|
Szerző |
Üzenet |
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
Nagyjából ugyanez a szöveg van az n95-2 könyvében is,bár az értékek ugyanezek.De a túlzott meleg miatt még soha nem volt gondom,ugyanaddig bírta eddig is mint mint most pedig mostanában kemény melegek voltak,nem volt ritka hogy 40 fokban voltam és velem volt a teló.
Itt viszont arról van szó hogy 35 fok felett akár ki is kapcsolhat a szifon.Ez szerintem nem ugyanaz az eset.
|
szer. júl. 29, 2009 12:53 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
A gond itt az, hogy az egész iPhone egy annyira - szinte hermetikusan - zárt egységet képez, hogy a hő, ami feltorlódik odabent, nem távozik egykönnyen.
Ilyen szempontból a Nokia kevésbé zárt telefonjai egyértelműen jobb helyzetben vannak.
Már csak az akku kivehetősége sokat javít a helyzeten...
|
szer. júl. 29, 2009 12:46 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Mielőtt még a túlművelt mobilos fórumozó társadalom kiakadna és az apronetre küldené az ájfónt, érdemes belekukkantani más gyártók használati utasításaiba is.
Ha már szóba került az N97: magyar nyelvű használati 166. oldal ->
Mindig tartsuk az akkumulátort 15°C és 25°C (59°F és 77°F) közötti hőmérsékleten. A szélsőséges hőmérséklet csökkenti az akkumulátor kapacitását és élettartamát. Előfordulhat, hogy túl meleg vagy túl hideg akkumulátorral a készülék átmenetileg nem működik.
LOL - és nem a gyártóknak.
|
szer. júl. 29, 2009 11:28 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
Ez mekkora szemétség.Tudták és ennek ellenére árulják?
|
szer. júl. 29, 2009 11:06 |
|
|
Mephysto
arany tag
|
Akoska írta: Ez nagyon tré. Mondjuk megnézném, milyen terhelés és külső hőmérséklet esetén van erre esély, de ha ilyet csinálna az iPhone-om, 10 percen belül az aproneten találná magát...
ez gáz... gondolkodtam n97 vagy 3gs-en, világ életemben nokiám volt, de a 3gs nagyon bejön (bejött?). az n97 sw-re nem ennyire pofás. no mindegy, várom a fejleményeket, de nem hiszem, hogy az apple visszahívná 3gs-eket
|
szer. júl. 29, 2009 10:50 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Ez nagyon tré. Mondjuk megnézném, milyen terhelés és külső hőmérséklet esetén van erre esély, de ha ilyet csinálna az iPhone-om, 10 percen belül az aproneten találná magát...
|
szer. júl. 29, 2009 10:28 |
|
|
bluestar
arany tag
|
Mephysto írta: sziasztok! néztem a T oldalán a speckóját a GS-nek. 35 fok a működési hőmérséklete? nem kevés ez kicsit?
kapcsolódó:
"Az Apple is elismerte, hogy túlmelegedési problémái vannak az új iPhone-nak. 35 fok felett a telefon lekorlátozza saját magát, hogy megelőzze a további gondokat. A cég szerint a megoldás: melegben ne hallgassunk zenét."
http://index.hu/tech/hardver/2009/07/02 ... az_iphone/
|
szer. júl. 29, 2009 8:54 |
|
|
Mephysto
arany tag
|
sziasztok!
néztem a T oldalán a speckóját a GS-nek. 35 fok a működési hőmérséklete? nem kevés ez kicsit?
|
kedd júl. 28, 2009 22:12 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
nord írta: csab2 írta: nord írta: Nem hittem volna, amikor megvettem februárban, hogy ennél csak drágább lesz a 3G és a GS is. De legalább jól jártam, hogy nem vártam. Miért, mennyiért vetted a 3G-t, ha nem vagyok túl indiszkrét? Privátban is jöhet. Nem vagy indiszkrét- ami most 36ezer a T-nél, az februárban 27 (vagy 28) volt.
Köszi!
|
kedd júl. 28, 2009 7:56 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
csab2 írta: nord írta: Nem hittem volna, amikor megvettem februárban, hogy ennél csak drágább lesz a 3G és a GS is. De legalább jól jártam, hogy nem vártam. :) Miért, mennyiért vetted a 3G-t, ha nem vagyok túl indiszkrét? Privátban is jöhet.
Nem vagy indiszkrét- ami most 36ezer a T-nél, az februárban 27 (vagy 28) volt.
|
hétf. júl. 27, 2009 20:43 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
nord írta: Nem hittem volna, amikor megvettem februárban, hogy ennél csak drágább lesz a 3G és a GS is. De legalább jól jártam, hogy nem vártam.
Miért, mennyiért vetted a 3G-t, ha nem vagyok túl indiszkrét? Privátban is jöhet.
|
hétf. júl. 27, 2009 19:47 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Nem hittem volna, amikor megvettem februárban, hogy ennél csak drágább lesz a 3G és a GS is. De legalább jól jártam, hogy nem vártam.
|
hétf. júl. 27, 2009 17:52 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Nos, bejelentették a 3GS-t. Eléggé kiábrándítóak az árak. Naívan azt hittem, hogy a 3GS olyan áron lesz, mint a 3G, a 3G árát pedig lejjebb viszik. Hát, nem ez történt!
|
hétf. júl. 27, 2009 13:56 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
"Hétfőn jelentik be a magyar iPhone 3GS-t
Mára vártuk, de most tudtam meg, hogy elmarad a bejelentés. Forrásaim megerősítették, hogy hétfőn, azaz július 27-én jelentik be a magyar iPhone 3GS árait és a forgalmazás kezdeti időpontját. A T-Mobile és az Apple ígérete, azaz a júliusi megjelenés garantált, szóval legkésőbb pénteken a szerencsések kézbe foghatják a kütyüt.
És tényleg szerencsések lesznek, mert azt is megtudtam, hogy nagyon kevés 3GS érkezik az országba, az iPhone 3G-hez képest állítólag igencsak szerény készletet vágnak a magyarok fejéhez a cupertinóiak. Érdemes tehát sorba állni.
Buli idén sajnos nem lesz, egyrészt a fokozódó nemzetközi helyzet, másrészt a kevés telefon miatt, így tehát hétfő délelőtt a monitor előtt várjuk, mikor és mennyiért. Az új iPhone valamennyi díjcsomaggal megvásárolható lesz, de az áraknak csak egy részét hozza nyilvánosságra a T-Mobile három nap múlva. A többi meglepetés."
Forrás: http://appleblog.blog.hu/2009/07/24/hetfon_jelentik_be_a_magyar_iphone_3gs_t
|
pén. júl. 24, 2009 15:44 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Hehe. Használt iPhone-ok vásárolhatók a német T-nél. 60 vagy 100 euro spórolható velük kapacitástól függően.
Azt hiszem ilyen sem nagyon volt eddig:
http://www.t-mobile.de/iphone/gebrauchtgeraete
|
pén. júl. 24, 2009 10:16 |
|
|
YLi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 222 Tartózkodási hely: A tejút szélén.
|
No meg az új Baseband bezárja a kiskaput az Ultrasn0w elött.
Igazi Jenki cionista macska egér harc. Ami véleményem szerint a kígyó a farkába harap jelenség, mivel sok (európai) vevő riad vissza a vásárlástól.
|
szer. júl. 01, 2009 13:12 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Azért vannak a 3.1-és szofnak rejtett előnyei is. Pl végre elég egyszer "save"-et nyomni ha elmentek egy kontaktot a névjegyzékbe.
És vannak hátrányai is: Ha hívás közben beírok egy számot, mondjuk mert a hívó fél lediktálta, akkor az eltűnik miután vége a hívásnak, tehát nem tudom elmenteni és megnézni se!! Ez felettébb bosszantó ordas hiba..
|
hétf. jún. 29, 2009 16:16 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Múlik a rózsaszín alma köd?
|
hétf. jún. 29, 2009 8:03 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
Update:
A gconsync.exe lefagyásával, és ezzel párhuzamosan a szinkronizálási lehetőség megszűnésével kapcsolatos problémát sikerült orvosolni.
Na nem az Apple-nak köszönhetően... Ők kussolnak a dologról, mint sz a r a fűben...
|
vas. jún. 28, 2009 19:53 |
|
|
csab2
gyémánt tag
|
Re: Miért döntöttem úgy, hogy ***** meg az ájfónját az alma?
Winston_Wolf írta: "1. Magyar vagyok. A mocskos tetü ku rva nénikéjét az apple-nek, hogy előbb van hivatalos lokalizáció Romániának, Szlovéniának... Szóval dögöljenek meg! Szerintem ez a közösség, ami itt kialakult ku rvára megérdemelte volna, hogy első körben megkapjuk a hivatalos magyar lokalizációt."
Teljes mértékben egyetértek. Föl nem foghatom, hogy az Apple miért nem tudja megoldani ezt. Ha jól tudom, jelenleg a magyar lokalizáció is csak azt jelenti, hogy kap magyar billentyűzetet. A menü nem lesz magyar. Ez gáz. Annyira tudok angolul és tapasztalatom is van annyi, hogy bármilyen telót tudnék angol menüvel használni. Legfeljebb bizonyos esetekben venném elő a magyar nyelvű leírást. Akkor is pofátlanságnak tartom, hogy az Iphoneban nincs magyar nyelv. A Nokia, LG, Samsung, Alcatel, SE, Motorola, stb. meg tudja csinálni. Az Apple meg sz a rik ránk. Jogosnak érzem a felháborodásodat.
|
vas. jún. 28, 2009 10:52 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 469 Tartózkodási hely: Budapest
|
Miért döntöttem úgy, hogy ***** meg az ájfónját az alma?
Nos amikor feltelepítettem a 3.0-ás firmwaret lelkes voltam, mint kezdő buz i a gőzfürdőben.
Aztán jött egy-két fricska, oszt döntöttem Iphone megy, N97 jön. Itt a lista prioritás szerint:
1. Magyar vagyok. A mocskos tetü ku rva nénikéjét az apple-nek, hogy előbb van hivatalos lokalizáció Romániának, Szlovéniának... Szóval dögöljenek meg! Szerintem ez a közösség, ami itt kialakult ku rvára megérdemelte volna, hogy első körben megkapjuk a hivatalos magyar lokalizációt.
2. A szafarit ahogy van elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Ami oldalak eddig mentek, és fontosak voltak nekem, az most nem megy. Pl a K&H bank egyes internetbankos felületei. Érdekes, mert a Nokiákban soha nem ment, az Iphone pedig simán vitte - a 3.0 firmware-ig.
3. A készülék - Jailbreak, és minden egyéb hókuszpókusz nélkül - alap állapotában valamiért egyszer csak úgy kezd el viselkedni, mint a WM. érthetetlen okból belassul. Van úgy, hogy éppen hangerőváltáskor, amikor nyomkodom a gombokat, és semmi nem történik, majd egyszer csak full hangerő. Egy JBL reference 220-nál ez akár halláskárosodást is jelenthet.
4. A 8.2 Itunes csak azt nem tudja, amit én használtam benne. Elindítom, aztán lefagy az a modul, ami a google contacts managerével szinkronizálna, és nem szinkronizálja többé a kontaktjaimat.
Összességében nem keveset vártunk ezekre. Volt béta 1, 2, 3 - ki tudja mennyi. A francért nem lehetett működőképes rendszert csinálni.
De a Magyarságtudatom az első ok. Egy olyan cég, amelyik ennyire sz ar ik az országomra, arra én is sz ar ni fogok. Tudom őket ez ku rvára nem hatja meg. De attól még nekem vannak elveim.
|
pén. jún. 26, 2009 21:18 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Akoska írta: Apooca írta: ...Mondjuk ha valaki utána mégis T-vel akarja használni, akkor folyamatosan eldobálja a hálót... Ezt nem tudom megerősíteni. Én megcsináltam a dolgot poénból, de T-vel nyomom továbbra is, mindennemű probléma nélkül...
Akkor passz, én nem próbáltam, de az oldal ahova járok a visszajelzésekből ezt vette le. Persze ahogy elnézem, itt szabályok nincsenek, sokban függ kinek mi van telepítve a telefonjára, illetve ki hogy frissített szoftvert, hogy rakta vissza a régi adatait stb.
|
csüt. jún. 25, 2009 10:11 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Apooca írta: ...Mondjuk ha valaki utána mégis T-vel akarja használni, akkor folyamatosan eldobálja a hálót...
Ezt nem tudom megerősíteni. Én megcsináltam a dolgot poénból, de T-vel nyomom továbbra is, mindennemű probléma nélkül...
|
csüt. jún. 25, 2009 9:12 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
most reggel teszteltem a Navigonnal, szerintem a GPS-nek semmi baja, kicsit egyszerű a program, de használható.
|
csüt. jún. 25, 2009 8:43 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Akoska írta: Fura, hogy a 2.2.1-re nem találtak törési lehetőséget, a 3.0-hoz pár nap alatt megvolt és állítólag jobb, mint a 2.2-es yellosn0w volt. Jobban talál hálózatot meg minden.
Szóval már csak a magyarítás lesz hátra, reméljük az sem várat minket sokáig.
Igen ez valóban érdekes. Mondjuk vannak még hibái. Mondjuk ha valaki utána mégis T-vel akarja használni, akkor folyamatosan eldobálja a hálót.
Nekem Voda kártyával azonnal megtalálja, majd NO SIM, aztán atomstabil.
3G-vel is.
Végre megoldották, hogy az app storeban tudjak accountot váltani !!!
Tesztre már tölthető le magyar nyelvű, logókkal, miegymással, de inkább megvárom a tutit
Ja igen, és ugye pár hónapja mondtam, hogy biztos forrásból tudom kész az IGO rá. Nem igazam lett ?
GPS részét viszont szidták, hogy nem pontos, nekem IDA-val tökéletes volt.
|
csüt. jún. 25, 2009 6:07 |
|
|
Kano
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 854 Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
|
Akoska írta: Az alapvető tévedés itt az, hogy NEM az Apple adja ott kint sem a telefont, illetve hogy ők mennyiért adják a szolgáltatóknak, az titok.
Hogy az almás honlapról rendelhető a cucc, senkit ne tévesszen meg, az egy AT&T szerződésre fog mutatni, amit pölö 2 évre meg kell kötni és ez időtartam alatt rendesen perkálni havi- és forgalmi díjakat.
Na AKKOR tényleg 100 dollár, amit vásárláskor otthagysz. Ellenkező esetben csak a kezed lóg a bilibe...
Csak ebből gondoltam:
http://index.hu/tech/2009/06/09/olcsobb_es_erosebb_az_iphone/
De a honlapon tényleg 2 év rabsággal van.
|
szer. jún. 24, 2009 20:10 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Kano írta: Nekem az lenne a kérdésem (lehet, hogy költői), hogy ha az Apple 100 dollárért adja USA-ban a 3G-t akkor itt nálunk mikor lesz ennek megfelelő az ára? Trének meddig van opciós joga az árusításra(vagy már lejárt)? Köszönöm!
Az alapvető tévedés itt az, hogy NEM az Apple adja ott kint sem a telefont, illetve hogy ők mennyiért adják a szolgáltatóknak, az titok.
Hogy az almás honlapról rendelhető a cucc, senkit ne tévesszen meg, az egy AT&T szerződésre fog mutatni, amit pölö 2 évre meg kell kötni és ez időtartam alatt rendesen perkálni havi- és forgalmi díjakat.
Na AKKOR tényleg 100 dollár, amit vásárláskor otthagysz. Ellenkező esetben csak a kezed lóg a bilibe...
|
szer. jún. 24, 2009 19:28 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Dannyboy írta: Tényleg, nyissunk a 3G S-nek majd új topikot? Van értelme?
Van már ilyen topik, de szerintem is fölösleges.
|
szer. jún. 24, 2009 19:21 |
|
|
mati88
arany tag
|
Itt is
Kano írta: Nekem az lenne a kérdésem (lehet, hogy költői), hogy ha az Apple 100 dollárért adja USA-ban a 3G-t akkor itt nálunk mikor lesz ennek megfelelő az ára? Trének meddig van opciós joga az árusításra(vagy már lejárt)? Köszönöm!
Szerintem itthon is megkapod 100 dollárért, sőt olcsóbban is lesz majd, mondjuk Ikon 800-al
|
szer. jún. 24, 2009 15:11 |
|
|
Kano
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 854 Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
|
Nekem az lenne a kérdésem (lehet, hogy költői), hogy ha az Apple 100 dollárért adja USA-ban a 3G-t akkor itt nálunk mikor lesz ennek megfelelő az ára? Trének meddig van opciós joga az árusításra(vagy már lejárt)?
Köszönöm!
|
szer. jún. 24, 2009 14:57 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Tényleg, nyissunk a 3G S-nek majd új topikot? Van értelme?
|
szer. jún. 24, 2009 14:45 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Fura, hogy a 2.2.1-re nem találtak törési lehetőséget, a 3.0-hoz pár nap alatt megvolt és állítólag jobb, mint a 2.2-es yellosn0w volt.
Jobban talál hálózatot meg minden.
Szóval már csak a magyarítás lesz hátra, reméljük az sem várat minket sokáig.
|
szer. jún. 24, 2009 13:32 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Winston_Wolf írta: Tölthető, de nagy türelem kell hozzá, mivel az aktiváló szerver és a letöltő szerver is nagyon leterhelt. Szóval kéretik nem feladni, hanem nyomogatni sokszor az update gombot!
És már ez is törve telepítési idő +2 perc alatt.
+függetlenítve 25 mp.
|
szer. jún. 24, 2009 13:28 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
|
Tölthető, de nagy türelem kell hozzá, mivel az aktiváló szerver és a letöltő szerver is nagyon leterhelt.
Szóval kéretik nem feladni, hanem nyomogatni sokszor az update gombot!
|
szer. jún. 17, 2009 21:59 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Tölthető a 3.0
|
szer. jún. 17, 2009 19:20 |
|
|
bedrock
ezüst tag
|
Tulajoktól kérdezném, hogy az iPhone böngésző is tudja asztali testvéréhez (4.0 Beta) hasonlóan a TopSites 3D nézetet?
|
hétf. jún. 08, 2009 19:19 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
|
hétf. jún. 08, 2009 19:16 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
|
Nos a Jailbreak egy szoftverfrissítésnyi idő + 2 perc. Ez gyakorlatilag 5-7 perc maximum. Az, hogy utána az ember megkeresgesse a Cydiá-ban a neki kellő programokat... Nekem amikor JB volt a telefon három dolog miatt kellett. Billentyűzet fix magyarra (csak a használatban lévő magyar ékezetek vannak a billentyűzeten) iBlacklist (hívásszűrő progi) és a Wi-fi toggle miatt kellett. Ez utóbbi egy ikon volt, amie rákatt és ki-be kapcsolta okosan magától a Wi-Fit. Ezek mindegyikének a feltelepítése maximum 20 perc volt. Jailbreak-el együtt.
Ha Symbianos telefont installálok magamnak az nem áll meg 1 óra alatt... Mondjuk tény, akkor az fullos. (Garmin+sokminden)
Aztán rájöttem, hogy tudok ezek nélkül élni, és elmaradt a Jailbreak.
Ha Outlook-ból leszinkronizálod az teljesen független a beviteli formától, azaz minden úgy fog történni, ahogy Outlook-ban bállítottad. Szóval csak a készüléken történő bevitelre igazak ezek a marhaságok, bár engem speciel ez zavar a legjobban... Nemszeretem Outlook-ot...
|
hétf. jún. 08, 2009 10:58 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Winston_Wolf írta: - Naptárja mennyire használható Nokiákhoz képest? Ilyen is meg olyan is. Vannak tulajdonságai, amik jobbak, vannak amik kevésbé. Tök jó, hogy egy eseményhez kétszeri alkalommal is beállíthatsz riasztást, az viszont űbergáz, hogy ezek 8 eőre beállított érték, és nem tudsz egyedileg beállítani riasztást. Pl. Ha 10:30-kor van megbeszélésed, nem tudsz beállítani olyat, hogy 8:00-kor ébresszen. Vagy 9:30, vagy 8:30. Ez a része kőgáz. A többi kb ugyanolyan. [/b]
Hát igen. kérdés akkor, hogy mit szól ahhoz, ha én az Outlookban 8:00-ra állítom be mégis a risztást és leszinkronizálom az Iphonera.
-Nem riaszt?
-Riaszt 8-kor
-Riaszt 8:30-kor?
Kipróbálná vki?
Winston_Wolf köszönöm a kimerítő válaszokat!
|
hétf. jún. 08, 2009 8:13 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Winston_Wolf írta: Aki pedig azt mondja a Jailbreak-re, hogy több óra hackelgetés... Már elnézést... Ne essünk barokkos túlzásokba. Egy kezdő usernek 30 perc, profinak 15... Persze olyannak, akinek életében nem volt iPhone-ja, annak akár több nap is lehet. [/b]
Ez úgy érzem nekem szólt. Nem akarok veled vitába keveredni, pusztán tisztázni szeretném mit értek sok óra mókolás alatt. migabi írására reagáltam amiben belinkelt egy képet, amit már korábban is megtett ebben a topikban, elmondva, hogy sokat szenvedett azzal, hogy az iPhone-ja úgy nézzen ki, ahogy. Nos, erre gondoltam, amikor a sok óra mókolást írtam. Az, hogy ezt nem osztja meg senkivel, hát nekem inkább ez az érdekes. (akkor meg minek kérkedik vele?!?)
Szóval tudom mi a jailbreak-elés, tudom, hogy nem hosszú idő és nyilván szükséges is ahhoz, hogy más kártyákkal is menjen a t-mobile-os alma mobil.
Peace.
|
hétf. jún. 08, 2009 7:33 |
|
|
Winston_Wolf
arany tag
|
Na akkor lássuk.
Először is az iPhone sem másabb - most, hogy jobb, vagy rosszabb ne menjünk bele - mint a többi nyilt kódú okostelefon, azaz vannak dolgok amiket alapból tud, vannak dolgok, amiket kiegészítő programokkal tud, és vannak dolgok, amiket még nem tud, de hamarosan - hacsak nem egetrengető baromság, bár iPhone-ról beszélünk... - tudni fog.
A rá telepítendő programok négyfélék lehetnek. Az egyik a hivatalosan, Appstore-ból telepíthető fizetős, a másik ugyaninnen a fizetős. A harmadik az ú.n. Jailbreak-elés (készülék megnyitása Appstore-tól független programok telepítésére) utáni ingyenes, és a negyedik a Jailbreakelés után feltelepíthető fizetős programok. Aki pedig azt mondja a Jailbreak-re, hogy több óra hackelgetés... Már elnézést... Ne essünk barokkos túlzásokba. Egy kezdő usernek 30 perc, profinak 15... Persze olyannak, akinek életében nem volt iPhone-ja, annak akár több nap is lehet.
Magam részéről azt tapasztaltam, hogy a Jilbreak minimális mértékkel ugyan, de instabillá teszi a rendszert. Jelenleg nem is csináltam meg a telefonommal, mert nekem a fontossági sorrend első száz helyén a stabil telefon, üzenet, és e-mail szolgáltatás áll. A 101. helytől jönnek a baromságok...
Nos Rozso ennek fényében itt vannak a válaszok a kérdéseidre:
- Főleg üzleti telefonként használnám, tehát sok telefonálás és naptár
Tedd azt. Ezekre jó.
- Meddig bírja az akksija beszélgetési idővel?
Egy nap. Aki mást mond, az hazudik, vagy nem használja ki a telefont. Ezeknél az embereknél egy 6310i elmenne egy hónapig is. Előbb-utóbb neked is lesz szivargyújtót töltőd, meg egy második az irodádban, vagy a táskádban. Elég csak a kábel... USB port mindenhol van.
- Naptárja mennyire használható Nokiákhoz képest?
Ilyen is meg olyan is. Vannak tulajdonságai, amik jobbak, vannak amik kevésbé. Tök jó, hogy egy eseményhez kétszeri alkalommal is beállíthatsz riasztást, az viszont űbergáz, hogy ezek 8 eőre beállított érték, és nem tudsz egyedileg beállítani riasztást. Pl. Ha 10:30-kor van megbeszélésed, nem tudsz beállítani olyat, hogy 8:00-kor ébresszen. Vagy 9:30, vagy 8:30. Ez a része kőgáz. A többi kb ugyanolyan.
- Lehet-e vele (Nokiás aktive desktop szerűen) alapképernyőre kirakatni a napi naptárbejegyzéseket és feladatokat és megjegyzéseket írni.
Lehet. jelenleg Jailbreak kell hozzá, és emelett fizetős is a program. Most éppen nem jut eszembe a neve, de a BigBoss territory-ban keresgélj.
- Tud-e (akár heckelve vagy majd az új 3-as szofttal) Kábel nélkül Outlookal szinkronizálni naptárat, névjegyalbumot és feladatlistát és mennyire kompatibilis Outlookal. Ez nagyon fontos lenne!
Hogy a hármas szoft alapból fogja-e tudni? Hát, ha nagyon őszinte véleményemet akarod hallani, előbb-utóbb bele fog kerülni, mert ugyebár az Exchange levelezési szinten benne van, de a naptárra is nagy igény van. Ha az Apple tartani akarja magát a vállalásaihoz, bele fog kerülni.
- Autóban mennyire használható?
Pont annyira, amennyire a szabályok megengedik... Szerintem a kihangosítója nagyon jó, amikor a line-in bemenetre van kirakva a hívás hangja, akkor sem visszhangzik. Szóval szerintem jó. SMS-t lehet írni vele, de szokni kell, ez tény.
- Érdemes-e várni, hogy mondjuk ősszel kijön egy új hardverű Iphone, amiben már van mondjuk autofókuszos jobb kamera, meg micro-USB-t töltő. Márcsak azért is, mert ha kijön egy új, akkor ennek biztos beesik az ára és most nem érné meg megvenni sokért.
Ég kék, fű zöld, ember fehér, autó benzines, iPhone-nak meg ilyen a csatija. Namármost Obama az elnök, nekem meg egy 270 lóerős turbó diesel autóm van... Szóval bármi előfordulhat, de szerintem ne reménykedj rövid távon:)
[/b]
|
hétf. jún. 08, 2009 0:58 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
Re: Üzleti IPhone
Még ha meg is jelenne a kép is fenntartom, hogy több óra hackelgetés nélkül nem lehet. Mutyizással, mókolással persze lehet, de nem hinném, hogy Rozso így értette. Én az átlagos juzer szemszögéből válaszoltam.
|
vas. jún. 07, 2009 21:11 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Köszönöm az eddigi válaszokat!
talamascaproject! Hogy érted, hogy tökéletesen szinkronizálható? WLAN-on keresztül is megy vagy csak kábellel? Mennyire kompatibilis az Outlokkal? Az ok, hogy átveszi a naptár és feladat bejegyzéseket és a gép is átveszi a telefonról, de milyen mélységig? Mert a nokia pl. át tudja venni az alap dolgokat, de a komolyabbakat már nem (pl. másnak kiosztott feladat, egyszerre, de elkülöníttten kezelni a közös céges és privát bejegyzéseket, helyszín bevitele, kiosztott feladatra visszaigazolások kezelése, stb.) Így értettem, hogy mennyire komnpatibilis az Outlookal.
|
vas. jún. 07, 2009 15:19 |
|
|
migabi24
arany tag
Csatlakozott: hétf. márc. 26, 2007 15:35 Hozzászólások: 128 Tartózkodási hely: Szeged
|
|
vas. jún. 07, 2009 7:22 |
|
|
talamascaproject
ezüst tag
|
Rozso írta: ... - Tud-e (akár heckelve vagy majd az új 3-as szofttal) Kábel nélkül Outlookal szinkronizálni naptárat, névjegyalbumot és feladatlistát és mennyire kompatibilis Outlookal. Ez nagyon fontos lenne! - Autóban mennyire használható?
- Érdemes-e várni, hogy mondjuk ősszel kijön egy új hardverű Iphone, amiben már van mondjuk autofókuszos jobb kamera, meg micro-USB-t töltő.
- Tökéletesen szinkronizálható Outlook-kal.
- Kihangosításra, tartónak válogass a neten. (Én most rendeltem ebay-en autós tartót, töltővel)
- Micro-usb-s töltő??? Ez inkább csak a Nokia-nál szabvány. Ilyen nem hiszem, hogy lesz az új iPhone-ban. A kamerát biztos javítják, jobb processzor, plusz ram. Ennyi. Viszont a 3.0-ás szoftver a 3G-ből is többet fog kihozni, szóval nem biztos, hogy sokkal olcsóbb lesz. Ellenben az új az viszont baromira nem lesz olcsó...
|
szomb. jún. 06, 2009 23:55 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
Rozso írta: Sziasztok! - Meddig bírja az akksija beszélgetési idővel? - Naptárja mennyire használható Nokiákhoz képest? - Lehet-e vele (Nokiás aktive desktop szerűen) alapképernyőre kirakatni a napi naptárbejegyzéseket és feladatokat és megjegyzéseket írni. - Tud-e (akár heckelve vagy majd az új 3-as szofttal) Kábel nélkül Outlookal szinkronizálni naptárat, névjegyalbumot és feladatlistát és mennyire kompatibilis Outlookal. Ez nagyon fontos lenne! - Autóban mennyire használható? Rozsó
1, 1 napot bír.
2, mire használod? Szerintem naptár és naptár között nincs nagy különbség.
3, Ezt nem lehet.
4, kábel nélkül nem, de névjegyet az iTunes progin keresztül simán lehet szinkronizálni. A feladatlista, naptár nem tudom mennyire megy.
5, Hogy érted? tárcsázni könnyű vele, de pl. egy sms megírása nagyon nehéz, mert nincsenek gombszerű visszajelzések. Kihangosítása elég gyenge, vagy csak a nálam lévő példány volt leharcolt.
|
szomb. jún. 06, 2009 23:34 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
Üzleti IPhone
Sziasztok!
Nokia 6288 telóm várható közeli elhalálozása miatt telefon vásárláson töröm a fejem. Mindenképpen érintőképernyős megoldást szeretnék választani és szét is néztem a piacon. Az IPhone eleve tetszett, de bemutatótermekben végigpróbálgattam a többi gyártó hasonló készülékét, de egyik se győzött meg.
Így valószínű IPhone-t fogok venni, de mielőtt megveszem lenne pár kérdésem a tulajoktól:
- Főleg üzleti telefonként használnám, tehát sok telefonálás és naptár
- Meddig bírja az akksija beszélgetési idővel?
- Naptárja mennyire használható Nokiákhoz képest?
- Lehet-e vele (Nokiás aktive desktop szerűen) alapképernyőre kirakatni a napi naptárbejegyzéseket és feladatokat és megjegyzéseket írni.
- Tud-e (akár heckelve vagy majd az új 3-as szofttal) Kábel nélkül Outlookal szinkronizálni naptárat, névjegyalbumot és feladatlistát és mennyire kompatibilis Outlookal. Ez nagyon fontos lenne!
- Autóban mennyire használható?
- Érdemes-e várni, hogy mondjuk ősszel kijön egy új hardverű Iphone, amiben már van mondjuk autofókuszos jobb kamera, meg micro-USB-t töltő. Márcsak azért is, mert ha kijön egy új, akkor ennek biztos beesik az ára és most nem érné meg megvenni sokért.
Köszi!
Üdv!
Rozsó
|
szomb. jún. 06, 2009 20:17 |
|
|
phonefreak
platina tag
|
Versenykorlátozó a kizárólagos forgalmazás:
http://itcafe.hu/hir/apple_iphone_franc ... range.html
iPhone talán nemsokára a Vodánál és a Pannonnál is? Kiváncsi lennék, hogy Magyarországon van e eljárás emiatt a Versenyhivatal előtt. Tud valaki róla?
|
szomb. jún. 06, 2009 15:53 |
|
|
nord
gyémánt tag
|
Navi vásárlással érdemes várni. Jövő héten jön a 3.0 - aztán meg szép sorban a már bizonyított gyártók.
|
szer. jún. 03, 2009 18:38 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
|
szer. jún. 03, 2009 15:23 |
|
|