Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 10:52

Hozzászólás a témához  [ 1972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 40  Következő
Merevlemezek 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm szépen a gyors válaszokat , de csak este volt módom elolvasni őket , elősször kipróbálom az egyszerűbbnek tünőt(számomra)tehát visszakonvertálom FAT32-re ...aztán meglátjuk , hogyan tovább.

pén. okt. 09, 2009 23:09
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
pilaka írta:
Ilyesmit még nem próbáltam, ha a hálókártyámnak fix ip-adok , akkor ez nem fog bekevarni a netes programjaimnak ?(torrent stb)
A helyi hálódon milyen ip címeket használsz? A kütyüt alapértelmezetten csak a 192.168.1.1 címen éred el. Ezért kell ip címet változtatnod. Ha például 192.168.0.x címeket (vagy automatikus beállítást) használsz, akkor ideiglenesen átállítod a saját hálókártyád címét 192.168.1.2/255.255.255.0-ra. Ekkor a 192.168.1.1 címen csatlakozol a drájvhoz és webesen átállítod az ip címét például 192.168.0.11-re. Ezt követően visszaállítod a sajátodat is a 192.168.0.x-re és akkor a megszokott hálózatodon is látni fogod. A gyári progival visszaformázhatod fat32-re. Leírás szerint ismeri az ntfs fáljrendszert is, de csak olvasni tudja.

pén. okt. 09, 2009 13:18
Moderátor

Hozzászólás 
Freecom FAQ-ja szerint formázhatod NTFS-re, de ekkor csak USB-n keresztül tudod használni.

Szerintem ha simán törlöd a partíciókat és leformázod FAT32-re, akkor újra látni fogja LAN-on keresztül.

pén. okt. 09, 2009 13:07
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ilyesmit még nem próbáltam, ha a hálókártyámnak fix ip-adok , akkor ez nem fog bekevarni a netes programjaimnak ?(torrent stb)

pén. okt. 09, 2009 9:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
pilaka írta:
Ezután csatlakoztattam a LAN-t .....a feltelepített Freecom szoftver nem ismerte fel a drivert
A saját hálókártyádnak adsz egy fix ip címet: 192.168.1.2 mask: 255.255.255.0. A gépet és a drájvot összekötöd egy hálózati kábellel. Ekkor felismeri a progi? Böngészőből a http://192.168.1.1 webes felületen bejelentkezik?

pén. okt. 09, 2009 9:44
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok . Nagy butaságot csináltam és nem tudom , hogy lehetne megoldani a problémát. Vetttem egy Freecom 500GB -os Network Drivet ,Lan csatlakozóval ...mielőtt elolvestam volna az install útmutatót csatlakoztattam a PC-hez USB -vel és látom , hogy FAT 32 -re van formázva .Volt rajta valami adat , és az egész egyben , tehát egy partíció.Mondom ez nekem így nem jó, létrehoztam 2 partíciót és megformáztam NTFS - re . Ezután csatlakoztattam a LAN-t .....a feltelepített Freecom szoftver nem ismerte fel a drivert ,.......ekkor olvastam el a telepítési útmutatót .....és rájöttem , nagy hiba volt megformázni saját szoftvere nélkül. Mivel , gyengén tudok angolul ,ezért nem igazodok el a Freecom támogatási weblapján ebben a témáben.
Hogyan tudnám hálózati működésre bírni a drivert ?
Tudna segíteni valaki?

pén. okt. 09, 2009 8:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igazad van,ez megoldotta a problémát. :oops: Kösz.

kedd szept. 15, 2009 20:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nincs partícionálva

kedd szept. 15, 2009 18:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Volna egy apróbb gondom.Volt nekem egy IDE-s Samsung 250GB-os merevlemezem rack-ben ami úgy tűnik hogy tönkrement.Bár az az eset is megérne egy misét de ettől most tekintsünk el.Az érvényes garancia miatt ma kaptam egy újat.Nem Samsung hanem WD de egye fene.A probléma a következő.Visszaraktam a helyére,a Windows fel is ismerte hogy új hardver blablabla és használatra kész,gondoltam leformázom de nem látom a lemezt.Az eszközkezelőben látom a lemezmeghajtók közt,az everest-el is ránéztem,az is látja hogy ott van de nem kapott betűt.Se a Sajtgépben se a total commanderben nem látok új meghajtót.Ugyanez a helyzet XP-n és 7-esen is.Mi a bibi?

kedd szept. 15, 2009 18:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Gép szétszed, kiprorol, kábeleket átmozgat, cserélget.

BIOS-ban látszik a vinyó rendesen?

ott igen, az elején bootnál oké

csüt. szept. 03, 2009 18:30
Moderátor

Hozzászólás 
Gép szétszed, kiprorol, kábeleket átmozgat, cserélget.

BIOS-ban látszik a vinyó rendesen?

csüt. szept. 03, 2009 18:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello,

Van 1 terrás vinyóm, de igazából ez nem lényeg sztem, hanem az, hogy néha behülyül a vindóz 7 és kiírja, hogy nem elérhető a vinyó, ha bebootolom live xp-ről simán látja. Volt már régebben is ilyen xp-n is, bebootoltam újra az op. rendszert megjavult simán. De most ez sem segít.
Sőt mondok jobbat. Alcohollal van virtuálisan rajta egy file ami drive-ként funkcionál, azt látja. Ha unmountolni akarnám, azt a file-t látja, de a többi könyvtárszerkezetet nem. Teljesen nem értem.
Mi lett a megoldás? Ötlet?!

csüt. szept. 03, 2009 17:52
arany tag

Hozzászólás 
Igen, "out of region" volt. Kösz az infót! Lehet, hogy szürke importban jutott ide hozzánk? Végül is mindegy, csak adjanak helyette másikat.

Majd viszem vissza, de még piszkálom egy kicsit, hátha le tudok valamit menteni róla.

pén. aug. 28, 2009 18:07
Moderátor

Hozzászólás 
Out of region volt? Ahogy olvastam az az, hogy ahhoz képest, hogy ahova a WD eladta az eszközt, teljesen máshol van jelenleg. Tehát például, eredetileg amcsiba értékesítették, de mégis itthon van.

Itt engem simán tovább engedett, alul kellett indok, hogy mi a baja, aztán continue.

Ha a bolt is megadta rá az 5 év garit, én először ott próbálkoznék.

kedd aug. 25, 2009 0:18
arany tag

Hozzászólás 
Köszi a linkeket!

Megnéztem, valami olyasmit ír, területen kívüli vagyok és nem hajlandó továbblépni. (vagy csak én vagyok béna..:oops:)

Megnéztem a garjegyen is 5 év van, sőt a mostani Caviar Black-et is 60 hó garanciával vettem.

off
A baj csak az, hogy ahol vettem, ott már egy garanciális problémával 2 hónapig szívattak, így sok jóra nem számítok. A végén már a fogyasztóvédőket emlegettem, mire aztán kicserélték a hibás VGA-t. Amit viszont korrektnek tartok, hogy a 7900GT helyett kaptam egy 8600GTS-t, így összességében valószínűleg nem jártam rosszul.
on

hétf. aug. 24, 2009 23:54
Moderátor

Hozzászólás 
Itthon általában csak 3 év garival szokták árulni. Ha túlmentél a 3 éven, akkor a WD-nek visszaküldheted és ha jogos a gariigény, akkor küldenek egy újat.

Itt meg tudod nézni, hogy még mennyi gari van rá: http://websupport.wdc.com/warranty/serialinput.asp

És itt tudod elindítani a csere folyamatot: http://websupport.wdc.com/warranty/rmai ... nd&lang=en

hétf. aug. 24, 2009 8:46
arany tag

Hozzászólás 
Kösz az ötletet, a WD honlapról már le is szedtem két progit, majd kipróbálom őket!

off
Valószínűleg garanciális ügyintézés lesz a vége... Bár 5 év garanciát adtak rá, de a honlapon korlátozott garanciáról írnak, de annyit nem tudok angolul, hogy megértsem. És ismerve a magyar kereskedelem hozzáállását a garanciális ügyekhez, tuti, hogy verni kell majd az asztalt...
on

vas. aug. 23, 2009 23:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nézd meg a gyártónál, szoktak lenni segédprogramok a lemezekhez, de ugyanezek rajta szoktak lenni a Hiren's lemezen. Ha az sem formázza le, akkor semmi. De valószínűleg itt a vége, ha a Smart kiabál...

vas. aug. 23, 2009 21:54
arany tag

Hozzászólás 
Na, folyományok.

Vettem másik winchestert, telepítettem rá új rendszert, a gép működik rendesen. Hibásat bedugtam a gépen lévő SATA-s mobil rack-be is, a BIOS rögtön visít, hogy a SMART státusza BAD, cseréljem ki.

És ami még érdekes, nem tudtam megformázni sem win. alól, sem gparteddel. Mind a kettő kiakad tőle, néhány percnyi görcsölés után azt írják, hogy nem formázható.

Lehet, hogy itt a történet vége?

p.s: Hiren's boot CD-t kiírtam még egyszer, most jó lett. Az előzőnél valószínűleg félresikerült valami.

vas. aug. 23, 2009 21:14
arany tag

Hozzászólás 
Igen, elsőnek CD-ről kellene bootolnia. Asszem írok még egyet, hátha zokon vette a 48x-os sebességet.

MiniPe: huh, ez a bőség zavara, melyiket válasszam?

Ja, amúgy köszi!

pén. aug. 21, 2009 15:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bios-ban az optika az első a boot sorrendben?

MiniPE

pén. aug. 21, 2009 15:42
arany tag

Hozzászólás 
No ezt megcsináltam, de nem bootol be róla. Pedig ezt elvileg nem lehet elrontani.

Egyébként nincs olyan program aminek meg tudom mondani, hogy ott van az a hibás vinyó, keresd meg rajta az ilyen és ilyen kiterjesztésű fájlokat és mentsd le a megadott helyre. Nekem ennyi bőven elég lenne.

pén. aug. 21, 2009 14:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
CD-író->Lemezkép kiírása. Megnyitod, kiválasztod a sebességet, és Írás.

pén. aug. 21, 2009 14:50
arany tag

Hozzászólás 
Szóval ennél már nem kell szenvedni a Neroval, hogy összehozzak egy bootolható CD-t? Egy régebbi változatot használtam valamikor tavalyelőtt, ott mintha kellett volna. De lehet, hogy csak én bénáskodtam...

Kösz az infót, mindjárt ki is írom!

pén. aug. 21, 2009 11:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
:shock:
Idézet:
A Hiren's 9.9 is le van töltve, de azt bootolhatóra kell kiírni..

Az egy cd képfile és mint a neve is mutatja BootCD.

pén. aug. 21, 2009 7:28
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Köszi Lossfer, már rajta vagyok!

Természetesen nem arra a vinyóra telepítettem, hanem egy másikra.
Most egy "Recover My Files" nevű program dolgozik rajta, ami elég jónak néz ki, de ha mégsem válna be, már letöltöttem a GetDataBack for NTFS nevű progit is, csak telepítésre vár.
A Hiren's 9.9 is le van töltve, de azt bootolhatóra kell kiírni, ezért azt a legvégére hagyom.

pén. aug. 21, 2009 2:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Laci_L már leírta mit csinálj. Szerezz be (kérj kölcsön vagy tölts le)
MiniPE boot cd-t. Arra a vinyóra ne telepíts semmit. Rajta vannak még az
adatok, a format nem fejeződött be. De ha be is fejeződött volna,
amíg fizikailag nincs felülírva kimenthető.
MiniPE-n van GetDataBack for NTFS meg egy sor más prog.

csüt. aug. 20, 2009 23:17
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:

HozzászólásElküldve: Csüt. Aug. 20, 2009 15:27 Hozzászólás témája:
A rossz rendszer winchesterről ne bootolj. Egy külső valamilyen rendszer CD-ről (Hiren, miniPE stb). És avval másold át az adatokat pl pendrivera.
Hallottam egyszer olyan trükköt, hogy le kell hűteni a hibás eszözt. Próbáld meg berakni egy zacskóba, hogy ne párásodjon, és úgy a hűtőbe, majd ha lehült, gyorsan próbálkozz. esetleg bogyoláld be valamibe zacskóstul, hogy lassabban melegedjen fel.
Ha ez sem megy > Kürt. De az sokba kerül. Shocked

Az a baj, hogy kívülről semmi épkézláb programmal nem tudok hozzáférni a hibás vinyó tartalmához. Minden üresnek látja. Valószínűleg azért, mert a gépben lévő másik merevlemezre fel akartam telepíteni egy XP-t, ezért meg akartam formázni rajta egy régebbi linux partíciót NTFS-re, de valami oknál fogva a hibás "C" meghajtót kezdte a telepítő formázni, pedig nem azt jelöltem ki neki. Mikor elolvastam és láttam, hogy nem stimmel a partíció mérete, nyomtam neki egy resetet, de addigra már néhány másodperce elindult a formázás.

Egy FinalData Standard nevű progival sikerült szépen végigszkennelni a hibás meghajtót, talált is vagy 60 GB adatot, de 5 és fél órányi futás után kiderült, hogy a demó nem tud menteni. Pedig megtaláltam a .DBX kiterjesztésű fájlokat, elvileg ezek a leveleim, de nem tudom leszedni őket. Még ha találnék is törést a FinalData-hoz, nem valószínű, hogy a programot újraindítás nélkül meg tudnám crackelni. Akkor pedig oda az 5,5 órányi anyag. Valahogy nem lesz türelmem még egyszer végigcsinálni ezt az egészet. Egyelőre még keresgélek, hátha találok olyan programot, amelyik mégis bele tud nyúlni a hibás rendszerbe.

Ami a hűtést illeti, arról én is olvastam, de ha jól emlékszem, a RAM-okról írták, hogy megfelelő hőmérsékletre lehűtve őket, az áram kikapcsolása után nem veszítik el rögtön a tartalmukat, hanem az néhány percig megmarad. Amennyire én tudom, a merevlemez nagyon nem tolerálja a hideget, nem véletlenül fűtik a katonai és ipari notebookok merevlemezét hidegben.

Azért köszi a segítő szándékot, még kb. egy napig nem eresztem rá a végleges formázást, addig szívesen fogadok bármilyen ötletet.

csüt. aug. 20, 2009 22:04
Moderátor

Hozzászólás 
Amíg tudsz, ments róla adatot. Már ha van fontos dolog rajta.

Aztán vedd ki, nézd meg a csatlakozókat. Nem-e poros, koszos.
Forrasztásokat nézd át, nincs-e valamelyik megrepedve.
Kábelt is ellenőrizheted.

Ezen kívül mást nem nagyon lehet tenni érte.

csüt. aug. 20, 2009 21:21
ezüst tag

Hozzászólás 
üdv srácok:)
van egy notebook winchim. 40 GB samsung ide, 5 éve kb. olyat csinál mostanában hogy nem bootol be a windows, hanem felpörög a winchi párszor ismétlődő ütemben és aztán leáll. lehet ezzelmég kezdeni valamit
szerintetek?

köszi a segítséget előre is:)

Neo20

csüt. aug. 20, 2009 21:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
A rossz rendszer winchesterről ne bootolj. Egy külső valamilyen rendszer CD-ről (Hiren, miniPE stb). És avval másold át az adatokat pl pendrivera.
Hallottam egyszer olyan trükköt, hogy le kell hűteni a hibás eszözt. Próbáld meg berakni egy zacskóba, hogy ne párásodjon, és úgy a hűtőbe, majd ha lehült, gyorsan próbálkozz. esetleg bogyoláld be valamibe zacskóstul, hogy lassabban melegedjen fel.
Ha ez sem megy > Kürt. De az sokba kerül. :shock:

csüt. aug. 20, 2009 15:27
arany tag

Hozzászólás 
Na, úgy néz ki, hogy megmakkant a rendszervinyóm. :evil:
Pedig elvileg jófajta, egy 74 GB-os WD Raptor. Nincs még 3 éves.
Bootoláskor azt írja ki, hogy a SMART állapot erősen BAD. Meg hogy mentsem ki az adataimat és cseréljem ki a merevlemezt. Meg még egy inglis mondatot, de abból egy szót sem értek.

Most bedugtam egy live linuxot, arról írok, de az sem látja a hibás vinyót, így nem tudok semmit lementeni róla. Igazán fontos cucc nincs rajta, de az e-mailjeimet jó lenne valahogy leszedni.

Egyébként sok próbálkozás közben néha eljutottam addig, hogy azt a hibaüzenetet küldte, hogy hiányzó NTLDR. Máskor elindult az XP, majd mikor az asztalnak kellett volna megjelennie, akkor tök fekete képernyő fogad, rajta egy fehér, és működő egérmutatóval. De hiába kattintok bárhová, nem történik semmi.

Legutoljára már csak addig jutottam, ahol ki lehet választani az XP indulási módját, (normál indítás, csökkentett mód stb.) de innen már nem megy tovább, bármelyik lehetőséget is választom.

Jó lenne, ha nem kellene igénybe vennem a garanciát, tehát ha valakinek van valami mentő ötlete, szívesen fogadom.

Köszi,

barmusz

szer. aug. 19, 2009 21:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
szóval megoldottam de nem nagyon tudom miért történt a fentebb irt.
A megoldás az volt hogy kivettem minden HDD-t majd egyesével betette és LSI controll utility alól megformázgattam a hardvert. majd egyesével visszatettem azt, minden alkalommal ujrainditva. Most ne kérdezzétek milyen megfiontolásból, ez olyan megérzés volt.
ÉS lám lám máris boot-ol az OP. :):)

azért köszi a gyors hozzászólásokat.

hétf. júl. 06, 2009 14:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na próbálkozok.
Egyébként van alatta egy 3000-es APC.
De ha nekiáll funi valami azért ott véges az idő amit kibir a rendszer.

pén. júl. 03, 2009 10:01
Moderátor

Hozzászólás 
Tyűűű, elviselnék egy ilyen "munkaállomást" :D

Ha szabadon lehet garázdálkodni rajta (nincs semmi fontos még rajta), akkor szerintem kezdj előlről mindent. Leszedsz egy WinServer 2008-t (nem tudom h ezzel próbáltad-e, azért ajánlom a 2008-t, mert lehet, hogy tartalmazza már a drivert), törölsz minden partíciót és újrakezded az elejétől. Lemezkezelésben tudod ellenőrizni, hogy aktív-e a partíció, illetve megpróbálhatod kézzel azzá tenni.

Ha így se megy fel, akkor meg bekopogtatsz a SUN-hoz, hogy valami nem stimmt.

OFF: SUN oldalán most nézem, hogy van valami Free Trial lehetőség :D Kellett volna kérjek egyet a nyárra virtuiális gépezni :D
Csak valamiért van egy olyan sejtésem, hogy egy 10 millás cuccot nem adnak oda akárkinek :(

pén. júl. 03, 2009 9:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
energoman írta:
Mindenképpen kell activ mert ha kikapcsol a gép áramszünet miatt akkor autómatán nem fog beindulni az OP.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Kell egy aktív, de nem biztos hogy az MBR-ben megjelölt lesz az. A GRUB például a saját menu.lst beállításából olvassa ki. GParted alatt sem engedi beállítani?

Egyébként egy ilyen gép megérdemel egy izmosabb ups-t is, nem? :-)

pén. júl. 03, 2009 9:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Eddig volt rajta solaris próbáltam a debian particionálását is mert azt jobban átlátom. Mindkettőnél azt mondja nincs aktív partició.

Lehet az MBR-el lett valami!

Legutóbb a debian lemezkezelésénél mikor elfogadtatom a beálításokat azt mondja nem tudja irni és ignore vagy cancel-t dob be. Feltelepedni feltelepedik de nem teszi aktívvá. Most tettem rá win x64 servert próbaképpen de ott sem tudtm mit csinálni.
Mindenképpen kell activ mert ha kikapcsol a gép áramszünet miatt akkor autómatán nem fog beindulni az OP.
sajna ezek a SAS-ok mások mint a sima vinyók ugye driver is kell a win alá (F6-al) ha magmtól telepitem. Igy elérni sem olyan könnyű őket.

Hogy állítsam be aktívnak a particiót, legalábbis milyen szoftverrel és mikor mármint melyik fázisban. Mert pl a solarisban a particiókezelés során beadom hogy hol legyen aktív partició de mintha nem csináltam volna vele semmit.

tök jó hogy magamtol vagyok kényszerűségből megtanulni ezeket a lemezkezelő dolgokat.

Egyébként számolni fogunk vele, erre kell a 32 mag meg a 256giga memó. Nem is lesz semmi a gépen csak egy progi és kész, meg mondjuk pár forditó.

köszi
remélem mondtam valami hasznosat ?!

pén. júl. 03, 2009 9:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
x4600 mint munkaállomás? Nem gyenge... :-)

Az, hogy kell-e egyáltalán aktív partíció, nem is annyira egyértelmű, mindenesetre erősen attól függ, hogy milyen boot managered van. A GRUB-nak például nem kell, mivel nem a partíciós tábla, hanem a stage1.5 mondja meg, hogy honnan induljon.A Windowsnak viszont kell, mert ott az MBR csak egy nyúlfarknyi kód, ami betölti az aktív partíció boot szektorát.

Most éppen milyen oprendszer van telepítve? Milyen partíciók vannak? Különböző telepítéseknél nem lett felülírva az MBR (kód)? Be tudsz állítani egy partíciót aktívnak?

pén. júl. 03, 2009 8:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
sziasztok, egy nagy segitséget szetnék kérni miszerint .
Van egy bazi nagy munkaállomás, pontosabban egy sun x4600-as.
Van benne 4db 146GB-s SAS.
A baj hogy bármit telepitek "Nincs aktív partició" hibaüzenetet ir ki a rendszer mikor a sasokt beizzitja és már az OP betöltésére kerülne a sor.
egy billentyűparancra elődobja a boot lehetőségeket és kézzel beinditható a rendszer de magától az istennek sem akar.
Most előbb magam akarom megoldani a problémát de ha nem megy akkor hivom a SUN-t.
Egyébként tettem már rá Solarist debiant meg win servert. semelyiknél nem csinál semmi jót.
A debian telepitésekor nemis enged a lemez null szektorához hozzáférni.

ha tudtok segitsetek ötletelni.
üdv
Energo

csüt. júl. 02, 2009 20:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Akkor vegyél egy külső házat tápostul kb 6-7 ért már van fém ...

Végül megvettem mind a két házat (külső tokot és belső fiókot), meg a HD-t.

Köszi mindenkinek a tanácsokat.

hétf. jún. 22, 2009 19:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor vegyél egy külső házat tápostul kb 6-7 ért már van fém és bévülre egy akármilyen wincsesztert(IDE-SATA a toktól függ,de a jobbakhoz van átalakító)-20-24-ért nem is rossz a 1TB-tokostul-a "M"élyvasútban láttam vm. hasonlót-,mert mint fentebb Hannibal is írta az USB fogja meghatározni a sebességét,kb egy pendrive sebessége lesz az adatmozgás fürgesége.

hétf. jún. 22, 2009 19:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
nacorvus írta:
... A desktop gépnél még mindig a mobil rack a jobbik(olcsóbb)megoldás,mint az eSata-igaz hogy ahhoz meg Satás rack kell

Jobb (gyorsabb), de helyhez kötött. Hacsak nincs másutt is ugyanolyan Rack fogadó. Én meg vinni szeretném máshova is. :shock:

hétf. jún. 22, 2009 8:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
A 3,5" külső házak külső táppal jobban bírják,nembeszélve a laptop,amúgy is szűkös akkukapacitását,igaz ahol ezt használni lehet,ott mehet adapterrel is.A 2,5" kimondottan a laptophoz kitalált cuccok és az energiaspórolás miatt,lassabbak(kevesebbet pörögnek).Az ára terrás méretben mint ahogy Hannibal is írta..
A desktop gépnél még mindig a mobil rack a jobbik(olcsóbb)megoldás,mint az eSata-igaz hogy ahhoz meg Satás rack kell

vas. jún. 21, 2009 9:32
Moderátor

Hozzászólás 
Jajj igen, tudom, hogy kihagytam valamit.
2,5"-s háznál van általában az, hogy USB-ről mennek. Ezeknél 2 USB csati szokott lenni és így nem kell hozzá konnektor. Viszont 2,5"-ból ekkora méretű vinyót csak aranyárban lehet találni.
3,5"-nál kizártnak tartom, hogy csak USB-ről menne.

Samsungot is eléggé dícsérik. 1 TB-s vinyókról teszt: http://prohardver.hu/teszt/terabajtos_m ... menok.html
Itt a Samunak a 7200 fordulatos testvére van, kiindulásnak talán jó lehet.

pén. jún. 19, 2009 20:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Köszi a tanácsot, megnézem.

Közben körünéztem a Neten, és ezt találtam:

SAMSUNG 1000GB F1 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2, 3év gar. 19440 Ft
Coolink külső ház (3.5", SATA2, USB2.0, ezüst) 4350 Ft

Ehhez mit szóltok?

Egy külső ház leírásánál láttam, hogy USB-n keresztűl táplált. Hogy a fenében van ez? Egy HDD azért vesz fel áramot rendesen. Van itthon külső házam, de ahhoz egész méretes táp van külön.

pén. jún. 19, 2009 19:58
Moderátor

Hozzászólás 
Én azt ajánlom, hogy vegyél egy akármilyen belső vinyót és egy sima külső racket. Árban olcsóbban fog így kijönni és olyan vinyót veszel, ami épp szimpatikus. Racket olyan 3-4K körül láttam depo-n így hirtelenjében.

Az, hogy SATA vagy SATA2 vagy IDE, tökmindegy abból a szempontból, hogy úgyis az USB sebessége lesz a szűk keresztmetszet (olyan 20MB/s). Persze olyan racket kell venni, amilyen a vinyó csatolófelülete (hogy SATA vagy SATA2 nem számít, kompatibilisek egymással. Különbség csak a sebességben van, de ahogy írtam, úgyis az USB a limit.), de ez gondolom logikus.

Vinyóból én a WD-t ajánlom, de ez az egy terület, ahol a márka iránt elfogult vagyok. Ha a zaj és a melegedés számít, akkor WD Caviar Green.
Pl.: 640GB: http://www.depo.hu/western_digital/cavi ... wd6400aacs
PCX-től és Aqua-től is vásároltam már, nem volt probléma. Garit hálisten még nem kellett intézzek. Neten leadod a rendelést és a boltban átveheted az árut.
Terrás: http://www.depo.hu/western_digital/cavi ... n_wd10eads
Ezzel kicsit túlcsúszol a 25K-n.

Bár mondjuk most ahogy nézem, egybe rack és terrás vinyó: http://depo.hu/western_digital/mybook_e ... wdh1u10000
28-30K. Viszont erre csak két év gari van, Caviar Greenre 3.

pén. jún. 19, 2009 19:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Lenne egy egyszerű kérdésem:

Milyen külső (USB2) HDD-t ajánlotok kb 500 GB (esetleg 1000 GB) méretben? Ritkán lenne használva, csak a megbízható adatmentés a cél. A sebesség, belső memória másodlagos. Ne legyen zajos, és ne melegedjen.

Ilyen szempontok szerint számít az, hogy belül SATA, vagy SATA2, esetleg IDE a felület?

Kb. 20000-25000 körüli árra gondolok. Esetleg ha valaki tud konkrét boltot. Interneten nem akarok ilyesmit venni.

pén. jún. 19, 2009 18:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja, értem. Mondjuk VIA chipes alaplapom még sosem volt. Egyszer ugyan akartam venni, de az üzletben erősen lebeszéltek róla (az általuk forgalmazott alaplapról!), éppen a VIA miatt.

csüt. jún. 18, 2009 9:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
By Vackor:
Idézet:
Az nem baj, a sata1 is elég gyors (gyorsabb mint amire a meghajtó fizikailag képes).

Alapvetően nem erre céloztam,az chip még Sata I-t-sem képes normálisan kiszolgálni,ha van mellette akár csak 1 IDE optika-amikor azt írtam,hogy nem a lemezzel van a gond.Függetlenül a Dma-tól,de ha ue vezérlőre egy Sata-s optika van igen fürge tud lenni ha a fentebb emlegetett kellékek:memo és proci alatta van,valamit igen elkurbináltak a lapon.. :roll: ,akkor viszont a BIOS-ával van gond...akárhova lövöd be mindig az első csatornára dugott eszközről akar startolni-egyszóval nem a legeltaláltabb alaplap... Ez,a "Sasrock"kategóriás :x

csüt. jún. 18, 2009 0:01
Moderátor

Hozzászólás 
Igen, rá tudod kötni.
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... -945GZM-S2

4 SATA 3Gb/s connectors

szer. jún. 17, 2009 22:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 40  Következő