|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
c3po írta: Akoska írta: Csak ha nem sajnálod az 5800-at, amit TUTI ellopnak a nyolcéves lányodtól. Ertem es valoszinuleg igazad van. Akkor viszont mit vegyek helyette amig ki nem jon mondjuk a t-mobile-nal (szerintem ev vege) az e52 es amit utana el tudnek adni nagy veszteseg nelkul? Ami fontos, az szinte minden, ami az e51-ben van. Eddig ezzel nagyon meg voltam elegedve, mindenkinek ezt ajanlottam. Most viszont ugy erzem, cserbenhagyott. Pedig tenyleg vigyaztam ra (mint altalaban a dolgaimra). Barmilyen otlet jol jon most, holnap kell szereznem egyet. Elhozod, megszoftverezem, mosolyogsz, távozol.
Az adatokat viszont bebuktad.
Nem érdemes eladni a telefont, mint a leírásodból is kiderül, rendesen használtad a készüléket, telepítetté lis rá mindent.
A Symbian ugyanolyan, mint a Windows, időnként muszáj újrahúzni üres géptől kiindulva.
Ezt Te elmulasztottad, ezért bosszulta meg a dolgot...
Szerintem semmi baj a telónak, pusztán csak összeakadt szoftveresen. Előfordul az ilyen jobb helyeken is
|
pén. júl. 10, 2009 1:24 |
|
|
c3po
arany tag
|
Akoska írta: Csak ha nem sajnálod az 5800-at, amit TUTI ellopnak a nyolcéves lányodtól.
Ertem es valoszinuleg igazad van.
Akkor viszont mit vegyek helyette amig ki nem jon mondjuk a t-mobile-nal (szerintem ev vege) az e52 es amit utana el tudnek adni nagy veszteseg nelkul?
Ami fontos, az szinte minden, ami az e51-ben van.
Eddig ezzel nagyon meg voltam elegedve, mindenkinek ezt ajanlottam. Most viszont ugy erzem, cserbenhagyott. Pedig tenyleg vigyaztam ra (mint altalaban a dolgaimra).
Barmilyen otlet jol jon most, holnap kell szereznem egyet.
|
csüt. júl. 09, 2009 21:11 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Csak ha nem sajnálod az 5800-at, amit TUTI ellopnak a nyolcéves lányodtól.
|
csüt. júl. 09, 2009 20:53 |
|
|
c3po
arany tag
|
Akoska írta: Töltõre mit szól a telefon?
Ha semmit, akkor nincsenek jó híreim az adataiddal kapcsolatban. Esetleg Phoenix-szal Local módban még készíthetõ mentés, ezügyben szakemberhez kell fordulni.
Egyebekben pedig csak ismételni tudjuk a szent leckét: mentés-mentés-mentés!! Különösen annak, akinek fontos munkaeszköz.
Toltore ugyanazt, mint a 'bekapcsolaskor'. Led vilagit par mp-ig, utana kijelzofeny bekapcs kb 20 mp-ig, utana automatikus kikapcs. Kb. igy:
http://www.youtube.com/watch?v=hElrfsKY1vM
Megneztem a hozzaszolasokat is, ugy tunik nem en vagyok az elso, aki igy jart.
Sajnos viszont a hard reset sem ment, pedig igazan probalkoztam.
Kb tiz even keresztul legalabb havonta csinaltam mentest, de ezt kb 3 eve abbahagytam, ugysem tortent soha baj. Most igen.
Szerintetek megcsinaljak ezt garanciaban, ha masfel eves a keszulek es megvan minden papir hozza?
Ha igen, lehet, hogy megcsinaltatom, utana hasznaltkent eladom es veszek helyette egy masikat. Talan egy 5800-at, de kicsit odzkodom az erintokepernyotol. Aztan amint megjelenik az E52, veszek egyet es az 5800-at odaadom a nyolceves lanyomnak elso telefonnak.
Szerintetek jo otlet ez?
|
csüt. júl. 09, 2009 20:19 |
|
|
Mogyesz
ezüst tag
|
Macika írta: 1. A készülékedet NEM a Voda szervizeli! Kizárólag a Nokia szervizeli a saját készülékeit. A Voda csak 'postás' ebben a dologban.
2. Egy új készülék LEGALÁBB a duplájába kerülne, mint a javítás. Te kifizetnéd, ha te lennél a Nokia? Ugye hogy nem?
3. Egészen biztos lehetsz benne, hogy a mezei előfizetőknek nem futárral intézik a garanciális problémáit. Sőt!
Szia!
1. Igen, tudom, hogy a Nokia szervizeli, és nem a Voda, lehet félreérthető voltam
2. Ezt elhiszem, de az a pár dolog ami maradt olyan drága lenne?
3. Igen, ezt is gondoltam...
Üdv.: mogyesz
|
csüt. júl. 09, 2009 19:51 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Töltőre mit szól a telefon?
Ha semmit, akkor nincsenek jó híreim az adataiddal kapcsolatban.
Esetleg Phoenix-szal Local módban még készíthető mentés, ezügyben szakemberhez kell fordulni.
Egyebekben pedig csak ismételni tudjuk a szent leckét: mentés-mentés-mentés!! Különösen annak, akinek fontos munkaeszköz.
|
csüt. júl. 09, 2009 19:29 |
|
|
c3po
arany tag
|
Sziasztok!
Kerlek benneteket, hogy segitsetek.
Masfel eve hasznalom ezt a telefont, es nagyon kihasznalom. Eddig nem frissitettem szoftvert, mert nem akartam hogy ujra kelljen installalni nehany alkalmazast.
Ma este pedig a nimbuzz ment es a skype-on vartam egy hivast. A masik fel felhivott a mobilon (nem skype-on), hogy a skype hivasat allandoan valami visszautasitja. Megneztem, probaltam en is hivni ot a nimbuzzban levo kliensen keresztul, de nekem is elutasitotta (bontotta) a proba utan rogton valami a hivast.
Gondoltam, semmi gond, telcsi ujraindit, aztan majd menni fog. Kikapcs, bekapcs, de bekapcs utan semmi nem tortenik azon kivul, hogy a bal felso led vilagit, utana a hattervilagitas bekapcsol es kesz. Ennyi. Kb 20 mp mulva a telefon kikapcsolja onmagat.
Nem ferek hozza tehat semmihez. A telefon fel van toltve, soha nem volt baja, nem ert hozza viz, nagyon vigyazok ra, nagyon fontos munkaeszkoz.
Van valakinek valamilyen mento otlete, hogy mit tehetnek? Hogyan indithatom megis el a telefont?
Az utolso mentes kb 1 honapos, ha van ra mod, hogy ne veszitsem el az uj adatokat, az nagyon jo lenne.
Elore is nagyon koszonom, ha valaki tud segiteni.
Udv.
|
csüt. júl. 09, 2009 18:01 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
A Pannon szerint a Nokia nem adja ki a frissítéseket NSU-ban:
"Az új szoftver megjelenése nem a Pannontól függ, hanem a készülék gyártójától. Pannon számára jelenleg a 220 a legújabb hivatalos verzió.
Amennyiben szeretné, hogy az új Ön álta említett szoftver feltelepítésre kerüljön, abban az esetben küldje el gyártóhoz vagy hozzánk. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a telepítést követően semmilyen pannonos tartalom és beállítás nem lesz a készülékben."
|
csüt. júl. 09, 2009 17:32 |
|
|
Nekrofil
ezüst tag
|
van vmi olyan msn kliens ami együtt tud már működni az msn új több helyről való bejelentkezés funkciójával?szóval hogy asztali gépen ne jelentkezzen ki msn ha a telón bejelentkezek?
|
csüt. júl. 09, 2009 14:49 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Mogyesz írta: Nokia E51-em 2 hete elkezdett melegedni. Semmi extra nem volt rajta, de mondom tolok neki egy visszaállítást, meglátjuk. Sajnos nem oldotta meg, továbbra is melegedett. Nem kicsit, nagyon, nem csinált semmit, de tűzforró lett. Akku csere másik E51-ből, jelenség ugyanez... Felhívtuk a Vodafone-t, jeleztük a problémát. (Céges előfizu+tel.) Másnap küldet egy futárt csere készülékkel, amiről inkább nem mondanék véleményt... Most hétfőn hívtak, hogy rendben van a teló, küldik másnap. Kérdeztem mi volt a baja: hangszórót, kijelzőt és fődarabot cseréltek benne ) Kérdem Én, ezt most itt: nem lett volna mind1, ha tök újat küldenek? A régi is kb. 4 hónapos volt De maximálisan elégedett vagyok a Voda hozzáállásával. (Igaz, ha "mezei" előfizető vagyok, lehet nem ilyen a hozzáállás, de ezt nem tudhatom.) 1. A készülékedet NEM a Voda szervizeli! Kizárólag a Nokia szervizeli a saját készülékeit.
A Voda csak 'postás' ebben a dologban.
2. Egy új készülék LEGALÁBB a duplájába kerülne, mint a javítás. Te kifizetnéd, ha te lennél a Nokia?
Ugye hogy nem?
3. Egészen biztos lehetsz benne, hogy a mezei előfizetőknek nem futárral intézik a garanciális problémáit. Sőt!
|
csüt. júl. 09, 2009 12:33 |
|
|
Mogyesz
ezüst tag
|
Nokia E51-em 2 hete elkezdett melegedni. Semmi extra nem volt rajta, de mondom tolok neki egy visszaállítást, meglátjuk. Sajnos nem oldotta meg, továbbra is melegedett. Nem kicsit, nagyon, nem csinált semmit, de tűzforró lett. Akku csere másik E51-ből, jelenség ugyanez...
Felhívtuk a Vodafone-t, jeleztük a problémát. (Céges előfizu+tel.)
Másnap küldet egy futárt csere készülékkel, amiről inkább nem mondanék véleményt...
Most hétfőn hívtak, hogy rendben van a teló, küldik másnap. Kérdeztem mi volt a baja: hangszórót, kijelzőt és fődarabot cseréltek benne )
Kérdem Én, ezt most itt: nem lett volna mind1, ha tök újat küldenek? A régi is kb. 4 hónapos volt
De maximálisan elégedett vagyok a Voda hozzáállásával. (Igaz, ha "mezei" előfizető vagyok, lehet nem ilyen a hozzáállás, de ezt nem tudhatom.)
|
csüt. júl. 09, 2009 10:35 |
|
|
hungazsi
arany tag
Csatlakozott: szomb. szept. 03, 2005 18:51 Hozzászólások: 143 Tartózkodási hely: Tirpákia
|
Re: Kapcsolat bontva??
hactival írta: Mitől van az, hogy nem nyúlok a telefonhoz, de beep-el egyet és kiírja, hogy Kapcsolat bontva. De nem vagyok felcsatlakozva sehova... És ezt napjában 5-10x megcsinálja úgy, hogy nincs a kezembe a teló, csak beep-el...
Ugyanez volt a problémám, csak nekem szedte az aksit is. Wefi, vagy hasonló kapcsolatkezelő fent van?
|
kedd júl. 07, 2009 21:17 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: Kapcsolat bontva??
hactival írta: Mitől van az, hogy nem nyúlok a telefonhoz, de beep-el egyet és kiírja, hogy Kapcsolat bontva. De nem vagyok felcsatlakozva sehova... És ezt napjában 5-10x megcsinálja úgy, hogy nincs a kezembe a teló, csak beep-el... Lehet, hogy valamilyen automatikus frissítést, mailt, wlant, stb. próbálgat.
Tudni kéne, mit állítottál be neki.
Nincs fent Handy Weather például?
|
kedd júl. 07, 2009 19:08 |
|
|
hactival
vas-tag
|
Kapcsolat bontva??
Mitől van az, hogy nem nyúlok a telefonhoz, de beep-el egyet és kiírja, hogy Kapcsolat bontva. De nem vagyok felcsatlakozva sehova... És ezt napjában 5-10x megcsinálja úgy, hogy nincs a kezembe a teló, csak beep-el...
|
kedd júl. 07, 2009 17:41 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Pistapista írta: "A WAP ára a töredéke annak a szabadrablásnak, amit a Starttal lehúznak Rólad!" Bizony az, de 1220-as ügyfélszolgálatnál le tudtam mondani... Megérne egy misét az ilyen is hogy egy nem kért szolgáltatást rámerőszakolnak.. képzelem Józsi bácsi számláját miután az unokája eljátszott a telefonnal olvasom tegnap hogy a Start internetcsomag díja "csak" 49 985 Ft értékhatárig 13Ft/10kb, felette 0,125 Ft/10kB.. Még szerencse Nos igen, de minő véletlen, alapból aktív.
És mivel az újabb telefonok szinte alapértelmezésben kívánják a netet, ezért általában 10-ből 5-6 ember bele is szalad a csőbe.
A szolgáltatónak (ezalól egyik sem kivétel mostmár) pedig sem az nem érdeke, hogy nyaggassák őket, miért nem mennek egyes dolgok (amik netet/wap-ot kívánnak), sem az, hogy ne folyjon be némi kis pénz, khmmmm, vitathatóan etikus hozzáállásból, mégis jogszerűen.
Végülis jó-jó, le van írva, jogos is, el kéne olvasni, mit ír alá az ember, de igen sokan még mindig nem teszik meg.
|
kedd júl. 07, 2009 13:44 |
|
|
Pistapista
vas-tag
|
"A WAP ára a töredéke annak a szabadrablásnak, amit a Starttal lehúznak Rólad!"
Bizony az, de 1220-as ügyfélszolgálatnál le tudtam mondani...
Megérne egy misét az ilyen is hogy egy nem kért szolgáltatást rámerőszakolnak.. képzelem Józsi bácsi számláját miután az unokája eljátszott a telefonnal
olvasom tegnap hogy a Start internetcsomag díja
"csak" 49 985 Ft értékhatárig 13Ft/10kb, felette 0,125 Ft/10kB..
Még szerencse
|
kedd júl. 07, 2009 7:49 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Pistapista írta: Bizony ez is egy okos észérv... Hiába, eddig nem volt, tehát nem hiányzott Láma kérdés: Mint kezdő kezelő, sokszor véletlen is csatlakozna a Wap-ra. Ezt a pannonos készüléknél ki lehet valahogy védeni amíg megszokom a kezelését? Igazából az előfizetési csomagból a Wap-ot már kivettem a pannononline-on keresztül, De most meg valami Start Internetcsomagot adtak automatikusan 13Ft/10kB -ért amit a pannononline-on keresztül nem tudok deaktiválni. Kár volt.
A WAP ára a töredéke annak a szabadrablásnak, amit a Starttal lehúznak Rólad!
|
hétf. júl. 06, 2009 23:16 |
|
|
Pistapista
vas-tag
|
Bizony ez is egy okos észérv...
Hiába, eddig nem volt, tehát nem hiányzott
Láma kérdés:
Mint kezdő kezelő, sokszor véletlen is csatlakozna a Wap-ra.
Ezt a pannonos készüléknél ki lehet valahogy védeni amíg megszokom a kezelését?
Igazából az előfizetési csomagból a Wap-ot már kivettem a pannononline-on keresztül, De most meg valami Start Internetcsomagot adtak automatikusan 13Ft/10kB -ért amit a pannononline-on keresztül nem tudok deaktiválni.
|
hétf. júl. 06, 2009 22:30 |
|
|
jbtibor
arany tag
Csatlakozott: pén. márc. 28, 2008 18:27 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Valahol máshol.
|
Pistapista írta: Viszont nagyon zavar hogy felhozza az azzal a betűvel kezdődő vezeték és keresztneveket...Írjam át az összes nevet szóköz nélkül???
Hamarosan nem fogod érteni hogyan tudtál élni enélkül :-)
Én már nem vennék olyan telefont amelyik nem tudja ezt.
Nem csak azért jó amit Macika írt, hanem pl. egy cég-több név tárolására is.
Pl. a vezetéknév a cégnév, a keresztnév az alkalmazott neve, így cégnév szerint csoportosítva látod az embereket, viszont név szerint is ki tudod keresni őket.
|
hétf. júl. 06, 2009 21:51 |
|
|
juha
ezüst tag
|
Akoska írta: "Összesített termék számláló" emígy:
*#92702689#
Ez amúgy a jó öreg *#war0anty# de most már csak ennyit ad ki.
Köszi!
|
hétf. júl. 06, 2009 17:42 |
|
|
Pistapista
vas-tag
|
Ja, és köszi a válszt!
Kezdem felfedezni a kincseket a fórumon..
|
hétf. júl. 06, 2009 15:49 |
|
|
Pistapista
vas-tag
|
Az első csak zsörtölődés volt..
a 2, 3-ban mondjuk úgy hogy meggyőztél..
a 4. pont viszont tényleg nem megy nálam
|
hétf. júl. 06, 2009 15:47 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Pistapista írta: 1.Telefonkönyv/nyomok egy C betűt..a Csaba nevet nem hozza fel, oké azért mert már "nagyon" magyar majd megszokom hozzányomni az S-t.
2. Hiányzik nagyon a tel. könyvben a név ÉS szám együttes kijelzése..
3. Viszont nagyon zavar hogy felhozza az azzal a betűvel kezdődő vezeték és keresztneveket...Írjam át az összes nevet szóköz nélkül???
4. Az összesített hívásnaplóból nem tudok a zöld gombbal rögtön hívástkezdeményezni.
1. Ez nem symbian hiba, a Nokia évek (majd 1 évtized, a 7110) óta nem hajlandó tudomásul venni, hogy létezik egy 110%-os mobilpenetrációval rendelkező kis közép-európai ország, ahol dupla mássalhangzókat használnak az emberek jobb híján.
2. Nekem nem. Ha rányomok le tudom kérni a számot.
3. Pedig milyen jól jön az, ha csak annyira emlékszel hirtelen, hogy valamilyen Zoltán az illető, akit fel akarsz hívni. Nem kell végiglapozni a 400 nevet, ki is az...
4. Pedig de. Simán.
|
hétf. júl. 06, 2009 15:27 |
|
|
Denver
arany tag
|
Pistapista írta: " Három nap után inkább elhidegülés mint barátkozás történt a készülékkel. Egyenlőre a gyári állapotban van, ma csak azért nem vittem vissza boltba, mert ismerős az eladó és nem akarok vele kitolni, mivel elég macerás egy ilyen hűségnyilatkozatos készüléket visszavenniük.
Igazából nem is vehetik vissza. Azért, mert nem tetszik...
Amúgy hidd el, hogy nagyon jó készülék, és ki fog szolgálni téged
|
hétf. júl. 06, 2009 15:20 |
|
|
Pistapista
vas-tag
|
Talán igazad van, nem tudtam pontosan mit is veszek..
Köszönöm a biztatást!
Bugyuta kérdések:
Telefonkönyv/nyomok egy C betűt..a Csaba nevet nem hozza fel, oké azért mert már "nagyon" magyar majd megszokom hozzányomni az S-t.
Hiányzik nagyon a tel. könyvben a név ÉS szám együttes kijelzése.. Viszont nagyon zavar hogy felhozza az azzal a betűvel kezdődő vezeték és keresztneveket...Írjam át az összes nevet szóköz nélkül???
Az összesített hívásnaplóból nem tudok a zöld gombbal rögtön hívástkezdeményezni.
Értem én hogy majd megszokom, de egy jól bevált sémát ami a Nokiára jellemző volt miért kell felcserélni, vagy legalább miért nem lehet meghagyni benne a régi módszereket?
Hely lenne benne bőven...Vagy kellett a súgónak az animációra???
|
hétf. júl. 06, 2009 14:58 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
Pistapista:
Talán rosszul futottál neki, vagy az elvárásaidat nem tisztáztad le.
Mindenesetre: én nem vagyok fE51 fan, viszont talán meglepő, de 99,5%-ban telefonálásra használom már több, mint 1 éve. Ha már Nokia, akkor szerintem ez a legjobb ár/érték arányú telefon az utóbbi években. Az, hogy symbianos, ne zavarjon. Én semmire sem mentem vele, de sajnos ettől jó egy Nokia ma.
Amire még használom: házon kívül: voip, internetezés, levelezés, bankműveletek. (semmi symbian ) Természetesen nem helyettesít egy laptopot, de alkalmilag megteszi.
|
hétf. júl. 06, 2009 14:02 |
|
|
Pistapista
vas-tag
|
"Egyenlőre vegyes érzelmeket táplálok iránta. (Az első mobilom,Motorola D160 óta Nokiám volt, van, lesz.? "
Az alábbiakat E51 fan-ok ne olvassák
Három nap után inkább elhidegülés mint barátkozás történt a készülékkel.
Egyenlőre a gyári állapotban van, ma csak azért nem vittem vissza boltba, mert ismerős az eladó és nem akarok vele kitolni, mivel elég macerás egy ilyen hűségnyilatkozatos készüléket visszavenniük.
Kellett ez a három nap mire leesett a tantusz hogy én nem telefont, hanem egy GSM , WI-FI és egyébb hasonló hardverrel ellátott számítógépet vettem, egy alap operációs rendszerrel, mely csak hasonlít a régebbi Nokia szoftokhoz.
De mint látom kis keresgéléssel és sok segítséggel (remélem tőletek is ) rengeteg hasznos/haszontalan alkalmazással talán tudni fogom használni mint telefont.
Írták itt már többen hogy ez a Simbian milyen nagyszerű rendszer, bizonyára így van, de szerintem én pár százalékát sem fogom valaha is kihasználni.
Egy Nokia 6000-t cseréltem le erre, melyet csupán a gyenge hangszórója tett bosszantóvá számomra, no itt ezzel nincs gond.
Meg ha már váltok, akkor ugye a Wi-fi a jövő!??
Ha valahol tudtok egy csokorba foglalt "tippek az E51-hez" oldalt szívesen venném.
Nem gyári felhasználói útmutatást hanem olyan igazi frappáns megoldásokat olvasnék a kezeléséről.
Kérlek benneteket, az esetleges későbbi bugyuta kérdéseimet kezeljétek türelemmel.
|
hétf. júl. 06, 2009 13:50 |
|
|
rohamkocka
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 28, 2004 7:56 Hozzászólások: 263 Tartózkodási hely: A számítógép előtt, telefon mellett
|
Lalamper írta: Ha nekiállsz kézileg és átrendezed.. vagy olyan sok van?
Kb. 30 van, program-játék, Symbian és Java vegyesen. Az a baj, hogy azzal a fix sorrendel rakja be őket, ahogy telepítem. Pedig jó lenne, ha betűrendbe rakná, mert a program nevét tudom, de mindig máshova megy a telepítések miatt.
|
hétf. júl. 06, 2009 12:57 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
"Összesített termék számláló" emígy:
*#92702689#
Ez amúgy a jó öreg *#war0anty# de most már csak ennyit ad ki.
|
hétf. júl. 06, 2009 10:29 |
|
|
juha
ezüst tag
|
Na felraktam tegnap én is a 400-as szoftvert. Elsőre én is csak annyit vettem észre, hogy wifis böngészés gyorsabb. Többnyire ugyanazokat az oldalakat nézem és most egy-kettő hirtelen beugrik, régebben pedig várni kellett.
A másik kérdésem a "telefonálási idő" számláló. Sajnos megint lenullázta magát, hiába volt data recovery. Szóval a kérdésem, hogy van valami "lifetime" számláló benne?
Köszi!
|
hétf. júl. 06, 2009 6:10 |
|
|
Pistapista
vas-tag
|
MVD írta: Pistapista írta: Szundira valamilyen tipp? Handy Alarm Pro.
Köszi, megkeresem...
|
vas. júl. 05, 2009 10:16 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Pistapista írta: Szundira valamilyen tipp?
Handy Alarm Pro.
|
szomb. júl. 04, 2009 22:43 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Arra gondolok pontosan, ami képpel is illusztrálva van a Magyarítás titkai c. topikban - a Nokia logolja a megváltoztatott PC-dal történt frissítést és alkalomadtán restrikciókkal élhet.
Ugyanott találsz EURO3-as code-ot E51-hez is.
|
szomb. júl. 04, 2009 22:40 |
|
|
Pistapista
vas-tag
|
"vagy code csere (Nokia jegyzeteli)"
Ezen mit is értesz pontosan?
Tudom hogy gari ugrik meg stb...csak jó, jobb legyen..
Melyik code ajánlott?
Szundira valamilyen tipp?
|
szomb. júl. 04, 2009 22:10 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Többnyire érdemes, a 400-asra.
De ha az NSU nem ajánlja fel, akkor muszáj várni, vagy code csere (Nokia jegyzeteli)
|
szomb. júl. 04, 2009 21:21 |
|
|
Pistapista
vas-tag
|
Sziasztok!
Teljesen új vagyok ezen a fórumon, beleolvasgattam az E51 topicba de nem találtam választ a kérdésemre.
A baráti kör unszolására vettem agy Pannonos E51-et (code:0558034, szoft: 220.34.37),
Egyenlőre vegyes érzelmeket táplálok iránta. (Az első mobilom,Motorola D160 óta Nokiám volt, van, lesz.?
Mit ajánlotok rátenni? (code, szoft), függetlenség nem létfontosságú.
És még egy számomra fontos, hogy tudtok-e olyan szoftról, vagy alakalmazásról melyben lehet a szundi idejét állítani?
Előre is köszönöm segítségeteket!
ps: egyik Barátomé gyárilag független, code:0552190, szoft: 300.34.56 esetleg Neki is érdemes lenne újitani?
|
szomb. júl. 04, 2009 19:58 |
|
|
Nekrofil
ezüst tag
|
Ha egy Nokia mintabolt és szervízpont annak minősül,akkor igen
|
szomb. júl. 04, 2009 12:20 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nekrofil írta: azt látom énis hogy át lett írva,de mivel nem én voltam,az elöző tulaj nemtudom átírta-e,de nem egyszer volt szervizbe és sosem szóltak érte hogy hó,nemjó a PC nem lesz megjavítva! viszont dolgoztam a nokiában minden részen,tudom hogy jut el a telefon 0ról a csomagolásig,tudom hogy nem jöhet ki más matricával ;] Akkor nicns is mit beszéljek erről a részről.
Az pedig, hogy volt szervizben, az nem feltétlenül biztos, hogy Nokia szervizt jelent.
Mert a Nokia szerviz az azonnal kib...a, ha ilyet talál.
Te biztos vagy benne, hogy a hivatalos, Nokia szervizben folt, ahová a főbejáraton keresztül került?
|
pén. júl. 03, 2009 16:12 |
|
|
Nekrofil
ezüst tag
|
Macika írta: A gyárból meg biztosan nem jött ki a matricán más és a telefonban más Product Code-dal, hidd el nekem!
Bizony, át lett az írva.
azt látom énis hogy át lett írva,de mivel nem én voltam,az elöző tulaj nemtudom átírta-e,de nem egyszer volt szervizbe és sosem szóltak érte hogy hó,nemjó a PC nem lesz megjavítva!
viszont dolgoztam a nokiában minden részen,tudom hogy jut el a telefon 0ról a csomagolásig,tudom hogy nem jöhet ki más matricával ;]
|
pén. júl. 03, 2009 14:12 |
|
|
applause1
vas-tag
|
Nem értem mit csiszoljátok egymást. Inkább nekem kellene sértődöst játszani. Én örültem, hogy találtam ilyen leírást ami részletes, átlátható. A személyemre tett megjegyzés meg szerintem elmegy a forumok szinvonlát tekintve. Amugy meg azért vannak a szervizesek ha elromlik valami, vagy a user elrontja megcsinálják.
Lalamper amúgy köszi a kiállást.
|
pén. júl. 03, 2009 10:49 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Macika írta: Nézd, kb. 1 évtizede szervizelek HardWare-sen is Nokiát, E51-et is szedtem már szét miszlikekre, elég sokat. . . . De igazad van, amennyiben applause1 rendelkezik azokkal a szétszedő szerszámokkal, amelyek szükségesek a sikeres és sérülésmentes szétszedéshez, valamint kellő rutinja is van hozzá (ennek ellenkezőjére mutat a tőlünk való információkérés) akkor megkövetem őt.
Nem erről van szó. Ebben igazad van. Sztem mindenki el is ismeri a szakmai jártasságodat. Nincs is kétség.
Én csak annyit mondtam, hogy amit írtál az picit negatív tartalmú egy viszonylag pozitív hozzászóláshoz, mely egyébként csak gazdagított mindenkit aki letöltötte, valamint nem állította azt hogy: "Hóhó emberek, mostmán aztán mindenki simán szétszedheti a telefonját, nem kell power usernek lenni és minek ehhez tapasztalat". Így viszont a dolog indulatokat anyázást, offolást, stb. szül
Remélem érted mire akartam kilyukadni és nincs harag..
|
pén. júl. 03, 2009 10:25 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Ha nekiállsz kézileg és átrendezed.. vagy olyan sok van?
|
pén. júl. 03, 2009 10:19 |
|
|
rohamkocka
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 28, 2004 7:56 Hozzászólások: 263 Tartózkodási hely: A számítógép előtt, telefon mellett
|
Lehet, hogy fura kérdés, de van valami megoldás (program, trükk), amivel a telepített programok részben betűrendbe lehetne átrendezni őket?
|
csüt. júl. 02, 2009 23:08 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Lalamper írta: Bocs Macika, de nem tudom miért érzem a cinikusságot a hozzászólásodban (ezt egyébként már megfigyeltem nálad egy ideje)... Kolléga bedobta a linket, aki akarja használja, aki nem az nem. Ha van készlet mégjobb. Nézd, kb. 1 évtizede szervizelek HardWare-sen is Nokiát, E51-et is szedtem már szét miszlikekre, elég sokat.
Tudod, átjárok egy másik mobilfórumra is, ott van egy 'szereld magad' topic, nem győzőm javítani a sok önjelölt titán után a szétbarmolt telókat.
Nem azt mondom, hogy csak én tudhatok itt a fórumon Nokiát szerelni, mert ez - amellett, hogy teljesen alaptalan - még igaz sem volna. Azt sme mondom, hogy birtokában vagyok valami olyan képességnek, amivel más nem rendelkezik.
Pusztán csak azt állítom, hogy az a rutin, amit megszereztem az évek alatt, az - úgy érzem - feljogosít arra, hogy véleményt mondhassak olyan dolgokról, amiben biztos vagyok. Nem mástól átvett véleménnyel támasztom alá a sajátomat, hanem saját magam megszerzett tapasztalatokkal.
Az E51-nél középrészt leggyakrabban azért szokott kelleni cserélni (a fizikai sérülés, karcolás, repedéseken kívül), ha valaki szétszedte egyszer, majd nem tudta, milyen erővel szabad megcsavarni a csavarokat visszafelé (lévén nincs erőhatárolós torx6-osa, mert az 25e Ft) és kireped két oldalt a kijelző aljával egy magasságban a műanyag, beleakad mindenbe. Legalább féltucatnyi ilyet cseréltem már, minden tulaj bevallotta, hogy házilagos barkácsolásnak lett ez a vége.
De igazad van, amennyiben applause1 rendelkezik azokkal a szétszedő szerszámokkal, amelyek szükségesek a sikeres és sérülésmentes szétszedéshez, valamint kellő rutinja is van hozzá (ennek ellenkezőjére mutat a tőlünk való információkérés) akkor megkövetem őt.
|
csüt. júl. 02, 2009 12:31 |
|
|
hungazsi
arany tag
Csatlakozott: szomb. szept. 03, 2005 18:51 Hozzászólások: 143 Tartózkodási hely: Tirpákia
|
gari
Hello!
PC átírva, 400asra frissítve, pannonnál vett telefont garanciában pixelhiba miatt javítanak?
|
csüt. júl. 02, 2009 12:09 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Igen, 28-a óta már ez ketyeg a telómon.
Jó lenne a changelog, mert semmi változást nem vettem észre...
|
csüt. júl. 02, 2009 11:51 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Nekrofil írta: Macika írta: Nekrofil írta: ahaaa,NSS el lecsekkoltam a PC ott 0572444... akkor elnezest =] amugy ugy olvastam anno vhol hogy a PC atirasa illegalis,vagy csak akkor illegalis ha nem szakszerviz csinalja? gondolom ettol meg a telefon nem lesz fuggetlen ugye? Nem lesz független. Illegális és ezért a Nokia meg is vonja a garanciát. Erről a szoftverfrissítős topic legelején képeket is lehet látni. A szakszerviz (meg mi, akiknek van boxunk) nem csinálunk PC-átírást... az mokas mert en nem csereltem le,akitol vettem valoszinuleg szinten nem =] es nem egyszer volt szervizben is =] mindenesetre igy meg erdekesebb a dolog A gyárból meg biztosan nem jött ki a matricán más és a telefonban más Product Code-dal, hidd el nekem!
Bizony, át lett az írva.
|
csüt. júl. 02, 2009 11:49 |
|
|
rohamkocka
arany tag
|
Amit máshol olvastam, hogy jelentősen javítottak a WLAN érzékelésen. Én azt vettem még észre, mint ha hangosabb lenne a zene/rádió.
|
csüt. júl. 02, 2009 10:07 |
|
|
Vismajor
arany tag
|
És hát!
Ezért persze nem szakítják meg a CNN adását, de mégis ideillik.
|
szer. júl. 01, 2009 10:26 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
Macika írta: fejlett önbizalmú topictársunk mire jut a középrészcserével.
Bocs Macika, de nem tudom miért érzem a cinikusságot a hozzászólásodban (ezt egyébként már megfigyeltem nálad egy ideje)... Kolléga bedobta a linket, aki akarja használja, aki nem az nem. Ha van készlet mégjobb.
Nekem pl. nem volt meg. Bocs az offért, de ez most kijött. Sokmindenben
egyetértek veled, ebben azonban nem.
|
szer. júl. 01, 2009 9:54 |
|
|