DivX AVI-ból DVD lemez\DVD POSTER___ __.htm
DVD Poster -
http://borito.zsaminet.hu
DivX AVI-ból DVD lemez?
(de csakis csúcs minőségben... )
Szerző:
Szemo © 2004.10.11.
Forrás:
Közvetlen a szerzőtől
A lényeg nekem az volt hogy olyan filmeket amiket nem nagyon kaptam meg DVD-n csak DivX-en (de csakis csúcs minőségben), hogyan készítsek belőle dvd-t. Én a következőképpen csináltam :
1.A DivX-et felmásoltam a vinyóra (vagy lehet lemezről is)
2.A TMPEGenc Plus progival készítettem egy MPEG-t amit a Windows Media Player is lejátszik (meg néztem a minőséget, hogy nem hull e szét a kép pixelekre), ezt a műveletet a TMPEGenc attól függően milyen típusú a DivX 1 órától 4-5 óráig készíti (de a minőség az dvd!). Ez a progi igazából nagyon szereti az Xvid-et azzal nagyon gyors és csúcs a minőség.
3. A progiban a File legördítésében van egy olyan pont, hogy MPEG TOOLS, ebben van a DEMULTIPLEX, itt megadod az MPEG-t amit készített és megjelenik egy video és egy audio. Klikkelj egyszerre mind a 2-re és demultiplexeli a video-t M2V-re és az audio-t MP2-re.
4. Az audio-t az AC3Encoderrel átkonvertálom ac3-ra (amiben ki kell választani a stereo-t), az ac3encoder elfogadja az mp2-t mp3-t aiff-et szóval többféle formátumot.
5. Ezek után DVD MAESTRO-val vagy SONIC SCENARIST-al össze lehet szépen csomagolni és kész a dvd (ezek kezelése már másik téma).
Ezzel a módszerrel készítettem el a Dzsungel könyve 2-t ameddig megkaptam dvd-n, és a kettő között nem volt semmi különbség még most is meg van.
Szerző: Szemo © 2004.10.11.
ifjabb Czakó József - Jászszentandrásról