Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 14, 2024 4:06

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Jónagyot ki hány -t ott?

Dester: Ahamm... Majd akkor hiszem eszt el, ha a trolisofőr betétlapot rak a Renaultomra, amit csak annyira nyomott meg, hogy belüll alig 5 centit dudorodik ki a kárpit...! Sajnos csak rémtörpénetbe illő tapasztalataim vannak, mivel egyik sem hajlandó tudomásul venni, hogyha nem korrekt az ő tudásanyaga és puszta személyi hiúságból képes balesetveszélyesre programozni 1 atomreaktort...! ( NOde nem OFFolok tovább, bocsi Zsivágó! :oops: )

Be hány ásom tárgya a bírósági szakértő!
Korábban említett ingatlanügyletből kifolyólag +kerestem egy hivatalosan szagértő balféket, hogy ugyan mi az ő (bizonyíték értékű!) ítélete a gépsárkányról. Előre közöltem, hogy írásos véleményre van szükségem... Állítólag + is nézte a gépet (érdekes módon a belülről felragasztott speckó garjegyeim sértetlenek voltak...), de nem volt hajlandó a szakvéleményt írásba adni, viszont egy tizest simán el akart kérni egy olyan akcióért, ahol állítani merem, hogy nem vette le mindkét oldalfalat!!! (A hátsó oldalfalat mindig belülről cimkézem...!) Az, hogy az alaplap nem lett kiszerelve, hogy a HDD-re nem dugtak fel másik adatkábelt, már nem is említendő... Ahogyan az sem, hogy nem kapott 1 vasat sem!
Most 2.500ért áfástól McSzakértetem a Mistrallal...!
Szameg!

Kellemetes 7végét mind1kinek!

pén. jún. 11, 2004 19:11
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester: eltén????

én pont oda megyek...progmatra szeptembertől (ha felvesznek:Dremélem fel..:))

pén. jún. 11, 2004 18:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A tanárokkal kapcsolatban: a középiskolában nekem is jó dolgom volt. A tanár mindig tőlem várt megerősítést, ha valamiben nem volt biztos (a leghátsó sorban ültem mindig egyedül és épp azt csináltam, amihez kedvem volt). Nameg hagytam ott néhány örökséget... A számítógépeket azóta is az én rendszerem szerint számozzák, egy általam odavitt (freeware) programból tananyag lett, stb... :wink:
Azért az egyetemen más a helyzet. Barátnőm biológus tanonc, és alapszintű számítástechnikát (is) tanítottak neki még elsőéves korában. Bementem egy előadására egyszer. A hátsó sorban már a végén röhögve striguláztam a hibákat. Volt szó DOS-ról, Windows alapismeretekről és hihetetlen, milyen hibákat követett el az egyetemi előadó. Ugyanezen a szinten van néhány gyakorlatvezető is az én szakomon (programtervező matematikus, harmadéven vagyok/voltam).
Másik oldal: az egyetemi előadók többsége azért elég durván ért ahhoz, amit tanít. Pl. mesterséges intelligencia, programozás (C/Pascal), stb. Csak lesek, pedig én se ma kezdtem a témát...

pén. jún. 11, 2004 17:45
vas-tag

Hozzászólás 
Csak nekem rémtörténet...

Szóval..

Hoztam egy lapot meg egy procit haza. Mivel két emberkének megy és a lapot hamarabb kell odaadnom, kivettem belőle a procit, s beletettem egy nálam lévő üres cigisdobozva.

Lap odaad, másnap viszem a másik helyre a cuccot.
Leltár...
Minden megvan kivétel a cigis doboz.
Mint kiderül kislányom kivette, és drága párom mivel nem látot benne cigit kidobta...(csak egy 2.2 XP volt benne)
A mák a dologban, hogy még a kukások előtt hazaértem, és megtaláltam...

Nekem eléggé rém-történet volt...... :wink:

pén. jún. 11, 2004 16:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
GOD-GOD: jó de ez még középiskola!:D :)
legalábbis még a jövő héten oda tartozom..:D és a tanár meg atombalfaxvolt,szerencsére csak 1évig "tanított"...

486osokon ment az oktatás...a sarokban meg ott álltak az elötte évben szétszedett és matekteremmé átalakított számtechteremből a relative jó gépek (pII 300asok),persze a tanár nemtudta megcsinálni a hálót...ami annyit jelentettvolna hogy kábel bedug:D

pén. jún. 11, 2004 12:50
arany tag

Hozzászólás 
Drága könyvelőnk/ügyvédünk irodája.
A fickó pénzt nem fektet az irodája sztech hátterének fejlesztésébe (igazából az irodába semmibe).

4 szgép van, 3-on könyvelnek ebből 1 "server". Mindegyiken win98 van.
A "szerveren" is ugyan úgy munka folyik mint a másik kettőn, annyiból nevezhető szervernek hogy erre mentenek mindent és raid-el tűkrözve van. Ez a gép egy 400-as cerka tehát nem maid darab, de legalább működik (viszonylag). A másik 2ről nem is mondok semmit.
A 4. gép kint található, ezen alapítanak cégeket. A gép tulaj szerint 2 éves, sztem nem. AT-s alaplap (márka vagy mercury vagy tomato nem tom melyik), 800-as Cerka, 256mb sd ram, 20gb quantum vinyó, ati rage vga, és a legjobb táp JNC.
A gépen winxp zakatol. Probléma annyi van vele hogy csak na, de próbáljuk életben tartani (sztem alaplap már majdnem hulla).
Már mondtuk neki hogy nem ártana egy új géppark mert amiket most használ azok megbízhatatlanok már, de ha nem is hajlandó erre akkor legalább havonta biztonsági mentést csinálunk, mert egy kis áramingadozás vagy villámcsapás és elbúcsuzhat mindentől.
Válasz "ez hülyeség csak lóvét akarjuk lehúzni róla" ok ne legyen ez de legalább egy UPS-t vegyen és rákötünk minden gépet vagy egy túlfeszvédős elosztót "nem nem kell eddig se volt ilyen gond most se lesz."
szal sürgősen könyvelőt kell váltanunk :?
Nyomatót vásárolt brother xy márkájuk, használtat (mondtuk vegyen egy HP lézert vagy valami normálisat boltban garival) "nem ez jó" hetente jön szerelő a nyomtatóhoz hogy begyűrte a papírt nem nyomtat (jelenleg a toner "robbant" szét benne vagy esetleg ki akarták ők szedni, ketté volt törve) tehát sztem összegben 2 hp 1010-es lézernél tart.
Faxot is magánembertől vett használtat az is **** persze a fickó akitől vette nem elérhető :D

1 jól működő dolog van Epson mátrixnyomtató :)

pén. jún. 11, 2004 12:23
arany tag

Hozzászólás 
Hellóka mind1kinek!

MansonBoy írta:
Tudom vannak jó számtech tanárok is de azok az egyetemeken tanítanak... :twisted:

Na ez egy akkora madafakk marharépa megszólamlás, hogy párját ritkítja! Gyémánt tököm! 1etemen nem vagyok benne biztos, hogy a leírt egyéni eksönjeiddel túljutottál volna a vizsgaidőszakon! Nekem eddig 1 normális tanárom volt, és tudomásul vette kb. 1 nap után, hogy nincs semmi, amit tanítani tudna! Szépen hagyott aludni az oktatásain, sőt arra is figyelt a vége felé, hogy jó nagy monitor legyen mögöttem kispárnának :lol: , pláne hétfőn, amikor a dizsiben átmelózott 7vége után nem igazán voltam használható állapotban :twisted: Rajta kívül csak rossz tapasztalataim vannak...!

JA! RÉMségek tárháza:
Van valahol a XIV ker mélyén 1 ingatlaniroda, ahol mostanában nagyot szívtam. Vettek tőlem 1 gépet, tesztelve stb. kivittem. Nem telt el 1 hónap, már ríttak, mint a láncz, hogy nem jó... +néz, megy, semmi baja, viszont a másik gép, amivel hálózva van, az haldoklik... (Engem megpróbálhatnak átverni, de a szervízlaptopomat nagyon nehéz...! 8) ) Új mabo, új HDD, új VGA a másik gépbe, minden **** felrak, pénz felmar, távoz.
1 hónappal később: Az a gép, amit tőlem vettek ****, mivel nem csinál semmit pedig tele van a HDD adattal...
Kimegyek, az első amit látok, hogy KÖRÖMRESZELŐVEL SZÉTSZEDTÉK A GÉPET! Nah, gondolkodni kezdtem, hogy most tulajdonképpen kinek az édesanyja nem ismerte a gyermeke apját, de végül nekiestem, visszadugtam mindent a helyére, erre pöccre indul a gép, bár baromira fagy, goldoltam egy ringyóz frissítés nem árthat neki... VISZONT ők erre nem érnek rá, inkább vigyem L...
Otthon frissítés +volt, HDD lementve egy másikra, stb. Másnap kiszállítás előtt utolsó teszt: táp, mabo, hdd, vga elfüstöl... KURNYÁD! Garba csere, 40k nagykerből... Összerak, telepít, ellenőríz: Kutya király, tép 1millával!
Kivisz. Összedug. Indul. FAGY! Reset, FAGY! Bármit L akarok indítani a ringyózban, FAGYLALT! Verje meg az Isten! Reset, megint! Reset, se kép, se hang! Az 1 hónapos majdnem új gép is halódik. Géppel haza, sarokba ****, 2 napig hozzá sem nyúl, de ha van valami baja, akkor kurtalábú sánta vak koldus legyek, ha valamit is kicserélek benne gariba, még akkor sem, ha látom, hogy a nagykernek be kellene nyelnie, mivel ott olyan sz a r a villanyos hálózat, hogy az már csúcs!

Utózönge: Tegnap felhívott az iroda tulaja és rám akarja hárítani a felelősséget, hiszen mondhattam volna, hogy vegyen UPS-t. (Mindezt 1 olyan emberszabású teszi, aki sajnált 16k-t egy routerrel kombizott switchre, inkább minden gépben több hálókártya figyel... :( Megpróbált határidőt szabni... Tuti, hogy 1 nappal később kapja csak meg! :twisted:

Még úgy 99-00-ban törpént, hogy egy ingatlanirodának vidéken kellett telepítenem az új vasát, természetesen mindenféle extra kívánalmak szerint. Mikor 2 nap alatt megvolt minden, akkor az volt a válasz, hogy legközelebb nem ingyen dolgozol... Akkor már éjszakáztam egy ideje... 1 hét múlva hív a tulaj, hogy tulajdonképpen mikor tudna fizetni... (A vicc csak annyi, hogy semmilyen befenyítés nem volt, csak kissé féltek bemenni az emberek az irodájukba, amikor azt látták, hogy 2méteres csettkopasz állatok őrzik azt fegyverrel! :lol: )

Szal gondolja meg mindenki, aki az ingatlanirodákkal próbál biznicelni...!

pén. jún. 11, 2004 5:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
bár nem rémtörténed de annak is beillik..tavaly a suliban a számtech tanár:
- a multkor is tönkretette valaki az egéérnek azt az izéjét...hogyishívják azt.. (és mutat rá..)
- a gombját???
-ja igen azt...

Marhainteligens tanár mitnemondjak...és most is számtechot oktat...középsuliban.Kiakart vágni óráról mert nemvoltam hajlandó lerajzolni a füzetembe hogy mi van a képernyőn windowsban..:DD
meg nem írtam le hogy a két egérkattintás mi... (helyette elküldtem melegebb éghajlatra)
Nah az ilyenek miatt tépheti az ember a haját hogy mennyi hülye van...ha idióták próbálják az embert oktatni akkor megvan a magyarázat miért van ennyi rémtörténet:)

Tudom vannak jó számtech tanárok is de azok az egyetemeken tanítanak... :twisted:

csüt. jún. 10, 2004 22:26
platina tag

Hozzászólás 
GOD-GOD írta:
Zsivágó: Tanulsz magyarul kolléga??? :) A ringyóz kifejezésem már szépen megy! S-etleg a megosztásos ringyózhálón is vannak "Madafakk", "Kissmyass" és "Aaarrgh" nevű gépek?

GOD-GOD :lol:

Nem gépek. Kollégák! Ráadásul informatikusok. :evil:

Szerencsére én nem az inf. ig.-on dölgözöm, így a főnökük nekem nem főnököm.

A nagyeszű Inf. Ig. "úrral" egész ma arról leveleztem, hogy egy Novell hálózaton ZENWORKS-szel legenerált alkalmazás egy másik (külön saját NDS-sel és eltérő NDS sémával) szerveren+munkaállomásokon mért nem futtatható. Szerinte se Novell szerverre, se Novell kliensre, se ZENWORKS-re (ráadásul mindegyik eltérő verzió a két hálóban) nincs szükség.

Csak 15 éve vagyok Novell Netware rendszergazda, és én magyarázzak a foggalmattlanjának :evil: arról, amiről neki fingja sincs. Ahelyett, hogy megkérdezné a beosztottait. Kisf..... !!!!!!!! :evil:

csüt. jún. 10, 2004 18:06
arany tag

Hozzászólás 
agyrém, szívroham, röhögő görcs.....

csüt. jún. 10, 2004 16:36
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
VFX: mingyá sikítok. :lol:

csüt. jún. 10, 2004 7:59
Hozzászólás 
Mai termes egy kedves usernel:

Kép
Kép

Ha nem lenne nyilvanvalo a latvany, akkor egy kis segitseg:
az LCD-moncsi elejen egy gyonyoru monitorfilter csucsul. Hiaba, na. Fo a biztonsag...

szer. jún. 09, 2004 23:41
arany tag

Hozzászólás 
GOD-GOD !

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szer. jún. 09, 2004 7:43
arany tag

Hozzászólás 
Zsivágó: Tanulsz magyarul kolléga??? :) A ringyóz kifejezésem már szépen megy! S-etleg a megosztásos ringyózhálón is vannak "Madafakk", "Kissmyass" és "Aaarrgh" nevű gépek?

pén. jún. 04, 2004 22:04
arany tag

Hozzászólás 
Úgysem fogjátok elhinni!

Adott 1 KOB P4-266-os kalap trágya, meg a hozzátartozó telefonhívás, hogy nem megy a winyó. Fél városon keresztül, mint állatok, ajtón beesés, gépre ránéz. A géphez tartozó asztalon 1 db kurtapici csavarnyúzó, amivel már szemlátomást kiműtötték az összes csavarját az oldallapoknak és a winyónak. Ez csak azért volt vicces, mert így szépen hazavágták a gariját az irodában található 3 gépnek, mivel cimkézett volt mindegyik! Mivel a "hozzáértő" alkalmazott mind2 másik gépben +próbálta elindítanya a HDD-t...
Érdekes módon érkezésem után 3 perccel (ebből 2' teflonálással tellett) már ment a winyó... Renccer szana-széjjel és szájbadugaszolva, na mind1, este +csinálom, meg kiírom DVD-re a tartalmát... Géppel L.
Éjjel ba sza x ottam 1 darabig a géppel, 00:15-re készen volt (20:25-kor értem vele haza), adatok 1 másik HDD-n figyeltek, majd később kiégetem... Szunya 02:15-kor keltenek, L, javítás, reggel 7-kor hazaérek... még1 óra szunya, last check before takeoff... Szikraözön, füst, amit akarsz, tápegység felrobbant... HDD, MaBo, RAM nyekk!
Új ezekből beszerez... Hazaér a nagykerből, szokás szerint otthon hagyott Psionomból kiderül, hogy máshoz miket nem vettem meg, már megint! Új tyúkbél a régi házba, briós, fa szán megy minden... Máshova L... Telepíteném az új kramancot úgy du félhat: no boot, a CPU csak a brióst bírja! KURNYÁD! Közben már vagy 10 callt kaptam, hogy mikorra lesz meg a gép... Nagyker csak 7főn legközelebb...
Levezetésnek szétvertem baseballütővel a régi lapot az udvaron...
Legközelebb azthiszem inkább előveszem a hegesztőtrafót, mivel az alaplapfolyatás azért látványosabb!!! (Pláne éjjel!)

pén. jún. 04, 2004 21:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
Már éppen javasolni akartam, hogy legyen kiemelt. :!:
Ez nagyon kircsi vazzee :shock: :lol:

Üdv: Mickasi

pén. jún. 04, 2004 19:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Köszönöm Sy a többiek nevében is :P

csüt. jún. 03, 2004 18:19
Site Admin

Hozzászólás 
Egyik kedvenc topikomat kiemeltem, hogy ne kelljen HSZ-eket a listában való előreküldésre pazarolni. Legalábbis egy darabig :)

csüt. jún. 03, 2004 16:25
platina tag

Hozzászólás 
Kolléga behozta a frissen vásárolt (javaslataim alapján) gépét. Előre megbeszéltük, hogy mi kerüljön rá. Megbeszélés alapján kellett volna hoznia az összes "drájver cídít", egyebet is. Nem hozta. :)

Mindegy. Legfeljebb felpakolok neki szűzen egy ........-t, aztán később majd belerugdosom a drájvereket. Bekapcsolom a cuccot. Hoppá! :shock: Primary Master: xxxx DVD, PS: no, Sec. M.: no, Sec. S.: no.

Akkor most mi van ?
Jaaaaaa. Van 160 gigás SATA vinyó. :twisted:

Várakozás SATA drájverre...... :lol:

csüt. jún. 03, 2004 5:17
arany tag

Hozzászólás 
Idei sztori:

Összeraktam cimborának egy gépet (XP 1800+, Asus deszka, 256Mb DDR, asszem 80GB HDD, DVD-ROM, CD-RW, VGA ha jól emlékszem Gef 4 valami nem komoly)
Házat elég kicsit vettünk, mert nem volt akkor abban a boltban nagyobb és a gép meg már kellett. Mindegy, procihűtőnek talán Titan D5TB vagy hasonlót tettem be, bírnia kell elméletileg a strapát. Nem mondom, hogy tágas volt a hely, de ennél több cuccból állt annak idején a P III-as gépem és csak egy gyári Intel venti hűtötte kánikulában is.

Két-három hét használat után jön a telefon, hogy a gép megfagy, kikapcsolgat... pihentetés után ugyanúgy működik tovább... fenébe is, ez meg fog sülni gondoltam. Mondtam, hogy OK, megyek és veszünk bele egy mezei 8 centis házventit, beleteszem és gond elfelejtve. Cimbi mondta, hogy ne utazgassak, majd ő megcsinálja, vagy ha nem megy keres valakit közelben... jó.

Később jön megint a telefon, hogy házventi beépítve (valami szaki által, nemtom), üzemel is klasszul, de gép továbbra is kikapcsol, fagy. Most levették az oldalait, úgy megy fagyás nélkül.
Bántott a lelkiismeret, jó gépet akartam összerakni és tulajdonképpen csodálkoztam, hogy miért melegszik ennyire, pedig nem mini ház volt... biztos nem jól tettem fel a bordát és ... affene... rajta hagytam az eredeti kencét, nem kentem rá új szilikont... mindegy, ha így csupaszon tudja használni, akkor végülis happy...

Mostanság telefonált ismét, hogy se kép, se hang, semmi (este szabályosan leállították, másnap meg se nyikkant), elhozná, de egyúttal vesz egy nagyobb házat és átpakoljuk. Huhhhhhhh... megkönnyebbülés... végre nem lesz lelkifurdalásom. Gép elhozva, cimbi el, hogy másnap hozza a házat. Megvizslatom, tényleg meg se nyikkan. Volt kéznél egy vadi új táp, első nekifutásban rádugtam... minden működik!!!! Cimbinek mekkora mákja volt.... táp kimúlt, de SEMMIT NEM VITT A SÍRBA!!! (mezei Codegen 300W)

Másnap jön az új házzal, tényleg szép nagy, jó, stb. (vadiúj). Nos pakoljuk át a gépet... szépen sorban minden kiszedve, sorban berakva. Kiderül, hogy a plusz házventit csak a hátfalra lehet szerelni, mert ha előre akarjuk (hogy szívjon), akkor le kell bontani a műanyag előlapot. Sebaj, majd hátul lesz és kifúj.... teszem be, erre szól, hogy nem úgy volt bent a kis házban (ja, igen... a ventin sajna nem volt jelölés a forgásirányt és a levegő irányát illetően)... nézem a lapátok porosodását... ennek így kellett lennie... és akkor.... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ megvilágosodás!!!
A kis házba az utólag betett venti előre került (hogy szívjon, így is mondtam neki telefonban), de a szaki fordítva tette be... a tápventi hátul próbált fújni, a házventi elöl próbált fújni (előre kifele), a házban a levegő meg se moccant, az összes kütyü élükön a procival meg szaunázott!!!!!

A vége az, hogy most már minden OK, az új házban táncolni lehet, hátul két venti FÚJJA ki a meleget és mindenki boldog. Cimbora mentségére legyen mondva, hogy irtó jó fej, nagyon csípem, többek között mert világosan megmondja, hogy ő nem ért a géphez, de marhára érdekli a számítástechnika és emellett frankón nagyon ügyes.

Remélem valamelyest emeltem én is a topic fényét :P

Üdv

szer. jún. 02, 2004 20:44
platina tag

Hozzászólás 
Egy Tomato V693-as :D alaplappal esett meg a dolog. (Tudom, gagyi, de vagy két évvel ezelőtt a cégnél "hullott" alkatrészekből raktam össze a cimbimnek munkagépet, hogy legyen mivel dolgoznia a munkahelyén. Ugyanott dolgozunk. :lol: )
Felállás következő volt: 466-os Celeroncs, Compaqokól kihullott 32 Megás RAMok, "talált" Riva TNT2 M64 32M VGA kártya, "talált" SB Vibra ISA-s hangkártya, "talált" 7 Gigás Quantum LCT15-ös vinyó, "talált" 8x-os CD-ROM, stb.
A gép ment szépen egy évig, akkor tudtam a srácnak procit cserélni 700-as Celeronra. Kénytelen voltam a régi hűtőt használni (mert elég alacsony hűtő kellett a régi AT-s házba), különben is az újakat addigra már elhasználtam a "lépcsőzetes korszerűsítésben". (815EP chipes Compaqból 1100 MHz-s Coppermine Celi ki, 1300-as Tua Celi be. 810E chipes Cpq-ból 700-as celi ki, 1100-as celi be. Tomatoból 466-os celeroncs ki, 700-as celi be.)

Kb. egy hónapja a srác "hulladékból épített" vállalati(!) :twisted: gépe bemondta az unalmast. Meghalt a proci vagy az alaplap! :cry:

Ma lepróbáltam egy Cpq-ban a procit, se kép, se hang. Morfondíroztam, és eszembe jutott, hogy amikor a 700-as celit kivettem a Tomatoból, olyan feles módon volt szétkenődve rajta a szilikon. A gagyi CPU hűtő leszorító rugója baromi gyenge volt, féloldalasra állt be a hűtő, a proci kb. egy év alatt megsült. DE ADDIG BÍÍÍÍRTAAAAAA! :twisted:

lEHET HOGY AKKOR MOST VAN EGY MŰKÖDŐKÉPES Tomato V693-as lapom ? :P

szer. jún. 02, 2004 19:14
arany tag

Hozzászólás 
Ébresztő!

szer. jún. 02, 2004 11:19
vas-tag

Hozzászólás 
Elektroby írta:
Néhány éve történt az akkor 2 napos HP 5000N lézerbe tették be a Nevenincs sima írásvetítő fóliát a főnök utasítására. Simán ráégett (beleégett) az égetőműre. Mondjuk a cuccost kezelő 1.0-s usereknek meg sem fordult a felyükben, hogy ez nem jó ötlet!
Természetesen a hülye én voltam, mert "miért nem írtam rá a nyomtatóra hogy nem lehet ilyen fóliát beletenni, és különben is örüljek hogy nem nekem kell kifizetni a javítást".

Amúgy jók a sztorik!

Dettó u.e. megtörtént nálunk is, asszem 80 EFt-ba került a hengercsere, mert annyira ráégett a fólia, hogy nem lehett mást csinálni, mint kicserélni.

csüt. máj. 27, 2004 16:04
vas-tag

Hozzászólás 
Most bukkantam rá eme gyöngyszemre (szt. rémtörténetek), nem olvastam még végig ezért, lehet, hogy hasonló esetet már valaki más is tapasztalt mint ami velem történt, akkor bocs.
A történet:
Rendzsergazdaként a központból érkezett főnökömmel éppen az egyik többgépes (kb.30) irodai szobában beszélgettünk, amikor a mellettünk pár asztalnyira lévő iróasztal mellől egy feldúlt kolléganő odaszól hozzám:
- Már megint nem működik rendesen ez a sz*r gép, rossz a billentyűje!
Rögtön levert a víz, (pont most amikor itt a Főnök).
- Mi nem működik?
- Leütök egy billentyűt, és egészen más jelenik meg, mást csinál.
Na, gyorsan odaültem, hogy kipróbáljam, hát tényleg valami nagy gáz van ezzel a bill.-vel. Gondoltam gyorsan kicserélem, és ahogy megemeltem, és egy kicsit megdőlt, elkezdett folyni ki belőle valami folyadék...
A kedves kolléganő azt már nem tartotta fontosnak közölni, hogy előtte véletlenül beleborította az ásványvizet a poharából.
Azóta több ehhez hasonló esettel találkoztam - csak más italokkal.

csüt. máj. 27, 2004 16:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Néhány éve történt az akkor 2 napos HP 5000N lézerbe tették be a Nevenincs sima írásvetítő fóliát a főnök utasítására. Simán ráégett (beleégett) az égetőműre. Mondjuk a cuccost kezelő 1.0-s usereknek meg sem fordult a felyükben, hogy ez nem jó ötlet!
Természetesen a hülye én voltam, mert "miért nem írtam rá a nyomtatóra hogy nem lehet ilyen fóliát beletenni, és különben is örüljek hogy nem nekem kell kifizetni a javítást".

Amúgy jók a sztorik!

csüt. máj. 27, 2004 11:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabor71 írta:
Üdvözlet Mindenkinek!

Elég sűrűn találkozom itt is elképesztő esetekkel és felhasználókkal, de ez az utóbbi időben a legdurvább...

Tegnap este csörög a telefon: nem megy a gép. Nem ismeri fel a vinyót, nem működik a billentyűzet, hibaüzenetek sora :cry:
Kértem, húzzák le az összes vinyót, CD-t, flpppyt, majd SETUP-ban mindent visszaállítani az alapbeállításokra. Nem sikerült nekik...
Akkor CMOS reset: a jumpert áttenni CLEAR állásba. Ez nem megy, mondván nincs rajta a kis műanyag pöcök, de majd csavarhúzóval rövidre zárják. Eredmény: semmi.
Kértem, hozzák el.
Nyitom ki a gépet, iszonyú ezetszaga van. :? Semmi beázás, hagyma meg uborkadarabok teljes hiánya, de irtózatosan büdös.
Feltűnt, hogy nem az eredeti hűtőtönk van a procin (PI), hanem egy 486-osé. Azt nem tudták ráfogatni az eredeti leszorító kengyellel, erre ráragasztották fél centi vastag szilikomkaucsukkal...
Hogy miért? Mert a kicsi hűtő sokkal jobban néz ki. :!:
Még néhány kérdés, és az is kiderült, hogy miért nem tudták a CMOS tartalmát "törölni" :!: : az alaplapon fel van festve a három kis pöcök képe, hogy normál esetben, üzem közben hol kell lennie a jumper-nak, illetve a "CLEAR CMOS" állás is. Na, erre a kis rajzocskára nyomták a csavarhúzót :x
Mellékesen az egyik kondit kitörték az alaplapból, mert "útban van"

Mond, hogy ez nem igaz! Nem tudom, hogy most :cry: vagy :lol: !!

szer. máj. 26, 2004 21:23
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo: épp az ilyen esetekre lehet jó elméletileg az egyik itt, a terminalon elkövetett registry-s cikk is: CTRL+2x SCROLL LOCK-ra kék halál idézése. Sose próbáltam, de lehet, hogy ilyenkor nem jön rosszul ;)
Rendes vagyok, itt a link :): Windows: halj meg most. Már csak a beteg "csakazértisénvagyokazerősebb" hajlamok kiélése miatt is :twisted:
Most én is megműtöm a Windowst, és kipróbálom alkalomadtán. Lassan időszerű is lesz, mert az uptime jelenleg 94 óra ;)

szer. máj. 26, 2004 14:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na itt van mégegy:
Ahogy a fenti sztoridat olvastam Zsivaagoo, tekeredtem a széken a
röhögéstől, és egyből mindenféle körültekintés nélkül
másol-->beilleszt így írunk mi topicba...
Aztán nézem, hogy a rémtörténetekből másoltam! :lol:
Törölhetem onnan, sebaj!
Kissé mintha fáradt lennék.... :)

szer. máj. 26, 2004 13:22
platina tag

Hozzászólás 
Ultizgatok a MaRaBu-val, véletlenül rossz "redurchmars"-ot jelöltem be. Sebaj, licitálok mégegyszer - gondoltam én. A progi közli, hogy túl kicsi a "vállalás".

Kilépési lehetőség nyánye. Sebaj cicám - gondoltam - majd bézáratlak a Task Managerrel.

Task Manager: - A program nem válaszol.
Én: Task Manager válaszolj.
Task Manager nem válaszol, ringyóz nem válaszol.

(Reprodukálható a fagyasztás.) :lol:

Tanulság: Biilgéjcék nem tudnak ultizni. :lol:

szer. máj. 26, 2004 12:59
arany tag

Hozzászólás 
:lol: :mrgreen: :roll: :lol: :P

Kannásbor!

szer. máj. 26, 2004 6:09
arany tag

Hozzászólás 
Hihetetlen hogy ilyen emberek szabadon mozoghatnak közöttünk. :-)

szer. máj. 26, 2004 2:19
ezüst tag

Hozzászólás 
tejoeg

kedd máj. 25, 2004 21:42
arany tag

Hozzászólás 
Olvasgatva az ide írtakat boldog lehetek hogy nálunk nem nyúlhatnak bele a gépekbe.
És annyit tudnak hogy melyik a cd és melyik a kislemez meghajtó.
Azért minket is hivogatnak hogy jaj jaj csinál valamit a gép és nem tudom miaz előugrik egy kis sárga ablak jobb lent és csak egy OK van rajta (vírusirtó frissítette magát) menjünk csináljunk valamit.
Nincs a gépen a word! :arrow: nem raktuk ki az asztalra tehát nincs a gépen mert ugye startmenü nincs :?: :!:

Szóval nekem szerencsére nagyon durva dolgok nem jutnak, csak a tanulatlanok (pedig sok köztük a tanár :!: )

kedd máj. 25, 2004 10:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdvözlet Mindenkinek!

Elég sűrűn találkozom itt is elképesztő esetekkel és felhasználókkal, de ez az utóbbi időben a legdurvább...

Tegnap este csörög a telefon: nem megy a gép. Nem ismeri fel a vinyót, nem működik a billentyűzet, hibaüzenetek sora :cry:
Kértem, húzzák le az összes vinyót, CD-t, flpppyt, majd SETUP-ban mindent visszaállítani az alapbeállításokra. Nem sikerült nekik...
Akkor CMOS reset: a jumpert áttenni CLEAR állásba. Ez nem megy, mondván nincs rajta a kis műanyag pöcök, de majd csavarhúzóval rövidre zárják. Eredmény: semmi.
Kértem, hozzák el.
Nyitom ki a gépet, iszonyú ezetszaga van. :? Semmi beázás, hagyma meg uborkadarabok teljes hiánya, de irtózatosan büdös.
Feltűnt, hogy nem az eredeti hűtőtönk van a procin (PI), hanem egy 486-osé. Azt nem tudták ráfogatni az eredeti leszorító kengyellel, erre ráragasztották fél centi vastag szilikomkaucsukkal...
Hogy miért? Mert a kicsi hűtő sokkal jobban néz ki. :!:
Még néhány kérdés, és az is kiderült, hogy miért nem tudták a CMOS tartalmát "törölni" :!: : az alaplapon fel van festve a három kis pöcök képe, hogy normál esetben, üzem közben hol kell lennie a jumper-nak, illetve a "CLEAR CMOS" állás is. Na, erre a kis rajzocskára nyomták a csavarhúzót :x
Mellékesen az egyik kondit kitörték az alaplapból, mert "útban van"

kedd máj. 25, 2004 9:56
arany tag

Hozzászólás 
Az ijentöl szóhoz se jutok....
Csak :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha garis volt akkor gari ugrott mivel szétkell szedned és ez nem garis probléma.
Jó szórakozást hozzá. :wink:

hétf. máj. 24, 2004 21:03
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hehe
Jó szórakozást...
:lol:

hétf. máj. 24, 2004 15:01
platina tag

Hozzászólás 
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁhhhhhhhhhhhhhh.
Megőrülök.

Most hívott egy kolléganő, hogy betette/bedugta a floppyt a CD meghajtóba. (A nem tálcás "spéci" változatról van szó.)

hétf. máj. 24, 2004 15:00
vas-tag

Hozzászólás 
Ja es megvalami ezt mind rogzitette a cegunk biztonsagi kamera-ja es megszereztem a kazettat es ha lesz idom kozze teszem egyszer mert ez 1 orok emlek legalabb is nekem!

vas. máj. 23, 2004 23:08
vas-tag

Hozzászólás 
Tortenet kovetkezo: kolegano telefonba : azonnal kell egy rendszergazda beszorult a floppy a meghajtoba! Oke lemegyek, lemez tenyleg beszurulva, nagy nehezen kiszedem,\"kitepem\" latom am hogy van benne egy masik de akkor hogy tette bele a masikat? Kerdem . Belekalapáltam! Kerdem mivel? Erre elovesz egy felkilos tuzogepet a fiokbol. Humoromnal vagyok tok komolyan elmagyarazom neki biztos rozsdas kenye be kezkremmel hogy jobban csuszon . Megtette taskajabol elokapta a niveat es jo erosen bekente a floppyt majd a szemem lattara kalapalni kezte befele a tuzogeppel. Tanulsag ?! Barbarokkal nem szabad viccelni!!

vas. máj. 23, 2004 22:57
ezüst tag

Hozzászólás 
verset nha! :oops:

vas. máj. 23, 2004 22:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Es meg mondja nekem valaki ,hogy huJe vagyok, mert nem tudok 3 Schiller cerset felsorolni....... eriggy'ma' :roll:

ezaz ami mar zinte faj.....

bye, halacska

vas. máj. 23, 2004 21:58
ezüst tag

Hozzászólás 
hello!

Ismét néhány szomorú eset:

A pénzügyön dolgozó (fiatal srác!) kollega hív hogy nézzem meg a nyomtatóját mert rossz és kell bele festék...ÁCSI
múlt héten cseréltem úgyhogy légyszi tedd vissza a polcra a drum egységet...jójó de akkor is mennyek le mert így nem lehet dolgozni.
Lemegyek , tényleg nagy halvány csíkot produkál a HP nyomtató a lap közepére,érdekes.Gondoltam biztos piszkos a nyomizó.A közigazgatásban dolgozom, ahol mindenre van sok millió kivéve az informatika, szóval tisztitó eszközök egyszer elfogytak azóta semmi.
Papírzsepis törülgetés , stb...Semmi.hümmhümm.A srác gyorsan felállítja a saját elméletét, mivel ő aztán ehhez is jobban ért.
ÉS amikor először látta a csíkozást szépen szétszedte a nyomtatót, drum kivesz, mosdóba elcsattog és ultrásvizzel lecsutakol mert hát festékes a drum... :shock:
szépen elmentem inkább enni mert ez nekem sok volt.
A dolog utóhangja az volt hogy a srác berontott a kolleganőjéhez és elrabolta az ott levő másik nyomtatót , mert az neki jobban kell.Persze a telepítéssel is bénázott egy jó órát.

pén. máj. 14, 2004 8:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!
Zsivaagoo: csak hogy szavad ne legyen: :)
Héten egy idősebb néni gépét hozták be, merthogy nem megy a net, valszín vírus.
Vírusgyilok fel, 385 (!!!) db vírus leírt. Telefon néninek: kész a gép, vírusirtót is raktunk fel.
Néni: Jó, jó... És a fejlécem? Jó mostmár?
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Majdnem megfejeltem a monitort...

pén. máj. 14, 2004 7:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
stifler írta:
Hello!

1-2 gyöngyszemmel készültem:

(...)és ilyenekből jut nekem napi 40-50.:(

Részvétem! :lol: :lol: :lol:
Ha van időd, és türelmed, oszd meg velünk a többit is!

csüt. máj. 13, 2004 22:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello!

1-2 gyöngyszemmel készültem:

Kolleganő(a telefonba az elsőszava az hogy mi a baj, bemutatkozás nuku, de legalább határozott és üvölt) letöltött tömörített állományokat és nem boldogul velük, ráadásul sz*r az egész levelezés, nem mennek el a levelei és amit leszedett szöveg az sem jó..; jójó meglesz nézve.
Levelezés nálam megy, kénytelen leszek lemenni(ostort és egyébb vadállat idomár eszközöket előkeres).
10 perc szófosás után végre odaengedett a géphez.
Zipek letölt, 15 perc magyarázás a tömörített dolgok felettébb bonyolult fogalmának gyakorlati átültetése.(1 problem minusz)
2.
levelezés teljesen jó ,csak a drága nagytudású legföbb anomália a címlistába rosszul de leginkább sehogy nem írta be a címet.
3.A kedvencem:
netről leszedett dokumentum nem jó , hülyeségeket ír ki..OK
mutassa meg mit csinált..
weblapon szöveg kijelöl, másol, egy mappát létrehoz a vinyón és oda másol....csak egy probléma volt....ő ezt nem a wordbe akarta bemásolni.
A szerencsétlen mappa nevének akarta megadni az 52 oldalas szöveget,
gyorsan megkersetem keletet és leborultam hogy ilyen miatt vagyok itt már egy órája.
Nő tátja a száját ezerrel, ismét félóra magyarázás hogy ez miért nem jó így.
és ilyenekből jut nekem napi 40-50.:(

csüt. máj. 13, 2004 10:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
... hogy ilyen létezik egyáltalán.

vas. máj. 09, 2004 10:40
arany tag

Hozzászólás 
Nem semmi..

csüt. máj. 06, 2004 14:05
vas-tag

Hozzászólás 
Pár hónapja egyik boltban vettem 1 AMD XP 2600+ procit. Kicsit régebbi alaplapban próbálva -
alapból nem támogatja - kézzel beállítva a hozzávalókat ment rendesen. Próbáltam pörgetni,
de nem igazán tudtam. Nem probléma gondoltam, alaplap se támogatja, minek erőltessem.
Nemrég kicseréltem a ram-ot 1 jobbra, erre be se indul a gép. Állítgatva a ram beállításain - semmi.
Próbálkoztam máshol is, az FSB csökkentéstől megjavult. Ekkor kezdtem érezni a zavart az erőben, itt
valami nem stimmel. Próba 1 másik újabb alaplappal, többi cucc ugyanaz: - elindul, pörgetni viszont így
sem lehet. Ram-ot próbálva máshol minden OK. Talán a procival lehet valami, gondoltam. Proci ki,
megnéz (felülről) , semmi hibára vagy beavatkozásra utaló jel. Proci vissza. Keresgélés a neten, hogy
mi a **** lehet. Ráakadok egy ... átkötöd a proci lábát és gyorsabb, jobb lesz ... témára. Gyanú ébreb,
proci ki, alulról megnéz - semmi gyanús (1.-re). Jobban megnézve a hátulját kiderült a turpisság.
2000+ lett eladva 2600+ ként. A különbség csak a 133 - 166 FSB, és 0,05V. Ezt oldották meg ügyesen.
A módszer: vezető anyagú festékkel (átfestve) átkötve a megfelelő lábakat megváltozik az FSB, és
a feszültség. Ezek után színre fújva - ugyanolyan zölddel mint a proci - lefestve az átkötés, nem látszik
szinte semmi alulról nézve. Kivéve ha tudod mit kell nézni, van nagyítód, megfelelő szögben van
megvilágítva a proci a lábainál. Néhány 4 betűs angol szó összes magyar szinonímájának
felidézése után elő a számla, garancia papír, vissza a boltba. Említem, van 1 apró probléma, mondom
mit kell nézni stb. . Nagyító elő, reflektorok beállítva, lepődés, proci csere.
- Szóval nem árt néha a paranoid hozzáállás, vásárlákor jól jöhet a nagyító, lámpa, kódfejtő táblázat
a proci L.. hidjainak jelentését visszafejteni, összevetni a proci kód jelentésével... A lényeg azért az, hogy
Happy End a vége.

csüt. máj. 06, 2004 10:10
platina tag

Hozzászólás 
Vazzzzz. Nem véletlenül a takarítónőt nevezték ki "rendszergazdának" ? Mert annó ilyen kinevezéseknek tanúja voltam. :lol:

szer. máj. 05, 2004 19:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Na, ha már így előkerült ez a topic, akkor a legrettenetesebb, amiről hallottam:

Feladat a rendszergizdának: szedd ki ebből a gépből a vinyót, jumpereld át segédnek, és tedd be a másik gépbe segédnek.
fél óra után rendszergazda érdeklődik: - hogy a fenébe van az, hogy ezen a vinyón egy darab jumper sincs?
Nézi nézi az illető, mire feltűnik a kütyü elején a kis fehér műanyag, rajta egy hosszúkás nyílással, egy gombbal, meg egy leddel.
Rendszergizdánk ugyanis a floppy meghajtót szedte ki...

szer. máj. 05, 2004 16:49
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 54  Következő