Szerző |
Üzenet |
juha
ezüst tag
|
Tudtok ebben segíteni, hogy milyen 4gigás micro SD-t tud "elnyelni" az E51?
Köszi
|
csüt. máj. 14, 2009 5:33 |
|
|
Nekrofil
ezüst tag
|
Végül vettem egy bh-103-as stereo fülhalgatót,11 péz volt a nokia boltban,kicsit sokaltam először,de nagyon durván szól,ajánlom!viszont szeretném a géphez is használni,egy gépi usb-s bluetooth adatperrel mennyire tudna együtt működni és a gépről továbbküldeni a hangot?gondolom a bluetooth adapternek a A2DP-t támogatnia kell hogy stereo legyen nem?
|
kedd máj. 12, 2009 18:19 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Hauptmann írta: Macika, Kifújtam, utána egy kis denszeszes fültisztítópálcával is végigmentem, eredmény nélkül. Nézd, nekem is ez volt a gondom vele (írtam is jópár oldallal ezelőtt) és megoldódott.
Egéászen biztos vagyok benne, hogy Nálad is megoldás lenne.
Nem akarod elhozni?
|
kedd máj. 12, 2009 18:18 |
|
|
Hauptmann
arany tag
|
Macika írta: A hangszóró hangerejére meg annyit, hogy ki kell fújni, el van tömődve a szűrő a hangszóró előtt...
Macika,
Kifújtam, utána egy kis denszeszes fültisztítópálcával is végigmentem, eredmény nélkül.
|
kedd máj. 12, 2009 18:14 |
|
|
mohilla
ezüst tag
|
Nokia E51 flash player
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy Nokia E51-re flash playert honnan tudok letölteni. A mostani verzió elvileg elavult ezt írja egy alkalmazás amit futtatni szeretnék.
Köszönöm válaszotokat.
|
kedd máj. 12, 2009 11:47 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Az mitől lehet, hogy biztonságos /banki/ oldalt nem hajlandó megnyitni a gyári böngésző? Korábban sikerült. Cache-t töröltem.
|
kedd máj. 12, 2009 9:05 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Nekrofil írta: tudnátok nekem ajánlani valami bluetooth os fülhalgatót?utcára kéne telefonhoz,úgyhogy nem az a böhöm nagy méretűre lenen szükségem
Nokia HS-26W
Attól függ mekkora fejed van. Én ezt vettem, és meg vagyok vele elégedve.
|
hétf. máj. 11, 2009 19:22 |
|
|
Hauptmann
arany tag
|
Macika írta: Nincs telepítve Garmin rajta véletlenül?
A hangszóró hangerejére meg annyit, hogy ki kell fújni, el van tömődve a szűrő a hangszóró előtt...
Van rajta Garmin, de nem fut a TSRAutostart. De mostanában esett hirtelen a készenléti idő, korábban is volt rajra Garmin, és tovább brta.
A hangszóró tippet köszi, kifújom majd sűrített levegővel.
|
hétf. máj. 11, 2009 19:16 |
|
|
juha
ezüst tag
|
hi
a 4Gb-os sd hc (valami ilyesmit mondott a boltos, hogy ez már az újabb fajta) kártyát támogatja a teló? A nokia honlapján nem derül ki
erre gondoltam: http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=19767&product_id=249076&s=Mem%F3ria%20k%E1rty%E1k
köszi előre is.
|
hétf. máj. 11, 2009 18:08 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Hauptmann írta: Azt vettem észre mostanában, hogy a kijelző feletti hangszóró mintha halkabb lenne régebben. Konkrétan nagy zajban a legmagasabb hangerőn sem hallom a másikat. nem olyan rég esett egy nagyot a telefon, lehet, hogy ez az esés hazavágta a hangszórót?
A másik az, hogy kb. most egy éves a teló, és az akkumulátorának üzemideje jelentősen esett. Nincs állandóan nyomkodva, 3G ki van kapcsolva, néha megy rajta egy kis net WiFi-n keresztül, meg persze duma (nem sok). Régen minimum két napot kibírt, most már van amikor egy nap után töltőre kell tenni. Ennyit bírt a gyári akksi? Hát, nem valami sok. Pedig vigyáztam rá, mindig kikapcsolt állapotban töltöttem. Tavaly februárban vettem az enyémet és 4 napot megy. Más lesz ott a gond!
Nincs telepítve Garmin rajta véletlenül?
A hangszóró hangerejére meg annyit, hogy ki kell fújni, el van tömődve a szűrő a hangszóró előtt...
|
hétf. máj. 11, 2009 17:03 |
|
|
Hauptmann
arany tag
|
Azt vettem észre mostanában, hogy a kijelző feletti hangszóró mintha halkabb lenne régebben. Konkrétan nagy zajban a legmagasabb hangerőn sem hallom a másikat. nem olyan rég esett egy nagyot a telefon, lehet, hogy ez az esés hazavágta a hangszórót?
A másik az, hogy kb. most egy éves a teló, és az akkumulátorának üzemideje jelentősen esett. Nincs állandóan nyomkodva, 3G ki van kapcsolva, néha megy rajta egy kis net WiFi-n keresztül, meg persze duma (nem sok). Régen minimum két napot kibírt, most már van amikor egy nap után töltőre kell tenni. Ennyit bírt a gyári akksi? Hát, nem valami sok. Pedig vigyáztam rá, mindig kikapcsolt állapotban töltöttem.
|
hétf. máj. 11, 2009 16:48 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
gaagoj írta: Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e feltenni az új software-t, illetve, hogy az hackelhető-e ugyanúgy, mint az előző? Köszi!
Carbide-os módszerrel nem, csak a HelloOx-szal. Olvasgass a Hasznos symbian topikban!
|
hétf. máj. 11, 2009 15:24 |
|
|
gaagoj
vas-tag
|
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e feltenni az új software-t, illetve, hogy az hackelhető-e ugyanúgy, mint az előző? Köszi!
|
hétf. máj. 11, 2009 15:21 |
|
|
Nekrofil
ezüst tag
|
tudnátok nekem ajánlani valami bluetooth os fülhalgatót?utcára kéne telefonhoz,úgyhogy nem az a böhöm nagy méretűre lenen szükségem
|
hétf. máj. 11, 2009 12:10 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
http://betalabs.nokia.com/betas/view/no ... to-browser
Nokia Photo Browser is an experimental photo browser that makes your viewing experience quick and fun:
* Pleasing visual effects
* Intuitive touch UI
* Magnifying glass
* Face browsing
Reklamál, hogy nem kompatibilis a telefonnal de ettől függetlenül működik.
|
hétf. máj. 11, 2009 10:57 |
|
|
tareszka
ezüst tag
|
Dannyboy írta: tareszka írta: Sziasztok!
Lehetőségekhez képest próbáltam utána olvasni a témának, de vagy nem találtam, vagy már eltávolították amit keresek. Amit keresnék az egy megbízhatónak mondható navigációs software Nokia E51-re. Nekem TomTom-ot ajánlották, de bármi amire Ti azt mondjátok az jó. A ha valamin átszaladtam volna, akkor elnézést kérek. A segítséget előre is köszönöm. üdv:Tareszka Két topik is ezzel foglalkozik: van több is, Garmin XT, Sygic, Navigon és TomTom. Ezek topikjai: hasznos Symbian programok.... és Navigációk mobilra és térképek.
Köszönöm szépen.
Csak topikon belül nézegettem.
Köszi még1*
üdv:Tareszka
|
hétf. máj. 11, 2009 8:45 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
tareszka írta: Sziasztok!
Lehetőségekhez képest próbáltam utána olvasni a témának, de vagy nem találtam, vagy már eltávolították amit keresek. Amit keresnék az egy megbízhatónak mondható navigációs software Nokia E51-re. Nekem TomTom-ot ajánlották, de bármi amire Ti azt mondjátok az jó. A ha valamin átszaladtam volna, akkor elnézést kérek. A segítséget előre is köszönöm. üdv:Tareszka
Két topik is ezzel foglalkozik: van több is, Garmin XT, Sygic, Navigon és TomTom. Ezek topikjai: hasznos Symbian programok.... és Navigációk mobilra és térképek.
|
hétf. máj. 11, 2009 8:18 |
|
|
nemete02
arany tag
Csatlakozott: vas. júl. 04, 2004 17:34 Hozzászólások: 164 Tartózkodási hely: Pécs
|
|
hétf. máj. 11, 2009 8:17 |
|
|
tareszka
ezüst tag
|
Sziasztok!
Lehetőségekhez képest próbáltam utána olvasni a témának, de vagy nem találtam, vagy már eltávolították amit keresek.
Amit keresnék az egy megbízhatónak mondható navigációs software Nokia E51-re. Nekem TomTom-ot ajánlották, de bármi amire Ti azt mondjátok az jó.
A ha valamin átszaladtam volna, akkor elnézést kérek.
A segítséget előre is köszönöm.
üdv:Tareszka
|
hétf. máj. 11, 2009 7:00 |
|
|
hungazsi
arany tag
Csatlakozott: szomb. szept. 03, 2005 18:51 Hozzászólások: 143 Tartózkodási hely: Tirpákia
|
Ablakos írta: A gyári zenelejátszóval lehet hálózati meghajtóról lejátszani streamként? Nincs podcast, itunes szolgálat csak megosztott jelszóvédett könyvtárak.
Ha más is megfelel: SymSMB
|
vas. máj. 10, 2009 11:31 |
|
|
Ablakos
ezüst tag
|
A gyári zenelejátszóval lehet hálózati meghajtóról lejátszani streamként? Nincs podcast, itunes szolgálat csak megosztott jelszóvédett könyvtárak.
|
vas. máj. 10, 2009 8:39 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
Akoska írta: Semmivel sem kevésbé banális a válasz: Gugli a barátod. Ott találtam EZT is...
Köszi!
|
szomb. máj. 09, 2009 13:54 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Semmivel sem kevésbé banális a válasz: Gugli a barátod.
Ott találtam EZT is...
|
szomb. máj. 09, 2009 9:17 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
Banális kérdés: le lehet valahogy vadászni az E51 gyári dallamait?
|
szomb. máj. 09, 2009 8:58 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
Nekrofil írta: olyan gondom lenne,hogy kaptam bluetooth-on egy txt-t,amit a gépre kéne valahogy varázsolnom,anyit el tudtam érni hogy jegyzeteknél is megjelenik,de valahogy nem tudom a gépre feltenni,hogy tudnám megoldani?
Ha más nincs akkor átküldöd Bluetooth, infra, email vagy MMS segítségével.
|
szer. máj. 06, 2009 19:55 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
Most néztem meg: egy memkártya mappájába másolt txt-t megnyitottam, és van az opciókban mentés lehetőség. Úgy azonnal bementi a jegyzetek közé. Innen már megvan a szinkronizálási lehetőség outlookkal, ami jegyzetet is ment.
|
szer. máj. 06, 2009 17:28 |
|
|
Nekrofil
ezüst tag
|
nem,automatikusan jegyezetként menti
|
szer. máj. 06, 2009 17:27 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nekrofil írta: az egyetlen gondom az hogy a bluetooth on kapott anyag az az üzeneteknél tárolódik! gondoltam pc suite és üzeneteknél megnézem,a bluetooth os cuccokat nem jelenítni meg,akkor gondoltam megnyitom és elmentem,meg is tettem,ekkor átkerült a jegyzetekhez,aholnnan ismét nem jutottam előbbre,mert pc suite al nem tudom a jegyzeteket sem előcsalni,ekkor jött a küldés közzététel,amivel az ovi s **** akartam feltenni,persze a txt az meg nem engedi,csak kép video hangot,úgyhogy ez is bukta Kártyára menteni nem lehet?
|
szer. máj. 06, 2009 17:23 |
|
|
Nekrofil
ezüst tag
|
az egyetlen gondom az hogy a bluetooth on kapott anyag az az üzeneteknél tárolódik!
gondoltam pc suite és üzeneteknél megnézem,a bluetooth os cuccokat nem jelenítni meg,akkor gondoltam megnyitom és elmentem,meg is tettem,ekkor átkerült a jegyzetekhez,aholnnan ismét nem jutottam előbbre,mert pc suite al nem tudom a jegyzeteket sem előcsalni,ekkor jött a küldés közzététel,amivel az ovi s **** akartam feltenni,persze a txt az meg nem engedi,csak kép video hangot,úgyhogy ez is bukta
|
szer. máj. 06, 2009 17:17 |
|
|
Macika
Moderátor
|
|
szer. máj. 06, 2009 17:12 |
|
|
Nekrofil
ezüst tag
|
van
|
szer. máj. 06, 2009 17:11 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nekrofil írta: olyan gondom lenne,hogy kaptam bluetooth-on egy txt-t,amit a gépre kéne valahogy varázsolnom,anyit el tudtam érni hogy jegyzeteknél is megjelenik,de valahogy nem tudom a gépre feltenni,hogy tudnám megoldani? Nincs véletlenül egy miniUSB-USB kábeled?
|
szer. máj. 06, 2009 17:08 |
|
|
Nekrofil
ezüst tag
|
olyan gondom lenne,hogy kaptam bluetooth-on egy txt-t,amit a gépre kéne valahogy varázsolnom,anyit el tudtam érni hogy jegyzeteknél is megjelenik,de valahogy nem tudom a gépre feltenni,hogy tudnám megoldani?
|
szer. máj. 06, 2009 16:44 |
|
|
hungazsi
arany tag
Csatlakozott: szomb. szept. 03, 2005 18:51 Hozzászólások: 143 Tartózkodási hely: Tirpákia
|
-
URL megnyitása aztán hirtv.net/adas azt hiszem ennyi elég.
|
szer. máj. 06, 2009 9:59 |
|
|
weekendfm
ezüst tag
|
Re: Windows Media 9
MVD írta: weekendfm írta: Coreplayer-rel sajnos nem megy csak a HirTv és még 1-2 csatorna Wifi eléréssel. Köszi a segítséget ! Pontosan melyek, és hogyan?
Nekem az HIRTV megy szépen. Wifi-n keresztül.
|
szer. máj. 06, 2009 9:52 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
weekendfm írta: Coreplayer-rel sajnos nem megy csak a HirTv és még 1-2 csatorna Wifi eléréssel. Köszi a segítséget !
Pontosan melyek, és hogyan?
|
kedd máj. 05, 2009 22:09 |
|
|
hungazsi
arany tag
|
weekendfm írta: Sziasztok !
Nem tudtok valami trükköt vagy progit amivel a Windows Media 9 -ben kódolt WebTv-k működnek ? Coreplayer-rel sajnos nem megy csak a HirTv és még 1-2 csatorna Wifi eléréssel. Köszi a segítséget !
Jópár hónapja keresek én is ilyen progit, de semmi eredmény, a legígéretesebb ha megvárjuk, míg a coreplayer majd elkezdi támogatni.
Am még vagy 8 tv csatorna(angol): werok progi
|
kedd máj. 05, 2009 19:33 |
|
|
weekendfm
ezüst tag
|
Windows Media 9
Sziasztok !
Nem tudtok valami trükköt vagy progit amivel a Windows Media 9 -ben kódolt WebTv-k működnek ? Coreplayer-rel sajnos nem megy csak a HirTv és még 1-2 csatorna Wifi eléréssel.
Köszi a segítséget !
|
kedd máj. 05, 2009 10:17 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
juha írta: Ez a loggolás azt jelenti hogy pl. a googlemap-en ki lehet rajzoltatni hol jártam?
Ez csak szoftver kérdése, én ezt használom, tud kml-t is:
http://bt747.free.fr/content/
CSV, KML, GPX, NMEA, Google Maps (single HTML file), CompeGPS (TRK) és PLT (OziExplorer) formátumba tud menteni.
Képek geotaggelésére ez vált be:
http://www.locr.com/downloads#windows
|
hétf. máj. 04, 2009 20:56 |
|
|
juha
ezüst tag
|
jbtibor írta: juha írta: Sziasztok, 2 témával kapcsolatban érdekelne a véleményetek, ötletetek.
- E51-el lehet valahogy panoráma képet készíteni? Úgy tudom elég sok nokiában van ilyen opció.
- használ-e valaki GPS-t E51-hez? Bluetooth-ost. Milyet ajánlotok? És milyen a használata, mármint navigációként? Én csak nagyon ritka esetekben használnám, ezért nem akarok navit venni.
Köszi i-Blue 747-em van, de mint írták mások is működnek vele. http://www.semsons.com/i747bldalogp.htmleBay-ről kell venni, lényegesen olcsóbb. Ajánlom, hogy loggert vegyél, alig drágábbak a többinél, viszont több mindenre használhatók (pl. képek geotaggelése). A Nokia Maps nem rossz, eseti navigációra én is azt használom (régiótól függően 30 nap 8 euró körül van). A kijelzője nagyon kicsi, ezért bármilyen szoftvert is használsz autós navigációra nem túl jó. Általában elég a hangutasításokat követni, de bonyolultabb kereszteződésekben nem látszik eléggé, hogy merre kell menni.
Köszi ez tényleg hasznos! Ez a loggolás azt jelenti hogy pl. a googlemap-en ki lehet rajzoltatni hol jártam?
A panoman ténlyeg szuper!
|
hétf. máj. 04, 2009 16:31 |
|
|
jbtibor
arany tag
|
juha írta: Sziasztok, 2 témával kapcsolatban érdekelne a véleményetek, ötletetek.
- E51-el lehet valahogy panoráma képet készíteni? Úgy tudom elég sok nokiában van ilyen opció.
- használ-e valaki GPS-t E51-hez? Bluetooth-ost. Milyet ajánlotok? És milyen a használata, mármint navigációként? Én csak nagyon ritka esetekben használnám, ezért nem akarok navit venni.
Köszi
i-Blue 747-em van, de mint írták mások is működnek vele.
http://www.semsons.com/i747bldalogp.html
eBay-ről kell venni, lényegesen olcsóbb.
Ajánlom, hogy loggert vegyél, alig drágábbak a többinél, viszont több mindenre használhatók (pl. képek geotaggelése).
A Nokia Maps nem rossz, eseti navigációra én is azt használom (régiótól függően 30 nap 8 euró körül van).
A kijelzője nagyon kicsi, ezért bármilyen szoftvert is használsz autós navigációra nem túl jó. Általában elég a hangutasításokat követni, de bonyolultabb kereszteződésekben nem látszik eléggé, hogy merre kell menni.
|
hétf. máj. 04, 2009 9:17 |
|
|
juha
ezüst tag
|
Köszi! Megnézem ezt a panoman-t.
|
hétf. máj. 04, 2009 5:45 |
|
|
maaniac
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 20, 2009 11:30 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: Szlovákia
|
juha írta: Sziasztok, 2 témával kapcsolatban érdekelne a véleményetek, ötletetek.
Köszi
Szia panoráma képet E51-nél (tudomásom szerint) csak programmal lehet készíteni. innen le is töltheted http://nokiaprogramok.hu/modules.php?na ... load=17285 gpst nem használok úgyhogy nem tudom milyen
|
vas. máj. 03, 2009 21:57 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
Első kérdésedre a a Panoman nevü program tudom ajánlani.
A másikat passzolom,nem használok ilyet.
|
vas. máj. 03, 2009 20:44 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Köszi - biztosan létezik hozzá program, a gyári beépített progival nem.
- Igen ,használtam. Bármilyen BT-s jó hozzá. Teljesértékű naviként használható bár a kijelzője roppant kicsi hozzá!
|
vas. máj. 03, 2009 20:38 |
|
|
juha
ezüst tag
|
Sziasztok,
2 témával kapcsolatban érdekelne a véleményetek, ötletetek.
Köszi
|
vas. máj. 03, 2009 20:08 |
|
|
dpetibane
ezüst tag
|
Mogyesz írta: dpetibane írta: Hello,
ma megjelent egy is ikon ott ahol a titikosított kapcsolatot jelzi netezés közben. Vagyis ez mellett. Valami telefonkagyló szerűséget ábrázolt.
*** Elmulasztott hívás fogadás?
Nem! Már rájöttem A könyvben nincs az ikonok között az internet telefon. Na az volt kapcsolatban! Ezért volt ott az ikonja...
|
csüt. ápr. 30, 2009 20:43 |
|
|
Mogyesz
ezüst tag
|
dpetibane írta: Hello,
ma megjelent egy is ikon ott ahol a titikosított kapcsolatot jelzi netezés közben. Vagyis ez mellett. Valami telefonkagyló szerűséget ábrázolt.
Elmulasztott hívás fogadás?
|
szer. ápr. 29, 2009 7:39 |
|
|
dpetibane
ezüst tag
|
Hello,
Kíváncsi voltam, utána néztem a neten, de az E51 kézikönyvben amiben az ikonok vannak tárgyalva nincs benne!
Sajnos restartoltam a telót, így már nem tudom előcsalni, de kíváncsi lennék rá.
Mi lehetett az?
|
kedd ápr. 28, 2009 18:50 |
|
|
Mogyesz
ezüst tag
|
Hátha valaki szeretne VPN-t beállítani a telón mint Én...
Az utóbbi időben az E51 vs. Cisco IPSEC VPN házasításával szenvedtem.
Próbálkoztam a Nokia Mobile VPN-el, de nem jutottam sokra.
Sok-sok olvasgatás után sikerült megoldani a problémát.
Az alábbi linken elérhető egy rövid how-to, és a szükséges file-ok is.
http://kslinux.myip.hu:88/e51/
|
hétf. ápr. 27, 2009 12:35 |
|
|