Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 21:22

Hozzászólás a témához  [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 42  Következő
Router+WLAN Router 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Sziasztok!

TP-Link routerekről milyen tapasztalatok vannak? Depo szerint egy TP-Link a legolcsóbb WLAN-os router (TL-WR340GD). Leírása szerint arra a célra amire használva lenne (gyakorlatilegy AP szerepet töltene be, de WLAN-os routert olcsóbban találok mint sima AP-t) tökéletesen megfelel.
A lényeg hogy ne fagyjon, ne kelljen hozzányúlni.

Köszi szépen!

Hannibal.

szomb. máj. 30, 2009 11:39
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok.50/25-ös DIGI lan nethez milyen routert ajánlotok ami birja is az ekkora sávszélt? Ne WIFI legyen hanem vezetékes.Ne tul drága legyen.Köszi :roll:

szer. máj. 27, 2009 17:14
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Persze hogy van újabb a 4.2 sőt már az már az 5-össel erőlködnek.
A hálókártyák beállításai a var/lib/dhcpcd alatt

szomb. máj. 02, 2009 19:17
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
platina tag

Hozzászólás 

Szia!
kösz, de épp az a gondom, hogy az eth0 az megy (a te képeden is eth1 van) és a wifi "wlan0" nem.
A kapcsolódás sikeres a hálózathoz, kapok ip-t és net maskot, de nem kapok gateway címet , meg dns-t.(valahogy a drótos hálóhoz általam manuálisan megadottat akarná használni a lekérdezés helyett a wifihez is.) nem tudom mit babráltam el. De a legjobb lenne letörölni a beállításokat, csak nem tudom hol vannak, aztán úgy kimenni a hot spot mellé, hogy kénytelen legyen a rendszer azokat is lekérdezni. (Végső esetben újra húzom a rendszert, végülis alapállapotban gond nélkül minden ment, és amúgy is van már a 4.11-nél újabb verzió.)

szomb. máj. 02, 2009 18:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
Így van,
de még ennél is egyszerűbb a dolog

szomb. máj. 02, 2009 18:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Űrkalóz írta:
Az a gyanúm, hogy a DNS 1, DNS2 meg a gateway-nek is újra be kéne állítani az ip címét ha az egyetemi drótos hálózat helyet a sarki hot spotot használom. csak tudnám, hogy mi a helyes érték.
Windows rendszereken az ip cím és a dns értékét is (mindkettőt külön-külön) automatikusra kell tenni. Gondolom a puppy linuxodban is valami hasonló -automatikus, vagy dhcp által kiosztott- beállítást kell keresni.

szomb. máj. 02, 2009 16:41
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Felteszek egy tök láma kérdést:

A laptopomon egy ideig gond nélkül tudtam használni a hot spotokat wifi-vel. Nem kellett a puppy linuxban semmit se beállítanom, csak hogy "auto dhcp" a wlan0, és csatlakozni, és ment is a net bárhol.

Használtam egy ideig a laptopot drótos egyetemi ethernet hálózatról is, manuálisan beállított (a hálózat másik gépéről ész nélkül kikoppintott :D ) IP-vel,netmask-al, gateway meg dns 1,dns2 meg miegymással (a másik gépet kikapcsoltam ip ütközés ne legyen.) Ennyire láma vagyok hogy csak így jött össze.
(fogalmam nincs hogy működik az internet, avagy milyen úton jut el a gépemtől az adat a nagyvilág felé?mi az a gateway meg dns meg netmask?)
Most reggel kiszaladtam egy közeli hot spothoz, rendes jelerősséggel meg is volt a hálózat, csatlakozáskor a dhcp-vel adott ip címet is, de mikor beírtam a megnézendő weblap címet a böngészőbe, semmit se látott pedig jól írtam a címet, többfélét is próbáltam. Az a gyanúm, hogy a DNS 1, DNS2 meg a gateway-nek is újra be kéne állítani az ip címét ha az egyetemi drótos hálózat helyet a sarki hot spotot használom. csak tudnám, hogy mi a helyes érték.(azt ugyanis nem mondja meg nekem a varázsló amivel csatlakoznék az internetre.)
Gondolom valami apró beállításban csúsztam el, kérlek szépen segítsetek.

szomb. máj. 02, 2009 15:13
arany tag

Tartózkodási hely: Csak a gyengék használnak vírusírtót az igazi férfi a Windows t?zfalat használja Kaland Veszély Kock
Hozzászólás 
Megoldódott trójai volt 8)

pén. ápr. 17, 2009 10:46
arany tag

Tartózkodási hely: Csak a gyengék használnak vírusírtót az igazi férfi a Windows t?zfalat használja Kaland Veszély Kock
Hozzászólás 
Vásároltam egy tp-link wr624g rootert valaki tudna segíteni a beállításokban?(chello-s netem van,egy vezetékes és egy wifis laptop lenne rá)Elindítottam,működik,csak lassabb a net mint a régi routerral volt,lehet valami amit rosszul állítottam be?Mi okozhatja?(régi router d-link-524 az új TP-lingWR642G)Sebességet teszteltem az tudja a papírformát.

kedd ápr. 14, 2009 18:29
ezüst tag

Hozzászólás 
ok ugy gondoltam én is hogy amikor lassú a net olyankor álltalában dolgozik
köszi a segítséget
:lol:

hétf. ápr. 06, 2009 22:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Érdekes ez az elfelejtette leállítani dolog. A torrent nem arról szól, hogy bekapcsolom meg kikapcsolom. Ha otthon van és bekapcsolja akkor lelassítja a netet, ha elmegy akkor netezhetsz? A torrentnek majd állandóan mennie kell, hogy javítsa a le/feltöltési arányát. Továbbra is azt mondom, torrentezzen nyugodtan, akár állandóan, de limitálja be a sebességet - és akkor nem lesz zavaró. Ha csak időnként, sunyiban torrentezik, de akkor maxxal, az sokkal rosszabb.
Idézet:
ha letiltom a mac cimét nem tud csatlakozni majd ha ujból engedélyezem olyan mintha semmi sem történt volna jól látom?
Olyankor tiltsd le, amikor éppen lassú a net és magasak a ping idők. A MAC tiltás után teljesen megszünik a szomszéd forgalma, nálad begyorsul a net, pár 10 mS-ra csökkennek a ping idők. Ha visszakapcsolod, akkor pár perc kell, amíg a torrent kapcsolatok újra felépülnek.

hétf. ápr. 06, 2009 22:14
ezüst tag

Hozzászólás 
helló
közben kiderült hogy nem ok nélkül lassu a net aztmondta ¨véletlenül¨ elfelejtete leállítani a utorrentet amikor elment dolgozni.
tehát, ő csak az én routeremre tud kapcsolódni, ha letiltom a mac cimét nem tud csatlakozni majd ha ujból engedélyezem olyan mintha semmi sem történt volna jól látom?

hétf. ápr. 06, 2009 21:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hmm. Multiple Bridges - többszörös wireless hídnak néz ki. Mondjuk nem értem, hogy a saját mac-ot miért listázza? Szóval nem tiszta, de ez az én problémám. Nézzük a tiédet:
1.
Hogyan tudod eldönteni, hogy a szomszéd terheli-e a netet?
ping bix.hu ennek 100 mS alatt illik lenni. Ha ezer környékén van, akkor szivatnak. Wireless MAC Address Filtering lapon letiltod a torrentes szomszéd MAC címét és figyeled, hogy javul-e a ping idő. Bár ha a többszörös hídban közvetlenül is tud kapcsolódni a 3. és a torrentes, akkor hiába tiltod le. De azt írtad, hogy csak rajtad keresztül tud netezni. Amúgy meg is kérdezhetnéd, hogy torrentezik-e.
2.
Hogyan tudod korlátozni?
Erre való a QoS. A routered tud priorizálni a 4 lan és 1 wlan port között. Router üzemmódban nagy hasznát vennéd, de Bridge módban Te is és a szomszéd is azt az egy wlan portot használjátok, így a QoS-t nem tudod kihasználni.
Marad a hagyományos módszer: szépen megkéred, hogy limitálja a torrent max sebességét a netkapcsolat max sebességének a felére. Például 1 Mbit(le)/128kbit(fel) internet esetén állítson be egy max 60 kByte/s(le) és 6kByte/s(fel) sebességet.

vas. ápr. 05, 2009 23:28
ezüst tag

Hozzászólás 
kaptunk egy jegyzettömböt amiben leírták a fontosabb adatokat a router felprogramozásárol ha netán szükség lenne rá ebből az adatokból én ugy néztem hogy az első sor mac address cime az én routeremhez tartozik a második a 3.szomszédé aki megosztja a netjét és a harmadik a torrentes szomszédéKép

vas. ápr. 05, 2009 21:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem kell kép, csak nézd meg. A linkelt táblázat mutatja, hogy a router hány db wireless eszközzel tart kapcsolatot. A vastagbetűs fejléc alatt egy eszköz, egy sor. Itt lenne érdekes, hogy csak a 3. szomszéd megosztó routerét látod a táblázatban, vagy a torrentes szomszéd wlan eszközét is?

vas. ápr. 05, 2009 14:56
ezüst tag

Hozzászólás 
nbela írta:
nedudgi
A Wireless Statistics képernyő hány sort listáz ki, azaz hány db MAC Address-t látsz?
Kép

3 db kép kell?

vas. ápr. 05, 2009 14:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
nedudgi
A Wireless Statistics képernyő hány sort listáz ki, azaz hány db MAC Address-t látsz?
Kép

szomb. ápr. 04, 2009 23:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
...megint homályosan fogalmazol:
Idézet:
jött egy hozzáértő ember és mutatta hogyha pingeli az én routerem megfelelő értékeket mutat majd beállt a gép és a router közé és mindjárt az lett az üzenet hogy nem érkezett választ vmilyen időn belül na ekkor húztam be a vezetéket
-honnan egy accespoint-ból vagy egy wireless ruterből?-Egyáltalán,hol a modem nálad vagy a szomszédnál?.Bár, én személy szerint ott tartok hogy valami wifis hálózatról van szó..ami amúgy is sz*rul működik és ez még daraboljátok,a többit agyilag még nem fogtam fel-ezek szerint mások sem :wink:

szomb. ápr. 04, 2009 22:32
ezüst tag

Hozzászólás 
[url]http://kepfeltoltes.hu/090404/154343932Felv_tel2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
nekem ezek a beállítások nem mondanak semmit
amikor be lett uzemelve a rendszer az ember aki beállította a routert elmutogatott mindent a szomszéd egy accesspoint-tal csatlakozik az én routeremhez a 3.szomszéd a megosztó neki teljesen takarásban van ezért nálam is egy minimális területre szükült az a hely ahova tenni lehetett a routert úgy hogy a megosztó felé is megfelelő legyen a jelszint és a szomszédra is takarás nélkül rálásson. ugy hogy e két pontot megfelelően lássa így nekem a falak nagyon leárnyékolták a jelet, jött egy hozzáértő ember és mutatta hogyha pingeli az én routerem megfelelő értékeket mutat majd beállt a gép és a router közé és mindjárt az lett az üzenet hogy nem érkezett választ vmilyen időn belül na ekkor húztam be a vezetéket

szomb. ápr. 04, 2009 21:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az SSID meg a WPA2 vagy bármilyen kulcs csak különbözött. :roll: (Remélem nem egy nyitott háló volt. :P)
Vagy ha nem, így le lehetne tesztelni, hogy tényleg hová is csatlakozik.

szomb. ápr. 04, 2009 8:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
nedudgi írta:
az biztos hogy wi-fi ad is vesz is
Szerintem nem tud ilyet. Kábelen csatlakozol, akkor a router biztosan wlan veszi a netet. A linkelt képen AP Router módban van. Akkor nézd meg a Wireless Settings beállításokat. Ott elvileg az Enable Bridges be lesz pipálva. Ilyenkor a wi-fi híd két vezetékes hálózatot köt össze egymással.
Idézet:
az első hetekben én is wlan kapcsolódtam a routerhez laptoppal de sokat akadozott
És azt honnan tudod, hogy a saját routeredhez kapcsolódtál ilyenkor, vagy az eredeti megosztást biztosító 3. szomszédhoz? Például azért is volt szakadozó a kapcsolat.

szomb. ápr. 04, 2009 7:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello
Kép

nem tudom hogy erre gondoltál-e de az biztos hogy wi-fi ad is vesz is lehet hogy hülyén fogalmaztam de így van az első hetekben én is wlan kapcsolódtam a routerhez laptoppal de sokat akadozott, a külső antennának nem találtunk olyan helyet ami tökéletes az adó felé is a szomszéd felé is és még nekem is jó. Ezután húztam magamnak vezetéket.

szomb. ápr. 04, 2009 6:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
A problémád megoldásához először pontosan kellene ismerni a rendszereteket. Most az a baj, hogy a routered egy nagyon jó router. Van benne QoS, tud wireless internetet adni vagy venni, de a leírás szerint a kettő egyszerre nem megy. Vannak ilyen hálózati eszközök is, de a tied nem olyan. Szerintem a torrentes szomszéd is onnan veszi a wirelesst ahonnan te, és nem a te routeredről, mert a tied AP Client Router módban van és ilyenkor wireless veszi a router az internetet és csak LAN csatlakozók felé osztja meg. Tehát a szomszéd kapcsolata a Te routeredben nem látszik.

pén. ápr. 03, 2009 17:13
ezüst tag

Hozzászólás 
nbela írta:
Sziasztok! Emese vagyok :lol: Még mindig nem értem, hogyan tud nedudgi routere egyidőben wireless venni és továbbosztani?
Idézet:
én egy tp-link wr543g routeren kapom a netet wi-fin, a géphez drót, szomszéd rajtam keresztül wi-fin
Tehát az ablakon bejön a wifi, a router megosztja kábelen nedudgi részére és wlan a torrentes szomszéd részére. Rákérdeztem és meg is erősítette:
Idézet:
igen bocs a router osztja a szomszédnak, én is ugy kapom egy 3-dik szomszédtól tehát a delikvens az én routeremen keresztül netezik

hello
ez így van wi-fin csatlakozunk egy ugyanilyen tipusú routerhez, és a szomszéd az én routeremhez csatlakozik szintén wi-fin, a helyi adottságok miatt csak így lehetett megoldani meg hogy neki olcsó legyen.
az biztos hogy így van mi a baj ezzel? :?:
az én problémámon kívül?

pén. ápr. 03, 2009 16:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én úgy vettem ki, hogy ő és a szomszéd is vezetékkel csatlakoznak a routerhez, de visszaolvasva, korábban tényleg volt egy olyan, hogy a szomszéd is wifis.
:hm:

pén. ápr. 03, 2009 9:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Emese vagyok :lol: Még mindig nem értem, hogyan tud nedudgi routere egyidőben wireless venni és továbbosztani?
Idézet:
én egy tp-link wr543g routeren kapom a netet wi-fin, a géphez drót, szomszéd rajtam keresztül wi-fin
Tehát az ablakon bejön a wifi, a router megosztja kábelen nedudgi részére és wlan a torrentes szomszéd részére. Rákérdeztem és meg is erősítette:
Idézet:
igen bocs a router osztja a szomszédnak, én is ugy kapom egy 3-dik szomszédtól tehát a delikvens az én routeremen keresztül netezik
Megnéztem a wr543g leírását. Két féle módot ismer:
Kód:
AP Router: In this mode, the device enables multi-user to share the Internet via ADSL/Cable Modem. All LAN ports and the wireless port share the same IP to ISP through Ethernet WAN port.
Ez a normál AP. Ilyenkor az ethernet WAN kapcsolatot osztja LAN és WLAN irányokba. A másik:
Kód:
AP Client Router: In this mode, the device enables multi-user to share the Internet from WISP. All LAN ports share the same IP from WISP through Wireless port. While connecting to WISP, the Wireless port works as a WAN port in AP Client mode. The Ethernet WAN port is automatically disabled.
Ez pedig AP Client. Ilyenkor a WAN port tiltva, a net WLAN érkezik és CSAK a LAN felé van megosztva. Szerintem a torrentes szomszéd nem ezen a routeren kapja a netet, hanem ugyanúgy a 3-dik szomszédtól. Így nedudgi hiába állít bármit a saját routerén. Javítsatok ki, mert nagyon zavar, hogy mindenki érti, csak én nem :shock:

pén. ápr. 03, 2009 8:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Na, ez egy szép konfiguráció.

A QoS-hez nézd meg, hogy ki melyik porton van. Ezután be kell lőni a sávszélességet és a prioritást úgy, hogy mindenkinek jusson. Mivel a leírtak szerint a routered maga is kliensként üzemel, azon a sávszélességen osztozhattok, amit a valódi előfizető biztosít. Az ő routerében be kéne állítani legalább 33%-ot neki, 67%-ot a te routerednek (wifin), illetve a te routeredben 50%+50% körül, így talán mindenkinek jut 1/3 sávszélesség (leszámítva az esetleges veszteségeket a távolság miatt).[/quote]

sajnos ez az egy megoldás van hogy valamiféle internethez jussunk minden 10. házra jut 1 vonal, kábeltévés meg ígéri már évek óta az aranyáras netjét
ezt a Qos kipróbálom remélem jó lesz köszi a segítséget

pén. ápr. 03, 2009 6:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
nedudgi írta:
tehát egy par házzal odébb lévő háznak van internetelőfizetése onnan wi-fin hozzám ezt osztja a router nekem és e szomszédnak
[...]
Qos szerintem ez az ,még ha egy pár szóban leírnád hogy van ez pontosan az sokat segítene

Na, ez egy szép konfiguráció.

A QoS-hez nézd meg, hogy ki melyik porton van. Ezután be kell lőni a sávszélességet és a prioritást úgy, hogy mindenkinek jusson. Mivel a leírtak szerint a routered maga is kliensként üzemel, azon a sávszélességen osztozhattok, amit a valódi előfizető biztosít. Az ő routerében be kéne állítani legalább 33%-ot neki, 67%-ot a te routerednek (wifin), illetve a te routeredben 50%+50% körül, így talán mindenkinek jut 1/3 sávszélesség (leszámítva az esetleges veszteségeket a távolság miatt).

csüt. ápr. 02, 2009 23:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bizonyság,jól mondják, mind nbélánk ,mind vackorunk..ebből csak a nyögés meg a veszekedés lesz....néhány ezerért olcsóbb ill termelékenyebb megoldás is van 8) ..ha az'szaartott darabolni kezded,csak a szaga marad,aminek csak a legyek örülnek,de azok is csak időlegesen,mert a lényeget nem találják..beleesznek az ember tányérjába is :?

csüt. ápr. 02, 2009 22:54
ezüst tag

Hozzászólás 
hello
tehát egy par házzal odébb lévő háznak van internetelőfizetése onnan wi-fin hozzám ezt osztja a router nekem és e szomszédnak
http://kepfeltoltes.hu/090402/Felv_tel1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Qos szerintem ez az ,még ha egy pár szóban leírnád hogy van ez pontosan az sokat segítene
köszi

csüt. ápr. 02, 2009 21:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
A "közös ló"...

Ha a router tud QoS-t, akkor könnyen le lehet korlátozni a szomszédot, hogy amikor egyszerre használjátok, akkor csak 50% sávszélt kapjon. QoS nélkül meg rá kell beszélni, hogy korlátozza a torrentjét egészséges mértékre.

csüt. ápr. 02, 2009 8:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
És az mit jelent, hogy "úgy kapom"? Már nem sok kedvem van tippelgetni. Nem lenne egyszerűbb rendesen leírni? Hogy jön be a net? Milyen net? Honnan? Hány felé van osztva? Hogyan?...
Most a router wlan veszi és wlan adja tovább a netet egyidőben? (Repeater mód?) Bocsi, hogy ilyen nehéz a felfogásom...
Amúgy a router config felületébe be tudsz lépni? (192.168.1.1 admin/admin) Ismered a jelszót a belépéshez?

csüt. ápr. 02, 2009 6:02
ezüst tag

Hozzászólás 
4-en vagyunk de a negyedik nem rajtam keresztül van rajta amugy sok vizet nem zavar ritkán használja csak böngészik

csüt. ápr. 02, 2009 5:08
Moderátor

Hozzászólás 
Szerintem a router osztja tovább a netet, de csak tipp. Nedudgi, kérlek kicsit pontosíts.

szer. ápr. 01, 2009 23:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kicsit nehezen vágom, ezért nézzük már szó szerint:
én egy tp-link wr543g routeren kapom a netet wi-fin
Tehát wifin jön a net a szolgáltatótól, és ezt a router veszi.
Tehát a router wlan kapcsolata Bridge módban van.
a géphez drót
Te kábelen csatlakozol a routerhez. Vili.
szomszéd rajtam keresztül wi-fin
A helyi kapcsolatodon be van állítva az internet megosztása, és tovább adod a netet a géped wlan kártyáján keresztül a szomszédnak. Így van? A géped meg állandóan be van kapcsolva?
egy interneten osztozunk többen
Tehát ketten vagytok összesen?
időnként belassul huzamosabb ideig(1-2 nap) a net, teljesen használhatatlan aki telepítette ezt az egészet nézte azt mondja szomszéd torrentezik egyfolytában az fogja
Lehet benne igazság.
letiltani egy negyed órára amíg megbizonyosodunk róla hogy tényleg ő fogja le a netet
Amikor éppen lassú a neted: Start Menü, cmd, Enter, parancssorba beírod, hogy
Kód:
ping -t bix.hu
Ezt követően Hálózati helyek, jobb klikk, tulajdonságok, vezeték nélküli kapcsolat, jobb klikk, letiltás. Ha ekkor 1000 mS-ról 100 mS alá mennek a ping idők, akkor valóban a szomszéd fogta.

szer. ápr. 01, 2009 23:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok
megpróbálom röviden egy interneten osztozunk többen sajna nincs szabad vonal a környéken én egy tp-link wr543g routeren kapom a netet wi-fin, a géphez drót, szomszéd rajtam keresztül wi-fin, időnként belassul huzamosabb ideig(1-2 nap) a net, teljesen használhatatlan aki telepítette ezt az egészet nézte azt mondja szomszéd torrentezik egyfolytában az fogja. a kérdésem be lehet állítani korlátozást vagy egyszerűen, minimális módósítással letiltani egy negyed órára amíg megbizonyosodunk róla hogy tényleg ő fogja le a netet
köszi

szer. ápr. 01, 2009 22:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Skyline0082 írta:
Tehát ha jól értem, akkor, ha sikerül összehozni a beállítást (Infrastructure), akkor nem a router beállításaiban jelenik meg a print server, hanem a gépek fogják látni, mint print server, vagy ez "fedett" marad, és csak hivatkozni lehet rá IP címmel a nyomtató beállításnál?
A rouetr wireless status-ban is meg kell jeleni mint kapcsolódott wlan eszköz. (Nem tudom a te routeredben ez pontosan hogy van.) A gépekről pedig parancssorban kiadod a ping 192.168.0.10 parancsot. Ha sikeres, akkor indítod a print szerver elérését biztosító telepítő exe programot.

kedd márc. 31, 2009 10:21
vas-tag

Hozzászólás 
Körbenéztem.
A MAC ki van kapcsolva (disabled).
Van még Access Point Isolated (YES), Bridge (Access Point Only), és Routing table (NO) beállításokkal. Bár foggalmam sincs ezek mire valók. Talán a hidat, hogy csak Access Point-ként viselkedik. Van még Hybrid mód.

Tehát ha jól értem, akkor, ha sikerül összehozni a beállítást (Infrastructure), akkor nem a router beállításaiban jelenik meg a print server, hanem a gépek fogják látni, mint print server, vagy ez "fedett" marad, és csak hivatkozni lehet rá IP címmel a nyomtató beállításnál?

kedd márc. 31, 2009 0:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Skyline0082 írta:
Ahogy a print servert beállítom Ad-hoc-ról Infrastructure módra, egyből eltűnik a laptop elől.
Ad-hoc módban a laptop és a print server közvetlenül csatlakozik egymáshoz wireless módon. Ilyenkor a kábeles aztali gép hivatalból nem látja. Infrastructure módban a print server a routerhez kapcsolódik. Ekkor az asztali gépnek és a laptopnak is látnia kellene. Nincs véletlenül MAC vagy ip szűrés a routerben beállítva?
Idézet:
2 gépen Automatikus az IP, akkor hogyan fognak jó IP-t kapni és hogyan fogják látni a print szervert. A routerben 192.168.0.1 a print szerverben 192.168.0.10 az IP, a DHCP a routerben engedélyezve van a print szerverben nincs.
A dhcp például 192.168.0.101/255.255.255.0 címet/maszkot fog kiosztani, amivel a gép látja a 192.168.0.x címeket.
Idézet:
Ha a gépeken beállítok fix IP-t (pl.: 192.168.0.101), akkor meg nem tudnak csatlakozni a netre.
A fix ip beállítás mellé átjáró és dns címeket is fixen meg kell adni (192.168.0.1). De automatikus ip címmel is ugyanúgy mennie kell.
Idézet:
És nem tudom, hogy a routeren a "6"-os csatorna megfelelő-e?
Ha bizonytalan, szakadozó a kapcsolat, akkor lehet másik csatornával próbálkozni.

hétf. márc. 30, 2009 20:05
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi a segítséget, de valahogy így sem megy. Már azon vagyok, hogy felteszem az egészet a Vaterára.

1. Ahogy a print servert beállítom Ad-hoc-ról Infrastructure módra, egyből eltűnik a laptop elől. Az asztali gép meg az alap beállításaival sem látja. Szerintem a routerben kéne valamit beállítani. Bár még most sem értem, hogy ha a 2 gépen Automatikus az IP, akkor hogyan fognak jó IP-t kapni és hogyan fogják látni a print szervert. A routerben 192.168.0.1 a print szerverben 192.168.0.10 az IP, a DHCP a routerben engedélyezve van a print szerverben nincs.

2. Ha a gépeken beállítok fix IP-t (pl.: 192.168.0.101), akkor meg nem tudnak csatlakozni a netre. :?: :?: :?:

És nem tudom, hogy a routeren a "6"-os csatorna megfelelő-e? Elméletileg a print szervernek is ez van beállítva.

hétf. márc. 30, 2009 15:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
A router dhcp a saját ip címétől függően osztogat ip címeket:
192.168.1.1 esetén 192.168.1.x (ez a default)
192.168.0.1 esetén 192.168.0.x (ide kell átállítani, mert a print szerver fixen 192.168.0.10)
Idézet:
és a nyomtató szerver, hogyan fogja tudni, hogy csak a routerrel kommunikáljon és más géppel (pl.: szomszéd) ne?
Ugyanazt a WPA2 titkosítást beállítod a nyomtató szerveren mint ami a routeren illetve a laptopon van.
A router beállítása... Upszi! Elírtam. Javítottam:
A print szerver beállítása úgy történik, hogy kábelen csatlakoztatod valamelyik géphez, és a gépen beállítasz például egy 192.168.0.101 ip címet fixen. Beállítod a wireless paramétereket, kihúzod a kábelt és visszateszed automatára a gép ip címét.
Idézet:
A hálózat WPA2-es titkosítással van ellátva. Gondolom a nyomtató szervernek ezt is meg kell adni, vagy inkább a MAC-et.
Ha a wlan hálód WPA2-vel van védve (nagyon helyesen!), akkor a print szerveren is azt kell beállítani. A MAC szűrés nem helyettesíti, hanem kiegészíti a védelmet, de a WPA2 is tökéletesen megfelelő egy hosszú jelszóval.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nbela hétf. márc. 30, 2009 19:42-kor.

hétf. márc. 30, 2009 12:06
vas-tag

Hozzászólás 
A DHCP-vel kicsit hadi lábon állok. :shock:

Tehát ha jól értem, akkor a DHCP a 192.168.0.x tartományban osztogat címeket. Ez eddig oké, de akkor a router hogyan fogja felismerni a nyomtató szervert (vagyis, hogy fog vele kommunikálni), és a nyomtató szerver, hogyan fogja tudni, hogy csak a routerrel kommunikáljon és más géppel (pl.: szomszéd) ne? :?
A hálózat WPA2-es titkosítással van ellátva. Gondolom a nyomtató szervernek ezt is meg kell adni, vagy inkább a MAC-et. Na de ahhoz már végképp suta vagyok.

hétf. márc. 30, 2009 11:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha a routered ip címét átállítod 192.168.1.1-ről 192.168.0.1-re, akkor a roter dhcp 192.168.0.x ip címeket fog osztogatni. A DHCP tartományt állítsd például 100-tól 199-ig - nehogy kiossza a 10-est, mert az a print szerveré.

hétf. márc. 30, 2009 6:55
vas-tag

Hozzászólás 
Köszii! Megnéztem. Remélem segíteni fog, bár a rövidebb verzióson (mellékelt leírás) már átrágtam magam 1x-2x.

Bár ezt a helyi gép 0.x IP cím azért nem fog működni, mert ha beállítom az IP-t és nem automatikus, akkor a net nem megy, mert nem találják meg + a laptopot használom nyilvános helyen is és akkor így mindig törölhetem ki, és írhatom be az IP-t. Vagy én értem félre?

[quote="nbela"][url=http://www.tp-link.com/english/soft/200881110943.zip]Itt[/url] a leírása és csináld aszerint. Bocsi, hogy nem idéztem be, de 51 oldal. Arra figyelj, hogy a routered címtatománya 192.168.1.x, a print szerver pedig 192.168.0.10. Szerintem az a legegyszerűbb, ha a router LAN beállításainál a router ip címét 162.168.0.1-re módosítod és a helyi gépek is 0.x címet használjanak.[/quote]

hétf. márc. 30, 2009 6:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Itt a leírása és csináld aszerint. Bocsi, hogy nem idéztem be, de 51 oldal. Arra figyelj, hogy a routered címtatománya 192.168.1.x, a print szerver pedig 192.168.0.10. Szerintem az a legegyszerűbb, ha a router LAN beállításainál a router ip címét 162.168.0.1-re módosítod és a helyi gépek is 0.x címet használjanak.

vas. márc. 29, 2009 23:43
vas-tag

Hozzászólás Wlan router + nyomtató szerver
Sziasztok!

Kérlek segítsetek, mert megmarhulok.

Vettem egy TP-LINK "TL-WPS510U" nyomtató szervert, mert a lakásban van egy asztali gép és egy laptop, és a laptop soha sincs az asztali gép közelében, de sokat nyomtatok róla.

Az asztali gépen XP van, mely egy Lan kábellel csatlakozik egy ASUS "WL-530gV2"-es WLAN rouerbe. A routerbe kábel net csatlakozik. Ezen a routeren keresztül van egy helyi hálózat a 2 gép között, mely jól működik. A laptopon Vista van, és WIFIn keresztül csatlakozik a routerhez. A 2 gép a routeren keresztül csatlakozik a netre.

A problémám az, hogy a nyomtató szervert sehogy sem tudom beállítani, úgy hogy az asztali gép is tudja használni (a routeren keresztül) és a laptop is a routeren keresztül érje el a nyomtatót, vagyis INFRASTRUCTURE módba.

A net nem fix IP címes!

Ha valaki tud kérem segítsen, mert (szerintem) már mindent kipróbáltam, de még mindig nem működik!

vas. márc. 29, 2009 20:28
arany tag

Hozzászólás 
Működött,de ma összecsúszott a az xp,holnap újratelepítem ma nem volt lelki erőm hozzá,aztán majd meglátjukés (letesztelem majd a sebességet is)

pén. márc. 27, 2009 22:33
Moderátor

Hozzászólás 
Tehát sima ADSL. Csinálsz router resetet, belépsz a router konfigfelületére, kapcsolat PPOE, megadod felhasználónevet, jelszót és mennie kell.
Router nélkül működik egyébként?

Kicsit OFF: amit linkeltél oldalt, az alapján Invitel abszolut korrekt garantált sávszélt ír, még a 8 megás csomagnál is. Hogy ezt mennyire tartják be azt nem tudom, de jó látni, hogy nem úgy szól végre egy hirdetés, hogy akár 8Mbites ADSL, majd -10-es betűmérettel garantált sávszél 1Mbit/s.

pén. márc. 27, 2009 12:42
arany tag

Hozzászólás 
Telefon és mellé kértek netet.(http://www.invitel.hu/Nyitooldal/Lakoss ... IN3/nettel)Én ppop-re állítottam a cuccot

pén. márc. 27, 2009 9:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Oké. Milyen internet csatlakozás van? Sima ADSL, vagy van hozzá tévé/telefon is (IP alapú)?

pén. márc. 27, 2009 9:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 42  Következő