Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd nov. 19, 2024 23:28

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Hi.

Céges gép,2 hetes nyári szabi előtti utolsó nap. hajnalban az otthoni Pioneer CD-RW becsempészve, majd a kb 3 hónap alatt letöltögetett, doksik, videok, képek, zenék sietős írása lemezre. Lemez ellenőriz, minden a helyén. Gépet letakarít.
Otthon nekiálltam átnyálazni a szerzeményem.

A teljes fa struktúra minden könyvtár, és file a lemezen volt, pontosabban a TOC-ban, mert megnyitni egy file-t sem lehetett.

szer. feb. 25, 2004 12:42
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
CD olvasó:Creative 24,vagy 48x-os.Adat lemez rajta az összes drájver egyéb cuccok.Modemmel letöltött 30MB-os drájver...Szintén CD kiadás..lemez repül..szőnyeg, beton../Mert ideiglenesen voltam ott a szobába betelepítve/Vízverés,lemez felvesz.A teljes felülete szétkarcolva.:((Minden adat reccs!
Zso :)

szer. feb. 25, 2004 11:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Na re! Egyszer volt, hol nem volt, megvettem az első 52x LG olvasómat. Működött rendesen, nem volt vele semmi gond. Valamelyik nap átugrottam egy haverhoz, és ő meg panaszkodik, hogy neki is ilyen olvasója van, és néha nem fékezi le a CD-t, volt már rá példa, hogy annyir pörgött még a cd, hogy kiugrott (!!!!!!!) a tálcáról, amikor kiadta az olvasó. Mondom neki, hogy biztosan **** a meghajtó, mert nekem ilyet még nem csinált. Hazamegyek, dolgozgatok a géppel, kinyitom a meghajtót, és elszáll (!!!) a fejem mellett a korong. Eh... Megsápadtam, leizzadtam, és másnap vettem egy Plextor SCSI olvasót, azóta nem voltam életveszélyben. :)))

szer. feb. 25, 2004 9:21
platina tag

Hozzászólás 
Látom, ismét éledezik a topik. :-)))

Tisztelettel: Zsivágó

hétf. feb. 23, 2004 17:53

Hozzászólás 
áh, hadd el... voltam már olyan helyen gépet csinálni, ahol
az úr teljesen komolyan megkérdezte megfázásom látva,
hogy "ugye a gépünk nem kap el öntől semmilyen vírust??!!"

ezek azok a pillanatok, amiért egy szám techesnek érdemes
évekig tanulnia...

._))

tisztelettel: gdea

hétf. feb. 23, 2004 11:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha a férje ült volna a gép előtt, az meg szerintem köszörűkövet rakott volna bele. ;)))

Üdv: Dester

hétf. feb. 23, 2004 11:09

Hozzászólás 
7 vége, jó informatikushoz mérten láz, betegség...
csörög a mobil..60 as hölgy, könyvelő.."nem tudom meggyógyítani a gépem, pedig nagyon kellene"..addig dumált, még lázasan is elmentem..
Amikor odaértem, gyanús voltm hogy valami aromaterápíás olaj van a gép tetején.
cd be_ tiszta olaj....

igen. a kedves hölgy gyengélkedő cd romját bekente töménytelen mennyiségű levendula-olajjal....nem is voltam ideges..

tisztelettel: gdea

hétf. feb. 23, 2004 10:55
arany tag

Hozzászólás 
Hi all.

Feléledt az öcsi gépe, igaz egy másik alaplappal.

Bár 5 lappal harcoltam egy szombaton, semmi lámaságot nem csináltam. Hacsak azt nem, hogy az egyik bios-t véletlenül fordítva tettem be, majd amikor megnéztem, hogy mi a fene van, megsütötte az újjam, szóval most vízhólyagos. De a bios túlélte :)))

hétf. feb. 23, 2004 10:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Haj, újból én! Eszembe jutott még valami. Bekötötténk hozzánk a boltba az ADSL-t pár hónapja. Volt már belső hálózatunk (UTP), igaz hogy csak a két legtávolabbi gép volt egy kereszt UTP-vel összekötve, nagyobb hálóra addig nem volt szükségünk. Reggel bekötik DSL-t, na ugorgyunk neki, legyen az összes gép hálóban, lássák az internyetet! Első probléma: Nem ismertük PONTOSAN az UTP kötések színkombinációit, csak segédfogalmunk volt. (Neten meg lehetett volna nézni, de hát éppen azt bütyköltük ehe-ehe). Próbálgatjuk a kötéseket, húzzogatjuk a több tízméteres kábelokat, nem jó egyik kombináció sem. Egyszer csak a belső hálónk is elmegy!!! EH??? Kollegám a másiknak:

- Melyik kábelt szedted most ki?
- Hát amit mondtál!
- Mi van ráírva a végére?
- ...UTP kereszt...
- Na b**meg!
- Sebaj, itt a másik is amit kihúztam, az még a helyén van!
- Na igen, de az egyenes kötés...
- Na b**meg!

:)))

A nap végére megvolt a színkombináció, de mégse működött semmi. Jön a fickó, akitől kölcsönkértünk egy UTP fogót, és nézegeti a kábeleket.

- Pedig a színek jók!
- Na ja...
- Csak a fogó rossz, hogy így jobban megnézem... Hiányzik egy tüske... Szal esélyetek sem volt! :)))
-ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!

Másnap vettünk egy JÓ fogót, azóta műkszik a háló, és még a net is!

Üdv: Arkhon

szomb. feb. 21, 2004 7:58
arany tag

Hozzászólás 
H@li!
Nekem is volna egy történetem:
Volt egy Epox 8RDA+-os Nforce 2-es lapom. ****, így visszavitten a boltba, ahol vettem. Boltosgyerek kipróbálja, ugyanúgy **** ott is (de mindegy, ez a része lényegtelen). Aztán egyszer megkérdi tőlem a boltos: "Az Nforce 2 nem azt jelenti, hogy integrált VGA van a lapon?"
ÁÁÁááááááááááááááá... (kb ez volt a reakcióm) Nem akartam nagyon megsérteni, hogy hogyan lehetsz ilyen hülye, így inkább csak egy nemmel válaszoltam. Hát igen, vannak még hülye emberek, na de ennyire...?
Üdv
Krisz

pén. feb. 20, 2004 22:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehehehehehehehhe...........
<<Tekeredek a széken>>

pén. feb. 20, 2004 19:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
És a halacskák túlélték????

pén. feb. 20, 2004 13:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Ja, és a kislánynak szerencsére semmi baja nem lett!!! Pedig ha valaki nyakonönti a monitort egy pohár vízzel, általában megrázó élményben van része!

pén. feb. 20, 2004 12:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali, eszembe jutott még egy történet. Pár éve történt, amikor is egy ügyfél 17"-os monitort vett nálunk. A márkára már nem emlékszem, de jó ára volt még akkoriban...
Ügyfél be, csilli-villi monitor kifizet, el. Két nap múlva jön vissza, hogy a monitor elfüstölt. Nézünk bután, hogy hát ez furi, de van ilyen. Végül is elmesélte a sztorit:

Otthon el volt foglalva valamivel nagyon, közben a gép ment másik szobában), 4 éves kislánya pedig körülötte sündörgött.
Kisl: - Apuuu, adok a halacskának vizet, jóóó?
Apu: - Jól van , persze, (csak hagyj már békén...)
Apunak egy perc múlva leesik:
- Nincs is akváriumunk!!!
Szobából hangok: loccss! Csatt!!! Bzzz-bzzz!!! Zizzz-zizzz... Néma csönd, füst...

Az akváriumos képernyővédő ment a monitoron...

pén. feb. 20, 2004 12:06
arany tag

Hozzászólás 
Dester !

Köszi, ezt még kipróbálom, bár tegnap vittem haza 5
alaplapot Abit BE6-II (RAID), meg még párat :)))

Szóval meglesz a hétvégi program.

pén. feb. 20, 2004 7:47
vas-tag

Hozzászólás 
Egyszer a következő eset történt meg:

Egyszercsak nem volt net. Nagyhamar kiderítettük, hogy a DHCP kiszolgálótól IP-címet release-renew kiadása után ugyanúgy kapunk, tehát DHCP kiszolgáló ezen funkciója üzemel. Valamint a DNS(DhcpNameServer) kiszolgálók címét is megkapjuk, tehát ez is okés. DHCP rendben. Azonban semmilyen távoli IP-címet nem ért el a gépünk.Parancssorban pingeléssel pár "A" rekordtípusú kérelmet látszólag sikerült lekérdeznie a DNS ügyfelünknek és a látszólag a DNS kiszolgáló is válaszolt, köszönhetően ugyebár a DNS cache-nek. Hogy tutira menjünk ürítettük a dnscache tartalmát, innentől már a maradék címet se sikerült feloldania. A gépünk ekkor pánikolva valószínüleg NetBIOS Name Servicehez fordult broadcaston, majd 3 próbálkozás után feladta. Akárcsak, amikor az adott domain nem létezik :)
Felhívtuk az ügyfélszolgálatot, és elmondtuk, kb ugyanezt, kevéssbé részletesen. Az első kérdés amit megkérdezett az illető, hogy a gép be van-e kapcsolva?!
-no comment-
Ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy vajon mit keres ott az az ember...

pén. feb. 20, 2004 6:27

Hozzászólás 
> Azért ez a
> kereskedelem baromi érdekes. A szegecs eltávolítás flex-szel pedig
> különösen. Mivel a szabadidőmben agysebészettel is foglalkozom, én szebben
> is meg tudtam volna oldani a dolgot. :-))))

Nekem is volt Tesco-s gepem :) Elment. Csak a vincseszter volt kisse szeriahibas, bar meg az is mukodik a mai napig egy havernal!
Es kepzelje el mindenki a szegecseltavolitast, amikor az egyetlen eszkozom ra egy csillagfeju csavarhuzo - mert nezetem szerint, amikor mar mas is kell, az nem ram tartozik. Kemeny kuzdelem volt, az hetszentseg.

pén. feb. 20, 2004 2:42
vas-tag

Hozzászólás 
Infósként dolgozom, hétfőn bejött az irodába az informatikai osztályvezető, és feltett egy olyan kérdést, amire nem voltam felkészülve, hogy tulajdonképpen mire is való a videó kártya. Miután a kezdeti sokkhatásból felocsúdtam elkezdtem gondolkodi, hogy miképpen is magyarázzam el neki. Aztán rájöttem felesleges ezt eröltetni, most mit mondjak neki? Csak zavarba hoztam volna. :) Így csak annyit mondtam neki, hogy arra kell dugni a monitort. A válasz tudtában elégedetten távozott. Éljen :))

csüt. feb. 19, 2004 23:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bloodaxe: egy PCI-os vidkártyával, bill + floppyval sem indul el? Némelyik lap akkor is elindul a fenti módszerrel, ha a BIOS sérült. Ilyenkor vissza tudod cserélni. Csak egy ötlet, nem biztos, hogy jó :))

csüt. feb. 19, 2004 23:37
arany tag

Hozzászólás 
Kedvenc topikom :)))

A múlt hétvégén esett meg velem. Unokaöcsi panaszkodik kevés a hely alig tud valami telepíteni (3.2 q vinyó)

Van lóvé, menjünk vásárolni. Oké, felkerekedünk, ki is nézi a nagy őt, egy 80G-s Maxtor személyében. Spuri haza, izzítsuk a vinyót.

Gép szétszed, teljessen. csavarozás stb. (kisebb szédülések, a sorják miatt bekövetkezett vérveszteség miatt)

Na vinyó stabilan beszerelve, cd, minden. portalanítva.

Gép bekapcs, bios automata felismerésre stb... gép indul, táblázatban minden üres...vinyó le, indít táblázat jó.

Isteni szikra !! bameg régi az alaplapod !! (slot-1 gigabyte)
Mit lehet tenni ??? kéztördelés stb. Kerekek forognak, van nekem egy 20G-s Q, azt neked adom, erre meg ráfizetek. Öcsi sajnálná azt a 60G veszteséget, ragaszkodik a szerzeményhez (fenébe) akkor BIOS frissítés. ELmondom a veszélyeit (csináltam már párszor. Mármint frissítést, nem veszélyeket) Nosz vágjunk bele. Alaplap ellenőriz, tuti ami biztos elemlámpával...M6vb3 netre fel kereső izzít refresh talál, nagy piros betűkkel ne keverd az m6vbe, és az m6vbe-a-s bios,t mert nem lesz jó. letöltöm a nekünk megfelelőt, inidító lemezt gyártok, awdflasht töltök, bios másolok. gép bútol, awd hergel, bios éget minden oké !!! huh F1- restart....sötét. Monci fel sem ébred a stand by-ból.

kéztördelés tovább, mostmár az enyém...bios kisüt semmi... sürű bocsika, nemtommitörtént.

Ötlet, már úgy is kellene új lap, csere. Persze lóvé nincs. De gép kell. Nézzük meg milyen a lap, és majd jól keresek másikat, és nyugi lesz. (persze, hogy annak a biosával mi lesz a vinyó miatt arra nem gondoltam) na de milyen gyártó szülte a lapot ?? fene sem tudja...szedem szét még jobban, már a tápnál tartok, amikor valamin megakad a szemem, m6vbe (1 centi üres rész) majd valami halvány derengés, por törölget : -a....

az m6vbe vastagon kiemelve volt szitázva, de a -a kb 1 cntire től vékonyan, halványan. Nagy ordítás lemenők-felmenők emlegetése...

Most alaplap keresgélés :)))

csüt. feb. 19, 2004 16:17

Hozzászólás 
Másik:

Számtech szaküzlet:
Haverom: Mi a különbség az MX-es meg a TI-s kártya között.
Eladó: Hát egyik jobb minda másik.

csüt. feb. 19, 2004 9:59

Hozzászólás 
najó, ez egy rövid kis történet, a fősulin egy infós csaj ezt a kérdést tette fel a másiknak:
-Te, a txt kiterjesztésű fájl az milyen állomány?

ÉS ezek kapnak dimplomát.....

csüt. feb. 19, 2004 9:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali! Jó a topic, gondoltam emelem én is egy kicsit a színvonalat egy szösszenettel. Így leírva már mulatságos, amikor megesett velem, akkor vertem a fejem a falba...

Ügyfélnek eladtunk egy állóházas Compaq-ot. Jön vissza másnap, hogy **** a CD, nem tud belerakni lemezt. Elkértem tőle a gépet, lerakom az asztalra...
Ügyf: Jaaa...
Én: Hm???
(ilyen gyorsan még nem oldottam meg problémát)
Ügyf: Ezt így kell lerakni?
???
Kérdezősködés után kiderült, hogy fejjel lefele rakta le a gépet. Nem zavarta, hogy a 4 gumitalp az égnek állt...

szer. feb. 18, 2004 12:24

Hozzászólás 
Számitástechnikai szaküzlet.

Bejön a "kedves, megértő" vevő, egy garancia jegyet és egy ütött kopott egérpadot fog a kezében.
- Jó napot ! Van egy három év garanciás xxx pályázaton nyert gépem, és az egérpad "elromlott".
- ???????
- Azonnali cserét kérek !
És ez sajnos nem vicc.

szomb. feb. 07, 2004 23:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na, miért nincs senkinek sem egy ujabb jó kis rém(es)története?
18:23, kint 11 oC. wow. :)

csüt. feb. 05, 2004 18:17
platina tag

Hozzászólás 
up

kedd feb. 03, 2004 16:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Adott egy Matsonic MS9127C alaplappal szerelet PIV gép (XP pro op rendszerrel), hálózatot kellene barkácsolni rá. Régi gép beállításit kiírom, újba be: hálózati kábel nincs csatlakoztatva. Ugyanezt tíz különböző irányból végigcsinálom, hálózat úgyanúgy ****. Kínomban letiltottam, újratelepítettem, de háló csaknincs.

Adtam neki egy nap haladékot, kiváncsiságból hoztam hoztam hozzá egy KTI 320 hálókártyát, alaplapit letiltottam, öszes beállítást kitöröltem, újraindítás után gép felismerte a hálókártyát, felismerte a hálózatot, és azóta internet is van rajta.

Tanulság: Nem érdemes fél óránál többet bármivel is kínlódni.

Norb

hétf. jan. 19, 2004 15:21

Hozzászólás 
na ez lehet rémtörténet de lehet egy érdekes probléma is!

Adott egy csoport 8 gép vegyes vágot nt4 win98 win2000 xp vegyesen, adott hozzá egy nagytelsesítményű hálózati nyomtató ip és netbeui alapú nyomtatás is engedélyezve. Király jön egy új p4es gép xp rá mert az ajó. Na akkor telepítsük a nyomtatót hmm nem látja hálólistában, na akkor legyen ip alapú hmm nem éri hmm pingeljük csak meg hmm nincs válasz hmm nézük másik gépről ping nuku netbeui megy na ez kezd érdekes lenni következő gép hmm netbeui nem megy ip megy ping megy. na vissza a problémás gépre hmm ping nem na mondom ez web alapon konfigurálható nyomtató ip cim böngésző és láss csodát bejön állítható resetelhető amit akarsz nézük újra ping továbbra sincs. Átnézem nyomtató konfig minden rendben nézzük nincs e ip tiltás nincs nézzük switch jól megy e hmm jól megy nézük tűzfal gate proxy sehol semmi tiltás. A kérdés és ami igazán érdekes az az hogy ping nincs web alapon meg bejön? Na ez most rémes vagy különös? ha valakinek van ötlete várok egy mailt üdv

charly@freemail.hu

csüt. dec. 04, 2003 23:08
ezüst tag

Hozzászólás 

szer. dec. 03, 2003 8:28
arany tag

Hozzászólás 
Ez legalább a jószándékú fajta volt.
Most leírok egy másik boltos esetet, ami végtelenül
felháboritott, hogy milyen pofátlanul vágják át a kezdőket.
Nem tudom a pontos címét az üzletnek de majd közkincsé
teszem hamarosan.
A barátnöm családját látogattuk meg egy hónapja. Hallotam,
hogy vettek számtech boltban egy használt gépet bő
100.000Ft ért. Amikor megnéztem dobtam egy hátast.
Konfig:
-Celeron II 760 proci
-Integrál video, hangkártya
-winyó 3GB
és ez az egész belepaszírozva egy fekvő házba amin olyan
cdrom fér csak belle ami vékony és csak noebook-on láttam
hasonlót.
Monitor 14"
Igazság az, hogy már nem is emlékszem a pontos adatokra,
mert amikor megláttam le is ereszkedet a vörös köd. Rádásul
a bunkó tirpákok olyan billentyüzetet adtak, hozzá ami ezer
éve leélt volt és nincs is rajta magyar ékezetes betük. Az
egér pedig özönvíz elötti példány ami vagy müködik, de
inkább nem. Még a rohadt 300Ft-os egeret is sajnálták a
vásárlótól, amikor **** 100.000Ft-al!!!
Számomra ez olyan hihetetlen, hogy hogy lehet ilyen vastag
bör a képükön, hogy ennyire átvágjanak valakit.
De most el is határoztam, hogy megszerzem a bolt és a gép
adatait és meginditok a saját hadjáratomat!

pén. nov. 21, 2003 20:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Háát, ami velem megtörtént, az már rémtörténet (legalábbis számomra). Kissé az eladókkal is kapcsolatos.

Nos, szűk lakókörnyezetemben található egy viszonylag olcsó számtech-bolt, elég bő alkatrész-listával meg egy kissé elmeháborodott (na jó, ez erős túlzás :) eladóval.
Elmaháborodott, nos, túlzok de szerintem ez a megfelelő szó. Miért is?
Nos, szóval.Bementem egy hete a boltba, merevlemez-hűtőt venni.
Azt a 3 ventilátorosat, amit a gép elejébe lehet tenni.
Beállitok a boltba: -Jó napot, egy merevlemez-hűtőt kérnék, a 3 ventillátoros fajtából.
(előkeresi, vagy 2 perc)-Pillanat, mindjárt meglesz..
(És persze hogy a rossz fiokban keresi :)
-Elnézést, de az mintha 2 fiókkal modébb lenne.
-Áh, köszönöm. Meg is van.
-Mennyi lesz?
-Ixszáz forint. De ugye tudja hogyan kell bekötni?
-Persze, értek hozzá.
-De a biztonság kedvéért hívjon szakembert, nehogy forditva kösse be, vagy valami baja essen, mert csak ugy garanciális...
-Értem a dolgom, már évek óta ezzel foglalkozok. (megjegyzem csak 1 éve kezdtem el valamit is konyitani a gépekhez, de azota sokmindent tuléltem :))
-Kézikönyv sajnos nincs hozzá, várjon, rögtön fénymásolok egyet...
-(NEE!Csak ezt ne!) Köszönöm, nem kell sem kézikönyv, sem szakember.
-(matat a papirok között, stb...)

Képzelhetitek milyen nehezen vakartam le magamrol ezt a személyt. :))

A vége:
-Köszönöm, nem kell MOST a szerelő, sem a kézikönyv mivel haver gépébe lesz,neki van kézikönyve, de csak holnap jön haza. De akkor majd maguktol fogok hivni egy szerelőt...

Holnap tervezek venni egy ps/2 hosszabbító kábelt, csak nehogy ez a fazon legyen benn... :D
Csak remélni merem ha ő lesz bent, nem hivat hozzá szerelőt....

szer. nov. 19, 2003 7:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Háát, ami velem megtörtént, az már rémtörténet (legalábbis számomra). Kissé az eladókkal is kapcsolatos.

Nos, szűk lakókörnyezetemben található egy viszonylag olcsó számtech-bolt, elég bő alkatrész-listával meg egy kissé elmeháborodott (na jó, ez erős túlzás :) eladóval.
Elmaháborodott, nos, túlzok de szerintem ez a megfelelő szó. Miért is?
Nos, szóval.Bementem egy hete a boltba, merevlemez-hűtőt venni.
Azt a 3 ventilátorosat, amit a gép elejébe lehet tenni.
Beállitok a boltba: -Jó napot, egy merevlemez-hűtőt kérnék, a 3 ventillátoros fajtából.
(előkeresi, vagy 2 perc)-Pillanat, mindjárt meglesz..
(És persze hogy a rossz fiokban keresi :)
-Elnézést, de az mintha 2 fiókkal modébb lenne.
-Áh, köszönöm. Meg is van.
-Mennyi lesz?
-Ixszáz forint. De ugye tudja hogyan kell bekötni?
-Persze, értek hozzá.
-De a biztonság kedvéért hívjon szakembert, nehogy forditva kösse be, vagy valami baja essen, mert csak ugy garanciális...
-Értem a dolgom, már évek óta ezzel foglalkozok. (megjegyzem csak 1 éve kezdtem el valamit is konyitani a gépekhez, de azota sokmindent tuléltem :))
-Kézikönyv sajnos nincs hozzá, várjon, rögtön fénymásolok egyet...
-(NEE!Csak ezt ne!) Köszönöm, nem kell sem kézikönyv, sem szakember.
-(matat a papirok között, stb...)

Képzelhetitek milyen nehezen vakartam le magamrol ezt a személyt. :))

A vége:
-Köszönöm, nem kell MOST a szerelő, sem a kézikönyv mivel haver gépébe lesz,neki van kézikönyve, de csak holnap jön haza. De akkor majd maguktol fogok hivni egy szerelőt...

Holnap tervezek venni egy ps/2 hosszabbító kábelt, csak nehogy ez a fazon legyen benn... :D

szer. nov. 19, 2003 7:37
Site Admin

Hozzászólás 
Éljen, gratulálok :) Sok kellemes percet szerzett ez a topic már nekem.

Vissza kellene viszont térni az alaptémához (nevezetesen a Számítástechnikai rémtörténetekhez), mert néhol már szét van offolva.

Gyerünk, írja meg mindenki az ilyen, vele megtörtént, vagy hallott, olvasott eseteket!

Sy

kedd nov. 18, 2003 22:27
platina tag

Hozzászólás 
Tarararáááááááááááááá !

A topik ma ünnepli egy éves szülinapját.

kedd nov. 18, 2003 14:08

Hozzászólás 
VISION Computer lánc

boltos csaj: Jónapot, miben segíthetek?
én: Jónapo kívánok, elszállt a szerverem alaplapja, egy 700-as CeleronII-ről van szó. Van hozzá alaplapjuk?
bcs: Celeron 2700 MHz?
én: Nem, Celeron kettő és hetesszáz megahertz.
bcs: Értem, pillanat, felhívom a központot, mert a boltban jelenleg nincs ilyen. Tudja, ez már szerintem kifutott termék.
én: Tudom, csak átmeneti megoldásként kellene, akár használtan is.
bcs: ( Telefonál, mondja, hogy Intel Pentium II MMX Celeron 400 mhz-hez kellene alaplap)
én: Elnézést, HÉT-NULLA-NULLA megahertz. És nem pentium II hanem CELERON II.
bcs: Telefonba: "Mindegy, a kedves vevő ÖSSZE ViSSZA BESZÉL, MAJD VISSZAHÍVLAK " Kezembe ad egy árlistát és aláhúz rajta egy telefonszámot." Ezt a számot hívja fel, ha eldöntötte mit akar...Viszonlátás!"

eh....hát 100x többet tudok nála a gépekről, és még engem néz tiszta hülyének, mikor ő az idióta, ráadásul süket is!!

Nálam a vision computer kihúzva...legalábbis a váci.
www.visioncomputer.hu

szomb. nov. 08, 2003 11:54
platina tag

Hozzászólás 
+Phoenix+ : a macska nem véletlenül a gép mellett/mögött szokott tanyázni ? Tudod, felül jön a jó meleg a kedvencre, alul meg süvít befelé a macskaszőr. :-)

pén. nov. 07, 2003 13:39
vas-tag

Hozzászólás 
Nem tudom ki, h emléxik, de vagy 5 topicot nyomtam az elmúlt fél évben, procmelegedés témakörben.

Már mindennel próbálkoztam (majdnem: új házhűtők, ne rekedjen a levegő, házoldallevétel, szobai hűtőventi :) stb, most terveztem éppen egy Zalman megabrutál hűtő vételét).
Eddig is nézegettem a ház belsejét, időközönként takarítottam, de tegnap új vidkártya beszereléhez elemlámpát is igénybe vettem.
Nos kiderült: hiába voltak tiszták a hűtő lapátjai, amikor egy akkora porcica alom tenyészett a hűtőbordák között, h ki sem tudtam operálni onnan...és még én csodálkoztam h melegszik a gép...lámák egyesóljetek!!! :)

pén. nov. 07, 2003 13:06
platina tag

Hozzászólás 
Gaba házam van. Nem rossz az azért annyira, csak kicsit sorjás. Óvatosan kell a belsejében kutakodni, különben mint velem történt nem lehet megúszni véráldozat nélkül. Ragtapasz legyen otthon. A tápjuk is benn van a közepes kategóriában.

Floppyra visszatérve, a floppymeghajtó elejét (azt a kis műnyag fedőlemezt) el kell távolítani, és szépen becuppan a helyére.

pén. nov. 07, 2003 9:15

Hozzászólás 
A házakra visszatérve.Nem akarok fikázni,halál komoly,de mire számít az,aki egy GABA,vagy egy CODEGEN házat vesz.
Persze,nyilvánvaló,hogy nem olyan mint egy Thermaltake,vagy Supermicro,vagy Chieftec,és még sorolhatnám.olcsó,és jó házak pedig vannak,mert tudom most jön a "40e forint a Chieftec bla bla bla...".DTK ház kb 12e forint,és jól van fröccsöntve,és van benne egy DTK táp.Ajánlom mindenkinek.BYe.

pén. nov. 07, 2003 0:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
iscsu!

Borzasztóak a linkek.....
Az ilyenek túl primitívek felhasználóknak

szer. nov. 05, 2003 10:08
platina tag

Hozzászólás 
A topikot a közelgő 1 éves szülinpjára tekintettel előrántom az éji homályból.

hétf. nov. 03, 2003 19:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Képek, magyarázattal:

http://sct.staghosting.com/index.html

:c)

pén. okt. 17, 2003 13:23
vas-tag

Hozzászólás 
Hi sepyl!

Teljesen igazad van, elsore nem is tunt fel nekem se, csak amikor meglattam a papirokat es azt a kis pockot akkor ugrott be, hogy mi is lehet a gond...
hat nem mondom jot rohogtem az egeszen, mert mire rajottem, mar a biosban is turkaltam, hatha ott szallt el valami...

udv mitibi

pén. okt. 17, 2003 9:32
ezüst tag

Hozzászólás 
"papirjait rarakja a gep billjere" Nem itt van a kutya elásva? Arra gondolok, hogy a papírok benyomták a laptop fedelének kapcsolóját, az pedig szépen aludni küldte a gépet...

kedd okt. 14, 2003 14:50
vas-tag

Hozzászólás 
Hi!

Van otthon 2 gepem, egy asztali, es egy notebook. A notebook latja el a gateway szerepet, es ejjel-nappal a neten van. Hat gondoltam kicsit nyomogatok az asztalin, es elkezdtem uj kiprobalhato progikat keresni. Felesegem leul a notebook ele es elkezd tanulni (html programozas), papirjait rarakja a gep billjere. En meg mar toltok valami kis 6 megas progit a masikon es kozbe netezek. 5 perc note elindul keszenletibe.... anyazok, gep feleleszt, letoltes megszakadt mar csak 4 perc volt hatra. Na jo kezdem ujra... 3 perc note megint bealszik... Na mondom talan mar megint megfazott es most epp folyik az orra, azert akar mindig keszenletibe menni. Na mindegy,azert megneztem a beallitasokat minden rendben, minden kikapcsolva azaz elvileg nem alszik el soha...

Na szerintetek mi a megoldas???????
folyt kov..

addig is varom a lehetosegeket

udv mitibi

kedd okt. 14, 2003 10:26

Hozzászólás 
detto ugyenez a szenvedés csak ez nem codegen hanem egy
gaba házza! A megoldás itt érdekesebb volt, mert sehogy nem
lehetett megoldani hogy testeljen úgyhogy maradt felül egy
hely lapka le lemez kitör oldalról berögzít nem túl szép de
mükődik felhasználót meg nem igazán érdekelte a design:)

de akkor minek vett ilyen házat kérdem én?

hétf. okt. 13, 2003 13:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Most a saját tapasztalatok:

1.
Most jövök drága unokatestvéremtől, segítettem neki windowst installálni. Dynamic 2001 Kft.-nél vettek gépet Egerben, sulinetben. (Ők állították össze sulinetes alkatrészekből, alaplapot vettek nem sulinet KT400 MSI-t.)

Designes billentyűzetet vettek (rábeszélésre):
TRUST EASY SCROLL SILVERLINE KEYBOARD

Szóval win installnál F8 gombot kell a továbbhoz nyomni. F8-ra nem megy tovább. Mi van ezzel? Kiderült, hogy az F8 gombot az ESC feletti gomb + F8 együttes megnyomásával lehet kiváltani. (Ez nem jött 1 perc alatt.) Ez a típus 8000 Ft körül van abban az üzletben.

Processzornak dobozos XP 2600+ Palominót vettek. 2000+ -t ír ki bootnál. Mi lehet vele? Gondolkodtam rajta 1 időt. Két lehetőség adódik: vagy a processzort csalták el, vagy rossz FSB -t állítottak be. Tévedek?
XP 2000+ : 1.670 Ghz > 12.5 x 133
XP 2600+ : 2.083 Ghz > 12.5 * 166
Ilyen nemtörődömök ezek a szervizben? "Apróság": nem tájékoztatták őket, hogy van az alaplapon integrált hangkártya. (Vettek is egy Audigy2-t.) 1710S monitoruk pixelhibás. Vasárnap szolgál6ok fejleményekkel.

Én egy CD-ROM vásárlásánál szívtam már e céggel (nagyon régen). Nem akarták cserélni a behalt olvasót. Nagy nehezen csere, majd bedöglött ismét. Megszólják az embert, hogy mit panaszkodunk, amikor ott vásárlók vannak. Szóval, a Dynamic 2001 Kft.-t mindenki kerülje el, de nagy ívben!!!

2.
Én most tettem fel 1 Sapphire Atlantist 9100 128MB-ot. A normál win driverrel (8500/LE) probáltam fórumozni. Mit csinál? Nem gördül az egér wheeljére a lap. Kicsit arrébb megy, 2 sec alatt jön be a kép, ha görgetem. Feltettem a normál drivert, azzal már megy. Közel voltam a szívinfarktushoz!

pén. okt. 10, 2003 21:33
ezüst tag

Hozzászólás 
bonat: csak egy megjegyzés: nem a "nincs szerszám" miatt kellett 5 lepedőt fizetni hanem a "elcsesztem a biost az alaplapomba (Abit NF7-S)" miatt (én pl sosem értettem hogy a juzerek minek piszkálják a biost, hallottam érdekes véleményeket, tény hogy van amikor kell frissíteni pl újabb hardware miatt, de ha ez nem áll fent akkor nem kell buzerálni azt ami müxik, ha meg piszkáltam akkor viseljem a következményeit zúgolódás nélkül)

csüt. szept. 25, 2003 22:53
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
2 dolog. Régi mondás, hogy ha valami nem megy, ne erőltetsd. Ha akad, akkor nézd meg, hogy miért akad, ne pedig izomból, a számítógép nem egy motor, amit be kell rúgni.
Másik: A Win azért is meghalhatott, mert a túl nagy mozdulástól (ha izomból belököd, akkor a ház is odébbmegy, vagy minimum rázkódik egyet) a vinyó biztonsági funkciója is bekapcsolhatott, amikor is azonnal leáll szó nélkül.

kedd szept. 16, 2003 9:25

Hozzászólás 
Most nemrég elcsesztem a biost az alaplapomba (Abit NF7-S)!
Bluefishbe vettem gondoltam elviszem a szervizbe hogy megcsinálják!!!
El is vittem a Teréz körúti új üzletükbe!!
Ott 5 percnyi próbálkozás után azt mondják hogy nekik nincs még Bios kiszedő szerszámjuk és hozzam vissza a lapot egy hét múlva(addig mit fogok csinálni)!!!! "nincs szerszám"
Na ezen bepipultam és még aznap elmentem a Nagyenyedi boltjukba a szervizbe!
Ott bemeséltem nekik hogy a másik boltból "küldtek" oda!!Na ezen rögtön fölháborodtak hogy milyen hülyék a másik üzletben hogy nincs szerszámuk!!! Na de kiderült hogy nekik sincs szerszámuk és ők nem nyúlnak hozzá, erre felhívtak valakit!!!!
Az a vki 15p múlva megérkezett!!
Semmi munkaruha(bluefishes póló) v vmi!!!!!!
Elkérte a lapot és kivitte az üzletből na én meg utána!!!!!
Ekkor azt mondja váram meg a bolt előtt!!!!!És bement a Bluefish meletti társasház kapuján az alagsori részbe!!!!!!
Aztán kiderült hogy ott van egy műhelyük!!!!! Nem akartam elhinni hogy egy ilyen cégnek nincs saját műhelyhelysége!!!!!
30p-et vártam mire megcsinálta a ****!!!!!
Aztán a fizetés se volt rossz!!!!!!!
Aszongya 5000 Ft!!?? Kerek 5db ezres!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2500 Ft-ba kerül egy Bios frissítés + 2500 Ft a munkadíj!!!!!
Na nálam meg épp volt annyi és kikellett fizetnem mert ugye akkor nem kapom vissza a lapomat!!!!!!!
Hát ennyi a "nincs szerszám" miatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szomb. szept. 13, 2003 3:17
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 54  Következő