Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 11, 2025 20:45

Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ] 
Film szerkesztése IfoEdit-tel, IfoUpdate-tel 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Sziasztok!
Az én problémám, van egy filmem menűvel extrákkal de nem müködik, hogy lehetne új video_ts.ifot késziteni hozzá, hogy kezelje a menűket is meg az extrákat is. S.O.S. lennne.Köszi.

kedd okt. 07, 2003 16:20
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi, megpróbálom...
Ha nem a VIDEO_TS.VOB lenne, akkor csak simán Delete Playback-et kellene nyomni IfoEditben, de így ez csak az elején működik, utána a menüválasztásnál nem. Igazából arra lennék kiváncsi, hogy azt hol lehet beállítani, hogy a "title menu" gomb mire mutat...
Radikális megoldásként szóba jöhet még: törlöm a VIDEO_TS.VOB-ot, és "Get VTS Sectors"-szal IfoEditben korrigálok, de ez csak számítógépen megy tökéletesen, az asztalik kiakadhatnak tőle...

csüt. júl. 31, 2003 9:30
arany tag

Hozzászólás 
(es ha osszejott, akkor irsz ide egy rovid, de velos leirast..... :-) )

csüt. júl. 31, 2003 8:20
arany tag

Hozzászólás 
Rece: En meg nem probaltam, de az elv jonak tunik (tan a dvdrhelpen olvastam):
csinalsz egy(-ket) "dummy" VOB-ot (mondjuk 1 mp ures video es melle egy angol hangsav: az egyikben 2.0-as AC3, a masikban 5.1-es AC3) es az altalad nem kivant "sallangokat" ezzel helyettesited (gondolom utana IFOupdate....)

csüt. júl. 31, 2003 8:13
vas-tag

Hozzászólás 
IfoEdit-tel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Adott egy film, ami egy reklámmal kezdődött, utána jött a menü. Ezt megoldottam, egyből a menüvel kezdődik. Csakhogy, ha a film közben a főmenüt (title menu) akarom előhívni, akkor a reklám indul el. Azt akarom elérni, hogy a "title menu" az igazi menü legyen (amit most a "root menu"-vel tudok előcsalni), és a főmenü gombra tényleg a menü jöjjön elő. Tud valaki segíteni? Eddig egy használható, de elég drasztikus ötletem volt: letiltom a főmenüt, hogy ne lehessen választani. De azért jobb lenne, ha a menü jönne be... Egyébként a VIDEO_TS.VOB tartalmazza a reklámot.)
Előre is köszi a segítséget - Rece

szer. júl. 30, 2003 20:57
vas-tag

Hozzászólás 
Ha Re-Author módban csinálod, akkor eltűnnek, persze akkor a menü is...

szer. júl. 30, 2003 6:47

Hozzászólás 
Skacok!

Valaki végre megmondhatná nekem azt, hogy hogyan lehet eltünteni azokat a hangsávokat amik nincsennek is a DVD-n?????
Hogy mire gondolok: PL DVD shrink-el kiszedek a filmből angol,cseh,ukrán hangsávokat, DE Windvd-vel lejátszva a filmet lehet választani ezeket a hangsávokat is de persze akkor nincs egy deka hang sem. HOGYAN lehet ezt eltüntetni?????

Nagyon kellene a segítség!!!
Bax

kedd júl. 29, 2003 15:12
vas-tag

Hozzászólás 
Macisajt111:
Mint írtam, az első lemezen 25% és 30% között tömörítettem (DVDShrink: 25%-épp nem fér rá, 30%-nagyon sok hely marad), a másodikon meg 5%-ot. A hangon nem tudok tömöríteni. Egyszer próbáltam Besweet-tel 448-ról 384-re tömöríteni 5.1-es hangot, de nagyon halk lett a végeredmény. És ez amúgy is 5.1 EX, és szerintem a Besweet nem tud EX-et kezelni, valószínűleg elveszne. Más progit meg nem ismerek, ami jó lenne erre. Meg amúgy is a DTS-en úszik el a legtöbb, azt meg igazán nem tudom tömöríteni...

szer. júl. 23, 2003 22:30
arany tag

Hozzászólás 
Rece: batorkodnek megjegyezni hogy a leirasod alapjan sejtesem szerint a filmen nyomtal kb. 40 %-ot, mig a hangon NULLAT. Szerintem egeszsegtelen ez az arany.

A masik ugyben: en megertem vegulis oket hogy felnek a kartyacsalastol, csak ez azert szomorit el mert az en kartyammal igen bajosan tudna barki is (ide ertve a csaladot is) illegalaisan, azaz az engedelyem /tudtom nelkul fizetni.....

szer. júl. 23, 2003 21:17
vas-tag

Hozzászólás 
Macisajt111:
Ebben sajnos nem tudok Neked segíteni. Mindenesetre nem értem, miért nem lehet ezt megoldani mindegyiknél...

szer. júl. 23, 2003 16:06
vas-tag

Hozzászólás 
Frankie26:
Én is a 4 lemezes "bővített extra változat"-ról írtam, a sima film nekem is egy lemezen van.
Két 5.1 EX-es és egy DTS ES 6.1-es hangot hagytam rajt. Ha ezek után a majdnem 3 órás filmet egy lemezre tenném, CCE ide vagy oda, élvezhetetlen minőséget kapnék. Ha csak a magyar 5.1 EX-et tartottam volna meg, akkor nekem is ráfért volna egyre. De én mindig rajt hagyom az angolt is, és ebben az esetben a DTS is maradt (pontosabban az 5.1 EX is maradt).

szer. júl. 23, 2003 16:05
arany tag

Hozzászólás 
Rece:
Tegnap este az rabolta el az idomet, hogy Amcsiban melyik tetu internetes boltban tudok ugy vasarolni, hogy az en itteni kartyammal fizetek, de a szallitas nem ide hanem L.A. kornyekere tortenne. (Csak az Amazon volt a nyero, de ott pofatlanul 32 dolcsit kertek egy 15-os guriga Verbatim dvd-r-ert....) (Meritline, Supermediastore 1,7 korul adja...)

Frankie26:
szerintem te az alapvaltozatot nyomtad ossze egy szimpla dvdr-re
en - es ertelmezesem szerint rece is - az extended, 4 dvd-s verzioval szoszoltunk ahol a 4-bol 2 dvd-n van a film: azaz kulon kulon kell csomizni majd osszeszerkeszteni valahogy egy DVD-re..

En szerintem ezzel nem ezen a heten fogok foglalkozni, sot a jovo heten se biztos....

szer. júl. 23, 2003 8:29

Hozzászólás 
Hehe én meg rányomtam 1 lemezre az egészet.Mondjuk a szöveget én is lenyestem a végéről.Érdekes hogy pont a bányajeleneteket említitek.Ennél a filmnél jöttem rá, hogy ez a dvd2dvd-r tud valamit.Amikor manuálisan lőttem be a cce-t full undorító lett az a rész.A dvd2dvd-r beállításaival meg tök jó.Akinek odaadtam eddig, azt mondta nem lát minőségbeli külömbséget...persze ez butaság, nagyon is van különbség.De azért tök élvezhető.Mind1 azt úgyis megveszem majd a 3 részt egyben...

szer. júl. 23, 2003 7:07
vas-tag

Hozzászólás 
Ja, el is felejtettem, az első lemez végére rátettem még a "The story continues on disc two" szöveget is. Az elejét, ahogy a tök fekete háttérből előtűnik, aztán ahol még épp nem tűnik föl a "Main menu" felirat (gomb), ott bemerevítettem 5 másodpercig. Egész jó lett.
Macisajt! Sikerült összehozni, amit akartál?

kedd júl. 22, 2003 20:51
vas-tag

Hozzászólás 
Azzal sincs gond, jók a bányajelenetek is. (Ott amúgy is 5%-os tömörítés volt DVDShrink-kel.)

kedd júl. 22, 2003 19:41
arany tag

Hozzászólás 
nem csak a kockazodas szamit - a kontraszt is; pl. a baanyajelenetekben...

kedd júl. 22, 2003 8:21
vas-tag

Hozzászólás 
Ja, és így marha jó képe lett mindkét lemeznek. PowerDVD-vel 9X zoom-mal sem kockás...

hétf. júl. 21, 2003 17:36
vas-tag

Hozzászólás 
Én úgy csináltam (szintén másodszorra, mert először DTS helyett menü volt), hogy az első lemezről csak a filmet, 5.1 angol, 5.1 magyar, DTS ES magyar, de DVD2One-nal tömörítettem, mert DVDShrink-kel 30% lett volna, de úgy marha sok üres hely maradt volna, 25%-nál meg nem fért rá. Második lemez: DVDShrink-kel levágtam az utolsó 2 jelenetet (végefőcím + rajongók nevei), és 5%-os tömörítéssel pont ráfért.

hétf. júl. 21, 2003 17:34
arany tag

Hozzászólás 
Rece:
lehet, megegyszer belevagok ebbe a projektbe (a mostani garnituramra ugyis van mar ket jelentkezo is :-) ):
az elejerol is lehet operalni vagy fel percet + a vege amit te is irtal; osszemasolom a ket oldalt (ami maradt) es egy masik fejezetnel vagom kette: igy csurig lesz mindket DVD.....
Te hogyan csinalnad ezt a helyemben?

hétf. júl. 21, 2003 12:58
vas-tag

Hozzászólás 
macisajt111:
Hát igen, Gandalf. Én is ugyanezzel szórakoztam, csak én megtartottam a DTS-t is (persze a kommentárokat nem). Én is a végéről metéltem ugyanazt, pontosabban (ha lúd, legyen kövér) minden szöveget, nem csak a rajongók neveit (a DTS miatt jól jött).
Köszi a címet, megnézem - Rece

hétf. júl. 21, 2003 12:39
arany tag

Hozzászólás 
Rece:
- hasznald batran a DVDShrinket! En ennek segitsegevel csinaltam egy ket DVD-s filmrol (extra kiadas, cimet nem irom le, csak annyit hogy gandalf....) masolatot ugy, hogy az elso DVD-n 5%-ot kellett nyomnia, a masodikon SEMMIT - mivel a fan club 20 perces nevsorat leirtottam.. ;-) (es sajnos a DTS hangot is aldozni kellett..)
- de ha ifoupdate, akkor menj a hwsw.hu-ra es a forumon keresd a beszelgetes a DVD irasrol, stbstbstb. topikot es a 12. oldalon ha jol emlexem homestead tollabol van egy leiras

hétf. júl. 21, 2003 12:13

Hozzászólás 
HI

=C9n a helyedben lerippeln=E9m a filmet =FAgy hogy nem pip=E1lom ki az utol=
s=F3 chaptert =E9s a maestroval =F6sserakn=E1m ut=E1na lerippeln=E9m a full=
men=FCt film n=E9lk=FCl azt=E1n nekiengedn=E9m az ifoupdate progit =E9s a =
v=E9g=E9n bem=E1soln=E1m a maestro =E1ltal legy=E1rtott vob. filet a leripp=
elt men=FChez DE EZ CSAK AKKOR IGAZ HA HA FILMBEN CSAK EGY PGC VAN HA AZ ER=
EDETI FILM VOB.FILEBEN T=D6BB PGC VAN AKKOR G=C1Z
De m=E9g akkor is van megold=E1s ha nekiengeded a DVD SHRINK progit =E9s cs=
ak a men=FCt =E9s az extr=E1kat t=F6m=F6r=EDtteted vele a filmet hagyod
Szerintem ez a korrektebb megold=E1s ha t=E9nyleg csak annyi hi=E1nyzik hog=
y r=E1f=E9rjen amekkora a st=E1blista a film v=E9g=E9n=20
De ez az =E9n v=E9lem=E9nyem lehet hogy m=E1snak van jobb =F6tlete

=DCDV:CHRIS

> A probl=E9m=E1m a k=F6vetkez?: szeretn=E9k egy filmet ler=F6vid=EDteni, m=
ert a v=E9g=E9n nagyon hossz=FA a sz=F6veg, =E9s t=FAl sok helyet elfoglal =
f=F6l=F6slegesen. A men=FCt szeretn=E9m megtartani, mert t=FAl bonyolult ah=
hoz, hogy =FAjra =F6sszerakjam Maestro-ban. Addig megvan, hogy a VOB-nak le=
v=E1gtam a v=E9g=E9t (az utols=F3 Cell ID-t); IfoEdit-ben kit=F6r=F6ltem az=
utols=F3 jelenet lej=E1tsz=E1s=E1t (ami pont az a r=E9sz, amit kiv=E1gtam)=
; a MenuEdit nev? fantasztikus programmal kiszedtem a men=FCb?l az utols=F3=
jelenet v=E1laszthat=F3s=E1g=E1t. =C9s itt meg=E1llt a tudom=E1ny, mert =
=EDgy nem m?k=F6dik. =DAgy =E9rzem, IfoEdit-tel kellene m=E9g valamit alkot=
ni, de nem tudom, mit... IfoUpdate-tel is meg lehet csin=E1lni? (Hogyan?)
> Tud valaki seg=EDteni? El?re is k=F6szi - Rece
> --
> =DCzenet a csoportnak: list@dvd.lx.hu
> Feliratkoz=E1s: subscribe@dvd.lx.hu
> Leiratkoz=E1s: unsubscribe@dvd.lx.hu

pén. júl. 18, 2003 17:00
vas-tag

Hozzászólás 
A problémám a következő: szeretnék egy filmet lerövidíteni, mert a végén nagyon hosszú a szöveg, és túl sok helyet elfoglal fölöslegesen. A menüt szeretném megtartani, mert túl bonyolult ahhoz, hogy újra összerakjam Maestro-ban. Addig megvan, hogy a VOB-nak levágtam a végét (az utolsó Cell ID-t); IfoEdit-ben kitöröltem az utolsó jelenet lejátszását (ami pont az a rész, amit kivágtam); a MenuEdit nevű fantasztikus programmal kiszedtem a menüből az utolsó jelenet választhatóságát. És itt megállt a tudomány, mert így nem működik. Úgy érzem, IfoEdit-tel kellene még valamit alkotni, de nem tudom, mit... IfoUpdate-tel is meg lehet csinálni? (Hogyan?)

Tud valaki segíteni? Előre is köszi - Rece

pén. júl. 18, 2003 12:59
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 23 hozzászólás ]