Szerző |
Üzenet |
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
szerintem minden megmardhatott,de kell egy Cmos-clear,hacsaknem tényleg tördelve lett mindkettő..
'-Baj van Idősapám nem fér bele..
-Mondtam fiam,hogy előtte a tejfölösköcsöbe lógasd,utána majd belefér.
-De,Idösapám,abba nem fér bele!'
|
hétf. jan. 18, 2010 15:49 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
szerintem minden megmardhatott,de kell egy Cmos-clear,hacsaknem tényleg tördelve lett mindkettő..
'-Baj van Idősapám nem fér bele..
-Mondtam fiam,hogy előtte a tejfölösköcsöbe lógasd,utána majd belefér.
-De,Idösapám,abba nem fér bele!'
|
hétf. jan. 18, 2010 15:47 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
1&értek.
Ha a ramod nem is sínylette meg, de az, hogy beletuszkoltad rosszul a foglalatba minimum egy foglalattörést/fóliaszakadást vetít előre.
|
hétf. jan. 18, 2010 11:21 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Re: SÍpol a gép
ktomi24 írta: Üdv.!
Olyan problémám lenne, hogy fordtva lett betéve a ram a gépbe. ...
Ezt hogy sikerült abszolválni?!
Ha szerencséd van, akkor csak a ram ment tönkre és nem az egész alaplap.
|
vas. jan. 17, 2010 23:02 |
|
|
ktomi24
vas-tag
|
SÍpol a gép
Üdv.!
Olyan problémám lenne, hogy fordtva lett betéve a ram a gépbe. Elindtottam majd csak felpörgött és nem ment tovább.(Ekkor még nem sipolt.) Majd kivettem a ramokt megfordÍtottam és miután el akartam indÍtani, megint csak felpörgött és tá ti ti -t sipolt. Videokártya memoriák jók. Ez ügyben szeretném segÍtségüket kérni. Előre is köszönöm.
Tisztelettel:
ktomi24[/i]
|
vas. jan. 17, 2010 22:25 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Rá van írva tápra az is hogy hány voltos meg az is hogy melyik a + ill a test része a dugónak.Ezt mindenképpen szemügyre venni mielőtt csatlakoztatod még ha a dugóméret jó is!
Ha valóban a gépben tört el az ajzat,az nem egy egyszerű bűvészmutatvány,hogy csak forrasztok egyet és szebb jövőt.Többnyire olyan helyen van,hogy csak a gép teljes szétbombázása után tudsz hozzáférni.
|
csüt. dec. 17, 2009 14:25 |
|
|
Liverbird
vas-tag
|
Köszi, honnan szerváljak egyet? Asszonynak Toshiba van, lakótárs lányoknak meg Fujitsu. Nem tudom milyen azokon a csatlakozó... Ha az esetleg stimmel, meg lehet próbálni, vagy inkább nem érdemes?
|
szer. dec. 16, 2009 20:51 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Indításként egy másik táppal próbálkozz!
|
szer. dec. 16, 2009 20:17 |
|
|
Liverbird
vas-tag
|
Üdv emberek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy nem túl fiatal, 4 éves Albacomp notebook VIA K8N800-as alaplappal. Úgy két hete telepítettem újra, örültem neki milyen virgonc lett (a korábbi, belassult állapotához képest persze), az akku is jól bírja a korához képest.
Aztán pár nappal ezelőtt jött a hideg zuhany. Bekapcsoláskor 4 rövid sípszó, és semmi más. Ahogy kiveszem, ez rendszer-timer hibát jelent. Sajna nem tudom, ez pontos mit is takar. Ezért furcsa az nekem, hogy változó, hogy mennyi után de pár (vagy sok) ki-be kapcsolás után elindul a masina.
Ha esetleg lennének tippjeitek a hiba okára, szívesen fogadnám őket. Sajna volt már gond vele. Egyszer volt alaplapcsere, kétszer optikai meghajtó, szervizben. Winchestert én cseréltem nemrég. Ezen kívül elkezdett repedni a monitor burkulata, és még az táp csatlakozóval is történt valami. Esküszöm nem rémlik, hogy az utóbbi időben rántottam volna valahogy egyet a vezetéken, de a gép csatlakozója elkezdett mozogni. Persze lehet csak a helyére kéne forrasztani és megoldódna a dolog, lehet csak valami rögzítés mozdult el, nem tudom hogy néz ki ez a dolog közelről.
Szóval sok gond, de jelenleg nincs pénzem új gépre sajna.
Előre is köszönöm a tippeket!
|
szer. dec. 16, 2009 17:41 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3583 Tartózkodási hely: Miskolc
|
davids1987 írta: van benne ram Hány modul van benne? Ha több, akkor próbáld egyenként. davids1987 írta: szaggatottan sipol Ismétlődő hosszú hangjelzések: memória
Ismétlődő rövid hangjelzések: tápegység
Nos? Rövid vagy hosszú?
|
szer. dec. 16, 2009 16:49 |
|
|
davids1987
vas-tag
|
van benne ram szaggatottan sipol,lehet elrepult a ram
|
szer. dec. 16, 2009 15:03 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3583 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Topicnyitó: Archon írta: Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
|
szer. dec. 16, 2009 12:45 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Ha folyamatosan és elég gyorsan szaggatottan, akkor nem érzékeli a memóriát. Vagy nincs benne.
|
szer. dec. 16, 2009 12:41 |
|
|
davids1987
vas-tag
|
hyhy
hy az lenne a gondom, hogy a gép folyamatosan sipol és semmit nem csinál a monitor nem megy meg semmi szerintetek mi lehet a gond?
|
szer. dec. 16, 2009 12:29 |
|
|
bilcsi
vas-tag
|
megooldás
kikötöttem az lcd kijelzőt. megoldódott a probléma. köszönöm mégegyszer a segitséget.
bilcsi
|
pén. okt. 30, 2009 17:25 |
|
|
bilcsi
vas-tag
|
indula a gép
Sziasztok
szétszedtem, összeraktam, elindul, de a szaggatott sípolás megmaradt.
az lcd kijelzőhöz van 3 gomb: celsius/ F, t.r, valamint AL.
ha az AL-t megnyomom, elhalgat egy jó időre, de továbra is villog a cpu temperature err felirat. most amúgy erről a gépről írok, de ezt a kis hibát el szeretném tüntetni. segítségeteket köszönöm Bilcsi
|
pén. okt. 30, 2009 13:08 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Üdv!
Igez az a kis bogyó a hőmérő szonda nagy valószínűséggel.
Viszont ebben az esetben, ha jól értelmezem, egy alaplap független külső hőmérőt használsz.
Ha így van, akkor a kiírás és a gép nemindulása csak annyiban függ össze, hogy tényleg valami nincs rendesen a helyén.
|
pén. okt. 30, 2009 12:56 |
|
|
bilcsi
vas-tag
|
Kedves hannibál!
A bordát elvileg jól raktam vissza, szilikonzsírt használtam amennyit kell, és miután ezt a hibaüzenetet irta az lcd kijelzőm a sípolás után kb fél perc múlva a kezemben volt, a hideg proci. szóval eggyáltalán nem melegszik...
amire én azt gondoltam hogy hőmérő, az nem tudom mi, de úgy gondolom, azzal lehet a baj.
két vezeték indul a gép elején lévő lcd kijelzőből, ami a processzor mellett végződik, két nagyon vékony fémszáll van a végén, ami egy hajszáll véjkony plasztik kis izében végződik. erre gondoltam, hogy hőmérő. ezt szépen beillesztettem a processzor és a hűtőborda közé, a szilikonzsírba tapasztottam.
a hiba még mindig fennál.
köszi bilcsi
|
pén. okt. 30, 2009 9:57 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
A bordát valószínűleg rosszul teszed fel, ezért nem érintkezik rendesen a procival és a proci meg túlmelegszik ilyenkor pillanatok alatt.
Tettél a proci és a hűtő közé megfelelő mennyiségű pasztát?
A hőmérő az a processzorba be van építve.
|
csüt. okt. 29, 2009 23:48 |
|
|
bilcsi
vas-tag
|
cpu temperature error
Sziasztok!
Én egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hoyg miután kitisztítottam a proci hűtőbordáját és visszakapcsoltam a gépet, véget nem érő szaggatott sípolás kezdődött. a gép elején a kis led kijelző ezt írja:cpu temperature error. én arra tippelek hogy a hőmérővel van a baj, mert amikor leszedtem a hűtőbordát, nem tudom honnan jött le a hőmérő, de szabadon volt. próbáltam a proci hátuljára visszarakni, de nem oldódott meg.
segítségeteket előre is köszi
|
csüt. okt. 29, 2009 22:46 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Sőt akár lehet a táp is!...
Nem semi gond nem lesz ott,csak meleg van,de büdösül...10 fokkal lejjeb egy pöccre indul!...reggel..napközben már nem kell egy hűtött szerverszoba!
|
hétf. aug. 03, 2009 19:49 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11967 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
klon írta: köszi, de az a helyzet, hogy egyáltalán nem sípol... viszont ha elindul pár perc után, akkor minden tökéletes. nem fagy, mennek a játékok is, hiba nélkül. tanácstalan vagyok...
Akkor kontakhiba is lehet: RAM foglalat tisztítás, Proc foglalat rendben van? IDE kábel vagy csatlakozó hiba?
|
hétf. aug. 03, 2009 10:17 |
|
|
klon
vas-tag
|
köszi, de az a helyzet, hogy egyáltalán nem sípol...
viszont ha elindul pár perc után, akkor minden tökéletes. nem fagy, mennek a játékok is, hiba nélkül.
tanácstalan vagyok...
|
vas. aug. 02, 2009 18:15 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Na ez az amit úgy hívnak parasztvakítás:
PHASE LED:
The number of lighted LEDs indicates the CPU loading.
The higher the CPU loading, the more the number of lighted LEDs.
-avagy nesze semmi fogd meg jól,de szépen villog a gépházban.Akkor már inkább a füledre hagyatkozz!
The following Award BIOS beep code descriptions may help you identify possible computer problems.
(For reference only.)
1 short: System boots successfully
2 short: CMOS setting error
1 long, 1 short: Memory or motherboard error
1 long, 2 short: Monitor or graphics card error
1 long, 3 short: Keyboard error
1 long, 9 short: BIOS ROM error-
De,a legvalószínűbbnek azt tartom hogy ebben a melegben felforhat a proci agya.
|
szomb. aug. 01, 2009 20:18 |
|
|
klon
vas-tag
|
üdv !
segítség kellene...
gigabyte ep35 ds3 alaplapom van. tegnap óta a bekapcsolás utáni "memoria test" -nél teljesen megfagy, de úgy, hogy "test" utolsó "t" betűje vagy csak félig, vagy sehogy se látszik. Rögtön memmória hibára gondoltam. mivel van benne 2x 1 gb elkezdtem cserélgetni, hol egyik, hol másik hol az egyik slot, hol a másik. mindent kipróbáltam, de semmi sem változik. a proci melletti LED sor világít 2zöld, 2piros 2sárga (a sorrendet most nem tudom)
viszont, ma volt egy kis dolgom mikor megfagyott a vas, és mire visszamentem szépen futott a win. újraindítottam és megint megfagyott ugyanott DE 10 perc múlva szépen tovább megy, mintha mi se történt volna....
A LED kódot próbáltam kinyomozni, de se az alaplap könyvében, se a google-n nem talaltam semmi erre vonatkozót.
Szerintetetk mi lehet? megadta magát az alaplap?
(ja, kivettem az elemet is sacc 5 perce, hátha megjavul, de nem)
Segítsetek ha tudtok!
Előre is köszi!!
|
szomb. aug. 01, 2009 17:50 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11967 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
rekro írta: Alaplappal volt a gond itt is végül, azóta be lett szerezve egy másik és minden megy gond nélkül. Olvasgattam külföldi fórumokat is ilyen hibajelenségekre és általában ott is ilyen probléma volt
Sajnos van ilyen a slendrián gyártás miatt. Az ilyen gyártót érdemes elkerülni a jövőben.
|
csüt. máj. 21, 2009 15:17 |
|
|
rekro
vas-tag
|
Alaplappal volt a gond itt is végül, azóta be lett szerezve egy másik és minden megy gond nélkül. Olvasgattam külföldi fórumokat is ilyen hibajelenségekre és általában ott is ilyen probléma volt
|
szer. máj. 20, 2009 20:49 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Persze. Kukázva is lett a lap
|
pén. máj. 15, 2009 20:09 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Hannibal írta: ... összevissza kellett nyomogatni az alaplapot ...
Ha valami fólia szakadás, vagy furatgalván hiba van az alalplapon, azt megette a fene, gyakorlatilag javíthatatlan. Egyedül a csatlakozó az ami tisztítható. Beleértve a proc. foglalatot is.
|
pén. máj. 15, 2009 19:33 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Pontosan nem tudom, hogy mi volt vele a gond, nem sikerült rájönni.
Úgy nézett ki, hogy összevissza kellett nyomogatni az alaplapot (pl. volt h a BIOS chipet nyomtam meg és működött volt amikor egy PCI foglalatot) és egyszer beindult. Amíg nem volt megmozdítva, addig tökéletesen működött, de ha egy kis mozgás érte, már nem indult. Amit rekro írt, hogy ventik pörögtek és semmi tovább. Bár ha jól emlékszem, akkor csipogás se volt.
Tápcsere után már okosabbak leszünk
|
pén. máj. 15, 2009 19:15 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Hannibal írta: ... Ott az alaplapon volt valami kontakthibás.
Ott csak a csatlakozókkal lehet (alapfokon) a baj (beleértve a RAM foglalatokat is).
De hát kiderül a táp csere után.
|
pén. máj. 15, 2009 18:31 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Még egy régi alaplapomnál játszott ilyet a gép. Ott az alaplapon volt valami kontakthibás.
|
pén. máj. 15, 2009 17:19 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
rekro írta: ... ha minden jól megy másik táppal is ...
Szvsz ez lesz a probléma.
|
pén. máj. 15, 2009 15:05 |
|
|
rekro
vas-tag
|
Hosszú sípolásokat csinál fix időközönként és csak akkor hagyja abba, ha a gépet kikapcsolom.(20 síp-ig számoltam tehát a fenti lehetőségekre nem nagyon illett;p)
|
pén. máj. 15, 2009 13:45 |
|
|
rekro
vas-tag
|
Sziasztok!
Kb. 1 hete jelentkezett a gépemnél egy elég egy elég "érdekes" probléma;
A config: asus a8n-e alaplap, amd4200+ proci, 3gb ram, 8800 gt és egy 400w chieftech táp.
A gép bekapcsolás után sípolással indult, elkezdtem tesztelni a "szokásos" dolgokat csak az egyik memória module-t teszem be próbálgatom a slotokat, video kártya be-ki stb.
Nem jövök rá mi a hiba visszaszerelek mindent még igazgatom a dolgokat egy próba indítást csinálok és feljön a gép gond nélkül megy 1-2napig majd megint előjön a fenti probléma aztán egyszercsak megint jó a gép 1 napig aztán megint előjön a porbléma.
Néhány dolog még ami fontos lehet a probléma kiderítésében;
-Az indítások kb. felénél nincs a sípolás az elején pörögnek rendesen a ventik, de nem kap jelet a monitor és nem történik semmi.(az usb-s stb eszközök se nagyon reagálnak)
-Megpróbálom bekapcsolni a gépet , nem történik semmi(mintha nem kapna áramot) megnyomom kicsit a videokártyát(lehet nem a legszakszerübb megoldás;p) és felpörög utána az összes venti(persze sípolással indul)
-érdekesség még, pl. hogy egy razer deathaddaler egerem van aminek ugye van világítása és a gép bekapcsolt állapota mellett világít na most ha áram alatt van a gép folyamatosan világít akkor is ha ki van kapcsolva a gép(akkor ugye normáls esetben nem világítana).
Videokari-alaplap-táp hármas valamelyikére "gyanakszom" személy szerint.
Esetleg valaki hasonló problémával találkozott, vagy van konkrétabb elképzelése, hogy mi lehet a hiba?(hétvégén lesz módom másik vid.karival tesztelni és ha minden jól megy másik táppal is, de gondoltam írok hátha találkozott valaki ilyen esettel)
Válaszokat előre is köszi
|
pén. máj. 15, 2009 13:29 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
TargeT írta: ... Szóval nagyjából ennyi ...
Akkor meg hagyd a fenébe. Izéljenek egyedül.
Sok időt el lehet kefélni egy ilyen renbehozásával.
|
kedd ápr. 14, 2009 15:14 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Ilyen mértékben nem foglalkozom a kérdéssel. A gép meg kuka helyett megy egy havernak alkatrésznek ajándékba monitorostól. Nem az én gépem, csak lett hozzá apró közöm.
A számítógépes rémtörténetek közé is tehettem volna a hozzávaló körítéssel.
Adott egy srác, aki 3 évig járt ilyen iskolába. Hogy pontosan milyen ez az ilyen nem tudom, meg miért csak 3 évig , nem érdekel. Meg állítólag az apjának is ő "csinálja a gépét", meg jár telepíteni.
Elvitték a gépet, majd jön, hogy nem tudja összerakni, mert nem adtunk hálózati kábelt. Hozza is a markában a monitor hálózati kábelt.
Nagy nehezen megértetem, hogy mit hova dugjon. Elhúzott.
Másnap hallom az eredeti tulajtól, hogy nem tudták összerakni(?) vagy nem megy a gép, és már szégyenli, de nézzek rá.
Oké, semmi gond, majd összedugom akkor én, mondom.
A gép nincs összerakva tényleg, összedugdosom, de akkor van az a jelenség, amit írtam.
A kölyök szerint töredezett volt a vinyó, ő töredezettségmentesített, hogy gyorsabb legyen. Meg nem volt hang, és rakott rá hangkártya drivert.
Kérdés, mit hova dugott, meg milyen drivert pakolt rá, mert a géppel korábban lehetett filmet nézni, CD-t lejátszani.
Ha már így, akkor szétkapom, VGA kártya nem lötyög, de kiszedem, majd vissza, memória dettó, nézem a csatlakozásokat, lehúzom a vinyót, de nem tűnt fel semmi rendellenes, a helyzet változatlan.
Közben a srác emlegeti, hogy biztosan a BIOS kábel miatt van. Hallgatok, de mikor már harmadjára mondja, megemlítem neki, hogy ezt meg honnan szedi, mert olyan, hogy BIOS kábel nem létezik.
Ekkor rábök az egyikre, hogy hát ez akkor mi? Mondom IDE. (Az egykori CD író kábele volt.)
Szóval nagyjából ennyi, nem tudom, de nem hiszem a procihoz nyúlt-e vagy mivel fektette meg, de végül is tökmindegy. (Nekem nincs AMD vonalú procim, Intel még éppen volna.)
Egy Athlon 900-as zajos ventillátorú teszkós masinától ma már úgysem nem lehet sokat várni a használat élményében.
|
kedd ápr. 14, 2009 14:48 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
TargeT írta: ... Nincs semmi sípszó, totál néma, csak a procihűtő indul el, és érezni, hogy a merevlemez is forog...
Azaz táp van (nagyjából). A Bios nem indul szerintem. Nézd meg az elemet (feszültség), ha foglalatos a Bios IC, jól van-e benne (elhajlott lábak), nem dugták vissza fordítva. Leszedett, vagy rosszul visszadugott jumperek. Fordítva bedugott IDE kábel, félig bedugott kártya. És még sok minden. A processzor jól van benne? Nem sérült meg? Az Athlonokat (ha jól emlékszem) le lehetett "sarkazni" egy erőltetett berkással.
Esetleg vissza kellene bontani a legegyszerűbb állapotra. Nem ártana egy leírás az alaplapról, hogy álltak a jumprek.
Stb...
|
kedd ápr. 14, 2009 8:28 |
|
|
mertaberta
vas-tag
|
Köszi a választ. Azt hiszem akkor az alaplap a rossz, már próbáltam több fajta rammal is.
|
kedd ápr. 14, 2009 7:48 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Adott egy ősrégi athlonos gép. Ment rendesen, már ahogy tudott, míg egy kölyök egy nap alatt taccsra vágta.
Nincs semmi sípszó, totál néma, csak a procihűtő indul el, és érezni, hogy a merevlemez is forog. Más nem makkan meg sem.
A procira tippelek vagy esetleg a táp valamelyik ága.
|
kedd ápr. 14, 2009 7:32 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Ezen oldal szerint: http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1576
lehet RAM hiba is. Ha több memóriamodul van a gépedben, akkor próbáld meg egyesével berakni a különböző slotokba, majd indítani a gépet.
Ha csak egy modul van, akkor próbálj kölcsön kérni.
Ha tényleg a rendszer időzítő adta meg magát, akkor alaplap csere.
|
hétf. ápr. 13, 2009 20:06 |
|
|
mertaberta
vas-tag
|
Sziasztok! 4 hosszú sípszó - ahogy itt olvastam rendszer timer hiba. Ilyenkor mit lehet tenni?
|
hétf. ápr. 13, 2009 19:51 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Ha,ez így van ahogy írod,akkor a tápodat is sürgősen cseréld,mert mást is visz a lapon hamarjában...
|
csüt. feb. 19, 2009 21:21 |
|
|
Lacus
ezüst tag
|
Lacus írta: Sziasztok aki tud kérem segítsen.Adott egy ASUS P4P800 Alaplap.A gép tegnap még működött.Ma bekapcsolásnál annyi van,hogy a billentyűzet 3 ledje felvillan utána semmi.Az alaplapon levő zöld led az világit.Amit eddig próbáltam:Tápcsere, proci csere,memoriacsere,videokari csere,monitorcsere a hiba jelenség ugyan az a billentyüzet villan egyet bekapcsoláskor,de utána semmi hang sincs se kép se bios.Valakinek valami ötlete?Előre is köszönöm.
van a memoria foglalat mellett egy FET ez füstölt el nekem ezt cseréltem(170Ft) volt s azóta működik a lap:)
|
szer. feb. 18, 2009 21:50 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Ilyen alaplapom volt. Ugyanígy ment tönkre...
|
hétf. feb. 16, 2009 12:36 |
|
|
Lacus
ezüst tag
|
Sziasztok aki tud kérem segítsen.Adott egy ASUS P4P800 Alaplap.A gép tegnap még működött.Ma bekapcsolásnál annyi van,hogy a billentyűzet 3 ledje felvillan utána semmi.Az alaplapon levő zöld led az világit.Amit eddig próbáltam:Tápcsere, proci csere,memoriacsere,videokari csere,monitorcsere a hiba jelenség ugyan az a billentyüzet villan egyet bekapcsoláskor,de utána semmi hang sincs se kép se bios.Valakinek valami ötlete?Előre is köszönöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lacus szer. feb. 18, 2009 21:48-kor.
|
hétf. feb. 16, 2009 11:13 |
|
|
stell
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2007 10:18 Hozzászólások: 6679 Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
|
udv
Idézet: BEEP CODE MEANING POSSIBLE CAUSE 1 Beep (No video) Memory refresh failure Bad memory 2 Beeps Memory parity error Bad memory 3 Beeps Base 64K mem failure Bad memory 4 Beeps Timer not operational Bad motherboard 5 Beeps Processor error Bad processor 6 Beeps 8042 Gate A20 failure Bad CPU or Motherboard 7 Beeps Processor exception Bad processor 8 Beeps Video memory error Bad video card or memory 9 Beeps ROM checksum error Bad BIOS 10 Beeps CMOS checksum error Bad motherboard 11 Beeps Cache memory bad Bad CPU or motherboard
|
csüt. dec. 25, 2008 14:28 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Bios beállításoktól függően akkor szirénázik, ha a cpu hőmérséklete magasabb mint a CPU Warning Temperature vagy a cpu hűtőventillátor nem üzemel. Nézd meg a biosban, hogy mennyi a beállított és mennyi a tényleges hőmérséklet. Ettől függ, hogy a beállítást kell módosítani, vagy a cpu hűtését kell felülvizsgálni (cpu venti, hűtőborda, szorítás, kence...).
|
csüt. dec. 25, 2008 10:45 |
|
|
West001
vas-tag
|
Sipol
Halli mindenkinek!
Van egy nagy gondom bekapcsolás után a gép sípol mint a mentő szírénálya.
Szétkapom a gépet megtisztitt-összerak,utána jo de 10.eset után már unalmas és boszantó!Aki tud megoldást kérem jeleze mert már idegesitö!
Elöre is köszke!
b.will@mailbox.hu
|
csüt. dec. 25, 2008 10:37 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Sok kis nagyon rövid sípolás, nagyon pici szünettel egymás után. Ez szól folyamatosan, folyamatos prellegő hangnak hallatszik.
Azóta próbáltam másik táppal, azzal se volt változás --> vagy proc, vagy alaplap, de ezeket nem tudtam máshol kipróbálni --> ma megy szervizbe.
Proc. nélkül totál csöndben volt, nem pittyegett semmit.
Ja, meg feltűnt, hogy nem világít led az alaplapon, ami jelzi, hogy megvan az 5 V stand by. (az lehet nincs is rajta?)
Szerk: Valszeg nem érintekzési hiba, mert a "tegnap este még működött" esete forog fenn. Meg kiszedtem, visszaraktam, kiszedve is kipróbáltam, satöbbi.
Csak mielőtt elhozta, már körbejárta vele a tulaj az összes ismerősét ("voltam vele az X. Sanyinál, meg az Y. Ferinél is") de nem találták meg a hibát. Gondolom ők se tudták kipróbálni másik gépben. Házilag ennyit lehet tenni.
|
hétf. aug. 07, 2006 8:36 |
|
|