft volt kifizette, majd megkérdezte az egyágú mikrofonról, hogy az sztereó-e. Mikor mondtam hogy hogy lenne már az, rámförmedt, hogy nem hallottam még a sztereó mikikről? De hallottam, mondtam neki, de ez láthatólag egy helyről vesz fel. Közben csörgött a telefonja és felvette: "Halló tessék Kádár főtörzs."
Aztán már nem néztem hülyének...

- Boot szelektor

- A barom a második alaplapot hozza vissza 3 napon belül (mindig másnap), hogy nem jó. Aztán másodszor elbeszélgettem vele, hogy miért nem jó.
"Mert nem bootol."
"Honnan nem bootol?"
"Sehonnan." - rákötök egy winyót, bebootol.
"Akkor cd-ről nem bootolt."
Rákötök egy cd-t és beteszek egy win98-at. Szó nélkül bootol.
"Akkor is ez mind mindegy mert arról a cd-ről akkor sem bootolt amit adtak hozzá, úgyhogy cseréljük ki, mert ez így nem működik tökéletesen!" (végig habzik a szája...az a "határozott öltönyös" típus. Mr "elmélyítem a hangom és uralkodok mindenkin".
"Kérem vegye elő a leírást és olvassa el itt mit írnak a cd-ről..." (folyamatosan fennhangon olvas angolul)
"olvasni én is tudok" - közbeszóltam, mert felolvasást tartott). "Kérem csak mutasson rá a "boot" szócskára."
Na erre már nem tudott. Elnézés kért...aztán közölte amúgy nagyon meg van elégedve a lappal, és máskor is ide jön vásárolni. Nem én voltam aki fennhangon lehülyézte az embert, hanem a sorban a következő...
"

hétf. máj. 12, 2003 13:27
ezüst tag

Hozzászólás 
tegnap kicsit csodálkoztam, az IDSN elérésem miért lassabb
2 csatorna esetén, mint egynél. Addig-addig nézelődtem, míg
felnéztem a gyártó honlapjára, mit mondanak ők. Teljesen
lehidaltam. Az IDSN adapterhez kapott leírásban szereplő
helyett egy teljesen más driver feltételét javasolták.
Újraraktam a drivert, azóta a 2 csatornás letöltés
sebessége nem fele, hanem duplája az egycsatornásénak.

Hurrá Matáv!

pén. máj. 09, 2003 12:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Kis adalek sajat hulyesegemrol:

Tegnap palyazatiras ezerrel, de mivel irodaban, így a kozben feltolttott akkut kivettem a notebookbol. Aztan az egyik szoveges reszt at kellet irni.
Hatszor.
Hetedjere gondoltam beviszem az egesz gepet a jovahagyonak, irjuk meg egyutt {b}(akku meg mindig kinn).{/b} Halokabel, eger, {b}tapkabel{/b} ki, aztan elkezdtem azon csodalkozni, hogy {b}miert is sotetedett el a kijelzo???{/b}
Miutan kicsodalkoztam magam, elkezdtem keresni a legutolso mentest...

Norb.

pén. máj. 09, 2003 9:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Eicon Viva. Nem is álmodok róla. :)

szer. máj. 07, 2003 10:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha elcon Multi akkor ne is álmodj usb-ről, mert az egy rémálom azon. :( Nem tudom, hogy mit csináltak vele, de én már nem egy ntvel szívtam meg :(

SF
Ui: Bocs az offért

kedd máj. 06, 2003 18:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Ma reggel bekötötték az ISDN -t. Nosza, ugorjunk gyorsan neki az isdn adapter telepítésének. Mivel Win ME van fent, a windows egyvől detektálta, hogy új hardver van a gépben, és a gyári CD-ről pillanatok alatt fel is rakta az 2000/XP(!!!!) drivert. Egy büdös szóval nem kérdezte, hogy a CD-n lévő 5 driverből melyiket rakja fel, egyszerűen felraktra és kész. Természetesen azonnal fagyott egy szépet a konfig. Újraboot, driver eltávolít, újraboot. Azonnal detektálta, hogy neki a winfos könyvtárban van már egy, szerinte jó driver, szó nélkül fel is rakta (természetesen az XP/2000-t). Fagyás és reboot után kézi driverfrissítéssel sikerült rábeszélnem, hogy ugyan menjen már a ME driverrel. Ok, belövök mindent, a doksi alapján konfigurálom a cuccost, megy a net, hurrá. Ki már nem kapcsolt, mert restart közben megfagyott. Ezt minden alkalommal eljátszotta, közben kinyírta az egér és a képernyődrivert, azt többé nem sikerült visszarimánkodnom, volt egy 640*480/16-os windowsom egér nélkül. A csökkentett üzemmódot nem bírtam többet elővarázsolni, úgyhogy ledúrtam mindent.

Sebaj, le van ghostolva a rendszer, egy perc alatt visszaoperáltam, és teljesen szabályosan felraktam, ahogy az le volt írva. Ment is minden, mint a karikacsapás...egészen a restartig. Ott kékhalál minden második induláskor. Leszedtem a cuccost, megy minden szépen. Visszarakom, fagy. Na, akkor megvan a bűnös, az ISDN adapter drivere akad össze mindennel.

Ekkor jött az isteni szikra, mi lenne, ha USB helyett soros porton hajtanám. Lőn pilácsosság, azóta (kop, kop, kop) megy, bootol, csatlakozik, szóval úgy néz ki, helyreállt.

Kellett egy windows újratelepítés, 2 óra síkideges állapot, és pár ősz hajszál.

UTÁLOM AZ INFORMATIKÁT!!! Mi a fenének mentem én programozónak...

kedd máj. 06, 2003 15:53

Hozzászólás 
Hasonló sztori.
Gigabyte 7ZMMHC alaplap, AMD XP 1600+, Win2k
Hibajelenség: Vinyóról vinyóra másolásnál nagy fileoknál (filmek, CD image-ek) 50%-os valószínűséggel crc hiba. Egyébként (eleinte) atom stabil.
Valószínűleg kis file-oknál is jelentkezik mert 1-2 hónap múlva el kezd fagyogatni, random újraindulni stb.
Mindez így megy mióta a gép megvan.
Próbálkozások: Win reinstall, IDE kábel csere, mindkét vinyó (forrás+cél) teszt, majd csere, memória teszt, majd csere (Tesztek mind jók lettek, de azért megpróbálkoztam a cserével.), táp csere, alaplap csere, proci csere, BIOS frissítés.
Semmi eredmény.
Majd alaplap cserélgetés, és tesztelés közben egyszer idő takarékosságból nem raktam be a hálókártyát. -> Minden ok.
Mondom nono!
Kártya be. -> CRC (kihúzott kábelnél is!)
Nah, mondom ennyi szívás egy hibás hálókártya miatt. Csere ugyanolyanra (3Com 905C). -> CRC
Eszközkezelőben semmi hiba.
IRQ nem ütközik.
Sebaj nézzünk másik slotot. -> CRC
Ez nem járja, mondom. Elő egy Intel kártyát. Teszt. Minden ok.
Utánna visszavittem a kölcsönkért, komplett számítógépet kitevő cserealkatrészeket.
Egy másik ugyanilyen konfig 3Com 305B és hibátlanul megy!
905C-vel nem szeretik egymást.

kedd máj. 06, 2003 12:56
vas-tag

Hozzászólás 
No amit most leírok az nem RÉMtörténet de elég kellemetlen.
Abit KD7-Raid + AMD2000+
Egyik napról a másikra elkezdet fagyni a gépem 3D-s megjelenítésben! Hát mire gondol ilyenkor az ember, mindenre ami a video karival kapcsolatos. Azokat le is cseréltem, ki is cseréltem mind szoftveresen mind hardveresen. Aztán ezek nem segítettek és jött minden többi: RAM, BIOS, Hang, ?Modem?, vinyó, rack, CD író, proci, ja és szoftveresen is minden próbálkozás, de abszolút minden. (egyébként arra rájöttem hogy 12.5 x 130Mhz-on semmi gond minden ok csak 12.5 x 133Mhz-on azaz normális beállítással van baja)
És SEMMI. Csak tápot és lapot nem cseréltem. Gondolhatnánk most hogy ÁHÁ MEGVAN lap vagy táp!
Hát nem!
A fennt említettek közűl semmi, sem hardver sem softver!!!
Hmmm....
Fogadjunk nem gondolnátok ezekután mi jöhet ha mindent kizártunk.
Egyszerűen annyi volt a megoldás hogy a lapon a proci foglalatát ki kellett fújni sűrítettlevegővel! Mondjuk az biztos hogy elég poros volt. 5 hónapos a lap, nyitott házban.
Egyébként ez a megoldás jutott volna eszembe legutoljára :)

hétf. máj. 05, 2003 19:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Sajnos az amper - magyar fordítóm még fejlesztés alatt áll, így a leírt zagyva betűhalmazt nem sikerült értelmes szöveggé konvertálnom, ami igen erőteljesen akadályozott a harsály kacaj kibocsátásában.

szer. ápr. 30, 2003 14:06
vas-tag

Hozzászólás 
Adott egy vadi uj p4 cerkaval alaplapi videoval..
osszerak soft felinstall kiprobal 2nap nyuzas muxik evevo elvisz orules.. eltelik 2 het vevo vissza gond van. beteszel kisflopit meghal a gep.. bootolas alig 2 nap ..de floppyrol bootol szepen..uj win98 feltol muxik.. alaplapi driverek feltol hibajelensegek megismetlodnek. uj win98..uj driverek... ue. bios frissites.. panasz megszunt..
na erre varrjatok gombot..2 napig hullott a hajunk mert a vevo konyvelt volna rajta es toporogtak az ugyfelek nala en meg csakl neztem mint rozi a moziban:)udv amper

szer. ápr. 30, 2003 10:45
platina tag

Hozzászólás 
Norb: az 500.-hoz gratula. Nem ahhoz, amit írtál.:-)))

Kellemes Hosszú Hétvégét mindenkinek !

Tisztelettel: Zsivágó

szer. ápr. 30, 2003 10:21
vas-tag

Hozzászólás 
A takarítónő már másodszor löki le a gépet az asztalról, úgy, hogy az a hátuljával érkezik a földre kb 1m magasból,és a 220-as kábel persze széttöri a táp hátulját. A rémtörténet tovább tart, mert persze nem szólnak és a törött burkolatú táppal tovább használják a gépet, én hozzá nem értem amíg ki nem húztam a konnektorból. Az viszont érdekes, hogy a gép működőképes maradt mind a kétszer.

szer. ápr. 30, 2003 9:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo!

Valami nagy hulyeseget irtam?
Lehet hogy megis hardver hiba? Akkor elnezest.

Mar nem vagyok 500., mert valaki gyomlalt, gyomlalgatott.

Norb.

szer. ápr. 30, 2003 8:59
platina tag

Hozzászólás 
Norb: Gratula.

szer. ápr. 30, 2003 8:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Kollegano szolt mult 7en, hogy nem jo a gepe. Megneztem gepnek nem volt baja, a monitorbol tort ki a tapcsatlakozas. Kicsereltem a monitort a szerverunk uj(!) monitorara, azota minden jo. volt.
Ma reggel szol, hogy megint nem jo a gep. (Kek ablakkal szal el 1ertelmuen szoft.hiba) Aszongya, ez azota van, miota monitort csereltunk :-))

Enyem az 500. hozzaszolas!!!

Norb.

szer. ápr. 30, 2003 7:27
platina tag

Hozzászólás 
Hi Mindenki !

Tegnap szól a kolléganő (egy szobában vagyok vele sajnos), hogy eltűnt az egér. Tényleg, egérmutató sehol. Meg hogy dugjam rá a laptopot (Compaq notebook) a hálózatra, mert nyomtatni akar. A Cpq-ját már kifordította az asztal alatt, hogy hozzá lehessen férni az UTP kábelhez. Alt+F4 sokszor, gép leáll, UTP a notebookra átdug. Ma reggel nézem a fejleményeket. A w98se szól, hogy "most telepíthetek soros egeret". Mondom : - Mi van? Gépet leállítom, nézem az egércsatlakozót, egér kihúz, bedug, b.. meg, lötyög az egész. (A főkönyvagyú) Kolléganő természetesen monitort, számológépet stb-t rápakolt az egér zsinórjára, és amikor a gépet kifordította a helyéről, az alaplapi PS2-s egércsati egyszerűen letörött a Compaq alaplapról. 2 óra soros egér vadászat a házban. A kolléganő(stény) (szőke is ráadásul) legközelebb a billentyű csatit fogja kitörni a lapból, akkor majd rendelünk USB-s egeret, billentyűt, és ha majd az USB portokat is agyonvágja rendelünk neki új gépet/alaplapot. Legszívesebben a helyszínen agyonlőttem volna a hülye okostojás némberjét.

kedd ápr. 29, 2003 11:48
platina tag

Hozzászólás 
Up

kedd ápr. 29, 2003 8:11
platina tag

Hozzászólás 
Hi Inhouse, + Mindenki!

Netware + Clipper (dbase alapú cuccok): Nem csodálom a szopit, indexelésnél virgonc dolgokat produkál a Novell szerverek szoftveres FAT és file cache megoldása. Benn bír maradni a régi a szerver memóban hiába indexelgetsz újra. Megoldás : időnként a Filer utility-ben Purge deleted files, no meg szerver újraindítás. Jöhet a rekesz sör.

Amúgy 99-ig Veszprémben Novell guruként tartottak számon. Profitáltak is a tippjeimből. (Ez a topik, csak kicsit visszább a régmúltban.)

pén. ápr. 25, 2003 15:55
ezüst tag

Hozzászólás 
up

pén. ápr. 25, 2003 11:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Stimm! :) Akkor ezt megbeszéltük...

Tegnap szólnak, hogy kikapcsoláskor kiabál a novell ("gyere, mert egy csúnya piros ablak van a képernyőn!"), hogy le kéne kapcsolódni... Nyomok egy ok-t, amit itt lehet, de csak nem akar... Ez már este volt úgyhogy kinyomtam. Hopp még egy bekapcsolt kliens van az is ezt csinálja, itt már gyanús volt. Nézem a szervert, nem világít semmi rajta, nézem a szünetmentest rendben... bakpcsolom a szerver monitorját, tök sötét! Úgy gondolta, hogy ő most kikapcsol, de úgy, hogy ez egy sima AT-s gép!!! Bekapcsológomb bakapcsolva...kinyomom, benyomom és elindult... Megérezte, hogy most lesz lecserélve?! :))

Üdv
Inhouse

szer. ápr. 23, 2003 7:12
ezüst tag

Hozzászólás 
OK, lehet, de a megoldás módja ugyanaz volt. Nem azt az
ominózus mezőt írtad át (szerintem nem segített volna),
hanem 1 rekordot fűztél hozzá... Egyébként ez a "kritikus
rekordszám" eléggé misztikus jelenség, talán még a levegő
kéntartalmától is függ, miért ne függhetne a hálózati
protokolltól/klienstől? Nálunk netware klienseken futnak a
clipperes programok és viszonylag gyakran találkozunk ezzel
a hibával:-(

szer. ápr. 23, 2003 7:01
platina tag

Hozzászólás 
Na ezt ki múlja felül? Nekem legalábbis megrázó volt.
Termelő cégnél dolgozom.
1998-99 szilveszterén a céges buliban,iszogatás közben az (akkori, pártállamból bebetonozott) igazgatóval beszélgettem. Felvetettem neki az ötletet:
Mi lenne, ha cégünk feltenné az internetre a termékkatalógusát, mert -profilunkból következően- milyen jó lenne, ha másnap már akár Ausztráliából érdeklőnének....?
- Azt nem lehet, mert az internet a nagy nyugati cégek kémhálózata és ilyen veszélynek nem tehetjük ki magunkat.
( pl. söröspoharat gyártunk )

kedd ápr. 22, 2003 21:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
nah gondoltam énis írok ide:)

különóránvoltam matekból és a tanár kereste a pasziánszát a gépen, megállapította hogy eltűnt!!!Valaki letörölte biztosan stb...

...majd kiderült hogy azt a kettős lefelenyilatkelettvolna csak megnyomni hogy mindent mutasson a windóz a start menüben..pláne a régenhasznált pasziánszt:))

kedd ápr. 22, 2003 18:38
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szepyl!

Itt ez most nem írható egyértelműen a clipper rovására, mert ugyanez az állomány 98 alatt dos ablakban, vagy 6.22 DOS alatt is indexelhető volt, csak a novell netware lite/DOS párosítás alatt nem ment. Ja, és egy bizonyos mező indexelésével halt meg a többivel lehetett indexelni! :)

Üdv
Inhouse

kedd ápr. 22, 2003 16:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Magyarázat: "kritikus rekordszám". A Clipper (elismert)
hibája, hogy bizonyos rekordszámoknál képtelen indexelni,
ilyenkor csak 1 (pl. 1 space-t tartalmazó) rekord
hozzáfűzése -vagy 1 korábbi "javító" rekord törlése- segít.
Sajnos elég sok van belőlük, biztosan kering valahol erről
1 lista a neten...

kedd ápr. 22, 2003 9:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Kollega hp520-as nyomtatoja elromlott. Foltelepitettem neki egy 3820-ast, -a nyomtatokabel maradt a regi- és az azonnal elkezdte nyomtatni a mult heten nyomtatora kuldott dokumentumokat.
Erre a kollegam:
-Bennemaradt a kabelben???
-Persze benne... a kabelben...

Norb.

kedd ápr. 22, 2003 8:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
A mai napom rémtörténet a javából...

Reggel elfelejtettem a kollégáűm helyett korábban jönni, így indítottam, kapkodás, mert kellettek a zárások. Épp kész vagyok, ülnék le mikor szólnak, hogy az egyik boltban nem indulnak a gépek. Kimegyek, látom, hogy indexelés közben leáll internal error 5-el. Ez index hiba, de olyan combos, mert nem indexfile corrupted... Próbálom indexelni, nem megy, kiakad tőle az oprendszer, újra kell indulni. Próbáltam sokféleképpen, programból, dbu-val, új állományt, amibe beappendeltem az eredetit, de nem. Gondoltam a vinyóval van baj, behoztam. Be a mobilrackbe, scandisk...talált hibát, kipróbálom, le tudom indexelni, hurrá!! Kiviszem, ugyanaz!!! Vissza, fdisk, format, újrapakol, kivisz, ugyanaz!! Ez biztos ram probléma... Csere 32MB rammal vissza, ugyanaz!!! Na itt már eszembe jutott, hogy nem szivatom magam tovább, behozom a gépet. Bármit csináltam mindig kiakadt. Vinyótcseréltem, akkor is! Átraktam az adatokat egy másik gépbe, ott is! Bebootoltam dos 6.22 floppyról, úgy oké. Ja a gépen is dos 6.22 van+novell netware lite. Na itt aztáán eszembe jutott, hogy már jártam így régebben. Egy rekordot hozzáfűztem a dbf-hez és le lehetett indexelni. Ha egyet elvettem akkor is oké, csak azzal a rekordszámmal nem megy...
Így telt a délelőttöm :((

Ha valaki tud magyarázatot, már küldöm is a virtuális rekesz sört! :))

Üdv
Inhouse

pén. ápr. 18, 2003 14:30
platina tag

Hozzászólás 
Gonosz lelkületü, bolyongó asztráltestek szoktak mindenfélét átkapcsolgatni.

Más: El találtam bandukolni a www.szanalmas.hu -ra, és a "Machina Fellatio" részben találtam egy csodát. A képen egy minidiszk lóg ki egy floppymeghajtóból (főnököm is elkövette már :-))) és egy link, ahol az ilyen csodákról készült képeket lehetne megnézni. A teljes szervert mekkhekkelték. :-(((( Kb. ilyen sztorival indítottam a topikot. Rémtörténet a négyzeten.
Nagyon kiváncsi fáncsi lettem volna pedig.

pén. ápr. 18, 2003 11:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Kollegano szol, nem jo a gepe nezzem mar meg ha raerek, de szerinte vegkepp kifekudt.
Gepet inditom, memoria teszt, aztan
PRI MASTER HDD ERROR
RUN SETUP...
Ujrainditom, megint ugyanez.

Harmadszor mar a gepet is nezem (lenn van a foldon, nincs szem elott), latom valami gyanus.
Annyi tortent, hogy a mobil rack kapcsoloja at volt kapcsolva, ennyi okozta a HDD hibat :-)))

Szerintetek ez magatol atkapcsolodhat???

pén. ápr. 18, 2003 9:34

Hozzászólás 
Hali!

Na emebrek most lehet majd röhögni rajtam:)
Proti cd-t ír :)
Adott egy film túl hosszú címmel + néró. Hát nevezzük át. ok. Frappáns kis filmcím lett belőle. Cd írásra yuhéé!!!
Cd kész és lejátszás. Hát igen nem lemaradt a kiterjesztés.
:(

Szóval aludj is ne csak netezz!

szer. ápr. 16, 2003 20:06
vas-tag

Hozzászólás 
Még az MMX-es idokbol. Egy szamtech boltban dolgoztam mint szamitastechnikai muszeresz tanulo es konyekig egy hazban megfordulvan lattam, hogy egy lelkes vevo ecseteli az otletét az eladonak aki a fo fooktatonk volt. odamentem, mert en is hallgatni akartam mirol megy a diskurzus. Abban az idoben keztek elterjedni az ilyen kiveheto mobile-rack -ek. Az urge csak egy olyat akart venni, (hozta a vinyojat is zacsiba,) mert: ha dolgozik a geppel es a vinyojara "ramegy" a virus, akkor azt Ő gyorsan kikapja.

Kovetkezett egy kis felvilagositas diohelyban, aztan azer megvette..

kedd ápr. 15, 2003 16:07

Hozzászólás 
Ülök az XP-m előtt internetezgetek, de az döglődik, így hát kijelentkezek meg vissza (ez szokott segíteni), de nem enged be a tartomány vezérlő, "mert a hálózati idő és a gépem ideje nem egyezik meg" ??? Belépek rendszergazdaként lokális gépbe nézem az időt az jó. Kijelentkezek, de vissza a tartományba nem enged. Erre megint be rendszrgazdakén a lokális gépbe. Megnézem már a dátumot is. Ez a köcs*g XP hát nem át állította a dátumot 2145. akár hanyadikára. A poén az, hogy max csak 2099-ig lehet beállítani a dátumnál az évszámot.

hétf. ápr. 14, 2003 11:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Másik topicból (**** vagyok.....)

"Udv.
**** VAGYOK.
Fontos szakdolgozat veszik el leadas elott, mert elszallt egy Seagate U8 ST38410A 8,6 Gbyteos vinyo. Ha valakinek van egy ugyanilyen rossz vinyoja, aminek jo az elektronikaja, az kerem irjon, vagy ha van otlete, megoldasa van adatmentesre akkor is. telszam: 06702910272 cyberg@ludens.elte.hu KOSZONOM SZEPEN ELORE IS! udv. cyberg"

Ezt szerintem nem kell kommentálni.

hétf. ápr. 14, 2003 10:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Kollega beiratkozott foiskolara, mert diplomaval tobb a fizetese. gepel tegnap,mint kisangyal (valamilyen dolgozatot kellett irni), aztan orul, mert elkeszult, 12 oldal.
Egy "celprogram" (semmi kulonos, .rtf formatumban ment)szovegszerkesztojeben dolgozott, szol ma reggel, hogy nincs meg a dokumentum.
Kerdezem: mentettel? persze, amikor elkeszult elmenttette. nezem a celkonyvtarat (ami *.rtf -re volt beallitva), semmi...
Keresem az elmult egy napban modositott fileokat, mit talalok???

Kis Péter társadalomtudomány.dolgozat
file tipusa: dolgozat :-)

Atnevezem, megnyitom, es elkezdem ovatosan meselni, hogy mire szolgal a pont, es hogy milyen karaktereket NE irjon a filenevbe, ha jot akar.
Barom modon megjegyzem, hogy ehhez nem kell ecdl.
Erre ecdl kislany megjegyzi, hogy errol o sem hallott. Pedig eddig ugyesnek tartottam.

Norb.

szomb. ápr. 12, 2003 15:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez nem az en hetem.
Ulok a gep elott ma, csak a gep mukodik a szobamban. Egyszercsak reset. Megnezem XP logot, semmi, kiszedem az automatikus ujrainditas menupontot. Dolgozom tovabb, remeltem, hogy valami sw okozta, most majd meglatom a hiba okat a kekhalalnal. Ugy ket ora utan ujabb reset. Logban megint semmi. Homersekletek rendben. Szetszedem a gepet, hatha okosabb leszek, megnezek minden kartyat, memmodult, minden a helyen. Passzolok, kezdek ideges lenni. Vissza a melohoz, phpban dolgozom, mentessel igy nem voltak gondok. Jon a 3. reset. Leszedem a gepet az allvanyarol megint, lefektetem, szedegetem ki a kartyakat, gondolvan, hogy majd egyenkent visszarakom.
Fater jon be a szobamba a kovetkezo szoveggel:
"Tokom tele van az ELMUbol, hogy orankent kihagy az aram..."

szomb. ápr. 12, 2003 15:47
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo!

KTI 16 port 10/100 SOHO switch naggyyon játék???

Bitor:

Délután szétröhögtem magam a sztorin!

még, még, még!!!

by Norb.

pén. ápr. 11, 2003 22:41

Hozzászólás 
Hali!

Nyomtatás, munkatárs megkért arra, hogy nyomtassam ki a doksikat. Mert siet és nincs ideje ülni és indítani egymás után a nyomtatást. Gyanús lett, hogy amíg ecsetelti a dolgot addig kínosan ügyel, hogy egyszerre csak egy nyomtatást indít el. Nem bírtam tovább gyorsan elküldtem a többi nyomtatást.
Értetlenül nézett rám, hogy most csak az utolsó lesz kinyomva. Erre megmutattam a nyomtatásra váró doksik listáját. Megnyugodott. :)

Üdv

pén. ápr. 11, 2003 16:17
ezüst tag

Hozzászólás 
Valamelyik nap felmentem a vezérigazgatóságra összeírni a gépek. Mit látok? A vezér!!! titkárnője egy dokumentumbol kb 300 borítékot nyomtat- Mindegyik más néven- de az utolsótól kezdve, egyenként úgy hogy a nyomtatás menüben kiválasztja az aktuális oldalt, beteszi a borítékot majd megnyomja printer gombját és igy tovább. Már vagy 50 oldalon túl volt mikor megérkeztem. Kérdem tőle miért nem nyomtat egy full dokumentumot akkor csak a borítékot kell egyenkét bele tenni így sokkal gyorsabban haladna.
Most figyeljetek de nagyon.
A válsz az volt hogy mindig így kell csinálnia mivel megmondták neki hogy abban a sorrendben kell leadnia ahogy a dokban szerepelt. A döbbenettől először csak néztem mint lajos a moziban .Ez egy titkárnő?
Értitek? amit először kinyomtat az az asztalra lerakva az utolsó lesz.
Később elárultam neki atitkos eljárást amit a pentagon gyengeelméjű titkárnőinek fejlesztett ki az amerikai kormány: tegye a borítékokat fejjel lefelé az asztalra.

pén. ápr. 11, 2003 11:16
platina tag

Hozzászólás 
Hi !

Norb: 8 portos "játékswitch-ek" ezt el szokták játszani. Valami (feszejtüske ?) szöget üt a fejükbe. :-)))

Tegnap életemben először XP közelbe kerültem. És már azonnal gyógyítani. :-))) Problémák a következők voltak: Áramszünet után az XP fagyokat, kékhalálok; nem lehet CD-t írni, másolni; kevés a hely; XP förtelmesen lassú; a kép egyszerűen kaki; 10 G hely hiányzik a vinyóról; ICQ nyema; stb.
Gép: Abit BH6, PII 400 MHz, 256 mega SDRAM, vinyó 4 G és 40 G Maxtor, vmi CDROM + Sony CDRW, Inno3D Ge2MX400 64 M DDR Tvout, kábelmodem.
Rendszereszközöknél : VGA sárga felkiáltójel. VGA eltávolít, újrafelismertet, kínkeservesen Tornado driver felrugdos, 1/2 óra. C:-n 300 mega szabad. Lomtárürítés, uninstallok, törlések, WinMX incomplete file-ok kinyírása, egy óra. És a brutál most jön: Bios nézegetés:
- prim. master: Sony CDRW
- prim. slave: 40 G Maxtor
- sec. master: 4 G Maxtor
- sec. slave: CDROM.

Az ember, aki ezt így összehozta (nem a tulaj) informatikából diplomázik/doktorál, a tulajjal 60 rugót költetett a gépre, hogy kisérletezhessen. Nem semmi. Azóta a tulaj (43 éves, versenyszerűen dzsúdózik, 2/3 dan) az embert nem látta. :-)))

csüt. ápr. 10, 2003 8:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Norb!

Nálunk is volt ilyen egyszer a HUB-okkal. Volt egy pillanatnyi áramszünet, persze a HUB-ok adaptere nem volt szünetmentesen, és ez megzavarta. "Felakadt a szeme". Kihúztuk, kicsit vártunk, vissza és minden oké.

Épp egy akciós kijelölési lehetőséget csinálok a raktárprogramunkba (clipper), és már szinte kész volt
amikor jött a főnök és mondja, hogy jó lesz így... (kis öröm), de csináljam meg, 2 félére, hogy ha ide akciózunk az is egy lista, meg ha oda, akkor az is. Ja meg legyen a százalék 2 tizedesig, ne csak egész, meg... (sok bosszúság), a végén a kérdés: Nagy gond így átalakítani? Amikor már majdnem kész az egész? Ááá, dehogy! :((

Üdv
Inhouse

csüt. ápr. 10, 2003 8:08
ezüst tag

Hozzászólás 
utp hálózatunk van. egyik gép ma nem látta a hálózatot. gép restart, bejelentkez, még mindig nem lát. nézem a ledet a hálókártyán, nem világít. másik gép kábelével működik... viszaraktam semmi. switch táp ki, vissza, kéjmámor, mindenki lát mindenkit. de hogy mi volt a hiba???

Norb.

szer. ápr. 09, 2003 14:52

Hozzászólás 
Hali!

Problémás fogalmak: (amit egy ECDL-n min illene tisztázni)
- könyvtár, mappa
- futtatható állományok (esetleg pár általános kiterjesztés még)
- parancsikon
- oprendszer (bár sok tanulónak hihetetlen, de van több is :))) fogalma (és rendszerfájlok amiket nem érdemes törölni! :)
- másolás
- áthelyezés
- csomagolás, tömörítés

Ezeket eldarálják (felületesen), majd órákon át hallgathatják, az ECDL tanf. a tanulók, hogy a 9 tűs mátrix nyomtató kalapácsainak anyagát....

Üdv

szer. ápr. 09, 2003 10:02
platina tag

Hozzászólás 
Up !

szer. ápr. 09, 2003 8:14
platina tag

Hozzászólás 
Egy ECDL felé haladót megkérdez egy kezdő ECDL tanfolyamista, hogy mire való az autoexec.bat . A kérdést továbbpasszolta nekem, mondta hogy valami DOS dolog, meg volt valami com is. :-))))

A történészek meg írják a documentum tonnákat, és kijelentik, hogy az adatbázis. :-)))

hétf. ápr. 07, 2003 14:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Ezt nem hiszem el!!!
Az egy dolog, hogy minden oldalon mashogy nez ki a felsorolas, de a non plusz ultraval most talalkoztam:
minden felsorolas ele egy *-ot tett az illeto. Legszivesebben levagnam a kezet... De hogy most csuklik az osszes felmenojevel egyetemben, az is tuti!!! ARGH! Rohadt hetfok :(

hétf. ápr. 07, 2003 13:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Utazasi iroda katalogusat kell CDre megcsinalnom, hogy offline lehessen bongeszni. Referensek atkuldtek a Word doksit. Content Management rendszerunk meghulyult, lattatok mar 130 space-szel pozicionalt bekezdest????????

hétf. ápr. 07, 2003 13:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem a legégőbb húzásom a következő volt: annak idején, amikor még a 40 MB-os MFM vinyó nagynak számított, természetes volt, hogy minden byte-on helyet akartunk spórolni.
Szóval süldő koromban a következő utasítást adtam ki:

ARJ M ARJ.ARJ ARJ.EXE

Aki esetleg nem emlékezne rá: Az ARJ.EXE-t betömörítettem ARJ-vel és utána letörölte magát az EXE, aminek az eredménye egy ARJ.ARJ lett, és utána nem lehetett kicsomagolni, mert ugye nem volt mivel... :) Szaladhattam a haverokhoz egy ARJ-ért.
Fogtam a fejem rendesen utána. :)))

Dester

hétf. ápr. 07, 2003 13:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 54  Következő