Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 25, 2024 19:01

Hozzászólás a témához  [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Következő
Nokia E51 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Ha bárkit érdekel, vagy érint. A vodás telóra ma felkerült egy brand-mentes 300.34.56-os szoft. Tudom ebben nincs semmi extra még. Az érdekesség az, hogy mindez hivatalosan és garanciálisan történt egy Nokia mintaboltban. A budaörsi Auchan üzletsorán lévő mintaboltban történt mindez.

Szerintetek csak szerencsém volt, vagy ez a természetes?

szomb. feb. 28, 2009 17:01
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Brownage írta:
Szokott valaki videókat (10perces, vagy annál hosszabbakat) nézni a mobilon? Eléggé akadozva játsza le a telefonra töltött cuccokat. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Próbából felraktam egy 20 perces videót a telefonra a Nokia PC Suite videófeltöltőjével, ami konvertálja 320x240-es felbontásra, de ennek ellenére is akadozik. sima álló képernyőn kevésbé. Ha fektetve van a kép, akkor gyakrabban. Megy egy ideig frankón, aztán 10-15mp múlva, megakad 1mpre, aztán megy tovább a lejátszás. Próbáltam az e50 beépített real playerét, illetve feltettem a többek által javasolt coreplayer nevű progit is, azzal talán még jobban akadt.

Egy hangyányival mintha javult volna a helyzet, ha a memkártyáról a telefonmembe másoltam át. Elképzelhető, hogy memóriáról eleve nem is lesz ez működő, mert lassú hozzá és emiatt ugrik?

Vagy esetleg MP4 helyett érdemes külső progival (pl. Super) konvertálni valami frankó beállításokkal és azt a file-t feltenni?

Én mindig átkódolom mp4-be Total Video Converterrel a telefonnak megfelelő felbontásban (320×240). Az audio-t leveszem 64 kbps-re a videót 15 frames/secundumra 225 vagy 300 kbps-sel. A lejátszásra meg a Coreplayert használom. Komplett másfél órás filmek is mennek akadás nélkül, meg persze a gyereknek a Kisvakondok, Thomasok... legutóbb megcsináltam 4 évadnyi Monty Pythont ráégetett felirattal (jó nagy betűkkel)...

szomb. feb. 28, 2009 15:26
arany tag

Hozzászólás 
Én a vonaton néztem sorozatot. 360mega, 45perc, ugyebár jóval nagyobb felbontás a telóhoz képest.
Class6-os SDHC kártyáról lazán vitte akadás nélkül a Smartmovie 4.01

szomb. feb. 28, 2009 15:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Szokott valaki videókat (10perces, vagy annál hosszabbakat) nézni a mobilon? Eléggé akadozva játsza le a telefonra töltött cuccokat. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Próbából felraktam egy 20 perces videót a telefonra a Nokia PC Suite videófeltöltőjével, ami konvertálja 320x240-es felbontásra, de ennek ellenére is akadozik. sima álló képernyőn kevésbé. Ha fektetve van a kép, akkor gyakrabban. Megy egy ideig frankón, aztán 10-15mp múlva, megakad 1mpre, aztán megy tovább a lejátszás. Próbáltam az e50 beépített real playerét, illetve feltettem a többek által javasolt coreplayer nevű progit is, azzal talán még jobban akadt.

Egy hangyányival mintha javult volna a helyzet, ha a memkártyáról a telefonmembe másoltam át. Elképzelhető, hogy memóriáról eleve nem is lesz ez működő, mert lassú hozzá és emiatt ugrik?

Vagy esetleg MP4 helyett érdemes külső progival (pl. Super) konvertálni valami frankó beállításokkal és azt a file-t feltenni?

szomb. feb. 28, 2009 14:09
vas-tag

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:

Köszönöm szépen! :)

szomb. feb. 28, 2009 14:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Használj Skyfire böngészőt.
http://nokiaprogramok.hu/modules.php?na ... t=0&page=1

szomb. feb. 28, 2009 13:08
vas-tag

Hozzászólás Nokia E51
Sziasztok, még kezdő vagyok itt... Asszem 22. oldalig olvastam el a fórumot az E51-sel kapcsolatban, de a kérdésemre nem találtam választ eddig :roll: Tudja valaki, hogy hogyan lehet megoldani a flash tartalmú weboldalak megtekintését? Nekem nem játsza le a videókat, pedig van rajta Flash Player és Flash Lite is... Ilyan kis vitorlás szerű vmit rak a kép helyére. PL.:videa, indavideo etc. Köszönöm! Ha láma kérdés, akkor sorry, symbianos telefonom még nem volt.

szomb. feb. 28, 2009 12:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Bugajauzsi írta:
Hogyan lehet az ébresztő-óra hangerejét változtatni? Minden alkalommal, akármilyen módban van, elkezd fokozatosan ordítani, h még a halottak is felkelnek.

Hát ahogy én nézegettem, én nem találtam erre semmilyen beállítást, bár bevallom őszintén, a kézikönyvét még ki se nyitottam, nem volt időm rá a sok nyomkodás közben, de asszem végigjártam minden menüt.
Az ébresztésnek az a lényege, hogy meghalld, nem lenne logikus, ha mondjuk egy néma üzemmódban nem szólna, vagy ha véletlen a leghalkabb módban felejted este, akkor emiatt mondjuk ne halld meg reggel.

Az ébresztés hangját a menü-beállítások-általános-testreszabás-hangok menüpontban tudod beállítani. Van naptári jelzőhang, illetve a jelzés hangja. Az ébresztés az utóbbi. Mivel ide nem csak a gyári hangokat lehet betenni, javasolnám azt a roppant egyszerű módszert, hogy egy szabadon választott MP3-at állíts be, ami halkabb a gyári hangoknál. Ha van preferált, de alapban hangos mp3-ad, az se gond. Szerezz be egy egyszerű audio editor programot, amiben az mp3 jelszintjét tudod csökkenteni. lehet hogy a Nero beépített wave editora is tudja, de szerintem az Audacity nevű program tökéletes. Teljesen ingyenes progi, mindent tud, amit akarsz. Akár azt is megteheted az MP3-al, hogy legyen egy hosszú fade in-je, vagyis a hangerő némáról indulva szépen lassan hangosodjon X%-ig.

szomb. feb. 28, 2009 0:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Nos tiszteletem Uraim!

Jó rég jártam erre (eltekintve egy gyors u700 kérdéstől), talán 4 éve Nokia 6230i időkből. Tegnap szereztem be ezt a telefont, nagyon tetszik. Életem első symbianos telefonja:)

Látom a fórumon azóta is töretlenül próbáljátok az embereket több-kevesebb sikerrel a keresés/olvasás bonyolult műveleteire megtanítani.
Ezeknek csak annyit fűznék hozzá, hogy ha mindenki VÉGIGolvasná a fórumot mielőtt elkezd írni, akkor most nem 39 oldalt kellett volna átnyálaznom, hanem mondjuk lehet, hogy csak 25-öt. Átlag 2 oldalanként olvastam 3-4hszt a készülék melegedéséről, aztán 2 oldalanként ugyanaz a SIP beállítás, és nagyon sok egyéb volt, ami rengetegszer merült fel többszörösen.

Az olvasás hasznosságáról pedig csak annyit...főleg ha valaki első symbianos telefonjával jön ide és minden olvasás nélkül kezd el kérdezni. Elsőre elég bonyolultnak tűnhet sokminden, és elég nehéz is folyton kimerítő választ adni, hogy az adott procedúrát az ember értse is, ne pedig csak elkezdjen valamit, aztán tanácstalanul álljon, hogy mi a fenéről van szó.

A fórum elolvasásának hasznosságáról annyit, hogy 24 órája van meg az e51-em (előtte semmilyen smartphone-om nem volt, nokia 6230i után egy szimpla lg600v-vel telefonálgattam).

Mire kézbekaptam a telefont, az első 20 oldal átolvasásán már túlestem.
Ez elég volt arra, hogy első lépésként megnézzem a telefonom PC kódját, azonosítsam, hogy igen, Vodafone-os branded telefon, tehát biztosan nem fogok török nyelvet telepíteni rá:)
200-as szofttal kaptam, kibontás után max 20 perccel már a 220-as szoft működött.

Nem volt bonyolult megtalálni a baromira egyszerű hack leírást se (HelloCarbide.sisx féle), ennek köszönhetően már csak 80MB szabad telmemóriám van, kb 40 programot sikerült telepíteni, mind kitűnően működik, és mielőtt felmerülhetett volna benne bármi kérdés, hogy vajon milyen programot töltsek le, vagy mi az ami hiányzik alapban a telefonból (pl. nagyon kicsibe rakja ki default a hívó/hívott képét), már eleve kész linkek voltak itt, amit köszönök:)

Asszem most megyek a Hasznos programok topicba http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=35993&highlight=e51 ami szintén átlag 5-6 oldalanként belinkelésre került általában a szignózás kapcsán:)

Igazából ennyi. Bocs, hogy kérdéssel nem állok elő, de igazából 10x annyi választ kaptam, mint amennyi kérdésem lett volna:P

Vodás 300-as szoft még nincs egyelőre, úgyhogy a 300-as hack nem érint, de már megvan a könyvjelzőben a HelloOXféle módszer, nem tűnik túl bonyolultnak, feltéve, hogy az általam használt kínai oldalról küldött cuccos működik, ezt még a gyakorlatban nem próbáltam, nem volt még rá szükség:)

ui.: olvasás közben a 'malackás' részen jót mosolyogtam, mert nem tudom mikor volt, lehet, hogy még valamikor a 6210-esem idejében, de annak ennek a párbeszédnek (félreolvasásnak) anno szemtanúja voltam, ha jól rémlik és felidézte a régi időket (még talán az lh.hu vagy vmi hasonló webcím volt az előd?)

Alapvetően egyébként az a baj a write-only emberekkel, hogy képtelenek belegondolni/felfogni azt, hogy egyetlen topicban is mennyire unalmas 3x leírni ugyanazt...6x még unalmasabb. évente 6 topicban 6x...vagy mondjuk Akoska és Macika esetében (rájuk kifejezetten emlékszem 2001 környékéről) 8 éven át 2-3 naponta belefutni ezekbe az emberekbe...

pén. feb. 27, 2009 23:59
vas-tag

Hozzászólás 
Hogyan lehet az ébresztő-óra hangerejét változtatni? Minden alkalommal, akármilyen módban van, elkezd fokozatosan ordítani, h még a halottak is felkelnek.

pén. feb. 27, 2009 14:06
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Egyáltalán nem kell bemenni sehová, nyomva tartod 2-3 mp-ig a pirosat és már kérdez is rá, hogy akarod-e bontani az aktív GPRS kapcsolatot... :)
Atos írta:
...nem bontja a wifi kapcsolatot.

Köszi, ismerem a módszert, de sajnos wifi-nél ez nem működik... :?
Egyéb ötlet?

szer. feb. 25, 2009 14:27
Moderátor

Hozzászólás 
Atos írta:
Szeretett E51-em gyakran produkálja, hogy netezés után hiába lépek ki a böngészőből (ill. Web N Walk-ból), nem bontja a wifi kapcsolatot. Ez így kellemetlen, mert ha megmarad a kapcsolat estétől reggelig, akkor az akkut is meríti rendesen. Így kénytelen vagyok mindig bemenni a Csatlakozás/Kapcs.kezelőbe és manuálisan bontani a kapcsolatot (megjegyzem adatátvitel nem történik, csak símán aktív marad a kapcsolat).

Úgy emlékszem a korábbi E51-em (igaz brandmentes szofttal, a gyári elnevezésű böngészővel) nem csinált ilyet.
Másnál hogy működik ez?
Egyáltalán nem kell bemenni sehová, nyomva tartod 2-3 mp-ig a pirosat és már kérdez is rá, hogy akarod-e bontani az aktív GPRS kapcsolatot... :)

szer. feb. 25, 2009 13:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atos írta:
MVD írta:
Rendesen bont.

T-s vagy síma szofttal?

T

szer. feb. 25, 2009 12:11
arany tag

Hozzászólás 
MVD írta:
Rendesen bont.

T-s vagy síma szofttal?

szer. feb. 25, 2009 11:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atos írta:
Szeretett E51-em gyakran produkálja, hogy netezés után hiába lépek ki a böngészőből (ill. Web N Walk-ból), nem bontja a wifi kapcsolatot. ....
Másnál hogy működik ez?

Rendesen bont.

szer. feb. 25, 2009 11:03
arany tag

Hozzászólás 
Szeretett E51-em gyakran produkálja, hogy netezés után hiába lépek ki a böngészőből (ill. Web N Walk-ból), nem bontja a wifi kapcsolatot. Ez így kellemetlen, mert ha megmarad a kapcsolat estétől reggelig, akkor az akkut is meríti rendesen. Így kénytelen vagyok mindig bemenni a Csatlakozás/Kapcs.kezelőbe és manuálisan bontani a kapcsolatot (megjegyzem adatátvitel nem történik, csak símán aktív marad a kapcsolat).

Úgy emlékszem a korábbi E51-em (igaz brandmentes szofttal, a gyári elnevezésű böngészővel) nem csinált ilyet.
Másnál hogy működik ez?

szer. feb. 25, 2009 10:33
arany tag

Hozzászólás 
Üdv minden érintettnek!

Vasárnap óta az enyém életem második symbianos telcsije egy E51-es a voda jóvoltából. Most ismerkedek a kicsikével, meg a symbiannal ami a 6600 óta sokat változott :oops: Viszont a 220.34.37-es szofttal a kocsiban lévő bluetooth kihangosítót csak mint headset-et kezeli :cry: ami azért gond mert így nem csörög a telefon, és nem hallom ha keresnek :D Sajna 300-as szoft nincs a vodánál. Jól jönne bármilyen ötlet ami segítene szorult helyzetemen... Vagy esetleg egy telefon 300-as szofttal, amivel kipróbálható lenne a kihangosító.

Jahh lelkesen tanulmányozom a "Hasznos symbian progik" topicot, és regisztráltam a kínai szignozós oldalra is. Lehet lesz majd még kérdésem.. :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .Nokia. szer. feb. 25, 2009 10:43-kor.

kedd feb. 24, 2009 17:58
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
jbtibor írta:
Van lehetőség kábeles PC Suite kapcsolaton headsetként használni a számítógépet? A hívást kijelzi, fel is lehet venni, de nem láttam rá lehetőséget, hogy a hangot is át lehessen vinni.
Az miért is lenne jó?

Kényelem (lustaság :-). Mivel már a fejemen van a headset (számítógépes, nem telefonos) azon át tudnék beszélni, a telefon pedig lehetne valahol az asztalon (az SMS fogadás-küldés működik PC Suiteból). Most mikor hívás van le kell vegyem a headsetet és fel kell vegyem a telefont.

kedd feb. 24, 2009 9:37
Moderátor

Hozzászólás 
jbtibor írta:
Van lehetőség kábeles PC Suite kapcsolaton headsetként használni a számítógépet? A hívást kijelzi, fel is lehet venni, de nem láttam rá lehetőséget, hogy a hangot is át lehessen vinni.
Az miért is lenne jó?

hétf. feb. 23, 2009 21:53
arany tag

Hozzászólás 

hétf. feb. 23, 2009 21:45
arany tag

Hozzászólás 
Soockit írta:
Mindegy, hogy gmail-es vagy céges címed van, minden esetben a teljes címet kell beírni.
A beépített klienst használtam volna. A Google klienssel minden megy rendesen!
Maradok emiatt is a Google saját kliensénél.

A piros ikonos Gmail kliensem 1.5.0.1193 verziójú, és Gmail postafiókhoz nem kell a teljes email cím loginkor, csak a felhasználónév.

csüt. feb. 19, 2009 14:52
arany tag

Hozzászólás 
jbtibor írta:
Soockit írta:
Sziasztok!

Bevallom, hogy még nem olvastam végig az egész fórumot, de nem tudom megállni, hogy kérdezzek már így is.
A saját cégemnek a levelezése a Google-nél van. Saját domain, stb, de ugyan azt a felületet használom, mint a Gmail-es címmel rendelkezők. Próbáltam beállítani a klienst a telefonban. Van Gmail-es címem is, azt sikerült beállítanom le is szedi a szerverről a dolgokat, de a céges címemmel nem?
Pedig mindent ugyan úgy csináltam és ugyan úgy is kell!

Nem ugyanaz, a saját domaines emailnél a teljes emailcím szükséges a loginhoz.
Nem írod, hogy a Google klienst használod vagy a beépítettet. Én is a Google félét ajánlom.
A cégeshez régebben egy másik alkalmazás kellett, annak kék ikonja van és Mail by Google a neve (http://thesymbiancore.com/2008/04/08/go ... ur-domain/). Most nem találom honnan töltöttem le, de az is lehet, hogy összevonták a kettőt, mert a http://www.google.com/apps/intl/en/business/mobile.html oldalon ezt írja:
"If you also have a personal @gmail.com account, you can add it to this application so you can access both Gmail and Google Apps email accounts from the same place."

Mindegy, hogy gmail-es vagy céges címed van, minden esetben a teljes címet kell beírni.
A beépített klienst használtam volna. A Google klienssel minden megy rendesen!
Maradok emiatt is a Google saját kliensénél.

szer. feb. 18, 2009 13:32
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Soockit írta:
Sziasztok!

Bevallom, hogy még nem olvastam végig az egész fórumot, de nem tudom megállni, hogy kérdezzek már így is.
A saját cégemnek a levelezése a Google-nél van. Saját domain, stb, de ugyan azt a felületet használom, mint a Gmail-es címmel rendelkezők. Próbáltam beállítani a klienst a telefonban. Van Gmail-es címem is, azt sikerült beállítanom le is szedi a szerverről a dolgokat, de a céges címemmel nem?

Nem ugyanaz, a saját domaines emailnél a teljes emailcím szükséges a loginhoz.
Nem írod, hogy a Google klienst használod vagy a beépítettet. Én is a Google félét ajánlom.
A cégeshez régebben egy másik alkalmazás kellett, annak kék ikonja van és Mail by Google a neve (http://thesymbiancore.com/2008/04/08/go ... ur-domain/). Most nem találom honnan töltöttem le, de az is lehet, hogy összevonták a kettőt, mert a http://www.google.com/apps/intl/en/business/mobile.html oldalon ezt írja:
"If you also have a personal @gmail.com account, you can add it to this application so you can access both Gmail and Google Apps email accounts from the same place."

szer. feb. 18, 2009 12:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Soockit írta:
Sziasztok!

Esetleg maga a gmail alkalmazás nem jó neked? Letölthető telóval a http://mobile.google.com címről. Én most töltöttem le reggel és ugyanúgy tudom használni, mint ha gépről nézném.

szer. feb. 18, 2009 10:18
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

szer. feb. 18, 2009 10:07
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
kuncsaku írta:
Talán mégis várok még 5 évet amíg újra kipróbálom a nokiát...

Én a memóriakártya márkájára céloztam...eszem ágában nincs leváltani az E51-et. :)

szer. feb. 18, 2009 9:24
arany tag

Hozzászólás Re: Restart
uzii írta:
Többször előfordult, hogy netrádió hallgatása közben a telefon újraindult

Most kipróbáltam én is ezt a progit, és nekem is ugyanazt csinálta, már a második adó kiválasztásakor :?
Gáz...

szer. feb. 18, 2009 8:31
arany tag

Hozzászólás 
Talán mégis várok még 5 évet amíg újra kipróbálom a nokiát...

szer. feb. 18, 2009 7:10
arany tag

Hozzászólás 
Eragon írta:
Még szép,hogy legyalul mindent a format.Ezt én is tudom :) a hangsúly azon lett volna,hogy még nem jött vissza a szemét.
Melyik Privat mappaban jön elő ez a fájl?Mert ebben a könyvtárban ott van minden alkalmazásnak,folyamatnak a mappaja.
Én is kivi vagyok rá,hogy segít-e ez az XP-s formázás.

Sajnos nem segített. :( Talán kicsit gyorsab lett a kártya olvasása, de jóformán észrevehetetlen. Lehet, hogy csak "gyorsabbnak akartam látni".
Mindenesetre most megpróbálom anélkül hogy hackelném a telót, és anélkül, hogy a gyárin kívül bármilyen másik fájlkezelőt használjak. Ha ez sem segít, lemondok erről a márkáról egy időre... :cry:

kedd feb. 17, 2009 23:46
vas-tag

Hozzászólás Restart
Üdv,

Többször előfordult, hogy netrádió hallgatása közben a telefon újraindult.
Volt már valakinek hasonló problémája?

Ezt használom:
http://www.mobiletopsoft.com/symbian/freeware/tag/radio
http://europe.nokia.com/explore-service ... o/download
Internet Radio v 1.12

kedd feb. 17, 2009 22:18
vas-tag

Hozzászólás 
Pqi 4 gb memóriakártyám van. A telefon látja, használom. De... Másodszor játsza el, hogy valamilyen program telepítés után eltűnnek az általam létrehozott mappák és telepített programok. Utána kijelzi, hogy mennyi foglalt a kártyából, ez stimmel, de nem látom a tartalmát. Ez mitől lehet?

kedd feb. 17, 2009 19:51
arany tag

Hozzászólás 
Még szép,hogy legyalul mindent a format.Ezt én is tudom :) a hangsúly azon lett volna,hogy még nem jött vissza a szemét.
Melyik Privat mappaban jön elő ez a fájl?Mert ebben a könyvtárban ott van minden alkalmazásnak,folyamatnak a mappaja.
Én is kivi vagyok rá,hogy segít-e ez az XP-s formázás.

kedd feb. 17, 2009 5:08
arany tag

Hozzászólás 
Formázás után eltűnik persze. A semmit nem tudja hibásan megjeleníteni.
Annyira rájöttem, hogy a Private mappában tárolja a fájlstruktúrát a telefon. Ha elkezdi a marhaságait, törlöm a fájlt, és helyreáll minden. De azért naponta többször elég idegesítő.

A legújabb próbálkozásom az, hogy XP alatt formázva a sectorméretet az alapértelmezett 4k-ról 32k-ra raktam. Hátha így már nem kavarja össze a dolgokat. Tapasztalatok majd holnap. "Az első 24 óra a legnehezebb!" :D

hétf. feb. 16, 2009 10:52
arany tag

Hozzászólás 
nemete02 írta:
Mappa meg fájlnév összevisszaság 49GB méretben...igen, én is így jártam. Viszont úgy, hogy géphez hozzá sem volt kötve. SymSMB-vel hálón át húztam át a fájlokat. Kártyaolvasóval, USB-n, illetve gépen vagy telón formázva mindig ugyanaz a hiba.

Mappa 2013 július 86-tal...tök poén!! :D
Van tippetek mit csinájak a kártyával? Nem lehet hogy a Class 6 kavar be? Tudom, hogy ez csak a sebességet jelenti, de hátha. Class 4-re megpróbálom akkor becserélni.
Akkor nem biztos,hogy jó az elgondolásom és szimpla kártyahiba az egész.Én telóban formáztam,egyelőre működ.Bár még semmit sem raktam rá,de a sok hulladék eltűnt róla és nem is jött még vissza.
Nem hiszem,hogy az írási/olvasási sebesség miatt lett volna nálad is a hiba.
Vismajor írta:
Nem is olyan rég még téma volt, hogy hamistják a Sandisk memóriakártyákat, elsősorban az Ultra II és az efeletti kategóriákat.
Hát,remélem az enyém nem hamis!Ugyanis kaptam a kártyát,így fogalmam sincs a "származásáról".
Amúgy nekem 6120 van erre azt írták anno,hogy max 2Gb.Nekem is, másoknak is vígan viszi a 8gigat.Akkor amikor ezek a telók készültek még nem voltak nagyobb kártyák.De mindkét teló HC kompatibilis.Az E51 vinné akár a 16Gb-ot is.

hétf. feb. 16, 2009 9:50
arany tag

Hozzászólás 
Mappa meg fájlnév összevisszaság 49GB méretben...igen, én is így jártam. Viszont úgy, hogy géphez hozzá sem volt kötve. SymSMB-vel hálón át húztam át a fájlokat. Kártyaolvasóval, USB-n, illetve gépen vagy telón formázva mindig ugyanaz a hiba.
Pl (Total Commanderből "lopva"):
Kép
Mappa 2013 július 86-tal...tök poén!! :D
Van tippetek mit csinájak a kártyával? Nem lehet hogy a Class 6 kavar be? Tudom, hogy ez csak a sebességet jelenti, de hátha. Class 4-re megpróbálom akkor becserélni.

hétf. feb. 16, 2009 0:29
arany tag

Hozzászólás 
Nem is olyan rég még téma volt, hogy hamistják a Sandisk memóriakártyákat, elsősorban az Ultra II és az efeletti kategóriákat.
A 8GB kártya meg már (u)SDHC kategória, azt se viszi minden olvasó, hátha még az telefonban is van...
Jól tévedek hogy a gépkönyv szerint 4GB a támogatott felső határ?

vas. feb. 15, 2009 21:56
arany tag

Hozzászólás 
nemete02 írta:
Kaptam egy Transcend 4GB SDHC Class6 kártyát.
Szórakozok vele már egy ideje, nem akar hibátlanul működni. Sokszor befagy mem.karin való nézelődés közben, összekeveri a mappák tartalmát, de van hogy a sok zenefájl helyett csak egy speciális karaktereket tartalmazó mappát mutat.

Jelenleg 220as szoft van a telón, és hackelve van. Ha kell frissítek, és szignózgatom a progikat, csak vigye a kártyát.

Előre is köszi a tippeket!
Szerintem se a fw okozza.A Transcend egyébként se megbízható márka(még).Hogy kicsit megnyugtassalak (tudom,hogy nem vigasz) nekem a 8Gb-os Sandisk hasonló manővert csinált.
A .txt fájlok olvashatatlanná váltak.Egy mappaba behányt 63 almappát tele krix-kraxxal 15Gb méretben!!!!:) Megduplazta a system mappát meg stb. Aztán behalt a kártya.Gyanúm szerint az adatátviteli-PcSuit mód váltógatása tett be neki.

vas. feb. 15, 2009 20:21
Moderátor

Hozzászólás 
nemete02 írta:
Szórakozok vele már egy ideje, nem akar hibátlanul működni. Sokszor befagy mem.karin való nézelődés közben, összekeveri a mappák tartalmát, de van hogy a sok zenefájl helyett csak egy speciális karaktereket tartalmazó mappát mutat.

Jelenleg 220as szoft van a telón, és hackelve van. Ha kell frissítek, és szignózgatom a progikat, csak vigye a kártyát.

Más olvasóval is próbáltad? Kötve hiszem, hogy a teló FW-je, vagy hackelése lenne a kavarodás okozója.

szomb. feb. 14, 2009 15:48
arany tag

Hozzászólás 

szomb. feb. 14, 2009 14:39
arany tag

Hozzászólás Re: internet
baklatyi írta:
Amit a készülékhez kaptam kézikönyvet, abban nekem sincsenek benne a jelzések.
Itt: http://www.mobilport.hu/manual/ne51_hu.pdf
megtalálod a 18. oldalon!

Aki nem ismerné ezt az oldalt az a hivatalos oldalon is megtalálja, más letöltésekkel együtt:
http://www.nokia.hu/A4801019

pén. feb. 13, 2009 21:05
Moderátor

Hozzászólás 
baklatyi írta:
Én kérem, hogy dobjál ki! Mehet is!
Örülök, hogy megértetted a hsz-emet.

pén. feb. 13, 2009 21:02
vas-tag

Hozzászólás 
Macika írta:
baklatyi írta:
Ha az én rövid, lényegretörő, valóban segítségre alkalmas beírásom szerinted annyira félreviszi a fórumot a lényeges dolgoktól, akkor te minek böfögsz ide két ilyen semmitmondó kommentet???
Na, ezt a stílust igen gyorsan elfelejteni, mert kidoblak! Többször nem szólok!

Jó volt, amit leírtál, de a fórumunknak nem az a célja, hogy a lusta userek HELYETT végezzünk el dolgokat!

Ha valaki nem ért valamit, ha valami nincs kellőképpen dokumentálva a gyári leírásban, ha valaki dokumentálatlan feature-ket szeretne megismerni, akkor kérdezzen, segítünk örömmel (hogy példát is mondjak, pl. a SIP hívás egyáltalán nincs rendesen leírva a gyári leírásban, aki az alapján be tudja lőni, az zseni!)!

De ha valakiről süt, hogy lusta elolvasni a készülékhez kapott leírást, (esetleg még neki áll feljebb, hogy az ő leírásában nincs is benne ez), akkor annak egyben kell segíteni, hogy rábírjuk, olvasgasson sokat.
Az életben nagyon sok kellemetlenségnek az elejét lehet venni, ha megszokja valaki, hogy saját maga helyett olvasson (pl. szerződések aláírás előtti átolvasása, értelmezése, hogy többet ne is mondjak, pedig van még dögivel!!!)

Én kérem, hogy dobjál ki! Mehet is!

pén. feb. 13, 2009 19:51
Moderátor

Hozzászólás 
baklatyi írta:
Ha az én rövid, lényegretörő, valóban segítségre alkalmas beírásom szerinted annyira félreviszi a fórumot a lényeges dolgoktól, akkor te minek böfögsz ide két ilyen semmitmondó kommentet???
Na, ezt a stílust igen gyorsan elfelejteni, mert kidoblak! Többször nem szólok!

Jó volt, amit leírtál, de a fórumunknak nem az a célja, hogy a lusta userek HELYETT végezzünk el dolgokat!

Ha valaki nem ért valamit, ha valami nincs kellőképpen dokumentálva a gyári leírásban, ha valaki dokumentálatlan feature-ket szeretne megismerni, akkor kérdezzen, segítünk örömmel (hogy példát is mondjak, pl. a SIP hívás egyáltalán nincs rendesen leírva a gyári leírásban, aki az alapján be tudja lőni, az zseni!)!

De ha valakiről süt, hogy lusta elolvasni a készülékhez kapott leírást, (esetleg még neki áll feljebb, hogy az ő leírásában nincs is benne ez), akkor annak egyben kell segíteni, hogy rábírjuk, olvasgasson sokat.
Az életben nagyon sok kellemetlenségnek az elejét lehet venni, ha megszokja valaki, hogy saját maga helyett olvasson (pl. szerződések aláírás előtti átolvasása, értelmezése, hogy többet ne is mondjak, pedig van még dögivel!!!)

pén. feb. 13, 2009 19:33
vas-tag

Hozzászólás 
Macika írta:
baklatyi írta:
Beállítások/Telefon/Hálózat/Hálózatmód
Itt tudod engedélyezni, hogy csak GSM-et használjon, vagy "gyors netet" is. (UMTS)
DE EZ IS BENNE VAN A LEÍRÁSBAN!!!

Könyörgöm, a fórumnak nem az a feladata, hogy az olvasni nem tudó/akaró/lusta userek HELYETT a szájukba rágjuk.

Ennél komolyabb értelme lenne a fórumnak!

Ne álljunk már át erre, kérem szépen!

pén. feb. 13, 2009 19:21
Moderátor

Hozzászólás 
baklatyi írta:
Itt tudod engedélyezni, hogy csak GSM-et használjon, vagy "gyors netet" is. (UMTS)
DE EZ IS BENNE VAN A LEÍRÁSBAN!!!

Könyörgöm, a fórumnak nem az a feladata, hogy az olvasni nem tudó/akaró/lusta userek HELYETT a szájukba rágjuk.

Ennél komolyabb értelme lenne a fórumnak!

Ne álljunk már át erre, kérem szépen!

pén. feb. 13, 2009 18:48
Moderátor

Evo50 írta:
"Elolvastam a használati utasítást és számomra sok minden nem egyértelmű, ezért tettem itt fel a kérdést... A könyvben nincsenek benne pl a jelzések, jgy magamtól elég nehéz kitalálni, hogy mit jelentenek...Választ nem kaptam, de azért köszi. :)"

Felhasználói kézikönyv 18-19. oldal.. :wink:
Háááát, kedves old11, nem a bölcs bagoly lesz itt az avatarod... ;)

pén. feb. 13, 2009 18:45
vas-tag

Hozzászólás 

pén. feb. 13, 2009 16:30
vas-tag

old11 írta:
Macika írta:
old11 írta:
Sziasztok!

Most vettem egy Nokia E51 telefont, de ez nekem még kínai. Egy dolog aggaszt, nehogy a net miatt kapjak egy nagy számlát.

Hogy lehet azt beállítani, hogy ne csatlakozzon csak úgy fel, hanem mindig megkérdezzen?
Le lehet-e tiltani a netet (3G-t)?
"Tartásban lévő GPRS-alapú csomagkapcsolt adatátviteli kapcsolatunk van." Ez mit jelent pontosan?
Van elérhető GPRS-alapú csomagkapcsolt adatátviteli kapcsolat (hálózati szolgáltatás). Ez mit jelent pontosan?
Mi jelzi a netkapcsolatot? Hogy tudom megnézni, hogy van e aktív kapcsolat?
A szaggatott vonal ügye nem aktív kapcsolat, a folyamatos nyíl jelzi az aktívot?

Elég ha azt nézem, hogy folyamatos e a nyíl, ha szaggatott akkor nincs ügye?

Sok láma kérdés tudom, de ebben kezdő vagyok és a leírás nekem nem egyértelmű...

Köszi!
Azért ez olyan, mintha friss jogsival egy 250 lovas BMW-t vennél, tanulni jó lesz az... :)

A symbianos teló iszonyat sokat tud, szinte mindenre megtanítható, de ha a gazdája teljesen tájékozatlan, akkor könnyen zavarba hozza őt.
Olvasgass sokat symbian ügyben, kezdd pl. a leírásával! :)
Nem tudom, hányadig telefonom az N85-öm (legalább a 10. symbianos és hát volt mellette más is), de most, január elején is azzal kezdtem a doboz felbontása után, hogy elölről végigolvastam a leírását.

Elolvastam a használati utasítást és számomra sok minden nem egyértelmű, ezért tettem itt fel a kérdést... A könyvben nincsenek benne pl a jelzések, jgy magamtól elég nehéz kitalálni, hogy mit jelentenek...Választ nem kaptam, de azért köszi. :)

Amit a készülékhez kaptam kézikönyvet, abban nekem sincsenek benne a jelzések.
Itt: http://www.mobilport.hu/manual/ne51_hu.pdf
megtalálod a 18. oldalon!

pén. feb. 13, 2009 16:27
ezüst tag

"Elolvastam a használati utasítást és számomra sok minden nem egyértelmű, ezért tettem itt fel a kérdést... A könyvben nincsenek benne pl a jelzések, jgy magamtól elég nehéz kitalálni, hogy mit jelentenek...Választ nem kaptam, de azért köszi. :)"

Felhasználói kézikönyv 18-19. oldal.. :wink:

pén. feb. 13, 2009 8:04
vas-tag

Macika írta:
old11 írta:
Sziasztok!

Most vettem egy Nokia E51 telefont, de ez nekem még kínai. Egy dolog aggaszt, nehogy a net miatt kapjak egy nagy számlát.

Hogy lehet azt beállítani, hogy ne csatlakozzon csak úgy fel, hanem mindig megkérdezzen?
Le lehet-e tiltani a netet (3G-t)?
"Tartásban lévő GPRS-alapú csomagkapcsolt adatátviteli kapcsolatunk van." Ez mit jelent pontosan?
Van elérhető GPRS-alapú csomagkapcsolt adatátviteli kapcsolat (hálózati szolgáltatás). Ez mit jelent pontosan?
Mi jelzi a netkapcsolatot? Hogy tudom megnézni, hogy van e aktív kapcsolat?
A szaggatott vonal ügye nem aktív kapcsolat, a folyamatos nyíl jelzi az aktívot?

Elég ha azt nézem, hogy folyamatos e a nyíl, ha szaggatott akkor nincs ügye?

Sok láma kérdés tudom, de ebben kezdő vagyok és a leírás nekem nem egyértelmű...

Köszi!
Azért ez olyan, mintha friss jogsival egy 250 lovas BMW-t vennél, tanulni jó lesz az... :)

A symbianos teló iszonyat sokat tud, szinte mindenre megtanítható, de ha a gazdája teljesen tájékozatlan, akkor könnyen zavarba hozza őt.
Olvasgass sokat symbian ügyben, kezdd pl. a leírásával! :)
Nem tudom, hányadig telefonom az N85-öm (legalább a 10. symbianos és hát volt mellette más is), de most, január elején is azzal kezdtem a doboz felbontása után, hogy elölről végigolvastam a leírását.

Elolvastam a használati utasítást és számomra sok minden nem egyértelmű, ezért tettem itt fel a kérdést... A könyvben nincsenek benne pl a jelzések, jgy magamtól elég nehéz kitalálni, hogy mit jelentenek...Választ nem kaptam, de azért köszi. :)

pén. feb. 13, 2009 6:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2544 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Következő