Szerző |
Üzenet |
EFi
gyémánt tag
|
Üdv.
Jól tévedek, ha úgy tudom, hogy a type0 a meztelen disc, a type2 a kézzel nyitható cartridge-os, a type1 pedig a kalapáccsal nyitható cartridge-os?
(Ha már annyi eszük nem volt a gyártóknak, hogy a számok helyett ráírják ezt a 3 szót bare/removable/non-removable)
|
hétf. márc. 01, 2010 21:39 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Tudom,ha szalonnabőrrel kenegetem,akkor a kutyák,ha macskagyökérrel,akkor meg a macskák vesznek üldözőbe.Ha az egyik oldalán sajt a másikon dió,középen meg egy penge egérfogó,felrakhatom egy lemezjátszóra is megvilágítva az alját stroboszkóppal szép diszkófény..stb,de mint adathordozó marad mint sima DVD
|
kedd jún. 16, 2009 20:46 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
nbela írta: ... Ez most humor, vagy bosszantani akarod?
Dehogy is, csak kimásoltam valahonnan az egészet. Formázni adatmentés nélkül is lehet. Bár ez a megoldás -ha egyáltalán működik- csak átmeneti.
|
vas. jún. 14, 2009 20:59 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3578 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Laci_L írta: Aztán meg az adatmentás gyorsan. Ez most humor, vagy bosszantani akarod?
|
vas. jún. 14, 2009 20:39 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Nincs rajta karc esetleg? Arra megoldás a banánnal való bekenés, finom törlés utána. Aztán meg az adatmentás gyorsan.
|
vas. jún. 14, 2009 20:33 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: Próblád meg (persze, ha hozzájutsz) egy régi íróval, ami még csak 2x vagy 4x-esen tudott írni.
Vajon miért van az az érzésem hogy elbeszélünk egymás mellett?
Itt egy DVD-RAM lemezről van szó,ami most pillanatnyilag csak egy sima DVD,mert csak olvasható,ráírni,formázni nem hagyja magát,mert valahol sérült.Na ehhez kellene valami program .A DiskInternals,majdnem jó,de a próbaváltozatában-de lehet hogy az eredetiben sem-támogatja a RAM lemezt,egyébként minden újraírható formátumot legyaluna.
Több gépben,többfajta íróval a helyzet ua.
A sima wines formázás sem jön össze,semmilyen formátumra,sem Udf,sem Fat32-re,mert a szöveg:nem tudta befejezni a formázást.Linux alól vagy nem is látja,vagy órákig köszörül rajta,majd marad amilyen volt
|
vas. jún. 14, 2009 8:59 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
nacorvus írta: ... Valami olyasmi kellene mint a wincsiken low level format,hogy újraírhatóak legyenek,mert fizikálisan sérültek.
Aha.
Próblád meg (persze, ha hozzájutsz) egy régi íróval, ami még csak 2x vagy 4x-esen tudott írni.
Ha jól tudom a formázást maga az író saját Firmware szoftvere csinálja, a Win CD író program csak aktiválja. Valaki régen említette ezt (bár lehet, hogy van olyan író szoftver, ami ki tudja kapcsolni ezt a belsőt).
Egyszer (jó régen, amikor még baromi drága volt az újraírható CD), nekem bejött a dolg. De az az író már nincs meg.
Ja igen: lehet teljes formázást is választani, ami nagyon sokáig tart. Azt próbáltad?
|
szomb. jún. 13, 2009 15:14 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Nem jó, mert írtam fentebb nem az adatot,kell menteni,-lyenből van rengeteg,ezek amolyan GetData félék-hanem a lemezt kellene újraformázni.
Valami olyasmi kellene mint a wincsiken low level format,hogy újraírhatóak legyenek,mert fizikálisan sérültek.
|
pén. jún. 12, 2009 21:20 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
nacorvus írta: Lehet,hogy késő...
Szinte biztos, mert három év alatt ez az egy hsz-e volt.
A CDRoller talán erre való, bár én még nem javítottam vele.
Itt van komplett": http://www.2baksa.net/news/36658/
|
pén. jún. 12, 2009 19:34 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Lehet,hogy késő,....de a ramon lévő anyagot uu,szerkesztheted,mitha wincsin v.pendrive-n lenne.
Más és lehet,hogy nem is itt kellene feltennem a kérdésemet,hanem a szoft-rovatban:
Szóval Mélyentisztelt Et. Urak és Úrhölgyek! (bocsi,rossz a sorrend)és a nem az a lényeg hogy lehet-e még valahol kalapkeményítőt kapni,hanem hogy találkozott-e valaki olyan programmal ami a fizikálisan sérült Ramlemezt gatyába tudja rázni?
Tehát kihangsúlyozva nem az adatot lehet lementeni róla,mert az megvan és ilyen progiból folyamot lehet rekeszteni,hanem valami olyasmi mint a Diskinternals-féle,de az a próbaváltozatban non-capable a DVD-Ram diskre?-ill nem derül ki a 40 U$ változatból sem,annyit meg nem ér meg a levelezőlistájuk hogy teleszemetejlenek
|
pén. jún. 12, 2009 18:31 |
|
|
predator9
vas-tag
|
Hi!
Lehet, hogy olyat kérdezek, amire még nincs megoldás, de hátha...
Szóval felveszek valamit a miniDV-ről a dvdRAM-ra. Ezt a felvételt tudom-e valami úton-módon a pc-n szerkeszteni valami progival? Mondjuk feliratozni, vágni,stb.
Ha bárki tud rá valami progit vagy megoldást, kérem jelezze, akár a mailomra is.Köszönöm a segitséget.
Mail: predator9hun@gmail.com
|
szer. ápr. 12, 2006 20:11 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Kov.Andor írta: Ghostdog írta: Amugy a Ram lemezt nem muszáj Nero-val irni, simán lehet rás másolgatni. Gondolom ezt tudtad csak azért mégis szoltam.
Amugy az asztali lejátszó le tudja játszani a Ram lemezt? ASUS DRW-1608P2S íróm van, és nero-val szépen irja a RAM lemezt, de nem értem, hogy mit kell csinálni, hogy simán lehessen rá másolni nero nélkül????
Nekem lg van, de ahhoz kellett egy ún. ram-driver (98se-ről van szó). Ez létrehozott egy Removable Disk meghajtót, aztán ennek a formázása alatt a ramra jellemző speciális formátumokat lehetett kiválasztani. Így már megy a drag and drop. Most azzal küszködök, hogy az asztali lejátszóval tudjam használni akkor, ha jpg-ket (tehát nem filmet) dobálok rá, de egyelőre nem akar összejönni.
|
vas. márc. 12, 2006 17:17 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Elviekben igen.Nekem 2db van összesen és ha bedugom,nem is úgy jelenik meg mint DVD,hanem mint cserélhető lemez.
|
szomb. feb. 18, 2006 9:05 |
|
|
Kov.Andor
ezüst tag
|
nacorvus írta: Simán drag&drop-al, vagy küldéssel akár egy Wincommanderrel ugyan olyan mint egy USB-flash.
Magától fel kell, hogy ismerje a RAM lemezt??
|
pén. feb. 17, 2006 23:43 |
|
|
Kov.Andor
ezüst tag
|
nacorvus írta: Simán drag&drop-al, vagy küldéssel akár egy Wincommanderrel ugyan olyan mint egy USB-flash.
Nekem úgy nem akar dolgozni!!
Úgy viselkedik mindha normális dvd lenne benne.
|
pén. feb. 17, 2006 23:38 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Simán drag&drop-al, vagy küldéssel akár egy Wincommanderrel ugyan olyan mint egy USB-flash.
|
pén. feb. 17, 2006 15:37 |
|
|
Kov.Andor
ezüst tag
|
Ghostdog írta: Amugy a Ram lemezt nem muszáj Nero-val irni, simán lehet rás másolgatni. Gondolom ezt tudtad csak azért mégis szoltam.
Amugy az asztali lejátszó le tudja játszani a Ram lemezt?
ASUS DRW-1608P2S íróm van, és nero-val szépen irja a RAM lemezt, de nem értem, hogy mit kell csinálni, hogy simán lehessen rá másolni nero nélkül????
|
pén. feb. 17, 2006 1:53 |
|
|
sazsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 205 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Ghostdog írta: Amugy a Ram lemezt nem muszáj Nero-val irni, simán lehet rás másolgatni. Gondolom ezt tudtad csak azért mégis szoltam.
Úgytudom a dvd-ram panasonic fejlesztés, tehát elméletileg ismerheti.
|
szer. aug. 25, 2004 11:37 |
|
|
Ghostdog
ezüst tag
Csatlakozott: pén. júl. 16, 2004 11:38 Hozzászólások: 60 Tartózkodási hely: Szeged
|
Amugy a Ram lemezt nem muszáj Nero-val irni, simán lehet rás másolgatni.
Gondolom ezt tudtad csak azért mégis szoltam.
|
vas. aug. 15, 2004 11:37 |
|
|
jagger
vas-tag
|
A számítógépen letudtam játszani, csak az asztali Panasonic panaszkodott. Szerintem DVD_VIDEO formátumot válsztottam (POWER DVD azonnal reagált rá), viszont a lezártságot nem biztos, hogy beállítottam. Kipróbálom újra, előre is köszi
|
kedd aug. 03, 2004 13:28 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Re: DVDRAM írási probléma
jagger írta: Sziasztok! NERO 6.0.0.9 -el irtam DVDRAM-ra filmet, amelyet szerettem volna asztali Panasonic DMR-E100H-val lejátszani. Nem ismert formátumra hivatkozott az asztali készülék. Mit tudok tenni a siker érdekében??
Ha DVD-VIDEO formátumban írtad és le is zártad akkor mennie kell.
Egyébként az XP-nek is fel kell ismernie mint DVD-VIDEO.
|
kedd aug. 03, 2004 8:57 |
|
|
jagger
vas-tag
|
DVDRAM írási probléma
Sziasztok!
NERO 6.0.0.9 -el irtam DVDRAM-ra filmet, amelyet szerettem volna asztali Panasonic DMR-E100H-val lejátszani. Nem ismert formátumra hivatkozott az asztali készülék. Mit tudok tenni a siker érdekében??
|
kedd aug. 03, 2004 8:21 |
|
|